akimusia25 06.10.11, 15:02 Witam wszystkich. Czy zna może ktoś polską położną w Venlo, Eindhoven, Roermond, Weer lub w okolicach? Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martaj7 Re: polska położna... 06.10.11, 16:20 www.polozna.nl/ Moze ta strona ci pomoze, choc to zbyt daleko dla ciebie. Ale pozyteczne informacje po polsku. Odpowiedz Link
akimusia25 Re: polska położna... 06.10.11, 18:33 No właśnie też już czytałam o tej Pani. Niestety jest to za daleko :/ Ja już tracę nadzieję na to,że jest gdzieś w pobliżu polska położna. Do holenderskiej się boję, bo nie znam języka. Krucho u mnie z jakimkolwiek językiem :/ Odpowiedz Link
mad_die Re: polska położna... 06.10.11, 21:13 A skad jestes dokladnie? Moze jakas mama z okolicy by sie z Toba wybrala do poloznej? Ja znam w Baexem bardzo fajna polozna. Wiem, ze w Helmond w szpitalu pracowala tez Polka. polozna - ale czy ma gabinet? Nie wiem... Odpowiedz Link
akimusia25 Re: polska położna... 06.10.11, 21:56 ja dokładnie jestem z Ell, więc do Helmond mam blisko. Bardzo by mi zależało jednak na polskiej położnej. Dzięki za informację :) Odpowiedz Link
mad_die Re: polska położna... 06.10.11, 22:04 Z Ell do Heythuysen tez blisko (ja tu mieszkam :)), i do Baexem też, a ta moja połozna, Lenie, bardzo fajna. Ma gabinet z Chantal - tez bardzo fajna babka. Mogłabym Ci pomóc się dogadać ;) Ta położna z Helmond pracowała w 2008 roku w szpitalu Elkerliek (miałam szczęście rodzić z nią :)), a na kontrole chodziłam wtedy do ginekologa w tym samym szpitalu. Nazywa się Ewa Z. Majewska. Poszukaj, może ma swój gabinet gdzieś? Odpowiedz Link
akimusia25 Re: akimusia 06.10.11, 22:54 No niestety nie mam tu konta :/ Ogólnie, to przeraża mnie tutaj ta ciąża, bo z tego co wyczytałam, to tutaj na pierwszą wizytę idzie się średnio w 8 tyg ciąży. Ja jestem nie cały 4 tydzień ale boję się, bo w zeszłym roku w 4 tyg ciąży miała poronienie. I z tego, co wiem, to przez okres ciąży do domu przychodzi akuszerka a ja totalnie nie znam języka :( Na początku listopada jadę na 2 miesiące do PL i wracam na początku stycznia ale przed wyjazdem chciałabym się przekonać, że wszystko jest ok. A poród już zdecydowałam, że w PL. Nie mamy jeszcze lekarza rodzinnego a to pewnie jest niezbędne do pierwszej wizyty prawda? Może masz profil na nk, wtedy mogłybyśmy szerzej poklikać... Odpowiedz Link
mad_die Re: akimusia 06.10.11, 23:02 Konto pocztowe gazety wystarczy aktywować w ustawieniach bodajże :) Na nk mam konto, takie samo jak tu, wiec możesz się odezwać, bo ja Cię znaleźć nie mogłam. Odpowiedz Link
akimusia25 Re: akimusia 07.10.11, 09:31 Wysłałam Ci tutaj maila. Mam nadzieję, że doszedł :) Odpowiedz Link
joanna.kolwicz Re: akimusia 20.04.15, 20:33 witam czy moglabym tez prosic o podeslanie adresu mailowego do polskiej poloznej w helmond? ;) Odpowiedz Link
justysia_angel Pomocy 20.11.13, 07:54 Witam .. Właśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży i własnie jestem w trakcie przeprowadzki do Helmond. Nie znam kompletnie miasta nie znam tak nikogo .. czy zna ktoś tam jakąś położna .. ? najlepiej byłoby zeby była to polka w Helmond lub okolicach .. Odpowiedz Link
mad_die Re: Pomocy 20.11.13, 21:02 W szpitalu w Helmond pracowała kilka lat temu polska położna. A tak to tu znajdziesz położne: www.verloskundigegroepspraktijkhelmond.nl/ www.verloskundigendeuiver.nl/ www.verloskundigenbrandevoort.nl/ Odpowiedz Link
justysia_angel Re: Pomocy 16.01.14, 16:02 fajne stronki te co podałaś .. a mogłabyś z tych trzech którąś polecić czy nie mialaś stycznosci jeszcze z położnymi ? pozdrawaim Odpowiedz Link
mad_die Re: Pomocy 18.01.14, 19:07 Z położnymi miałam styczność, ale nie z tymi co podesłałam. Odpowiedz Link
gosia1309 Re: Pomocy 21.11.13, 13:34 Jezeli znasz chociaz angielski to wybierz sie do holenderskiej poloznej wiekszosc z nich mowi po angielsku. Z tego co wiem polskie polozne maja czesto komplet a jak bedzie za daleko do Ciebie to nawet nie wezmie Cie pod swoja opieke. Lepiej tez dla Ciebie zeby polozna byla blisko Twojego miejsca zamieszkania gdyby nie daj Boze cos sie dzialo. Powodzenia! Odpowiedz Link
justysia_angel Re: Pomocy 16.01.14, 15:59 hej juz mieszkam tu od 2 tygodni byłam juz zapisac sie do lekarza domowego ale oczywiscie musze czekac 2.5 tygodnie i potem zadzwonic po tym czasie i sie umówic na wizyte z lekarzem domowym i on mnie ma dalej pokierowac .. mam nadzieje ze nie bedzie to trwało w nieskonczonosc bo czas leci i jakas opieka by sie przydała .. a sama jeszcze nie za bardzo wiem gdzie tu sie ruszyc wszedzie tylko z GPS-em .. niech juz bedzie wiosna bo normalnie w depresje mozna się wpędzic tym bardziej jak sie jest w nowym miejscu i nic ani nikogo sie nie zna .. Odpowiedz Link
gosia1309 Re: Pomocy 17.01.14, 23:49 Dziwne ze az tyle musisz czekac. Ja po zapisaniu sie moglam od razu w danym tygodniu umowic sie na wizyte. Wlasciwie od lekarza potrzebujesz skierowanie do poloznej ale tez ńiewiem czy jest to konieczne. Bo jestes w ciazy skoro piszesz w tym watku? Odpowiedz Link
aga-8-9 Spóźniona mama. 15.01.15, 12:53 Hej. Zaczęłam właśnie 5 miesiąc ciąży i jeszcze nie zgłosiłam sie do położnej... Oczywiście regularnie jeżdzę do ginekologa na kontrole ale ciąża była niespodziewana dużo zmian w życiu plus przeprowadzka w nowe miejsce i położna poszła na bok. Nie przegonią mnie z kliniki jak pójdę sie zgłosić? Czytałam ze już w 2 miesiącu powinnismy sie zgłaszać wiec moje opóznienie jest spore... Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy. Odpowiedz Link
mad_die Re: Spóźniona mama. 18.01.15, 21:47 > . Oczywiście regularnie jeżdzę do ginekologa na kontrole ale ciąża była niespod > ziewana dużo zmian w życiu plus przeprowadzka w nowe miejsce i położna poszła > na bok. Do ginekologa w NL? Odpowiedz Link
virsta08061997 Re: polska położna... 15.01.20, 00:37 Cześć Jestem w ciąży potrzebuję polskiego lekarza, który wykonuje badania ciążowe w okolicy Hoornu , czy ktoś może znać adres? Ponieważ nie rozumiem języka holenderskiego. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link