Dodaj do ulubionych

a po co jest to forum?

10.04.13, 22:36
Dyskutujemy o waflu
Podejrzewamy kto jest kim
Niechętnie czytamy pozytywne opinie o banku
Usiłujemy wybrać moderatorów
Tylko po co to wszystko. Czy po to bo tam nie można było tego robić
Czy wafel ma rację mówiąc że poważne tematy nikogo nie interesują
Obserwuj wątek
    • widzi_misie3 Re: a po co jest to forum? 10.04.13, 22:41
      Byłbym zapomniał
      Jeszcze walczymy z cenzurą
      Jeszcze zmieniamy założyciela
      Jeszcze namawiamy T_R by założył własne foum

Jak to Polacy nie może być zgody sad
      • exworker Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 05:42
        I jeszcze piszemy, ze po co nam to forum.
        • exworker Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 05:43
          Nie, tam nie mozna bylo tego robic.
          • scooter004 Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 06:17
            exworker napisał:

> Nie, tam nie mozna bylo tego robic.

Wcześniej można. Ale musiałeś wszczynać swoje awantury wszystkich obrażać i obrzucać obelgami tak że w końcu wycięto wszystko.
            Pierwszy posyp głowę popiołem.
            • troublemaker_recovery Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 07:54
              scooter004 napisał:

> Wcześniej można. Ale musiałeś wszczynać swoje awantury wszystkich obrażać i obr
              > zucać obelgami tak że w końcu wycięto wszystko.
              > Pierwszy posyp głowę popiołem.

Nie czepiaj się Go... wink Największe afery które posłużyły za pretekst do zamknięcia forum, te straszliwe ataki konkurencji i wrogów banku to były np. wpisy z dedykacjami w wątku muzycznym. Niewinne żarciki, które zacząłem ja a nie Ex. Poza tym rozmnożyły się nicki, które nie zgadzały się z Waflem i jego koncepcją okłamywania ludzi dla ich dobra. Duża część tych nicków to byłem ja bo Wafel banował jak oszalały za każdy drobiazg a na troubla wręcz polował i robi to cały czas wink Kilku ludzi zrobiło to co ja. Akurat w czasie tego "wściekłego" ataku trolli nic specjalnego się nie działo smile Po prostu Wafel stracił orientację kto jest exem a kto troublem i dlatego się wściekł, to był powód. Przegięli i tyle, teraz ponoszą konsekwencje.
              • scooter004 Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 08:08
                Nie czepiam się wink. Tylko pamiętam okres wcześniejszy od tego o czym piszesz i te wszystkie bluzgi, wyzwisak nie tylko pod adresem wafla ale każdego kto ośmielił się mieć inne zdanie niż ex. I niby teraz taki bohater się zrobił. Dla dobra forum uczciwie by bylo gdyby ani on ani kotwica wink tutaj nie moderował.
                • exworker Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 08:11
                  Kolego informuję Cię, że nie jestem moderatorem. Mało tego - w związku właśnie z moją przeszłością - nie chcę być.
                  • pienkowa.dama Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 08:19
                    exworker napisał:

> Kolego informuję Cię, że nie jestem moderatorem. Mało tego - w związku właśnie
                    > z moją przeszłością - nie chcę być.

Pieniek mi mówi dla wielu ty i kotwica to jedna osoba.
        • widzi_misie3 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 11:06
          exworker napisał:

> I jeszcze piszemy, ze po co nam to forum.

To znaczy że forum jest po nic? Jest tylko dopełnieniem tamtego? To nie lepiej oba połączyć?
          • scooter004 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 11:23
            widzi_misie3 napisała:

> exworker napisał:
            >
            > > I jeszcze piszemy, ze po co nam to forum.
            >
            > To znaczy że forum jest po nic? Jest tylko dopełnieniem tamtego? To nie lepiej
            > oba połączyć?

Jest po to by postawić na swoim. Wszyscy przegrali. Ot taki wniosek z tego płynie.
            • zocha37 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 12:31
              scooter004 napisał:

> Jest po to by postawić na swoim. Wszyscy przegrali. Ot taki wniosek z tego płyn
              > ie.

A tutaj pisałeś chyba co innego forum.gazeta.pl/forum/w,243880,143705069,143711430,Re_Amnestia.html?wv.x=2
              troszkę jakby różni się Twoja ocena, dlaczego powstało to forum i pozwól, że zacytuję Twoje słowa:

" Dlatego dzieje się to co widać. Na tamtym forum wpisów ciraz mniej. Na tym coraz więcej.
              Tylko Ty możesz to zmienić.
              Ale musiałbyś przyznać większości rację. Nie widzę w Tobie takiej woli. To spowoduje że prawdziwavdyskusja będzie tutaj. Tam będziesz dyskutował ze skuterem może myszą i racjonalnym. Tu będą dyskutowali pozostali obecni i byli pracownicy banku którym chce się coś napisać.
              To rezultat Twojej pracy. "

Zgadzam się z tym, że wszyscy przegrali, bo nie potrafili utrzymać jednego forum, ale jeśli kosztem utrzymania tego jednego forum miałaby być zgoda na to co się działo, to takie forum jest niewiele warte.Przecież próby dotarcia, przekonywania, dogadywania z adminstratorami trwały już od miesięcy.I czym się to kończyło? kolejnymi banami?
              Mam nadzieje, że tu pojawili się właśnie Ci, którzy na to, o czym pisałeś wcześniej zgodzić się nie chcieli i nie mogli.Czy my tutaj wnioskujemy o zamknięcie tamtego forum?Nie bierzmy poważnie wniosku złożonego przez Eksia.Zrobił to bardziej z przekory niż z faktycznej woli takiego działania.Czy piszemy tam do Kolegów i Koleżanek chodźcie z nami?Nie.
              I nie wiem czy to forum będzie się nadal rozwijać, ludzie mają prawo wyboru, zdecydują Ci którzy zechcą tu pisać, mają stworzoną alternatywę i prawo wyboru.Tylko tyle i aż tyle.I to trzeba docenić. I to jest zwycięstwo tych niepokornych.
              • scooter004 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 13:08
                zocha37 napisała:

> "...
                > To rezultat Twojej pracy. "

Własnie dlatego uważam i uważalem że to porażka. Nas wszystkich. I modeeratorow na starym forum i tych którzy sie na to nie godzili. Świat czarno-bialy nie jest.

> Mam nadzieje, że tu pojawili się właśnie Ci, którzy na to, o czym pisałeś wcześ
                > niej zgodzić się nie chcieli i nie mogli.

Ja mam nadzieje że poprzez otwarcie tego forum pokazaliśmy tamtym administratorom, że musza zmienić swoją postawę i że ją zmienią.

>Czy my tutaj wnioskujemy o zamknięcie
                > tamtego forum?Nie bierzmy poważnie wniosku złożonego przez Eksia.Zrobił to bard
                > ziej z przekory niż z faktycznej woli takiego działania.

Nie wiem czy z przekory. Dla mnie to ciąg dalszy tego co wyprawial tam. Kto chce może to puścic w niepamięć. Ja nie chcę bo dalej pamiętam jak obrażał wszystkich ktorzy ośmielili się napisac dobrze o banku. Niestety i on i kotwica będą zawsze obciążeniem tego forum.

> I nie wiem czy to forum będzie się nadal rozwijać, ludzie mają prawo wyboru, zd
                > ecydują Ci którzy zechcą tu pisać, mają stworzoną alternatywę i prawo wyboru.

Tak. Alternatywa to bardzo dobre wyjście. Najbardziej obawiam się jednak tego, że tu będzie się bank oczernialo a tam wybielało. A to wszystko powinno byc w jednym miejscu. Bo świat i bank nie jest czarno-biały wink
                • troublemaker_recovery Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 13:32
                  scooter004 napisał:

> Najbardziej obawiam się jednak tego,
                  > że tu będzie się bank oczernialo a tam wybielało. A to wszystko powinno byc w j
                  > ednym miejscu.

To nigdy nie jest w jednym miejscu big_grin
                • zocha37 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 13:33
                  scooter004 napisał:

Pozwól, że i ja zacytuję to co piszesz na innym forum:

"Uważam i uważalem że podział na forum to porażka. Nas wszystkich. I moderatorow i tych którzy się nie godzili na ich postępowanie, ale nie byli w stanie zdobyc sie na nie stawianie na swoim. "

Widzisz, gdyby nie Ci " którzy się nie godzili na ich postępowanie, ale nie byli w stanie zdobyc sie na nie stawianie na swoim. " nigdy nie doszłoby do tej póki co małej "odwilży".
                  I jeszcze jedno małe pytanie, bo wydaje mi się, że Ty do tych zbanowanych "buntowszczików" nie należałeś, jak inaczej można było zmusić administratorów do tego, aby głosów użytkowników forum nie lekceważono.Czytasz przecież, co pisze Trouble, o reakcjach Założyciela, kiedy na maila zgłaszał mu się swoje zażalenia?
                  • zocha37 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 13:38
                    zocha37 napisała:

> scooter004 napisał:
                    "Mam nadzieje że podzial na forum pokazał administratorom, że musza zmienić swoją postawę."

I jeszcze do tego cytatu z tamtego forum się odniosę.Otóż dopiero powstanie forum konkurencyjnego i pojawienie się tu większej liczby użytkowników spowodowało reakcje administratorów na starym forum i to weź proszę pod uwagę.
                  • scooter004 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 13:41
                    zocha37 napisała:

bo wydaje mi się, że Ty do tych zbanowanych "bunt
                    > owszczików" nie należałeś,

Pozory czasami mylą Almo. Osób "...walczących w imię prawa do wolności słowa, prawa do krytyki, prezentowania swoich poglądów, jawności i przejrzystości działania na Forum..." trochę by sie uzbierało. Nie każdy kto zaczyna się na ex jest exworkerem. Nie idź tą samą drogą poszukiwania kto jest kim. Najważniejsze co pisze.

>Czytasz przecież, co pisze Tro
                    > uble, o reakcjach Założyciela, kiedy na maila zgłaszał mu się swoje zażalenia?

Postawa Założyciela była godna potępienia. Postawa Trouble też nie była idealna. Obaj z Waflem usiłowali udowodnić kto ma fajniejsze zabawki. Ot taka walka samców na rykowisku wink
                    • wilk.z.lasu Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 13:48
                      scooter004 napisał:

> Postawa Założyciela była godna potępienia. Postawa Trouble też nie była idealna
                      > . Obaj z Waflem usiłowali udowodnić kto ma fajniejsze zabawki. Ot taka walka sa
                      > mców na rykowisku wink

Typowo meska postawa. Sam cos o tym wiem wink. Żadnemu ambicja nie pozwoli ustąpić. Każdy musi miec ostatnie słowo wink. "Wina" rozklada sie po połowie. Ale rozumiem obu. Sam bym tez nie umiał sie zatrzymać wink.
                    • troublemaker_recovery Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 13:51
                      scooter004 napisał:

> . Obaj z Waflem usiłowali udowodnić kto ma fajniejsze zabawki.

Ja nie. Wafel kłamał i ja to udowodniłem a nie usiłowałem. Przyznawał mi rację. Poza dyskusją o IP. Tych bzdur już naprawdę nie dało się czytać ale nie zdecydowałem się na najmocniejsze uderzenie... wink
                      • wilk.z.lasu Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 13:56
                        troublemaker_recovery napisał:

> Ja nie. Wafel kłamał i ja to udowodniłem a nie usiłowałem. Przyznawał mi rację.
                        > Poza dyskusją o IP. Tych bzdur już naprawdę nie dało się czytać ale nie zdecyd
                        > owałem się na najmocniejsze uderzenie... wink

Ty też smile. Wystarczyło zostawic to co już napisałes wczesniej. Ale pamiętaj że ja to rozumiem. Tej adrenaliny jest tak duzo w żyłach, że nie da powiedzieś stop. A zawsze ktoś w końcu musi ustąpić. Takie mam zdanie ale sam ustępować nie umiem wink
                        • troublemaker_recovery Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 14:14
                          wilk.z.lasu napisał:

> Ty też smile. Wystarczyło zostawic to co już napisałes wczesniej. Ale pamiętaj że
                          > ja to rozumiem. Tej adrenaliny jest tak duzo w żyłach, że nie da powiedzieś stop.

Nie wystarczyło smile Jak kłamał na temat (braku) odpowiedzialności pracodawcy za mobbing zapisy kodeksu pracy mu nie wystarczyły. Musiałem sięgnąć po wyrok sądu najwyższego. Dopiero wtedy podniósł łapy... Tak naprawdę guzik mnie obchodził Wafel, to co głosił było szkodliwe dla ludzi.
                          A co do tej adrenaliny i samców... Ja też to rozumiem ale cholernie długo jestem troublem na forum i od dawna nie używam emocji jak piszę wink Dwa razy likwidowałem profil, żeby mu nie dowalić i nie dać pretekstu big_grin Jak zakładałem nowy pisałem już na zimno. Już taki jestem zimny drań... wink
                          • wilk.z.lasu Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 14:17

> A co do tej adrenaliny i samców... Ja też to rozumiem ale cholernie długo jeste
                            > m troublem na forum i od dawna nie używam emocji jak piszę wink Dwa razy likwidow
                            > ałem profil, żeby mu nie dowalić i nie dać pretekstu big_grin Jak zakładałem nowy pis
                            > ałem już na zimno. Już taki jestem zimny drań... wink

Ona pisze tak samo. Też działa bez emocji. Jak jak dyskutuję też jestem beznamiętny wink. Ale dziwne że nikt nie umie odpuścić. Takie to juz z nas samce. To nie nasza wina. To biologia o tym decyzduje wink
                            • troublemaker_recovery Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 14:25
                              wilk.z.lasu napisał:

> Ona pisze tak samo. Też działa bez emocji.

Wiesz ja pamiętam kilka nocnych wpisów do mnie, których chyba nikt nie widział bo niedługo zniknęły. To nie było bez emocji big_grin
                              • rozowy_chomik Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 15:50

> wilk.z.lasu napisał:
                                >
                                > > Ona pisze tak samo. Też działa bez emocji.
                                >
                                > Wiesz ja pamiętam kilka nocnych wpisów do mnie, których chyba nikt nie widział
                                > bo niedługo zniknęły. To nie było bez emocji big_grin

O tym tylko Wy dwaj możecie pogadać.
                                Może kontakt na priva i sobie to wyjaśnicie?
                      • zocha37 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 13:57
                        Powiem szczerze, że to co obserwowałam między Trouble i Waflem naprawdę przypominało mi taktykę wobec Exworkera.Tyle tylko, że w przypadku z Trouble mogę powiedzieć, że Wafel przeliczył się ze swoimi możliwościami, zwyczajnie trafiła kosa na kamień.
                        Ale nie sądzę, żeby Trouble czymkolwiek zasłużył na banowanie.
                        • scooter004 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 14:01
                          zocha37 napisała:

> Ale nie sądzę, żeby Trouble czymkolwiek zasłużył na banowanie.
                          Zgadzam się smile
                        • wilk.z.lasu Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 14:02
                          zocha37 napisała:

Tyle tylko, że w przypadku z Trouble mogę powi
                          > edzieć, że Wafel przeliczył się ze swoimi możliwościami, zwyczajnie trafiła kos
                          > a na kamień.
                          > Ale nie sądzę, żeby Trouble czymkolwiek zasłużył na banowanie.

Tu myslimy podobnie. Jeden samiec alfa trafił na drugiego samca alfa. Ban był na wyrost.
                    • zocha37 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 13:51
                      scooter004 napisał:

> zocha37 napisała:
                      Nie idź tą samą drogą poszukiwania kto jest kim. Najważniejsze co
                      > pisze.

I tak i nie.Powtórzę, że wiemy kim jest Kotwica, Exworker, Trouble , wiemy w tym sensie, jakie prezentują poglądy, jakie zajmują stanowiska i dziś tu i kiedyś tam.W tym sensie w obecnych diagnozach o tym co było i ocenie tego co jest ta wiedza nas wzajemnie uwiarygadnia i możemy się lepiej zrozumieć, choć nie musimy się zgadzać.
                      • scooter004 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 13:59
                        zocha37 napisała:

> I tak i nie.Powtórzę, że wiemy kim jest Kotwica, Exworker, Trouble , wiemy w ty
                        > m sensie, jakie prezentują poglądy, jakie zajmują stanowiska i dziś tu i kiedyś
                        > tam.W tym sensie w obecnych diagnozach o tym co było i ocenie tego co jest ta
                        > wiedza nas wzajemnie uwiarygadnia i możemy się lepiej zrozumieć, choć nie musim
                        > y się zgadzać.

Pamięć o tym jak exworker manipulował danymi, jak bluzgał na oponentów nie bedzie służyła wiarygodności. Ani jego ani forum.
                        • zocha37 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 14:05
                          scooter004 napisał:

> Pamięć o tym jak exworker manipulował danymi, jak bluzgał na oponentów nie bedz
                          > ie służyła wiarygodności. Ani jego ani forum.

Proszę abyś uważnie przeczytał niedawny wpis Wafla :
                          "Na Exworkera miałem i mam sposob, ktory nawet publicznie moge pokazac.
                          Otoz on ma na moim punkcie obsesje. Nie potrafi wiec opanować emocji. Wiem, maco reaguje furja. Wystarczyło go wypuścić. "

Co to jest? Jak to nazwiesz? I jeszcze coś takiego :

"By juz Ciebie nie maltretowac powiem Ci, ze kazdy z piszących tutaj ma swoje cechy charakterystyczne. Dzieki takim Cechom indywidualnym ja wiem np. jaka wypowiedz spowoduje jaka reakcje przedmówcy, jak go uspokoić, jak podróżnic, w jakim kierunku pociągnąć dyskusje i jak dyskusje skierować na inny tor."

Łatwo było wprowadzić Exworkera w stan wzburzenia i ja dziś rzeczywiście jestem w stanie usprawiedliwiać jego wybryki.
                          • scooter004 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 14:08
                            zocha37 napisała:

> Łatwo było wprowadzić Exworkera w stan wzburzenia i ja dziś rzeczywiście jestem
                            > w stanie usprawiedliwiać jego wybryki.
                            >
                            OK ale ja mam zdanie przeciwne. Takich wybryków nie da sie usprawiedliwić. Nie pochwalam postępowania wafla. Nie pochwalam postępowania exworkera. Pamiętam i o jednym i o drugim. I ta pamięć rzutuje na oba fora smile
                            • zocha37 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 14:12
                              scooter004 napisał:

> OK ale ja mam zdanie przeciwne. Takich wybryków nie da sie usprawiedliwić. Nie
                              > pochwalam postępowania wafla. Nie pochwalam postępowania exworkera. Pamiętam i
                              > o jednym i o drugim. I ta pamięć rzutuje na oba fora smile

Pozostaje Ci Kolego założyć kolejne Forum, ale czy będziesz wiarygodny dla innych? big_grin
                              Sorry za złośliwość, ale jak mnie znasz to ja tyż lubię wbijać szpileczki wink
                              Pozdrawiam
                              • scooter004 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 14:15
                                zocha37 napisała:

>
                                > Pozostaje Ci Kolego założyć kolejne Forum, ale czy będziesz wiarygodny dla inny
                                > ch? big_grin

Zdziwiłabyś się pod jakim nickiem bym takie forum zakładał smilesmilesmile
                                • zocha37 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 14:19
                                  scooter004 napisał:

> Zdziwiłabyś się pod jakim nickiem bym takie forum zakładał smilesmilesmile

Nie bądź taki pewny, bo "taka głupia to ja już nie jestem, może głupia,ale taka to już nie" big_grin
                                  • scooter004 Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 14:24
                                    zocha37 napisała:

> Nie bądź taki pewny, bo "taka głupia to ja już nie jestem, może głupia,ale taka
                                    > to już nie" big_grin

A dziwnie pewny jestem wink
                                    Wychodzi że teraz dyskusje sami ze sobą toczymy
                                    Pozdrawiam
                                    big_grin
                  • troublemaker_recovery Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 13:42
                    zocha37 napisała:

> Czytasz przecież, co pisze Trouble, o reakcjach Założyciela,
                    > kiedy na maila zgłaszał mu się swoje zażalenia?

Raczej o braku jakiejkolwiek reakcji... Czytając Ich odpowiedzi nie dziwię się, że zdjęli dyskusje na temat moderowania z forum...
              • troublemaker_recovery Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 13:29
                zocha37 napisała:

> I nie wiem czy to forum będzie się nadal rozwijać, ludzie mają prawo wyboru, zd
                > ecydują Ci którzy zechcą tu pisać, mają stworzoną alternatywę i prawo wyboru.

No właśnie wolny rynek jest, prawda? Dla mnie pytanie "po co jest to forum" jest trochę źle postawione. Forum jest po to, żeby dyskutować i tyle w temacie wink Ważniejsze pytanie to dla kogo ono jest. Pomyślałem, że spróbuję porównać pod tym względem to Kotwicowe z Waflowym.

"Stare" forum jest dla tych którzy chcą się wspierać w trudnych momentach pracy ale akceptują przy tym pewne ograniczenia. Główne ograniczenia to brak możliwości pisania źle o banku a w sprawach mobbingu możliwość pisania jest ale do adminów na priv (nie wiadomo po jaką cholerę właściwie...) Powyższe warunki ograniczają dyskusję nad trudnymi momentami do przypadków złośliwej koleżanki (lub kolegi) w pracy albo do poczucia własnej niedoskonałości wobec tak szacownej instytucji. Dla części osób zaletą "starego" forum może być matczyny stosunek Adminów do użytkowników. Admini z ogromnym poświęceniem bronią użytkowników przed popełnieniem przez nich głupstwa kasując nieostrożne wypowiedzi (tzn. te które oni za takie uznają...).

"Nowe" forum Admin określa jako "forum swobodnej wypowiedzi pracowników". Tutaj napiszę jak ja to rozumiem. Tym forum mogą być zainteresowane osoby, które chcą się np. podzielić problemami z pracodawcą i poszukać jakiegoś rozwiązania którego do tej pory nie znalazły, również na temat mobbingu. Trzeba mieć na względzie, że upublicznianie zawsze jest kontrowersyjne i pracodawca może uznać to za nielojalność. Czy słusznie? W wielu wypadkach uważam, że nie. Nieprawidłowości w wielkich firmach po prostu istnieją i jeśli ktoś zdecydował się pisać o tym tutaj to znaczy, że ma powód bo coś w firmie nie zadziałało. Trzeba się tym po prostu zająć a taki wpis firmie nie zaszkodzi. Oczywiście istnieją pewne informacje, które nie powinny być ujawniane publicznie ale domyślam się, że prawo do swobodnej wypowiedzi na tym forum oznacza też większą odpowiedzialność dla użytkowników (uwaga straszę... big_grin ) Na "starym" zawsze wyręczą ich Admini tutaj częściej trzeba wziąć odpowiedzialność za własne słowa ale też można więcej napisać. Ze względu na tę większą swobodę można się też spodziewać, że to forum będzie może mniej grzeczne, bardziej nieuporządkowane ale za to prawdziwsze bo da możliwość prawdziwej dyskusji. Wybór oczywiście należy do ludzi. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby korzystać z obu ale połączenie ich jest niemożliwe...
                • wilk.z.lasu Re: a po co jest to forum? 12.04.13, 13:54

> Ważniejsze pytanie to dla kogo ono jest. Pomyślałem, że spróbuję porównać pod t
                  > ym względem to Kotwicowe z Waflowym.

W 100% się zgadzam. Każdy sam zdecyduje ktore forum bedzie dla niego bardziej wiarygodne. czy to gdzie adminem jest ukrytywafel, czy to gdzie założycielem jest kotwica a co drugi wpis jest exworkera. Częśc ludzi bedzie zaglądała i tu i tu. Tak myślę. Częśc nie bedzie zaglądała ani tu ani tu. Skutecznie zostali zniechęceni.
    • chudy_ser Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 08:45
      z tym forum jest jak z naszymi górami w zimie. Niby pieniądze góralom same wchodzą w ręce ale nie mogą się dogadać i zrobić wspólnych tras. Każdy musi postawić na swoim. Odgrodzić się od sąsiada. Pokazać swoją władzę. Nie pozwolić no tamto czy owamto. A wystarczyłoby te wszystkie płotki-ograniczenia polikwidować i ludzie na narty jeżdzili by w polskie góry a nie szwędali się po całe Europie.
      • szalonooka_sroka Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 08:51
        chudy_ser napisał:

> z tym forum jest jak z naszymi górami w zimie. Niby pieniądze góralom same wcho
        > dzą w ręce ale nie mogą się dogadać i zrobić wspólnych tras. Każdy musi postawi
        > ć na swoim. Odgrodzić się od sąsiada. Pokazać swoją władzę. Nie pozwolić no tam
        > to czy owamto. A wystarczyłoby te wszystkie płotki-ograniczenia polikwidować i
        > ludzie na narty jeżdzili by w polskie góry a nie szwędali się po całe Europie.

odpowiem przewrotniesmile
        to nie PŁOTKI trzeba polikwidować, ale GRUBE RYBY. Forum jest dla płotek wink
        • chudy_ser Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 09:01
          I dla płotek i dla grubych ryb. Forum to takie fajne miejsce gdzie wszyscy sa równi. Płotka może puszyć sie jako gruba ryba, a gruba ryba chować w skórze płotki. Wystarczy by rybak w domu został, żonie śniadanie do łózka przyniósl a wszystkie ryby będa mogly swobodnie popływac wink
      • exworker Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 09:02
        @chudy_ser

Nie gdzie Ty widzisz ograniczenia czy pokazywanie władzy na tym forum. Wątki nie są usuwane, nikt nie chce być moderatorem. Tworzysz fikcję nt. tego forum a później z tej fikcji wyciągasz wnioski.

Jak mówi stara dobra logika a ściślej implikacja logiczna - każdy wniosek wyciągnięty z fikcji jest prawdziwy. Dla zainteresowanych - 0 -> 0 lub 1 zdanie logincze zawsze prawdziwe.
        • exworker Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 09:11
          @chudy_ser

A tak prościej, to z fałszywej tezy można wyciągnąć dowolny wniosek i będzie zawsze to zdanie logicznie prawdziwe.

Na przykład :
          exworker = kotwica = exfreud -> nie powinien być moderatorem ani dyskutować na forum

Zdanie logicznie prawdziwe prawda ?

• scooter004 Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 09:16
            exworker napisał:

> Na przykład :
            > exworker = kotwica = exfreud -> nie powinien być moderatorem ani dyskutować
            > na forum
            Dodałbym jeszcze = academus, wykreślił exfreud i będzie logicznie smile A niech sobie dyskutuje ile i gdzie chce. I nawet moderatorem zostaje smile
            Kto chce zapomni o przeszlości kto chce będzie pamiętał smile
            • exworker Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 09:26
              ok

a więc exworker = kotwica = academus -> exworker nie powinien pisać na forum

zdanie logicznie prawidziwe - logiczne 1 - trafiłeś w dziesiątkę

niestety ( exworker = kotwica = academus ) = fałsz a więc zdanie logicznie fałszywe 0

jak widać na dowodzie logicznym, każdy wniosek wyciągnięty z fałszywego założenia, daje nam zdanie logicznie prawdziwe 1

jakie wnioski ? nie buduje się tezy na fałszywym założeniu, gdyż cokolwiek nie napiszemy, będzie zdaniem prawdziwym

kolejny przykład

Kim Dzong Un został wybrany demokratycznie ergo naród popiera jego dążenie do wojny

prawda ? tak, wniosek prawidłowy i zdanie prawdziwe
              • exworker Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 09:28
                Jak widać z mini wykładu, wyciągając jakiekolwiek wnioski, trzeba to robić na prawdziwym założeniu inaczej cały wywód to bzdura.
                • chudy_ser Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 09:38
                  exworker napisał:

> Jak widać z mini wykładu, wyciągając jakiekolwiek wnioski, trzeba to robić na p
                  > rawdziwym założeniu inaczej cały wywód to bzdura.

No właśnie smile))))))))))))))))))))))))))))))))
                  • groch_z.kapusta Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 09:43
                    chudy_ser napisał:

> No właśnie smile))))))))))))))))))))))))))))))))

A Ty serek z czego się tak chichrasz? Produkt spożywczy jesteś. Czyli waflopodobny wink
                    • chudy_ser Re: a po co jest to forum? 11.04.13, 09:46
                      groch_z.kapusta napisał:

> chudy_ser napisał:
                      >
                      > > No właśnie smile))))))))))))))))))))))))))))))))
                      >
                      > A Ty serek z czego się tak chichrasz? Produkt spożywczy jesteś. Czyli waflopodo
                      > bny wink

Te bigos, jak Zośka mawia wink. A Ty to co?
    • elkasa00 2 fora ? 14.04.13, 12:12
      po co jest to forum? po co te dwa fora
      • widzi_misie3 Re: 2 fora ? 14.04.13, 13:42
        elkasa00 napisała:

> po co jest to forum? po co te dwa fora

Już zostało powiedziane, że to forum jest dlatego że ludzie nie potrafią rozmawiać. Gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania.
        • wilk.z.lasu Re: 2 fora ? 14.04.13, 14:13
          widzi_misie3 napisała:

> elkasa00 napisała:
          >
          > > po co jest to forum? po co te dwa fora
          >
          > Już zostało powiedziane, że to forum jest dlatego że ludzie nie potrafią rozmaw
          > iać. Gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania.

I jeszcze dlatego że nasze ego bywa bardzo rozdęte. Ale też dlatego że szybko zapominamy jak to niektórzy dołowali wszystkich, a my teraz im ufamy i pozwalamy moderować tutaj smile
        • exworker Re: 2 fora ? 14.04.13, 18:03
          To forum jest po to, że na tamtym ludzie nie mogli rozmawiać. Jak ktoś chce, może założyć trzecie forum. Dzięki Bogu żyjemy w wolnym kraju i możemy mieć nawet dwadzieścia for.
      • troublemaker_recovery Re: 2 fora ? 15.04.13, 10:52
        elkasa00 napisała:

> po co jest to forum? po co te dwa fora

A po co temat wątku powtarzasz? Chcesz podyskutować to poczytaj co ludzie wcześniej pisali. Np. ja big_grin
        forum.gazeta.pl/forum/w,243880,143813543,143848314,Re_a_po_co_jest_to_forum_.html
        Zgadzasz się czy nie? Możesz coś dodać? Na "starym" usunęliby Cię już za trollowanie, spamowanie i wpis bez treści ;D
    • ta-bulla-rasa Re: a po co jest to forum? 27.05.13, 10:52
      Po to by jedni mogli ponarzekać a drudzy się pochwalić big_grin. Każdy ma to co lubi smile
      • exworker Re: a po co jest to forum? 27.05.13, 11:25
        ta-bulla-rasa napisał:

> Po to by jedni mogli ponarzekać a drudzy się pochwalić big_grin. Każdy ma to co lubi
        > smile

To forum jest po to, aby trolle tacy jak Ty nie decydowali za innych co maja myslec, czuc i pisac.
        • groch_z.kapusta Re: a po co jest to forum? 27.05.13, 13:18
          exworker napisał:

>
          > To forum jest po to, aby trolle tacy jak Ty nie decydowali za innych co maja my
          > slec, czuc i pisac.

Możesz jaśniej? Zgadzasz się że tu można pisać o banku także pozytywnie i chwalić pracowników za ich ciężką pracę? Czy przeciwnie Ty jesteś za tym by każdego niedoceniać, dolować i nie widzieć sukcesów?

A co do trolli to akurat na tym forum to pojęcie pozytywne. Eszystkich nas wypędzono za trollowanie wink
          • zocha37 Re: a po co jest to forum? 27.05.13, 14:06
            groch_z.kapusta napisał:

> Zgadzasz się że tu można pisać o banku także pozytywnie i chwal
            > ić pracowników za ich ciężką pracę? Czy przeciwnie Ty jesteś za tym by każdego
            > niedoceniać, dolować i nie widzieć sukcesów?

www.youtube.com/watch?v=BNXh_Q_mQlA big_grinbig_grinbig_grin
            • dr_wycior Re: a po co jest to forum? 27.05.13, 14:49
              Jak powiedziała Zocha do Grocha:
              "Re: zalozyciel forum
              Autor: zocha37 02.05.13, 11:06
              To ostatnia moja odpowiedź do Ciebie i Twoich współtowarzyszy."
              Ciągnie wilka do lasu. A ten wilk czasami z lasu wychodzi big_grin
          • exworker Re: a po co jest to forum? 27.05.13, 14:18
            groch_z.kapusta napisał:

> exworker napisał:
            >
            > >
            > > To forum jest po to, aby trolle tacy jak Ty nie decydowali za innych co m
            > aja my
            > > slec, czuc i pisac.
            >
            > Możesz jaśniej? Zgadzasz się że tu można pisać o banku także pozytywnie i chwal
            > ić pracowników za ich ciężką pracę? Czy przeciwnie Ty jesteś za tym by każdego
            > niedoceniać, dolować i nie widzieć sukcesów?
            >
            > A co do trolli to akurat na tym forum to pojęcie pozytywne. Eszystkich nas wypę
            > dzono za trollowanie wink

Juz pisze jasniej - trollowanie, jest podbicie w odstekie kilku minut kilkunastu watkow na ten sam temat w ktorych nie ma zadnej dyskusji. Jest to zreszta jedno z zachowan pientnowanych w calym necie.
            • dr_wycior Re: a po co jest to forum? 27.05.13, 14:51
              exworker napisał:

> Juz pisze jasniej - trollowanie, jest podbicie w odstekie kilku minut kilkunast
              > u watkow na ten sam temat w ktorych nie ma zadnej dyskusji. Jest to zreszta jed
              > no z zachowan pientnowanych w calym necie.

Zapomniałeś dodać, że sam praktykujesz takie zachowanie od wielu miesięcy. Wcześniej były to wpisy z samymi kropkami. Teraz są to wpisy bezsensowne z wypowiedziami nie na temat. Aby tylko coś negatywnego napisać.
      • exwoker Re: a po co jest to forum? 27.05.13, 15:19
        OBA fora są już po nic smile
        Widać to po wpisach. Parę osób na siłę usiłuje podtrzymać ruch. Ale do inicjowanych tematów nikt się nie przyłącza.
        Ta forma komunikacji już się przeżyła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka