Dodaj do ulubionych

Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami itd.

13.07.11, 20:26
Rozpakowujemy powoli wszystkie rzeczy i mam problem, bo nie wiem co robic z ubraniami i zabawkami moich dzieci, ktorych juz nie uzywamy?
W PL oddawalam wszystko do domu samotnej matki niedaleko nas, wiec jezdzilismy dosc czesto, w CA oddawalam do Salvation Army a tu?

Mam chlopca 4 lata i dziewczynke 5 lat, mam duzo ubran nowych z metkami, wiekszosc tego co uzywane wyglada jak nowe, bo mam naprawde duzo tych ubran a oni w zsadzie nie niszcza.
Sprzedwaam kolezankom w PL to co nowe, albo w stanie idealnym a tu nie wiem co robic?
Nadal kupuje ubrania w US, wiec marki raczej tu olewane przez tubylcow (gymboree, gap, columbia, the childrens palce, th, rl, old navy, troche mam tez h&m mothercare) wiec nawet nie bede probowala na ebay wrzucac, bo pewnie nie kupia, poza tym mam takie ilosci, bo zbieralam przez ostatnie 3 lata z mysla wlasnie, ze sprzedam kolezankom w PL i oddam do "naszego" domu samotnej matki. Teraz moj stary powiedzial ze nie damy rady tego zatargac do PL, bo za duzo tego jest i zebym tu gdzies poszukala gdzie to oddac?

To co mam robic? Gdzie oddac to co chce oddac za darmo? Mam taki kontenerek na osiedlu opisany textil, jak tam wrzuce to ktos z tego skorzysta czy wywala do do spalenia? Moze znacie kogos kto potrzebuje ubran, zabawek dla dzieci a nie ma za duzo kasy i cieszylby sie z tego, bo szkoda te rzeczy wyrzucac do smietnika, jak kilkoro dzieci jeszcze moze spokojnie w tych ubraniach pochodzic, moze nie koniecznie we wszyskich "do kosciola", ale w domu i wokol napewno sie nadadza. Ubrani apo jednym dziecku, kupowanie w pl i w US w ciagu ostatnich 4 lat.
Ubrania sa dla chlopca 1,5-3 lata i dziewczynka 2-4 lata. Oddam nawet z dowozem.
Jak jest jakies miejsce gdzi emoge hurtem sprzedac za nieduze pieniadze to tez powiedzcie, bo tych do sprzedania mam rownie duza ilosc, lacznie z butami nowymi hush puppies, nike, crocks, gap, old navy.
Mieszkam tuz pod Rotterdamem.

dzieki za pomoc
aga
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 13.07.11, 20:53
      Wszystko mozesz wystawic na Marktplaats, sprzedac albo pojedynczo, albo w pakietach pogrupowanych rozmiarami. Jak nie zawolasz kosmicznej cenby, to sporo powinnas sie w ten sposb pozbyc. W Wiatrakowie jest tez cos takiego co sie zwie "Kringloop winkel". Oddaje sie tam rzeczy za darmo, oni sprzedaja za niewielkie pieniadze. Sama po sprzataniu szaf zawsze wszystko do nich zawoze. Zawartosc kontenerow przeznaczana jest zazwyczaj na cel charytatywny, ubrania musza byc czyste i zapakowane w zawiazane worki, buty powiazane w parach. Czesc ubran jest przekazywana potrzebujacym, zalezy, kto zarzadza kontenerem. Czasem sa to kontenery jakiegos stowarzyszenia, Armii Zbawienia itp, ktorzy maja wlasny sklep, rzeczy sprzedaja i fundusz przeznaczaja na cel doroczynny. Mysle, ze w Holandii nie musisz sie obawiac, ze cos zostanie spalone czy sie zmarnuje. Na kontenerze powinna byc informacja do kogo nalezy i zawsze mozna sprawdzic, co z tym robia. ak chcesz sie czegos pozbyc za darmo, to najlepiej wrzuc na Marktplaats, opisz i zrob zdjecie, zaznacz "gratis ophalen" i gwarantuje, ze zanim sie obejrzysz, ustawi sie kolejka:)
      www.marktplaats.nl/
    • agnieszkaela Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 13.07.11, 20:57
      Przy odrobinie wysilku i za niewielkie pieniadze na marktplaatsu pozbedziesz sie rzeczy. Tyle, ze teraz wyprzedaze wiec ciuchy sie i tak zle sprzedaja :-)
      Jak chcesz oddac, mozna takze na zbiorkach w szkole czy przedszkolu. Czesto szkoly biora udzial w takich akcjach np Bag2school.
      • ciacho_78 bardzo dziekuje za informacje, 13.07.11, 21:11
        zatem musze zaatakowac nasz kontenerek :)
        Szkoda, ze tu na forum nie ma jakiegos podpietego watku typu: giełda, bazar czy tam cos podobnego. Na moim sierpniowym to mamy i laski czesto sie wymieniaja roznymi rzeczami, jak ktroas chce cos kupic tez to pisze, jak sprzedaja samochody tez pisza o dzieciowych krzeselkach, fotelikach, wozkach, akcesoriach nie wspominam, bo u nas juz potrojnych mam sporo, wiec i zapotrzebowanie wzrasta :)

Dziekuje za pomoc.
        aga.
    • mad_die Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 13.07.11, 21:29
      Wysłałam Ci maila na priva.

A co do ubranek - możesz je oddać w Het Goed - takim tweedehands winkel. W sumie w każdym tweedehands winkel je możesz oddać, wpisz w google i poszukaj w swojej okolicy.
    • majadeblij Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 14.07.11, 10:32
      ja swoje ubranka i zabawki po corce oddaje kolezankom pytam sie wsrod znajomych.
      mam tylko problem ze straszkiem, lat 9 i nie mam nikogo kto y chial jego ciuchy a rosnie jak na drozdzach wiec naet nie ma kiedy zniszczyc.
      sama duzo rzeczy dostalam wiec teraz podaje dalej,
      pozdrawiam,
      maja
      • tijgertje Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 14.07.11, 12:41
        Maja, moj mlody wchodzi w rozmiar 134-140, tez strasznie rosnie, a wsrod znajomych mam raczej mniejsze dzieci. Jak sie chcesz pozbyc, to chetnie przygarne:)
        • majadeblij Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 15.07.11, 09:45
          jakies 2 tygodnie temu wynieslismy do czerwonego krzyza 2 worki, jak bede robila nastepne sprzatanie to dam znac!
      • agnieszkaela Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 14.07.11, 18:19
        O, na starszaka mojego to ja tez bym chetnie wziela :-) Najstraszy chlopak wsrod znajomych, wiec nie mam od kogo na niego rzeczy dostac. Nosi teraz 122-128.

A ja mam do oddania rozowa posciel dla niemowlaka :-) przesieradlo z falbanka, poszewka, rozek (becik) - wszystko w jasnym rozu w jakies tam wzroki.
        Mam tez zolta posciel i baldachim do lozeczka z tego samego matrialu. Razem z metalowym stojakiem do baldachimu.
        I jeszcze materac kokosowo- gryczany dla niemowlaka.
        I pare spiworkow do spania w roznych rozmiarach :-)
        Jak ktoras chetna to zamieszcze zdjecia.
        • ciacho_78 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 15.07.11, 10:59
          To niech moderatorki przyszpila na gorze jeden zbiorczy GIEŁDA i bedziemy sie wymieniac roznymi gratami, bo to jednym zbedne innym moze bardzo sie przydac.
          Poza tym wciaz pewnie sie nowe dzieci beda pojawiac a ja nie mam tu rodziny znajomych, nie mam komu oddac, przekazac to tu zawsze napisza dziewczyny, ze maja cos na zbyciu, albo czegos potrzebuja moze akurat ktoras bedzie to maila.
          Tak jak pisalam, na moim forum sierpniowym swietnie ta "gielda" dziala.
          • andevi Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 15.07.11, 23:19
            Ciacho, ja chetnie przyjme ciuszki na chlopcow, moi maja teraz 5 lat i 16 miesiecy, rozmiary 80/86 i 110/116. Noga u starszaka 26/27, ale jakbys miala i mniejsze fajne buciki, to przyjme z checia.
            • ciacho_78 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 17.07.11, 18:05
              moj syn bedzie mial 4 we wrzesniu, to raczej nie pomoge, 110 -116 to pewnie za rok bedzie nosil :) Noga 24-25. Na razie pogadalam z saiadka i jej oddalam troche tego co odkopalam, bo mieszka po drugiej stronie ulicy i nie musisalam nosic daleko :)
              Bede odgrzebywac reszte powoli to napisze Ci co mam malego po misku na Twojego mlodszego.
              Z naszego wspolnego sierpniowego forum mam corke prawie 5 latke :)
              • andevi Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 17.07.11, 22:34
                Dzieki serdeczne!
                Moj mlodszy "skazany" na docieranie rzeczy po starszym bracie, a starszak dociera po starszym o poltora roku kuzynie:) Szwagierka ubiera swojego malca na "malego zbira", wszystko musi byc stoer i w stylu bojcie sie mnie, bo pogryze. A mi sie ten styl nie podoba.
                O tak, tu tez sa ludzie, ktorzy chetnie ubieraja dzieci w secondhandach, a jeszcze wiecej takich, co to od znajoych, przyjaciol, rodziny ubranka przyjmuja i potem przekazuja dalej. Dzieci tak krotko je nosza!
                • ciacho_78 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 18.07.11, 16:51
                  Andevi,

odgrzeblam troche rzeczy, mam tak z 50 szt w rozmiarze Twojego mlodszego, spodni sporo dresowych, kurtke na zime, wiatrowke, bluzek sporo, czy bielizna typu podkoszulki, skarpety i rajty Cie interesuja?
                  Chcialas zdjecia, zrobie jakies zbieorcze foty i Ci jakos wysle. Nie sa to super nowe ubrania, ale nie sa tez zniszczone, napewno Ci sie jeszcze przydadza. Kutrka zimowa nie uzywana, wprawdzie bez metki, ale nowa.
                  Kapcie chcesz? Jakies zabawki? Popakuje to wszystko co w tym rozmiarze i jakos sie umowimy, wolalabym zebys wziela wszystko a potem jak cos Ci nie bedzie pasowalo to oddasz dalej albo u siebie do wrzutki zaniesiesz, bo jak ja mam robic zdjecia Ty bedziesz wybierac, potem jak to przewalac 100 razy to caly czas burdel i syf w chalupie. a tak Ja spakuje a Ty juz z tym zrobisz co bedziesz chciala. jesli Ci to pasuje daj znac.

aga
                  • ciacho_78 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 18.07.11, 17:14
                    a pieluchy? mam cala paczke bez 2 szt takich pieluch zakladanych jak majtki pull-ups, z rysunkami cars, do plywania jakies z diego 11 szt, buty zimowe, pieluchy 15-18 kg, 2-3 lata, koszulki polo, koszule z krotkimi rekawami i spodenki do tego. zdjecia Ci wysylam na poczte - bo tu nie umiem wkleic.
                    • andevi Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 18.07.11, 19:40
                      ciacho, kochana jestes!
                      Biore, co masz, i puszczam dalej po znajomych. Szkoda takie pieknosci do kontenera, hehe:)
                      • andevi Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 18.07.11, 19:56
                        Podpinajac sie pod watek:
                        Chce ktos lozeczko niemowlece 120x 60cm, bukowe, z lattenbodem (nie wiem, jak to sie po polsku nazywa, takie listewki na ramie). Tu zdjecia:
                        picasaweb.google.com/102095606671377589008/Marktplats?authkey=Gv1sRgCLnosPWf1e6Y9wE
      • andevi Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 31.08.11, 20:38
        Majadeblij, jakbys miala po synku ciuszki mniej wiecej w rozmiarze 110/116 i nie miala co z nimi zrobic, to chetnie przyjme:) Moj Christian ma bzika na punkcie niebieskich dzinsow, i butow na zime nie mam dla niego, kurtka tez my sie wieksza przydala.
        Z gory dziekuje!
    • anusjao Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 18.07.11, 21:29
      Ciacho_78,

Przypadkowo przeczytalam waszego posta. Mam 2,5 letnia coreczke i bardzo bylabym zainteresowana ciuszkami o ktorych pisalas. Czy twoja oferta jest jeszcze aktualna? Pozdrawiam. Ania
      • ciacho_78 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 19.07.11, 09:54
        rozmawialam z Andevi, ona ma jakas dziewczynke 4 letnia i jej przygotowalam wiekszosc tego co mam wiekszegoa mniejsze oddalam sasiadce, jeszcze dzis mam jednen karton do zrobienia i poszukam, troche zabiaore mniejszych, ktore byly dla Andevi i przygotuje dla Ciebie.
        Napisz mi tylko czy mozesz przyjechac zeby je zabrac?
        Mieszkam blisko Rotterdamu.
        • anusjao Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 19.07.11, 17:01
          ciacho_78, dziekuje za odpowiedz. Chcialabym sie jeszcze dowiedziec ile chcialabys za te ciuszki. Mam dwie dziewczynki, jedna ma 2,5 roku, ale jest bardzo duza jak na swoj wiek, a druga coreczka ma 1 m-c. Ciuszki moge odebrac.. pozdrawiam.
          • anusjao Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 19.07.11, 17:06
            zapomnialam jeszcze dodac, ze bylabym rowniez zainteresowana ciuszkami markowymi o ktorych wspominalas i ewentualnie zabawkami. pozdrawiam.
            • ciacho_78 przepraszam - nie odzywalam sie dlugo 22.08.11, 19:28
              ale komp mi siadl i byla tesciowa 3 tyg...
              teraz wracam do zycia, forumowego tez!

Andevi musze do Ciebie wreszcie sie zebrac i jechac, ale zawsze nie ma czasu, bo to kawalek od nas w sumie. Mam nadzieje, ze w tym najdalej nastepnym tyg przyjedzie stary albo razem Ci dowiezemy te rzeczy.

Anusjao, chyba w takim razie musisz sie pofatygowac do mnie. Obejrzysz wszystko i zdecydujesz co Cie interesuje a co do reszty sie dogadamy na miejscu.
              • andevi Re: przepraszam - nie odzywalam sie dlugo 31.08.11, 16:52
                Nie ma sprawy! Tylko ze dziecie mi podroslo i juz ciuszki na 80cm beda za male:(

Mam lozeczko niemowlece, 60x120, dwa boki ze szczebelkami, dwa takie, jak w klasycznym lozku, spod z drewnianych fiszbin, bukowe lakierowane. Tu zdjecia:

picasaweb.google.com/102095606671377589008/Marktplats?authkey=Gv1sRgCLnosPWf1e6Y9wE
                Mam tez wozek 3 w 1, gondola i spacerowka oraz adapter do maxi cosi, spiworki, torba. Model sprzed 5 lat, Pericles Rino, granatowy. Obicie zdejmuje sie i latwo pierze. Jego zaleta jest to, ze ma duza gondole, spacerowke tez mozna rozlozyc do spania. 3-latek moze spokojnie w niej zasnac:) I kosz na zakupy jest baaaaardzo duzy, torba z AH spokojnie wejdzie. Kola sa zdejmowane, srednio duze, gumowe, ale nie pompowane. Zawieszenie na pasach skorzanych. Niestety, przy zlozeniu zajmuje caly bagaznik:( Jest cieply, na zime w sam raz.
                • andevi wozek - pericles rino, zdjecia 31.08.11, 16:55
                  nl.kapaza.be/antwerpen/wandelwagen-pericles-rino-met-toebehoren-blauw-56930513.htm
                  • ciacho_78 Andevi, no qrde cos trzeba wykombinowac 01.09.11, 19:42
                    ja mam poprostu zupelnie nie podrodze do Ciebie. Teraz dzieci poszly do szkoly i oczywiscie siedzily od zeszlrgo piatku chorzy z Miskiem a Oliwka chodzi do szkoly, tez chora, ale juz 5 latka, wiec kaza mi ja przyprowadzac. Stary moj kombinuje jak tu z roboty sie wyrwac zeby mi ja odebrac o 12 albo o 3 i wraca do pracy. Potem jak pryzjedzie do domu to juz siediz bo tez chory.
                    Poczta to chyba za drogo to wysylac?
                    Nie masz kogos kto czasem do Rotterdamu jedzie? Bo on zanim sie do Amsterdamu wybierze - to pewnie Twoj syn juz dawno wyrosnie i z reszty.
                    Nie wiem co robic?
                    Dowiozlabym Ci te rzeczy, tylko naprawde kolomyje mamy tu taka, ze szkoda slow. Jak misiek mi lekko wydobrzeje jutro to moze w weekend? Ma juz 5 dzien 40 stopni goraczki a ja jeszcze psa na stanie, ktorego wyprowadzam biegiem jak stary w robocie.
                    • andevi Re: Andevi, no qrde cos trzeba wykombinowac 01.09.11, 22:21
                      My od dwoch tygodni grypke przerabiamy, starszak w srode poszedl juz do szkoly, bo tez go obowiazek szkolny zobowiazuje.
                      My nie mamy auta, a i znajomych z autem tez nie. Jesli dasz rade, to w weekend jestesmy w domu.
                    • andevi Re: Andevi, no qrde cos trzeba wykombinowac 03.09.11, 18:50
                      No, kochana, kombinujesz od trzech miesiecy, wiec chyba damy sobie spokoj z obiecankami.
                      Nie jestes na szczescie jedynym zrodlem ubranek dla moich dzieci, choc nie powiem, ze nie liczylam na nie. Widze, ze bylas wczoraj na forum, ale nie raczylas mi odpowiedziec, na posty tez nie odpowiadasz. Tak, jestem z lekka wkurzona. Tak sie po prostu nie robi.
                      Mam w sasiedniej wsi kobiete, ktora odda mi ubranka po swoich dzieciach, tak wiec Tobie serdecznie dziekuje.
                    • andevi Re: Andevi, no qrde cos trzeba wykombinowac 08.09.11, 21:32
                      Ciacho, dziekuje, ze starego zmobilizowalas:) Jakie te ciuszki sa piekne, i tak starannie poskladane! Dzieci bardzo sie ucieszyly z zabawek, a jutro wystroje Davidka w nowe kreacje:)
    • anusjao Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 02.09.11, 15:37
      Ciacho_78, ja tez przez jakis czas sie nie odzywalam, bo nie mialam dostepu do internetu. Chcialabym sie dowiedziec czy masz jeszcze jakies ciuchy, ktorych chcialabys sie pozbyc?Ja mam dwie dziewczynki 2 m-ce i 2,5 roczku. Obydwie sa dosyc duze, wiec interesowalyby mnie rozmiary 68 i 104. Daj prosze znac jezeli jeszcze cos masz, bylabym zainteresowana rowniez i tymi, ktore masz do sprzedania, ile chcialabys za te ciuszki. Jezeli wolisz, to napisz na priva... pozdrawiam.
      • ciacho_78 Anusjao, 02.09.11, 16:55
        tak jak pisalam, jesli jestes zainteresowana to przyjezdzaj do mnie i bedziesz wybierac, sama zdecydujesz co chcesz i za ile po tym jak obejrzysz. To chyba uczciwe i najlepsze rozwiazanie. Ubran i butow mam sporo, nawet bardzo sporo... Jesli jestes zainteresowana napisze Ci na priva moj nr tel i sie umowimy.
        • anusjao Re: Anusjao, 02.09.11, 19:25
          ciacho_78, ok napisz mi numer telefonu na priva, to zadzwonie do ciebie i sie umowimy. Jezeli o mnie chodzi, to moglabym z mezem juz jutro podjechac popoludniu. Pozdrawiam...
          • ciacho_78 Re: Anusjao, 04.09.11, 18:56
            nie moge Ci wyslac wiadomosci na priva, bo masz nieaktywowany profil. Ty mozesz do mnie napisac, bo koresponduje z kolezankami z mojego forum, to moj priv dziala :)
    • milamala Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 14.09.11, 15:37
      Ja prawie wszystkie ciuszki dostalam od przyjaciol i znajomych, wiec jak moja corcia z nich wyrosnie to poszukam innej malutkiej dziewczynki posrod pryzjaciol, znajomych czy sasiadow.
      • ciacho_78 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 21.09.11, 13:53
        Zabawki i sporo ubran oddalam do szkoly. Wszyscy tam byli bardzo zadowoleni. Zabawki sa jak nowe, duzo ich bylo i naprawde dyrektorka byla w szoku, ze chcemy to wszystko oddac. Moj stary mowi, ze holendrzy sa dosc "oszczedni" i pewnie nie robia takich rzeczy za czesto.
        Nie wiem jak w Waszych szkolach, ale u mnie bedzie tez zbiorka ubran (bag2school) mysle, ze to jest dosc popularna akcja, wiec jak nie wiecie co zrobic z ubraniami czy zabawkami to polecam spytac w szkole Waszych dzieci, zawsze przeciez mozecie sprzedac czy oddac do kringlop jak im sie nie bedzie podobalo
    • andevi wymienie sie ubrankami dzieciecymi 10.11.11, 11:20
      Potrzebuje niemowlecych ciuszkow dla dziewczynki, od najmniejszych rozmiarow w gore.
      W zamian odstapie ciuszki dla chlopca, od rozmiaru 62-68 do 86.
    • abracadabra1974 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 02.01.12, 15:52
      Jeśli jeszcze nie znalazłaś rozwiązania to polecam Marktplaats. Zwłaszcza rzeczy w idealnym stanie sprzedają się jak świeże bułeczki, ja mam tam konto od ponad 5 lat i nawet nieźle na tym zarabiam, chociaż cel początkowo był inny. Rzeczy z kontenerów nigdy nie trafiają do potrzebujących, te dobre sprzedawane są na aukcjach, albo kringlopom(sklepom z rzeczami uzywanymi), najczęściej trafiają też do polskich lumpeksów :P. Też kiedyś miałam takie zapędy, ale ktoś mi otworzył oczy. Lepiej żebyś sama na tym zarobiła,a przynajmniej odzyskała pieniądze, za które będziesz mogła znów kupić coś swojemu dziecku. To oczywiście tylko sugestia :) Pozdrawiam serdecznie

Magda
      • ciacho_78 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 16.01.12, 09:57
        zagladalm tam i szczerze mowiac, nie umiem sie tam ogarnac. Niby idee rozumiem, ze to taka jakby tylko tablica ogloszen i w zasadzie nikt nie ma zadnego obowiazku ani sprzedac ani kupic nawet jesli bral udzil w "licytacji".
        Nie potrafie tam nic zrobic, poza tym nie umim nic po holendersku napisac, musialabym po ang.
        Poza tym jeszcze do niedawna najlepiej byloby zaprosic tu kogos zeby wybral sposrod tego balaganu. Mialam 11kartonow 50x70cm. Troche juz sie pozbylam, ale rzeczywiscie, czesc z tych rzeczy ma nawet metki, bo prawda jest, ale ja za duzo kupuje i nawet majac tego swiadomosc nadal to robie. Mam wiec wylewajace sie z szafy, zagracjaace pol poddasza nieokielnane stado szmat.
        Chetnie bym to sprzedala, bo moje dzieic nei niszcza i maja tak duzo, ze srednio kilka razy zakladaja jakas rzecz. Jeszcze 6 kartonow mi zostalo.
        Wyslalam ostatnio jeden do PL juz w desperacji placac za przesylke 50euro.
        Probowalam naprawde na tym martplaats, ale za glupia jestem chyba.
        • andevi Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 21.01.12, 23:59
          A gdybyś wrzuciła zdjęcia tych rzeczy np na Picasę, w podpisach do zdjęć wpisała proponowaną cenę, a potem umieściła post w wątku sprzedam/kupię, z linkiem na Picasę?
          Myślę, że gdybyś rozważyła opcję wysłania rzeczy kupującemu i przelewu na konto, dużo więcej osób byłoby zainteresowanych kupnem. Nie każdy chce rezygnowac z anonimowości na forum, nie każdy ma samochód i nie każdy jest gotów przemierzać pół Holandii po to, by nic dla siebie i tak w Twoim bałaganie nie znaleźć:)
          • martaj7 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 27.01.12, 09:12
            Mysle ze po swoim aroganckim i roszczeniowym poscie w tym watku nie powinnas sie wiecej odzywac, a juz na pewno nie w ten sposob. Ja po twoim zagraniu wolalabym rzeczy wyrzucic niz ci je przekazac.
            • andevi Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 27.01.12, 11:02
              No cóż, Marta, kulis sprawy nie znasz, wyciągasz wnioski na podstawie jednego tylko, mocno wkurzonego posta.
              A fakty są takie, że Ciacho przez trzy miesiące wodziła mnie za nos, obiecując przywiezienie rzeczy samochodem przez męża, gdy ja proponowałam wysłanie paczką na mój koszt i przesłanie pieniędzy za ciuszki na konto. Kilka miesięcy cisza w eterze, gdy nagle pojawiają się na forum posty z ofertą tych samych ciuszków dla kogoś innego. Dziecko mi w międzyczasie wyrosło z tego, co zamówiłam u Ciacho. Myslę, że nie tylko Autik w takich sytuacjach się wkurza.
            • ciacho_78 Marta, ciesze sie, ze widzisz to tak jak jak ja :) 08.02.12, 20:11
              Smieszne, bo nie dosc, ze czlowiek zrobi drugiemu dobrze to po dupie dostaje i to jak absurdalnie no az nie do wiary, naprawde pusty smiech mnie ogrania. Teksty zakompleksionych i szukajacych wiecznie drugiego dna lasek w typie wiatraka sa dla mnie wrecz nieprawdopodobne, ale jednak... sa, istnieja, pisza, troluja i dalej utwierdzaja innych w przekonaiu, ze jak najdalej od rodakow...
        • go.ga Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 28.01.12, 10:18
          Ciacho, na Markplaats mozesz dac ogloszenie po angielsku.
          Tygrys Ci dobrze poradzila, zeby te ubrania posegregowac rozmiarami i sprzedawac jako calosc, np 40 sztuk w rozmiarze X , cena Y + zdjecie (jedno, gdzie leza wszystkie ubranka). Bez mozliwosci przebierania i wybierania u Ciebie w domu.
          Jesli chcesz sie pozbyc za darmo, napisz w tytule ogloszenia gratis i jeszcze tego samego dnia ktos sie do Ciebie odezwie.
          Inna opcja to kringloopwinkel, uzywane rzeczy sa tam sprzedawane za grosze.
          Sprzedajac na Marktplaats musisz sie liczyc z tym, ze nie panuja tam zadne zasady i zdarza sie ze:
          - Ludzie nie czytaja ogloszen. Nawet jesli napiszesz dokladnie, ze dana rzecz jest do odebrania i NIE wysylasz poczta, dostajesz kilka maili z pytaniem, czy nie moglabys jednak wyslac.
          - Osoba, ktora zaoferowala najwyzsza cene nie reaguje na Twoj e-mail. Pewnie nie jest juz zainteresowana i nie zadala sobie trudu, zeby usunac swoj wspis
          - Osoba, z ktora sie umawiasz na konkretna godzine, nie przyjezdza i nie zadaje sobie trudu, zeby zadzwonic i odwolac spotkanie.
          itd.
          Oczywiscie, ze sa tam tez kulturalni ludzie, sama sprzedalam tam pare razy swoje rzeczy. Ale jesli mam cos, za nie dostalabym wiekszej sumy pieniedzy, to nie chce mi sie zawrac sobie glowy i oddaje za darmo do kringloopwinkel.
          Tobie polecam to samo, z tego co piszesz, odnosze wrazenie, ze nie chcesz zbic majatku na tych ubrankach, tylko po prostu nie chcesz, zeby sie zmarnowaly. Naprawde extra z Twojej strony, ale IMO sprawiasz sobie sama klopot i w efekcie doplacasz do interesu, tracisz czas i nerwy, a obdarowani jeszcze maja do Ciebie pretensje.

• wiatraczek8 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 30.01.12, 13:44
            Co robić? A co zrobiła Ciacho? Uczmy się od mistrza!

- wykreaowała obraz nieporadnej księżniczki, ktora nie wie, jak sobie w wielkim świecie poradzić.
            Kapitan Dobra Rada na pewno się na to złapie!
            - dała reklamę za darmo na forum, co jest sprzeczne z prawem. By nie brzmiało jak reklama, oferta jej sklepu jest GRATIS
            - nie założy konta na Allegro czy e-bay, nie stworzy własnej stronki, bo to KOSZTUJE. Forum jest natomiast za darmo
            - potencjalni klienci sami zapłacą za transport, jako że w grę wchodzi JEDYNIE wyprzedaż garażowa

Genialne! Że też nikt na tym forum na to nie wpadł, że Ciacho po prostu w żywe oczy oszukuje, grając filantropkę. Podstaw do zbanowania nie ma, jako że w treści postów Ciacho spamu nie ma. Kto sie złowił na reklamę markowych ciuszków z metką ZA DARMO, jeszcze z dostawą ZA DARMO, dopiero przejrzał, w czym biznes:) No a ktoś taki jak Andevi - niekumata czy idiotka? Ciekawe, AnusjaO, dostałaś "prezent" od Ciacho? Pochwal się!
            • ciacho_78 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 08.02.12, 20:04
              Wiatraczek,
              zastanawiam sie nad Twoim problemem, ale przypuszczam, ze jest taki sam jak wiekszosci Polakow niestety.
              Ciekawe jak dlugo musialas myslec, zeby dojsc do tak zajebiscie wydumanych wnioskow?
              No ale jakze sa one trafne... Nie sadzilam, ze ktos mnie tak rozpracuje, co teraz czynic podpowiedzcie, bo wlasnie takanieporadna i nie wiem wyrzucicie mnie teraz czy jak?
              jestem bezczelna oszustka robiaca sobie darmowa rekalme, ludzie wala do mnie drzwiami i oknami i za darmo przebieraja w moich darmowych i markowych gadzetach... Jaka szkoda ze do Ciebie wiatraczku nie dotarl moj adres, ale jak bedziesz milsza to moze tez dostaniesz i wpadniesz na male przeszukanie i znajdziesz cos darmowego i markowego dla siebie?????????

Powaznie zal mi sciska tylek jak czytam i slucham takich tekstow, dlatego naorawde boje sie kontaktow z innymi Polkami. Niestety zwykle konczy sie to tak jak z Andevi albo ta nastepna...

Andevi, listosci. Ja nic Ci nie rezerwowalam, pislam na biezaco co sie dzieje w moim zyciu i uwierz mi dopiero calkiem niedawno znalazlam miejsce we wsi z ktorego nadaj sie paczki.
              Juz sie boje myslec co by si estalo, gdyby ta przesylka zaginela w drodze do Ciebie. Wlasnie tak sie stalo w grudniu kiedy wysylalam paczke kolezance w DE i tylko dlatego ze byla rejestrowana i mialam dowod nadania zostala odnaleziona i traila w koncu do odbiorcy.
              Moim zdaniem nie powinnas swoich zachowan tlumaczyc choroba a jedynie brakiem kultury, bo szczerze mowiac mozna powstrzymac sie od tego typu komentarzy na forum, nawet jesli jest sie chorym i nadpobudliwym.
              wybacz, niestety ja swoje wnioski wyciagnelam czytajac Twoje wypowiedzi i naprawde nie chce z Toba miec zadnych wspolnych spraw. Niepotrzebnie zupelnie zaslaniasz sie choroba, bo jaki zwiazek z autyzmem ma twoj brak kultury i niestety, ale wyjatkowo roszczeniowy stosunek do swiata?????????
              To Twoja sprawa jak kreujesz swoj wizerunek, ale nie mozesz liczyc na wsparcie i pomoc od ludiz jesli ich nei szanujesz i wykorzystujesz.
              zycze Wam obu spokoju i troche pokory, bo zycie jest przewrotne niestety a wszystko co robimy do nas wraca...
              • kociara_28 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 09.02.12, 10:06
                Ciacho, kurde bo juz myślałam, że przegapiłaś te posty i nie zareagujesz. Ja też z w/w powodów staram się ograniczać kontakty z Polakami. Smutne to oj smutne :(
                • ciacho_78 No przegapilam wlasnie :) Dopiero wczoraj 09.02.12, 10:26
                  zauwazylam :)
                  Swoja droga kto specjalnie zaklada nowe konto czy tworzy nowy nick, zeby napisac taki idiotyzm?????
                  Ale, to internet przyjmie wszystko, wiec chociaz tu moze cos powiedziedziec, bo w realu zapewnie ciezko o sluchaczy, wiec niech sie dziewczyna wywnetrzy :)
    • majunia2011 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 02.02.12, 22:02
      dobry wieczór czy to jeszzce aktualne ja mam 2 małych szkrabów w wieku 4 latka córcia i synek rok i 3 miesiące wraz z meżem nie pracujemy bo nie ma tej pracy jest nam bardzi ciezko nie moge nawet ubranek kupić dla dzieci bo nie ma za co mamy tylko zasiłek okresowy z gopsu i 2 zasiłki rodzinne a wynajmujemy mieszkanko .jesli nie potzrebuje pani bardzo bym przyjeła muj aders email ewmc@interia.pl
      • ciacho_78 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 08.02.12, 20:06
        a gdzie mieszkacie? W PL czy w NL?
        • zabina87 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 16.02.12, 20:47
          Dopiero nie dawno znalazłam to forum. Jestem młodą mamą mieszkającą w Holandii. Nie chce wyjść na pazerną, ale mam 7 miesięczną córkę no a nie przelewa nam się za bardzo także jeśli ktoś chciałby się pozbyć ubranek albo czegokolwiek dla dziecka od rozmiaru 68 i wzwyż to z chęcią i wdzięcznością przyjmę.
          • mamantkaa Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 17.02.12, 09:23
            A gdzie konkretniej mieszkasz?
            • zabina87 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 17.02.12, 11:30
              Mieszkam w Roosendaal.
              • mamantkaa Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 19.02.12, 10:35
                Oj to daleko ode mnie. Ja mieszkam pod Amsterdamem. Mam trochę ciuszków i zabawek po mojej córci najmłodszej. Teraz mała nosi rozmiar 86/92. Ciuszki są głównie w rozmiarze 74/80. Wcześniejsze oddawałam regularnie znajomej, ale teraz kontakt z nią mi się urwał. Ale tego za dużo jest, żeby nadać pocztą, a tak daleko to my się nie wybieramy w najbliższym czasie.
                • zabina87 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 19.02.12, 10:52
                  ale ja sie za niedlugo bede wybierala do amsterdamu do lekarza... w jakim miescie dokladnie mieszkasz?
                  • mamantkaa Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 19.02.12, 12:41
                    W Hoofddorp.
                    • zabina87 Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 19.02.12, 15:14
                      a jeśli zrobilabym ci przelew na kwote kosztow przesylki? ile by to wyszlo orientujesz sie?
                      • mamantkaa zabina87 23.02.12, 16:06
                        Hej, próbowałam wysłać Ci maila, ale masz nieaktywowany profil i się nie dało. A nie chciałam już tu wątku zaśmiecać. Tych ciuszków jest już obecnie spora torba, a wkrótce znowu zrobię przegląd szaf i coś tam odłożę. I nie, nie orientuję się, ile by kosztowało to wysłać, ani nawet nie mam pojęcia jak mogłabym to zapakować. I najważniejsze, ja nie dam rady zanieść tego na pocztę niestety. Tak więc w grę wchodzi tylko odbiór osobisty, albo podwiezienie tych rzeczy wieczorem (przez mojego m.) gdzieś niedaleko.
    • meliloti fotelik samochodowy Maxi Cosi 15 - 36 kg 30 E 27.02.12, 15:43
      Chetnie odsprzedam fotelik Maxi -Cosi 15-36 kg. Model sprzed 5 lat, bezwypadkowy i bez sladow uzytkowania. Zainteresowane prosze o maila: asiaczersk@hotmail.com. Przesle zdjecia. Do odbioru w Leiden.
      Na Marktplaats.nl mozna go znalezc pod haslem "Maxi Cosi autostoel 15-36 kg".
      • zabina87 Re: fotelik samochodowy Maxi Cosi 15 - 36 kg 30 E 27.02.12, 16:33
        A ja sprzedam wózek 3funkcyjny (gondola, spacerówka, fotelik do samochodu) TAKO Balilla fioletowo-biały. Wózek w stanie niemal idealnym, bardzo mało używany ze względu na to że od rodziców dostaliśmy drugi wózek i mała wolała ten drugi właśnie. Spacerówka ani razu nie używana. Tu link do wózka www.artykulydzieciece.pl/detale.html?id=810 na dole strony są kolory - ja mam shenila 03. Aha sprzedam go za rozsądną ceną którą razem z kupującym uzgodnię.
    • andevi Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 08.02.13, 14:58
      wątek nieaktywny od roku, a wisi przypiety na tablicy, to może by odswieżyć?

Mam do sprzedania za symboliczną cenę/ wymiany na większe ubranka po swoim najmłodszym, rozmiary 50-68. Marki Prenatal, HEMA, C&A, H&M. Pełna wyprawka. Zainteresowanym wyślę zdjęcia na priv.

Mam też dwa foteliki Maxi Cosi, do 13 kg, z adapterami do wózka Bugaboo, zielony i czarny. Gondolkę do wózka Bugaboo Frogg ciemno czerwoną, w środku ecru, ze śpiworkiem.
      • napolnoc Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 10.02.13, 00:30
        oto ciuszki po mojej corce, kolekcja wiosna/lato rozm 74-80, jak ktos zainteresowany, to pisac na ananorth76@yahoo.com
        picasaweb.google.com/107487885450488684692/2Februari2013#5840456249852145362
      • meliloti Re: Dziewczyny, co robić z ubaniami, zabawkami it 18.02.13, 12:54
        A ja mam uzywany wozek spacerowke Coneco Ecu, pomaranczowy - 15E.
        Maxi cosi ze spiworkem i oslonka od slonca - 25E.
        Baby gym- 5E
        Lezaczek z grzechotkami Fisher Price 15E
        Dwie chusty kolkowa, i dluga wiazana elastyczna, kazda 15 E.
        Zabawki niemowleca, grzechotki, gryzaki - gratis.
        Caruzela na lozeczko Canpol- 5E.
        Tylko do odebrania w Leiden lub w okolich Ikei w Haarlem, lub w sGravenzande.
        Zdjecia przez maila: asiaczersk@hotmail.com

Chetnie przyjme ksiazki i filmy dla 4 latki, po polsku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka