wercia5 08.12.04, 13:09 Wpadłam na pomysł, że mogłabym kupić mojemu mężowi na gwiazdkę jakąś fajną grę planszową, w którą moglibyśmy grać razem. Może znacie jakieś i przy okzaji ile coś takiego kosztuje? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 Re: jaka gra planszowa dla dorosłego? 08.12.04, 13:38 Scrabble jest super, jeśli nie macie, to polecam !! Odpowiedz Link
libra.a Re: jaka gra planszowa dla dorosłego? 08.12.04, 13:48 scrabble widziałam za 60 zł Odpowiedz Link
libra.a Re: jaka gra planszowa dla dorosłego? 08.12.04, 13:45 jeśli umiecie grac, to może szachy (zresztą zawsze można się nauczyć) ceny kształtują się w zależności od tego, jak są wykonane i z czego, a takie normalne drewniane, to możesz znaleźć w sklepie sportowym na przykład. nie podam Ci ceny, bo już jakiś czas temu kupowałam, ale strzelę, że to jakieś 60-80 zł Odpowiedz Link
wercia5 Re: jaka gra planszowa dla dorosłego? 08.12.04, 14:25 Scrable już mamy, szachy i warcaby odpadają. Odpowiedz Link
kragmel Re: jaka gra planszowa dla dorosłego? 08.12.04, 14:56 rummikub - moi rodzice w to grają. zasady podobne do remika/remibrydża karcianego. twister też jest niby na planszy, ale to gra ruchowa. bardzo fajna zabawa zresztą. no i jeszcze są planszowe gry erotyczne ;) Odpowiedz Link
dominika_2003 Re: jaka gra planszowa dla dorosłego? 08.12.04, 18:30 tak, polecam rummikub, kosztuje mniej niż 100 pln Odpowiedz Link
lubstej Re: jaka gra planszowa dla dorosłego? 08.12.04, 16:03 Tabu - ale to gra dla min. 4 osob Omnibus - fajniemozna sprawdzic (i poszerzyc)wiedze no i niesmiertleny monopol pozdr Odpowiedz Link
april02 Re: jaka gra planszowa dla dorosłego? 09.12.04, 17:40 Cluedo :) Gra detektywistyczna, ale minimum muszą być 3 osoby a najlepiej 6. Świetna, gorąco polecam. Rumi też jest fajny. A może karty albo kości :) Odpowiedz Link
misiur3 Re: jaka gra planszowa dla dorosłego? 15.12.04, 03:00 POlecam TABU - w to się gra ze znajomymi, i ubaw jest po pachy, lub spokojniejsze SCRABBLE. Gry są dość drogie, tak ze 100 PLN? Odpowiedz Link
anna.belle Re: jaka gra planszowa dla dorosłego? 16.12.04, 15:08 a ja polecam boggle - troche podobne do scrabbli ale moze grac tyle osob ile zechce, bo w centrum jest podstawka z 25 kostkami (na kazdej sciance inna litera) a wokol siedza gracze z kartkami i dlugopisami. wymaga duzo wiecej gimnastyki glowy niz scrabble i jest REWELACYJNE :)) serdecznie polecam. niestety nie wiem ile kosztuje bo dostalam w prezencie od chlopaka, ale mysle, ze warto za nie zaplacic! Odpowiedz Link