Dodaj do ulubionych

Newsy z PR News. Żródło: PKO BP

17.05.13, 00:27
Zadziwiające jest to mnożenie wątków zawierających linki do artykułów PR News na temat PKO BP, gdzie źródłem jest głównie PKO BP.
Po co powielacie artykuły z PR News?
Qui bono?
Przoduje w tym tabulla rasa i nawet tu-j-24 z rozpędu poszedł w jej ślady.

I zadziwiającym jest, że w tych wątkach nie ma dyskusji tylko opinie: 'zgadzam się, jest super" albo 'nie zgadzam się- jest do kitu" i przekonywanie tych co mówią, że jest super, że jest do kiltu i odwrotnie.
Dyskutujecie z tubą propagandową korporacji? Z bliżej nieznanym (albo znanym) 'bytem' zwanym "źródło PKO BP"?
Co wam daje takie zgadzanie się albo niezgadzanie się ze "źródłem PKO BP".
Czy nie skuteczniejszym byłoby przedstawienie waszej zgody albo niezgody bezpośrednio "u źródła" (PKO BP)?

Jak już koniecznie musicie, to może wklejajcie newsy z PR News (źródło: PKO BP) w tym wątku?
Kto będzie chciał, będzie mógł sobie tu demokratycznie zagłosować w stylu: "zgadzam się- sukces!!! /nie zgadzam się- jest do bani!!!.

Obserwuj wątek
    • skuter44 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 17.05.13, 07:22
      Andrej to ciekawy temat. Piszesz:

* Zadziwiające jest to mnożenie wątków zawierających linki do artykułów PR News na temat PKO BP, gdzie źródłem jest głównie PKO BP. Po co powielacie artykuły z PR News?

Może najpierw nalezałoby ustalić czy korzystanie w Rozmowach, zaczynanie tu watk/dyskusji od przedstawienia z sieci jakiej wiadomości czy newsa na tym forum , ze swoim
      komentarzem/stanowiskiem/krytyką , jest tolerowane. Bo widzę, że nie wszyscy to mile widzą.
      W podtekście Twojej wypowiedzi też to wyczuwam.
      W mojej sytuacji nie mam innego rozwiazania jak włączać się/inicjować dyskusję na tematy
      banku pochodzące z sieci (jako te : z PKO bądź PR News bądź z blogów, portali,.....) albo
      na tematy o charakterze wspomnień z pracy w banku. I dla mnie nie ma różnicy z jakiego źródła pochodzi informacja. Jeśli teamt jest ważny, aktualny, polemiczny, dyskusyjny pozwalam sobie utworzyć z niego wątek. Daję do żródła link, czasem wklejam jakieś zdanie
      kontrowersyjne i..... przedstawiam swój pogląd w poruszonej sprawie. Wadą moją jest, że nie szukam informacji na ten sam temat. Ale to świadomie , by "pacyfikować" swjego poglądu
      w tej sprawie. Poza tym wiem, że temat rozwiną inni forumowicze, w oparciu o inne źródła.
      I tak się dzieje. Przykład z wczorajszego dnia (na tym forum). Alma/zocha przedstawiła argumenty - artykuły - do prognozy Pokolenia-y , po to by obalić moje poglądy w tej sprawie.
      Kolejny przykład. Exworker konsekwentnie krytykuje PKO BP (w oparciu o fakty) w oparciu o
      informację o spadku zysku w tym banku. Zaś koledzy (w tym ja) wklejamy linki z innych artykułow ,w których sytuacja finansowa PKO i PeKaO przedstawiana jest szczególowo, na podstawie wielu wskaźników finansowych.

Domyslam się, że chodzi Ci o to, że PR News to tuba propagandowa PKO i powielanie informacji z tej tuby jest przedłużeniem PR banku. Dziękuję za zwrócenie mi uwagi.
      Ale ja nie zastanawiam się nad źródłem (ba nieraz przez nieuwagę - opieram się na
      źródle nieaktualnym). Nie wybieram informacji - czy źródłem jest PKO czy inne miejsca w sieci - ale oceniam je pod kątem atrakcyjności, nowości, prawdziwości, zgodności/niezgodności z moimi poglądami bądź wiedzą o poruszanej sprawie.

Jeśli ktoś uważa, że tubą propagandową banku jest ten forumowicz który wznawia/prowadzi dyskusję w oparciu o jakieś źródla z sieci , w tym bankowe ... to nie mogę się z tym absolutnie zgodzić. Jesli ktoś dyskwalifikuje np. mój czy czyj udział na forum, że wprowadzamy nowe wątki i informacje dotyczace miejsca/rankingów PKO, wyników, strategii, nowości dot. PKO, że do tego dajemy swoje prywatne przecież opinie - to ja osobiscie dziękuję za takie miejsce dyskusji.
      Mierżą mnie ploty (skąd, kto pochodzi, co robił, co pisał przed laty). Coraz rzadziej mam chęć odgryzać się gryzącym. Wkurzają mnie nawalanki na forum i rozmowy nie na temat (co odbierane jest jako próby moderowania). Dziwią rózne aluzje muzyczne i satyryczne , jakby nie było pieknej muzyki. Nie mam tu czasu na wyszukiwanie sentencji wielkich tego świata, w sytuacji kiedy jestem wśród normalnych i realnych ludzi/spraw/problemów. Do tematów lekkich, łatwych i przyjemnych, emeryckich, politycznych, światopoglądowych mam swoje fora. Bywam tam kiedy chcę i nie muszą mi o tym przypominac/wysyłac tam jakies tutejsze autorytety.

(moim miejscu w szeregu
      • skuter44 erratka 17.05.13, 07:25

Winno być : by nie "pacyfikować" swjego poglądu

Wyrazy na koncu wpisu są niepotrzebne/przypadkowe
    • andriej540 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 17.05.13, 08:21
      Odpowiem tu, by nie śmiecić.

@tabula
      Fakt, bez propagandy w mediach i w "gazetkach wewnętrznych", na intrze, czy na spotkaniach tzw. motywacyjnych- nie ma korporacji.

Nie zabraniam niczego ani tobie ani skuterowi. Róbta co chceta.
      Od zdziwienia do zabraniania jest bardzo daleka droga.
      Mam prawo przedstawić swoją opinię tak jak wy i powiedzieć co i jak widzę.

Tak potwierdzam, że dyskusja w wątkach powielanych nie interesuje mnie, bo mnożenie podobnych sobie tematycznie wątków jest dla mnie bezcelowe.
      Po osobach wypowiadających się widzę, że rozmowa w tych wątkach nie wzbudza szału dyskusji ani nie porywa większego gremium (raczej stali i powtarzający się dyskutanci w nich się wypowiadają albo nowi co to rzucą słowem i znikają).

Myślę, że wielu pracowników denerwuje to, że bank jest prezentowany jako idealny, najlepszy, ten, co największy sukces i zysk osiągnął a na nic konkretnego się to nie przekłada dla Nich.

Wręcz przeciwnie -czują się narzędziem do wyciskania z nich tego, czym potem bank się chwali. I tu jest całkiem spora robota do wykonania dla PR wewnętrznego a nie podgrzewanie frustracji.
      A to, że to, że analitycy pomylili się w oszacowaniu rezerw i dlatego zysk jest większy niż przewidywali nie jest dla mnie powodem do dumy a powodem do przyjrzenia się kompetencjom analityków.

Kto chce niech sie wypowiada w takich namnożonych newsach jeśli potrzebuje trochę połechtać siebie w ten sposób. Też to ludzkie pragnienie jest. Może wówczas trochę tej " aureoli" spadnie też na niegowink.
      Mam nadzieję, że im dłużej będziecie pracować w korporacji, tym większego dystansu do niej nabierzecie (w tym do newsów, które z nich wychodzą do mediów).
      Wolność jest. Róbta z nią co chceta. Można ją nawet zmarnować.
      • zocha37 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 17.05.13, 10:56
        andriej540 napisał(a):

> Tak potwierdzam, że dyskusja w wątkach powielanych nie interesuje mnie, bo mno
        > żenie podobnych sobie tematycznie wątków jest dla mnie bezcelowe.
        > Po osobach wypowiadających się widzę, że rozmowa w tych wątkach nie wzbudza sza
        > łu dyskusji ani nie porywa większego gremium (raczej stali i powtarzający się d
        > yskutanci w nich się wypowiadają albo nowi co to rzucą słowem i znikają).

Wpadają również Ci, którzy spokojnie tego chłamu czytać nie mogą i reagują tak jak sobie założyli właśnie propagandowcy. Prosiłam Eksia o pozostawienie ich samym sobie, a sama również nie wytrzymałam.No cóż każdy ma granice wytrzymałości.Nadal uważam, że jedynym wyjściem jest ignorowanie tych "ważnych wieści" podawanych nam przez pijarowców.
        Na starym forum te tzw. merytoryczne wątki miały powodzenie dopóki był tam Eksworker, a potem zamarły one i zamarło forum.Wrzucał Skuter, Balcerek i inni tematy, na które albo oni sami ze sobą gaworzyli, albo w ogóle nikt. Tu w jednym z wątków Balcerek napisał do Skutera: "Tam gdzie piszesz dyskusja trwa głównie pomiędzy Toba i waflem. Tu jest szansa, że więcej osób zainteresuje się tematem i zechce wypowiedzieć".I oto właśnie chodzibig_grin
        Nie mają z kim biedactwa.Mogliby powrócić na stare forum, ale po co z kim będą tam dyskutować, sami ze sobą?Tutaj zawsze jest szansa, że kogoś sprowokują big_grin

> Myślę, że wielu pracowników denerwuje to, że bank jest prezentowany jako idealn
        > y, najlepszy, ten, co największy sukces i zysk osiągnął a na nic konkretnego si
        > ę to nie przekłada dla Nich.
        > Wręcz przeciwnie -czują się narzędziem do wyciskania z nich tego, czym potem ba
        > nk się chwali. I tu jest całkiem spora robota do wykonania dla PR wewnętrznego
        > a nie podgrzewanie frustracji.

Oj Andrzejku słowo denerwuje, to jest określenie nie oddające tego jak reagowali za moich niedawnych przecież czasów (2 lata to jakby wczoraj) wink a i dziś to uszy puchną od kwiecistych określeń nie do zacytowania big_grin

> Mam nadzieję, że im dłużej będziecie pracować w korporacji, tym większego dyst
        > ansu do niej nabierzecie (w tym do newsów, które z nich wychodzą do mediów).

Wydaje mi się, że to nie o to chodzi, bo przypuszczam, że albo nie mają nic wspólnego z pracą w banku na stanowiskach, gdzie ludzi się tresuje, poniża, wykorzystuje, albo idą w zaparte i sprzeniewierzają się sami sobie.

> Wolność jest. Róbta z nią co chceta. Można ją nawet zmarnować.

"Aaa… mądrego to i przyjemnie posłuchać." wink
        W końcu głos rozsądku, tyle, że to niestety "głos wołającego na puszczy" crying
        Jak zwykle zresztą.

Pozdrawiam Cię serdecznie wink
    • andriej540 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 17.05.13, 08:30
      Tak tujot.
      Warto jest podkreślać, że ludzie, pracownicy są jedynym źródłem tego,co osiąga bank. Ich praca, ich zaangażowanie. Czasem praca ponad normę. Warto podawać przykłady ich dobrej pracy i tak argumentować i to akcentować.
      • skuter44 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 17.05.13, 08:52
        Andreju. To jest konkretne wyjasnienie swoich/Twoich spostrzeżeń.
        Trudno z cześcią ich się nie zgodzić.

Fora bankowe nie muszą być tubą banku ani też tubą jego przeciwników
        czy konkurencji. Tu mamy luźne rozmowy a nie miejsce polowań
        na swoich osobistych wrogów, czy przeciwników . Tak trzymam.
        • andriej540 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 18.05.13, 00:31
          skuter44 napisał:

> Andreju.
          > Tu mamy luźne rozmowy a nie miejsce polowań
          > na swoich osobistych wrogów, czy przeciwników . Tak trzymam.

I cieszy mnie to Skuter!!! Ze ci się tu podoba pomimo, ze Mysza na forum, 'za płotem" napisała:

"(...) a Kotwica bazując na tych emocjach miał bardzo dobra bazę, utrzymal najpierw sam Forum przez 3 miesiace, ale trzymala go gleboka niechec do Banku, niechec dla ludzi ktorych pomimo ciezkiej pracy - nadal cieszy praca w PKO.... Kotwica/Ekworker dewaluluja ich slowa...."
          • kotwica110 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 18.05.13, 00:56
            drugie wcielenie wafla potrafi mnie rozbawić. niecheć do banku mnie trzymala ,dobre, bardzo dobre. waflu zapraszam do oddziału na obsługę , wykazuj sie umiejetnościami, sprzedawaj
            produkty,przydaj sie do czegoś,jesteś zwyklym ignorantem i zbednym kosztem dla firmy.
            ja wiem jak wygladała praca w pko kilkadziesiąt lat temu a jak wyglada dziś więc mogę napisać ,że tak źle jeszcze nie było,takiego pomiatania pracownikiem, buty i chamstwa jak teraz nie doświadczyłem.
            • andriej540 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 18.05.13, 01:27
              Kotwica, spokojnie.
              Masz żal do Banku, czy do konkretnych ludzi z banku?
          • skuter44 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 18.05.13, 06:59
            Andreju. Odnosisz się do mojej wypowiedzi o treści:

" Tu mamy luźne rozmowy a nie miejsce polowań na swoich osobistych wrogów, czy przeciwników . Tak trzymam "

wyrwanej z kontekstu. Wyprowadzasz z niej ogólne i nieuprawnione wnioski, jak niesolidny dziennikarz. Pomijasz politykę kilku prominentnych osób i stan faktyczny na forum. Pomijasz nocne oświadczenie Exworkera ,szczerze przedstawioną politykę na "Rozmowach..." , cele i zalecenia dla forumowiczów. Pomijasz wpisy kilku osób w których w sposób niegodny przegania się mnie z forum, jak psa podwórzowego ze złym rodowodem i opinią.
            Jak mógłbym uznać, że na tym forum jest okej. Przecież zapowiedziałem odejście, na które twórcy forum bardzo czekają.
            Wiążesz moją wypowiedż z pytaniami Szarej Myszy na innym forum skierowanymi do wszystkich pracowników, w tym do tych którzy mają tematy i problemy a nie korzystają z mozliwości dyskusji jakie tworzy im "Forum pracowników PKO BP". Szara Mysz nie pyta mnie bo zna moje uczciwe motywy dot. pisania na forach, bo przecież ja piszę na Forum pracowników PKO BP.

Andreju. Przecież ja to powyzej piszę postulat jako, jako przypomnienie zapowiedzi załozyciela "Rozmów..." Podkreslam też, że jest to moje osobiste zachowanie. Oświadczam, że ja ("tak trzymam") - prowadzę tu luźne rozmowy, nie poluję na wrogów (to na mnie polują) , nie szukam przeciwników (lecz merytorycznych adwersarzy). Forumowiczów normalnych, uznajacych jednakowo wszystkich tu rozmówców, faktycznie ta moja wypowiedź powinna cieszyć . Ale przecież rzeczywistość i prawda jest inna. Moje i kilku kolegów rzeczowe wpisy na temat wyników banku sa napiętnowane, nie podejmuje się merytorycznej dyskusji. Oczekiwania na dobrą atmosferę do dyskusji na tutejszym forum są bezskuteczne. Przeciwnie, zapowiadacie schowanie obiektywnych tematów bankowych i ich autorów w jakimś kąciku, w jednym wątku. Nikt z poważnych rozmówców nie zostanie w tak zamkniętym getcie , wśród ludzi wzajemnie się adorujących , pomijających realia i prawdę obiektywną, odwracajacych "kota ogonem", nie sznujacych zdania adwersarzy , oczekujących na cudowne przeobrażenie się banku na taki jak był przed laty.
            • andriej540 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 19.05.13, 23:22
              skuter44 napisał:

> Andreju. Odnosisz się do mojej wypowiedzi o treści:
              >
              > " Tu mamy luźne rozmowy a nie miejsce polowań na swoich osobistych wrogów, czy
              > przeciwników . Tak trzymam "
              >
              > wyrwanej z kontekstu. Wyprowadzasz z niej ogólne i nieuprawnione wnioski, jak
              > niesolidny dziennikarz. Pomijasz politykę kilku prominentnych osób i stan fakty
              > czny na forum. Pomijasz nocne oświadczenie Exworkera ,szczerze przedstawioną po
              > litykę na "Rozmowach..." , cele i zalecenia dla forumowiczów. Pomijasz wpisy k
              > ilku osób w których w sposób niegodny przegania się mnie z forum, jak psa podwó
              > rzowego ze złym rodowodem i opinią.
              > Jak mógłbym uznać, że na tym forum jest okej. Przecież zapowiedziałem odejście,
              > na które twórcy forum bardzo czekają.
              > Wiążesz moją wypowiedż z pytaniami Szarej Myszy na innym forum skierowanymi do
              > wszystkich pracowników, w tym do tych którzy mają tematy i problemy a nie korz
              > ystają z mozliwości dyskusji jakie tworzy im "Forum pracowników PKO BP". Szara
              > Mysz nie pyta mnie bo zna moje uczciwe motywy dot. pisania na forach, bo prze
              > cież ja piszę na Forum pracowników PKO BP.
              >
              > Andreju. Przecież ja to powyzej piszę postulat jako, jako przypomnienie zapow
              > iedzi załozyciela "Rozmów..." Podkreslam też, że jest to moje osobiste zachow
              > anie. Oświadczam, że ja ("tak trzymam") - prowadzę tu luźne rozmowy, nie poluj
              > ę na wrogów (to na mnie polują) , nie szukam przeciwników (lecz merytorycznych
              > adwersarzy). Forumowiczów normalnych, uznajacych jednakowo wszystkich tu rozmów
              > ców, faktycznie ta moja wypowiedź powinna cieszyć . Ale przecież rzeczywistość
              > i prawda jest inna. Moje i kilku kolegów rzeczowe wpisy na temat wyników ban
              > ku sa napiętnowane, nie podejmuje się merytorycznej dyskusji. Oczekiwania na d
              > obrą atmosferę do dyskusji na tutejszym forum są bezskuteczne. Przeciwnie, zapo
              > wiadacie schowanie obiektywnych tematów bankowych i ich autorów w jakimś kącik
              > u, w jednym wątku. Nikt z poważnych rozmówców nie zostanie w tak zamkniętym get
              > cie , wśród ludzi wzajemnie się adorujących , pomijających realia i prawdę obie
              > ktywną, odwracajacych "kota ogonem", nie sznujacych zdania adwersarzy , oczekuj
              > ących na cudowne przeobrażenie się banku na taki jak był przed laty.
              >
              Przytaczam więc całą twoją wypowiedź, by nie być posądzanym o wyrwanie z kontekstu.
              Rozumiem, że można przesiąknąć opiniami osób, z którymi byłeś w jednej grupie adminów i że można utożsamić swoje myśli z ich myślami ale żeby aż tak, by w najzwyklejszej propozycji widzieć zamach na wolność wypowiedzi i używać tak mocnych i presadzonych słów jak getto i ocenianie ludzi tu piszących jakonie szanujących adwersarzy? Uogólnienia to też rodzaj nieuczciwej argumentacji.
              Trauma pourazowa cię dopadła?

I kto to konkretnie są te "prominentne osoby"o których piszesz i z jakiego powodu są "prominentne"?
              I o jakiej "polityce" mówisz, którą te osoby stosują, bo nie rozumiem o czym do mnie mówisz przytaczając takie argumenty w kontekście ,że to forum nie jest okej.

• skuter44 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 20.05.13, 03:33
                Andrej pisze : "Przytaczam więc całą twoją wypowiedź, by nie być posądzanym o wyrwanie z kontekstu." Dalej jest kopia tego wpisu.
                Piszesz m.in.
                " Rozumiem, że można przesiąknąć opiniami osób, z którymi byłeś w jednej grupie adminów i że można utożsamić swoje myśli z ich myślami ale żeby aż tak, by w najzwyklejszej propozycji widzieć zamach na wolność wypowiedzi i używać tak mocnych i przesadzonych słów jak getto i ocenianie ludzi tu piszących jako nie szanujących adwersarzy? Uogólnienia to też rodzaj nieuczciwej argumentacji. Trauma pourazowa się dopadła? "
                Nie mam traumy pourazowej lecz oceniam sytuację na forum i wyprowadzam z niej wnioski . Nie do końca mnie rozumiesz. Staraj się patrzeć obiektywnie. Przeczytaj odpowiednie wpisy a znajdziesz tam próby zamachu na wolność wypowiedzi.
                Pisząc np. , że utożsamiam swoje myśli z myślami adminów bo przesiąkłem ich opiniami stawiasz mnie w świetle marionetki która nie ma swojego zdania. Co nie jest prawdą. Wystarczy przeczytać kilka moich wpisów na bratnich forach. Tu napisałem faktycznie ostro, ale byłem poruszony ostatnimi wpisami kierowanymi bezpośrednio do mnie przez (wg mnie - są to przecież prominentne osoby) exworkera , exwokera, zochę, kotwicę, agrafka ,....w których były obelgi, insynuacje, próby wyrzucenia mnie z tego forum. Osoby prominentne to wg mnie - kierujące forum lub opiniotwórcze lub mające autorytet,… Zauważ, że ma też miejsce presja szerszego jeszcze grona na kilku młodych pracowników-forumowiczów by zaniechali prezentowania udokumentowanych bądź medialnych informacji o sukcesach banku. Exwoker (uznawany za jedno z wcieleń exworkera) przedstawił zapowiedź ,do głoszących chwałę banku, że należałoby ich opinie ulokować w jednym wątku. Ja tę nocną tyrradę skierowaną do inaczej niż on (exwoker) myślących uznałem za politykę forum. Miałem do tego podstawy bo później nikt z w/w osób prominentnych nie odciął się potem od zapowiedzi exwokera a wszyscy zabierali głos . Czy to mało by zwrócić uwagi na te niekorzystne zjawiska i nie ostrzegać, że zapowiadanie schowania obiektywnych tematów bankowych i ich autorów w jakimś kąciku spowoduje odejście z forum tych wartościowych osób bo nie zostaną oni „ w tak zamkniętym getcie , wśród ludzi wzajemnie się adorujących , pomijających realia i prawdę obiektywną, odwracających "kota ogonem", nie szanujących zdania adwersarzy , oczekujących na cudowne przeobrażenie się banku na taki jak był przed laty”.
                Dziwne to wszystko bo dzieje się na forum które powstało z powodu jakoby tłumienia krytyki banku i nie dopuszczania forumowiczów do własnych opinii , na forum pracowników banku.

• andriej540 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 20.05.13, 08:13
                  Skuterze napisałeś:
                  > Exwoker (uznawany za jedno z wcieleń exworkera) przedstawił zapow
                  > iedź ,do głoszących chwałę banku, że należałoby ich opinie ulokować w jednym
                  > wątku. Ja tę nocną tyrradę skierowaną do inaczej niż on (exwoker) myślących u
                  > znałem za politykę forum.
                  To była moja, Andrieja propozycja umieszczona w mojej wypowiedzi inicjującej ten wątek a nie słowa Exwokera.. I powtarzam, że była to propozycja a nie zapowiedź. Proszę cię o uważność,gdy odnosisz się do wypowiedzi poprzedników i nie obarczanie nią osób nie mających z ww wypowiedzią nic wspólnego oraz nie uogólnianie, że moja propozycja jest polityką forum.
                  Ja mówie za siebie.
                  • skuter44 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 20.05.13, 13:54
                    Twoje mądre wypowiedzi postawiły Cię (w moich oczach) w gronie prominetnych postaci na forum. Suma (powtarzajace się wypowiedzi) tworzą - wg mne - politykę forum. Tym bardziej
                    polityką forum mozna nazwać wypowiedzi prominentnych forumowieczów kiedy ich treści pokrywaja sie często z wpisami innych dyskutantow.
                • zocha37 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 20.05.13, 10:17
                  Zjawisko, które ma miejsce na tym forum tzn. propaganda bankowa nie istnieje na żadnym pracowniczym forum bankowym i przypuszczam, że na żadnym innym forum pracowniczym.

Dla przykładu :
                  forum.gazeta.pl/forum/f,98532,forum_pracownika_bgz.html
                  forum.gazeta.pl/forum/f,54651,Forum_Pracownikow_PEKAO_SA.html
                  www.forum-bankowe.pl/forum-pracownikow-ing/
                  www.forum-bankowe.pl/forum-pracownikow-millennium/
                  www.forum-bankowe.pl/forum-pracownikow-bre-bank-mbank-multibank/
                  Nie zauważyłam,aby pracownicy innych banków umieszczali w tematach ich interesujących linki do propagandowych materiałów bankowych.Nigdzie nie znalazłam wątków: najlepszy bank, najlepszy produkt, naj...naj....naj...big_grin
                  Przypuszczam, że gdyby ktokolwiek tam spróbował takich praktyk jakich dopuszczają się pijarowcy u nas zostaliby odpowiednio potraktowany, ale tam faktycznie fora założone są przez pracowników i poruszane są tematy pracownicze.
                  Ile musi być strachu i obaw, ze strony naszego banku, skoro tyle energii, zaciętości, ciężkiej pracywink poświęcają na neutralizację krytycznych opinii pracowniczych.
                  Przecież to potęga na rynku, lider, a może jednak kolos na glinianych nogach?, skoro nawet stwierdzenie faktu, że spadek zysków o 22% jest traktowane jako atak na wizerunek banku przez oczywiście "wrogów banku" i to polskiego bankubig_grin.
                  A już bzdurne zarzuty, że ten kto tak twierdzi szkodzi pracownikom, bo przez niego zarządzający podniosą plany, przykręcą pracownikom śrubę...big_grin No i rzeczywiście nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.Koledzy piejący z zachwytu nawet nad porażkami banku nie wiedzą chyba, że w ten sposób, przez tak nachalną propagandę stosują tak na prawdę antypropagandę. Dobry PR to taki, który nie jest dostrzegalny przez tych do których jest skierowany.Ale tu nie do końca chodzi jednak tylko o PR. Tu jest większy strach o to, że faktycznie na forum pojawi się więcej tych, którzy tą prawdziwą niekoloryzowaną rzeczywistość pracowniczą będą opisywać.I dlatego trzeba zamulać forum, aby głosy niezadowolenia musiały się przez taką sieczkę przeciskać.I tak to będzie jeszcze zapewne jakiś czas wyglądać.
                  • groch_z.kapusta Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 20.05.13, 10:54
                    zocha37 napisała:

> A już bzdurne zarzuty, że ten kto tak twierdzi szkodzi pracownikom, bo przez ni
                    > ego zarządzający podniosą plany, przykręcą pracownikom śrubę...big_grin No i rzeczywi
                    > ście nie wiadomo czy się śmiać czy płakać

@skuter44

A Ty nie chciałes wierzyć, że wafel tu zagląda i sobie popisuje wink. Nawet jeśli nie jest obecny ciałem to jego duch zawładnął nawet tak rozsądnymi forumowiczami jak nasza forumowa babcia wink i piszą tak jak wafel nauczał wink
                    • exworker Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 20.05.13, 12:14
                      Ja mysle ze wafel to skuter.
                    • skuter44 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 20.05.13, 14:04
                      Grochu. Zaczynam wierzyc w twoje teorie spiskowe.
                      Cytowany wpis zochy faktycznie jest podobny do waflowego. Bo zgadzam sie z tym co piszesz - " jego duch zawładnął nawet tak rozsądnymi forumowiczami jak nasza forumowa babcia "
                      Odżegnaj się jednak o słowa "babcia".

A propos, dlaczego bzdurne są czyjeś przemyslenia (nie zarzuty), że maksymalizacja/wzrost zysku to prawdopodobny wzrost zadań sprzedazowych i wieksza skala zwolnień w Banku a wcale nie znaczy, że wzrost płac ?. W ktorym miejscu siedzi ta bzdura ?
                      • groch_z.kapusta Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 20.05.13, 14:31
                        skuter44 napisał:

> Grochu. Zaczynam wierzyc w twoje teorie spiskowe.

Nie, nie. Ja tylko myślę że nasz eksio to kotwica. Co do koleżanki to wafel wywarł na nią ogromny wpływ. Poniżej kolejny przykład ktorego wafel by się nie powstydził
                        forum.gazeta.pl/forum/w,243880,144366575,144378021,Re_Propozycja_polaczenia_obu_forow.html
                  • chudy_ser Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 20.05.13, 14:00
                    zocha37 napisała:

> Nie zauważyłam,aby pracownicy innych banków umieszczali w tematach ich interesu
                    > jących linki do propagandowych materiałów bankowych.Nigdzie nie znalazłam wątkó
                    > w: najlepszy bank, najlepszy produkt, naj...naj....naj...big_grin

Może nie mają się czym pochwalić big_grin. No i lider jest jeden więc oni nie mogą pisac że sa naj bo to PKo jest naj big_grin
          • skuter44 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 18.05.13, 08:40
            Andreju . Informujesz, że Mysza na forum, 'za płotem" napisała: "(...) a Kotwica bazując na tych emocjach miał bardzo dobra bazę, utrzymal najpierw sam Forum przez 3 miesiace, ale trzymala go gleboka niechec do Banku, niechec dla ludzi ktorych pomimo ciezkiej pracy - nadal cieszy praca w PKO.... Kotwica/Ekworker dewaluluja ich slowa...."

Uważam, że pytania Szarej Myszy na bratnim forum są uczciwe . Cytowany wycinek jej wypowiedzi nie ma związku z moimi poglądami o forum "Rozmowy..." Moje zdanie na temat
            funkcjonowania forum wyrażam tu bieżąco. Wg mnie, forum to nie rozwinie skrzydeł jesli będzie wyłącznie miejscem krytyki banku i żalów jego pracowników , natomiast informacje o dobrych stronach banku będą tu zamiatane pod dywan a ich autorzy traktowani podejrzliwie. Słabością forum jest brak możliwości udzielania indywidualnej pomocy pracownikom, która tam jest świadczona.
            • exworker Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 18.05.13, 09:15
              Cieszy mńie Twoja skuterze troska o rozwiniecie skrzydel przez to forum.

Nie Tobie ani mnie decydowac, jakim miejscem bedzie forum. Ty nadal i kilku innych nie mozecie sie pogodzic, ze mozna tu pisac co sie mysli. Moze byc miejscem wylacznej krytyki, widocznie o tym ludzie chca pisac a rozpaczliwe proby zamulenia forum wklejaniem propagandowej papki tego nie zmienia.

A forum juz rozwinelo skrzydla.
              • skuter44 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 18.05.13, 11:43
                Exworker pisze mnie:

* Cieszy mńie Twoja skuterze troska o rozwiniecie skrzydel przez to forum. Nie Tobie ani mnie decydowac, jakim miejscem bedzie forum.

A decyduję ? Wyrażam jedynie pogląd/opinię bo dobrze wszystkim życzę. Zabraniasz tego ? Za późno. Już wyraziłem. Prawdopodobnie naraziłem się też przeciwnikom tego forum.

* Ty nadal i kilku innych nie mozecie sie pogodzic, ze mozna tu pisac co sie mysli.

Chyba coś Ci się pokręciło. Jesteś jednym z niewielu który nie dopuszcza tu mysli by ktoś
                pisał dobrze o banku, by przekazywał tym samym pozytywne opinie o jego pracownikach.
                To tylko Ty możesz pisać co myslisz a inni tego nie mogą ? Tylko dlatego, że ich myslenie niezgodne jest z Twoimi myslami ?. Czy to jest normalne ? Nie. Masz chyba syndrom b.pracownika który ma jakiś żal i związane z tym frustracje , może za doznane krzywdy .

* Moze byc miejscem wylacznej krytyki, widocznie o tym ludzie chca pisac a rozpaczliwe proby zamulenia forum wklejaniem propagandowej papki tego nie zmienia.

Nie baw sie w dyplomatę. Czytam jasno - "moze byc miejscem wylacznej krytyki" - tj. może być jedynie miejscem krytyki, krytyki do której tylko niektórzy mają wyłączność. Dobrze zrozumiałem. Otóż Kolego . Nie tak . Forum jest otwarte dla krytykujących bank i oceniających go dobrze, też dla takich jak ja - starających się oceniać bank obiektywnie.
                PIszesz tylko , że ludzie chcą wyłacznie krytykować. Kto im broni (ja i kilku innych - pokazujacych bank z dobrej/złej strony ?), dlaczego krytyczne są tu bardzo nieliczne wątki.
                Czy pisanie aktualności o banku (newsów ) blokuje jakoś dyskusję krytyczną o banku ?
                Przecież tu nie ma cenzury i przeciwników krytyki banku.

* A forum juz rozwinelo skrzydla.

Co rozumiesz przez rozwinięcie JUŻ skrzydeł , podczas gdy ja DOPIERO tego zyczyłem ?
                Mylna to ocena. Forum dobrze wystartowało. Owszem.
                Ale ma już pół roku ? A treści tu ile ? A korzyści dla pracowników z forum jakie ? A pomoc dla nich jaka ? A wnioski dla banku i pracowników - jakie ? A wnioski wyciagnięte z innego forum, by unknąć błędów - jakie ? A tematy aktualne i krytyka banku - gdzie ?
                jaka ?
    • exworker Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 17.05.13, 08:51
      Tak, tez to zauwazylem - mnozenie watkow propogandowych a pozniej udawane dyskusje. Balcerek, tuj23, groch, ser. Moim zdaniem to proba zmany wizerunku forum na zewnatrz, aby ktos, kto wchodzi, odniosl mylne wrazenie co do nastrojow i punktu widzenia pracownikow.

Robia to z zacieciem fanatykow. Tamto forum juz zniszczyli, teraz wzieli sie za to, bo nie udalo sie go zamknac.
      • skuter44 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 17.05.13, 09:07

Exworker pisze - "Robia to z zacieciem fanatykow. Tamto forum juz zniszczyli, teraz wzieli sie za to, bo nie udalo sie go zamknac."

Ze starych forumowiczów jak tu piszę. Uderzyłeś w stół.... Nie zauwazyłeś, że masz głowny swój udział w niszczeniu historycznego i fajnego forum . Całe szczęście udział nieskuteczny.
        Nie zauważasz, że to samo usiłujesz zrobić z tym forum ?
        Z uporem maniaka szukasz/inspirujesz na siłę złe nastroje pracowników i nie dopuszczasz
        mysli, że pracownicy (b.duza ich część, tu na forum) chce pokazać prawdę o banku, jego dobre i złe strony ?
        • skuter44 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 17.05.13, 09:10
          Nie zauważyłeś Exworkerze, że osiągnąłem cel.
          Nie ma dwóch for o jednakowej nazwie.
          Nie ma przyzwolenia (wewnątrz dyskusji forumowych, bez udziału moderatorów)
          na bezpodstawne atakowanie banku ? Jest równowaga i wolność wypowiedzi.
    • andriej540 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 17.05.13, 09:09
      Balcerku z Alternatywy
      Może krytyka jest cenną informacją dla zarządzających nią? Dla tych co chcą słuchać nie tylko " lukrowanych" opinii? I wyciągać wnioski?
      Dla mnie głosy głównie " obronne" na temat Formy są oznaką że człowiek zaciekle broniący korporacji jest na najlepszej drodze do zostania jej fanem, który nie przyjmie nic co by mu burzyło obraz jaki ma w swojej głowie. Nie szkoda byłoby ci stracić obiektywizm we własnym myśleniu, by stać się "korporacyjnym bezmózgowcem"?
      Niestety obserwuję, że w korporacjach jest spora grupa ludzi którzy tracą swą tożsamość, bo nie są już tylko "ja" a stają się "my". Tak mocno utożsamiają się z Firmą, "poświęcili się pracy" tak bardzo, że stracili siebie.
    • andriej540 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 17.05.13, 09:17
      Tabula widzę, że sprytnie manipulujesz używając sofizmatów.
      Teraz podważasz wiarygodność ludzi nie mając podstaw a tylko prezentując własne odczucia i obserwacje.
      Ludzie mają to do siebie, że myślą i wyrabiają sobie własne opinie co do tego co widzą wokół siebie, nie na na tym co im się poda w newsach. Zazwyczaj robią to na bazie własnego rozumu, doświadczenia i postrzegania.
      • andriej540 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 17.05.13, 09:41
        Czy zauważasz,że usiłując podważać wiarygodność byłych pracowników usiłujesz też podważyć wiarygodność skutera?
        • skuter44 Re: Newsy z PR News. Żródło: PKO BP 17.05.13, 09:54
          Muszę uzupełnić ten wpis i nadać mu pełną treść.

Nie zauważyłeś Exworkerze, że osiągnąłem cel.
          Nie ma dwóch for o jednakowej nazwie.
          Nie ma przyzwolenia (wewnątrz dyskusji forumowych, bez udziału moderatorów)
          na bezpodstawne atakowanie banku ? Jest równowaga i wolność wypowiedzi.

Cel osiągniety został bez mojego czynnego udziału.
          Agora narzuciła zmianę nazwy forum. (jest okej, funkcjonują 2 fora,
          niekonkurencyjne).
          Sami forumowiecze doprowadzają tu do równowagi profil forum,
          nie dopuszczają by było tuba konkurencji PKO i tubą PKO.
          A ja cieszę się z tego efektu.
          Dlatego mało mnie boli podgryzanie.
          Mam kilka miejsc na GW do merytorycznej dyskusji o bankach.
          • skuter44 erratka 17.05.13, 09:58

Powinno być :

nie dopuszczają by było tuba konkurencji PKO albo tubą PKO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka