chiara76 21.11.04, 01:21 Ja mam nieustanną alergię na tak zwane prezenty praktyczne, nic na to nie poradzę, nie cieszą mnie i już. Acha, i wszelakie "zapachy", chyba, że ktoś wie, jakich perfum używam. inaczej, to jak kulą w płot. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominika_2003 Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 21.11.04, 08:29 ja nie lubię dostawać kosmetyków, zestaw typu żel pod prysznic i balsam rozbrajają mnie. Takie rzeczy kupuję sobie sama. Perfumy dostaję od męża, ale on zawsze wie jakie chcę. Odpowiedz Link
anula36 Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 21.11.04, 13:47 a ja z kolei uwielbiam znienawidzone prezenty praktyczne:) Fartuch kuchenny, rekawica,podkladka pod garnek - super. Moze dlatego ze mimo kilku juz lat na swoim wciaz mam braki w wyposazeniu domowym. Tez nie znosze zestawow zel + balsam -jakos nikt nie moze trafic w moje ulubione i od osob ktore znaja moje poglady dietetyczno- zdrowotne -slodyczy wiadomo,ze i tak ich nie zjem. Nie lubie tez nieprzydatnych bibelotow- figurek, swiecznikow,kominkow aromaterapeutycznych- mam bardzo male mieszkanie i nie mam gdzie upchnac tego badziewia. Odpowiedz Link
nuuuda Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 21.11.04, 21:43 Ja też wolę prezenty praktyczne, niż jakieś bibeloty, które tylko pokrywają się kurzem i tak naprawdę do niczego nie są potrzebne. Świeczki jeszcze ujdą, zawsze się przydadzą, gdy prąd wyłączą ;) ale jakieś szklane, tandetne figurki, w dodatku często zupełnie brzydkie? Brr... Nie lubię też dostawać ubrań, szczególnie gdy okazują się za duże, za małe, całkiem nie w moim stylu itd. A poza tym to wszystko mi jedno, co dostaję. Tak naprawdę wolę dawać, chociaż samej czynności łażenia po sklepach i kupowania nie cierpię. Odpowiedz Link
dominika_2003 Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 21.11.04, 21:59 aha, czekoladek i innych słodyczy też nie lubię dostawać - bo przecież "zdrowo się odżywiam" (tzn. wiecznie się odchudzam). Już wolę dostać jakiś fajny alkohol, np. likier - bo lubię czasem zrobić sobie jakiś fajny koktail, ale jakoś jeszcze nikt na to nie wpadł. I nie cierpię dostawać niepraktycznych, nietrafionych książek. Odpowiedz Link
mariolkka Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 22.11.04, 15:52 No wiec co lubicie dostawac? Odpowiedz Link
chiara76 Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 22.11.04, 15:57 może otwrzymy osobny post z takim pytaniem? Wiesz, jest bardzo dużo rzeczy, które można komuś sprezentować, wystarczy go po prostu trochę znać. Ja się zawsze ucieszę z książki, płyty, filmu na dvd, biżuterii, albumu o sztuce,nowej rośliny doniczkowej, czymś, co jest związane z moimi hobby, no, naprawdę nie musi to być książka kucharska, albo ciepłe kapcie, choć takie fikuśne w kształcie owieczek, to mogłabym mieć:) Odpowiedz Link
lady Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 22.11.04, 18:56 Nienawidzę łapikurzy! Świeczniczki, figurki i inne śmieci doprowadzają mnie do rozpaczy... :-( Odpowiedz Link
burza4 Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 24.11.04, 12:12 Nie znoszę takich "na odwal się" - bez krzty inwencji, które sprawiają wrażenie, jakby były kupione w kiosku ruchu w ostatniej chwili. Nie znoszę prezentów tandetnych - typu koszula nocna od Wietnamczyków ze sztucznego włókna - nie jest to kwestia ceny - tyle samo kosztuje książka - zawsze mile widziana. Nie znoszę prezentów praktycznych - według mnie są to prezenty dla domu (bo wszyscy z nich poniekąd korzystają), a nie dla kobiety. Poza tym zazwyczaj i tak te rzeczy kiedyś trzeba byłoby kupić, więc wciskanie ich żonie na prezent jest przejawem skąpstwa, a ja nie lubię jak się na mnie oszczędza:))). Szczytem szczytów jest prezent dla żony w stylu - nowy akumulator, albo aluminiowe felgi - podobno są tacy, którzy tak swoje kobiety potrafią obdarować:))) Odpowiedz Link
klaryssa Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 25.11.04, 14:54 no ja dziś to chyba z akumulatora bym się ucieszyła bo właśnie mi nawalił :-( Mnie również prezenty cieszą ale bywają i takie z którymi nie wiem co robić: majtaski w stylu: ciepłe z nogaweczką (sexi majteczki jak najbardziej ok!!), szklana kula ze sztuczną różą w środku (grrr koszmar), biustonosz (koleżanka kupowała według miseczki wiedziała że musi być duża więc wzięła, nie zwracając zupełnie uwagi na obwód, finalnie mogłabym się nim opasać ze 2razy, no ale miseczka ok!!). No i nie lubie na gwiazdowy prezent takiego zestawu dla kobiety: balsam+ rajstopy... to dla mnie taki prezent na odczepnego. Wiadomo liczy się intencja !! Może w tym roku Mikołaje wykarzą się dużą pomysłowością:-) Odpowiedz Link
anka.g1 Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 14.12.04, 18:01 ja nie znosze dostawać wszelkich pierdostojków bo na ogół jak już ktoś kupuje to kompletnie nie zwraca uwagi czy to cos pasuje do wystroju mojego pokoiku.poza tym mam juz dosyć świeczek i różnych lampioników. a i jeszcze nie życzyłabym sobie więcej ramek na zdjęcia.tez na ogół dostaje takie totalnie bezgustowne w rodzaju gipsowe z jakimiś rysuneczkami;-/ Odpowiedz Link
kasiunia62 Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 24.11.04, 16:02 A ja cieszę się ze wszystkiego co dostanę :) Taka już jestem Odpowiedz Link
ame_lii Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 27.11.04, 14:20 Ja nie znoszę figurek które i tak niczemu nie służą oprócz łapaniu kurzu :/ I nie lubie tez tandetnych pluszaków w jakichś odblaskowych kolorach albo wyglądających na kupowane "na odwal sie". Lubię za to dostawać kwiaty:) Tylko szkoda ze faceci dają jest tylko czasami i to z jakiejś wielkiej okazji... Odpowiedz Link
m_ilka16 Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 09.12.04, 16:27 Ja też nie lubię jakiś maskotek, bibelotów bo nie lubię zawalać sobie nimi pokóju(i tak jest za mały;)) a najgorsze w tym wszystkim jest to, że póżniej trzeba je przez jakiś czas trzymać na widocznym miejscu żeby komuś nie zrobiło się przykro:( Odpowiedz Link
czarna_mamba88 Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 10.12.04, 15:29 Brzydkich, nie potrzebnych gowienek, co za drugi dzien sie polamia Odpowiedz Link
czarna_mamba88 Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 10.12.04, 15:30 Acha, no i niepotrzebnych figurek. Ostatnio wlasnie dostalam jedna od kolezanki na mikolajki, oczywiscie, ze byla wyjatkowa ale to byl ch*j z gipsu, w dodatku, owa kolezanka nie wiedziala, co to jest. Pozdr Odpowiedz Link
lika13 Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 11.12.04, 23:49 Prezentów praktycznych(żelazko,mikser,garnki itp)na imieniny ,urodziny gwiazdkę,bo na rocznice ślubu,juz moze być:))) Prezentów na odwal się-wole coś za 5zł co jest jakoś powiazane z moimi gustami czy zainteresowaniami niż pieknie zapakowane "gotowce"nawet za stówkę. Kurzołapków-chyba ze patrz wyżej Ale najgorsze są prezenty od mężów pod postacią tego o czym oni marzą typu DVD,alufelgi,czy bilety na boks!! Odpowiedz Link
kragmel Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 12.12.04, 10:38 durnostojów (czyli figurek z porcelany, wazoników itp.), w tym świec i notatników, z którymi nie wiadomo co zrobić. kosmetyki, perfumy, biżuteria są z reguły nietrafione. tak jak wiele przedmówczyń nie lubię prezentów kupowanych "bo trzeba jej coś kupić", bez zastanowienia, czy będzie mi się to w ogóle podobało. to już wolę kwiatki :) no i nie znoszę kiedy ktoś mnie najpierw wypytuje i męczy co bym chciała, a potem i tak kupuje wg własnego widzimisię, coś zupełnie innego i mnie niepotrzebnego. bardzo chętnie za to przyjmę prezenty praktyczne typu patelnia i ekspres do kawy ;) ale też wolałabym, żeby je skonsultować ze mną, albo moją mamą, bo naprawdę wolę jeden porządny garnek niż cały komplet kiepskich w tej samej cenie. Odpowiedz Link
ewelinagmyrek Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 12.12.04, 12:58 hmyyyyyyy...:kapci,pizamek, skarpetek, rajstop, Czy jestem wybredna?? Odpowiedz Link
kiwigirl Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 16.12.04, 11:22 fajne "mięsiste" piżamy kocham, również kapcie -takie fajne - miękkie, wesołe :- ) ze skarpet narciarskich (takich porządnych) bardzo sie ucieszyłam na mikołajki, rajstop nie noszę. Nie lubię za to wspominanych "zestawów kosmetyków w opakowaniach świątecznych" ani pierdół kurzołapów. praktyczny prezent ucieszy mnie jeśli jest to dokładnie to co bym sobie kupiła gdybym miała na to kasę. takie troszkę "rozpuszczanie" małego sknery :-) zła byłam jak mi facet dał na gwiazdkę książeczkę majsterkowicza dla bab. nie robię takich rzeczy i nie będe robić. prezent - pudło. ON powinien był to wiedzieć!! ogólnie nie lubię dostawać i kupować kosmetyków - to indywidualny wybór kazdego, nawet te super extra i do tego drogie mogą byc nieodpowiednie... I nie znoszę dawania w prezencie tzw. gratisów. tzn. gadgetow firmowych. Nawet takich super. Dobry książkowy notes czy bluza polarowa, czy dobre pióro itp - jesli są "wyniesione z firmy" to mogą byc dla mne co najmnie prezentem na imieniny których z zasady nie obchodzę. Natiomias cierpnie mi skóra jak ktoś takie rzeczy daje na urodziny czy gwiazdkę... I nie chodzi nawet o to czy dający miał to coś gratis, czy zapłacił za to (niektóre firmy sprzedają swoje "lepsze" gadgety) - chodzi o zasadę. Na Samą myśl ze ktoś w ostatniej chwili przejrzał firmowy katalog i wybrał coś na prezent mnie rzuca! Odpowiedz Link
chiara76 Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 16.12.04, 12:20 ja też nie lubię takich firmowych gadżetów, ale ciekawostka, u mojego Męża w firmie za coś takiego się płaci. A nie, że za friko, więc nie do końca to tak za darmo, w sumie czasem sama go o coś proszę, na przykład kalendarz. Odpowiedz Link
malwina7 Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 14.12.04, 11:29 Prezentów zbyt kosztownych. W zeszłym roku dostałam na gwizdkę prezent za ok. 2.500 zł - byłam w totalnym szoku. To nic, że osobę obdarowywującą na to stać i ta rzecz bardzo mi się przydała. Poczułam się bardzo głupio, bo wolałabym na to sama zarobić. Teraz odczuwam jakiąś dziwną potrzebę "odwdzięczenia się", choć nie bardzo wiem jak, bo prezenty tego kalibru są poza moimi możliwościami finansowymi. Poróbowałam odmówić przyjącia, ale siostra (bo to ona była ofiarodawcą) się obraziła. Odpowiedz Link
basia.z Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 14.12.04, 12:38 Ostatnio udało mi się w mojej rodzienie przewalczyć prezenty "trunkowe" typu "ja tobie winko, ty mi wódeczkę" i wszyscy są zadowleni. Ale niestety jest jeden koszmarny wyjątek w postaci teściowej (oj jakie to banalne), która niezmiennie obdarowywuje nas rzeczami od Chińczyków, a ostatnio także używanymi. I nic nie pomaga tłumaczenie, że jesteśmy duzi i ubranka kupujemy sobie sami. I co robić, utłuc nie mogę, bo to mamusia. Odpowiedz Link
tabakaaa Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 07.12.05, 19:40 ogólnie ciesze sie ze wszystkiego :) ale najbardziej podobaja mi sie i najbliższe sercu - wiadomo - sa prezenty zrobione wlasnorecznie, lub przynajmniej dobrane z jakims pomysłem, kiedy widze ze ktoś naprawde chcial sprawdic mi radosc, dac mi cos smiesznego lib wzruszajacego, co nawiazywalo by np, do jakichś wspólnych sytuacji ... natomiast nie przepadam za kosmetykami, porcelanowymi figurkami (natomiast na punkcie swieczek mam fiola ;)) itp :) Odpowiedz Link
fisch1989 Re: Jakich prezentów nie lubicie dostawać? 28.01.06, 23:34 Ja nienawidze dostawać piżam i ksiązek o tematyce innej niz wędkarstwo lub moda. Rozbrajają mnie też prezenty rodzaju coś do zjedzenia. Odpowiedz Link