Dodaj do ulubionych

Grupa wsparcia dla nesli:-)

10.04.07, 10:29
Zakladam watek, coby sie nesla zbyt opuszczona nie czula:-) MAm nadzieje, ze
jeszcze potrzebny:-) Snilo mi sie dzisiaj, ze corke urodzila:-) A wczoraj, ze
rodzice do mnie przyjechali na Swieta, pierwszy sen sie nie sprawdzil, wiec
na drugi tez nie licze. Choc nigdy nic nie wiadomo...
Nesla, jak sie miewacie??? Mam nadzieje, ze sie w Swieta nie rozdwoilas:-)
Obserwuj wątek
    • nesla Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 10.04.07, 13:30
      Wciaz 2 w 1, tylko co 2 dzien u poloznej na badaniach, bo cisnienie mi rosnie.
      Juz chce urodzic!
      • lenkaaa Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 10.04.07, 14:30
        Życzę Ci takiego samego ekspresowego porodu jak miały Kruszynka i Mona. To
        zresztą jest chyba regułą, że drugi poród jest szybszy od pierwszego.
        • corneliss Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 10.04.07, 19:22
          wierze ze Ci sie dluzy... ;) trzymam kciuki za szybki porod :)
          • azza4 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 10.04.07, 21:24
            Wysylam Ci dobre energie i zycze Ci abys urodzila szybciej niz o tym pomyslisz:)
            • beba3 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 11.04.07, 08:03
              Nic sie nie martw, Nelsa! Dziewczyny maja racje: drugie porody na ogol sa
              szybsze i latwiejsze! Czego i Tobie zycze! :-)
    • nesla cholera ;D 11.04.07, 12:47
      Maxima mnie wyprzedzila, a juz mialam chrapke na caloroczny abonament na darmowe
      pampersy ;P
      • go.ga Re: cholera ;D 11.04.07, 13:28
        nesla napisała:

> Maxima mnie wyprzedzila, a juz mialam chrapke na caloroczny abonament na
        darmow
        > e
        > pampersy ;P

Moze nastepnym razem Ci sie uda ;-)))
    • asiekok Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 11.04.07, 17:23
      Trzymaj sie Nesla. Trzymam kciuki zeby ten drugi porod faktycznie okazal sie
      latwiejszy :)
      • anitax Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 11.04.07, 22:18
        Nesla, trzymaj sie! Trzymamy kciuki zeby wszystko poszlo bez najmniejszych
        problemow.
        A.
        • anitax Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 11.04.07, 22:19
          Nesla, a torbe masz juz spakowana? Bo pamietam Twoje posty przed narodzinami
          Milenki. Wydawalo mi sie wtedy, ze jedziesz z przynajmniej dwoma walizkami ;-)
          • saraanna Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 11.04.07, 23:23
            Trzymam kciuki za szybki i bezbolesny porod.Moze ktosik zdazy jeszcze przed
            Dniem Krolowej i Nesla jeszcze na impreze wyskoczy...
          • nesla Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 12.04.07, 14:16
            torba niespakowana, ale rzeczy mniej wiecej przygotowane, nie przypominam sobie
            zebym poprzednim razem tyle brala co piszesz, cos pewnie nazmyslalam w tych
            postach albo tobie sie pomylilo ;)

ostatnio 3 kolezanki urodzily w nocy w ciagu 1,5 godziny, nawet nie zdazyly
            starszych dzieci obudzic i zawiezc pod opieke dziadkow i rodzily w domach. Moze
            mnie tez takie szczescie spotka ze tak szybko sie to wydarzy? gdyby tak bylo
            moze bym jednak zdecydowala sie nie jechac do szpitala (na koniec mi odwalilo).
            trzymajcie, poki co nic nie pisze bo sie nic nie dzieje.
            • anitax Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 13.04.07, 23:34
              gdyby tak bylo
              > moze bym jednak zdecydowala sie nie jechac do szpitala (na koniec mi
              odwalilo).
              Chyba tak ;-)

Z tego, co pamietam na liscie byl nawet CD-player ...

Trzymaj sie!!!!
    • mimi764 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 11.04.07, 23:40
      Nesla trzymaj sie!!! Duzo sily.
      • mala9943 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 12.04.07, 09:19
        Trzymam kciuki Nesla i zycze szybkiego i bezproblemowego porodu i
        zdrowej,cudnej dzidzi!!!

Ps.Chlopczyk czy dziewczynka???
        • anyaa2 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 12.04.07, 10:29
          To i ja się dołączam do grupy wsparcia :))życzę szybkiego porodu no i
          oczywiście jak najmniej bolesnego i cudownej opieki w trakcie.Trzymam kciuki
          razem z moja córeczką!
          • flucha Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 12.04.07, 10:44
            Na pewno bedzie szybko, powodzenia!!!
            • nesla Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 12.04.07, 14:17
              od razu mi lepioej jak tyle ludzi trzyma kciuki ;D
              • tijgertje Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 12.04.07, 19:02
                No i bardzo dobrze:-) cisnienie my sobie podniesiemy, a ty sie relaksuj,
                odpoczywaj i gadaj z malenstwem, zeby plany z mama zgralo:-) To cisnienie twoje
                to chyba nie bardzo wysokie na razie, mam nadzieje? Trzymam kciukasy mocno,
                zeby nie podskoczylo za bardzo, bo wtedy nici z porodu w domu. Ta torbe to
                lepiej juz spakuj. Moze ci pomoc trzeba? Moge najwyzej jakiego kopa na
                odleglosc wyslac, bo w poniedzialek Kasper idzie do szpitala, wiec tez nam sie
                urwanie glowy zapowiada:-(
                • gosia06 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 13.04.07, 11:09
                  Nesla, już niedługo :DDD
                  A może już???
                  • beba3 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 13.04.07, 14:42
                    Nesla!
                    A Maxima urodzila trzecie dziecko? Czy o cosik innego chodzi?
                    Czemu akurat Pampersy gratis? Tak promocja? ;-P
                    • kasia191273 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 13.04.07, 16:39
                      Maxima urodziła 3. dziewczynkę;)))

Ale z Pampersami nie wiem, o co chodzi?

Nesla, to i my z Niną się dołączamy do trzymania kciuków. Będzie dobrze!
                      Czekamy na wieści o rozdwojeniu.
                      • go.ga Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 13.04.07, 16:54
                        kasia191273 napisała:

> Maxima urodziła 3. dziewczynkę;)))
                        >
                        > Ale z Pampersami nie wiem, o co chodzi?

Ja wiem ;-) Mam znajomych, ktorym sie urodzil syn w tym samym dniu co pierwsza
                        corka Maximy. On i wszystkie urodzone wtedy dzieci dostaly z tej okazji rok
                        Pampersow gratis ;-) Bardzo sobie to chwalili, praktyczny prezent ;-) Oprocz
                        tego byly inne atrakcje, np. impreza w pierwsze urodziny dla wszystkich tych
                        dzieci.
                        • nesla Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 14.04.07, 15:09
                          Dokladnie jak Goga napisala, to byl zart, bo nie wiem jaki i czy w ogole jakis
                          prezent zafundowano dzieciom urodzonym w tym samym dniu do trzecia ksiezniczka ;)

Ja donosze ze wciaz jestem 2 w 1 i czuje sie coraz lepiej :D
                          • zuzka71 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 16.04.07, 10:38
                            ciekawe to twoje coraz lepiej;P..
                            zazdroszcze ci ze ty juz przy mecie prawie. trzymam kciuki zeby dobrze i
                            sprawnie wszystko poszlo no i zeby dzidziek sie nie ociagal;P pozdrowki
                            • nesla Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 16.04.07, 10:42
                              No, i mam ten slynny syndrom budowania gniazda, gdyby nie to ze dzis wieczorem
                              mam szkole to znowu bym po raz n-ty wypucowala caly dom od gory do dolu, a
                              wieczorem umarla ze zmeczenia, normalnie nie moge sie czasem powstrzymac, dziwne
                              to jest.

A ty ZUzka juz masz jakies objawy?
                              • zuzka71 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 16.04.07, 11:05
                                nesla,od poczatku...koncza sie powoli nudnosc a zaczely b-h contractions...
                                kilka dni temu zaczelam nawet brzuch pokazywac bo juz nie moge go
                                ukryc..wczesnie cos (poczatek 4m.) robie sie okragla z przodu..a ty pamietasz
                                kiedy zaczal ci sie brzuch zaokraglac? duzo osob mi mowi,ze tak jest wlasnie
                                przy 2 ciazy..boje sie do jakich rozmiarow dojde.. bo za pierwszym razem brzuch
                                byl gigantyczny..;PP z tym ze pozno dosc zacal rosnac, no ale mialam tez wtedy
                                mniejsza wage wyjsciowa;PPP pozdrowki zuzka
                                • nesla Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 16.04.07, 13:40
                                  Tak wczesnie to nie mialam brzucha Zuzka, ja na rozmowy kwalifikacyjne jezdzilam
                                  jeszcze w listopadzie (4mc) i miescilam sie w normalne moje kostiumy, w grudniu
                                  juz chyba bylo widac (5mc) a w styczniu jak poszlam do pracy to juz sie nie dalo
                                  ukryc (szef zrobil wielkie oczy pamietam). Teraz tez juz mam brzuch gigant,
                                  spuchniete kostki i za duzo kg na plusie.
                                  • kasia191273 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 20.04.07, 09:55
                                    nesla, i jak tam u Was???
                                    • tijgertje Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 20.04.07, 10:50
                                      No wlasnie, tez ciekawa jestem,nesla cos podejrzanie cicho siedzi:-)
    • mysza_33 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 20.04.07, 12:50
      Dołączam się, choć być może już po czasie? Trzymaj się Nesla z dzieciątkiem
      cieplutko i szybko wracaj tutaj :-)

Mysza
      • nesla Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 20.04.07, 12:58
        Nic sie nie dzieje, jeszcze 10 dni. Na razie ekscytuje sie porodem przyjaciolki
        mojej najlepszej, ktora miala termin tez na 30-go, urodzila wczoraj zdrowego
        chlopczyka, cesarke miala. Ja wlasnie wrocilam z miasta z zakupow, co chwila mi
        sie cos przypomina ze trzeba dokupic..
    • go.ga Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 24.04.07, 11:40
      I jak tam? ;-)
      • zuzka71 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 24.04.07, 22:13
        no nesla nie ma czasu na nas bo pewnie dziala coby dzidzius chcial w przyzwoitym
        terminie wyjsc ze schronienia;))
        obstawiamy termin?

ja se mysle ze do koninginnedag to mlode nie doczeka;) zwlaszcza ze nesla ciagle
        biega. moze jutro? ladna data..;) pozdr.zuz
        • go.ga Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 24.04.07, 22:16
          > obstawiamy termin?
          >
          > ja se mysle ze do koninginnedag to mlode nie doczeka;) zwlaszcza ze nesla
          ciagl
          > e
          > biega. moze jutro? ladna data..;)

A moze to juz dzisiaj Nesla rodzi?
          • beba3 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 25.04.07, 07:41
            Hej Nesla! Jak tam? Juz? ;-)
            Widze ze masz dobry humor i jestes bardzo aktywna! Nie zapomnij jednak o tym
            aby zregenerowac sily i sporo rowniez odpoczywac.
            Czekamy na wiesci! :-)
            • nesla Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 25.04.07, 09:46
              Jestem wciaz nie urodzilam, chyba czeka jednak na Dzien Krolowej :/ CHodze juz
              na kontrole co dwa dni, a w weekend maja przyjsc do mnie na kontrole, glownie
              chodzi o cisnienie przy koncowce, mam na granicy akceptowalnej (140/85). Tylko
              teraz sie przyznac ktora z Was zamawiala takie upaly na koniec kwietnia!? To sie
              z nia policze! ;P
              • zuzka71 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 25.04.07, 09:57
                nesla to trzymamy kciuki. dbaj o sibie.
                ja se zamawialam pogode na wakacje majowe, ale mad-die, ta to byla jeszcze
                bardziej pogoda zainteresowana;) pozdrowki
              • tere_tere Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 25.04.07, 10:50
                naesla, ja sie malo ostatnio udzielam, ale kciuki trzymam mocno i czekam na
                informacje o rozwiazaniu!
                • nesla jak to jest? 25.04.07, 22:20
                  Wiecie moze jak to jest z cisnieniem w koncowce ciazy? Dzisiaj mialam 140/95 to
                  juz za wysokie, ale nadal pozostaje pod opieka poloznych nie ginekologa, bo nie
                  mam innych niepokojacych objawow ani bialka w moczu. W poniedzialek mam termin.
                  Czy sa jakies ogolnokrajowe wytyczne w Holandii, ktore mowia co sie robi w
                  takiej sytuacji? Normalnie sie czeka 2 tygodnie PO terminie na wywolanie akcji
                  porodowej jesli sie sama nie zacznie, ale jesli ciezarna ma za wysokie cisnienie
                  to wywoluja wczesniej? Wiecie cos na ten temat?
                  • ada9611 Re: jak to jest? 25.04.07, 22:32
                    nesla ja milam druga polowe ciazy wysokie cisnienie,,ale ja bylam pod opieka
                    ginekologa,badania moczu wtedy nie wykazaly nic ,ale u mnie tez gralo sprwe ze
                    jestem panikara,wiec moze sama sobie podbijlam,pij sok swiezy z grejfuta on
                    obniza cisnienie,ja jadlam garsciami grejfut bo mnie chcieli zatrzymac ,jesli
                    by sie utrzymywalo wysokie cisnienie,aha ,na drugi dzien lezalm juz pod
                    kt,czyli bicie serca dziecka i tak co pare dni,dopoty sie nie sie nie
                    unormowalo,bylo to piec lat temu wiec moze mi sie cos pomilo ale chyba wszystko
                    dokladnie sobie przypominilam,zycze szybkiego rozwiazania ,bo na 30 kwietnia
                    masz termin?
                    • saraanna Re: jak to jest? 25.04.07, 23:14
                      Nesla,mysle ze twoje cisnienie jest dobre .Ja pod koniec ciazy tez takie mialam
                      i z tego co wiem ,to wazne jest to gorne czyli 140 a to masz w normie ( dla
                      ciezarnych),bo dolne moze sie zmieniac np. po wysilku .Mysle ,ze nie masz sie
                      co przejmowac i mam nadzieje,ze niedlugo urodzisz zdrowego maluszka.
                      • tijgertje Re: jak to jest? 26.04.07, 09:13
                        saraanna napisała:

> Nesla,mysle ze twoje cisnienie jest dobre .Ja pod koniec ciazy tez takie
                        mialam
                        >
                        > i z tego co wiem ,to wazne jest to gorne czyli 140 a to masz w normie ( dla
                        > ciezarnych),bo dolne moze sie zmieniac np. po wysilku .Mysle ,ze nie masz sie
                        > co przejmowac i mam nadzieje,ze niedlugo urodzisz zdrowego maluszka.

Zmienia sie gorne, wlasnie dolne jest w miare stale.
                        • mimi764 Re: jak to jest? 26.04.07, 14:28
                          Nesla trzymaj sie! A czy oni badaja Cie rowniez wewnetrznie? Czy sprawdzaja
                          ilosc wod plodowych oraz stan lozyska? Bo z tego co sie orientuje to bardzo
                          wazne. Ja mam jeszcze troche do terminu, wedlug tutejszych obliczen 15.05.
                          Oczywiscie "juz oczekuje".
                          Moja kolezanka byla 2 razy w szpitalu na wywolaniu i za drugim razem juz sie
                          nie dala wypedzic do domu, uparla sie ze chce rodzic i juz. Postarali sie i
                          wywolano skutecznie porod.
                          • nesla Re: jak to jest? 26.04.07, 14:51
                            mimi, nie badaja mnie wewnetrznie, a ciebie badaja? To ty tez juz koncowka..

wlasnie liczy sie to cisnienie po kresce, czyli 95 u mnie, czasem 80, czasem 85,
                            a dopuszczalna norma jest 90, dlatego mowia ze moje jest na granicy. W
                            poprzedniej ciazy mialam onderdruk 100 i bylam pod koniec pod kontrola
                            ginekologa, ale porodf zaczal mi sie samoistnie odejsciem wod na 4 dni przed
                            planowanym terminem, potem skurcze wywolywane oksytocyna bo nie mialam skurczow.
                            Teraz juz mi zostaly 4 dni do terminu, a dzisiaj mowia w tv ze ma byc
                            NAJCIEPLEJSZY dzien krolowej wszechczasow :(

Nie wiem czy czekac tak sobie az sie samo zacznie czy gnebic polozne ze sie zle
                            czuje i chce wywolywac.. nie wiem co lepsze.
                            • mimi764 Re: jak to jest? 26.04.07, 23:00
                              Nie mnie tez nie badaja. Bylam ciekawa czy mnie zbadaja w przyszlosci moze...
                              kolezanki tez nie badali az do czasu masazu szyjki.
                              Jezeli jeszcze masz troche czasu do terminu to moze lepiej poczekaj?
                              Ja chyba w weekend zaczne sie starac o przyspieszenie naturalnymi metodami:-)
                              Z drugiej strony jak zadziala to bym nie chciala 30 rodzic bo malo personelu w
                              szpitalu a reszta wyluzowana . Zaraz pozniej sa urodziny tesciowej wiec tez
                              kiepska data :-))
                              • kasia191273 w urodziny księcia? 27.04.07, 09:58
                                Nesla, a może dziś urodzisz? Urodziny 40-te Willema- Alexandra to też przecież
                                królewska data, nie?
                                • nesla Re: w urodziny księcia? 27.04.07, 13:05
                                  Dzisiaj nie moge rodzic, bo maz sie nie zgadza, bo mu przepadna dni wolne z
                                  tytulu urlopu "ojcowskiego" ;)
                                  Jutro rodzic nie moge bo maz ma urodziny i to Jego dzien ;)
                                  Pojutrze tez nie bardzo bo to niedziela i jeszcze taka pogoda wiec nie bedzie
                                  specjalistow w szpitalu gdyby trzeba mi bylo podac zzo.
                                  W poniedzialek to samo co w niedziele, do tego ma byc najgoretszy Dzien Krolowej
                                  wszechczasow.
                                  Wiec rodze dopiero w maju!

;D
                                  • mona812 Re: w urodziny księcia? 27.04.07, 14:12
                                    Nic z tego Nesla mam przeczucie ze ten weekend bedzie Twoj :D
                                    Nastaw sie pozytywnie bo porod bedzie szybki :)Wybraliscie juz imie ?
                                    • nesla Re: Mona ;) 27.04.07, 14:22
                                      Tak mowisz Mona? Gadalas z moim dzidziakiem? ;)
                                      A gdzie sa zdjecia twojej pociechy?????????????
                                      • mona812 Re: Nesla :) 27.04.07, 23:20
                                        Eeeee tam od razu gadalam tak se tylko kracze ;D
                                        Ze wstydem przyznaje ze zdjec nie mam zadnych ( tylko te z porodu a one dla
                                        mnie zbyt osobiste sa )nawet rodzinie nie powysylalam jakos zabrac sie nie moge
                                        coby porobic fajne fotki nawet nie z braku czasu poniewaz wcale nie zauwazam
                                        jakiejs ogromnej roznicy przed i po porodzie tylko poprostu zapal zdjeciowy
                                        mnie opuscil :(( sie musze poprawic .
                                        • corneliss Re: Nesla :) 27.04.07, 23:44
                                          Nesla jak juz koniecznie w maju, to moze od razu Pierwszego :)))
                                          Fajnie, Cyprian mialby astrologicznego/-na blizniaka/blizniaczke :)
                                          trzymamy kciuki i chuchamy
                                          • go.ga Urodziny krolowej ;-) 30.04.07, 10:43
                                            Ciekawe, czy to bedzie dzisiaj...
                                            • kasia191273 Re: Urodziny krolowej ;-) 30.04.07, 22:39
                                              nesla nie pisze, to może jednak dziś???
                                              • tijgertje Re: Urodziny krolowej ;-) 01.05.07, 17:48
                                                kasia191273 napisała:

> nesla nie pisze, to może jednak dziś???

Jeszcze nie, ale nesla ma powody, zeby cicho siedziec.
                                                Nesla trzymaj sie! Mocno zaciskam kciuki. I jakby co, to wiesz co i gdzie:-)
                                                • kasia191273 Re: Urodziny krolowej ;-) 01.05.07, 18:23
                                                  ojojojoj, tajemniczo brzmi, ale wobec tego ja też nieniejszym mocno zaciskam
                                                  kciuki!!!

i czekam na wieści o majowym Neslątku!
                                                  • beba3 Wciaz dwa w jednym? 02.05.07, 02:26
                                                    Co nowego Nesla? :-)
                                                    Urodziny meza sie udaly? Bedzie mial bardzo specjalny, spozniony prezent
                                                    urodzinowy od zony. :-) A moze juz tuli swoje drugie dzicie w ramionach?
                                                    Odezwij sie szybciutko!
    • tijgertje Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 02.05.07, 21:41
      Najswiezsze wiesci:
      Wlasnie rozmawialam z mezem nesli. Nesla ma sie lepiej niz w ciagu ostatnich
      paru dni, jest w szpitalu ze wzgledu na bardzo wysokie cisnienie, ale juz
      spadlo i czuje sie lepiej. Na razie malenstwo cicho siedzi, ale lekarze chca je
      pogonic jutro, zobaczymy, co mlode na to:-) Byc moze jutro wieczor bede
      wiedziec wiecej, jak nie, to nesla sama da wam znac w przyszlym tygodniu, bo w
      szpitalu musi zostac kilka dni. Wiecej wam nie napisze, bo by mnie nesla chyba
      pobila, ale po raz kolejny sie przekonalam, ze mamy baaardzo silna i dzielna
      kolezanke forumowa. Trzymam kciuki, zeby kolejne malenstwo takie grzeczne dla
      mamy bylo, jak Milenka, bo sobie naprawde zasluzyla:-)
      • beba3 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 03.05.07, 03:00
        No to napiecie wzrasta! Ciesze sie ze Nesla ma sie juz lepiej i zycz Jej
        prosze, od nas wszystkiego dobrego! Trzymamy kciuki za pomyslne i szybkie
        rozwiazanie!
        Daj znac jak cos bedziesz wiedziec!
        Sciski nesla! :-)
        • agnieszkaela Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 03.05.07, 09:21
          Trzymam kciuki! Przyznam szczerze ze specjalnie rano siadam do komputera aby
          sprawdzic czy to juz? No i ciekawa jestem czy bedzie chlopak czy dziewczynka :-
          ) ciagle stawiam na chlopaka.

Filip ur.27-09-2005
          • saviera Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 03.05.07, 09:27
            ....mocno zaciskam kciuki :D:D:D
            • efkamarchefka2 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 03.05.07, 09:41
              Nesla do dziela!!!
              a potem szybko opowiadaj.
              powodzenia.
              • a.polonia Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 03.05.07, 09:45
                I ja mocno trzymam kciuki i czekam na wiesci!
                • go.ga Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 03.05.07, 10:39
                  Tez czekam na wiesci. No i tez stawiam na chlopaka.
                  • beba3 Mimi 764 a co u Ciebie slychac? 09.05.07, 06:38
                    Czy juz tez jestes mamusia?
                    Mialas sie starac i udalo sie przyspieszyc porod? Termin nie goni ale juz
                    ciezko nosic maluszka?
      • nesla Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 09.05.07, 14:29
        tijgertje napisała:

>Wiecej wam nie napisze, bo by mnie nesla chyba
        > pobila

dokladnie Tijgertje
        • tijgertje Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 09.05.07, 16:50
          nesla napisała:

> tijgertje napisała:
          >
          > >Wiecej wam nie napisze, bo by mnie nesla chyba
          > > pobila
          >
          > dokladnie Tijgertje

Mam nadzieje, ze nie przesadzilam? Bo wiesz, ze ja caly czas sie o ciebie
          martwilam i naprawde bardzo sie staralam uwazac na to, co pisze...
          • beba3 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 10.05.07, 06:52
            tijgertje napisała:

> nesla napisała:
            >
            > > tijgertje napisała:
            > >
            > > >Wiecej wam nie napisze, bo by mnie nesla chyba
            > > > pobila
            > >
            > > dokladnie Tijgertje
            >
            > Mam nadzieje, ze nie przesadzilam? Bo wiesz, ze ja caly czas sie o ciebie
            > martwilam i naprawde bardzo sie staralam uwazac na to, co pisze...

Ale o co chodzi?
            • tijgertje Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 10.05.07, 11:58
              Beba, a cos ty taka ciekawa? :-))) Kazdy ma swoje prywatne sprawy i mi jest
              latwiej o tym na forum pisac niz nesli, dlatego musialam sie pilnowac, zeby nie
              wyjechac z jej prywatnym zyciem tutaj. A teraz cicho sza, bo w koncu mi sie
              dostanie:-(
              • beba3 Re: Grupa wsparcia dla nesli:-) 10.05.07, 18:03
                No tak, tak oczywiscie. Rozumiem ze to jest inny stopien wtajemniczenia. ;-)
                I sie nie wtracam! Zeby potem nie bylo! ;-P
                Mam nadzieje, ze Nesla i jej maz nie przechodzili ciezkich chwil i jakis
                strchow okropecznych.
                Porod, jak porod do przyjemnosci nie nalezy ale mam nadzieje ze obylo sie bez
                jakis traumatycznych przejsc i wielkiego stachu.
                Pisalas o podwyzszonym cisnieniu Nelsli ale z drugiej strony zdecydowano sie na
                naturalny porod. Bez znieczulenia czyli nie bylo chyba tragicznie i akcja
                przebiegala szybko.
                David byl w inkubatorze ale tylko ze dwie godzinki i nie bylo chyba zagrozenia
                zycia?
                Tak sobie moge siedziec i spekulowac, jak i kazdy zreszta kto przeczytal dwa
                watki na temat, a co i jak bylo to juz sie moze faktycznie dopytywac nie
                powinnam.
                Koniec i kropka. I nie wracajmy do tego.
                Za wscibstwo przepraszam ale same sie kolezanki prosilyscie piszac
                polsloweczkami! ;-)
                Ciesze sie ze mama jest cala i zdrowa i dziecie rowniez. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka