Dodaj do ulubionych

PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków

17.05.13, 06:33
prnews.pl/pko-bank-polski/pko-bank-polski-idealnym-pracodawca-wsrod-bankow-6546819
@andriej
Czasy się zmieniają i PRNews stał się takim samym medium jak każda inna gazeta. Jest tu dużo informacji, które i tak znamy z banku, ale fakt że ktoś, nie tylko bank, napisał o nich, czyni z takiej informacji wiadomość publiczną i pozwala o niej dyskutować. Gdyby takie same informacje nie były upubliczniabe, to w większości przypadków byłyby tajemnicą przedsiębiorstwa.
Nie chcesz, nie dyskutuj, nie zabraniaj jednak ludziom myślącym inaczej wymieniać poglądów na tematy, które są dla nich ciekawe lub ważne. To, że takie dyskusje przeszkadzają Exworkerowi i wielu obecnym tu jego klonom, nie osnacza jeszcze, że w banku nie ma już ludzi inaczej myślących smile
Obserwuj wątek
    • skuter44 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 07:31

Tabularasa. Kurde. Musisz mysleć podobnie jak ja. Musisz w tym samym czasie pisać o tym
      na tym samym forum ? -smile

Ale dlaczego w osobnym wątku ?
      Przecież odpowiadasz tym wpisem/wątkiem na treść innego, dopiero co powstałego watku.
      Chyba wątku ktory Cię zaintrygował i wywołał Twój wpis.

Zastrzegam się. Prosze nie traktowac powyzszej treści jako próby moderowania na forum.
      Kto by smiał. I przepraszam.
      • skuter44 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 07:48
        Mała korekta. Z treścią Twojego wpisu zgadzam się w pełni.

Ale wpis nie jest komentarzem artykułu. Wklejając ten artykuł , którego sam tytuł jest bulwersujacy, dałeś plamę. Prawdopodobnie chciałeś mnie sprowokować do krytyki.

Nasuwa się pytanie - Czy wogóle jest w świecie idealny pracodawca ?
        Po drugie - jak może student oceniać pracodawcę , kiedy u niego nie pracował.
        Po trzecie - czemu służą takie oceny ? Wiadomo reklamie banku, przyciaganiu
        absolwentów do pracy w banku (i to w sytuacji kiedy zwalnia się
        często dobrych pracowników; tylko dlatego, że mają 59 i mniej lat).

• ta-bulla-rasa Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 08:58
          skuter44 napisał:

> Ale wpis nie jest komentarzem artykułu. Wklejając ten artykuł , którego sam tyt
          > uł jest bulwersujacy, dałeś plamę. Prawdopodobnie chciałeś mnie sprowokować do
          > krytyki.
          >
          Wpis nie jest i nie miał być komentarzem do artykułu. Ale wpis jest i miał być wyjasnieniem dlaczego po "interwencji" andrieja decyduję sie by wklejać kolejny artykuł z PRN. Jako pracownicy banku nie mamy się czego wstydzić. Bank na różnych polach dobrze wygląda na rynku. I ta jest nasza zasługa, a próby odebrania nam tych zasług były są i bedą.
          • fig-a75 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 11:15
            a ja się wstydzę mówić, gdzie pracuję.
            jak znajomi zapraszają mnie na weekendowy wypad w fajne miejsce... to sorki - odmawiam, bo mnie nie stać. a oni się dziwią - przecież pracujesz w banku , to jak to cię nie stać? a jak im powiedziałam ile zarabiam - to nie uwierzyli. dopiero, gdy pokazałam rmua.
            jest mi wstyd, bo uczciwie pracuję, mam dobre/bardzo dobre wyniki i czuję się jak dziad liczący każdy grosz, aby przetrwać do kolejnej pensji.

a właśnie.... jeszcze czekam na wypłatę nadgodzin.

bank oczywiście ma się świetnie. i tak jak piszesz - jest to też moja zasługa.

pozdrawiam,
            Figa dziad.
            • skuter44 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 13:40
              Do Twojej fig-75 sytuacji nie mam słów.

Ale pracy w banku wstydzic się nie możesz. W każdym banku pracownicy z niskim stażem, na "niskich" stanowiskach, zarabiają niewiele. I nie jest to powód by się tego wstydzić. Niech
              wstydzą się ci co tak mało płacą , za dobrą i trudną pracę.

Jak to, zapraszają Cię znajomi i każą Ci płacić ?
              • balcerek04 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 15:46
                @skuter44

Dlaczego uważasz że "niech się wstydzą ci co tak mało płacą"?
                Czy nie jest tak, że każdy pracodawca płaci tyle by pozyskac i utrzymać pracownika, ktory posiada kwalifikacje potrzebne pracodawcy?
                Czy ktoś z nas płaci za usługi więcej niż stawki ktore są na rynku?
                Czy sami jako klienci nie poszukujemy banku, w ktorym opłaty za prowadzenie rachunków są najniższe, a oprocentowanie kredytów mniejsze od innych.
                Niby dlaczego mielibyśmy oczekiwać teraz by bank płacił ponad stawki ktore są na rynku bankowym?
            • widzi_misie3 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 15:08
              Nie rozumiem Ciebie Figo75. Jeśli nie jestes zadowolona z wynagrodzenia w banku, to pytanie czy inne czynniki powodują że w ogole jestes zadowolona. Jeśli nie to dlaczwego nie zmienisz pracy?
              Uczciwie pracujesz, masz dobre wyniki i to jest OK. Ale czy za tą uczciwą pracę i te wyniki bank płaci Tobie mniej niż to wynika z Twojej umowy o pracę? Jeśli tak to jest to naganne. UJesli płaci Tobie tyle ile uzgodniłaś podpisując umowę to dlaczego nie jesteś zadowolona? Czy ktoś Ciebie oszukal przy podpisywaniu umowy?
            • s.mok_wawelski Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 15:27
              Jak nauczała Alma na starym forum "To forum spełnia rolę właśnie taką, że tu można z siebie wyrzucić swoje żale i choć sytuacji swojej w ten sposób się nie zmieni, to przynajmniej można sobie ulżyć, ot i wszystko. Skoro jej to pomaga to dobrze. Już kiedyś pisałam o takiej trochę terapeutycznej roli tego forum."
              Myslę , że na nowym forum też jest to aktualne.
            • q.p.r Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 16:45
              a ja qrede odwrotnie mam; nie wstydze sie powiedziec gdzi epracuje; ja tym chwalic sie moge; siedzimy z kumplami przy piwie; kazdy gada o robocie; normalka; mnie mowia ze fajnie mam bo bank dyzy nie zwynie sie w dwa paciniase w terminie jak sie postaram ta na premie wyrobie lekarza mi zafunduja z socjalnego czasami cos tez; a oni co; dnia i godziny nie maja kasa na konto z opoznieniami im wplywa dodatkow zadnych; jak im mowie ze u nas ludzie narzekaja to oni oczy okragle robia i mowia ze zadowolic innych to nikomu sie nie udalo; wiadomo ze kazdy zawsze lepiej miec chce; ale jak po kumplach patrze to widze ze czesto gorzej mozna miec; szanujmy co mamy; ja tam szanuje bo pokore wobec zycia mam
              • skuter44 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 17:11
                Balcerku. Odnosiłem się do treści wpisu Fig_a75. Nie miałem na mysli tego by bank wstydził się przed pracownikami i całym światem. Ale przed Figą. Bo przecież nikt jej nie przekona/nie przekonał, że otrzymuje takie wynagrodzenie jakie bank może jej przyznać, że jej wynagrodzenie wynika z wyceny jej pracy, że płaci jej na poziomie płac w innych bankach i w kwocie zbliżonej za jaką moze pozyskać pracowników. Fig_a75 uważa, że jest oszukiwana i krzywdzona przez bank. Od conajmniej roku to twierdzi. Nie jestem od tego by ją przekonywać , że nie ma racji.
                • skuter44 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 17:21

"....glosy krytyczne i te glosy pochwalne giną po prostu w całej masie braku głosów w ogóle..."

widzi.misie3

Ta myśl/wypowiedź forumowicza jest bardzo trafna. Prezentujemy tu swoje lub nieswoje poglądy ale jest nas ułamek procenta tych co głosu nie zabierają. Nie jesteśmy więc reprezentatami załogi, nie jesteśmy wiarygodnymi analitykami. Jesteśmy tu po to by sobie popisać/pogadać. I tyle. Czy warto więc kopie kruszyć w walce o pietruszkę. ? -wink
                  • exwoker Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 18:06
                    O pietruszkę nigdy kopii kruszyć nie warto wink.
                    Masz rację pisząc, że forum jest po to by sobie pogadać.
                    Poza tym niektórzy korzystają z niego by porobić badania, obserwacje na temat naszych zachowań smile.
                    Mogą z tych zachowań wyciągnąć zadziwiające wnioski. Że generalnie lepiej nam jest jak możemy uzasadnić, że jest źle. Wszystkie wypowiedzi próbujące argumentować, że jest dobrze przyjmujemy podejrzliwie. Najchętniej byśmy autorów takich wypowiedzi stąd przepędzili, albo ostatecznie stworzyli dla nich jeden kącik by tylko tam mogli się wypowiadać.
                    smile
                    A już najbardziej zdumiewa, że w tego typu pouczeniach celują osoby, które albo same na własnej skórze doświadczyły jak to jest być przeganianym z forum tylko dlatego, że ktoś inny nie cieszy się z ich wypowiedzi albo osoby, które jeszcze nie tak dawno broniły prawa do wypowiadania się na każdy temat.

Sam przeszedłeś wielką zmianę. U wafla pouczałeś gdzie pisać, gdzie nie pisać. Sam tu możesz zobaczyć jak to jest od drugiej strony. Andriej, Zocha, Exworker mówią innym gdzie mają pisać (Andriej proponuje by informacje o sukcesch banku podawać tylko w jednym wątku, Zocha namawia byśmy na niektóre wpisy nie reagowali, a Exworker jak zawsze widząc sukces banku wpada w szał). Tylko co to ma wspólnego ze swobodą wypowiedzi sad
                    • exworker Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 21:16
                      Tak, wpadam w szal, widzac jak probuje sie tutaj robic ludziom wode z mozgu, jak na forum wleja sie mechanicznie propogandowe linki nie wiadomo po co i na co, jak widze fanatyzm i nowa religie - wiare i oddanie korporacji.
                      • exworker Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 21:18
                        Zobaczcie np. tytul watki. Autor pisze, ze pko to najlepszy pracodawca na rynku. Zapomina dodac, ze to opinia studentow.

To przypomina reklame szamponu - "Nasz szampon jest najlepszy na rynku" a na dole ekranu mala czcionka dopiska, ze wg tego a tego itp.

Przeciez to jest chore.
                        • groch_z.kapusta Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 21:51
                          Chore to jest to że g ciebie można myśleć tylko w jeden sposób. Każdy inny agresywnie zwalczasz. A ludzi myślących inaczej atakujesz.
                          • exworker Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 22:24
                            Nikogo nie zwalczam i nie atakuje.

No ja przepraszam, ze nie jestem wyznawca pko i nie dam sobie wcisnac do glowy przekonan, ze spadek zysku o 22 procent to super wynik. To przyklad jeden z wielu.

Wielu boli, ze nie mozna mnie zbanowac za niepoprawnosc polityczna.

• mistrzciemnosci Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 18.05.13, 08:16
                              exworker napisał:

> Nikogo nie zwalczam i nie atakuje.
                              >
                              Szefie (Waflu znaczy się wink) daj już spokój z tą komedią smile
                      • rozowy_chomik Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 18.05.13, 23:02
                        exworker napisał:

> Tak, wpadam w szal, widzac jak probuje sie tutaj robic ludziom wode z mozgu, ja
                        > k na forum wleja sie mechanicznie propogandowe linki nie wiadomo po co i na co,
                        > jak widze fanatyzm i nowa religie - wiare i oddanie korporacji.

Ludzie zazwyczaj nie dają sobie zrobić wody z mózgu. Mają swój rozum.
                        A linki to czemu Tobie przeszkadzają? To forum to rozmowy pracownikó pko bp. Trudno byśmy rozmawiali tylko o ukrytym_waflu. Warto rozmawiać też na tematy bankowe. A tym bardziej warto rozmawiać o tym, że suces odnieśli koleżanki i koledzy prcujący nad IKO, nad SKO, sprzedający RORY. Dlaczego chcesz umniejszać ich sukces? Zakeży Tobie by odebrać im satysfakcję z dobrze wykonanej pracy? Na prawdę nue rozumiem tej Twojej krucjaty.
                        • brat_cioteczny Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 19.05.13, 14:00
                          To jest właśnie to. Byli już pracownicy nie pamiętają/nie wiedzą jak wygląda aktualna sytuacja w banku i wydaje im się że swoimi
                          wypowiedziami
                          służą dobrej sprawie. A tymczasem bank już nie jest taki jakim był gdy oni tu pracowali.
                    • skuter44 nie ma idealnych pracodawców i ....forumowiczów 17.05.13, 22:32
                      Najpierw przypomnę (bez uzasadniania) , że - wg mnie - PKO BP nie jest idealnym
                      pracodawcą wśród banków.Nie ma też idealnych forumowiczów a tym bardziej kiedy chcemy ich włożyć do jednego worka i..... potrzasnąć.

Piszesz Exworkerze z podtekstami, m.in.:

*....."niektórzy korzystają z niego (przypomnieniei moje - forum) by porobić badania, obserwacje na temat naszych zachowań . Mogą z tych zachowań wyciągnąć zadziwiające wnioski. "

Nie sądzę by badania zachowań na forum służyły innym badaniom niż naukowym. Przed takimi badaniami socjologicznymi ( i innymi) niesposób się ochronić.
                      Osobiście wierzę, że na takie fora pekaowskie zaglądają przedstawiciele kadr banku licząc na uzyskanie tu informacji o nastrojach, opiniach i wnioskach pracowników. Wybierają oni prawdopodobnie informacje negatywne , w celu ew. eliminowania nieprawidłowości. Pomijają będą informacje i opinie ciągle tych samych forumowiczów. A więc - permanentnie tu chwalących bank (w oparciu PR banku) ale także forumowiczów stale (bez uzasadnienia merytorycznego) atakujących bank i jego władze. Wniosek z tego by w rozmowach o banku, sytuacji w banku, warunkach pracy pracowników brały udział licznie nowe zastępy pracowników (forumowiczów) .

* Piszesz - ..." że generalnie lepiej nam jest jak możemy uzasadnić, że jest źle. Wszystkie wypowiedzi próbujące argumentować, że jest dobrze przyjmujemy podejrzliwie. Najchętniej byśmy autorów takich wypowiedzi stąd przepędzili, albo ostatecznie stworzyli dla nich jeden kącik by tylko tam mogli się wypowiadać."

Przecież takie postępowanie to czysta i niedopuszczalna manipulacja. Może przynieść odwrotne efekty . Nie lepiej dokumentować , uzasadniać i przedstawiać prawdę ? Zło w banku wyjdzie mocno z wpisów na forum . Jeśli faktycznie ono wystepuje i jesli będą to wpisy konkretne, wiarygodne, udokumentowane i liczne. Brak licznych i negatywnych wypowiedzi na forum o problemach banku i jego pracowników (pochodzacych od róznych pracowników i z róznych miejsc pracy) jest słabą stroną obydwu for. Forum takie staje się niewiarygodnym źródłem informacji o nieprawidłowościach w banku jeśli nie są one udokumentowane, hasłowe, zbyt ogólne. Forum jest też niewiarygodne jeśli wszyscy jego uczestnicy piszą źle o banku . Ponadto pisanie prawdy o sukcesach faktycznych banku, które są faktycznie sukcesami pracowników ma glębokie uzasadnienie bo umacnia przekonanie pracowników o decydującej ich roli w budowaniu siły banku. Stwarza tez argumenty do walki o lepsze warunki pracy. Czy tego nie rozumiesz ?
                      Koncentrowanie się załozycieli i polityków tych "Rozmów..." na przepędzaniu (co ma miejsce) tych forumowiczów którzy piszą udokumentowaną prawdę o banku jest wielkim błędem. Uczynić może forum miejscem biadolenia a z narzekającymi tylko nikt nie poprowadzi dialogu. Do grona narzekajacych tylko nie przyjdą pracownicy szukajacy wsparcia i pomocy. Poza tym takie postepowanie (do którego przyznałeś się) stoi w sprzeczności z celem tego wolnego (niby) miejsca dyskusji. Schować do kącika wolnych i rzetelnych forumowiczów tylko dlatego, że pokażą (od czasu do czasu) i dyskutują nad dobrymi stronami banku - to odebranie wolności słowa, to jak (przez analogię do czasów historycznych) zesłanie ich na Sybir. Uważam, że brak wpisów i rozmów pokazujących bank obiektywnie obniży wiarygodność
                      i znaczenie "Rozmów...." Wtedy należało by zmienić nazwę forum na - "Żądania pracowników....."

* Piszesz - "A już najbardziej zdumiewa, że w tego typu pouczeniach celują osoby, które albo same na własnej skórze doświadczyły jak to jest być przeganianym z forum tylko dlatego, że ktoś inny nie cieszy się z ich wypowiedzi albo osoby, które jeszcze nie tak dawno broniły prawa do wypowiadania się na każdy temat ".

Zapomniałeś, że bedąc pracownikiem banku wykonywałeś bankowe procedury
                      i operacje bankowe ? Tu jest sytuacja podobna. Te osoby (w tym ja) nie pouczają nikogo lecz wyrażają swoje poglądy i opinie. A są to opinie najczęściej zgodne z opiniami innych forumowiczów na tym forum. Zamykanie ich w jakimś kąciku nie rozwiązuje problemu.
                      Skutecznie i w sposób cywilizowany możesz mnie i takich wolnościowych kolegów - mających inne zdanie niż Ty, nie wpisanych w politykę forum (by " lepiej nam jest jak możemy uzasadnić, że jest źle") - pacyfikować. Poprostu , nie prowadzić z nimi (nami)
                      dyskusji, nie dokonywać wpisów , nie czynić nawalanek. Głosy takie (pojedyncze) zostaną
                      bez odpowiedzi i wtedy zrealizujesz politykę forum.

cd. w drugim wpisie
                      • skuter44 nie ma idealnych pracodawców i forumowiczów (2) 17.05.13, 22:48

* Dalej Ex piszesz , chyba do mnie imiennie:
                        * Sam przeszedłeś wielką zmianę. U wafla pouczałeś gdzie pisać, gdzie nie pisać.

Pisałem (i piszę) u Mobbiego, nie u Wafla. Zmiana moja jest żadna. Jest jedynie wielka róznica w moim usytuowaniu. Tam jako moderator usuwałem wpisy niezgodne z obowiązujacym regulaminem forum. Jedynie nadgorliwie może, starałem się uporządkować wpisy na forum (apelowałem o wpisy zgodne z tematem wątku) ale to w interesie wszystkich forumowiczów.

* Sam tu możesz zobaczyć jak to jest od drugiej strony. Andriej, Zocha, Exworker mówią innym gdzie mają pisać (Andriej proponuje by informacje o sukcesch banku podawać tylko w jednym wątku, Zocha namawia byśmy na niektóre wpisy nie reagowali, a Exworker jak zawsze widząc sukces banku wpada w szał). Tylko co to ma wspólnego ze swobodą wypowiedzi .

Widzę i nie dziwię się. Takie są tu reguły rozmów. To zasługa kilku forumowiczów którzy
                        nie pozwolili założycielowi , academusowi i Tobie wyrzucać z forum inaczej myślacych od Ciebie i usuwać wpisów pokazujących dobre strony banku. I ten kaganiec , raz wam załozony, przynosi dobre efekty. Przy czym od czasu do czasu chętnie byś z niego się uwolnił. Prawda ? -wink

• kotwica110 skuter44- 18.05.13, 00:22
                          czytam i oczy przecieram ze zdziwienia, skuter wiesz co to przyzwoitość? sam wycinałeś wątki , blokowałeś uzytkowników którzy mieli inne zdanie niż ty na starym forum,piany dostawałeś razem z waflem ,a tu chcesz pouczac?
                          o jakim kagańcu ty piszesz ,kto to komu zaklada kaganiec? to jest moje forum i kazdy może tu pisać , nawet ty, czego nie mozna powiedziec o waszym forum i to jest ta różnica. wszystkie twoje próby i spec wydziału z puławskiej żeby te forum zniknęło nie dały rezultatu, premii to chyba nie dostaniecie bidulki.
                          • skuter44 Re: skuter44- 18.05.13, 07:30
                            Kotwico.
                            Co znaczy, źe - "możesz pisać nawet ty" ? Dziękuję za wspaniałomyslne przyzwolenie
                            do pisania na Twoim forum.
                            Posądzając mnie o nieprzyzwoitość , nie dajesz przykładów na blokowanie przezemnie
                            kogoś za inne zdanie niż ja.
                            Mój wniosek by nie funkcjonowały 2 fora został przyjęty przez Agorę i Ciebie.
                            Moja informacja do Agory o nowym forum w którym koncentrują się ataki na bank była wiarygodna, bo potwierdziła się w początkowym okresie funkcjonowania
                            Twojego forum kiedy bankowani byli a wpisy ich usuwane ci forumowicze którzy mieli odwagę pisać dobrze o banku. Dopiero interwencje kilku odpowiedzialnych forumowiczów
                            zmusiły Waszą trójkę (Kotwica-Exworker-Academus) do zaniechania ostrej cenzury, do zaprzestania prowadzenia forum antybankowego.
                            Jesli czytasz swoje forum to chyba widzisz - kto i komu usiłuje zakladać kagańce.
                            Może się mylę, ale ja poważnie traktuję wczorajsze nocne zapowiedzi polityczne Exworkera (dot. Twojego forum) , gdyż przekazane zostały w takiej formie jakby pisał je Twój pełnomocnik. Dlatego przyjałem je jak Twoje.
                            • zocha37 Re: skuter44- 18.05.13, 08:41
                              skuter44 napisał:

> Mój wniosek by nie funkcjonowały 2 fora został przyjęty przez Agorę i Ciebie.
                              > Moja informacja do Agory o nowym forum w którym koncentrują się ataki na bank
                              > była wiarygodna, bo potwierdziła się w początkowym okresie funkcjonowania
                              > Twojego forum kiedy bankowani byli a wpisy ich usuwane ci forumowicze którzy mi
                              > eli odwagę pisać dobrze o banku. Dopiero interwencje kilku odpowiedzialnych for
                              > umowiczów
                              > zmusiły Waszą trójkę (Kotwica-Exworker-Academus) do zaniechania ostrej cenzury,
                              > do zaprzestania prowadzenia forum antybankowego.

Twój wniosek do Agory(nie pierwszy i zapewne nie ostatni) to pospolity donos, jesteś nie tylko głównym cenzorem tamtego forum, ale również pospolitym donosicielem.Twoja argumentacja to klasyczna gomułkowszczyzna.

> Może się mylę, ale ja poważnie traktuję wczorajsze nocne zapowiedzi polityczne
                              > Exworkera (dot. Twojego forum) , gdyż przekazane zostały w takiej formie jakby
                              > pisał je Twój pełnomocnik. Dlatego przyjałem je jak Twoje.
                              • skuter44 Re: skuter44- 18.05.13, 08:45
                                Co wniosłaś tym postem do treści dyskusji ?

Insynuacje pod moim adresem.
                              • p-p-i Re: skuter44- 18.05.13, 08:45
                                uprzejmie donoszę, że też tak uważam.
                              • zocha37 Re: skuter44- 18.05.13, 08:49
                                > skuter44 napisał:

> > Może się mylę, ale ja poważnie traktuję wczorajsze nocne zapowiedzi poli
                                > tyczne
                                > > Exworkera (dot. Twojego forum) , gdyż przekazane zostały w takiej formie
                                > jakby
                                > > pisał je Twój pełnomocnik. Dlatego przyjałem je jak Twoje.

Mylisz się i to nie pierwszy raz, przyjrzyj się dobrze na czyj post odpowiadałeś.To co tak obszernie opisywałeś napisał EXWOKER a nie EXWORKER. Ty w tym swoim wyszukiwaniu "ataków na swoją osobę" w stylu byłego posła Rokity jesteś tak zaślepiony, ze nawet nie wiesz komu odpowiadasz.
                                • skuter44 Re: skuter44- 18.05.13, 09:15
                                  Faktycznie. Formalnie tylko to nie jest Exworker . Ale to jest przecież jeden z nicków Exworkera. Występował pod nim (nie kryjąc tego) . Nie da się ukryć.
                                  Nikt nie zwrócił uwagi, nawet dziś Kotwica. A więc ex jest w 3 osobach ?
                                  Czyżby Exworker wstydził się swoich poglądów i planów,
                                  (no i bał się Zochy ) że aż wystepił po przykryciem.
                                  • exworker Re: skuter44- 18.05.13, 10:09
                                    skuter44 napisał:

> Faktycznie. Formalnie tylko to nie jest Exworker . Ale to jest przecież jeden z
                                    > nicków Exworkera. Występował pod nim (nie kryjąc tego) . Nie da się ukryć.
                                    > Nikt nie zwrócił uwagi, nawet dziś Kotwica. A więc ex jest w 3 osobach ?
                                    > Czyżby Exworker wstydził się swoich poglądów i planów,
                                    > (no i bał się Zochy ) że aż wystepił po przykryciem.

Widzisz skuterku jaki z Ciebie marny klamca ? Nigdy nie pisalem, ze to moj nick ani nie dalem tego do zrozumienia. Bo to po prostu nie jest moj nick ( wymyslilbym inny, gdybym mial pisac spod kilku ).

Jestes nie tylko podly ale i glupi.
                                    • skuter44 miłe to. 18.05.13, 10:31
                                      Skuterku - jesteś podły i głupi. Tak pisze poważny człowiek.

Przypominam przecież sobie, że na starym forum exworker zalożył i uzywał ponad 10 nicków (zupełnie podobnych do siebie, w tym nick exwoker) po to by uniknąć zbanowania, by istnieć na forum. Jakim więc cudem teraz ktoś inny oprócz niego mógłby założyć/wznowić nick a takiej samej nazwie. Cały czas Wafel tak traktował , że są to wcielenia exworkera. Sam zaś exworker nie kwestionował tych spostrzeżeń i utożsamiania podobnych do siebie nicków z jego osobą. I teraz kolejna prowokacja , burda.

• groch_z.kapusta Re: miłe to. 18.05.13, 21:50
                                        Ze starego forum pamiętam Twoją dyskusję z Exwokerem, w której w końcu przeprosiłeś go za posądzanie o bycie exworkerem smile
                                        • skuter44 Re: miłe to. 18.05.13, 22:54

Jeśli nie jest faktycznie exwokerem to go przepraszam.
                                          Głowy nie daję i nie upieram się przy moim wcześniejszym zdaniu. Teraz trudno jest ustalić które z wielu wcieleń exworkera jest exworkerem a pod którymi chował się exwoker. Ten wczorajszy wpis którym odpowiedziałem exwokerowi (będąc przekonanym, że pisał go exworker) odnosi się do treści wpisu do mnie specjalnie skierowanego. Osoba kierująca do mnie post zaprezentowała poglądy, opinie, stanowisko takie same jak czytam w wpisach exworkera i kotwicy. Panowie ci nie odcięli się też od treści wpisu exwokera.
                                        • kociolek_matolek Re: miłe to. 19.05.13, 07:47
                                          Ba, nawet później ludzie pod niebiosa wychwalali i za wzór dziatwie stawiali sposób w jaki skuter przeprosił exwokera za posądzanie go o bycie exworkerem i jak exwoker na to zareagował.
                                          To trudno zapomnieć wink
                                          • skuter44 dla mnie niemiłe 19.05.13, 08:04
                                            To moze po to ten powrót z stosowaniem (w jednym czasie) róznych nicków. Po to by prowokować, mieszać a następnie byc przeproszonym ? I tym samym osmieszać adwersarza ?
                                            Nie chce mi się szukać tego przypadku i dokładnie przypominać. Nie sądzę by za normalność trzeba kogoś chwalić . Będzie odwrotnie. Wiem, że ja (za tę pomyłkę)będę miał tu kolejne przydomki od moich dawnych i obecnych "przyjaciół".
                                    • kotwica110 Re: skuter44- 18.05.13, 10:43
                                      wuluzuj troche kolego , po co te epitety , nie znizaj sie do poziomu pani w.
                                      • kotwica110 Re: skuter44- 18.05.13, 10:49
                                        to mialo byc do ex...
                                • poprostuex Re: skuter44- 24.05.13, 06:31
                                  zocha37 napisała:

> Mylisz się i to nie pierwszy raz, przyjrzyj się dobrze na czyj post odpowiadałe
                                  > ś.To co tak obszernie opisywałeś napisał EXWOKER a nie EXWORKER. Ty w tym swoim
                                  > wyszukiwaniu "ataków na swoją osobę" w stylu byłego posła Rokity jesteś tak za
                                  > ślepiony, ze nawet nie wiesz komu odpowiadasz.
                                  >
                                  To wygląda jak linia polityczne kolegów ze schyłkowego forum. Wafel wszędzie i w każdy widział exworkera. Aż w końcu wszystkich się z forum pozbył. Tu w wypowiedziach skutera widać podobne myślenie .
                              • scooter004 Re: skuter44- 18.05.13, 09:19
                                A pamiętasz wnioski exworkera do Rzecznika Praw Obywatelskich wink
                                • skuter44 Re: skuter44- 18.05.13, 09:33

Nie pamiętam.
                            • kotwica110 Re: skuter44- 18.05.13, 10:30
                              1.skuter ja nie moge zaznac tej łaski i nadal mam zablokowane konto na twoim forum
                              2.kto mi zablokował konto , ja sam? sam wycinałem swoje wpisy,to mi chcesz udowodnić?
                              jak pani w to pierwszy oszust pko ,tak ty jestes pierwszym cenzorem.
                              3.nazywajmy rzecz po imieniu, napisałeś zwykly donos do agory,tak sie maja sprawy
                              4.co było kasowane na tym forum, czy zablokowałem jakieś konto? wiekszosc wypowiedzi to
                              specwydzial z pulawskiejm ktory sieje propagande i zasmieca to forum.
                              5.forum antybankowe? cos takiego nie istnieje,ludzie piszą co chcą ,niech pko zacznie dbac o pracowników to takie forum nie bedzie istnialo. niestety zamiast rozwiazac problem zamiata sie go pod dywan i probuje zakrzyczec przeciwnikow.
                              • skuter44 Re: skuter44- 18.05.13, 10:55
                                Zadnego konta nie zablokowałem.Nie mam swojego forum. Moje fora to fora turystyczne .
                                Jeśli jest kilku moderatorów to nie ustalę kto wyciął wpis. Jeśli wyciął to nie bezprawnie.
                                Napisałem wniosek który nazywasz donosem. Wniosek był uzasadniony.
                                Zapraszasz gości (wszystkich), dajesz im prawo wolnosci a potem nie pozwalasz im
                                sie odezwać i wyzywasz od śmieciarzy. Zastanów się.
                                Forum to (teraz) jest okej. Ale są mocne i stałe próby oraz naciski by zablokować newsy, informacje dobre o banku. Pokazał to wczoraj nocny exwoker i nikt nie zdementował tej polityki. Wiadomo nie wypada Ci teraz wprowadzać cenzury, masz opozycję wewnetrzną i tylko dlatego jest okej.
                                Jakoś nie widzę na 2 forach głosów (jak kiedyś) , że bank nie dba o pracowników a także zakrzyczania tych głosów przez przeciwników (ludzi z centrali). Jest taki stan
                                - zła, krzywdy i przemocy ? Spowoduj aby tu pojawiły się masowo głosy krzywdy.
                                Nie piszesz co pracodawca zamiata pod dywan. Koncentrujecie się na zwalczaniu skutera i kolegów prezentujących newsy. Tracicie czas i zaniedbujecie cele forum.
                                • skuter44 Re: skuter44- 18.05.13, 11:01
                                  Te wpisy kotwico wyjasnienia wymagają. Nie odnoszę ich w niczym do mnie. To jakaś pomyłka.
                                  --------------------------------------------

Re: skuter44-

kotwica110 18.05.13, 10:49Odpowiedz

to mialo byc do ex...

Re: skuter44-

kotwica110 18.05.13, 10:43Odpowiedz

wuluzuj troche kolego , po co te epitety , nie znizaj sie do poziomu pani w.

Re: Kotwica110/Exworker

kotwica110 18.05.13, 10:38Odpowiedz

1.tylko założycielem? szkoda ,że ty i tobie podoni nie zalozyli wlasnego forum tylko przyszli na gotowe ale zawsze mozesz to zmienić i założyc wlasne.
                                  2.pozwalasz mi tu pisać? łaskawco.
                                  3. nie bede udowadnial ze nie jestem wielbladem , dla ciebie moge byc i waflem i zocha i mobbim, twoj wybor.
                                  --------------------------------------------------------

Może adresuj komu odpowiadasz.
                          • groch_z.kapusta Kotwica110/Exworker 18.05.13, 07:32
                            kotwica110 napisał:

> to jest moje forum i
                            > kazdy może tu pisać , nawet ty,

To jest nasze forum. Tych którzy chcą poświęcić swój czas i tu pisać. Ty tylko to forum założyłeś i teraz tylko orzeszkadzasz w jego funkcjonowaniu.
                            Ale jak chcesz to możesz tu pisać. W każdym dowolnym wątku. Nie tylko w jednym wydzielonym. I możesz też pisać te swoje przemyślenia. Na tym właśnie polego wolność wypowiedzi, czego niektórzy wypowiadający się chyba nie rozumieją. Albo zadziwiająco przestali rozumieć.
                            Dalej uważam że kotwica i academus to tylko Twoje kolejne nicki exworkerze. Każdym kolejnym wpisem mnie o tym przekonujesz.
                            • kotwica110 Re: Kotwica110/Exworker 18.05.13, 10:38
                              1.tylko założycielem? szkoda ,że ty i tobie podoni nie zalozyli wlasnego forum tylko przyszli na gotowe ale zawsze mozesz to zmienić i założyc wlasne.
                              2.pozwalasz mi tu pisać? łaskawco.
                              3. nie bede udowadnial ze nie jestem wielbladem , dla ciebie moge byc i waflem i zocha i mobbim, twoj wybor.
                    • skuter44 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 18.05.13, 09:43
                      exwoker (? koresponuję z ludźmi , nie nickami )napisał, m.in: O pietruszkę nigdy kopii kruszyć nie warto wink. Masz rację pisząc, że forum jest po to by sobie pogadać. Poza tym niektórzy korzystają z niego by porobić badania, obserwacje na temat naszych zachowań smile.......

Pieronie . To ja piszę do exworkera. Wysilam się bo exworker jest tu ważną personą.
                      A dla Ciebie podobno nowego tu na forum, nawet ze wpisem na wzór exworkera ,
                      tak duzo czasu bym nie poswiecił.

Napisz po ludzku, od siebie, nie słowami exworkera. Odpowiedz na mój wpis.
                    • scooter004 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 20.05.13, 05:42
                      exwoker napisał:

> Poza tym niektórzy korzystają z niego by porobić badania, obserwacje na temat n
                      > aszych zachowań smile.
                      > Mogą z tych zachowań wyciągnąć zadziwiające wnioski. Że generalnie lepiej nam j
                      > est jak możemy uzasadnić, że jest źle. Wszystkie wypowiedzi próbujące argumento
                      > wać, że jest dobrze przyjmujemy podejrzliwie. Najchętniej byśmy autorów takich
                      > wypowiedzi stąd przepędzili, albo ostatecznie stworzyli dla nich jeden kącik by
                      > tylko tam mogli się wypowiadać.
                      > smile

Za skomplikowanie piszesz kolego. Skuter wyciągnął z tej części wpisu wniosek, że to jest twoje credo i że ty tak zalecasz postępować. Nie zauważył że twój wpis to ocena postępowanie niektórych tuaj smile
                      • skuter44 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 20.05.13, 08:13
                        Nie tyle skomplikowanie jak szczerze. A pisze do mnie. EXwoker (napewno nie nowy forumowicz), którego słowa Ty pierwszy interpretujesz, pisze prawdę ,potwierdza stan i politykę forum, nie poddaje takiego postępowania krytyce , nie precyzuje wniosków. Pisząc : "Najchętniej byśmy autorów takich wypowiedzi stąd przepędzili, albo ostatecznie stworzyli dla nich jeden kącik by tylko tam mogli się wypowiadać." Podobny wniosek o zgromadzenie informacji o banku w jednym wątku już ktoś wcześniej zgłosił . Miałem więc podstawy by uogólniać.
                        Exwoker (exworker) Ameryki nie odkrył , powtórzył jedynie moje tu przewidywania (poprzedzone analizą) skutków jakie może dla tego forum przynieść przemilczanie/ eliminowanie z Rozmów.... aktorów i wpisów obiektywnych o dobrych stronach i dobrej jego kondycji. Wyraziłem przecież pogląd (krytykowany byłem przez moje otoczenie - "jesteś doradcą forum "Rozmowy.." ? -wink, niech idą dotychczasową drogą !!!) , że forum wtedy bedzie towarzystwem wzajemnej adoracji, miejscem biadolenia, bez mozliwości wyjścia z sytuacji.
                        • skuter44 errata 20.05.13, 08:15

winno być - autorów
                          jest - aktorów
                        • groch_z.kapusta Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 20.05.13, 08:49
                          skuter44 napisał:

> (krytykowany byłem przez moj
                          > e otoczenie - "jesteś doradcą forum "Rozmowy.." ? -wink, niech idą dotychczasową
                          > drogą !!!) ,

Nie przejmuj się krytyką wafla. On prędzej czy później, pod takim czy pod innym nickiem, ale zacznie tu pisać smile. Jesli już tego nie robi wink.
                          On bez tych nawalanek, które prowokuje żyć nie może. Tak mu obecna cisza na tamtym forum doskiwiera, że trzeba było wpisu szarej myszy by sprowokowała niektorych do udzielenia szczerych odpowiedzi, ktore nastepnie wafel mógł poddac swojej obróbce wink. Tej samej co zwykle. Odkręcającej sens wypowiedzi i przeinaczającej słowa piszącego. Przy okazji miał pretekst by pozbyć sie z forum sostatniej osoby, ktora pisała tam na tematy merytoryczne smile.
                          Dalsza cisza na forum doprowadzi do tego że bedzie i nas "zaszczycał" swoją częstszą obecnością smile. My w przeciwieństwie do niego zaprszamy tu wszystkich, nikogo nie banujemy, nie szukamy pretekstów by zakazac pisania. Kotwico co ty na to?
                          • skuter44 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 20.05.13, 09:04
                            Prostuję Twoją interpretację. Pisząc " moje otoczenie" mam na myśli moich przyjaciól zainteresowanych bankiem PKO i dyskusją na forum, wszyscy oni żyją w moim mieście i tylko częśc z nich pracuje w bankach.
                          • skuter44 PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 20.05.13, 09:35
                            Mylisz się Grochu. Co Ty uważasz, że ja jestem tu od kogoś zależny ? -wink Jestem uparty i przekorny. Słucham tylko uwaznie kolegów też adwersarzy na forum i ewentualnie koryguję swoje postępowanie. Informuję wszystkich, że nie mam żadnych uwag Wafla do mojego tu udziału.
                            Kiedy piszesz nieobiektywnie o Waflu tu na forum, w sytuacji kiedy on nie może się bronić bo tu nie pisze, zmuszony jestem odnieść się do Twojej wypowiedzi.
                            Nie sądzę by tu "predzej czy później" zaczął pisać. Jaki by miał w tym cel ?
                            Kiedy piszemy o nawalankach , to zauważ, każda (jak nazywasz) nawalanka zaczyna się
                            od wypowiedzi bardzo krytycznej, prowokującej ze strony osoby która nie lubi/zwalcza Wafla jako przedstawiciela centrali lub człowieka który z nim prowadził polemikę lub był banowany lub jego wpisy usuwane. Tylko wtedy Wafel broni się, odpowiada konkretnie, szczególowo, edukacyjnie, podaje przykłady, nieraz poucza. Przy obronie każdy szuka argumentów. Wafel ma je mocne. Co niektórych wkurza i zaczyna się nawalanka, wg mnie , nie zawiniona przez Wafla.
                            Zastanawia mnie dlaczego szkodząc tamtemu forum , nie biorąc tam udziału w dyskusji, nadal interesujemy wyłącznie moderowaniem . I to w zmienionej sytuacji, po otwarciu tego forum i wielkich/korzystnych zmianach w jego funkcjonowaniu ?
                            Przy okazji. Co do dyskusji na tematy merytoryczne jakoś nie widzę większej inicjatywy Waszej "młodzieżowej" grupy (zainteresowanych taką dyskusją) , zarówno na starym jak i na tym forum. Czyżby Was skutecznie zniechęcono do takiej dyskusji a zachęcono jakoś dziwnie do zajmowania się Waflem. Na starym forum wielokrotnie zapraszani jesteście do udziału w takich dyskusjach. Tu też nie ma blokady. Sam bym wziął udział w takiej dyskusji , np. podobnej jak uruchomiła Pokolenie Y.
                            • mistrzciemnosci Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 20.05.13, 13:17
                              Jak to nie może się bronić. Szef (Wafel znaczy się wink). Problemów wink się ze swojego forum już całkowicie pozbył i więcej ma czasu by tu nasze wypociny śledzić i w kułak się zaśmiewać smile
                              • skuter44 o forach 20.05.13, 13:43

Przecież pożegnał się i napisal , że nie bedzie pisał na forum. Szara mysz to wczoraj oświadczyla.
                                Czytanie tego burzliwego, bo w okresie tworzenia/docierania , forum to co innego niż
                                tu pisanie. Branie udział w forum to swego rodzaju spotkania z gronem nieznanych ludzi
                                (dobrych i złych) - bywają ciekawe, zawsze jsą pouczajace, nieraz pozwalają na nawiązanie
                                przyjaźni (spotkań w realu) , innym razem kończą się odejściem.
                                • chudy_ser Re: o forach 20.05.13, 14:03
                                  Ale cały czas w swoich wpisach komentuje to nasze tutejsze harcowania big_grin. Znaczy się na bieżąco jest. Znaczy sie lubi nas big_grin albo tak ciekawie piszemy że oderwac sie nie może, albo obiwiązki nakazują big_grin
                                  • skuter44 Re: o forach 20.05.13, 14:07
                                    A więc nie ma go na tym forum. Robi dosłownie tak czynią tutejsi bywalcy.
                                    • ex-ex-ex Re: o forach 20.05.13, 14:43
                                      skuter44 napisał:

> A więc nie ma go na tym forum. Robi dosłownie tak czynią tutejsi bywalcy.

Jest trudność ze zrozumieniem Twojej wypowiedzi...Zechciałbyś wyjaśnić co miałes na myśli smile
                                      • skuter44 errata 20.05.13, 15:06

Jest - "tak"
                                        Winno być - " tak jak "
                                    • mistrzciemnosci Re: o forach 20.05.13, 18:39
                                      skuter44 napisał:

> A więc nie ma go na tym forum. Robi dosłownie tak czynią tutejsi bywalcy.

Czy to znaczy, że według Twojej teorii Szef (Wafel znaczy się wink) pisze na tym forum pod innym nickiem? A pod jakim?
                                      • skuter44 Re: o forach 20.05.13, 20:55
                                        To znaczy, że tak jak forumowicze tutejsi czyta to forum a tu nie pisze.
                                        • skuter44 odpowiedź Mistrzowi 20.05.13, 21:06

Mistrz mnie pyta:Czy to znaczy, że według Twojej teorii Szef (Wafel znaczy się ) pisze na tym forum pod innym nickiem? A pod jakim?

Mistrzu. Pytaj Wafla.
                                          Nie mam żadnej teorii.
                                          • scooter004 Re: odpowiedź Mistrzowi 21.05.13, 16:48
                                            skuter44 napisał:

> Nie mam żadnej teorii.

W sumie to masz racje. Nawet gdyby pisał to dyskutuje się z treścią a nie z osobą?
                                        • chudy_ser Re: o forach 23.05.13, 13:20
                                          skuter44 napisał:

> To znaczy, że tak jak forumowicze tutejsi czyta to forum a tu nie pisze.

Ta epidemia rozprzestrzeniła się na oba fora wink
                                      • ukryty_wafel Odwafluj się od Wafla... 13.10.14, 11:46
                                        mistrzciemnosci napisał:

> skuter44 napisał:
                                        >
                                        > > A więc nie ma go na tym forum. Robi dosłownie tak czynią tutejsi bywalcy.
                                        >
                                        > Czy to znaczy, że według Twojej teorii Szef (Wafel znaczy się wink) pisze na tym
                                        > forum pod innym nickiem? A pod jakim?

Mistrzu, ja mam w d.... te Forum. Może napiszę dosadniej - mam go w d....e tak głęboko jak 99% kolegów i koleżanek pracujących w Banku. Nie zaglądam na nie, bo tutaj nic nie ma.
                                        Nie ma i nie będzie ani informacji z Banku, bo większość osób, to osoby w Banku nie pracujące. Nie ma tu interesujących mnie informacji, bo osoby tu piszące w generalnej większości są po prostu niedoinformowane. Jedyne co mogę tu przeczytać to inwektywy pod moim między innymi adresem, paranoje Exworkera i paru innych klonów oraz nieustanne teorie, które z realnym życiem nie mają wiele wspólnego. Dyskusje się już skończyły, a czytanie frustratów nie należy do rzeczy do rzeczy przyjemnych. Z niedouczeniem też nie warto polemizować tym bardziej, że ludzie się edukować nie chcą. Każdy im dłużej pracuje w Banku uważa się tutaj za najwyższej klasy specjalistę od spraw bankowych smile który już niczego się uczyć nie musi. A wszystko co miałem już napisać, napisałem i więcej pisać nie zamierzam. Teraz się jeszcze wysiliłem....

Ja wiem, że trudno w to uwierzyć, ale te Forum jest jeszcze nudniejsze od głównego. Bo co odkrywczego, porywającego lub interesującego można tu napisać? Kiedyś się jeszcze chciało pisać - zaglądały na Forum Pracowników "szychy" z Centrali i komentowały pewne informacje - coś można było przekazać. Na te Forum nikt nie zagląda. Jak napisałem już wielokrotnie - ja się pożegnałem i czasami zaglądam, jak ktoś mnie wywoła. Na Forum Pracowników. Na Forum rozmów - nie ma po co zaglądać. Tak jak teraz zajrzałem bardziej z grzeczności bo w sumie ile można pisać na temat np. twoich paranoi? Nie muszę pisać pod innym nickiem - zawsze piszę pod swoim. Nigdy też nie pisałem pod czyimś nickiem. Zawsze pod własnym. Mój email jest cały czas aktualny, ale chyba skasuję go bo po co mam go trzymać? Nie pisz mi nawet Mistrzu, że masz wątpliwości, czy ja dotrzymuję danego słowa. Wyobraź sobie, że ja mam życie. Swoje własne - realne, poza tym Forum. I te Forum jest zbyteczne - jest wyłącznie po to by paru byłym pracownikom poprawiać samopoczucie, bo im trudno - nie - bo nie potrafią już żyć bez więzi z Bankiem i to ich cholernie frustruje. Muszą mieć więź więc te forum dla nich istnieje, jako złudne przeświadczenie, ze jeszcze są w obiegu smile)
                                        Ja nie mam zamiaru wiec podtrzymywać ich złudzeń. I to tyle. Mam nadzieję więc Mistrzu, że przestaniesz już z mojego powodu nękać kogokolwiek tym bardziej, że nie piszę i nie zamierzam tu pisać. Z zaglądaniem jest jeszcze gorzej. Bo nie mam po co tu zaglądać. I chyba jestem ostatnią osobą z Centrali, która tu jeszcze zagląda smile chociaż niezmiernie rzadko. Pozdrawiam i zdrowia psychicznego na tym Forum wszystkim życzę smile
          • skuter44 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 13:33
            Tabularazo. Jesli tak uważasz - "Jako pracownicy banku nie mamy się czego wstydzić. Bank na różnych polach dobrze wygląda na rynku. I ta jest nasza zasługa, a próby odebrania nam tych zasług były są i będą" - to z Tobą sie zgadzam.
        • rozowy_chomik Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 15:36
          Gdzieś w tej dyskusji zgubił się temat wątku.
          Pytasz - jak student może oceniać pracodawcę, kiedy u niego nie pracował. Myślę, że rzeczywiście nie może oceniać jak się w banku pracuje bo tego nie wie bezpośrednio. Chyba że czerpie taką wiedzę od rodziny, znajomych.
          Ale wartość oceny studentów jest taka, że skoro tak wysoko w ich oczach PKO wygląda chyba jako potencjalny pracodawca, to pewnie są też skłonni przyjść tu do pracy. Czyli PKO juz na starcie może mieć przewagę nad innymi bankami, bo to do niego garną się potencjalni pracownicy. To odpowiada trochę na wpisy pokolenia -y, który mówi że już teraz PKo powinien inwestować w pozytywne postrzeganie przez potencjalnych pracowników.
          Wynika z tego, że może wcale nie musi bo już ma takie postrzeganie. To jest chyba wartość.
    • tu-j-23 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 08:19
      > @andriej
      > Czasy się zmieniają i PRNews stał się takim samym medium jak każda inna gazeta.
      > Jest tu dużo informacji, które i tak znamy z banku, ale fakt że ktoś, nie tylk
      > o bank, napisał o nich, czyni z takiej informacji wiadomość publiczną i pozwala
      > o niej dyskutować. Gdyby takie same informacje nie były upubliczniabe, to w wi
      > ększości przypadków byłyby tajemnicą przedsiębiorstwa.
      > Nie chcesz, nie dyskutuj, nie zabraniaj jednak ludziom myślącym inaczej wymieni
      > ać poglądów na tematy, które są dla nich ciekawe lub ważne. To, że takie dyskus
      > je przeszkadzają Exworkerowi i wielu obecnym tu jego klonom, nie osnacza jeszcz
      > e, że w banku nie ma już ludzi inaczej myślących smile

Właśnie. Tez nie rozumiem dlaczego pisanie o tym co jest w banku ważne jest zle tylko dlatego że sie informację zacytowało z jakiegoś portalu. Przeciez te wszystkie IKO, SKO, zyski, RORY, rachunki internetowe, nagrody, nie wzięły się same z siebie. Przecież te wszystkie rozwiązania przygotowali pracownicy banku. I oni maja prawo być zadowoleni ze swojej pracy i maja prawo by o tym wiedzieli inni. Nie rozumiem dlaczego komuś przeszkadza, że inni koledzy z firmy majka sukcesy. Dlaczego grupa osób to wysmiewa, wyszydzy, nazywa propoaganda. Dlaczego niektórych a przoduje w tym exworker ale i niestety zocha daje się wciągać w taką grę, tak złości że inni pracownicy banku zrobili rozwiązania, produkty iktóre są sukcesem, ktore są chwealome. Dlaczego według niektorych pisac o banku można tylko źle, a pisanie o rzeczach ktore są dobre, ktore pokazuja że tu pracują fachowi ludzie, tak niektórym przeszkadza. Dlaczego za wszelką cenę chcą stworzyc wrażenie, że PKO to kiepski bank, a poprzez to wrażenie że pracują tu kiepscy ludzie. Jaki macie w tym cel że chcecie w krzywym zwierciadle pokazywac osiągnięcia koleżanek i kolegów pracujących w banku. Wy przecież już w PKO nie pracujecie
      ??????
      • balcerek04 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 08:49
        Na szczęście nawet tu na tym forum założonym przez exworkera dominują głosy takie jak twój. Skończyły sie czasy gdy tak jak kiedys na starym forum gdy ktos pisał o banku dobrze był zakrzykiwany i przepędzany. Jak sie poczyta poszczegolne wątki to widać, że dużo ludzi tu nie dyskutuje ale można policzyć że większiość wypowiadających się udziela się w wątkach prezentujących sukcesy banku. Bo to są wątki prezentujące sukcesy pracowników banku. I tylko ktoś źle nastawiony do pracowników może coś co jest plusem przedstawiać w czarnych barwach.
        • skuter44 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 08:57
          Zauważam też, że głosy krytyczne/krytykujące kierownictwo banku są tu bardzo liczne. I nikt ich nie potepia. Dlaczego więc potępiać (bedace w przeciwadze) informacje i opinie pokazujace pracowników i bank z dobrej strony ?
          Tego nie rozumiem.
          • ta-bulla-rasa Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 09:00
            skuter44 napisał:

> Zauważam też, że głosy krytyczne/krytykujące kierownictwo banku są tu bardzo li
            > czne. I nikt ich nie potepia. Dlaczego więc potępiać (bedace w przeciwadze) inf
            > ormacje i opinie pokazujace pracowników i bank z dobrej strony ?
            > Tego nie rozumiem.

Własnie skuterze, dlaczego?
            Dlaczego niektorym zależy by na dobre informacje reagować krytyką i wypieraniem, a złe wspierać i się nimi karmić?
            I jaka jest wiarygodność wypowiedzi gdy czynią je byli pracownicy?
            • skuter44 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 10:20
              Mnie to nie dotyczy. Ale tłumaczeniem (jednym z wariantów) może być uraz/złe wspomnienia tych b.pracowników z okresu pracy w banku . Może też wynika z interesu finansowego tych osób. -wink
            • ex-ex-ex Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 11:05
              ta-bulla-rasa napisał:

> Własnie skuterze, dlaczego?
              > Dlaczego niektorym zależy by na dobre informacje reagować krytyką i wypieraniem
              > , a złe wspierać i się nimi karmić?
              > I jaka jest wiarygodność wypowiedzi gdy czynią je byli pracownicy?

Nigdy nie wiesz czy ten kto pisze to obecny czy były pracownik banku.
              Sa więc albo tacy ktorzy zawsze są zadowoleni albo tacy kto rzy zawsze są niezadowoleni. Niewielka jest grupa tych ktorzy widzą i plusy i minusy.
              Ja zgadzam się z tym, że dyskusje na tematy zaczerpnięte z mediów nie są niczym zlym, bo rzeczywiście zabezpieczają co bardziej wyrywnych przed nawet nieświadomym ujawnianiem tajemnic firmy. I też nie boli mnie że niektorzy koncentrują się tylko na krytyce. Dzieki temu dwuglosowi każdy może wyrobić sobie własne zdanie.
              • widzi_misie3 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 17.05.13, 15:13
                Widzi mi się, że o tematach, ktore są wewnętrzną sprawą banku, nie tylko PKO ale każdego innego też, nie można rozmawiać publicznie, bo to łamie tajemnicę firmy, bankową, umów z klientami, umów o pracę i bóg wie jeszcze jaką. Stąd jeśli już ktoś napisze o PKO i temat staje się publicznie dostępny to wtedy można go szerzej dyskutować, bo nie łamie sie tych tajemnic.
                Widzi mi się też, że krytyków banku nie przekonają artykuły i komentarze pozytywna, a zadowolonych z tegio jaki jest bank nie wzruszą narzekania krytyków.
                Widzi mi się ponadto że publiczne fora nie są dobrym miejscem by zwracać uwagę decydentów. Tu jest bpare glosow krytycznych, więcej głosów pozytywnych, a bank to kilkadziesiąt tysięcy pracowników, ktorzy tu milczą. Więc te glosy krytyczne i te glosy pochwalne giną po prstu w csałej masie braku głosów w ogóle. Już na intrze bywały większe dyskusje.
                • ta-bulla-rasa Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 27.05.13, 10:46
                  widzi_misie3 napisała:

> Widzi mi się też, że krytyków banku nie przekonają artykuły i komentarze pozyty
                  > wna, a zadowolonych z tegio jaki jest bank nie wzruszą narzekania krytyków.

Al;e nie masz nic przeciwko by ci którzy ciesza się z tego w jakim banku pracują mogli powymieniać uwagi o swoich osiągnięciach. Oczywiście jesli to nie łamie tajemnicy?
    • grabieiwidly Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 24.06.13, 16:24
      Temat jest aktualny. Bank z każdej strony zbiera nagrody za swoje działania.
      • ta-bulla-rasa Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 26.06.13, 10:00
        grabieiwidly napisała:

> Temat jest aktualny. Bank z każdej strony zbiera nagrody za swoje działania.

Myślę podobnie jak Ty. Dużo osób chce tu pracować bo ma nadzieję na stabilizację.
        • balcerek04 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 27.09.14, 20:10
          Minęły kolejne miesiące odkąd zatrudniłem się w Pko. Dalej chcę i lubie tu pracować big_grin
          • balcerek04 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 27.12.14, 11:34
            Minął kolejny kwartał. Nic się nie zmieniło. Wciąż dobrze mi się pracuje. Podtrzymuję że Pko to dobry pracodawca.
            • troublemaker_next Re: PKO BP nieidealnym pracodawcą wśród banków 27.12.14, 17:05
              balcerek04, rompil, annamaria, torres, qpr, dpr, sytem, tabulla itd. napisał:

> Minął kolejny kwartał. Nic się nie zmieniło. Wciąż dobrze mi się pracuje.

Bo nie pracujesz w PKO smile

> Podtrzymuję

Zgadza się, podtrzymujesz zdychające wątki z tematami chwalącymi PKO bo za to Ci płacą smile

> Pko to dobry pracodawca

Tak Ci się wydaje bo tam nie pracujesz smile
    • grabieiwidly Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 31.12.14, 13:52
      Dla mnie to 4 z kolei bank. W poprzednich pracowało mi się gorzej, był większy zap...
      • kotwica110 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 01.01.15, 18:52
        a co wy tu chłopcy/dziewczyny robicie zamieszanie , młodzi jesteście stażem , obecnie pko to syf, dno i wodorosty.
        • grabieiwidly Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 01.01.15, 19:20
          Się nie podoba to se chłopie roboty innej poszukaj. Ty musisz w innym pko pracować bo ja tych twoich epitetów nie widzę.
    • troublemaker_next Od grabi i wideł do bankowości 02.01.15, 20:18
      bolik3 napisał(a):

> Pracuje w pkobp i jest to moj 3 bank w karierze - szczerze moge potwierdzic ze
      > najlepszy pracodawca z tego towarzystwa. smile

"W pracy mam do czynienia z koncentratami paszowymi i zbożem. Nie jestem uczulony- na wsi w porze zniw nie mam zadnych problemmow i nic mi nie jest. Jednak w jednym przypadku mam ataki kaszlu, kichania i swedzenia w nosie -zauwazylem ze zwlaszcza gdy mam kontakt z zbożem ktore było przechowywane dlugi czas. mysle z emoge miec alergie.. ale zastanawiam sie czy to mozliwe , ze świeżo zebrane zboże może być dla mnie neutralne a po sezonowaniu kilkumiesięcznym staje się patogenem? - np już w obecnym okresie zimowym? Jak mogę z tym walczyć? martwie sie ze bed emusial zmienic prace..." (bolik3 21.12.12, 11:28 - link)

Patrz... Tak się martwiłeś i już masz nową pracę big_grin Od grabi i wideł do bankowości smile To przez te dwa lata zdążyłeś 3 banki obskoczyć? wink
      • kotwica110 Re: Od grabi i wideł do bankowości 02.01.15, 21:24
        to zwykłe najemne gnidy których pełno na forum , ile im płaci pko ,ile to kosztuje akcjonariuszy ?to są zbędne koszty , forsa przepływa przez palce w pko , na wszystko jest oprócz pensji dla pracowników.
    • balcerek04 Re: PKO BP idealnym pracodawcą wśród banków 25.03.15, 13:05
      Nie tylko idealnym, ale wg ostatnich badań także najbardziej pożądanym.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka