grig11 06.12.06, 23:35 Podobno to najbiedniejsza dzielnica Włocławka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carwszechrusi Ty chyba na łeb upadłeś! 07.12.06, 14:05 No co ty. Najbiedniejsza to jest kokoszka (ul.Pusta i okolice) zaraz potem śródmieście (tzn. Tumska, Matebudy, Zamcza). Ja sam jestem z Kazika i biedy odstającej od "średniej polskiej" tam nie ma. Wiadomo że sie nie przelewa ale tak jest w całym Włocku. Odpowiedz Link Zgłoś
grig11 Re: A ty grig nie z Włocławka? 07.12.06, 14:20 Taką opinię słyszałem z ust sprzedawcy sprzedającego mi warzywa na stoisku z warzywami umiejscowionym na środku osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalczyk11 Re: A ty grig nie z Włocławka? 07.12.06, 21:02 Biedą szermowali szefowie Biedronki, gdy chcieli za frajer zbijać mamonę :) I pewnie stąd się wzięło. To samo słyszałem w Hipermarkecie w Łodzi, gdy tłumaczono mi dlaczego brak pewnych towarów. Bo wie Pan, Łódź jest biedna :) Odpowiedz Link Zgłoś
goodwater Re: A ty grig nie z Włocławka? 04.05.07, 14:18 każdy ci powie że bieda, niezależnie od lokalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
joannaa10 Re: oś. Kazimierza Wielkiego 19.12.06, 21:59 Czy najbiedniejsza dzielnica Włoclawka nie wiem, ale mieszkam tu od lat i nie zamienilabym na inną.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leos282 Re: oś. Kazimierza Wielkiego 13.01.07, 10:34 Łodź biedna? Nie żartujcie. Robi się druga Warszawa. A co do Włocławka, to myślę, że każda dzielnica ma swoich biedaków i bogaczy. Ja tam na "Kazika" strasznej biedy nie widzę. Gorzej chyba w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: oś. Kazimierza Wielkiego 14.01.07, 10:46 Mieszkam w Łodzi od 2 lat i z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że Łódź nie jest biedna. Ludzie w Łodzi są biedni. Powstanie Manufaktury i Della na razie nie polepsza sytuacji mieszkańców tego miasta, pracę dostali nieliczni, głównie młodzi, chociaż Indesit wziął się za zatrudnianie osób po 40 roku życia, bo ludzie masowo wyjeżdżają na zachód. Ale biedę tego miasta widać na każdym kroku. Do Warszawy to nam daleko. Odpowiedz Link Zgłoś