Dodaj do ulubionych

zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano

13.05.13, 09:45
znowu mamy czym się pochwalić big_grin

prnews.pl/pko-bank-polski/zysk-pko-bp-wyzszy-niz-oczekiwano-6546788.html
Obserwuj wątek
    • zocha37 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 13.05.13, 10:02
      tu-j-23 napisała:

> znowu mamy czym się pochwalić big_grin

Czyżby? shock
      wyborcza.biz/finanse/1,105684,13898342,Zyski_najwiekszych_bankow_w_dol__PKO_BP_przegrywa.html
      • widzi_misie3 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 13.05.13, 10:15
        zocha37 napisała:

> Czyżby? shock

Widzi mi się że 781,8 mln zł PKO BP jest wieksze niż 665,5 PEKAO big_grin
      • d.p.r Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 13.05.13, 18:34
        w informacji którą wkleiła j23 jest mowa o tym że faktyczny zysk banku przewyższa to czego spodziewali sie analitycy. więc tytuł i treść są w porządku smile
        • skuter44 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 06:51
          Porównania te nie są pełne (a jeszcze dwóch banków?), są powierzchowne , stąd wnioski nie mogą być pochopne. Poza tym dane finansowe za kwartał nie są pelne. Sygnał , że jest lepiej niż planowano jest ważnym.
          • balcerek04 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 08:18
            skuter44 napisał:

> Porównania te nie są pełne (a jeszcze dwóch banków?)

Czy inne banki poza Pekao SA sa w stanie zagrozic PKO BP?
            Szczerze wątpie. Nawet Pekao dzieli od PKO tak duży dystans, że na razie nie widzę by cos sie tu miało zmienić i nasz bank miał kłopoty z utrzymaniem swojej dominującej pozycji.
            To nas wszystkich zasługa smile. Dziwią mnie te glosy, które poddają to w wątpliwość i na to psioczą.
            • skuter44 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 09:38
              Jeśli już psioczą i wybieraja przy tym slabsze strony PKO BP to powinny to robić bardziej analitycznie, obiektywnie ,przekonywujaco , z uwzględnieniem specyfiki kazdego z banków, z uwzględnieniem odmiennych strategii banków.
              • exworker Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 09:49
                Skuter i reszta optymistow - ale wy piszecie bez sensu, az zal czytac.

Niedawno prowadziliscie krucjate, ze tylko zysk sie liczy. Teraz, jak wynik pko spadl dramatyczie porownujac do bardzo podobnego biznesowo banku - pekao, piszecie, ze wazne sa inne czynniki i analizy.

Nie macie ani obiektywizmu, ani wiedzy ekonomicznej, ani rozumu, tylko ideologie.
                • balcerek04 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 10:49
                  Ty na prawdę nie znasz się na finansach. Myslalem że wczesniej to tylko tak się zgrywałeś. Ale już tą wypowiedzią to sam siebie przeszedłeś. Przeczytaj ze zrozumieniem co piszą analitycy o naszych wynikach i co pisza ludzie tutaj. Oni mają trochę więcej wiedzy od ciebie.
                  To też jest przyklad dla pokolenia y, że dobre studia to podstawa. Wtedy człowiek więcej rozumie z tego co się naokoło niego dzieje.
                  • zocha37 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 14:09
                    balcerek04 napisał:

> Ty na prawdę nie znasz się na finansach. Myslalem że wczesniej to tylko tak się
                    > zgrywałeś. Ale już tą wypowiedzią to sam siebie przeszedłeś. Przeczytaj ze zro
                    > zumieniem co piszą analitycy o naszych wynikach i co pisza ludzie tutaj. Oni ma
                    > ją trochę więcej wiedzy od ciebie.
                    > To też jest przyklad dla pokolenia y, że dobre studia to podstawa. Wtedy człowi
                    > ek więcej rozumie z tego co się naokoło niego dzieje.

"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę" - Stanisław Ignacy Witkiewicz
                • skuter44 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 15:47
                  Exworker .Daj przykłady na mój temat. Moje twierdzenia, że "tylko zysk sie liczy". Nie bądź gołosłowny.
        • exworker Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 09:51
          He he a gdyby analitycy prognozowali 5 zlotych zysku, a bank zarobilby 10 zlotych, te byscie piali z zachwytu ? To jest takie zabawne, jak sie was czyta.
          • exworker Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 10:00
            Tak duzy spadek zysku potwierdza fatalne zarzadzanie bankiem i nie dostosowanie do realiow rynkowych. Kiedys pisalem, ze pko skonczy jak tp sa, podtrzymuje ta teze.
            • skuter44 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 15:51
              exworker napisał: Tak duzy spadek zysku potwierdza fatalne zarzadzanie bankiem i nie dostosowanie do realiow rynkowych. Kiedys pisalem, ze pko skonczy jak tp sa, podtrzymuje ta teze.
              -----------------------------------

Jaki spadek zysku, za jaki okres potwierdza fatalne zarządzanie bankiem ?
              Jakie elementy zarzadzanie wpłyneły na obnizenie zysku ?

Podasz odpowiedzi . Bedziemy dyskutować z Tobą.

UstawieniaWyloguj

skuter44

Ulubione fora
              Ulubione wątki
              a gdyby tak nieba ...
              Polityka i Gospoda...
              Ateizm czy religia?
              Nie-do-wiary polit...
              Banki
              Unia Europejska
              Forum Słowiańskie
              Forum Pracowników ...
              Leziowa Melyna
              analogowe
              Publicystyka
              Tarczyca dorosłych...
              ROZTOCZE
              Kultura
              Szanujmy wspomnienia
              Forum dla marudnych
              Vistula
              aha@Grafika.com
              Zamość
              Bez Granic
              Na emeryturze
              Rozmowy pracownikó...
              Społeczeństwo
              Forum emerytów i r...
              Narodowość Słowiańska
              Zamość - Zdjęcia
              Roztocze - Zdjęcia

zwiń

Dodaj zdjęciaTwojetongue_outostyZdjęcia

Postytongue_outrzyjaciółNieprzyjaciół
              • skuter44 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 15:54
                exworker napisał: Tak duzy spadek zysku potwierdza fatalne zarzadzanie bankiem i nie dostosowanie do realiow rynkowych. Kiedys pisalem, ze pko skonczy jak tp sa, podtrzymuje ta teze.
                ---------------------------------
            • dr_wycior Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 16:32
              Co w banku osiągającym najwyższy zysk jest niedostosowane do realiów rynkowych?
              A widzisz jeszcze że udzialy w rynku wzrosly, czyli o czym to świadczy?
              A o skutera sie nie martw. Na starym forum ruch jest mały więc każdy kto tam sie pojawial ma więcej czasu by udzielać się tu
              • exworker Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 17:21
                Ty widzisz najwiekszy wynik w sektorze, ja widze utrate rynku i dramatyczny spadek zyskow plus glupie tlumaczenie, ze bank jest w trendzie rynkowym. Jakos pekao nie jest w trendzie rynkowym.

Ja widze fakty, Ty widzisz ideologie i iluzje. Slogany ze cos jest najwieksze nie maja z realna ekonomia nic wspolnego. To demagogia.
                • d.p.r Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 18:08
                  exworker napisał:

> Ty widzisz najwiekszy wynik w sektorze, ja widze utrate rynku

zobacz że udzialy rynkowe wzrosły. gdzie więc widzisz utratę rynku. jest odwrotnie bank wzrasta na rynku
                  • skuter44 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 21:26
                    W finansach, ekonomice, analizach finansowych liczą się oceny oparte na faktach liczbowych.
                    To własnie o te fakty proszą Cię koledzy . Chodzi o fakty na potwierdzenie Twoich twierdzeń i ocen , chodzi o potrzebę przedstawia nia analizy sytuacji banku polskiego PKO, zamiast wydumanych haseł.. Głosząc tu swoje opinie nie poparte niczym stajesz sie niewiarygodnym. A do tego często ten wrogi i lekceważący stosunek do adwersarzy (w tym szczególnie do mnie) wcale Ci nie przysparza przyjaciół. Zauważ miałeś 1-2 wrogów (z swojej winy i przyczyny) teraz prostują Twoje drogi na forum liczne osoby. A robią to w trosce o Twoją pozycję na forum, w trosce o dobrą, rzeczową atmosferę .
                    • exworker Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 21:48
                      Wynik banku spadl o 22 procent

Wynik pekao spadl o 5 procent

Fakty. Bez komentarza.

Jesli ktos uwaza, ze bank podbija rynek a jednoczesnie wynik mu leci o 22 procent podczas gdy lustrzany biznesowo bank traci 5 procent, to ja nie podejmuje z kims takim dyskusji.
                      • exworker Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 21:54
                        Mam do Ciebie taki stosunek, na jaki wg mnie zaslugujesz.

Poza tym moge miec nawet samych wrogow, nie zamierzam bialego nazywac czarnym.

• skuter44 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 15.05.13, 06:18

Nie muszę z Tobą dyskutować bo mi nie dorastasz. O profesjonalizm proszą Cię jednak inni forumowicze. Twoją bankowość widać i czuć. Kiedy nie odróżniasz nic poza białym i czarnym.
                          Każdy adwersarz potrzebuje równego sobie partnera do dyskusji. Poza tym w kazdej dyskusji istotne są :analiza, dowody i wnioski .
                          Twoje zdanie o mnie nie ma tu znaczenia.
                      • chudy_ser Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 14.05.13, 23:32
                        A wiesz czym się mierzy wzrost w rynku? Udziałami rynkowymi różnych produktów. Akurat pod tym względem I kw. Był dla banku udany. A dla ciebie drobna rada, czas skończyć studia i czegoś się w końcu nauczyć. Powodzenia big_grin
                      • skuter44 wyniki PeKaO za I kw.gorsze niż oczekiwano 15.05.13, 10:16

exworker napisał: Wynik banku spadl o 22 procent Wynik pekao spadl o 5 procent
                        Fakty. Bez komentarza. Jesli ktos uwaza, ze bank podbija rynek a jednoczesnie wynik mu leci o 22 procent podczas gdy lustrzany biznesowo bank traci 5 procent, to ja nie podejmuje z kims takim dyskusji.

Nie musisz podejmować z nikim dyskusji bo naciagasz , upraszczasz swoje opinie.
                        Ten twój wzorcowy dla PKO BP bank ma takie wyniki . To są dobre wyniki ?

gpwmedia.pl/wiadomosci/7194/spadek_zysku_pekao_w_i_kwartale/
    • zocha37 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 15.05.13, 00:15
      @Eksiu
      Rozumiem,że nie możesz znieść tej propagandowej sieczki, ale wystarczy,że raz zaprezentujesz swoje stanowisko, bo dyskusja z pijarowcami mija się z celem.
      Lepiej będzie zostawić ich samym sobie w ich bezkrytycznym samozachwycie.
      O to właśnie im chodziło, aby wciągnąć Cię w te żarna mielące prawdy objawione na PRNews.pl.To samo było na starym forum, które skończyło się tak,że Ci dla których zostało ono stworzone skończyli tam pisać.To samo mają na co dzień w pracy.Taki sam chłam propagandowy trafia na Intrę i wystarczająco podnosi im ciśnienie.

Pozdrawiam wink
      • exworker Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 15.05.13, 04:34
        @zocha

Ok
      • d.p.r Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 15.05.13, 07:01
        zocha37 napisała:

> @Eksiu
        > Rozumiem,że nie możesz znieść tej propagandowej sieczki, ale wystarczy,że raz z
        > aprezentujesz swoje stanowisko, bo dyskusja z pijarowcami mija się z celem.

almo co takiego się stało, że głosy ludzi zadowolonych z banku, z jego wyników, z jego produktów, z pracy, nazywasz propagandową sieczką. co takigo zaszło, że zadowoleni pracownicy są wyśmiewani i traktowani ironicznie. przecież jako alma zawsze broniłaś innych przed tego typu teaktowaniem. co się zmieniło?
        • zocha37 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 15.05.13, 10:21
          d.p.r napisał:

> almo co takiego się stało, że głosy ludzi zadowolonych z banku, z jego wyników,
          > z jego produktów, z pracy, nazywasz propagandową sieczką. co takigo zaszło, że
          > zadowoleni pracownicy są wyśmiewani i traktowani ironicznie. przecież jako alm
          > a zawsze broniłaś innych przed tego typu teaktowaniem. co się zmieniło?

Tak nie żałuję, że broniłam przede wszystkim Wafla (ale nie tylko), przed atakami za jego poglądy i próbą traktowania jak trolla. Taka wówczas była sytuacja na forum, że jego stanowisko, poglądy stanowiły mniejszość na forum.Wpadł w gniazdo szerszeni i bezmyślnie był atakowany.
          Był agresywny, ale i sam porządnie obrywał. I prawdą jest również, że inni mający pozytywne poglądy byli również sekowani. Temu się rzeczywiście przeciwstawiałam. Zwłaszcza wówczas, kiedy padały argumenty osobiste.

Alma, która dla niektórych z jakichś powodów stała się "ikoną' dla mnie jest wielkim wyrzutem sumienia i o tym przede wszystkim pisałam w moim pożegnaniu i szczerze chciałam odejść.
          Tak Grochu wczytaj się w jego całą treść, a nie tylko początek, bo to Ci akurat pasuje.
          Może wówczas coś jeszcze zrozumiesz.

Kolego D.P.R, jeśli nie widzisz w tym, co tu robią te osoby, które zresztą od początku tego forum tak zaistniały, zwykłej propagandy i na siłę zamulania forum materiałami z serwisu PRNews to rzeczywiście nie zrozumiemy się. Jeśli się zastanawiacie nad tym, co się stało ze starym forum, to właśnie to była praprzyczyna jego powolnej, z początku niezauważalnej degradacji.
          To nasza wina, to znaczy tych, którzy wówczas tłamsili każdy głos sfrustrowanych pracowników przede wszystkim tych z pierwszej linii. Oni to sukcesywnie odchodzili z forum, aż w końcu zostało towarzystwo wzajemnej adoracji i diabeł Exworker w różnych wcieleniach (zresztą nasz produkt) wasz prawdziwy żywiciel. Bez niego nie możecie funkcjonować. On dodaje wam paliwa. A reszty dokończyła bezmyślna cenzura, w której tak naprawdę wiodącą rolę miał Skuter/Czuk a nie Wafel, choć on był bardziej widoczny. Zapędy cenzorskie Skutera/Czuka dla uważnych czytelników starego forum były widoczne od dawna. Proszę sprawdzić sobie historię forum przed okresem waflowskim.

Wasze widzenie Almy jest obarczone nieobiektywizmem. Wznieśliście ją na piedestał, bo Was wspierała, była z tej samej paczki, pisała to, co wam się podobało, a dziś? No cóż nasze drogi prawdopodobnie rozeszły się, bo jeśli nawet w jakimś momencie będę się zgadzać z pozytywnym postrzeganiem firmy w takim całościowym ujęciu, to z pewnością nie będę Wam towarzyszyć w Waszych publicznych samozachwytach, ponieważ ważniejsze dla mnie są odczucia, doświadczenia moich pracujących Koleżanek i im sprzeniewierzać się nie będę.
          • skuter44 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 15.05.13, 10:50
            zocho37 .... wszystkiego najlepszego w dniu imienin.

Piszesz : .."ważniejsze dla mnie są odczucia, doświadczenia moich pracujących Koleżanek i im sprzeniewierzać się nie będę "...

Wg mnie odczucia są często neprawdziwe. Doświadczenia Koleżanek, Twoje , moje są nieraz
            ni przypiął do rzeczywistości. A więc opieranie się na nich prowadzi na manowce.

PS. Kasowałem znikomą część wpisów które wypadły z forum. Ilość kasowanych wpisów
            zależała wyłącznie od tego czy były czy nie były zgodne z restrykcyjnym regulaminem. Nie zależały od złej czy dobrej woli moderatora. Przecież nikt w to nie uwierzy w moje katowanie
            forumowiczów a tym bardziej w zamulanie forum newsami. Piszemy na forum (nie o Marynie...) ale na jakiś aktualny temat. Aktualne tematy powstają głownie w mediach.
            Prezentujemy więc link do takiego ciekawego artykułu i wyrazamy opinię swoją na ten temat. Ja tak przynajmniej robię od wielu lat (na wszystkich moich miejscach dyskusji) i dotychczas nikt nie zwrócił mi uwagi, że zmaulam forum.
            • exworker Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 15.05.13, 11:52
              Bo to co piszecie jest bezrozumna sieczka.

Mozna byc zadowolonym z pracy w pko, lubic ten bank, wiazac sie z nim zawodowo itp.
              Ale nie wolno zaklamywac rzeczywistosci w imie powyzszych pogladow.

Nikt normalny nie powie, ze spadek zysku o 22 procent to dobry wynik, nikt normalny w obecnej dobie informatyzacji nie powie, ze ksiaeczki sko to innowacja, nikt normalny nie powie, ze pensja na czas wystarczajaca na piwko swiadczy dobrze o pracodawcy, nikt normalny nie powie, ze nieludzkie metody w stylu Nowy Rytm to dobre zarzadzania. Takie przyklady mozna mnozyc. Tylko krzyzowcy sprawy pkowskiej moga byc tak nieobiektywni, zindoktrynowani.
              • chudy_ser Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 15.05.13, 12:30
                Widzisz, to wygląda tak że właśnie wiele osób tak uważa jak ty piszesz że nikt normalny tego nie robi. Mnóstwo osób w banku. Ale ok powiedzmy że to wszystko piar. Tylko powiedz dlaczego tak samo uważają analityce, eksperci rynkowi niezależni od Pko. Często pracujący u konkurencji albo w firmach analizujących rynek bankowy. Oni właśnie chwalà wyniki, chwalą sko, itd. Odpowiedz dlaczego oni wszyscy siè mylà a rację masz ty?
                • exworker Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 15.05.13, 13:58
                  Jacy analitycy uwazaja, ze sko to innowacja, skoro byla juz 30 lattemu, jacy analitycy uwazaja, ze spadek zysku o 22 procent jest super, jacy analitycy uwazaja, ze pensja powinna wystarczyc na piwko ( wszak termminowe wyplacanie pensji to obowiazek a nie dobra wola ), jacy analitycy sa jednoczesnie pracowkami pko i moga cos powiedziec o nowym rytmie, jacy analitycy codziennie sa straszeni zwolnienami za plany ?

Czekam na przyklady tych analitykow.
                  • chudy_ser Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny :) 16.05.13, 08:25
                    exworker napisał:

> Jacy analitycy uwazaja, ze sko to innowacja, skoro byla juz 30 lattemu,
                    Kapituła Kongresu Gospodarki Elektronicznej, kapituła konkursu Lider Informatyki, kapituła plebiscytu Złoty bankier, kapituła konkursu Lider świata finansów smile
                    "Prawie 135 tysięcy dzieci założyło zaś konto w serwisie internetowym SKO, który w pierwszym roku swojego istnienia nagrodzony został między innymi podczas VII Kongresu Gospodarki Elektronicznej w kategorii Projekt Roku, w 16. edycji konkursu "Lider Informatyki" w kategorii Bankowość i Finanse oraz w trakcie IV edycji plebiscytu Złoty Bankier 2012. W kwietniu br. SKO zdobyło także statuetkę „Lidera Świata Finansów” w kategorii najbardziej innowacyjny bank. Jurorzy konkursów doceniali innowacyjność produktu, przyjazny interfejs oraz wkład w edukację ekonomiczną najmłodszego pokolenia programu SKO."

> jacy analitycy uwazaja, ze spadek zysku o 22 procent jest super,
                    Analitycy z 12 ! biur maklerskich smile
                    "Zysk banku okazał się ekko powyżej oczekiwań rynku, który spodziewał się, że wyniesie on 743,1 mln zł. Zysk netto całej grupy PKO BP w pierwszym kwartale 2013 roku spadł do 781,4 mln zł z 1004,8 mln zł rok wcześniej - poinformował bank w komunikacie.

Oczekiwania dwunastu biur maklerskich co do zysku netto za I kwartał wahały się od 703 mln zł do 787 mln zł."

>jacy analitycy uwazaj
                    > a, ze pensja powinna wystarczyc na piwko ( wszak termminowe wyplacanie pensji t
                    > o obowiazek a nie dobra wola ),
                    A kto tak twierdzi? Jak na razie tylko ty smile

>jacy analitycy sa jednoczesnie pracowkami pko i
                    > moga cos powiedziec o nowym rytmie,
                    O nowym rytmie powiedziec cos mogą wyniki banku. Jesli sprzedaż będzie rosła to znaczy, że projekt jest dobry, jesli bedzie spadała to znaczy że wymaga korekty. Jaka ty masz wiedze na ten temat

>jacy analitycy codziennie sa straszeni zwolnienami za plany ?
                    A co do tego mają analitycy? Plany są od tego by je realizować. Za realizację planów są nagrody (premie), za brak realizacji nie ma nagród, a przy powtarzającym się braku realizacji bank szuka innych osob gotowych plany realizować. Czy znasz jakikolwiek bank postępujący inaczej?

> Czekam na przyklady tych analitykow.
                    Ciekawe jak teraz to wszystko przeinaczysz?
                    • exworker Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny :) 16.05.13, 08:34
                      Czlowieku nie osmieszaj sie.
                      • pokolenie-y Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny :) 16.05.13, 08:50
                        Ja nie rozumiem o co tobie chodzi.
                        Chciałes przyklady to ci podal.
                        Całe mnóstwo.
                    • exworker Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny :) 16.05.13, 09:06
                      chudy_ser napisał:

> exworker napisał:
                      >
                      > > Jacy analitycy uwazaja, ze sko to innowacja, skoro byla juz 30 lattemu,
                      > Kapituła Kongresu Gospodarki Elektronicznej, kapituła konkursu Lider Informatyk
                      > i, kapituła plebiscytu Złoty bankier, kapituła konkursu Lider świata finansów :
                      > )
                      > "Prawie 135 tysięcy dzieci założyło zaś konto w serwisie internetowym SKO, któr
                      > y w pierwszym roku swojego istnienia nagrodzony został między innymi podczas VI
                      > I Kongresu Gospodarki Elektronicznej w kategorii Projekt Roku, w 16. edycji kon
                      > kursu "Lider Informatyki" w kategorii Bankowość i Finanse oraz w trakcie IV edy
                      > cji plebiscytu Złoty Bankier 2012. W kwietniu br. SKO zdobyło także statuetkę &
                      > #8222;Lidera Świata Finansów” w kategorii najbardziej innowacyjny bank. J
                      > urorzy konkursów doceniali innowacyjność produktu, przyjazny interfejs oraz wkł
                      > ad w edukację ekonomiczną najmłodszego pokolenia programu SKO."

Zwracam honor - sa ludzie gotowi nazwac cos, co powstalo 30 lat temu, za innowacje. Bez komentarza.

> > jacy analitycy uwazaja, ze spadek zysku o 22 procent jest super,
                      > Analitycy z 12 ! biur maklerskich smile
                      > "Zysk banku okazał się ekko powyżej oczekiwań rynku, który spodziewał się, że w
                      > yniesie on 743,1 mln zł. Zysk netto całej grupy PKO BP w pierwszym kwartale 201
                      > 3 roku spadł do 781,4 mln zł z 1004,8 mln zł rok wcześniej - poinformował bank
                      > w komunikacie.
                      >
                      > Oczekiwania dwunastu biur maklerskich co do zysku netto za I kwartał wahały się
                      > od 703 mln zł do 787 mln zł."

I po co sie osmieszasz ? Analitycy podali przewidywania co do zysku a nie ocenili, ze jest dobry. Czy jak strata wyniesie 3 mld i bedzie zgodna z oczekiwaniami rynku tez wkleisz opinie analitykow ?

> >jacy analitycy uwazaj
                      > > a, ze pensja powinna wystarczyc na piwko ( wszak termminowe wyplacanie pe
                      > nsji t
                      > > o obowiazek a nie dobra wola ),
                      > A kto tak twierdzi? Jak na razie tylko ty smile
                      >
                      > >jacy analitycy sa jednoczesnie pracowkami pko i
                      > > moga cos powiedziec o nowym rytmie,
                      > O nowym rytmie powiedziec cos mogą wyniki banku. Jesli sprzedaż będzie rosła to
                      > znaczy, że projekt jest dobry, jesli bedzie spadała to znaczy że wymaga korekt
                      > y. Jaka ty masz wiedze na ten temat

Czyli jak zagnasz ludzi do pracy po 14 godzin i wyniki wzrosna to system jest dobry ? Bez komentarza.

> >jacy analitycy codziennie sa straszeni zwolnienami za plany ?
                      > A co do tego mają analitycy? Plany są od tego by je realizować. Za realizację p
                      > lanów są nagrody (premie), za brak realizacji nie ma nagród, a przy powtarzając
                      > ym się braku realizacji bank szuka innych osob gotowych plany realizować. Czy z
                      > nasz jakikolwiek bank postępujący inaczej?

Nie mowie o planowaniu tylko sposobie zarzadzania ludzi. Plany musza byc. A jak niemal cala zaloga nie wykonuje planow, to znaczy, ze wszyscy sa do zwolnienia ? Bez komentarza.

> > Czekam na przyklady tych analitykow.
                      > Ciekawe jak teraz to wszystko przeinaczysz?

Mysl, zanim cos napiszesz. Ale zwracam honor co do sko - co prawda to sie w glowie nie miesci - ale masz racje - sa instytucje gotowe nazwac innowacja produkt powstaly 30 lat temu. Coz, czego sie nie robi dla pko aby tylko cos moglo byc innowacyjne.
                      • chudy_ser Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny :) 16.05.13, 09:23
                        exworker napisał:

> I po co sie osmieszasz ? Analitycy podali przewidywania co do zysku a nie oceni
                        > li, ze jest dobry. Czy jak strata wyniesie 3 mld i bedzie zgodna z oczekiwaniam
                        > i rynku tez wkleisz opinie analitykow ?

Po co przeinaczasz? Przecież pytałes o analityków. Na dowod że nie wiesz o czym mówisz poniżej ich konkretne komentarze smile

"Wynik generalnie jest dobry. Największym zaskoczeniem są rezerwy. Bank zanotował silny spadek odpisów na rezerwy....
                        "...Postawiłbym niewielki "plusik" przy tym wyniku ze względu na niskie rezerwy. Pytanie czy będzie to do podtrzymania w następnych kwartałach".
                        finanse.wp.pl/kat,7071,title,Wynikom-PKO-BP-w-I-kw-13-pomogly-nizsze-niz-oczekiwano-rezerwy-opinia,wid,15640403,wiadomosc.html
                    • zocha37 Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny :) 16.05.13, 09:20
                      @chudy_ser
                      Twój obiektywizm i uczciwa ocena to serwis PRNews.pl, do którego wszelkie komunikaty i materiały prasowe przesyła bank prnews.pl/kontakt/
                      Powtarzasz już to, co wcześniej zamieścili już inni korzystający z tego źródła.
                      • chudy_ser Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny :) 16.05.13, 09:26
                        @zocha37

Proszę bardzo eksiu. Nie podoba się prnews, gdzie piszą różne osoby, to może takie źródło smile
                        finanse.wp.pl/kat,7071,title,Wynikom-PKO-BP-w-I-kw-13-pomogly-nizsze-niz-oczekiwano-rezerwy-opinia,wid,15640403,wiadomosc.html
                        Dlaczego za wszelką cenę chcesz udowodnić że rzeczywistość jest inna niż w rzeczywistości jest wink
                        • zocha37 Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny :) 16.05.13, 09:41
                          chudy_ser napisał:

> @zocha37

> Dlaczego za wszelką cenę chcesz udowodnić że rzeczywistość jest inna niż w rzec
                          > zywistości jest wink

Twoja rzeczywistość to jest zaspokojenie oczekiwań analityków, którzy maja prawo do swoich przewidywań i albo im się te przewidywania (jak wolisz analizy) sprawdzają, albo nie (w jedną bądź druga stronę). Możesz się oczywiście cieszyć z tego, że się analitykom przewidywania nie sprawdziły, co nie zmienia faktu, że zysk banku spadł ponad 20% , kiedy zysk jego największego konkurenta działającego na tym samym rynku spadł o 6%.
                          • exworker Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny :) 16.05.13, 09:47
                            Prawda lezy tam, gdzie lezy. Wynik spadl o 22 procent a konkurencja jest juz tuz tuz od wygenerowania najwyzszego wyniku w sektorze.

Cale miesiace udowadniano tu i na starym forum, ze wykladnia wszystkiego jest wynik finansowy. No to macie teraz swoja wykladnie.
                            • exworker Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny :) 16.05.13, 09:52
                              Jakim idiota trzeba byc, zeby utworzyc watek, pokazac spadek zysku o 22 procent i napisac, ze znowu mamy sie czym pochwalic.

Czekam na watek - jest super ! strata pko za x kwartal wyniosla 2,4 mld i byla nizsza o 100 mln niz oczekiwal rynek ! bank jest znowu najlepszy wink
                              • skuter44 Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny 16.05.13, 10:26
                                Oto argumenty dwóch wyobcowanych "komentatorów" ekonomicznych forum szukajacych zła w polskim banku stosowane przeciwko kilku forumowiczom cieszących sie z optymistycznych wiesci ze swojego banku, swojej pracy.

Źle jest, psiakrew. A kto powie, że dobrze, to go w mordę" .

(wg odwróconych spostrzeżen Witkacego)
                                • zocha37 Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny 16.05.13, 10:54
                                  skuter44 napisał:

> Źle jest, psiakrew. A kto powie, że dobrze, to go w mordę" .
                                  >
                                  > (wg odwróconych spostrzeżen Witkacego)

"Spotkałem człowieka tak nieoczytanego, że musiał cytaty z klasyków wymyślać sam."
                                  ~ Stanisław Jerzy Lec
                                  • skuter44 Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny 16.05.13, 13:17
                                    Tylko nieuczciwi wyszukują cytaty bo sami nie potrafią bądź nie chcą przekazywać uczciwie
                                    swoich myśli, chowają się za głowami innych.
                            • scooter004 Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny :) 16.05.13, 18:16
                              Oto i cała twoja perfidia. Najpierw z waflem toczyłeś boje że zysk nie jest najważniejszy. Teraz jak zysk jest mniejszy to alarmujesz jak to się źle dzieje.

A wiesz cwaniaczku do czego te twoje gierki doprowadzą? Do tego że ktoś powie że trzeba ten zysk poprawić.

A wiesz jak to się robi? Zwiększa przychody i zmniejsza koszty.

A wiesz co to dla nas może oznaczać? Wyższe plany i większe zwolnienia. I to tacy jak ty pseudoobrońcy, którzy już tu nie pracują podpowiadają takie rozwiązania.
                              • skuter44 Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny :) 16.05.13, 18:46
                                Bardzo trafne spostrzeżenie imienniku .
                                Chodzi o taki właśnie efekt końcowy (pożywkę do nowego poniżania banku) by móc podjąć atak na zarządzajacych za wielką skalę zwolnień i plany niemozliwe do wykonania. -wink
                                I szydło z worka wychodzi, widzimy kto tu szkodzi pracownikom banku. -wink
                              • zocha37 Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny :) 16.05.13, 18:53
                                scooter004 napisał:

> A wiesz cwaniaczku do czego te twoje gierki doprowadzą? Do tego że ktoś powie ż
                                > e trzeba ten zysk poprawić.
                                >
                                > A wiesz jak to się robi? Zwiększa przychody i zmniejsza koszty.
                                >
                                > A wiesz co to dla nas może oznaczać? Wyższe plany i większe zwolnienia. I to ta
                                > cy jak ty pseudoobrońcy, którzy już tu nie pracują podpowiadają takie rozwiązan
                                > ia.

Jezuisicku, na stos Exworkera, na stos ludu roboczy.Ma psiakrew diabelską moc czarnoksiężnika big_grinbig_grinbig_grin
                                • exworker Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny :) 16.05.13, 20:39
                                  Spokojnie, mysle, ze nic bardziej patologicznego juz nie moze spotkac sprzedawcow.

A poza tym he he nie jestem opiniotworczy a gora juz wie jak was wycisnac.
                                • rozowy_chomik Re: Więcej obiektywizmu i uczciwej oceny :) 18.05.13, 23:07
                                  zocha37 napisała:

> Jezuisicku, na stos Exworkera, na stos ludu roboczy.Ma psiakrew diabelską moc c
                                  > zarnoksiężnika big_grinbig_grinbig_grin

Czyli dla Ciebie jego wypowiedzi tytaj służą nam wciąż pracującym w banku? Czy miałabyś takie same zdanie gdybyś dalej była prawcownikiem PKO?
              • skuter44 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 15.05.13, 13:36
                Tylko woje oblegający twierdzę banku polskiego mogą nie zauważać jej ogromu, murów i siły
                załogi.
                Trudno mi ciągle krytykować nasz bank jesli widzę, że zarządzający nim nie ustępują konkurencji w swej strategii i działaniach.
                Wynik za jeden kwartał roku nie jest miernikiem . Program działania banku obejmuje rok.
                Dopiero wynik za rok, poddany analizie finansowej (rutynowej a najlepiej specjalistycznej)
                może być podstawą do oceny sytuacji banku.
                O książeczkach szkolnych mamy podobne zdanie ale juz cały system informatyczny, technologia i produkty w obszarze SKO mają znamiona innowacyjnych usług bankowych.
                Pensje w PKO , sposób zadaniowania i rozliczania pracowników są bardzo podobne do tych
                które spotkamy w innych polskich bankach.
                Metody zarządzania bankiem i doskonalenia obsługi bankowej (zauważam choć tempo zmian krytykuję) zmieniają się na korzyść klientów i pracowników. Chyba tylko przeciwnicy polskiego banku tego świadomie nie zauważają.
      • groch_z.kapusta Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 15.05.13, 08:17
        zocha37 napisała:

> @Eksiu
        > Rozumiem,że nie możesz znieść tej propagandowej sieczki, ale wystarczy,że raz z
        > aprezentujesz swoje stanowisko, bo dyskusja z pijarowcami mija się z celem.
        > Lepiej będzie zostawić ich samym sobie w ich bezkrytycznym samozachwycie.
        > O to właśnie im chodziło, aby wciągnąć Cię w te żarna mielące prawdy objawione
        > na PRNews.pl.To samo było na starym forum, które skończyło się tak,że Ci dla kt
        > órych zostało ono stworzone skończyli tam pisać.To samo mają na co dzień w prac
        > y.Taki sam chłam propagandowy trafia na Intrę i wystarczająco podnosi im ciśni
        > enie.

Dla przypomnienia smile

"Pożegnanie
        Autor: alma590 04.01.13, 15:13
        Witam

Ponieważ postanowiłam zrezygnować z uczestnictwa w forum chciałabym w ostatnim moim poście podziękować, przeprosić i podzielić się ostatnimi już moimi refleksjami.

W tych sytuacjach, gdzie reagowałam na formę niektórych wypowiedzi (przekleństwa, epitety, argumenty odnoszące się do rodzin oponentów itp.) oraz w tych sytuacjach, w których tylko z racji tej, że ktoś prezentował pozytywną opinię o banku próbowano z niego zrobić trolla nie mam wyrzutów sumienia i jestem głęboko przekonana o słuszności mego postępowania. Robiłam to w imię tych samych zasad i wartości, które dziś tu na Forum zostały określone „bzdetami” lub „przykrywką” wykorzystywaną do jakiś tam niecnych wiadomych tylko tym osobom działań. Ażeby było śmieszniej czyni to również osoba, którą onegdaj chciano wykluczać z grupy dyskutantów, ponieważ ośmielała się prezentować odmienne poglądy od ówcześnie przeważającego nurtu."
        • kotwica110 Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 15.05.13, 23:12
          wyniki sa b dobre , firma ma sie wysmienicie i w nagrodę (jak niesie plotka)ci którzy te zyski wypracowali zostaną pozbawieni nagród jubileuszowych, zostaną zmniejszone odprawy i zobaczymy co jeszcze nam prezes sprezentował w nagrodesmile nie kijem go to pałą ,taka tu panuje zasada.
          • ta-bulla-rasa Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 27.05.13, 10:44
            Gadaj zdrów. Wyniki są dobre bo dobrze pracujemy. Tylko były pracownik ma z tym problem bo juz nie może powiedzieć że to jego zasługa. Żal d... ściska. Co nie exworker big_grin
    • grabieiwidly Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 24.06.13, 16:20
      Gratulacje dla pracowników. To ich zasługa smile
      • ta-bulla-rasa Re: zysk PKO za I kw. lepszy niż oczekiwano 26.06.13, 09:50
        grabieiwidly napisała:

> Gratulacje dla pracowników. To ich zasługa smile
        Przyłączam się do gratulacji !
        Szacunek smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka