k_i_k_a Re: WANTED - trener we Wrocławiu 20.10.04, 09:24 I od razu deklaruję otwartość na potencjalną współpracę :) Odpowiedz Link
mikko Re: WANTED - trener we Wrocławiu 21.10.04, 20:50 Szukam pracy:)!(Wro) Jestem na IVr. pedagogiki op.-wych. Czy mam jakieś szanse dostać pracę w takim charakterze:)bez doswiadczenia zawodowego:(? Odpowiedz Link
mikko Re: WANTED - trener we Wrocławiu 21.10.04, 20:52 Szukałam i nadal próbuję szukać pracy jako trener/szkoleniowiec:)!(Wro) Jestem na IVr. pedagogiki op.-wych. Czy mam jakieś szanse dostać pracę w takim charakterze:)bez doswiadczenia zawodowego:(? Odpowiedz Link
trainings Re: WANTED - trener we Wrocławiu 21.10.04, 23:35 Różne są drogi do tego, by prowadzić szkolenia. Bez doświadczenia, ani rekomedacji żadna firma nie pozwoli sobie na ryzyko powierzenia Ci szkolenia. Najpierw własne szkolenie (dłuższy cykl: Train The Trainers) - potem jeśli lubisz pracę z grupą, masz zdolność obserwacji tego, co się z grupą dzieje i jeszcze potrafisz zdobyć wiedzę merytoryczną, jakiej wymaga tematyka - jesteś na drodze ku temu, by zmierzyć się samodzielnie z tym zawodem. Tak w b. wielkim skrócie to wygląda. Może najpierw "terminowanie" w firmie szkoleniowej, oglądanie szkoleń prowadzonych przez doświadczone osoby, praca nad własną sztuką prezentacj. Tu znajdziesz listę rekomendowanych przez PTP trenerów - kilka osób jest z WRO: www.ptp.psychologia.pl/licencje/lista3.htm Odpowiedz Link
k_i_k_a Re: WANTED - trener we Wrocławiu 22.10.04, 08:47 bez doświadczenia - marniutkie szanse. Koniecznie odbądź staż w jakiejś firmie, poucz się konstruowania programów, na szkolenia trudniej już będzie się wkręcić, ale próbuj. Jeśli wykażesz się wiedzą, przygotowaniem merytorycznym - masz szansę, że ktoś "zainwestuje" swój czas i uwagę i Ci pomoże. Ze szkołą dla trenerów radziłabym na początek nie szaleć, to drogi interes. Chyba że masz do zainwestowania od kilku do kilkunastu tysięcy - proszę bardzo. Ale tak naprawdę najwięcej nauczysz się na stażu. No a poza wszystkim - dużo czytaj. Na szczęscie rynek jest nasycony różnego rodzaju publikacjami (niestety również chłamem). Nie ograniczaj się tylko do książek - śledź wyniki najnowszysch badań w psychologii społecznej. W tym zawodzie nie da się stać w miejscu :) Odpowiedz Link
trainings Re: WANTED - trener we Wrocławiu 24.10.04, 20:28 Cóż - tylko się podpisać mogę :) Odpowiedz Link