Dodaj do ulubionych

co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...?

26.11.04, 12:31
Odbywam aktualnie praktyke za granica, ktora przed swietami ma swoj koniec a
trwala przez pol roku. Znalazlam tutaj milosc mojego zycia, ktora lada moment
musze opuscic:( Jednak planuje juz po dwoch miesiach znowu tu wrocic na osiem
miesiecy - w celach oczywiscie zdobywania wiedzy a pozniej pracy przez
wakacje;-) Mniejsza o to.. W kazdym badz razie, wiem ze ta rozlaka nie bedzie
nalezala wcale do najlatwiejszych totez chcialabym sprezentowac mu w ramach
prezentu gwiazdkowego cos co bedzie mu o mnie przypominac, to jak swietnie
spedzalismy wspolnie czas, jak slodka i kochana bywalam dla niego ;-) oraz ze
ma za kim tesknic :-) Tylko nie zdjecie - malo co fotogeniczna jestem :-/
On ma 29 lat, jest administratorem w firmie informatycznej i w sumie bardzo
poswieca sie swojej pracy bo go to strasznie kreci.. Czasami wazniejsza ode
mnie bywa pilka nozna, ktorej jest fascynatem... Chetnie biega godzinami ale
chyba wszystko co moze byc do tego potrzebne, juz ma. Uwielbia czytac. Wprost
pozera ksiazki! Jest w trakcie lektury Stevena Kinga tej z 5 czesci sie
skladajacej i nie jestem pewna ale chyba brakuje mu ostatniej ktora chetnie
chcialby miec. Ale czy to wszystko bedzie mialo cokolwiek ze mna wspolnego??
aha.. Jest tez po trochu romantykiem.. Lubi dobre wino :-) i uwaza ze kobiety
i pluszowe misie po prostu do siebie naleza :-)
Czytalam inne maile z propozycjami, ale jakos nie moglam nic odpowiedniego
znalezc.. Ma ktos moze jakis pomysl? Blagam... :-)
Obserwuj wątek
    • libra.a Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 26.11.04, 14:21
      moje propozycje:
      -strój do grania w piłkę
      -poduszka i poszewka (może być nawet w serduszka) i buteleczka Twoich perfum, żeby sobie spryskiwał ją przed snem :)
      -czekoladki - odpowiednią ilość pudełek, tak żeby każdego dnie mógł zjeść jedną, do momentu aż się zobaczycie (oznacz pudełka, a z ostatniego wyjmij niepotrzebne czekoladki, bo jak wrócisz to Ty mu będziesz osładzać czas)

książka jakoś mało mi się podoba, szczególnie, że to King, a przecież nie masz mu się kojarzyć z horrorem ;)

powodzenia!

• kleine_elfe Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 26.11.04, 15:32
        Te czekoladki sa przeuroczym pomyslem...! szkoda tylko ze on czekolady nie
        lubi :-(
        Nad poduszeczka moglabym sie tez zastanowic - ostatnio mu jedno zniszczylam
        niechcacy...
        Na stroj pewnie mnie nie stac? :-/
        • libra.a Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 26.11.04, 16:46
          nie mam pojęcia ile może kosztaować taki strój, no ale przecież nie musi być super markowy, tylko od Ciebie.
          po prostu się rozejrzyj.
          pozdrawiam!
          i napisz co postanowiłaś
        • anna11233 Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 03.12.04, 16:22
          Wyhaftuj mu na tej poduszce monogram - bedzie zawsze pamietam - w koncu jakiemu facetowi by sie chcialo potem to wypruwac (czego oczywiscie nie zycze!). A w koncu 2 litery to kazda co ZTP w podstawówce miala to da radę "wyrzeźbić"...

Pozdrawiam!
          • kleine_elfe Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 06.12.04, 13:14
            Lazilam w sobote 5h po Stuttgarcie i nic procz kiczu nie znalazlam. Nic wiec
            nie kupilam. Jestem totalnie zalamana...
            Wybieram sie do Ikei, tam kupie na pewno ramke do zdjecia. Wiem tez ze sa takie
            poduszki w ksztalcie serducha z raczkami, ale obawiam sie ze tak owego jaska
            schowa w szafie... Myslalam na perfumem ktory bardzo mu sie podoba, ale to malo
            osobisty prezent, a jego aktualny perfum bardziej mnie do niego przyciaga
            anizeli ten o ktorym marzy...
            Co robic?!?

p.s. haftowac nie umiem.. :-/
    • dominika_2003 Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 26.11.04, 21:32
      a może kup mu butelkę dobrego wina (pisałaś że lubi) i zastrzeż że może
      otworzyć ją dopiero po twoim powrocie. I koniecznie zostaw mu swoje zdjęcie w
      ramce, niech cały czas ma Cię w zasięgu wzroku. Napiszę Ci jeszcze co ja kiedys
      zrobiłam w prezencie dla mojego ukochanego (dziś męża) - kupiłam kieszonkowy
      kalendarz, pozaznaczałam w nim "nasze daty", powpisywałam jakieś wierszyki i
      aforyzmy, powklejałam serduszka i inne słodkie naklejki. Okładkę obłożyłam
      ładnym papierem do prezentów w serduszka i umocowałam czarwoną wstążkę, żeby
      można było zawiązać kalendarz. Ma go do dziś, tak jak moje zdjęcie w ramce.
      • kleine_elfe Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 29.11.04, 09:45
        Widze ze bede musiala powaznie zastanowic sie jednak nad moim zdjeciem...
        Podoba mi pomysl z poduszka, choc nie wiem czy tu w Niemczech jakies fajne
        znajde - w Polsce widzialam takie slodkie z nadrukami gotowymi:( Kalendarz
        uwazam rowniez za przeuroczy pomysl, ale nie wiem czy nie schowa go gdzies "na
        lepsze czasy"... Tak samo moze byc i ze zdjeciem... On sie wstydzi przyznawac
        przede mna co do swoich uczuc, a co dopiero innym, ze jestem jego czescia... :-/
        • libra.a Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 29.11.04, 10:26
          co prawda w Niemczech byłam z dobry rok temu, ale pamiętam, że widziałam fajne poduszki w Karstadt. Jestem pewna, że coś znajdziesz.
          pozdr!
        • convallaria Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 14.12.04, 21:32
          a moze poszewka jasiek z Twoim zdjeciem? www.kopalniaprezentow.pl na tej
          stronce mozesz taka zamowic, bardzo szybko jest gotowa. Polecam:)
    • ame_lii Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 27.11.04, 14:26
      Myślę że Twoje zdjęcie w ramce jest konieczne:) Skoro on pracuje z komputerami
      to sobie postawi koło siebie i bedzie zerkał ( albo cały czas się w nie wpatrywał;))
      A poduszka to tez jest dobry pomysł. Kupiłam ostatnio tacie na urodziny. Są z
      takimi różnymi rysunkami i coś zawsze jest pod nimi napisane. Mozna cos fajnego
      wybrac:) Powodzenia!
      • alabama28 Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 27.11.04, 15:46
        Albo ładny breloczek do kluczy?
        A może słodkie bokseki w miśie - będą mu Cię przypominać? Albo zestaw bokserek
        w misie na caly tydzień?
        No i jednak zastanowiłabym się nad tym zdjęciem - może takie malutkie (w
        breloczku???) - nawet jak za bardzo nie kochasz się fotografowac , to takie
        malutkie zdjęcie pozwoli mu intensywniej pamiętać o Tobie - co spojrzy, to
        bedzie przywoływał w pamięci wspólne chwile - faceci są romantykami w głębi
        duszy.
    • marcia_rulez Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 03.12.04, 10:04
      Ja mam taki mały sposób na mojego faceta, że wieczór przed jego wyjazdem na
      delegację daje mu w prezencie gorący wieczór w łóżku, żeby przez całą podróż
      miał co sobie przypominać, żeby pamiętał że gdzieś tam daleko czeka na niego
      jego namiętna dziewczyna i żeby żadne głupie myśli nie chodziły mu po głowie.
      Oczywiście nie wiem na jakim etapie związku jesteście, ale myślę, że po pół
      roku, to już chyba pomysł by się nadał. Mogłabyś przyszykować romantyczną
      kolację ze świecami, spokojną muzyką i jakimiś pachnącymi kwiatami w wazonie,
      po czym przejść do bardziej intymnych rzeczy. Po naprawdę gorącym wieczorze
      facet będzie czekał na ciekie odliczając każdą minutę. :)
    • minnie Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 03.12.04, 12:12
      Znam sprawe z autopsji...Milosc mojego zycia jest Hiszpanem z Barcelony i
      narazie to etap ciaglych rozstan i jezdzenia do siebie w kazdej wolnej chwili
      urlopowej. Dopoki nie uregulujemy spraw mieszkaniowo-organizacyjno-pracowych
      jestesmy skazani na "cyrkulacje" samolotowo Waw/BCN/Waw:))
      Jesli chodzi o prezent to na urodziny kupilam mojemu szczesciu portfel
      skorzany, zgrabniutki Wittchen z miejscem na nasze wspolne zdjecie. Jak tylko
      otwiera go, chce placic w sklepie, w autobusie wyjmuje karte na przejazdy,
      spotyka sie ze znajomymi...wszystkim pokazuje swoj SKARB. I wielokrotnie mi
      przypomina i dziekuje, jaki to wspanialy prezent mu zrobilam. To dziala! Sama
      mam w portfelu jego zdjecie i moge pokazywac moje kochanie wszem i wobec:))
      • kleine_elfe Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 03.12.04, 15:49
        Tak.. i znowu sprawa zdjecia... Ostatnio porobilam sobie sama, bo nie mialam
        kogo poprosic, i teraz czekam tylko az je wywolam... Snilo mi sie dzisiaj ze
        wyszly katastrofalnie - poucinalam je, czasem na zdjeciu byly tylko wlosy :-/
        Jak widac.. - strasznie sie przejmuje tym prezentem. Portfel ze zdjeciem
        faktycznie bylby udanym, gdyby teraz nie posiadal swojego ulubionego...
        Taka noc przed wyjazdem pewnie niestety sie nie uda; mianowicie efektow "przed"
        nie jestem w stanie przygotowac u mnie w domu bo nie mieszkam sama, wiec nie
        przyjezdza on nigdy do mnie, a u niego bedzie ciezko zrobic mu niespodzianke...
        Jutro jade z kolezanka na zakupy do nieco wiekszego miasto i moze uda mi sie
        znalezc cos..
        Napisze!
    • chiara76 a może... 06.12.04, 15:39
      hmmm, a może, nie wiem, to luźny pomysł, nagraj my płytę ze swoim głosem...no
      Wiesz, jakieś wasze wspólne wspomnienia przez Ciebie przedstawione, jakiś
      przyjemny wiersz przez Ciebie czytany, może coś Mu zaśpiewasz jak masz talent i
      się nie wstydzisz, może też nagrasz mu tam jakąś "waszą" melodię, czy piosenkę,
      co Ty na to? Wymaga pracy, ale może być fajne.
      • kami.kadze troche nie w temacie 10.12.04, 20:48
        Przypomnialo mi sie jak kiedys zrobilem cos takiego. Tzn mam kumpele, wlasciwie przyjaciolke w innej czesci kraju. Polska nie jest duzym krajem, a mimo to zadko sie widujemy, kontaktujemy sie codziennie, ale raczej maile, gg, sms, wiec ciagle brakuje nam swojego glosu po prostu. Wiec kiedys nagralem do niej pare slow, po prostu wstalem rano, cos mi zaswitalo, podlaczylem mikrofon do kompa i troche pogadalem. Troche zartem, troche serio... I efekt jest taki, ze przez kilka lat mi mowila co kilka tyg, ze wlasnie sluchala tej mojej pogadanki i 'taaaaak jej sie milo zrobilo'. A teraz mi marudzi, zebym jej znow cos nagral, bo miala awarie kompa i nagranie wcielo :) Czasem wystarczy baaardzo niewiele, trzeba tylko dobrze trafic :)
    • rafiksss Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 06.12.04, 19:45
      powiem Ci co dalam mojemy narzeczonemu na walentynki.
      dziela nas tysiace mil (on studiuje w USA) wiec nie widzielismy sie w te swieto.
      poprostilam koleznake o pomoc i zrobilysmy sesje zdjeciowa.

zdjecia oczywiscie nie w tysiacu swetrow, ale delikatne, elegancke, pokazujace
      cos niecos... wyszly super. do dzis szaleje na ich punkcie. za 2 tyg konczy sie
      nasza 1,5 roczna rozlaka (z przerwami) i jestem pewna,ze te fotki przypominaly
      mu,ze czeka na niego ktos komu na nim baaardzo zalezy.

wiec, aparat, dobra klisza... moze byc kolorowa, moze byc czarno-biala,
      kolezanka i pstrykajcie..
      zabawa super :)
      • kleine_elfe Re: nie jestem pewna, ale moze... 08.12.04, 15:38
        Widzialam taki srebne czy metalowe, matowe dwa bryloczki do kluczy, ktore po
        zlaczeniu tworza serce :-) A gdyby tak cos na nim wygrawerowac? Ale co? i na
        dwoch polowkach, czy tylko na tej jednej dla niego?
        ps. No i na moje zdjecie sie zdecydowalam.. Mam nadzieje ze wyjda w miare
        ciekawie ;-)
    • kami.kadze Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 10.12.04, 20:29
      Witaj,
      przyszlo mi cos takiego do glowy...
      kup wino w takiej drewnianej skrzyneczce, najlepiej na kludeczke, edentualnie szasami saz takimi sznureczkami, ktore tez mozna mala kludeczka spiac. Podaruj to ukochanemu, kluczyk zawies sobie na jakim lancuszku na szyji.
      Pewnie kazdy lubi co innego i ma inne fantazje, ale ja bym czekal nie tyle na to wino, co na poszukiwanie tego kluczyka :D
      Pozatym jak to wino bedzie pozniej smakowalo podczas pierwszej kolacji po 2 miesiacach... :)
      • kleine_elfe dziekuje Wam :-) 11.12.04, 18:18
        (Drogi Kolego, z Twojego pomyslu na pewno skorzystam - nie duzy wydatek no i
        pisze o tym mezczyzna, wiec wielce prawdopodobne ze mojemu ukochanemu
        poruszanie wyobraznia tez sie spodoba :-) Odnosnie nastepnych podarunkow,
        jestem juz zdecydowana. Kupilam breloczek i zamierzam na nim wygrawerowac
        nasze "intymne" ksywki.. Do tego dostanie ksiazke, albo talon na ksiazke do
        ksiegarni - wiem ze sie strasznie uieszy :-) Zdjecie dostanie jak wyjda ladne,
        jak nie to mysle ze wcale nie tak zle.. W koncu nie moge przesadzic z iloscia
        prezentow przypominajacych mu o mnie ;-) Najwiecej powinno mu jego serducho
        przypominac.. :-] Odezwe sie za jakis czas i dam znac, czy on ciagle pamieta...
        Dzieki!
    • zokak Re: co sprawi ze ON o mnie nie zapomni...? 19.12.04, 21:22
      Jeśli mogę coś polecić na prezent,
      to cudne ramki na zdjęcia, które sama wykonuję.
      Dopełnieniem będzie tylko wasze wspólne zdjęcie:)
      Nieskromne to było,ale jeśli kogoś to interesuje to zapraszam
      do wysłania do mnie maila na zokak@o2.pl,wyślę zdjęcia,
      Pomyślcie o tym, niepowtarzalny prezent od serca

Kufka

Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka