kotwica110 08.04.13, 21:22 otrzymałem maila od administratora forum gazeta.pl ,wg regulaminu nie mogą istnieć 2 fora o identycznej nazwie, zaproponowałem nową , zobaczymy czy zostanie zaakceptowana. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elka302 Re: zmiana nazwy forum 08.04.13, 21:48 Witaj. Daj znać jaką nazwę będzie miało Nasze forum abyśmy mogli je odszukać. Już wcześniej proponowałam aby coś z tą nazwą zrobić bo w Google podstawia się jako pierwsze to Stare forum. Ludzie mogą się w ten sposób zniechęcić. Odpowiedz Link
zocha37 Re: zmiana nazwy forum 08.04.13, 22:25 kotwica110 napisał: > otrzymałem maila od administratora forum gazeta.pl ,wg regulaminu nie mogą istn > ieć 2 fora o identycznej nazwie, a to ciekawe, czekali przeszło 3 miesiące, żeby się zorientować, czy też nasi milusińscy przyjaciele obserwatorzy zwrócili im uwagę Odpowiedz Link
zocha37 Re: zmiana nazwy forum 08.04.13, 22:30 kotwica110 napisał: > to pewnie działania spec zespołu no właśnie, choćby dlatego jest Ci potrzebna pomoc i Trouble najlepiej się do tego nadaje Odpowiedz Link
andriej540 Re: zmiana nazwy forum 09.04.13, 07:40 forum.gazeta.pl/forum/w,299,143679401,143685461,Re_wniosek_o_zamkniecie_forum_.html Odpowiedz Link
exworker Re: zmiana nazwy forum 09.04.13, 08:27 Trzeba jak najszybciej zmienić nazwę - nie dawajmy im argumentów do zamknięcia forum. Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zmiana nazwy forum 09.04.13, 11:01 Skuter nawet wstydził się wystąpić pod własnym nickiem. Właściwie to mu się nie dziwię... "Spowodowało to, że grupa przeciwnikow banku (prawdopodobnie też jego konkurencja) odstąpiła od ataków i założyła sobie bez problemu forum o tej samej nazwie." "Teraz okazuje się, że (w ostatnich dniach) to *wrogie bankowi* forum założone przez kotwicę 110 znowu funkcjonuje." "Trwa tam dalej bezkarnie *dyskredytowanie* najwiekszego polskiego banku. " To już nawet nie jest śmieszne. W końcu chodzi o nazwę czy "ataki"? Jak o ataki to może trzeba pozamykać też wszystkie rankingi usług bankowych bo "dyskredytują". Skuter na jakiej planecie Ty żyjesz?? Jeśli już można dostrzec tu jakieś ataki to są to ataki ludzi wściekłych na sposób administrowania tamtym forum i w tym kontekście pojawia się często (zgoda zbyt często) osoba jednego z adminów. Utożsamianie jednak ataków na zachowanie admina z atakami na największy polski bank to chyba przesada. Nie słyszałem nigdy żeby Pan Admin Wiadomo_Który oficjalnie reprezentował Bank!? PS. morfeusz_1 - jedyna słuszna odpowiedź. Odpowiedz Link
exworker Re: zmiana nazwy forum 09.04.13, 11:02 Tak, czytałem, kompromitują się kompletnie. I to mieli być obiektywni moderatorzy. Żałosne. Odpowiedz Link
ex-ex-ex Re: zmiana nazwy forum 09.04.13, 11:05 exworker napisał: > Tak, czytałem, kompromitują się kompletnie. > > I to mieli być obiektywni moderatorzy. Żałosne. Nie musimy tego komentować. Bądźmy ponad to Odpowiedz Link
jajko_na_twardo Re: zmiana nazwy forum 09.04.13, 01:12 Może po prostu "Forum dla Pracowników PKO BP SA"? Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zmiana nazwy forum 09.04.13, 10:12 jajko_na_twardo napisał: > Może po prostu "Forum dla Pracowników PKO BP SA"? Admin napisał, że już zaproponował. Jeden problem tu widzę. Nazwa forum jest w adresie. Czy po zmianie nazwy zmieni się adres czy tylko wyświetlana nazwa? Gdyby adres miał się zmienic to zapytałbym tych z Gazety.pl czy po zmianie ustawią przekierowanie ze starego adresu? Odpowiedz Link
jajko_na_twardo Re: zmiana nazwy forum 09.04.13, 19:16 Wiem, że zaproponował. Jednocześnie wskazał, że nie wie czy nazwa zostanie zaakceptowana. Stąd moja propozycja - tak w razie czego. Odpowiedz Link
kotwica110 Re: zmiana nazwy forum 09.04.13, 22:13 zmiana nazwy polegajaca na dostawieniu 2 na końcu, czy przestawienie wyrazów nie wchodzi w rachubę , admin tego nie zaakceptuje,to nie jest zmiana wg niego i dąży do zamknięcia forum. Odpowiedz Link
jajko_na_twardo Re: zmiana nazwy forum 09.04.13, 22:32 Admin daje jakieś wskazówki/wytyczne dla nazwy? Niezależne forum dla pracowników PKO BP SA Odpowiedz Link
elka302 Re: zmiana nazwy forum 09.04.13, 23:03 kotwica110 napisał: > zmiana nazwy polegajaca na dostawieniu 2 na końcu, czy przestawienie wyrazów ni > e wchodzi w rachubę , admin tego nie zaakceptuje,to nie jest zmiana wg niego i > dąży do zamknięcia forum. A czy w ogóle w nazwie może być użyte PKO BP ? Może im chodzi o to aby pracownicy nie mogli odszukać w wyszukiwarce naszego forum? Wafel i Skuter vel czuk nieźle kombinują aby nie dopuścić naród do głosu. Jednym słowem mamy śpiewać tak jak nam zagrają? A czy nazwa : "Niezależne Forum Pracowników PKO BP" nie jest dobre? Odpowiedz Link
jajko_na_twardo Re: zmiana nazwy forum 09.04.13, 23:09 Moje bez "dla" tak więc uwag nie mam. Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zmiana nazwy forum 10.04.13, 14:49 @kotwica110 To może coś w stylu: "Po godzinach" czyli spotkania pracowników PKO BP SA Odpowiedz Link
exworker Re: zmiana nazwy forum 10.04.13, 14:54 Super pomysł Ale działajcie szybko, oni na pewno cały czas ryją pod nami Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zmiana nazwy forum 10.04.13, 15:20 exworker napisał: > Ale działajcie szybko, oni na pewno cały czas ryją pod nami Dlatego potrzebny jest spokój. Jeszcze jedna drobna uwaga do Założyciela. Skorzystasz jak zechcesz oczywiście Jak nie będą chcieli umieścić słów "pracowników PKO BP SA" to odpuść. Daj np. "Niezależny, pracowniczy klub wielbicieli Szymona" a o pracownikach PKO BP SA napisz w tym komentarzu pod nazwą forum w pierwszym zdaniu. Ten opis jest widoczny w wynikach wyszukiwania i Google na pewno to indeksuje. Odpowiedz Link
exworker Re: zmiana nazwy forum 10.04.13, 10:17 Może po prostu: Forum mobbingowanych Forum pracowników banku Odpowiedz Link
grabieiwidly Re: zmiana nazwy forum 10.04.13, 11:49 exworker napisał: > Może po prostu: > > Forum mobbingowanych > > Forum pracowników banku Niestetyz w tym co piszesz nie jestes wiarygodny. Sam swoimi wypowiedziami na temat pracowników banku którzy mieli o nim dobre zdanie ocierałes sie o mobbing. Pamiętasz te teksty o Pijawskiej. To przeciez mobbing, nękanie, prowadzenie do poczucia niższej wartości. Czys się bronił czy atakował robiłes to samo z czym walczyłes. Odpowiedz Link
exworker Re: zmiana nazwy forum 10.04.13, 11:58 Oczywiście masz rację. Dla bardziej zainteresowanych wyjaśniam, iż termin Pijawska powstał w kontekście przerostu zatrudnienia ( liczba zatrudnionych w centrali w relacji do ogółu zatrudnionych, na skalę niespotykaną w sektorze - proszę obejrzeć np. centralę BZ WBK - wygląda jak większy oddział PKO ), częstych i niespójnych zmian przepisów, tworzenia planów oderwanych od realiów rynkowych i ignorowanie czegoś takiego, co się nazywa konkurencją na rynku. To nie miało nic wspólnego z dobrą bądź złą opinią o banku. Fakty się liczą. Odpowiedz Link
widzi_misie3 Re: zmiana nazwy forum 10.04.13, 12:30 exworker napisał: > Oczywiście masz rację. > > Dla bardziej zainteresowanych wyjaśniam, iż termin Pijawska powstał w kontekści > e przerostu zatrudnienia ( liczba zatrudnionych w centrali w relacji do ogółu z > atrudnionych, na skalę niespotykaną w sektorze - proszę obejrzeć np. centralę B > Z WBK - wygląda jak większy oddział PKO ), częstych i niespójnych zmian przepis > ów, tworzenia planów oderwanych od realiów rynkowych i ignorowanie czegoś takie > go, co się nazywa konkurencją na rynku. To nie miało nic wspólnego z dobrą bądź > złą opinią o banku. Fakty się liczą. Cos widzi mi się że juz zapomniałes. Liczebność centrali. Weź sobie dane z PKO podziel prze liczbe zatrudnionych w całym banku to Ci wyjdzie ile procent pracuje w centrali. A potem to samo weź z innych banków. I porównaj. Widly czy Grabie dobrze pamiętaja. Waliłes we wszystkich co sie dobrze wypowiedzieli o PKO. Nie patrzyleś kto tylko jak dobrze pisał to od razu łatka centrala i dawałes kopa. Też myslę zę jesteś niewiarygodny a to wpływa na wiarygodnośc tego forum. Jak Cie atakowali to nie musiales sam atakować wszystkich innych. Odpowiedz Link
exworker Re: zmiana nazwy forum 10.04.13, 12:40 Nikt Ci nie każe pisać na niewiarygodnym forum. Jak widzisz, większość ludzi z tamtego forum, uznając je za niewiarygodne, przeniosła się tutaj. A więc możesz pisać na tamtym. Na tym polega wolność słowa. Odpowiedz Link
zocha37 Re: zmiana nazwy forum 10.04.13, 12:50 @exworker Exworkerze, proszę postaraj się nie reagować na ewidentne prowokacje i zaczepki. To aż nadto widoczne, że komuś bardzo na tym zależy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
widzi_misie3 Re: zmiana nazwy forum 10.04.13, 12:52 zocha37 napisała: > Exworkerze, proszę postaraj się nie reagować na ewidentne prowokacje i zaczepki > . > To aż nadto widoczne, że komuś bardzo na tym zależy. > > Pozdrawiam Widzi mi się że mamy rózne zdania na ten temat. Taki pluralizm jest korzystny. Ale to co powiedziano wczesniej nie jest wyssane z palca. I o tym trudno będzie zapomnieć. Odpowiedz Link
exworker Re: zmiana nazwy forum 10.04.13, 12:57 Masz rację Zocha, przepraszam. Dlatego potrzebny jest moderator - niechby i mój wpis wyciął, nie chcę zaszkodzić forum. Odpowiedz Link
ex-ex-ex Re: zmiana nazwy forum 10.04.13, 15:04 exworker napisał: > Masz rację Zocha, przepraszam. > > Dlatego potrzebny jest moderator - niechby i mój wpis wyciął, nie chcę zaszkodz > ić forum. Może to zrobić kotwica110 Odpowiedz Link
ex-ex-ex Re: zmiana nazwy forum 10.04.13, 15:01 @zocha37 A ja apeluję byśmy nie szli tą drogą, porzucili teorie spiskowe i nie szukali na około prowokacji. Niech każdy pisze tak jak uważa. Trudno jest z boku oceniać kto ma rację, a kto jej nie ma. To jest zawsze zdanie przeciw zdaniu. Odpowiedz Link
szalonooka_sroka Re: zmiana nazwy forum 10.04.13, 15:22 Najważniejsze jest teraz aby to forum pozostało...NIE ZAPOMINAJCIE O TYM. Wcześniej pisałam, ze moderator forum o mobbingu, który nie rozumie istoty mobbingu po prostu nie czai "zjawiska mobbing" w szerokiej skali. I nie chodzi o to, że nie wie jak się mobbinguje ale nie wie, że ofiara mobbingu musi niestety wykrzyczeć z odbicia to co w nią wsadzano latami. Nie każdy pokrzywdzony musi toczyć taką walkę jak exworker....on pewnie musiał i każdy zwolennik instytucji był dla niego żywym odzwierciedleniem jego koszmaru. Oczywiście, że kultura, zasady, dobry ton itp. są istotne. Może poczucie krzywdy jest większe niż kontrola słów? Nie skupiam się na Waflu - i on pewnie jest już mega zmęczony i nie potrafi zrezygnować z funkcji bo jest bardzo dumny. (albo i inne aspekty- mam to w nosie)- nie ważne. Chciałabym się skupić na naszych reakcjach i odbieraniu tego, co inni piszą. Dziekuje za almowy święty spokój, którym nas zaraża. Radze brać przykład. Swego czasu często odwiedzałam na potrzeby socjoloiczne rozmaite czaty. Tam to dopiero brak hamulców i prostactwo króluje. Bywalcy uruchamiali naturalny mechanizm ignorowania i nie odnoszenia się do "brudnych" wypowiedzi. Odbywało się to w sposób naturalny i z czasem ludzie nie zauważali a nawet nie czytali chamskich szmacianek. może i tutaj się uda? uszanujmy to, że jesteśmy, (bez wypominania przeszłości.) Nie mamy tu cenzury....Ja piórkuję!!!! w dobie demokracji nie mamy na forum cenzury...czujecie? Odpowiedz Link
widzi_misie3 Re: zmiana nazwy forum 10.04.13, 12:51 exworker napisał: > Nikt Ci nie każe pisać na niewiarygodnym forum. Jak widzisz, większość ludzi z > tamtego forum, uznając je za niewiarygodne, przeniosła się tutaj. A więc możesz > pisać na tamtym. Na tym polega wolność słowa. Widzi mi sie że nie rozumiesz. Bardzo nagrzeszyłeś. Więc bez skruchy i pokuty będzie trudno żeby tu zaglądali także ci ktorzy się poczuli przez Ciebie zmobbingowani, zaatakowani, obrażani, wyśmiewani...Bedzie ciągnął forum w dół. Odpowiedz Link
kotwica110 Re: zmiana nazwy forum 24.04.13, 20:45 forum zmienia nazwę na Rozmowy pracowników PKOBP SA , taka nazwa została zaakceptowana przez administratorów gazeta.pl. jestem ciekaw czy czuk-skuter nie napisze nastepnego donosu na lamanie regulaminu. Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: zmiana nazwy forum 25.04.13, 09:54 Masz maila potwierdzającego od adminów gazety że nowa nazwa jest OK? Co z wyborem moderatorów forum? Odpowiedz Link
czuk1 Re: zmiana nazwy forum 25.04.13, 16:12 Napisałem by obronić stare forum przez zmarginalizowaniem. wróciłem uwagę na identyczną nazwę dwóch for. I co? Musieliści nazwę zmienić. - Pisałem prawdę, że na starym forum były niewłaściwymi zachowania niektórych uczestników nowego forum. Teraz sami doszliście do wniosku, że nie można głosić nieprawdy i szkalować banku. I dokładnie jest to przestrzegane ale dopiero na tym forum (po doświadczeniach poprzedniego forum). Każdy wyłom w tym zakresie exworkera, academusa czy kotwicy110; każda ich wypowiedź kwestionujaca prawdę forumowiczów o banku spotyka sie zaraz z uwagami "autorytetów" tego forum. Widzimy więc, że - "punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia" i "nauka nie idzie w las". Życzę gronu nowego forum miłych rozmów a gronu starego forum pełnienia skutecznej roli pomocnika i doradcy dla pracowników banku . Każdemu według jego mozliwości i misji. Tak uprofilowane dwa fora o odmiennych celach zmieszczą się w sieci. Pracownicy banku i największy bank polski zasługują na takie miejsca dyskusji i światełka sygnalizacyjne internetowe . Ważne by takich mozliwości nie marnować na walkę kto tu jest ważniejszy. Odpowiedz Link
kociolek_matolek Re: zmiana nazwy forum 25.04.13, 16:32 czuk1 napisał: >Każdy wyłom w tym zakresie e > xworkera, academusa czy kotwicy110; każda ich wypowiedź kwestionujaca prawdę fo > rumowiczów o banku spotyka sie zaraz z uwagami "autorytetów" tego forum. To jedna i ta sama osoba. Tak samo jak hostel. Napisałeś więc niepoprawnie "ich wypowiedź". Poprawnie powinno być "jego wypowiedź" Wreszcie jest czuk a zniknął skuter Odpowiedz Link
zocha37 Re: zmiana nazwy forum 25.04.13, 20:45 czuk1 napisał: > Napisałem by obronić stare forum przez zmarginalizowaniem. wróciłem uwagę na id > entyczną nazwę dwóch for. I co? Musieliści nazwę zmienić. - Bzdura, którą możesz wmawiać naiwnym. Nazwa forum to tylko pretekst, który posłużył Ci do tego, aby pozbyć się konkurencji.Ten chwyt to posunięcie niegodne i wstrętne, a pozostała użyta przez Ciebie motywacja jest poniżej wszelkiej krytyki. > Pisałem prawdę, że na starym forum były niewłaściwymi zachowania niektórych u > czestników nowego forum. Pisałeś prawdę, ale wyłącznie swoją.Niewłaściwe zachowania powiadasz? no to się pozbyliście przecież tych niegrzecznych i zaraz za nimi krok w krok pośpieszyliście.Pamiętam, że Exworker po zbanowaniu również założył swoje forum.I kto się u niego pojawił?obaj Panowie moderatorzy, oczywiście nie mogli powstrzymać się, tak bardzo tęsknili za tym trollem.Forum zapewne też dzięki Wam niedługo funkcjonowało. >Teraz sami doszliście do wniosku, że nie można głosić > nieprawdy i szkalować banku. I dokładnie jest to przestrzegane ale dopiero na > tym forum (po doświadczeniach poprzedniego forum). Kolejna bzdura, nikt tutaj nie głosi nieprawdy.Każdy, kto się wypowiada ma prawo do własnych ocen i opinii na temat banku.Są one często subiektywne i są prawdą tych, którzy je wypowiadają. >Każdy wyłom w tym zakresie exworkera, academusa czy kotwicy110; każda ich wypowiedź kwestionujaca prawdę forumowiczów o banku spotyka sie zaraz z uwagami "autorytetów" tego forum. Co Ty powiesz? a nie przyszło Ci do głowy, że zwyczajnie poglądy jednych spotykają się z poglądami innych i czasami się różnią? >Widzimy więc, że - "punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia" i "nauka nie idzie w > las". Toś odkrył kolejną prawdę > Życzę gronu nowego forum miłych rozmów a gronu starego forum pełnienia skutec > znej roli pomocnika i doradcy dla pracowników banku . Każdemu według jego mozli > wości i misji. Szkoda, że wcześniej tego nie zrobiłeś, zamiast składać donos do gazety.pl podając w nim oszczerstwa na byłych użytkowników tamtego forum. > Tak uprofilowane dwa fora o odmiennych celach zmieszczą się w sieci. Coś podobnego? to już i wyprofilowałeś nawet to forum? > Pracownicy banku i największy bank polski zasługują na takie miejsca dyskusji i > światełka sygnalizacyjne internetowe . Ważne by takich mozliwości nie marnować > na walkę kto tu jest ważniejszy. A może podaruj już sobie troskę o pracowników, to już duże dzieci a nawet dość duże i za stare aby sprawować nad nimi kuratelę. Odpowiedz Link
exworker Re: zmiana nazwy forum 25.04.13, 22:09 Nie zauważyłem, aby tu ktoś szkalował bank. Trwają rozmowy na rzeczowe tematy - np. lux med, nowy rytm, brak czasu na sprzedaż itp. Jeśli czuk vel skuter uważa, że to szkalowanie banku, widać negatywnie ocenia wprowadzane przez tenże bank rozwiązania tak jak i my. Ale dlaczego nas za to obwinia ? Odpowiedz Link
czuk1 Re: zmiana nazwy forum 25.04.13, 23:26 zocha37 przekazała swoją prawdę i nie przyjęła absolutnie moich wyjaśnień, nie dopuszcza też głoszenia tu moich poglądów i opinii. Jak zwykle w sposób pokrętny , obłudny i nieuprawniony interpretuje moje wypowiedzi. Wpisu tego nie mogę zostawić bez odpowiedzi. * Pisała, m.in.:: * Bzdura, którą możesz wmawiać naiwnym. Nazwa forum to tylko pretekst, który posłużył Ci do tego, aby pozbyć się konkurencji. Ten chwyt to posunięcie niegodne i wstrętne, a pozostała użyta przez Ciebie motywacja jest poniżej wszelkiej krytyki. Dlaczego bzdura ? Jak mogą funkcjonować dwa jednakowe fora, choćby od strony formalnej patrząc ? Administracja forum na portalu Agory potwierdziła wnioski , powodując zmianę zdublowanej nazwy nowego forum. Motywacja moja dotyczyła też licznych wpisów osób które dyskredytowały bank, głosiły nieprawdę o jego kierownictwie i pracownikach. Próby kontynuacji tej polityki podjęte zostały na nowym forum przez te same osoby (wcielenia exworkera) lecz zostały zablokowane przez forumowiczów. Na jakiej więc podstawie są te ostre oceny mojego postępowania . * Pisałeś prawdę, ale wyłącznie swoją. Niewłaściwe zachowania powiadasz? No to się pozbyliście przecież tych niegrzecznych i zaraz za nimi krok w krok pośpieszyliście. Pamiętam, że Exworker po zbanowaniu również założył swoje forum. I kto się u niego pojawił? Obaj Panowie moderatorzy, oczywiście nie mogli powstrzymać się , tak bardzo tęsknili za tym trollem. Forum zapewne też dzięki Wam niedługo funkcjonowało. Każda prawda jest tego który ją głosi. W Twoim wpisie jest mało prawdy , są jedynie subiektywne odczucia i oceny. Nie podzieliła ich administracja Agory zamykając forum założone przez exworkera. * Kolejna bzdura, nikt tutaj nie głosi nieprawdy. Każdy, kto się wypowiada ma praw o do własnych ocen i opinii na temat banku. Są one często subiektywne i są prawd ą tych, którzy je wypowiadają. Tu bzdurą (ale nie moją) jest jedynie twierdzenie, że nie prowadzono tu (za niewłaściwe poglądy i opinie dobre o banku) wykreśleń i usuwania forumowiczów oraz nie czyniono interwencji i nacisków na forumowiczów aby weszli na właściwą drogę wypowiedzi. Dopiero zbiorowa mądrość uczestników forum zahamowała cenzurę założyciela * Co Ty powiesz? a nie przyszło Ci do głowy, że zwyczajnie poglądy jednych spotykają się z poglądami innych i czasami się różnią? Co innego poglądy innych a co innego naciski innych osób (autorytetów) na płochliwego założyciela, z pozycji siły uczestników forum. Tu takie miały miejsce. Proszę sobie przejrzeć historię forum. Od odwracania kota ogonem to specjalistką Ty jesteś. - * Szkoda, że wcześniej tego nie zrobiłeś, zamiast składać donos do gazety.pl podając w nim oszczerstwa na byłych użytkowników tamtego forum. Wnioski w sprawie uporządkowania sprawy dwóch forów miały uzasadnienie merytoryczne. * Coś podobnego? to już i wyprofilowałeś nawet to forum? Wciskania mi nieprawdy c.d. Co ja mam do profilowania forum ? Gdzie to czynie ? Obydwa zostały przecież wyprofilowane przez założycieli. To forum profil ma w nazwie, a stare forum u profilowane jest w formie słowa wstępnego , pod nazwą forum. * A może podaruj już sobie troskę o pracowników, to już duże dzieci a nawet dość duże i za stare aby sprawować nad nimi kuratelę. A może Ty podaruj sobie nakazywanie mi (kolejny raz) co mam robić i co mam pisać. Z forum pracowników jestem prawie od początku jego istnienia i mam moralne prawo do życzeń dla jego uczestników. A uczestnikom tego forum na którym wywołano mnie do tablicy życzę – jeszcze raz – miłych rozmów, bez cenzury. Odpowiedz Link
elka302 Re: zmiana nazwy forum 25.04.13, 23:35 Amen. A tak swoją drogą...dlaczego czuku vel skuterze odszedłeś ze starego forum? Czyżby sumienie gryzło? Odpowiedz Link
skuter44 Re: zmiana nazwy forum 26.04.13, 06:44 Choć wogóle ne ma to znaczenia dla tego forum i akurat ten watek nie jest dobrym miejscem na taką rozmowę , ale .... jest pytanie jest odpowiedź. Elka302 pyta: ... "dlaczego czuku vel skuterze odszedłeś ze starego forum? Czyżby sumienie gryzło? Odpowiedzi udzieliłem na naszym forum, jest niżej. Skopiowana z forum znanego, historycznego i działajacego przecież. Pytanie z podtekstem, prawie własną odpowiedzią Elko jest nietrafione. Nie odszedłem z forum tylko zakończyłem moderowanie. Po prostu z tego powodu , że mi ta czynność już nie odpowiada. Krępuje mnie w swobodzie wypowiedzi, czyni ze mnie urzędnika a takim już byłem przez ponad pół wieku. ..w ramach rozmowy Polaków... skuter44 10.04.13, 13:56 Zakończyłem moderowanie. Tu słyszę brawa i okrzyki entuzjazmu ????. - Odwzajemniam. Jest okazja by napisać ostatnie słowo. Praca przez ponad pół wieku , w administracji wszelkiej, nauczyła mnie porządku i podporządkowania. I w tym trwam. Nic dziwnego, że kontakty międzyludzkie formalizuję, vide moderowanie. Po robocie zaś lubię być 3xS (samodzielny, samorządny i swobodny) , vide dyskusje moje na forum. To + plus nawyki pracy kierowniczej przez 46 lat wywołały wypaczenie osobowości. Nie byłem miły na forum. Za to ostre moderowanie i mendzenie, pouczanie - serdecznie Państwa przepraszam. Pracownikom Banku i jego emerytom życzę pomyślności wszelkiej i zdrowia. Nasze (historyczne już, ostatnio bardzo "inne") forum zasługuje na trwanie i rozwój. Forumowiczom życzę spokoju i dobrych warunków do zabawy, wymiany doświadczeń, dobrego wspóldziałania w rodzinie bankowej i samopomocy powszechnej . Odpowiedz Link
exworker Re: zmiana nazwy forum 26.04.13, 08:40 Bardzo dobrze, żezrezygnowałeś z moderowania, bo się do tego kompletnie nie nadajesz. Nie uznajesz opinii niezgodnych z Twomi, myślisz schematami nie przystającymi już do obecnych, dynamicznych czasów, zamiast samodzielnie i kreatywnie podchodzić do zagadnień wolisz sięgać do retrospekcji lub rankingów. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: zmiana nazwy forum 26.04.13, 09:21 Exworker Idioto - nadajesz się tylko do porzadnego wykopania z każdego szanującego się towarzystwa! Skuter sam zrezygnował. Ma poważne problemy. Jesli sam o nich nie mówi, to i ja o nich nie powiem. Nie chciałbyś mieć jego problemów. O tym Cię zapewniam. I właśnie wypowiedzi w tym wątku pokazują, jaka klasa ludzi tu sie znalazła. Myślący zero-jedynkowo, sfrustrowni i obrażeni na całty świat, widzacy w innych ludziach to czego sami w sobie nie widzą. Skuter doskonale się nadawał na Moderatora. Jest porządnym człowiekiem a nie takim idiotą jak ty. Idiotą, którego wywalono z Banku, za powazne sprawy. Przypisałeś skuterowi cechy, które ty reprezentujesz matole: Nie uznajesz opinii niezgodnych z Twomi, myślisz schematami nie przystającymi już do obecnych, dynamicznych czasów. Wspaniałe towarzystwo tu się zgromadziło. Też się ciesze, że mnie tu nie ma. Bez pozdrowiem Odpowiedz Link
exworker Re: zmiana nazwy forum 26.04.13, 10:10 Dziękuję waflu za Twój rzeczowy i merytoryczny wpis i wkład w budowanie netykiety na naszym forum. Oceniłem czyjeś kompetencje na określone stanowisko. Ot i tyle. Na innym stanowisku może się spisywać świetnie. Co do wywalenia, zapewniam Cię po raz enty, że sam odszedłem z banku. Mała prośba - hamuj się trochę, to jest forum publiczne, to czytają wykształceni i kulturalni ludzie. Odpowiedz Link
chudy_ser Re: zmiana nazwy forum 26.04.13, 10:20 A może bys tak w końcu wyluzował u uwolnil wszystkich od swoich prywatnych wojenek jakie prowadzisz ze waflem i skuterem. Przynajmniej na forum ktore sam zalożyłes mógłbys dac dobry przyklad i nie prowokowac oraz nie dawac sie prowokowac. Czym to forum bedzie sie różniło od tamtego jeśli tu bedziesz robił to samo co robiłes tam? Odpowiedz Link
exworker Re: zmiana nazwy forum 26.04.13, 10:21 Po pierwsze nie założyłem tego forum a po drugie przeczytaj, kto z kim wojuje. Odpowiedz Link
chudy_ser Re: zmiana nazwy forum 26.04.13, 10:29 exworker napisał: > Po pierwsze nie założyłem tego forum A łyżka na to - nioemożliwe A niby kto jak nie Ty jest założycielem forum >a po drugie przeczytaj, kto z kim wojuje. Wojuja trzy osoby - w kolejności alfabetyczne exworker, skuter, ukryty_wafel. Teraz Ty pierwszy zaczepiłes skutera. Bywao że Ciebie pierwszego zaczepiał ukryty_wafel, ale i bywało że Ty pierwszy zaczepiałes ich obu na starym forum i jeszcze innych użytkowników, którzy tam pisali. Jesli chcesz by forum, ktore stworzyłes było inne od tamtego nie działaj tak jak działałes tam. Odpowiedz Link
zocha37 Re: zmiana nazwy forum 26.04.13, 12:15 chudy_ser napisał: > Wojuja trzy osoby - w kolejności alfabetyczne exworker, skuter, ukryty_wafel. T > eraz Ty pierwszy zaczepiłes skutera. Bywao że Ciebie pierwszego zaczepiał ukryt > y_wafel, ale i bywało że Ty pierwszy zaczepiałes ich obu na starym forum i jesz > cze innych użytkowników, którzy tam pisali. > Jesli chcesz by forum, ktore stworzyłes było inne od tamtego nie działaj tak ja > k działałes tam. Drogi Kolego, Exworker jest pełnoprawnym użytkownikiem tego Forum tak jak ja, Ty i wszyscy pozostali wypowiadający się.Ma prawo komentować i oceniać wypowiedzi każdego z nas tak długo jak długo nie łamie regulaminu gazeta.pl oraz netykiety.Oceniamy nie tylko nasze wypowiedzi, ale również nasze funkcjonowanie na tym forum i jak się okazuje również naszą przeszłość (niestety nie można ocenić tych, którzy tutaj ukrywają się pod innym nickami i ten fakt wykorzystują). Odpowiedz Link
chudy_ser Re: zmiana nazwy forum 26.04.13, 14:38 zocha37 napisała: > Drogi Kolego, Exworker jest pełnoprawnym użytkownikiem tego Forum tak jak ja, T > y i wszyscy pozostali wypowiadający się.Ma prawo komentować i oceniać wypowiedz > i każdego z nas tak długo jak długo nie łamie regulaminu gazeta.pl oraz netykie > ty. Wcale tego nie kwestionuję. Tylko za nadużycie uważam gdy ktoś kto permanentnie prowadzi wojny i wojennki z innymi użytkownikami usiłuje sie wybielic i udawać, że to co zarzuca innym jego samego nie dotyczy. A dotyczy. I w przeszlości (stare forum) i teraz (na tym forum). Odpowiedz Link
wilk.z.lasu Re: zmiana nazwy forum 26.04.13, 14:45 Oby tylko w tych ocenach zauważac sytuacje gdzie wilk przebrany w owczą skórze skarży sie jak to te inny wilki na niego polują. O ona (ta wilkoowieczka) taka niewinna Odpowiedz Link
exworker Re: zmiana nazwy forum 26.04.13, 17:55 Ja również nie nadaję się na moderatora, zresztą zastrzegałem to od razu. Pochodzę zbyt emocjonalnie, poza tym mogę wzbudzać podejrzenia co do obiektywizmu forum i swobody wypowiedzi ( łatka czy też napiętnowanie przez panią wafel przylgnęło do mnie na stałe ). Co do pani wafel i skutera i wszystkich ich wcieleń w zasadzie wszystko zostało już powiedziane. Dość przeczytać wypowiedzi strażnika netykiety czy też wspomnieć jak skutecznie zniszczyli forum pracowników PKO BP. Odpowiedz Link
skuter44 Re: zmiana nazwy forum 26.04.13, 11:41 Masz rację chudy serze. odeszła mnie chęć zagladania do tego forum. Po takiej ocenie mojej osoby przez załozyciela. Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: zmiana nazwy forum 28.04.13, 10:25 odpowiedź na pytanie wafla:kto tu jest? a właśnie ten,kto chce tu być!A kto tam pozostał?już nikt! Jednak z pozdrowieniami. Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zmiana nazwy forum 27.04.13, 11:59 ukryty_wafel napisał: "Exworker Idioto" "a nie takim idiotą jak ty. Idiotą, którego wywalono z Banku, za powazne sprawy" "cechy, które ty reprezentujesz matole" No, no... Stara dobra Wafel wróciła Tak sobie przypominam: "Wredna Suka pana prosi", "Ja uparta suka jestem, ot i wszystko" A w innym miejscu już jako Wafel: "Z nas dwóch ja się znam najlepiej." Ostatnio coraz częściej z Tobą się zgadzam "Skuter sam zrezygnował. Ma poważne problemy. Jesli sam o nich nie mówi, to i ja o nich nie powiem." Właśnie o tym powiedziałaś. Każdy z nas może mieć problemy i nie Ty będziesz oceniać czyje są poważniejsze. O wielu nawet nie wiesz. Może ogranicz się do oceny samych wypowiedzi, tak będzie grzeczniej. Ex nie zaatakował Skutera jako człowieka, nie śmiał się z Jego problemów (mam nadzieję, że Skuter ze wszystkim sobie poradzi) Ocenił tyko dość ostro jego kompetencje jako moderatora do czego miał prawo. Moja ocena całości nie byłaby tak ostra ale w pewnym stopniu się z nią zgadzam tzn. z drugim zdaniem po pierwszym przecinku Mimo wszystko uważam, że był znacznie lepszym moderatorem niż Ty właśnie ze względu, jak sama piszesz na "bycie porządnym człowiekiem". U Ciebie ten element nie występuje. Ogromnym błędem Skutera było wdanie się w awanturę dotyczącą zmiany nazwy forum. Z częścią argumentów dotyczących samej nazwy mógłbym się nawet zgodzić ale pisanie o wrogach banku itp. i dążenie do zamknięcia forum powoduje, że stracił wiarygodność i nie powinien pełnić funkcji moderatora (pomylił moderowanie z cenzurą) stąd decyzja słuszna nawet jeśli powody były inne. "wypowiedzi w tym wątku pokazują, jaka klasa ludzi tu sie znalazła." "Wspaniałe towarzystwo tu się zgromadziło. Też się ciesze, że mnie tu nie ma." Masz na myśli klasę idiotów wywalonych z banku za poważne sprawy? Ciekawe, bo mi też to kilkakrotnie przypisywałaś. Powtarzasz się Tak na koniec to Twoja tutaj błyskotliwa wypowiedź udowodniła kim nadal jesteś i czego można się po Tobie spodziewać. Pracę nad tzw. amnestią chyba musisz zacząć od początku... Odpowiedz Link
skuter44 Re: zmiana nazwy forum 26.04.13, 09:37 Wszystkiego po Tobie się spodziewałem ale nie tego. Dałeś tu exworkerze pokaz swojej inteligencji , obiektywizmu i kultury. Czy coś z Tobą niedobrego się dzieje. I do tego jesteś założycielem (ponownie - ] tego forum ? No to sobie tu porozmawiacie - Odpowiedz Link
zocha37 Re: zmiana nazwy forum 26.04.13, 01:37 czuk1 napisał: >Dlaczego bzdura ? Jak mogą funkcjonować dwa jednakowe fora, choćby od strony formalnej patrząc ? Administracja forum na portalu Agory potwierdziła wnioski , powodując zmianę zdublowanej nazwy nowego forum. Kręć dalej, może ktoś Ci uwierzy, że nazwa forum nie była jedynie dobrym pretekstem do starań o zamkniecie tego forum Gdyby tylko chodziło Ci o zmianę nazwy to trzeba było zwrócić się z tym do Kotwicy i się z nim dogadać. >Motywacja moja dotyczyła też licznych wpisów osób które dyskredytowały bank, głosiły nieprawdę o jego kierownictwie i pracownikach. Próby kontynuacji tej polityki podjęte zostały na nowym forum przez te same osoby (wcielenia exworkera) lecz zostały zablokowane przez forumowiczów. Na jakiej więc podstawie są te ostre oceny mojego postępowania . na takiej podstawie , donosy w swej treści i paszkwilanckim tonie rodem z czasów dawno minionych : „…że atakowane jest ostatnio przez trolli (osoby o różnych nickach). Atak skierowany był na bank PKO BP i zarzadzających tym bankiem.” „…że [b]grupa przeciwnikow banku (prawdopodobnie też jego konkurencja) odstąpiła od ataków i [u]założyła sobie bez problemu forum o tej samej nazwie.” „…że (w ostatnich dniach) to wrogie bankowi forum założone przez kotwicę 110 znowu funkcjonuje.” „…by pozwalano na tym forum działać na szkodę PKO BP ? Wystarczy przeczytać kilka wątków - np. Nowy rytm. Na forum tym nie ma prawie wątków merytorycznych, zgodnych z nazwą forum. Trwa tam dalej bezkarnie dyskredytowanie najwiekszego polskiego banku.” I od kiedy to krytyka administratorów oraz sposobu administrowania przez nich forum jest atakiem na bank. Za kogo wy się tam uważacie? A nawet, jeśli krytykowani są zarządzający bankiem to co? Chodzą w aureoli świętości? Ty będziesz decydował, czy można skrytykować bank czy nie? Jakim prawem? >Tu bzdurą (ale nie moją) jest jedynie twierdzenie, że nie prowadzono tu (za niewłaściwe poglądy i opinie dobre o banku) wykreśleń i usuwania forumowiczów oraz nie czyniono interwencji i nacisków na forumowiczów aby weszli na właściwą drogę wypowiedzi. Dopiero zbiorowa mądrość uczestników forum zahamowała cenzurę założyciela Już Ty się tak nie troszcz o cenzurę na tym forum. Jesteście w niej niedoścignionym wzorcem. >Co innego poglądy innych a co innego naciski innych osób (autorytetów) na płochliwego założyciela, z pozycji siły uczestników forum. Tu takie miały miejsce. Proszę sobie przejrzeć historię forum. Od odwracania kota ogonem to specjalistką Ty jesteś. - Bidulek Kotwica taki płochliwy i się wystraszył „autorytetów”. A może zrozumiał, że to co zrobił na początku, to nic innego niż to co wy robiliście. Odpowiedz Link
czuk1 Re: zmiana nazwy forum 25.04.13, 23:32 exworker napisał: Nie zauważyłem, aby tu ktoś szkalował bank. Trwają rozmowy na rzeczowe tematy - np. lux med, nowy rytm, brak czasu na sprzedaż itp. Jeśli czuk vel skuter uważa, że to szkalowanie banku, widać negatywnie ocenia w prowadzane przez tenże bank rozwiązania tak jak i my. Ale dlaczego nas za to obwinia ? Już o nic Was nie obwiniam. Na tym forum w ostatnim okresie prowadzona jest swobodna dyskusja/rozmowy. Zyczę pomyślnej jej kontynuacji. Odpowiedz Link
kotwica110 zalozyciel forum 26.04.13, 21:03 1.to forum ja założyłem ,jestem jedynym właścicielem i moderatorem , exworker nie ma z tym nic wspólnego,jest tylko uzytkownikiem jak kazdy. 2.pani w nie jesteś u siebie, zwykłe chamstwo i brak kultury z ciebie wychodzi ala taka jesteś naprawdę, takie są twoje wysokie standardy niestety. jesteś pierwsza i jedyną osobą która sie w ten sposób wypowiedziała, oby ostatnią. chyba powinnas dostać bana ? Odpowiedz Link
rozowy_chomik Tak, tak, wiemy 26.04.13, 21:37 Exworker daj już temu spokój. Wiemy jak jest. Waflowi też odpuść. Lepiej zająć się bankowymi sprawami Odpowiedz Link
zocha37 Re: Tak, tak, wiemy 26.04.13, 22:07 rozowy_chomik napisał: > Exworker daj już temu spokój. Wiemy jak jest. no widać jednak, że nie wiecie jak jest, tylko tak sobie myślicie, ciekawe jak długo jeszcze będziecie się w te prowokacje zabawiać Odpowiedz Link
chudy_ser Re: Tak, tak, wiemy 27.04.13, 15:39 zocha37 napisała: > no widać jednak, że nie wiecie jak jest, tylko tak sobie myślicie, > ciekawe jak długo jeszcze będziecie się w te prowokacje zabawiać no widać Almo że zbyt długi czas spędzony na starym forum szkodzi i przyczynia się do wzrostu podejrzliwości. A zabawa w prowokacje to ulubiona gra kolegi exworkera-kotwica-hostela-academusa* * niepotrzebne skreślić ale jak dla mnie to wszystkie cztery niki są na miejscu. exworker=kotwica110=host.el=academus Odpowiedz Link
zocha37 Re: Tak, tak, wiemy 27.04.13, 16:04 chudy_ser napisał: a jak wygląda Twoja historia? .........?=..........?=............?= chudy_ser ? Odpowiedz Link
chudy_ser Re: Tak, tak, wiemy 27.04.13, 17:31 tłusy_ser...pótłusty_ser...chudy_ser A po drodze jeszcze parę. Kto wie jakie. Sam już się w tym gubię. Ale podpowiedzi należy szukać w wątku Pożegnanie na starym forum. Odpowiedz Link
zocha37 Re: Tak, tak, wiemy 27.04.13, 17:53 chudy_ser napisał: > tłusy_ser...pótłusty_ser...chudy_ser nie bujaj, przecież to jest tak: mleko=serwatka=chudy_ser chociaż jako podejrzliwa baba uważam, że jednak może być gorzej: ukryty_wafel = chudy_ser no i teraz się broń > A po drodze jeszcze parę. Kto wie jakie. Sam już się w tym gubię. no nie wątpię, że jesteś jednym z jawnogrzeszników, i dlatego.... >Ale podpowiedzi należy szukać w wątku Pożegnanie na starym forum. no nie mów!!! ty też jesteś almą ? ale się porobiło? istny cyrk Odpowiedz Link
chudy_ser Re: Tak, tak, wiemy 27.04.13, 21:26 zocha37 napisała: > no nie mów!!! ty też jesteś almą ? > ale się porobiło? istny cyrk A pewnie że jestem nawet formeralma. a cyrk rzeczywiście istny Odpowiedz Link
zocha37 Re: Tak, tak, wiemy 27.04.13, 22:03 chudy_ser napisał: > A pewnie że jestem > nawet formeralma. > a cyrk rzeczywiście istny oj Twarożek, Ty chyba też sobie coś dzisiaj łyknąłeś tak jak Trouble, ale on jakiś taki bardziej oświecony i twórczy, aż mu się ten jego matematyczny mózg gotuje i wkrótce się przekonamy co nam tu upichci nie będę gorsza, a co, idę po drinka z winka, to może i mnie się uda odnaleźć prawdę (podobno in vino veritas) Dobrej nocy życzę i powodzenia w poszukiwaniu dalszych wcieleń Exia Odpowiedz Link
exworker Re: Tak, tak, wiemy 27.04.13, 18:52 chudy_ser napisał: > zocha37 napisała: > > > > no widać jednak, że nie wiecie jak jest, tylko tak sobie myślicie, > > ciekawe jak długo jeszcze będziecie się w te prowokacje zabawiać > > no widać Almo że zbyt długi czas spędzony na starym forum szkodzi i przyczynia > się do wzrostu podejrzliwości. A zabawa w prowokacje to ulubiona gra kolegi exw > orkera-kotwica-hostela-academusa* > * niepotrzebne skreślić ale jak dla mnie to wszystkie cztery niki są na miejs > cu. > > exworker=kotwica110=host.el=academus Naprawdę jedyne, co Ciebie interesuje na tym ciekawym forum to prowokacje, kto jest kim a kim nie jest ? Zazdroszczę, że masz tylko takie zmartwienia. Odpowiedz Link
chudy_ser Re: Tak, tak, wiemy 27.04.13, 21:29 exworker napisał: > Naprawdę jedyne, co Ciebie interesuje na tym ciekawym forum to prowokacje, kto > jest kim a kim nie jest ? Zazdroszczę, że masz tylko takie zmartwienia. pilnie śledzę Twoje poczynania i uczę się, uczę i uczę exworker=kotwica110=host.el=academus=??? ))) Odpowiedz Link
andriej540 Re: zalozyciel forum 26.04.13, 22:23 kotwica110 napisał: . > 2.pani w nie jesteś u siebie, zwykłe chamstwo i brak kultury z ciebie wychodzi > ala taka jesteś naprawdę, takie są twoje wysokie standardy niestety. jesteś pie > rwsza i jedyną osobą która sie w ten sposób wypowiedziała, oby ostatnią. chyba > powinnas dostać bana ? Kotwica, wyluzuj. Koń, jaki jest każdy doskonale widzi, bo użyte słowa świadczą przede wszystkim o klasie osoby je wypowiadającej. Proponuję nie reagować i nie odpowiadać na wpisy prowokacyjne, a jeśli już adresat wpisu musi, "bo inaczej się udusi", to jak zdarta płyta niech powtarza jedno zdanie: "wpis zignorowany przez adresata" Natomiast wpisy wyzywające od "idiotów", "matołów", czy też zawierające inne obrażające epitety rzucane w uczestników, przekraczające granice kultury dyskusji usuwać, z suchym komentarzem powołując się na odpowiedni punkt regulaminu Gazety, jak to czyniła Alma. Odpowiedz Link
agrafek10 Re: zalozyciel forum 26.04.13, 23:02 Niektórzy na "starym" mają szczególne prawa. Wszak jak napisał <wiadomo kto> "Niech sobie dociekaja. Na zdrowie. My z Mobbim stworzyliśmy platformę pozwalająca na rozwiazanie wielu problemow. " My z Mobbim......stare forum było stworzone przez centralę???? )) Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zalozyciel forum 27.04.13, 13:03 agrafek10 napisał(a): > My z Mobbim......stare forum było stworzone przez centralę???? Nie, nie przez centralę. Nawet nie przez pracowników PKO... Pani A to uczyniła Pewnie sama się dziwi, że to forum tak urosło. Ostatnio musiała odzyskać kontrolę bo straciłaby klientów Dobra, tak sobie pitolę a teraz idę napić się tego więcej... Odpowiedz Link
ta-bulla-rasa Re: zalozyciel forum 27.04.13, 15:16 troublemaker_recovery napisał: > agrafek10 napisał(a): > > > My z Mobbim......stare forum było stworzone przez centralę???? > > Nie, nie przez centralę. Nawet nie przez pracowników PKO... Pani A to uczyniła > Pewnie sama się dziwi, że to forum tak urosło. Ostatnio musiała odzyskać kon > trolę bo straciłaby klientów > > Dobra, tak sobie pitolę a teraz idę napić się tego więcej... > Ale Pani A w banku pracowała. A forum założyła jak powstała intra i pojawiły się pierwsze wpisy, które następnie pocięto i intrę przyblokowano. Dobre to co pijesz . Dawaj dalej Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zalozyciel forum 27.04.13, 19:22 ta-bulla-rasa napisał: > Ale Pani A w banku pracowała. A forum założyła jak powstała intra i pojawiły si > ę pierwsze wpisy, które następnie pocięto i intrę przyblokowano. > Dobre to co pijesz . Dawaj dalej Wypiłem do końca i doznałem oświecenia Pani A nigdy nie pracowała w banku i dlatego myślę, że nie jest Mobbim bo Mobbi raczej jest pracownikiem. Tak naprawdę kto jest kim nie ma tu żadnego znaczenia Centrala banku raczej też tu nie miesza a nawet gdyby to też nie ma to znaczenia Myślę, że dla tego co ostatnio stało się na starym forum kluczowe znaczenie może mieć osoba Pani A chociaż możliwe, że nawet nie słyszała o tym forum i fakt jego istnienia zupełnie Jej nie interesuje Wszystko to co występuje w mojej nowej szalonej teorii jest całkowicie legalne, nie jest żadnym oskarżeniem i wyjaśnia dziwne zachowanie adminów i ich wyznawców, zamknięcie forum i próbę likwidacji... konkurencji Nie mam czasu teraz a chcę żeby ładnie wyszło więc poświęcę temu jakiś nowy wpis może w osobnym wątku Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zalozyciel forum 28.04.13, 19:07 Co to ja miałem ? A, o Pani A Pani A jest psychologiem społecznym, specjalistą ds. psychologii organizacji. Od lat kilku aktywnie prowadzi działalność w internecie. Stworzyła kilka serwisów (szkolenia, warsztaty, konsultacje, SMS-y wsparcia itp. - wszystko online) i co tutaj najważniejsze program partnerski (PP). PP umożliwia współpracę z firmą Pani A i zarabianie całkiem niezłych pieniędzy jak się ktoś postara Żeby otrzymać wynagrodzenie wystarczy przekazać komuś link do serwisu (np. mailem) i jeśli ta osoba skorzysta z usług (płatnych) serwisu otrzymujemy prowizję. Ważne żeby ta osoba użyła naszego linku bo jest on spersonalizowany i automatycznie system przypisuje nam prowizję. Dodatkowo po pierwszym zakupie "nasz" klient zostaje nam przypisany na zawsze i jeśli kiedyś jeszcze dokona dalszych zakupów również możemy liczyc na wynagrodzenie. Nie analizowałem tego dokładnie ale występują tam chyba też elementy MLM czyli można zapraszać innych do współpracy i budować swoją grupę od wyników której też mamy prowizję. Chyba łatwo zauważyć, że jest to idealny sposób na zarabianie dla ludzi którzy prowadzą serwisy www, blogi lub fora na których można spotkać ludzi potrzebujących pomocy. Można pomóc ludziom i sobie też bo chyba należy się nagroda za ciężką pracę Oczywiście prowadzący taki serwis powinien wzbudzać zaufanie żeby ludzie chcieli z jego pomocy (i linków) korzystać i musi zadbać żeby usunąć ze swojego otoczenia szkodników i wystraszaczy Jak juz to zrobi powstaje platforma pozwalająca na rozwiązanie wielu problemów i można się zająć reklamą zamieszczając np. wpisy wdzięcznych za okazaną pomoc. Na koniec dodam, że to wszystko można też robić bez żadnych programów i całkiem bezinteresownie. Jak poznam kogoś takiego to nazwę go świętym i powieszę go sobie nad łóżkiem. Tzn. obraz jego powieszę... Czekam na zgłoszenia Teraz skąd dowiedziałem się o istnieniu Pani A. W 2007 roku w grudniu na różnych forach Gazeta.pl pojawiły się ogłoszenia reklamujące serwisy i usługi Pani A. Znalazłem takie trzy umieszczone przez trzech różnych Adminów. Jednym z nich był(a) mobbing_pkobp. PS. Jak człowiek się napije to mu takie głupoty do głowy przychodzą... Żeby jasne było to tylko fantazje takie. Wczoraj było gorzej, widziałem różowe smoki bawiące się gumowym skuterem Miłego długiego weekendu Odpowiedz Link
zocha37 Re: zalozyciel forum 28.04.13, 21:55 troublemaker_recovery napisał: > PS. Jak człowiek się napije to mu takie głupoty do głowy przychodzą... Że > by jasne było to tylko fantazje takie. Wczoraj było gorzej, widziałem różowe sm > oki bawiące się gumowym skuterem Miłego długiego weekendu Jezusicku kochany! Trouble łodstaw kuniecnie tyn trunecek. Pij mliko, to i głupoty główeckę ominą Odpowiedz Link
szalonooka_sroka Re: zalozyciel forum 29.04.13, 01:28 ...i proszę co to polski alkohol wyczynia: kreatywność zwiększa, twórczość radosną rozwija, dotlenia szare, uciemiężone realiami komorki i sprawia, że czytlenik/odbiorca rozdziawa papuchę w szczęśliwym żuchwozwisie!!! Ot Polak potrafi...a mówią, że okowita szkodzi. a przecież płodny człek z Polski po spozyciu . Pozdrawiam ..i to jeszcze jak. No bo jak to bez pozdrowień-nie godzi się. Odpowiedz Link
scooter004 Re: zalozyciel forum 29.04.13, 19:05 Z tym mlekiem to przesada. Organizm dorosłego człowieka nie przyswaja tego napoju . A tak jakby się bardziej nad tym zastanowić to ciekawe czy mobbing_pko odniesie się do rewelacji troublemakera. Stawiam szklankę mleka że się nie zniży do tak uwłaczającej czynności. Moim zdaniem pwinien. Bardzo, bardzo powinien. Odpowiedz Link
zocha37 Re: zalozyciel forum 29.04.13, 20:12 scooter004 napisał: > Z tym mlekiem to przesada. Organizm dorosłego człowieka nie przyswaja tego napo > ju . od wściekłej krowy przyswaja Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zalozyciel forum 30.04.13, 00:31 scooter004 napisał: > A tak jakby się bardziej nad tym zastanowić to ciekawe czy mobbing_pko odniesie > się do rewelacji troublemakera. Już się "odniósł" Forum otwarte, trouble zablokowany A te rewelacje... Nie wiem czy na tym zarabiają czy planują zarabiać czy wcale o tym nie myślą. Szukałem teorii która wyjaśni nielogiczne zachowania W. Ta wyjaśnia wszystkie... Nie można Jego(Jej) wybryków wytłumaczyć działaniami centrali czy tzw. dobrem banku. To zupełnie nie pasuje. Centrala może być zainteresowana wizerunkiem banku na forum ale już nie promowaniem W. i jego mailowych porad. To działalność W. jest teraz głównym celem istnienia tamtego forum. Co z tego ma? Tego nie wiem ale wiem co może mieć Satysfakcję na pewno Co mi w tym przeszkadza? Na pewno nie czyjaś satysfakcja (materialna bądź nie) Pomaganie też jest ok. Nie ok. jest wykorzystywanie forumowiczów dla własnych celów i usuwanie tych, którzy wykorzystać się nie dają. Ja na pewno w budowaniu wizerunku W. udziału nie wezmę czyli czeka mnie ban do końca życia Jakoś wyjątkowo lekko się z tym czuję Odpowiedz Link
elka.sa00 zalozyciel forum 30.04.13, 09:10 Twoje spory z W. i przez to Twoj stosunek do starego forum (?) jest Twoja sprawa. Wnioskow wyciaganych z tego sporu nie mozesz uogolniac na całe stare forum, wykorzystywac spor do jego oceny. Decydentem na starym forum jest sam.a. jego załozyciel.ka. Zmienił ostatnio cele , organizacje forum, rozluznil rygory i zarzadcow. Załozyciel decyduje czy mozesz tam pisac a nie decyduje W. To chyba wazne. Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zalozyciel forum 30.04.13, 15:18 elka.sa00 napisała: > Twoje spory z W. i przez to Twoj stosunek do starego forum (?) jest Twoja sprawa Mysza? Uszy Ci spod czapki wystają Dobrze, że dodałaś ten "?" bo ja nie mam stosunków z żadnym forum, tym bardziej starym... > Wnioskow wyciaganych z tego sporu nie mozesz uogolniac na całe stare forum, > wykorzystywac spor do jego oceny O jakich wnioskach ze sporu piszesz? Czytałaś co napisałem? To ostatnia kampania reklamowa wsparcia mailowego udzielanego przez W. wspomagana przez Mysz i Migotkę spowodowała, że zacząłem szukać. Dodaj do tego próbę zlikwidowania konkurencji, ogłoszenie powstania platformy rozwiązującej problemy i trwającą odwilż czyli rozpaczliwą próbę utrzymania tam forumowiczów. Dlaczego poświęcają tyle energii? Gdyby już zarabiali lub mieli zamiar kiedyś to robić potrzebują kontaktów a forum musi żyć. Śmierć forum byłaby upadkiem budowanej od lat "firmy". To nie są wnioski tylko parę szalonych pomysłów (W. pozwolił(a) przecież snuć domysły... ) ale nie wynikają z żadnego sporu. > Zmienił ostatnio cele , organizacje forum, rozluznil rygory i zarzadcow. To akurat argument za moją szaloną teorią Wyżej o tym napisałem > Załozyciel decyduje czy mozesz tam pisac a nie decyduje W. To chyba wazne. W. nie decyduje (podobno) ale jest twarzą tej całej operacji. To On(a) utrzymuje kontakty z potrzebującymi pomocy i udziela wsparcia (tak piszą) Przeczytaj co pisałem wyżej o PP. Obaj mogą współpracować a W. może być w grupie M. i wszystko gra PS. Każdy może sprawdzić tę teorię. Sam jestem ciekawy i może to zrobię. Wystarczy zostać "pacjentem" W. i sprawdzić czy dostaniemy linki do pożytecznych stron zawierające identyfikator Jak nie dostaniemy uznam, że W. jest aniołem Odpowiedz Link
szar_amysz Re: zalozyciel forum 01.05.13, 15:34 troublemaker_recovery napisał: > Mysza? Uszy Ci spod czapki wystają troublemaker_recovery napisał @ > > Witam Z racji tego, ze "zostalam wywolana do odpowiedzi", chcialabym sie odniesc do powyzszych "rewelacji". Jednakze, do tej pory nie uczestniczylam w tym forum i uczestniczyc nie bede. Jako Admin naszego Forum uwazam to po prostu za niestosowne, jako adwersarz rowniez tak uwazam (zwlaszcza pod nie swoim nickiem). Dlatego chetnych do podjecia rozmowy ze mna zapraszam na nasze Forum. Z pozdrowieniami szar_amysz Ps. Troublemaker_recovery wie jak rozwiazac kwiestie organizacyjne na naszym Forum. Ps. Jesli ktos ma do mnie personalnie uwagi - prosze je kierowac pod wlasciwy adres (tzn. do mnie) a nie "wyzywac sie" na Pannie Migotce, ktora osobiscie bardzo podziwiam za odwage. Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zalozyciel forum 01.05.13, 15:44 szar_amysz napisała: > jako adwersarz rowniez tak uwazam (zwlaszcza pod nie swoim nickiem) Występujesz pod nie swoim nickiem?? Ale jaja > Ps. Troublemaker_recovery wie jak rozwiazac kwiestie organizacyjne na naszym Forum. Wie ale za darmo nie pomoże > a nie "wyzywac sie" na Pannie Migotce, Ktoś się na Niej wyżył? Biedactwo... Szczerze współczuję. Ale wiesz co, nie pisz tu o tym bo może Ona nie chce żeby to upubliczniać Odpowiedz Link
exworker Re: zalozyciel forum 01.05.13, 17:13 Pisząc nasze forum miała chyba na myśli forum administratorów. Nie ma innego forum pracowników PKO niż to. Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: zalozyciel forum 30.04.13, 12:58 troublemaker_recovery napisał: > scooter004 napisał: > > > A tak jakby się bardziej nad tym zastanowić to ciekawe czy mobbing_pko od > niesie > > się do rewelacji troublemakera. > > Już się "odniósł" Forum otwarte, trouble zablokowany > Skąd wiesz, że odblokowane? Jak można to sprawdzić. Poproszę o krótki instruktaż. Odpowiedz Link
scorpio8 Re: zalozyciel forum 30.04.13, 13:46 groch_z.kapusta napisał: > Skąd wiesz, że odblokowane? Jak można to sprawdzić. Poproszę o krótki instrukta > ż. Jakiego instruktażu potrzebujesz? O tym jest mowa w regulaminie owego forum: 3. Do Uczestników Forum zalicza się wszystkich użytkowników publicznej sieci Internet, którzy założyli konto w Portalu Gazeta.pl i zamieszczają wypowiedzi na Forum zwanych dalej Użytkownikami Forum. Nie ma już nigdzie mowy o tym, że jest to forum zamknięte - gdzie umieszczać wpisy mogą wyłącznie zaakceptowani przez założyciela zarejestrowani Użytkownicy Portalu Gazeta.pl Odpowiedz Link
kotwica110 Re: zalozyciel forum 30.04.13, 23:13 i co z tego ,że to nie jest forum zamkniete jeśli nadal konta są blokowane, i taka jest pani w Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zalozyciel forum 30.04.13, 23:50 kotwica110 napisał: > i co z tego ,że to nie jest forum zamkniete jeśli nadal konta są blokowane, i t > aka jest pani w A jest w ogóle jakiś sens żeby tam wracać? Dla mnie już żaden... Szczególnie, że coraz więcej spraw dla mnie wygląda dziwnie, co prawda po 2-3 drinkach ale zawsze Nie mam zamiaru być sympatycznym, inteligentnym, zabawnym itd. itd. ale jednak tylko dodatkiem do prywatnego teatru Wafla zbawiciela Nie ruszam sie stąd chyba, że mnie Admin za off topy wywali Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: zalozyciel forum 01.05.13, 07:44 scorpio8 napisała: > groch_z.kapusta napisał: > > > Skąd wiesz, że odblokowane? Jak można to sprawdzić. Poproszę o krótki ins > trukta > > ż. > > Jakiego instruktażu potrzebujesz? O tym jest mowa w regulaminie owego forum: > 3. Instruktażu, który mnie nauczy jak wiedzeć że forum które było zamknięte stało się otwarte. Regulamin jest już od paru tygodni a mimo to forum jest otwarte od paru dni. Gdyby nie troublemaker to bym o tym nie wiedział. Mam nadzieję że tak jak zawsze podzieli się z nami swoją wiedzą i nauczy jak to się sprawdza. Odpowiedz Link
zocha37 Re: zalozyciel forum 01.05.13, 09:45 groch_z.kapusta napisał: > Instruktażu, który mnie nauczy jak wiedzeć że forum które było zamknięte stało > się otwarte. Regulamin jest już od paru tygodni a mimo to forum jest otwarte od > paru dni. > Gdyby nie troublemaker to bym o tym nie wiedział. A skąd wiesz, że od paru dni, a nie od chwili zmiany regulaminu i tym samym usunięciu komunikatu o zamknięciu forum? Jesteś człowiekiem małej wiary? nie wierzysz administratorom i założycielowi tamtego forum? Czyżby pisali jedno, a robili co innego? Jakoś nie potrzebowałam informacji Problematycznego, aby o tym wiedzieć, może moja wiara jest większa >Mam nadzieję że tak jak zawsze podzieli się z nami swoją wiedzą i nauczy jak to się sprawdza. Ja Ci też mogę podpowiedzieć.Załóż sobie kolejne konto i spróbuj wejść na forum wówczas się przekonasz Niech się święci 1 Maja (nawet w deszczu) Pozdrowionka Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zalozyciel forum 01.05.13, 14:43 zocha37 napisała: > A skąd wiesz, że od paru dni, a nie od chwili zmiany regulaminu i tym samym usu > nięciu komunikatu o zamknięciu forum? 30.04 chwilę po północy przypadkowo odkryłem, że mogę pisać tam jako trouble... Za kilka chwil już nie. Chyba trafiłem na moment zmiany, ma się to szczęście... Komunikat był nie z prośbą o dołączenie tylko że założyciel uniemożliwił. Dla pewności założyłem szybko konto kolejnego trolla i sprawdziłem czy mogę pisać Mogłem ale po co Oni zrobią wszystko żeby odzyskać ludzi bo na forum bez forumowiczów wizja zarobków się oddala Odpowiedz Link
zocha37 Re: zalozyciel forum 01.05.13, 15:13 troublemaker_recovery napisał: > 30.04 chwilę po północy przypadkowo odkryłem, że mogę pisać tam jako trouble... > Za kilka chwil już nie. Chyba trafiłem na moment zmiany, ma się to szczęście.. > . Komunikat był nie z prośbą o dołączenie tylko że założyciel uniemożliwił. > Dla pewności założyłem szybko konto kolejnego trolla i sprawdziłem czy mogę > pisać Forum otwarte, to nie znaczy, że mogą pisać ci "wybrańcy", którzy zostali zbanowani przez administratorów.Należysz do tych niebezpiecznych typów z rogatą naturą, czepialskich i podważających "uznane autorytety". Popraw się, a zasłużysz na "zaszczyt" dyskutowania na starym forum.Wiesz przecież, że "Wielki Brat" czuwa i tutaj No to już Cię "poklepałam" po plecach i aż mi się milusio zrobiło Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zalozyciel forum 01.05.13, 15:25 zocha37 napisała: > Należysz do tych niebezpiecznych typów z rogatą natu > rą, czepialskich i podważających "uznane autorytety". Jeszcze nie pokazałem jak bardzo niebezpiecznych Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: zalozyciel forum 01.05.13, 17:42 zocha37 napisała: > A skąd wiesz, że od paru dni, a nie od chwili zmiany regulaminu i tym samym usu > nięciu komunikatu o zamknięciu forum? Bo po zmianie regulaminu forum próbowałem tam pisać pod swoim starym zbanowanym nickiem i się nie udało. Coś koleżanko przewrażliwiona jesteś. Może zamiast tych winnych naparów lepsze byłyby jakieś ziółka? > Jesteś człowiekiem małej wiary? nie wierzysz administratorom i założycielowi ta > mtego forum? Czyżby pisali jedno, a robili co innego? > Jakoś nie potrzebowałam informacji Problematycznego, aby o tym wiedzieć, może m > oja wiara jest większa Nie każdy jest tak dobry . Mnie takie informacje były potrzebne. Odpowiedz Link
zocha37 Re: zalozyciel forum 01.05.13, 18:08 groch_z.kapusta napisał: > Bo po zmianie regulaminu forum próbowałem tam pisać pod swoim starym zbanowanym > nickiem i się nie udało. zgłoś się z pretensjami do tamtych administratorów > Coś koleżanko przewrażliwiona jesteś. Może zamiast tych winnych naparów lepsze > byłyby jakieś ziółka? są wina z dodatkami ziół, jak zapewne się orientujesz, więc można przyjemne z pożytecznym połączyć Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: zalozyciel forum 01.05.13, 19:03 zocha37 napisała: > groch_z.kapusta napisał: > > > Bo po zmianie regulaminu forum próbowałem tam pisać pod swoim starym zban > owanym > > nickiem i się nie udało. > > zgłoś się z pretensjami do tamtych administratorów > Wybacz ale sama się zgłoś. To nie ja mam problem z tym że jak się czegoś nie wie to się pyta mądrzejszych od siebie. Możesz się wypowiadać gdzie chcesz i pisać o czy chcesz, ale nie rozumiem czemu bronisz mi zadawać pytania, np. Troublemakerowi. Kto Ci tu krzywdę robi? Odpowiedz Link
zocha37 Re: zalozyciel forum 01.05.13, 19:18 groch_z.kapusta napisał: > Możesz się wypowiadać gdzie chcesz i pisać o czy chcesz, ale nie rozumiem czemu bronisz mi zadawać pytania, np. Troublemakerowi. Kto Ci tu krzywdę robi? Spokojnie Kolego, nigdzie nie zabraniałam Ci zadawać pytań komu chcesz i jakie chcesz, a zgodnie z Twym pozwoleniem, wyżej wyrażonym, którego wprawdzie nie potrzebowałam, ale bardzo za nie dziękuję, oczywiście będę się również w nie wtrącać Odpowiedz Link
zocha37 Re: zalozyciel forum 01.05.13, 23:40 groch_z.kapusta napisał: > Coś koleżanko przewrażliwiona jesteś. Może zamiast tych winnych naparów lepsze > byłyby jakieś ziółka? No i łyknęłam sobie winko aromatyzowane dodatkami ziołowymi i korzennymi i mnie oświeciło, że mi się Kolega jakoś wywinął od odpowiedzi na pytanie na jakim to forum jesteś bądź byłeś jeszcze w dniu 01 kwietnia moderatorem, czy administratorem? A może na zaprzyjaźnionym z nami starym forum? No to którym z tych 5 wówczas jeszcze funkcjonujących administratorów jesteś? forum.gazeta.pl/forum/w,243880,143591022,143600272,Re_Czyj_wpis_o_jakiej_tresci_zginal_.html?wv.x=2 Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: zalozyciel forum 02.05.13, 09:44 zocha37 napisała: >że mi się Kolega jakoś wywinął od odpowiedzi na pytanie na jakim t > o forum jesteś bądź byłeś jeszcze w dniu 01 kwietnia moderatorem, czy administr > atorem? > A może na zaprzyjaźnionym z nami starym forum? No to którym z tych 5 wówczas je > szcze funkcjonujących administratorów jesteś? > <a Na żadnym forum nie byłem/jestem administratorem A może na wszystkich forach na portalu gazeta.pl jestem/byłem administratorem Raczej koleżanko pomyśl jaką Ty tutaj grę prowadzisz. I jakich jeszcze nicków nie wymieniłaś w swojej stopce I nie broń tak exworkera. On doskonale daje sobie radę. Pod różnymi nickami ))) Odpowiedz Link
zocha37 Re: zalozyciel forum 02.05.13, 11:06 groch_z.kapusta napisał: > Na żadnym forum nie byłem/jestem administratorem "Mnie też się te wszystkie biadolenia nie podobają ale nic nie kasuję." - to Twoje słowa, które Ci się nieopatrznie wyrwały. Realizujecie tutaj to, o czym mówił Wafel: Ukryty_wafel napisał: > Bede tu zaglądał, bo dzieki lekturze wiem co kombinujecie chca niszczyć Nasze Forum. Robia to zreszta wszyscy Admini. Nie tylko tu zaglądacie, ale nadal próbujecie robić to co Wam się nie udało.Dotyczy to Ciebie i jeszcze paru ukrywających się wilczków w owczych skórach.Nie dało się zamknąć forum podkładając świnię, to będziecie wszystko robić, aby je zdyskredytować i niszczyć juz wypróbowanymi metodami. To ostatnia moja odpowiedź do Ciebie i Twoich współtowarzyszy. Metoda Wafla stosowana wobec Exworkera i nie tylko niego, polegająca na "wypuszczaniu i prowokowaniu" przeciwnika już się Wam nie uda. Miłej zabawy życzę na tym forum Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: zalozyciel forum 02.05.13, 13:21 Ale sie porobiło Tu Zocha pisze do mnie m.in. "Nie tylko tu zaglądacie, ale nadal próbujecie robić to co Wam się nie udało.Dotyczy to Ciebie i jeszcze paru ukrywających się wilczków w owczych skórach.Nie dało się zamknąć forum podkładając świnię, to będziecie wszystko robić, aby je z dyskredytować i niszczyć juz wypróbowanymi metodami" Na innym forum Wafel pisz do mnie m.in. "Natomiast ty uważając nas za idiotów, zaczynasz dywagacje o rzeczach, ktore sa czystymi rojeniami osob, ktorym zalezy na tym by to forum rozwalić. " Trzeba przyznać, że to całkiem podobne myślenie . Straszny wpływ ten wafel na niektórych wywarł Tu Zocha pisz m.in. "To ostatnia moja odpowiedź do Ciebie i Twoich współtowarzyszy". Na innym forum Wafel wielokrotnie stosował tę metode dyskusji z niewygodnymi adwersarzami Tu Zocha pisze m.in. "Dotyczy to Ciebie i jeszcze paru ukrywających się wilczków w owczych skórach". A przeciez ta dyskusja bierzę się stąd że dla niektorych exworker i kotwica 110 to ta sama osoba. Dlaczego to budzi takie emocje? No i jeszcze tym razem moje pytanie z poprzedniego wpisu bez odpowiedzi pozostaje Odpowiedz Link
s.mok_wawelski Re: zalozyciel forum 02.05.13, 15:10 groch_z.kapusta napisał: > Tu Zocha pisze do mnie m.in. "Nie tylko tu zaglądacie, ale nadal próbujecie rob > ić to co Wam się nie udało.Dotyczy to Ciebie i jeszcze paru ukrywających się wi > lczków w owczych skórach.Nie dało się zamknąć forum podkładając świnię, to będz > iecie wszystko robić, aby je z dyskredytować i niszczyć juz wypróbowanymi metod > ami" i poco ci to grochu było...na marchewkę z groszkiem cie probują przerobic ...taki to los tych co zbyt wiele pytań stawiają... Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: zalozyciel forum 05.05.13, 12:37 s.mok_wawelski napisał: > i poco ci to grochu było...na marchewkę z groszkiem cie probują przerobic ... > taki to los tych co zbyt wiele pytań stawiają... Spoko wodza. To że komuś się moje pytania nie podobają nie oznacza wcale, że przestanę uważać, ż kotwica110, exworker i academus to jedna i ta sama osoba. A pytam bo to bardzo ważna rzecz dla wiarygodności tego forum. Już na starym był przykład jak jeden człowiek potrafi wszystko pokręcić. Nie chciałbym żeby i tu było tak samo. Exworker gnębił na stary forum wiele osób i Zocha słusznie pisze, że taki wilczek w owczej skórze może wiele przykrości wyrządzić też tu. Odpowiedz Link
mistrzciemnosci Re: zalozyciel forum 02.05.13, 15:33 groch_z.kapusta napisał: > Trzeba przyznać, że to całkiem podobne myślenie . Straszny wpływ ten wafel na > niektórych wywarł Bo Szef (Wafel znaczy się ) to strasznie dominująca osobowość . Niektórzy nawet podświadomie przyjmują jego sposób argumentacji. Przy okazji też powiem, że dumny jestem z tego jak moje skromne teorie sprzed kilku miesięcy się rozprzestyrzeniają i nabierają rozmachu. Juz kiedyś doszedłem do tego wniosku, że wszyscy tu jesteśmy ukrytymi waflami . A co i Babcia (Zocha znaczy się ) też Odpowiedz Link
rozowy_chomik Re: zalozyciel forum 02.05.13, 19:31 mistrzciemnosci napisał: > Juz kiedyś doszedłem do tego wniosku, że wszyscy tu jesteśmy ukrytymi waflami : > D. A co i Babcia (Zocha znaczy się ) też I to by bardzo wiele tłumaczyło mistrzu. Ale tak nie jest. Więc dalej nie wiadomo o co chodzi i dlaczego posądzanie kotwica o to że jest i exworkerem i academusem to coś złego. Odpowiedz Link
zocha37 Re: zalozyciel forum 02.05.13, 20:55 mistrzciemnosci napisał: > Juz kiedyś doszedłem do tego wniosku, że wszyscy tu jesteśmy ukrytymi waflami : > D. A co i Babcia (Zocha znaczy się ) też No proszę, to mi się i wnusio objawił i to taki co już w internecie buszuje Psiakrew, może mam już prawo do emeryturki, a ja o tym nie wiem Odpowiedz Link
zocha37 Re: zalozyciel forum 03.05.13, 00:07 @Trouble Poświęciłam trochę czasu na prześledzenie historycznych wpisów na starym forum od listopada 2005r. tzn. od początku jego powstania. Zastosowałam wyszukiwanie wg najstarszych nicków począwszy od Mobbinga. Chciałam spróbować zrozumieć Twoje rewelacje, ale jednak muszę stwierdzić Kolego, że inaczej jak z przymrużeniem oka nie można ich traktować. Wybacz Trouble, mogę mieć różne pretensje, żal do administratorów, sposobu traktowania użytkowników, ale nie mogę podzielić Twoich podejrzeń. Forum powstało w 2005r. i pojawiały się na nim różne linki, adresy mailowe z różnymi propozycjami pomocy. Tak się dzieje na otwartych forach. Nie doszukiwałabym się w tym specjalnych sensacji. Oświadczenie założyciela z grudnia 2007r. jest zamieszczone tylko raz i nie powtarzało się później. To był jednak nadal początkowy okres forum pracowniczego w Internecie i takie trochę rozpaczliwe szukanie pomocy dla ludzi krzywdzonych przez firmę. Pamiętasz stosunkowo niedawno na tamtym forum również Exfreud podał adresy stowarzyszeń antymobbingowych , które także prowadzą grupy wsparcia. Piszesz, że nie podoba Ci się „wykorzystywanie forumowiczów dla własnych celów i usuwanie tych, którzy wykorzystać się nie dają.” Chcesz sprawować kuratelę nad nieświadomymi dziećmi?Tam też mają takie ambicje. Pozwól ludziom popełniać błędy, ich wybór, ich życie. Powiem szczerze, że bardziej obawiam się zagrożenia , o którym pisze Wafel. I mimo wszystko jestem skłonna bardziej w nie uwierzyć , że w sieci na forach pojawiają się Ci, którzy czują się zagrożeni opisywanymi przez pracowników sytuacjami, nieprawidłowościami. Tym osobom rzeczywiście może zależeć na tym, aby im to uniemożliwiać. Pozdrawiam Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zalozyciel forum 03.05.13, 17:14 zocha37 napisała: > Poświęciłam trochę czasu na prześledzenie historycznych wpisów na starym forum > od listopada 2005r. Zocha dla zrozumienia moich rewelacji potrzebny jest tylko rok 2012/13 to zupełnie wystarczy. Rok 2007 i dawniej dla mojej teorii nie ma większego znaczenia. > ale nie mogę podzielić Twoich podejrzeń. Ależ ja nie mam podejrzeń. Podejrzenia to brzydkie słowo Zastanawiam się tylko dlaczego tak bardzo zależy im żeby tamto forum działało. Gdybyś miała np. popularnego bloga to w pewnym momencie sama pomyślałabyś o zarabianiu. To nie grzech. Ja się tylko zastanawiam czy o tym myślą bo pewne znaki na to wskazują. > Forum powstało w 2005r. i pojawiały się na nim różne linki, adresy mailowe z ró > żnymi propozycjami pomocy. Tak się dzieje na otwartych forach. Nie doszukiwała > bym się w tym specjalnych sensacji. Ja też ich tu nie szukam > Oświadczenie założyciela z grudnia 2007r. jest zamieszczone tylko raz i nie pow > tarzało się później. > Pamiętasz stosunkowo niedawno na tamtym forum również Exfreud podał adresy stow > arzyszeń antymobbingowych , które także prowadzą grupy wsparcia No właśnie raz i 2 tygodnie później trochę inne zamieszcza J. człowiek, który w e-biznesie siedzi po uszy. Te dwa ogłoszenia są jedynymi takimi na całym forum. To jest ciekawa zbieżność ale oznacza tylko, że być może kiedyś panowie się poznali albo i nie Exfreuda widziałem ale Mobbi w swoim podał info, że pani prowadząca ma 4 pacjentów z pko. Ex nie podał ilu pracowników z pko już zgłosiło się do tamtych stowarzyszeń bo niby skąd ma wiedzieć? Dlatego ogłoszenie Mobbiego jest ciekawsze niż Exa > Chcesz sprawować > kuratelę nad nieświadomymi dziećmi?Tam też mają takie ambicje. Pozwól ludziom > popełniać błędy, ich wybór, ich życie. Nie chcę. Dostarczam tylko więcej możliwości do tych wyborów > Powiem szczerze, że bardziej obawiam się zagrożenia , o którym pisze Wafel. I m > imo wszystko jestem skłonna bardziej w nie uwierzyć , że w sieci na forach poja > wiają się Ci, którzy czują się zagrożeni opisywanymi przez pracowników sytuacja > mi, nieprawidłowościami. Tym osobom rzeczywiście może zależeć na tym, aby im to > uniemożliwiać. Ja też w to wierzę i wiem, że Wafelek już sobie z tym poradził. Sam uniemożliwił pisanie o nieprawidłowościach dlatego mobberzy o tamto forum mogą byc spokojni i nie będą tam nikogo niepokoić Pozdrawiam Odpowiedz Link
balcerek04 Re: zalozyciel forum 02.05.13, 14:33 troublemaker_recovery napisał: > A te rewelacje... Nie wiem czy na tym zarabiają czy planują zarabiać czy wcale > o tym nie myślą. Szukałem teorii która wyjaśni nielogiczne zachowania W. Ta wyj > aśnia wszystkie... A co z rolą pozostalych adminów - szarej myszy, racjonalnego, skutera? Odpowiedz Link
skuter44 Re: zalozyciel forum 02.05.13, 15:17 Balcerku. Wnosisz by poszukiwania, prowadzone przez troublemakera, teorii która wyjaśni nielogiczne zachowania W. zostały poszerzone o rolę (w tej poszukiwanej teorii ?) pozostałych adminów. Dziwię się, bo traublemaker szuka dopiero tej teorii , wspomagajac się przy tym używkami, Ty zaś już teraz widzisz/sugerujesz rolę adminów ? Nie posądzam Cię o naiwność. Sądzę, że przyszła teoria tworzona aktualnie przez traublemakera da Ci odpowiedź na postawione pytanie. Nie mogę odpowiedzieć na pytanie nie wiedząc o co chodzi. PS. Wpis mój wywołany jest wymienieniem mojego nicka. Odpowiedz Link
balcerek04 Re: zalozyciel forum 06.05.13, 15:34 skuter44 napisał: > Balcerku. Wnosisz by poszukiwania, prowadzone przez troublemakera, teorii któ > ra wyjaśni nielogiczne zachowania W. zostały poszerzone o rolę (w tej poszukiw > anej teorii ?) pozostałych adminów. Dziwię się, bo traublemaker szuka dopiero t > ej teorii , wspomagajac się przy tym używkami, Ty zaś już teraz widzisz/suge > rujesz rolę adminów ? Nie posądzam Cię o naiwność. Ani nie widzę ani nie sugeruję. Skoro Kolega ma teorię to zapytuję czy jest w niej miejsce dla innych waznych osobistości do ktorych zaliczam administratorów forum. Odpowiedz Link
skuter44 Re: zalozyciel forum 06.05.13, 17:05 I teraz pytanie Twoje rozumiem doskonale. Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zalozyciel forum 06.05.13, 18:43 balcerek04 napisał: > Ani nie widzę ani nie sugeruję. Skoro Kolega ma teorię to zapytuję czy jest w n > iej miejsce dla innych waznych osobistości do ktorych zaliczam administratorów > forum. Skutera w tym nie widzę, Racjonalny mi nie podpadł jeszcze... To dotyczy przede wszystkim Mobbiego, Wafla i Myszy oraz ich klonów Odpowiedz Link
zocha37 Re: zalozyciel forum 30.04.13, 12:48 troublemaker_recovery napisał: > Teraz skąd dowiedziałem się o istnieniu Pani A. W 2007 roku w grudniu na różnyc > h forach Gazeta.pl pojawiły się ogłoszenia reklamujące serwisy i usługi Pani A. > Znalazłem takie trzy umieszczone przez trzech różnych Adminów. Jednym z nich b > ył(a) mobbing_pkobp. Oświeć mnie Trouble, czy chodzi Ci o to : forum.gazeta.pl/forum/w,34837,73067725,,MOBBING_w_PKO_BP_SA_grupy_wsparcia_pomoc.html?v=2 Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: zalozyciel forum 30.04.13, 16:18 zocha37 napisała: > Oświeć mnie Trouble, czy chodzi Ci o to : No i kurde wygadałaś... ;D Teraz my też zostaliśmy platformą rozwiązującą problemy. Każdy wrzuci w Google Panią Anetę i znajdzie Jej serwisy A mogliśmy na tym zarobić! Tak chodzi o to ale nie tylko Wyszukiwarka pokazuje tylko 3 tego typu ogłoszenia z imieniem i nazwiskiem na forum Gazety. Tak naprawdę to są 2 różne. Jedno powtórzone 2 razy przez tę samą osobę (jeśli dobrze na zdjęciach w profilach poznałem) reklamujące nowo powstały serwis internetowy i drugie wcześniejsze o 2 tygodnie dotyczące grup wsparcia. Te pierwsze zamieścił ktoś kto ma związek z firmą Pani Anety (linki). To drugie nasz(a) Mobbi. Ogłoszenia dotyczą różnych spraw ale tylko jedno o mobbingu na całym portalu? Przypadek? Znalezione na płocie? A skąd info, że ma 4 pacjentów? Wydaje mi się, że Mobbi doskonale wie czym się Pani Aneta zajmuje. Może nawet zna Ją osobiście? Jak tak to trochę zazdroszczę goo.gl/3YREN goo.gl/DZDrZ goo.gl/H3UFR PS. <po kolejnym drinku> A może wszystkie ogłoszenia wystawiła ta sama osoba? ;D Odpowiedz Link
zocha37 Re: zalozyciel forum 01.05.13, 10:10 troublemaker_recovery napisał: > No i kurde wygadałaś... ;D Teraz my też zostaliśmy platformą rozwiązującą probl > emy. Każdy wrzuci w Google Panią Anetę i znajdzie Jej serwisy A mogliśmy na > tym zarobić! Do jasnej anielci, niech to dunder świśnie, do stu tysięcy beczek zjełczałej oliwy znowu mi przeszła forsa koło nosa.Następnym razem Trouble daj znać jakoś dyskretniej Odpowiedz Link
s.mok_wawelski Re: zalozyciel forum 02.05.13, 15:13 twoja teoria rzeczywiście wiele wyjasnia...martwi mnie tylko że mozna ją zastosowac tez do tego forum...to byłby mały klopot gdyby za czas pewien objawił się tu zbawca chćacy nieść pomysł ciemiężonemu ludowi bankowemu Odpowiedz Link