Dodaj do ulubionych

Chrzest dziecka a brak slubu koscielnego

13.11.08, 11:43
Od 3 lat jestem mezatka, niestety mam tylko slub cywilny. Niestety
narazie nie stac nas na slub koscielny (splacamy kredyty
studenckie).Niedawno urodzila nam sie corka i chcieli bysmy ja
ochrzcic ale nie wiem czy jakis ksiadz we Wloclawku sie zgodzi. Czy
ktos mial podobna sytuacje i moze polecic nam jaks parafie we
wloclawku w ktorej bez problemow udzielono by naszej corce tego
sakramentu? To dla nas bardzo wazne
Obserwuj wątek
    • carwszechrusi Powiem Tobie tak... 13.11.08, 18:43
      Zastanów się dobrze czy chcesz aby Twoje dziecko było członkiem kościoła który go nie chce ze względu na nieopłacenie się rodziców jego funkcjonariuszom... bedziesz miała spore kłopoty z tym chrzestem. A jeśli jesteście dobrymi ludźmi, przestrzegacie X przykazań *program dobry ale mało realny ;) i się kochacie to jestem pewien że dobry Ojciec w niebiesiech patrzy na was a tym bardziej na waszą latorośl przychylym okiem niezależnie od kredytów, świstków, mazideł czy kropideł. Chrześcijaństwo do wspólnota wiernych a nie członków organizacji religijnej. Z Bogiem bracia i siostry...
    • blina Re: Chrzest dziecka a brak slubu koscielnego 14.11.08, 23:16
      Moim zdaniem musisz pochodzic i pogadac z ksiezmi.Mysle, ze na pewno, w ktoerj s
      z parafii spotkasz sie z zyczliwoscia i zrozumieniem.Zacznij od swojej parafii...
    • nndhk Re: Chrzest dziecka a brak slubu koscielnego 11.12.08, 14:18
      czesc ja chrzecilam dziecko w zeszlym roku w grudniu i jestem rozwodka jestem obecnie w zwiazku konkubenckim nie mialam zednego problemu z chrztem chrzcilam dziecko w parafi Wszystkich Swietych tagze wydaje mi sie ze nie masz sie czego obawiac chociaz ja tez bardzo sie tego balam :) powodzenia
    • rozmowy_kontrolowane Re: Chrzest dziecka a brak slubu koscielnego 05.01.09, 09:15
      Jeśli ksiązdz nie chce Ci ochrzcić dziecka, weź jego nazwisko i idź do kurii.
      • sauber1 Re: Chrzest dziecka a brak slubu koscielnego 07.01.09, 04:08
        ale macie problemy...???
    • mala-gorzatka Re: Chrzest dziecka a brak slubu koscielnego 10.05.09, 23:50
      My chcilismy corke we Wloclawku. Nie jestesmy malzenstwem. Oblecielismy
      wsyztskie koscioly we Wloclawku i nikt nie chcial mi ochrzcic dziecka - az zal
      mi bylo patrzec na tych kretynow ksiezy- i w koncu bez problemu ochrzczono mi
      dziecko u Sw Jozefa na zazamczu !!!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka