Dodaj do ulubionych

Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się!

18.01.05, 20:37
Cześć Dziewczyny! Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze pociechy po Świętach. Moja
córeczka Julcia rośnie jak na drożdżach. Skończyła już 5 miesięcy. Ostatnio
jesteśmy bardzo zajęte, gdyż aby nie wychować sobie dzikuska zapisałam się do
bardzo ciekawych mini-organizacji - klubów (anglojęzycznych) dla mam i ich
dzieci. Jedna to Little Gym - wspaniała sprawa dla maluszków juz od 4 mies. W
miłym i bezpiecznym otoczeniu (jest świetnie wyposażona sala gimnastyczna dla
dzieci w różnym wieku, wyłożona materacami) Pani prowadząca pokazuje nam
ćwiczenia, które wykonujemy razem z dziećmi. Dzieci się cieszą, naśladują
inne a mamy się bratają. Drugi taki klub - już mniej formalny bo nie ma tu
wyznaczonych godzin zajęć (można przyjść kiedykolwiek w godzinach otwarcia)-
to Play Day. Założyła go Kanadyjka, która zostawszy mamą w Holandii, po
pewnym czasie chciała połączyć jakieś zajęcie zarobkowe z macierzyństwem.
Można się tu spotkać z innymi mamami spoza Holandii, poplotkować, dowiedzieć
się czegoś ciekawego (np. dziś dowiedziałam się, że niedaleko w mojej
dzielnicy jest mini farma dla dzieci: kózki, kucyki, świnka, krówka, króliki,
kury i kaczki oraz pawie, etc., które dzieci mogą głaskać, karmić. Super
frajda dla maluchów) a przede wszystkim bawić się z dziećmi i w ten sposób
stymulowac ich rozwój. Tak sobie myślę ... Dlaczego tylko mamy anglojęzyczne
mają mieć monopol na takie pomysły. Może byśmy, Mamy z Amsterdamu i okolic,
też stworzyły swoje małe kółko zainteresowań, poznały się i nasze dzieci ze
sobą. Możemy organizować wspólne wyjścia na place zabaw, do Zoo, do
Amsterdamse Bos na kozią farmę, na plażę latem... Co Wy na to? Odezwijcie
się, proszę. Pozdrawiamy, Kasia z Amsterdamu z córeczką Julią.
Obserwuj wątek
    • kruszynka28 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 19.01.05, 09:12
      Czesc!
      Tez mam na imie Kasia wiec jestesmy juz dwie ;-)
      Mieszkam w Diemen (czyli praktycznie w Amsterdamie) pracuje w Amsterdamie.
      Mama jestem prawie ;-) bo juz w maju i bardzo chetnie nawiaze kontatkt z innymi
      mamami i ich pociechami.
      Kto jeszcze do nas dolaczy?
      Pozdrawiam, Kasia
    • zaneta9 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 19.01.05, 20:09
      Spotkajmy sie!
      Kasia swietny pomysl.
      Niech nasze maluchy poznaja sie i ucza sie polskiego rowniez wsrod swoich
      rowiesnikow.
      Dolaczam do Was Kasie.Pozdrawiam Zaneta z dwoma urwiskami.
    • etsiketsi Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 20.01.05, 09:29
      Dziewczyny! Bardzo cieszy nas Wasze zainteresowanie propozycją spotkań. Poza
      nami są jeszcze dwie chętne mamy - moje koleżanki. Jedna jest z Amstelveen i
      jedna z Zaandam. Poczekajmy jeszcze troszkę. Może odezwie się ktoś jeszcze, np.
      Gosia, która już kiedyś pojawiła się na forum a również mieszka koło Amsterdamu.
      Pozdrawiamy i mamy nadzieję do szybkiego zobaczenia, Kasia i Julcia.
      • marza26 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 20.01.05, 13:00
        Hej! Ja tez sie chetnie spotkam. Moj sunus wypelnia mi caly czas,bo malo spi
        w dzien,ale przyznam,ze czasami tesknie za kontaktami z polskimi mamami.
        • meetoo Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 21.01.05, 16:24
          dolaczam sie, jestem chetna na spotkanie.
        • syrenka11 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 21.06.05, 22:55
          witam panie,ja natomiast mieszkam w purmerend i z przyjemnoscia poznalabym male
          dzieciaki i ich mamy,mam 3-letnia coreczke i z wielka checia pobawila by sie z
          rodakami
          pozdrawiam,marzena
      • fiedziuszko1 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 12.09.17, 17:53
        Hej ja dopiero teraz znalazłam was na forum. Mieszkam w Krommenie i mam córeczkę 19 miesięczna kupiliśmy tu dom i nikogo nie znam wiec chętnie poznam jakieś mamy z okolic
    • kinga_nl Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 21.01.05, 16:51
      czesc dziewczyny. spodziewam sie dziecka w sierpniu i chetnie podtrzymam kontatkt z innymi dzieciatymi kobietkami. mieszkamy z moim mezem (rowniez polakiem) kilka km od amsterdamu. a w holandii to nasz 6 rok sie zaczal. uwazam ze z tym klubem mamus to dobry pomysl. napisalabym wiecej ale musze wlozyc kurczaka do piekarnika. jutro spojrze co sie wyklulo (znaczy sie z tego watku a nie z kurczaka). pozdrowienia!
    • etsiketsi Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 21.01.05, 19:59
      Czesc Dziewczyny, dziekuje za odzew. Mysle, ze dalsze umawiania sie powinnysmy
      przeniesc na pole bardziej prywatne. Napiszcie na moj e-mail:
      k.jedrzejczak@quicknet.nl, w ten sposob ja zgromadze Wasze prywatne e-maile i
      bede mogla rozprowadzic zaproszenia do wziecia udzialu w naszym pierwszym
      spotkaniu. Proponuje spotkac sie za ok. 2-3 tygodnie. Moze do tego czasu
      jeszcze ktos do nas dolaczy. Tak przy okazji, spotkalam w Little Gym kolejna
      mame - Polke - chetna do przylaczenia sie do nas. Jest wiec juz nas 8-9
      chetnych mam + nasze maluchy w roznym wieku. Co myslicie o wyjsciu do Zoo na
      pierwszy raz? Ponoc urodzila sie tam malutka zyrafa (o ile moje informacje nie
      sa przedawnione). Jest tam tez bardzo fajna knajpka z widokiem na czesc safari,
      placem zabaw i bajkami. Na poczatek lepiej bedzie spotkac sie na neutralnym
      gruncie, prawda? Napiszcie, a podam Wam moj tel. komorkowy, zebysmy mogly byc w
      kontakcie. Bardzo sie ciesze, ze niedlugo sie poznamy!!! Jezeli macie
      propozycje innego miejsca na spotkanie, tez napiszcie. Do zobaczenia i
      pozdrowienia, Kasia + Julcia
      • natalya20 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 22.01.05, 15:23
        ja mama zostana w lipcu i rowniez bardzo chetnie poznam tu innr polskie mamy
        mam 20 lat mieszkam w blaricum (w poblizu bussum i hilversu)moj email:
        n_j@poczta.fm
        • gosiak291 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 22.01.05, 22:16
          Cześć Dziewczyny !
          Bardzo się cieszę z propozycji spotkania. Jeśli chodzi o wspólne wyjścia
          ZOO,place zabaw pod dachem(gdy pada),spacer na plaży wszystko mi się bardzo
          podoba !!
          Do tej pory w wielu miejscach byłam sama, szczególnie na plaży i płakać mi się
          chciało kiedy miałam pilnować wózka, torby, Mateusza i psa.
          Chetnie się z Wami spotkam. Mam kilka koleżanek - przemiłych Polek z dziećmi
          one pewnie, też będą chetne.
          W następny czwartek jadę do Polski na dwa tygodnie.
          Dziewczyny dajcie znać kiedy to spotkanie?
          pozdrawiam
          Małgosia
          • gosiak291 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 22.01.05, 22:25
            Kasiu,zapomniałam jeszcze zapytać o Little Gym ?
            Kiedy tam można pójść,czy dziecko 2-letnie juz jest zbyt duże?
            Byłam na zajęciach muzyczno-ruchowych kilka razy w Polsce Mati był zachwycony.
            pozdrawiam
            Małgosia
            • etsiketsi Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 23.01.05, 07:12
              Nowy Semestr w Little Gym zaczyna sięod 7 lutego. Chlopcy w wieku 19-29 mies.
              maja zajecia w pon. 10:30, wtor. 11:30, Czwart. 15:00, Piąt. 11:30 i soboty
              9:45. Umów się najpierw na lekcję próbną za darmo. Tel. 020 4040798. Adres:
              Little Gym, Henkenshage 4, 1083 BX Amsterdam. Powodzenia. My z Julią chodzimy w
              czwartki na 14:00.
              • mamamai4 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 27.01.05, 13:21
                Super pomysl z tym spotkaniem. Mam nadzieje ze to sie jakos fajnie rozwinie i
                bedziemy sie spotykac w miare regularnie rowniez w pozniejszym okresie, bo ja
                akurat teraz utknelam w Polsce. Jestem w 30 tygodniu ciazy a moje dziecko juz
                spieszy sie na swiat. Nie pozostaje mi teraz nic innego tylko lezec. Ale pozna
                wiosna bede w Holandii spowrotem. Pozdrawiam Julka
    • maszina Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 28.01.05, 22:49
      Ale fajowy pomysl z tym spotkaniem. Jestem stanowczo za! Dajcie tylko znac
      gdzie i kiedy. Bedziemy na pewno!
      Marzena (mama) i Julka (corka lat prawie 4)
      • beba3 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 29.01.05, 22:46
        Ja tak delikatnie sie dopisuje bo do Amsterdamu mam kawalek drogi ale w cieply
        dzien wiosenny czy letni, chetnie. Najlepiej w weekend. Nawet bardzo chetnie!
        Poczekam, az sie pora roku zmieni i polacze ze zwiadzaniem Amsterdamu.
        Wreszcie...
        • nellym Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 08.02.05, 00:15
          Witam wszystkie mamy, dołączę do was początkiem kwietnia wraz z moimi
          pociechami, trzylatkiem oraz 3-miesięcznymi bliźniaczkami. Mieszkamy jeszcze w
          Polsce a przeprowadzkę planujemy na koniec marca. Cieszę się, że dotarłam do
          was ( dzięki Zaneta9 ! ) , chyba całą noc będę czytała info o życiu w
          Holandii.. na co się mam przygotować !!!
          Pozdrawiam was serdecznie
          Gosia

Jeśli potrzebujecie czegoś z Polski, dajcie znać....
      • miriam7 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 28.02.05, 12:01
        Drogie Mamy,
        spotkanie bylo bardzo udane, oczywiscie niemoglysmy sie nagadac, dzieciaki
        bawily sie swietnie, planujemy nastepne juz wkrotce, dajcie znac kiedy chcecie.

Ja mieszkam w Holandii juz prawie poltora roku, mam wiec juz jakie takie
        pojecie jak sie tu odnalezc, jako tako wladam holenderskim wiec w kwstiach dla
        Was niezrozumialych, tez moge pomoc. Wiec jesli macie jakies konkretne pytania,
        to sprobuje na nie odpowiedziec.
        Pozdrowienia
        Miriam7
    • iwonac5 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 21.03.05, 10:40
      Witam,

Mam na imie Iwona, mieszkam w Amstelveen. Jestem mama 17 miesiecznej
      dziewczynki. Znam kilka polskich matek mieszkajacych w okolicy A-veen.
      obecnie zastanawiam sie nad sprowadzeniem niani z Polski. pracuje 5 dni w
      tygodniu a moaz czsto jest za granica takze przydalby sie ktos taki w domu.

W sumie mieszkam bardzo blisko koziej farmy i Amsterdamse bos, w sumie to
      swietne miejsca na spedzenie czasu z klubem polskich mam...
      • nellym Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 07.05.05, 23:38
        Witam,
        Iwona, my także mieszkamy w Amstelveen od niecałego miesiąca. Bardzo ładne
        miejsce. Szukamy domu do kupienia, ale ceny są tu bardzo wysokie i nie ma zbyt
        wiele ofert sprzedaży, Szkoda by było opuszczać tak fajne miejsce. Moje
        bliźniaczki niedługo będą miały 6 miesięcy a synek ma 3,5 roku.
        Chętnie przyjedziemy na spotkanie mam z Amsterdamu. Dajcie proszę znać kiedy
        następne.
        Pozdrawiam
        Gosia
        • maxijo Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 14.06.05, 11:49
          czesc, z tego co sie orientuje byly dwa spotkania mam z okolic Amnsterdamu. Na
          jednym bylam, bardzo fajnie.
          Oragnizatorki, czy planujecie kolejne spotkanie w najblizszym czasie czy ze
          wzgledu na okres wakacyjny pomysl jest zawieszony?
          Pozdrawiam
          • mizia30 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 06.07.05, 19:47
            czesc :)mam na imie misia,obecnie wrocilam do polski i chyba zostane do porodu ,ale prawdopodobnie wrocimy do holandii po porodzie -termin mam na pazdziernik.mieszkalismy w aalsmeer ,niedaleko a-mu .dopiero co znalazlam to forum :)musze poszukac jakis praktycznych info dotyczacych np zlobka.etc.pozdrawiam wszystkie mamy :)
      • agatamaria1 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 24.08.05, 16:02
        Czesc,
        Mam na imie Agata, mieszkam w Hoofddorp, pracuje w Amstelveen. Nasz synek
        skonczyl niedawno 2 lata. Bardzo chetnie nawiaze kontakt z polskimi mamami,
        jako ze w zasadzie nie znam takowych - a bardzo mi takich kontaktow brakuje.
        Chetnie dolacze do klubu jesli mozna. Kozia farme znam dobrze. Pozdrawiam
        serdecznie.
        • lenkaaa Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 24.08.05, 16:25
          Hej Agata,

Mieszkam bardzo blisko Ciebie, bo w Vijfhuizen (tak z 15-20 min. na rowerze od
          Hoofddorpu). Moja Emilka jest jeszcze malenka, w sobote skonczy dopiero 13
          tygodni. Na razie siedze z Mala w domu, jak troche podrosnie to moze wkoncu
          zaczne pracowac...
          Napisz troche o sobie. Dlugo juz mieszkasz w Holandii?
          Ja dopiero od roku. Przeprowadzilam sie ze wzgledu na meza (Brytyjczyka) ktory
          tu dostal prace (ach ta MILOSC.... wszystko przez nia...)

Jak tak blisko siebie mieszkamy to moze uda nam sie kiedys spotkac ?
          • agatamaria1 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 25.08.05, 08:55
            Hej, hej,
            Faktycznie blisko. Gratulacje z okazji 13 tygodnia Emilki!!! Mieszkam w
            Holandii jakies 4 lata - historia podobna - ja przeprowadzilam sie ze wzgledu
            na mojego partnera Holendra, ktorego poznalam w Polsce (he, he: pracowalismy
            razem w Polsce no i oczywiscie dostal kontrakt w ojczyznie). Prowadze zywot
            raczej w miare ustabilizowany (rodzina, praca, hobby: glownie bieganie no i
            takie tam inne rozne: ksiazki (choc ostatnio glownie literatura dla dzieci i o
            dzieciach, troche gotowanie(byle nie za czesto),troche kino, troche inne sporty
            na poziomie miernym, troche ciuchy. Hej - bardzo chetnie sie spotkam - w piatki
            jestem zawsze wolna caly dzien no i weekend oczywiscie tez). Jezeli masz czas
            ustal jakis punkt wygodny dla Ciebie i Emilki i do znalezienia dla mnie ( no
            przeciez wiesz, ze to wszystko wyglada tak samo)a my podjedziemy razem z malym
            Oliverem.
            • zaneta9 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 25.08.05, 11:49
              Witaj Agato !!!
              Nazywam sie Zaneta.
              Moze juz w niedlugim czasie bedziemy sasiadkami.....
              Mieszkamy w Amstelveen lecz zamierzamy kupic dom w Hoofddorp.
              Jestesmy w trakcie szukania.
              W jakiej dzielnicy mieszkasz?
              Nam najbardziej podoba sie Pax i tam tez nasze poszukiwania!!!

Mamy dwa maluszki wspaniala dziewczynke Sandy 3 letnia i rozrabiaka Michaela 2
              latka, ktory jest w wieku Twojego Olivera.
              Gdzie¨pracujesz w Amstelveen?
              Pozdrawiamy serdecznie pa Zaneta
              • agatamaria1 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 25.08.05, 12:29
                Hej Zaneta,
                Milo slyszec ze szukacie domu w Hoofddorp. Mieszka sie tam bardzo spokojnie i z
                cala pewnoscia dla dzieci jest to miejsce bardzo dobre i latwe (szkoly, creche,
                dzieci w sasiedztwie itd) Mieszkam w Toleburg, w przyszlym roku przeprowadzamy
                sie do nowej czesci zwanej Pleinen rowniez w Hoofddorp. Pax jest ladny i
                zielony (biegam tam bardzo czesto) Mam nadzieje ze znajdziecie cos godnego
                uwagi. W Amstelveen pracuje w okolicy Nieuw Kronenburg. Wczesniej bylo to
                blizej centrum Greonelaan - ale niedawno sie przeprowadzilismy. Wnioskujac z
                wieku Twoich pociech musisz byc bardzo zajeta. Wychowujesz Michaela i Sandy
                dwujezycznie?
                • maxijo Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 25.08.05, 13:32
                  dziewczynki, jak moj synek polubi podroze w maxi cosi to ja sie dolaczam do
                  spotkania. Mieszkam 20 minut samochodem od Hoofdorp, znam dosc dobrze tamtejsze
                  centrum handlowe.
                  • agatamaria1 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 25.08.05, 15:49
                    Daj znac kiedy bedziecie w okolicy to napijemy sie kawki (niektorzy mleka).
                    Centrum handlowe sie rozroslo ostatnimi czasy.
                    Pzdrawiam, Agata
            • lenkaaa Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 25.08.05, 17:18
              A chcialoby Ci sie przyjechac do mnie w przyszly piatek? 5 min. od mojego domu
              jest park z malym placem zabaw (moze Oliwerowi sie spodoba ) i knajpka gdzie
              mozna usiasc nad woda i sie czegos napic. My idziemy przed 12:00 na szczepienie
              a potem Emilka pewnie przekasi troche mleczka na pocieszenie po bolu i mozemy
              isc na spacer.
              • agatamaria1 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 25.08.05, 20:19
                W przyszly piatek czyli 02.09? Pewnie, ze by mi sie chcialo.Emilka Bidulka -
                Oliver ma obecnie spokoj ze szczepieniami.Widok tych malych lapek i igly
                zupelnie mnie rozwala, chociaz te maluchy sa bardzo dzielne.Prosze tylko
                wytlumacz dokladnie gdzie jest ten park i jak sie nazywa - czy masz na mysli
                haarlemmermeerse bos? (czy jak to sie tam pisze)Daj znac czas i miejsce,
                przesle Ci na skzynke moj numer telefonu, OK?
                • lenkaaa Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 25.08.05, 20:46
                  O.K. - zadzwonie do Ciebie jutro ok. poludnia, to sie umowimy dokladniej.
                  Rany, ale gradobicie u nas...
                  • lenkaaa Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 26.08.05, 12:42
                    ...to znaczy, zadzwonie jak mi przeslesz e-maila na priva z Twoim
                    telefonem... : )
                    • agatamaria1 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 26.08.05, 20:55
                      Wyslalam, zadzwon prosze jesli znajdziesz czas. Caly dzien bylam poza domem i
                      dopiero teraz otworzylam PC, (ta pogoda tutaj mnie wykancza, a najgorsze, ze
                      poprawy nie nalezy sie spodziewac bo to juz prawie wrzesien. No coz ...)
    • emilanova Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 06.10.05, 17:46
      Witam serdecznie!
      Najpierw sie przedstawie: Emila, lat 24, mieszkam w Amsterdamie, od ponad 4 lat
      w nl.
      Dzisiaj dopiero dolaczylam do forum i niezmiernie ciesze sie, ze jest tyle
      matek w nl. Ja niedlugo bede (powinnam wczoraj, ale maluszek sie nie spieszy).
      Bardzo chetnie sie rowniez z wami spotkam ale bede musiala troche poczekac az
      maluszek podrosnie, najpierw to az sie w koncu urodzi :)
      To na tyle narazie.
      Pozdrawiamy wszystkie mamy.

• aster_nl Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 31.10.05, 20:32
      Witajcie kobietki:)
      Dopisuje sie do klubu...
      Mam na imie Agnieszka i mieszkam w Amsterdamie.
      Mam dwoje dzieci,15 letniego syna i 6 tygodniowa coreczke:)
      Pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki.
      • beba3 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 31.10.05, 20:44
        Jestem ciekawa czy Klub Amsterdamski czynnie dziala? ;-) Spotykacie sie
        dziewczyny? Znajomosci zostaly zawarte?
        • kruszynka28 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 02.11.05, 10:51
          No wlasnie nie :( i chyba czas to zmienic. Dalej mamuski, ruszcie sie z domu!
          Kto chce sie spotkac? Miejsce mozna ustalis wspolnie.
          Pozdrawiam,
          Kasia
          • agatamaria1 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 02.11.05, 11:19
            Ja chetnie. Mobina jestem, wiec miejsce do uzgodnienia. Pozdrawiam, A.
    • kruszynka28 Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 13.03.06, 09:53
      Wyciagam!
      Dziewczyny wiosna idzie i zanim dojdzie do ogolnego spotkania ze wszystkimi
      babkami z forum moze mamy z Amsterdamu maja ochote na spotkanie?
      Tyle nas tu jest w okolicy i szkoda, ze jaks malo sie spotykamy.
      To co, ktora chetna? Miejsce i czas do uzgodnienia.
      Pozdrawiam,
      Kasia

• maxijo Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 13.03.06, 10:54
        wlasnie, ja bylam na spotkaniu mam z okolic Amsterdamu jak bylam w
        zaawansowanej ciazy; wtedy odbylo sie to w Amsterdamse Bos. Chetnie
        spotkalabym sie znowu, ale jak naprawde zrobi sie cieplo, bo teraz to raczej
        zima pacnie niz wiosna.
        • lenkaaa bardzo chetnie : ) 13.03.06, 11:47
          Tez sie zglaszam. Bardzo chetnie sie spotkam z Wami. Tylko bardzo prosze o
          spotkanie w miejscu z latwym dojazdem, bo ja niestety niezmotoryzowana jestem,
          ale chetnie korzystam z roweru, autobusow i pociagow : )

----------\\--//-----------
          --------(@ @)---------
          --o00o--(_)--o00o--
          • kruszynka28 Super! 13.03.06, 11:53
            No to jestesmy juz 3 :-)
            Zanim zrobi sie na tyle cieplo, ze mozna spotkac sie na lonie natury proponuje
            spotkanie u siebie w domu. Mieszkam blisko metra, tramwaju, pociagu wiec z
            dojazdem nie powinnno byc problemu. Zainteresowanym podam adres na priva.
            Lenkaaa i maxijo mamy dzieci w podobnym wieku wiec fajnie by bylo gdybysmy mogly
            sie spotkac. Ja mam piatki i poniedzialki wolne wiec te dni sa dla mnie najlepsze.
            Co wy na to?
            • lenkaaa Re: Super! 13.03.06, 12:00
              Przyznam szczerze, ze ja to juz nawet w ten piatek bym sie mogla spotkac : )
              ale Adas chory, wiec Maxijo jest na razie "uziemniona"...

--------(@ @)---------
              --o00o--(_)--o00o--
              • maxijo Re: Super! 13.03.06, 13:00
                dzieki za zaproszenie, faktycznie ja sie wstrzymam w tym tygodniu, no chyba ze
                maly zwalczy chorobe w 2 dni. A lenkee bardzo polecam:)))
                • kruszynka28 Re: Super! 13.03.06, 13:20
                  W ten piatek jade do kolezanki na roczek jej synka?
                  Co powiecie na przyszly poniedzialek?
                  • emilanova Re: Super! 13.03.06, 15:06
                    Ja z checia sie z wami spotkam, siedze w domu wiec moge prawie w kazdy dzien, w
                    poniedzialek rowniez.
                    Pozdrawiam
                    • kruszynka28 poniedzialek 20 marca? 13.03.06, 15:32
                      No to jestesmy juz 4 :-) Mam duzo miejsca, na pewno sie pomiescimy. Odpowiada
                      wszystkim przyszly poniedzialek? Jesli tak to proponuje godz 12.00 Co wy na to?
                      Moj adres wysylam na maila gazetowego.
                      • emilanova Re: poniedzialek 20 marca? 13.03.06, 16:20
                        Mi pasuje. Zadzwonie jeszcze do Agagaby bo ona na forum zadko bywa, a moze
                        bedzie tez chetna (mieszkamy na tej samej dzielnicy wiec sie widujemy).
                      • maxijo Re: poniedzialek 20 marca? 13.03.06, 16:20
                        zobacze gdzie dokladnie mieszkasz i jaki dojazd i dam znac.
                        • tere_tere Re: poniedzialek 20 marca? 15.03.06, 09:30
                          ja co prawda nie z almsterdamu, ale w pol godzinki moge tam byc. moze sie
                          wybierzemy do zoo za kilka tygodni, jak sloneczko przygrzeje? z tym, ze ja to
                          tylko w niedziele bym mogla (praca, szkola, sobota - zakupy i inne zajecia
                          pozaszkolne huby).
                          co wy na to?
                          • kruszynka28 Re: poniedzialek 20 marca? 15.03.06, 11:05
                            Zoo tak ale jak zrobi sie troszeczke cieplej :-)
                            • agatamaria1 Re: poniedzialek 20 marca? 15.03.06, 15:30
                              Szkoda ze nie moge dolaczyc - w poniedzialki pracuje. Moze innym razem - w
                              jakis piatek. Pozdrowienia! A.
                              • kruszynka28 Re: poniedzialek 20 marca? 15.03.06, 15:59
                                Wlasnie o Tobie myslalam :-) Faktycznie w piatek bys mogla do nas dolaczyc.
                                NAstepnym razem na pewno w piatek!
                                • kruszynka28 Re: poniedzialek 20 marca? 15.03.06, 16:01
                                  W sumie w piatek mozesz mnie tez odwiedzic :-)
                                  • lenkaaa Re: poniedzialek 20 marca? 15.03.06, 17:42
                                    ja bym nie chciala za bardzo mieszac, ale moze w takim razie spotkalybysmy sie
                                    w piatek 24-tego zamiast w poniedzialek. Chetnie bym sie tez spotkala z
                                    Agatamaria !

Co Wy na to ?

--------(@ @)---------
                                    --o00o--(_)--o00o--
                                    • kruszynka28 no to piatek 24-go? 15.03.06, 19:40
                                      Nie smialam tego proponowac. Jestem za. A jak reszta, pasuje?

Mi 12 odpowiada.
                                      • lenkaaa TAK 15.03.06, 19:52
                                        piatek 12 - mnie "pasi" : )

--------(@ @)---------
                                        --o00o--(_)--o00o--
                      • agagaby Re: poniedzialek 20 marca? 15.03.06, 18:26

• maxijo piatek 15.03.06, 21:06
                          a mnie wszystko jedno, piatek tez moze byc. Jezeli chodzi o godzine to moze
                          zadzwonie w ostatniej chwili, bo moj synek tak czesto zmienia rytm, ze sama sie
                          gubie i nie moge obiecac ze stawie sie punkt 12.
                          • kruszynka28 alleluja 15.03.06, 21:34
                            doszlysmy do porozumienia =)
                            Teraz niech tylko Agata nie powie, ze w piatek 24 nie moze!
                            Lenkaaa a ty moze z Agata sie zabierzesz? bo wy chyba blisko mieszkacie
                            • emilanova Re: alleluja 15.03.06, 22:01
                              szczerze to mi w poniedzialek na 12 bardziej pasuje, ale moze uda mi sie plany
                              zmienic i w piatek dolacze do was, jeszcze dam znac
                              • agatamaria1 Re: alleluja 16.03.06, 10:37
                                Hej - W piatek 24-ego jest OK. Dziekuje za zmiane planow i przepraszam ze
                                odpisuje z opoznieniem. Nie za czesto tu zagladam wiec najlepiej mnie lapac na
                                komorke! Numer przesle na gazetowy. Tak czy inaczej Lenkaa - co Ty na to ze
                                podjade po Ciebie, zapakujemy sie razem i pojedziemy do Kruszynki. Twoja
                                coreczka jeszcze zapewne uzywa Maxicosi w samochodzie?
                                • lenkaaa Re: alleluja 16.03.06, 11:19
                                  Super, to wybierzemy sie razem. Maxicosi mam oczywiscie. Adres pamietasz, czy
                                  Ci podac ?

--------(@ @)---------
                                  --o00o--(_)--o00o--
                                  • agatamaria1 Re: alleluja 16.03.06, 13:56
                                    Hej - adres podaj prosze! Odezwe sie jeszcze przed piatkiem (Twoj nr. telefon
                                    mam)Pa, A.
                            • agagaby Re: alleluja 17.03.06, 10:49

• maxijo 24.03 spotkanie 24.03.06, 16:31
                                mamy z okolic amsterdamu spotkaly sie! dzieciaki i mamy fantastyczne, szkoda ze
                                tak krotko, oby czesciej, moze u mnie??
                                • emilanova Re: 24.03 spotkanie 24.03.06, 16:39
                                  Jolu szybka jestes. Bardzo udane spotkanie, ja jak najbardziej jestem za aby
                                  bylo wiecej takich spotkan.
                                  Pozdrawiamy
                                  Emila i Olivier
                                  • beba3 Re: 24.03 spotkanie 24.03.06, 23:45
                                    Jak w jakis weekend bedziecie chcialy sie spotkac to tez reflektuje.
                                • agagaby Re: 24.03 spotkanie 25.03.06, 22:29

• agatamaria1 Re: 24.03 spotkanie 28.03.06, 14:02
                                    Hej Kruszynka (i pozostale Panie)
                                    Dzieki za zorganizowanie spotkania. Bylo bardzo milo. Pozdrawiam serdecznie,
                                    Agata
                                    • kruszynka28 Re: 24.03 spotkanie 29.03.06, 09:21
                                      Alez nie ma za co! Pora na wyznaczenie kolejnego terminu. Ktory piatek i
                                      gdzie? ;-)
                                      • agatamaria1 Re: 24.03 spotkanie 29.03.06, 14:41
                                        No coz ja na dwa miesiace odpadam - w przyszly czwartek dostajemy klucze do
                                        naszego nowego domu i mysle do ze czerwca bedziemy zajeci urzadzaniem,
                                        malowaniem itp. Natomiast od czerwca zapraszam serdecznie w nowe progi.
                                        Pozdrawiam, A.
                                      • lenkaaa zapraszam 29.03.06, 15:10
                                        Zapraszam w ten piatek do mnie, jesli Wam pasuje :o)

--------(@ @)---------
                                        --o00o--(_)--o00o--
                                        • kruszynka28 Re: zapraszam 30.03.06, 10:06
                                          Ja niestety w tenpiatek nie moge bo dzis wylatujemy do Norwegii :-) Takze
                                          trzymajcie kciukasy zebym sobie nozek nie polamala hehehe...
                                          Lenkaa pamietam, ze kiedys pytalas co zrobimy z Bastianem; bedzie jechal w
                                          czyms takiem uk.fjellpulken.no/index.php?The_Childrens_Pulk:The_Children%
                                          27s_Pulk Oby mu sie spodobalo...
                                          • kruszynka28 Re: zapraszam 30.03.06, 10:07
                                            jeszcze raz link bo nie wyszedl:
                                            uk.fjellpulken.no/index.php?The_Childrens_Pulk:The_Children%27s_Pulk
                                            • lenkaaa Re: zapraszam 30.03.06, 10:18
                                              Fajne ! To znaczy, ze na biegowkach bedziecie jezdzic, a nie na nartach
                                              zjazdowych ?
                                              Milego wypoczynku Wam zycze :o)

--------(@ @)---------
                                              --o00o--(_)--o00o--
                                              • kruszynka28 Re: zapraszam 30.03.06, 10:41
                                                Wlsnie ze wzgledu na Bastiana bedziemy na biegowkach.
                                                • lenkaaa Re: zapraszam 30.03.06, 10:45
                                                  eee, to chyba tak latwo nog nie polamiesz :o))) Musialabys sie bardzo starac :o)
                                                  Jeszcze nigdy nie bylam na biegowkach. Strasznie wydaje mi sie to meczace, tzn.
                                                  kondyche trzeba miec (tak mi sie wydaje), ja to bym sie chyba umordowala juz po
                                                  10 minutach :o))))

--------(@ @)---------
                                                  --o00o--(_)--o00o--
                                                  • kruszynka28 Re: zapraszam 30.03.06, 12:34
                                                    Jade z 3 Norwegami wiec jak by mnie w razie zgubili gdzies po drodze to
                                                    rozpocznij poszukiwania ;-)

A tak na powaznie to ze mnie marny narciarz wiec rekordow bic nie bede. Poza
                                                    tym jak moj maz powiada bedziemy jesc czekolade i pomarancze (wg norweskiej
                                                    tradycji) No i w sniegu sie pobawie!
                                                  • beba3 snieg! 31.03.06, 00:33
                                                    Fajny ten 'pulk' dla dziecka!
                                                    Udanego, czynnego wypoczynku! :-)
    • emilanova Re: Mamy z okolicy Amsterdamu łączmy się! 30.03.06, 13:00
      Kasiu no to udanej imprezy sniegowej zycze.
      A ja tesknie za gorami, chetnie bym sie gdzies wybrala bo juz mi sie znudzil ten
      Amsterdam.
      Zazdroszcze wam dziewczyny, ze tak sobie podrozujecie.
      Pozdrawiamy
      Emila i Olivier
      Ps. Lenka niestety moj maly sie rozchorowal i nie wychodzimy z domu, wiec nici z
      wizyty, moze nastepnym razem. Z checia was poznam.
    • kruszynka28 KOLEJNE SPOTKANIE? 21.04.06, 10:28
      Jak tam mamuski? Pogoda robi sie piekna, czas ruszyc sie z domu. Spotykamy sie?
      Dlam mnie poniedzialki i piatki sa najlepsze. 11-go maja wyjezdzam na 10 dni do
      Polski ale moze przed wyjazdem uda nam sie spotkac?
      Kto chetny? Gdzie? Moze zoo lub park?
      • emilanova Re: KOLEJNE SPOTKANIE? 21.04.06, 10:44
        Ja bardzo chetnie sie spotkam, ale zalezy jaki termin bo znajomi z Polski
        przyjezdzaja do nas i musze im poswiecic uwage. Moze Amsterdamse Bos?
        Pozdrawiam
        • maxijo Re: KOLEJNE SPOTKANIE? 24.04.06, 12:36
          ja mialam urwanie glowy, bo byly chrzciny Adama i goscie z Polski, moja mama
          zostaje do najblizszego piatku, a potem jestem wolna i chetna na spotkanie.
          Kiedys juz zapraszalam na spotkanie rowniez u mnie w Uithoorn; a w Amasterdamse
          Bos przy ladnej pogodzie tez bedzie ok.
          pozdr
      • agagaby Re: KOLEJNE SPOTKANIE? 25.04.06, 22:23

• kruszynka28 Re: KOLEJNE SPOTKANIE? 25.04.06, 22:51
          No to moze ustalmy date. Wychodzi na to, ze zostaly nam dwa poniedzialki przed
          moim wyjazdem: 1-szy lub 8-my maja. Dajcie znac, ktory dzien lepiej wam pasuje.
          No i miejsce: Zoo czy Amsterdamseboss. Ja sie dostosuje.
          • agnesandtomek Re: KOLEJNE SPOTKANIE? 26.04.06, 02:51
            Jesli 8 maja i w Amsterdamsebos, to może i my dołączymy? Możemy ?
            • maxijo Re: KOLEJNE SPOTKANIE? 26.04.06, 21:02
              ja moge i 1 i 8-ego, ale jak przewidziec pogode? Podobno ma padac i bedzie zimno
              • kruszynka28 Re: KOLEJNE SPOTKANIE? 26.04.06, 21:36
                jesli 1-szego ma padac to moze 8-go bedzie ladnie? ;-)
                • monikat4 Re: KOLEJNE SPOTKANIE? 26.04.06, 22:11
                  Moze moglabym i ja dolaczyc?
                  • kruszynka28 8 Maj - pasuje? 27.04.06, 10:53
                    To co dziewczyny, 8 maj w Amsterdamse Boss, pasuje? Tylko gdzie dokladnie? Na
                    koziej farmie czy gdzie? Ja tam sie za bardzo nie orientuje ale znajde jakby
                    co. Gdzie najlatwiej dojechac?
                    • kruszynka28 Re: 8 Maj - pasuje? - NIE MOGE :( 27.04.06, 11:14
                      Sorry babki, ze namieszlama ale 8-go nie moge! :(((((
                      Wlasnie zobaczylam w kalendarzu, ze w ten dzien musze pracowac bo pozamienialam
                      sobie dni w pracy, zeby nie brac urlopu i w Polsce dluzej zostac...
                      To teraz nie wiem co robimy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka