Dodaj do ulubionych

Szkolenia dla trenerów - warto?

12.12.08, 15:26
Witam,

Jestem absolwentem informatyki z Krakowa, mającym aspiracje do założenia firmy
szkoleniowej z zakresu IT. Aby mieć dobrą kartę przetargową oraz nie dać plamy
przed klientami chcę wyszkolić się na trenera. Szukając informacji oraz ofert
szkoleń trenerskich w Krakowie natknąłem się na ofertę firmy Berndson. Owa
firma bardzo się chwali że dostała laur klienta oraz parę innych nagród "za
jakość usług". Problem polega na tym, że te ich szkolenia są lekko mówiąc
drogawe. Nie chciał bym wywalić kasy w błoto i nic nie wynieść ze szkolenia,
dlatego prosił bym o opinię czy warto w takie szkolenie zainwestować? Oraz czy
warto w tej konkretnej firmie?
Obserwuj wątek
    • rapril2 Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 19.12.08, 09:54
      Też szukam w tej chwili dobrej i niedrogiej szkoły trenerskiej w
      okolicach Katowic czy Krakowa.
      Wszystkie informacje na temat szkół trenerskich mile widziane.
      • inpersona Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 25.12.08, 23:41
        Zapraszamy na dwa poziomy szkoleń TTT. biuro@human-power.pl
        Szczegóły na stronie lub mailem.
        • inpersona adres strony 25.12.08, 23:43
          Nie podałem adresu strony, tam linki do szkoleń otwartych:
          www.human-power.pl
        • agnesss06 Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 03.01.09, 10:38
          hej kazdy moze byc trenerem?? sa jakies predyspozycje wymagane? albo np
          okreslony kierunek studiów??
          • inpersona Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 08.01.09, 23:43
            Najczęściej psuchologia, socjologia, pedagogika, stosowane nauki
            społeczne i pokrewne :)
            Najważneijsze checi, predyspozycje i hart ducha, by się rozwijać i
            znosić tryb życia w stresie i podróżach.
            • agnesss06 Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 10.01.09, 15:34
              a czy ukończony kurs TTT na poziomie podstawowym umieszczony w cv daje szanse na
              dostanie pracy??? bez doświadczenia??
              • inpersona Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 11.01.09, 10:31
                Ty powinnaś pokazać pracodawcy, że jesteś dla niego szansą :)
                NIC co umieścisz w CV nie zadziała magicznie, jeśli nie będzie za
                tym stała wiedza, umiejętności i chęć działania. Ja osobiście
                uważam, że nie trzeba mieć szkoły TTT, by wejść do zawodu. Jest
                chyba 4-5 książek, gdzie można znaleźć całkiem ważne i więcej niż
                podstawowe informacje o tym, co ważne w pracy trenera.
                Problem leży poza kursami TTT - czy masz talent do tej pracy (dużo,
                by pisać o tym czym on jest) i czy znajdziesz kogoś kto da Ci szansę
                uczenia się od niego (pomysł na bycie 2.trenerem) a ppotem zaufa Ci
                i powierzy grupę.
                Szkoelnia EFS sprawiły, że wiele osób uważa się za trenerów - ale
                bardziej są przypadkowo w zawodzie niż z powodu, że coś potrafią.
                Mitycznie wyglądają opowieści o zarobku 2,5 tys./ 1 dzień - więc
                czemu się dziwić, że każdy chce być trenerem, choć nie każdy może.
                Zajmuj się tym, czym trzeba, by stać się dobrym trenerem, a nie pisz
                o tym, co w CV i tym, że nie masz doświadczenia. Każdy go kiedyś nie
                miał :) I jak go masz zdobyć, jeśli zaczynasz od utyskiwania, że go
                nie masz. To zniechęca.
                • agnesss06 Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 11.01.09, 12:28
                  no właśnie tego nie wiem czy mam takie predyspozycje,a możesz mi podać jakąś
                  książke którą warto przeczytać aby zaznajomić sie z tematem??
          • perspektywy-partner Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 12.08.14, 13:21
            Jeśli chcesz zostać trenerem, ale nie wiesz czy masz do tego predyspozycje, masz wiele pytań co to tego zawodu, zapraszamy na szkolenie "Zawód trener - czy to dla mnie?", które odbędzie się 20.08.2014r. w Krakowie w siedzibie firmy Perspektywy. Szczegóły na szkolenia-perspektywy.pl/ lub mailem: k.mazanek@perspektywy-partner.eu
      • sarotak Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 16.01.09, 14:52
        Szkoła Trenerów Baza - spełnia wszystkie Twoje warunki - dobra (myślę, że nawet
        bardzo dobra), niedroga i w okolicach Krakowa. Prowadzona przez Stowarzyszenie
        RPP "Integracja". Sama kończyłam VII edycję w 2006 - byłam bardzo zadowolona.
        Obecnie jestem praktykującym trenerem.Właśnie trwa nabór do tegorocznej edycji
        Bazy, wszystkie szczegółowe informacje dotyczące programu kursu, założeń szkoły,
        kadry prowadzącej, opłat i zapisów dostępne są na stronie
        www.stowarzyszenie-integracja.org/int/.
      • perspektywy-partner Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 12.08.14, 13:18
        Zapraszam do zapoznania się ze szkołą trenerów STER z Krakowa, organizowaną przez firmę PERSPEKTYWY.
        Szczegóły na szkolenia-perspektywy.pl/szkolenia-dla-trenerow#szkola-trenerow-ster
        Wszelkie pytania można kierować na mail: k.mazanek@perspektywy-partner.eu
    • renata.bw Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 17.01.09, 01:27
      w tej sprawie warto odwiedzić Wrocław www.kreator-
      szkolenia.pl/
    • zdolny_trener_biznesu Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 23.01.09, 00:07
      itguy12 napisał:

> Witam,
      >
      > Jestem absolwentem informatyki z Krakowa, mającym aspiracje do założenia firmy
      > szkoleniowej z zakresu IT. Aby mieć dobrą kartę przetargową oraz nie dać plamy
      > przed klientami chcę wyszkolić się na trenera. Szukając informacji oraz ofert
      > szkoleń trenerskich w Krakowie natknąłem się na ofertę firmy Berndson. Owa
      > firma bardzo się chwali że dostała laur klienta oraz parę innych nagród "za
      > jakość usług". Problem polega na tym, że te ich szkolenia są lekko mówiąc
      > drogawe. Nie chciał bym wywalić kasy w błoto i nic nie wynieść ze szkolenia,
      > dlatego prosił bym o opinię czy warto w takie szkolenie zainwestować? Oraz czy
      > warto w tej konkretnej firmie?

Trener, który mnie szkolił w tej firmie, w zeszłym roku(zresztą świetna
      trenerka) ,już dziś niestety z nimi nie współpracuje. Współpracowała do grudnia
      2008 r. Jest jakiś nowy trener. Więc nie wiem. Przetestujesz to nam powiesz.
      Pewnie będziesz pierwszą osobą.
      • kup-obrazy.pl Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 08.02.14, 11:16
        Polecam - warto :-)
        http://www.szkolenia.avenhansen.pl/szkolenia-otwarte/trener-wewnetrzny-2014-03-12-warszawa.html
    • perspektywy-partner Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 29.07.14, 10:56
      Zapraszam do Szkoły Trenerów STER

szkolenia-perspektywy.pl/szkolenia-dla-trenerow#szkola-trenerow-ster
    • perspektywy-partner Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 12.08.14, 13:16
      Serdecznie zapraszam na "Szkołę trenerów STER" organizowaną przez firmę PERSPEKTYWY. Dzięki temu rocznemu programowi szkoleniowemu można otrzymać certyfikację trenera oraz rekomendację Polskiego Towarzystwa Psychologicznego. Szczegółowy program na stronie: szkolenia-perspektywy.pl/szkolenia-dla-trenerow#szkola-trenerow-ster
      Wszelkie pytania można kierować na mail: k.mazanek@perspektywy-partner.eu
      • forumolak Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 02.10.14, 13:16
        Ja szczerze mogę polecić Szkołę Trenerów - CreaticeSolution z Poznania. Przygotowuje ona nie tylko pod względem teoretycznym, ale również daje możliwość sprawdzenia samego siebie jako współprowadzący szkolenie dla prawdziwych klientów. Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej:
        creativemedia.com.pl/creativesolution/
    • grupa_szkoleniowa_wymagamy_pl Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 30.12.14, 12:02
      Praca trenera, to również duży stres. Zobacz na nasze szkolenie doskonalące warsztat trenerski!

SKĄD SIĘ BIERZE STRES W TRENERZE? ? CZYLI JAK RADZIĆ SOBIE ZE STRESEM W PRACY SZKOLENIOWCA

Zapraszamy wszystkich trenerów, szkoleniowców i coachów, którzy w pracy odczuwają stres, chcą go przepracować i zamienić na pozytywną i twórczą pracę z ludźmi.

PODNIESIESZ SWOJE KOMPETENCJE W ZAKRESIE:

- zarządzania stresem zawodowym
      - radzenia sobie z trudnymi sytuacjami szkoleniowymi
      - efektywnego odpoczywania

PO CO JEST TO SZKOLENIE?

Jeśli praca trenera oprócz satysfakcji przynosi ci przykre napięcie

Jeśli praca trenera nie daje ci satysfakcji, ponieważ więcej w niej stresu i napięcia niż radości tworzenia sytuacji edukacyjnej

Jeśli na sali szkoleniowej dopada cię poczucie niemocy i bezradności i nie wiesz, skąd się ono bierze

Jeśli zdarza ci się, że podczas pracy zaczynają ci drżeć kolana, czujesz suchość w ustach i ścisk w gardle, a myśli blokują ci się w głowie i nie chcą wyjść pod postacią słów

Jeśli masz czasem wrażenie, że stres odbiera ci zmysły i zaczynasz bredzić, a Twoim celem jest mówić z sensem i na temat

Jeśli zmagasz się z trudnymi sytuacjami szkoleniowymi ? ?natrętny gaduła?, ?nieobecny arbiter?, ?loża szyderców?, ?uczestnik nie-bo-nie? ? i chcesz znaleźć skuteczne dla siebie metody reagowania

CENA: tylko 240 zł./os/dzień

Więcej informacji: www.wymagamy.pl
    • van_gieroy Re: Szkolenia dla trenerów - warto? 15.02.15, 15:36
      Warto, pod warunkiem, że wybierzesz porządne szkolenie, a najlepiej studia podyplomowe. Jeżeli chcesz się naprawdę dobrze przygotować do zawodu trenera, zdecydowanie polecałbym drugą opcję. Wyższa Szkoła Pedagogiczna im. J. Korczaka ma w ofercie podyplomówkę Akademia Trenera, której program obejmuje liczne warsztaty i wykłady, m.in. z metodyki kształcenia, narzędzi pracy trenerskiej, emocjonalnych i społecznych kompetencji trenera czy dynamiki grupy i charakterystyki grup szkoleniowych. Wiele godzin poświęconych jest zajęciom praktycznym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka