Dodaj do ulubionych

Robię sama kalendarz.Gdzie dokończyć dzieła?

03.12.04, 19:34
Nie wiem gdzie sie udac by mi go zlaczyli w jedna calosc. Chce by byl to
kalendarz stojacy, mam 12 stron + okladke, fromat A5. Czy polecacie jakies
miejsce w Wawie gdzie to mi ladnie i niedrogo wykonaja? Myslalam by laczenie
wykonac samemu ale brak mi chyba narzedzi i pomyslu. Jesli ktos ma jakas
rade, niech sie nia podzieli :)
pozdrawiam A.
Obserwuj wątek
    • mamamuminki Re: Robię sama kalendarz.Gdzie dokończyć dzieła? 03.12.04, 21:27
      Robiłam też coś takiego w prezencie gwiazdkowym, w ub. roku. Drukowałam każdy miesiąc osobno na kartkach typu A4 a następnie zaniosłam do bindowania.Oprawiają to za pomocą takiego specjalnego grzbietu jakby - kolor do wyboru.Do tego okładka i ostatnia strona, może być przezroczyste. Kosztów nie pamiętam dokładnie, chyba 7-8 zł, w zależności od grubości.
      Na moim osiedlu jest pkt foto, gdzie foliują również dokumenty, kserują i właśnie bindują.
      Pozdrawiam.
    • pink_hamster Re: Robię sama kalendarz.Gdzie dokończyć dzieła? 03.12.04, 22:06
      polecam bindowanie
      tez robilam kalendarz w tym roku i jestem zadowolona
      • ankaskakankaa Re: Robię sama kalendarz.Gdzie dokończyć dzieła? 05.12.04, 18:32
        Drogie Panie,
        dziekuje za podpowiedz. Bede bindowac :)
        pozdrawiam mikolajkowo. A.
    • winogroneczka a jak robicie te kalendarze?? 05.12.04, 13:00
      macie jakies popowiedzi jak zrobic takie cos? Mam zdjecia w komputerze i co
      dalej? w jakim programie, skad kalendarz itd?
      • ankaskakankaa Re: a jak robicie te kalendarze?? 05.12.04, 18:34
        Wydaje mi sie, ze najprostsza opcja to wkleic zdjecia do worda i dopisac pod
        spodem miesiace, dni etc a nastepnie wydrukowac na dobrym papierze.
        Przynajmniej ja to robie w ten sposob, wyglada bardzo przyzwoicie. Zycze
        powodzenia w tworzeniu wlasnego dziela :)
        a.
    • ankaskakankaa Kalendarz zrobiony!!! 09.12.04, 13:07
      Jest przesliczny! Zdecydowalam sie na wywolanie wszystkich miesiecy w Kodaku (w
      Photoshopie zrobilam jpgi ze zdjeciem a pod spodem wkleilam dni miesiaca). O
      wiele lepszy efekt bo super jakosc. Zbindowalam u introligatora za 9 pln. W
      sumie kosztowalo mnie to ok 35 pln. Nie moge sie juz doczekac jak Luby to
      zobaczy :)
      pozdrawiam
      A.
      • rkpior Re: Kalendarz zrobiony!!! 10.12.04, 07:24
        czesc, ta metode Photoshop i wywolanie w kodaku to juz tez cwiczylem. A jak
        zabindowalas? Plastikowym grzbitem, czy takim metalowym? Ten metalowy jest
        cienszy i i chyba bardziej elegancki, tylko nie wiem, gdzie tak mozna.
        • anusial1 Re: Kalendarz zrobiony!!! 10.12.04, 10:21

Mam pytanie,

skąd bierzecie kalendarium? I w jakim programie zapisujecie zdjęcie +
          kalendarium żeby oddać do wywołania w Kodaku?

ania
          • ankaskakankaa Re: Kalendarz zrobiony!!! 10.12.04, 10:48
            Ania,
            kalendarium wklepalam niestety recznie, na podstawie kalendarza na przyszly
            rok. Gotowiec byl w formacie jpg.
            pozdrawiam, A.
        • ankaskakankaa Re: Kalendarz zrobiony!!! 10.12.04, 10:44
          Zdecydowanie metalowy, do tego z tylu sztywny karton, bo moj kalendarz jest na
          biurko :) Robilam to u introligatora w Warszawie, jednego z wielu z ksiazki
          telefonicznej. Z tym, jak widac, nie ma problemu. Powodzenia :)
    • mamamuminki Re: Robię sama kalendarz.Gdzie dokończyć dzieła? 12.12.04, 20:21
      Mogę podpowiedziec, może jeszcze komuś się to przyda, że na stronie
      www.briggsoft.com
      jest do pobrania program Calendar Commander - 30 dniowa wersja sharewarowa,
      korzystałam właśnie z tego programu w ub. roku.
      Link do tego programu ukazał sie w dodatku do Komputer Świata pt: Niepowtarzalne prezenty z komputera.
      Mamy tu do wyboru kilka modeli pojedyńczej strony kalendarza oraz możliwość zaznaczenia wybranych świąt czy ważnych dla nas dat. Nie ma polskiej wersji tego programu ale obsługa nie jest zbyt trudna ( jestem w o tyle dobrej sytuacji, że posiadam egzemplarz opisanej wyżej gazety :-)
      pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka