Dodaj do ulubionych

Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko

18.12.13, 12:57
Chodzi o takie zeby mozna bylo wyjac 3 szczebelki albo dwa
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wysoka1987 Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 18.12.13, 13:24
      Właśnie:) też się zastanawiam gdzie kupić. Chętnie dowiem się opinii innych. Na razie zaopatrzyliśmy się w kołyske z wibracjami i karuzelą.
    • tijgertje Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 18.12.13, 21:12
      Mysmy dawno temu kupowali w baby Dump, taki wiekszy rozmiar, 70x140cm, mlody spal w nim prawie 6 lat, bo pozniej szczebelki zamienilismy na listwy i mial zwykle lozko z otwartymi bokami.
      W niemieckich sklapach rowniez maja taka rozmiarowke, sprawdz ten:
      www.baby-walz.nl/
      Na pewno maja takie wieksze lozeczka, bo u nich kupowalam przescieradla, w tubylczych sklepach trzeba bylo zaawiac, bo rozmiar nietypowy, w dodatku ceny zabojcze. Z Babywalz mam w sumie dobre doswiadczenia, bardzo fajne kocyki u nich kupowalam (bawelniane i flanelowe).
      • gosia1309 Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 21.12.13, 22:01
        Dzieki:) chyba jednak zdecyduje sie zamowic na allegro bo jest lozeczko i duzo gratisow cenowo wiadomo wogole bez porownania.
        Pozdrawiam
        • wysoka1987 Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 21.12.13, 23:06
          My dziś w ikei kupiliśmy od razu komode na przebierak i pare innych drobiazgów. Cieszę się że mam to z głowy:)
          • gosia1309 Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 23.12.13, 00:48
            Ja uwielbiam takie zakupy:) a lozeczko kupilas?
            • wysoka1987 Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 23.12.13, 10:29
              Tak łóżeczko też i materac. Ja z tych antyzakupowych, nigdy nie lubiłam po sklepach chodzić i raczej się to już nie zmieni. Na luty mamy termin więc trzeba było się zaopatrzyć bo nigdy nie wiadomo czy to nie będzie wcześniej. A Ty gdzie planujesz kupić łóżeczko? Masz już fotelik do samochodu??
              • gosia1309 Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 25.12.13, 13:05
                Lozeczko wraz z posciela materacem(jest w komplecie ale raczeja kupie nowy w ikei lateksowy)z ochraniaczema na lozeczko itd. Kupimy na allegro. Fotelik dostalismy w gratisie przy zakupie wozka akurat taki jaki chcielismy czyli maxi cosi bo ma najwiecej dobrych ocen w testach bezpieczenstwa. Wozek juz macie? Ja mam filola na punkcie zakupow dla maluszka:)
                • wysoka1987 Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 25.12.13, 19:06
                  Tak mamy wózek ale zamawiany był na allegro, był w komplecie też fotelik do samochodu, ale nie popatrzeliśmy bo nie wiedziałam co i jak, okazało się że do tego fotelika nie można dopasować bazy, jakoś śmiesznie pasami samochodowymi się okręca go i musimy kupić nowy z bazą tutaj. Oprócz tego zostały artykuły chemiczne i pampersy, ale to w styczniu.
                  • gosia1309 Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 25.12.13, 19:09
                    Hmm te male foteliki przypina sie pasami z tego comwiem i ńie potrzeba dokupowac zadnej bazy
                  • gosia1309 Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 25.12.13, 19:17
                    wysoka1987 napisał(a):

> Tak mamy wózek ale zamawiany był na allegro, był w komplecie też fotelik do sam
                    > ochodu, ale nie popatrzeliśmy bo nie wiedziałam co i jak, okazało się że do teg
                    > o fotelika nie można dopasować bazy, jakoś śmiesznie pasami samochodowymi się o
                    > kręca go i musimy kupić nowy z bazą tutaj. Oprócz tego zostały artykuły chemicz
                    > ne i pampersy, ale to w styczniu.

Mozesz miec baze ale nie koniecznie wiec nie ma potrzeby kupowania nowego fotelika. Mnie tez jeszcze czeka gora rzeczy do kupienia:) a wozka juz sie nie moge doczekac jak bedzie w domu!
              • gosia1309 Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 25.12.13, 19:07
                Jaki materacyk kupiliscie?

wysoka1987 napisał(a):

> Tak łóżeczko też i materac. Ja z tych antyzakupowych, nigdy nie lubiłam po skle
                > pach chodzić i raczej się to już nie zmieni. Na luty mamy termin więc trzeba by
                > ło się zaopatrzyć bo nigdy nie wiadomo czy to nie będzie wcześniej. A Ty gdzie
                > planujesz kupić łóżeczko? Masz już fotelik do samochodu??
                • wysoka1987 Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 26.12.13, 09:33
                  Wiem, że można tylko pasami zapinać fotelik ale wolałabym taki z bazą, bo się tylko wpina i jest git. Materac z ikei www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40150182/ fajny twardy.
                  • tijgertje Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 26.12.13, 13:16
                    Najpierw przymierz w jakims sklepie, czy taki z baza bedzie pasowac do twojego samochodu.
                    Maxi Cosi osobiscie bardzo sobie chwalilam, choc to juz dosc dawno bylo ;)
                    Zapiecie fotelika pasami to kwestia kilku sekund, choc na poczatku faktycznie dosc skomplilowanie wyglada, ale w ten sposob fotelik da sie przypiac w zasadzie w kazdym fotelu (co z wiekszymi rozmiarami niestety nie zawsze sie udaje ze wzgledu na rozna szerokosc foteli, ich forme i kat nachylenia oparcia). Maxi Cosi mial dla mnie jedna wazna zalete, blyskawicznie dawal sie wpiac do stelaza od wozka, co z moimi poporodowymi problemami z kregoslupem i brakiem kogokolwiek do pomocy okazalo sie bardzo waznym argumentem. Bez zbednej gimnastyki szybko i sprawnie moglam cos zalatwic czy zrobic jakies szybkie zakupy. Fotelik z baza mierz zarowno do samochodu jak i wozka, bo jak trzeba bedzie dziecko przekladac, to baza na nic ci sie nie przyda, bo z pasami dziecka jest duuuzo wiecej roboty, w dodatku w chlodne dni trzeba dziecko wciskac w kombinezon (ktorego w samochodzie nie zdejmiesz), a przekladajac maxi cosi wystarczy tylklo rozsunac spiworek, nawet w czasie deszczu spiacy maluch nawet niczego nie zauwazy.
                    • tijgertje Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 26.12.13, 13:20
                      Acha, jeszcze jedno. Jesli macie tylko jeden samochod, to baza moze byc dobrym pomyslem, ale jesli dziecko bedzie jezdzic roznymi samochodami, to moze sie okazac, ze zakup 2 baz jest zbyt drogi albo przemontowywanie jest niemozliwe albo po prostu zbyt czasochlonne. Mysmy dla mlodego w pewnym okresie musieli miec 2 foteliki, bo przy diametralnie roznych samochodach nie dalo sie przelozyc i stabilinie zamontowac jednego fotelika w obu.
                      • wysoka1987 Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 26.12.13, 20:18
                        Muszę poćwiczyć zapinanie fotelika w pasy, może rzeczywiście się przekonam. Bo naprawdę wygląda to skomplikowanie. Bazy nie są tanie to fakt, zastanowimy się jeszcze.
                        • zonajana Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 28.12.13, 01:38
                          Trzeba zawsze sprawdzic w sklepie, czy fotelik, da sie zapiac, rozne auta, maja rozne dlugosci pasow i np w naszym przypadku sie okazalo, ze fotelika sie nie da zapiac w aucie meza, dlatego warto podjechac dwoma autami pod sklep, by uniknac przykrej niespodzianki.
                          • gosia1309 Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 30.12.13, 17:06
                            No pieknie:/ my dostalismy gratis doeozka maxi cosi mam nadzieje ze bedzie pasowal do naszego auta. Znacie jakas strone gdzie mozna to sprawdzic?
                            • tijgertje Re: Dziewczyny poradzcie gdzie kupic lozeczko 30.12.13, 18:15
                              Maxi cosi pasuje do wiekszosci aut. Na stronie nie sprawdzisz, musisz przymierzyc do samochodu (czyli wpiac w pasy). jesli jeszcze fotelika w domu nie macie, po prostu podjedz do jakiegokolwiek sklepu, zaparkuj przy wejsciu i popros kogos z obslugi, aby ci pomogl w przymierzeniu modelu wystawowego. Nie robia problemow, ja tak samochod kupowalam, jak w ciazy sie okazalo, ze zamowiony wozek na pewno mi do bagaznika nie wejdzie. wybralam samochod, wzielam na jazde probna i pojechalam mierzyc bagaznik do wozka i fotelika ;)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka