ela-80
17.01.13, 21:53
Witajcie dziewczyny. Może i ja coś o sobie napiszę

Mam na imię Ela,moje problemy zaczęły się w maju tego roku kiedy to dostałam ostrego zatoru płuc i walczyłam o życie

ale od poczatku- w lutym 2008 r. urodziłam zdrówą córeczkę,ciąże miałam trudną bo całą plamiłam a miesiąc po porodzie dostałam krwotoku-lekarze stwierdzili,że to szybsza miesiączka(piszę to bo może ma to jakikolwiek związek o którym jeszcze nie wiem

). Około 1,5 roku po porodzie(miałam cc) okazało się,że mam endometriozę w szwie,póki mogłam z tym chodziłam ale w styczniu 2012 r. poszłam do lekarza bo nie mogłam znieść już bólu podczas @ i gin stwierdził,że jeśli planuje jeszcze dziecko to aby endo nie wycinać i przepisał mi plastry hormonalne Evra a 26 maja dostałam ostrego zatoru płuc

Miesiąc spędziłam w szpitalu,potem jeszcze 2 miesiące się leczyłam i we wrzesniu lekarz(pulmonolog) stwierdził,że jestem zupełnie zdrowa i mam rodzić dzieci a nie brać hormony...ale mi strach o moje życie nie pozwala do tej pory normalnie funkcjonować dlatego znalazłam lekarza hematologa i 7 stycznia miałam badania właśnie pod katem trąbofili,4 lutego mam wizyte i wszystko się okaże...póki mogę jeszcze naiwnie wierzę,że był to jednak incydent i nie jestem chora...o tym aby w rodzinie ktoś tą chorobę miał nie wiem ale mój tata zmarł nagle w wieku 42 lat może własnie dlatego? tego już się nie dowiem! Jestem zielona w temacie,długo szukałam aż trafiłam na Was i mam nadzieję,że dzięki Wam pogłębię wiedzę na ten temat. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie