Dodaj do ulubionych

Miejsca przyjazne mamie i dziecku we Włocławku

17.02.12, 14:33
Drogie Mamy z Włocławka! Szukamy miejsc przyjaznych mamie i dziecku, tzn. restauracje, kawiarnie. Podzielcie się z nami informacjami, czy takie miejsca istnieją w Waszym mieście (krzesełka dla dzieci, menu, przewijaki, place zabaw przy restauracjach, itp.) na stronie: mamywsieci.pl/forum-topic/miejsca-przyjazne-mamie-i-dziecku-w-kujawsko-pomorskiem-wpisujcie
Obserwuj wątek
    • ja772 Re: Miejsca przyjazne mamie i dziecku we Włocławk 20.02.12, 13:14
      szkoda, że nie możemy nic dopisać
      • mamywsieci Re: Miejsca przyjazne mamie i dziecku we Włocławk 21.02.12, 09:23
        Czy naprawdę nie ma takiego miejsca i to nie musi być jakaś droga restauracja? Zdaję sobie sprawę, że Włocławek nie jest jakimś bogatym miastem, ale nie jest taki mały...Przecież w tym mieście też są mamy z dziećmi i dokądś wychodzą.. Czyżby zostały tylko wielkie galerie handlowe i hipermarkety?:(
        • ja772 Re: Miejsca przyjazne mamie i dziecku we Włocławk 24.02.12, 14:06
          co z tego, że w knajpie jest krzesełko do karmienia ja to uważam za standard a nie za przywilej, ja nie znam knajpek gdzie dziecko mogłoby się chwile bezpiecznie zabawić a mamy wypić kawkę
          Np w La petit jest krzesełko, obsługa była bardzo przyjazna, podgrzali nam obiadek i super hiper wszystko, ale ciasno strasznie, miedzy krzesełkiem, w którym siedziało dziecko a krzesłem innego klienta musieli przeciskać się kelnerzy z jedzeniem, nie miało to nic wspólnego z miejscem przyjaznym i bezpiecznym dla dziecka, choć złego słowa nie powiem bo obsługa była nam bardzo przyjazna:).
          • mamywsieci Re: Miejsca przyjazne mamie i dziecku we Włocławk 25.02.12, 09:52
            Mało miejsca w restauracji to już odrębna sprawa i wynika z braku możliwości rozbudowy lokalu, chociaż pewnie właściciel chciałby powiększyć go, gdyby tylko miał pozwolenie. Nieraz wystarczy w lokalu sympatyczna atmosfera i jest ok, ale gdy się jest z dzieckiem, musi być wygoda i komfort, i zgadzam się z Tobą, że krzesełko dla dziecka to w zasadzie standard. Powiem szczerze, że w Bydgoszczy nie ma szału z takimi miejscami, ale jest parę miejsc w mieście i poza nim przyjaznych rodzicom z dziećmi. Chyba będę musiała się wybrać do Włocławka...i zobaczyć jak faktycznie jest. A a'propos restauracji La Petite - spojrzałam, bardzo sympatycznie:)
            • n-o-b-o-d-y Re: Miejsca przyjazne mamie i dziecku we Włocławk 04.03.12, 17:10
              Jako matka, bardzo polecam nową, włoską restaurację FELICITA na Przedmiejskiej (z włoską flagą na budynku:-)). Jest tam kącik jadalno-bawialny:-) dla dzieci, na który składają się stoliki oraz drobne zabawki. Bardzo podoba mi się to, że jest to specjalnie wydzielony kącik, więc dzieci nie biegają między nogami kelnerów:-) Jedzonko bardzo smaczne,zróżnicowane i po bardzo rozsądnych cenach- od pizzy, spaghetti, risotto po desery i kawę. Naprawdę polecam i życzę miłych wrażeń!
              Tekst linka
              • mamywsieci Re: Miejsca przyjazne mamie i dziecku we Włocławk 04.03.12, 20:57
                Dziękuję za namiar, zamieszczę na naszej stronie.
                • ja772 Re: Miejsca przyjazne mamie i dziecku we Włocławk 12.03.12, 09:12
                  Nawiedziliśmy z dzieciem restauracje Felicita
                  No i przykro ale nie polecam dla mam z dziećmi poniżej 3 roku życia.
                  Bardzo, ale to bardzo śliskie podłogi, ww. kącik to stoliczek umiejscowiony tuż przy wejściu do toalety, kilka książeczek, zabawek, kredki i puzzle. Nie ma przewijaka, ani innego miejsca gdzie można by przewinąć dziecko. Krzesełko do karmienia było. Dobrze, ze byliśmy jako jedynie z małym dzieckiem bo więcej krzesełek nie było.
                  Czy to o to chodzi?
                  Ale obsługa przesympatyczna:) i pizza smaczna.
                  • mamywsieci Re: Miejsca przyjazne mamie i dziecku we Włocławk 12.03.12, 21:18
                    Faktycznie, jeżeli jest kącik jakiś tam w bylejakim miejscu, to ktoś by powiedział: sprawa załatwiona, bo jest miejsce przyjazne mamie i dziecku. Nie o to chodzi..Myślę, że wystarczyłoby ze strony właściciela przestawienie kącika dla dzieci, ewentualnie uzupełnienie go o jakieś inne drobiazgi oraz zakupienie przewijaka łącznie z chusteczkami nawilżającymi, no i zwiększenie ilości krzesełek. I już jest lepiej. To musi być przede wszystkim przytulne miejsce. Ale jak mówisz, obsługa super..Zawsze musi być coś naprawdę fajnego, żeby coś innego kulało. Tylko czy to jest reguła? Spróbujemy się skontaktować z tą restauracją:)
                  • mamywsieci Re: Miejsca przyjazne mamie i dziecku we Włocławk 22.03.12, 17:22
                    Jeżeli chodzi o tę restaurację, za kilka dni ma być pomieszczenie z przewijakiem dla dziecka, kącik dla starszych dzieci również może być w innym miejscu, a nie koło toalety akurat. Myślę, że powolutku to się zmieni, a najważniejsze jest, że właściciele są bardzo otwarci na zmiany. I oczywiście obsługa: jeżeli jest sympatyczna, to wszystko inne da się dograć!
                    • ja772 Re: Miejsca przyjazne mamie i dziecku we Włocławk 26.03.12, 10:19
                      fajna informacja:)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka