ciacho_78
13.07.11, 20:26
Rozpakowujemy powoli wszystkie rzeczy i mam problem, bo nie wiem co robic z ubraniami i zabawkami moich dzieci, ktorych juz nie uzywamy?
W PL oddawalam wszystko do domu samotnej matki niedaleko nas, wiec jezdzilismy dosc czesto, w CA oddawalam do Salvation Army a tu?
Mam chlopca 4 lata i dziewczynke 5 lat, mam duzo ubran nowych z metkami, wiekszosc tego co uzywane wyglada jak nowe, bo mam naprawde duzo tych ubran a oni w zsadzie nie niszcza.
Sprzedwaam kolezankom w PL to co nowe, albo w stanie idealnym a tu nie wiem co robic?
Nadal kupuje ubrania w US, wiec marki raczej tu olewane przez tubylcow (gymboree, gap, columbia, the childrens palce, th, rl, old navy, troche mam tez h&m mothercare) wiec nawet nie bede probowala na ebay wrzucac, bo pewnie nie kupia, poza tym mam takie ilosci, bo zbieralam przez ostatnie 3 lata z mysla wlasnie, ze sprzedam kolezankom w PL i oddam do "naszego" domu samotnej matki. Teraz moj stary powiedzial ze nie damy rady tego zatargac do PL, bo za duzo tego jest i zebym tu gdzies poszukala gdzie to oddac?
To co mam robic? Gdzie oddac to co chce oddac za darmo? Mam taki kontenerek na osiedlu opisany textil, jak tam wrzuce to ktos z tego skorzysta czy wywala do do spalenia? Moze znacie kogos kto potrzebuje ubran, zabawek dla dzieci a nie ma za duzo kasy i cieszylby sie z tego, bo szkoda te rzeczy wyrzucac do smietnika, jak kilkoro dzieci jeszcze moze spokojnie w tych ubraniach pochodzic, moze nie koniecznie we wszyskich "do kosciola", ale w domu i wokol napewno sie nadadza. Ubrani apo jednym dziecku, kupowanie w pl i w US w ciagu ostatnich 4 lat.
Ubrania sa dla chlopca 1,5-3 lata i dziewczynka 2-4 lata. Oddam nawet z dowozem.
Jak jest jakies miejsce gdzi emoge hurtem sprzedac za nieduze pieniadze to tez powiedzcie, bo tych do sprzedania mam rownie duza ilosc, lacznie z butami nowymi hush puppies, nike, crocks, gap, old navy.
Mieszkam tuz pod Rotterdamem.
dzieki za pomoc
aga