Dodaj do ulubionych

na starym forum paranoja siega zenitu

20.05.13, 08:08
Nie wchodze tam, bo i po co ( jak bede chcial poczytac o zwycieskich rankingach to wejde na strone banku ), dzis mnie podkusilo i jestem w ciezkim szoku.

Jako powod niezadowolenia z tamtego forum podane jest pojawienie sie jako moderatora pracownika centrali. Cale miesiace narzekania ludzi na sposob moderowania nie maja znaczenia, chamstwo, agresja i prymitywizm wafla eksterminujacego rzesze forumowiczow nie sa brane pod uwage. Czyz wlasnie wafel, swoim postepowaniem, nie potwierdzil tylko wizerunku pracownika centrali, gardzacego ludzmi ? Moim zdaniem jaskrawiej tego nie mozna bylo zrobic.

Jako powod powstania tego forum ( ta teza wzbudzila moj szczery niepokoj co do zdrowia psychicznego wafla, powaznie ), podaje strach pracownikow banku przed mozliwoscia zglaszania nieprawidlowosci. Szanowni forumowicze, apeluje w tym miejscu - jesli widzicie nieprawidlowosci - piszcie na priv do wafla ( ponoc kilku osobom pomogl ).

Poziom samo-upodlenia, upadku wartosci moralnych, pogardy dla forumowiczow, siegnal na starym forum zenitu.
Obserwuj wątek
    • exworker Re: na starym forum paranoja siega zenitu 20.05.13, 08:10
      Oni beda ryc pod naszym forum jak krety, nie moga zniesc, ze mozemy pisac co chcemy, ze nie mozna nas zbanowac, osmieszyc, wyciac, zagluszyc, obrazic, ze mozemy sie bronic.

• skuter44 swojego nie widzisz pod nosem... 20.05.13, 08:59
        Na Forum Pracowników PKO BP nie ryją pod tym forum, co najwyżej przypominają nowe warunki funkcjonowania własnego forum , zachęcają do powrotu i udziału w swoich dyskusjach forumowych. Mają do tego silne argumenty.
        Nikt z zwolenników tamtego forum (chyba poza mną) nie pisze na "Rozmowach..." Natomiast
        wielu forumowiczów tego forum "Rozmowy..." prowadzi tam (jak przed miesiącami) walkę z moderatorami i wcina się w sprawy wewnetrzne tamtego forum. Nie wiem czemu to służy ?
        A na tym forum nie ma tu potrzeby by przed czymś/kimś się bronić. Nie zauważasz ? Na tym forum będzie autentyczna wolność wypowiedzi kiedy (właśnie) wyeliminujecie ośmieszanie, zagłuszanie, obrażanie, ustawianie w szeregu, manipulowanie dyskusją, prowokowanie przy pomocy zmiany nicków. Jesli dopuścicie (polemizując z adwesarzami) informacje o sukcesach banku , wiadomości newsowe , pozytywne oceny banku. Tak niewiele potrzeba do normalności. Wg mnie - sama formalna swoboda wypowiedzi i łagodne moderowanie nie wystarcza by mówić o wolności słowa, bo za swobodą wypowiedzi idą nadal (sporadyczne ale mocne) przypadki ośmiesznia, obrażania, zagłuszania, ustawiania niektórych forumowiczów, nie tylko mnie.
        Co z tego, że mogę tu pisać kiedy nie polemizuje się z moimi wypowiedziami ale atakuje mnie za to że tu jestem, ustawia , ośmiesza i ocenia niesprawiedliwie....do trzeciego pokolenia..
        Powtarzam - " swojego brudu nie widzisz pod nosem. "
        • groch_z.kapusta Re: swojego nie widzisz pod nosem... 20.05.13, 09:25
          skuter44 napisał:

> Nikt z zwolenników tamtego forum (chyba poza mną) nie pisze na "Rozmowach..."

A może to Forum zaczyna być czytane przez najważniejszych w tym Banku bo zorientowali się już gdzie się dyskusja przeniosła? Nie wiem, przypuszczam że tak może być smile
          • skuter44 czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 09:57
            Grochu. Dyskusja, liczba wpisów to wcale nie znaczy, że takie wpisy i taka dyskusja może budzić zainteresowanie centrali. Wiem (naprzyklad) , że ja niewiele wnoszę informacji ktore mogły by zainteresować kogoś z Centrali. Wogóle mało tu dotychczas treści które by interesowały, były twórcze i do wykorzystania przez Centralę. Przeciez przeważają tu nadal rozmowy o niczym. Nawet krytyka banku prowadzona jest bez poparcia merytorycznego.
            Uwagi pracowników do pracodawcy nikną w wewnetrznych, pozabankowych rozmowach i wewnetrznych przepychankach. Mam w nich udział ale tylko wtedy kiedy jestem atakowany osobiście.
            Jako pracodawca korzystał byś/podsłuchiwał takie miejsce dyskusji swoich pracowników ?
            Myślę, że nie. Co tu można dowiedzieć się . A no , bardzo krytyczne głosy na temat banku kilku osób nie będacych pracownikami . Trudno od tych osób oczekiwać obiektywnej oceny banku a więc nie będziesz tej krytyki brał powaznie. Potraktujesz, że jej niema. Tym bardziej, że konkretne uwagi/wnioski pracowników są bardzo nieliczne. Jak na 20 tysieczną załogę taki sygnał z forum jest oznaką, że w banku jest okej, że nie ma nieprawidlowosci - problemów pracowniczych i mobbingu.
            • exworker Re: czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 12:13
              Skuter masz racje, to super miejsce pracy, na forum jest tylko kilka osob niezadowolonych, takich jak exworker, ktory prawdopodobnie jest dziennikarzem, psychiatra, dyrektorem u konkurencji, wylecial z banku za powazne rzeczy, pisze spod 1254 nickow ( wszystko w jednym oczywiscie ).

Poza tym ufoludki w Polsce istnieja, poniewaz na 32 milionowa populacje Polakow, nikt temu na forum nie zaprzeczyl.

Jestes manipulant i fanatyk pko az zal czytac co tu wypisujesz.
              • wilk.z.lasu Re: czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 12:28
                @exworker i kotwica

Idźcie/idź w końcu po rozum do głowy jeśli jest tam po co iść i przestańcie/przestań molestowac osoby mające inne zdanie smile
                Tak trudno to zrozumieć że dyskusja polega na różnicy zdań i wymienianiu poglądów.
                Forum potakiwania sobie już jest. Tu powinno być inaczej. Powinno aż furczeć od różnych opinii, zdań, argumentów.
                Co osiągasz pisząc jesteś manipulant i fanatyk do skutera? Połowa użytkowników to samo o tobie myśli.
                Daj dyskutować a odzywaj sie jak masz cos do powiedzenia.
                • zocha37 Re: czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 12:35
                  wilk.z.lasu napisał:

> Co osiągasz pisząc jesteś manipulant i fanatyk do skutera? Połowa użytkowników
                  > to samo o tobie myśli.
                  > Daj dyskutować a odzywaj sie jak masz cos do powiedzenia.

"Połowa użytkowników to samo o tobie myśli" - i nie tylko myśli, lecz również pisze nawet jak Exworker się nie odzywa.No cóż innym jeździć po nim można? a on ma siedzieć cicho, bo a nuż ktoś mu zacznie znowu swoje widzi mi się przypisywać big_grin
                  • widzi_misie3 Re: czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 12:44
                    zocha37 napisała:

>No cóż innym jeździć po nim można? a on
                    > ma siedzieć cicho, bo a nuż ktoś mu zacznie znowu swoje widzi mi się przypisywa
                    > ć big_grin

Widzi mi się że ma na co zapracował wink
              • skuter44 Re: czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 12:47

Exworker podsumowuje swoje wywody oceną (kolejną) mojej osoby:
                " Jestes manipulant i fanatyk pko az zal czytac co tu wypisujesz. "

Obiecałem sobie nie odpowiadać na te Jego wpisy ale momentami nie wytrzymuję - odpowiadam mu i tym samym uaktywniam niepotrzebnie jego intelekt i wiedzę o banku.

Chyba muszę być konsekwentny i (nim rzucę to forum) przestanę odpowiadać, jeśli nie
                do wypowiedzi exworkera nie dołączą się jego obroncy, osoby wspierające.

Na marginesie ..... zastanawiam się nad zatrudnieniem takiego fachowca.
            • troublemaker_recovery Re: czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 12:48
              skuter44 napisał:

> Jako pracodawca korzystał byś/podsłuchiwał takie miejsce dyskusji swoich praco
              > wników ?

Oczywiście, że tak smile Tamto już w pełni kontrolują Panowie ze stolicy... wink To mogą tylko obserwować smile I z pewnością robią to bardzo uważnie...

> Co tu można dowiedzieć się . A no , bardzo krytyczne głosy na te
              > mat banku kilku osób nie będacych pracownikami . Trudno od tych osób oczekiwać
              > obiektywnej oceny banku a więc nie będziesz tej krytyki brał powaznie.

Nie tylko bardzo krytyczne. Nie tylko byłych pracowników. Poza tym ludzie, którzy w banku już nie pracują uwolnieni od pewnych obciążeń i strachu mają ten komfort, że mogą ocenić swoją pracę tam bez emocji, bardziej obiektywnie. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że nie pracując mają trochę bardziej ograniczony dostęp do najnowszych supertajnych informacji z placu boju wink

> Tym bardziej, że konkretne uwagi/wnioski pracowników są
              > bardzo nieliczne. Jak na 20 tysieczną załogę taki sygnał z forum jest oznaką, ż
              > e w banku jest okej, że nie ma nieprawidlowosci - problemów pracowniczych i mob
              > bingu.

Jak już to nie liczy się ilość a procentowy udział uwag o nieprawidłowościach. Jak sam zauważasz takich jest więcej a to przeczy Twoim wnioskom. Mobbingu jest tyle na ile wskazują przeprowadzane w wielu krajach i w Polsce również badania statystyczne czyli ok kilku procent. Mobbingu... bo drobniejszych nieprawidłowości kilkanaście %. Przy 20 tys. pracowników to mało? Ja uważam, że te 3-4 tys. ludzi jednak zasługuje na pomoc...
              • widzi_misie3 Re: czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 12:51
                troublemaker_recovery napisał:

> skuter44 napisał:
                >
                > > Jako pracodawca korzystał byś/podsłuchiwał takie miejsce dyskusji swoich
                > praco
                > > wników ?
                >
                > Oczywiście, że tak smile Tamto już w pełni kontrolują Panowie ze stolicy... wink To
                > mogą tylko obserwować smile I z pewnością robią to bardzo uważnie...

Widzi mi się że masz rację. Świadczą o tym waflo-komentarze. Jest doskonale zorientowany o czym tu sobie radośnie gaworzymy smile
              • skuter44 Re: czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 13:14
                troublemaker_recovery napisał. m.in: "Poza tym ludzie, którzy w banku już nie pracują uwolnieni od pewnych obciążeń i strachu mają ten komfort, że mogą ocenić swoją pracę tam bez emocji, bardziej obiektywnie. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że nie pracując mają trochę bardziej ograniczony dostęp do najnowszych supertajnych informacji z placu boju."

Do pozostałej części Twojej opinii nie odnoszę się w szczególach. Cenię Twoje zdanie.
                A w odniesieniu do powyzszego fragmentu wypowiedzi zgadzam się pod warunkiem -
                jesli nie mają urazu do ludzi z banku którzy ich zwolnili, jeśli nie są pamiętliwi/mściwi/
                jeśli potrafią obiektywnie ocenić bank (widzą jego plusy i minusy, sukcesy i potknięcia).
                Jestem też w grupie tych co odeszli ale ja odeszlem na własną prośbę, w eieku 67 lat.
                A więc nie mam powodów aby wszystko co piszę o banku pisać źle.
                Przeanalizuj wypowiedzi kilku oddalonych z banku. Czy choć jedna jest pozytywna ?
                • zocha37 Re: czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 13:47
                  skuter44 napisał:

>....i zgadzam się pod warunkiem -
                  > jesli nie mają urazu do ludzi z banku którzy ich zwolnili, jeśli nie są pamiętl
                  > iwi/mściwi/
                  > jeśli potrafią obiektywnie ocenić bank (widzą jego plusy i minusy, sukcesy i po
                  > tknięcia).
                  > Jestem też w grupie tych co odeszli ale ja odeszlem na własną prośbę, w eieku 6
                  > 7 lat.
                  > A więc nie mam powodów aby wszystko co piszę o banku pisać źle.
                  > Przeanalizuj wypowiedzi kilku oddalonych z banku. Czy choć jedna jest pozytywna
                  > ?

Psiakrew trzepią te brudy i rozsiewają różne panie dziejku zarazy
                  www.youtube.com/watch?NR=1&v=hjZ7KbtEs-4&feature=endscreen
                  • skuter44 Re: czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 14:10
                    Fajna aluzja-prowokacja. Smiechu warta polemika.
                • exworker Re: czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 14:23
                  Zapewniam Cie skuterze, ze odszedlem na wlasna prosba i, w co trudno uwierzyc, bylem bardzo dobrym pracownikiem.

Polemika z Toba zawsze sprowadzasz do tego, ze chcialbys zmusic ludzi do pisania dobrych rzeczy o banku. Ty walczysz z negatywnym wizerunkiem, czemu zreszta dales wyraz w pismie do redakcji gazety.
                  • exworker Re: czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 14:32
                    Tak bardzo walczyliscie z tym psychopata waflem z negatywnym wizerunkiem, ze az musieliscie doprowadzic do zamkniecia swojego forum, zeby ten wizerunek chronic. I tyle w temacie, tu nie ma oczym gdybac.
                    • ex-ex-ex Re: czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 14:40
                      exworker napisał:

> Tak bardzo walczyliscie z tym psychopata waflem z negatywnym wizerunkiem, ze az
                      > musieliscie doprowadzic do zamkniecia swojego forum, zeby ten wizerunek chroni
                      > c. I tyle w temacie, tu nie ma oczym gdybac.

To nie idź podobną drogą...Nie oblewaj ludzi pomyjami tylko dlatego że się z nimi nie zgadzasz...Jest co krytykowac - krytykuj...Jest co pochwalić - nie boj się chwalić...Inni krytykują - zgódź się albo nie...Inni chwalą - pokaż swoje argumenty...Ale po co te epitety...napastliwe wpisy
                  • skuter44 Re: czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 14:59

* "Zapewniam Cie skuterze, ze odszedlem na wlasna prosba i, w co trudno uwierzyc, bylem bardzo dobrym pracownikiem".

Nie jestem w stanie sprawdzić. Od dawna mówiono ,że zostaleś zwolniony . Powtarzałem jak echo. Jesli było jak mówisz to serdecznie przepraszam.

* ...chcialbys zmusic ludzi do pisania dobrych rzeczy o banku. Ty walczysz z negatywnym wizerunkiem, czemu zreszta dales wyraz w pismie do redakcji gazety."

Nikogo nie zmuszam. Sam krytykuję zarzadzjacych bankiem. Co najwyżej sugeruję, że zasada wolności wypowiedzi upoważnia każdego do pisania o dobrych i złych stronach banku, o korzystaniu przy tym z dowodów (newsów, artykułów). I dziwnym są naciski na tym wolnościowym forum na wyłącznie krytyczne pisanie o banku. Przecież to jest niezgodne z interesem (potrzebą wiarygodności forum), wbrew interesom ekonomicznycm pracowników. Dodam jednak, że najbardziej teraz potrzebna jest tu dyskusja o problemach pracowników, nieprawidlowosciach w banku, wnioskach jak zmienić bank.
                    • troublemaker_recovery Re: czym tu ma interesować się Centrala ? 20.05.13, 15:19
                      skuter44 napisał:

> Nie jestem w stanie sprawdzić. Od dawna mówiono ,że zostaleś zwolniony

Widzisz Ty nie jesteś w stanie sprawdzić a W. sprawdził big_grin To W. wciąż wypisuje że zostaliśmy wywaleni za nie wiadomo jakie przewinienia. O mnie też tak pisze. I nie tylko to, wg Niego ja pracowałem w Centrali... <rofl>
        • troublemaker_recovery Re: swojego nie widzisz pod nosem... 20.05.13, 13:21
          skuter44 napisał:

> wielu forumowiczów tego forum "Rozmowy..." prowadzi tam (jak przed miesiącami)
          > walkę z moderatorami i wcina się w sprawy wewnetrzne tamtego forum. Nie wiem cz
          > emu to służy ?

Skuter tam w ogóle nie ma *wielu* piszących a tym bardziej prowadzących jakąś walkę. Jak chcesz rozmawiać o konkretach to podaj ich liczbę a przynajmniej rząd wielkości. Napisz na czym polega to wcinanie bo ja tego nie widzę smile Ja np. się nie wcinam. Widzę, że sami niszczą własne forum i nie mam zamiaru Im w tym przeszkadzać. Do ostatniej chwili pisałem tam merytorycznie smile np. o IKO (czyli Big Data). To Mysza, która ma zadziwiającą zdolność popełniania najgorszych możliwych błędów wyskoczyła z prowokacyjnym pytaniem. Wafel dołożył, że nie potrafimy argumentować i atakujemu innych. Odpowiedziałem (nie tylko ja) delikatnie, że chyba właśnie On to zrobił. Zakończyło się to banem za "bycie troublemakerem" big_grin bo nie za wypowiedź... Jak widać Racjonalny umieścił ją w widocznym miejscu nie znajdując naruszenia regulaminu. Słusznie bo nigdy go nie naruszałem ani nikogo nie atakowałem personalnie. Wypowiedź ta znajduje się jeszcze w 2 miejscach i nikomu nie przeszkadza smile Ważne, że znalazł się pretekst do usunięcia znienawidzonego troubla.

Naprawdę nie widzisz kto tam prowadzi wojenki? Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak tym szkodziliście ludziom. Kiedyś byłem zmuszony używać innych nicków. Jednym z nich była zimna_lenka. Przypomnij sobie to: goo.gl/XCwyA . Widzisz kto tam walczył o dziewczynę? Kto prześwietlił Ją do kilku lat wstecz żeby to uwiarygodnić? Widzisz kto zwrócił uwagę na błędny nr dzięki czemu pieniądze trafiły na konto? Wy zajmowaliście się wtedy polowaniem m.in na mnie i podejrzeniami. Ja brzydki, brudny, śmierdzący, ukrywający się troll próbowałem robić to co zawsze - pomóc komuś. Gdybym odpuścił... Wafel wciąż chwali się swoim monopolem na pomoc. Nie ma monopolu.

> Co z tego, że mogę tu pisać kiedy nie polemizuje się z moimi wypowiedziami ale
          > atakuje mnie za to że tu jestem, ustawia , ośmiesza i ocenia niesprawiedliwie..
          > ..do trzeciego pokolenia..

Największy z trolli nigdy nie zaatakował Ciebie personalnie smile To że tu jesteś to świetnie. wpisując w wyszukiwarkę Twój nick ludzie łatwo trafią z tamtego forum na to wink

• skuter44 Re: swojego nie widzisz pod nosem... 20.05.13, 14:44
            Troublemkerze . Piszę o ostatniej akcji na moderatorów (Ciebie tam nie było) prowadzonej przez tutejszych forumowiczów, w ramach odpowiedzi na pytania szarej Myszki.
            Przyznasz, że nie wcinałem się w Wasze z Waflem, obce mi dyskusje.W pewnym miejscu oswiadczylem że nie są interesujace , co spotkało ze sprzeciwem młodych. I teraz (wybacz) nie jestem sędzią w Waszej sprawie. I nie bedę się wypowiadał.
            Zimną -lenkę z wątkiem Big-Data wydobyłem (ze wskazania kogoś) by dolączyc do mojego wątku. Nawet mi na mysl nie przyszło, że to Ty jesteś pod tym wątkiem. Ja nie śledzę dublujacych sie (zmienianych ciągle) nicków.
            A więc widzimy, że na obydwu forach mało jest, za mało merytorycznej dyskusji. Ten impas
            trzeba (wg mnie) przełamać bo jest moc problemów pracowniczych, prawnych, fachowych-bankowych które na forach nie są poruszane, które mogły by uatrakcyjnić miejsca forumowe. Teraz jest tak, ktoś stawia watek , nie napotyka on żadnego zainteresowania (no moje wątki w szczegolności) , nie jest kontynuowany (albo odrazu zostaje zaśmiecony) . Nic więc nie zmieniło się tu w porównaniu do starego forum.
            Na tym tle niezrozumiałym jest dla mnie walka Zochy i innych z moim (i kilku młodych)poglądem, że o sytuacji banku(ów) najłatwiej pisać linkując jakiś artykul i odnosząc sie do niego krytycznie. Ja tak robię ale taka forma zostala odrzucona, nazwana propagandą bankową. Zocha pokazała fora innych banków w których brak zwyczaju
            takiego podejmowania dyskusji (rozpoczynania newsem z linkiem). I co z tego, ja z kolei mogę pokazać wiele powaznych for (forów) spolecznościowych gdzie dyskusję/krytykę podejmuje się podając adres do krytykowanej strony.
            forum.gazeta.pl/forum/f,103214,Forum_dla_marudnych.html
            forum.gazeta.pl/forum/f,29,Spoleczenstwo.html
            forum.gazeta.pl/forum/f,902,Wiadomosci.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,526,122104271,122104271,Amber_Gold_warto_.html
            forum.gazeta.pl/forum/f,904,Publicystyka.html
            Ostatni wpis Zochy na ten temat jest ponadto przykladem jak mozna prymitywnie atakować przeciwnika (często stosując aluzje satyryczne, wiążąc moją osobe z PRL). Przy takim postepowaniu, bezpardonowej walce z jakoby przeciwnikiem ,przy braku troski o jakość rozmów na forum nie zachęci się do swobodnego i atrakcyjnego udziału w nowym forum.
            • zocha37 Re: swojego nie widzisz pod nosem... 20.05.13, 15:09
              skuter44 napisał:

> Ostatni wpis Zochy na ten temat jest ponadto przykladem jak mozna prymitywnie a
              > takować przeciwnika (często stosując aluzje satyryczne, wiążąc moją osobe z PR
              > L). Przy takim postepowaniu, bezpardonowej walce z jakoby przeciwnikiem ,przy b
              > raku troski o jakość rozmów na forum nie zachęci się do swobodnego i atrakcyjne
              > go udziału w nowym forum.

Ciesz się, że tu jest swoboda i wolność wypowiedzi nawet dla donosicieli, których w życiu realnym zazwyczaj spotyka to na co zasługują tzn. ostracyzm.Zwłaszcza tych donosicieli, którzy nie odczuwają minimum wyrzutów sumienia i jeszcze robią z siebie męczenników słusznej sprawy.Dzięki krótkiej pamięci, a może miłosierdziu tych, na których donosili i tacy jak ty mają szansę na poprawę, ale muszą okazać choć odrobinę skruchy na co ciebie jak widać w ogóle nie stać.
              A co do twojej frazeologii, tak właśnie PRL-owskiej, którą szumnie nazywasz merytorycznymi argumentami zasługuje ona wyłącznie na satyrę i to by było póki co na tyle devil
            • troublemaker_recovery Re: swojego nie widzisz pod nosem... 20.05.13, 15:11
              skuter44 napisał:

> Piszę o ostatniej akcji na moderatorów (Ciebie tam nie było)

Jak to mnie nie było a rick_b to pies?? O nim piszę big_grin Wafel nie miał pewności, że to ja aż się sam nie podpisałem wtedy mnie wywalił "za bycie troublem" big_grin bo wpis regulaminu nie łamie... Poza tym jaka akcja na moderatorów? Jedyna akcja jaka tam była to akcja Myszy big_grin

> Zimną -lenkę z wątkiem Big-Data wydobyłem (ze wskazania kogoś)

Ja Ci wskazałem ten wątek big_grin Kolejny merytoryczny wątek który otworzyłem jak trwały Wasze polowania na trolli smile

> Nawet mi na mysl nie przyszło, że to Ty jesteś pod tym wątkiem.

Nikt nie zgadł big_grin Wafel mnie na priv zapraszał smile Lenka była osłaniana przez inny podejrzany o bycie troublem nick smile Musiałem zmylić Wasze tropy żeby normalnie sobie popisać smile

• skuter44 troublemaker_recovery napisał: 20.05.13, 15:31
                Niezły lawirant jesteś. Rozumiem , teraz - troublemaker_recovery ?
                • troublemaker_recovery Re: troublemaker_recovery napisał: 20.05.13, 15:50
                  skuter44 napisał:

> Niezły lawirant jesteś. Rozumiem , teraz - troublemaker_recovery ?

Najlepszy wink Poza zasięgiem W. i to Go tak wkurza big_grin Ale zawsze w dobrym celu i tylko jak źli ludzie mnie do tego zmuszają smile Tam zostałem do tego zmuszony ale dzięki maskaradzie mogłem pomóc dziewczynie i uniknąć chamskich napaści W. Tu jestem troublem, nie muszę udawać i nie mam innego nicka. Tzn. nie używam... wink
                  • balcerek04 Re: troublemaker_recovery napisał: 20.05.13, 15:54

> Tam zostałem do tego zmuszony al
                    > e dzięki maskaradzie mogłem pomóc dziewczynie i uniknąć chamskich napaści W.

To o to w tej maskaradzie chodziło. Jakby człowiek od razu to wiedział to by od razu wszystko jaśniejsze się wydawało.
                    • troublemaker_recovery Re: troublemaker_recovery napisał: 20.05.13, 16:05
                      balcerek04 napisał:

> To o to w tej maskaradzie chodziło. Jakby człowiek od razu to wiedział to by od
                      > razu wszystko jaśniejsze się wydawało.

Dwa razy usuwałem troubla. Raz ExT i drugi raz T69 za każdym razem przysięgając sobie że nie wrócę i nie będę się wystawiał na chamskie zaczepki. Wracałem jak widziałem kłamstwa i manipulowanie ludźmi na chwałę banku... W pewnym momencie zacząłem zmieniać nicki co 2-3 dni żeby mnie W. nie rozpoznał. Starałem się trzymać zasady jeden wątek jeden nick to wystarczy żeby nie mylić uczestników dyskusji w wątku i uniknąć waflowych połajanek smile Nie było w tym żadnego trollowania smile
                      • balcerek04 Re: troublemaker_recovery napisał: 20.05.13, 16:09

>Starałem się tr
                        > zymać zasady jeden wątek jeden nick to wystarczy żeby nie mylić uczestników dys
                        > kusji w wątku i uniknąć waflowych połajanek smile Nie było w tym żadnego trollowan
                        > ia smile

Świetny pomysl. Ale nie rozumiem kim jest ten wafel i dlaczego on tak działa, że az trzeba takich pomysłów szukać jak ty żeby coś tam napisać.
                        • troublemaker_recovery Re: troublemaker_recovery napisał: 20.05.13, 16:30
                          balcerek04 napisał:

> Ale nie rozumiem kim jest ten wafel i dlaczego on tak działa

Czego nie rozumiesz? Przecież napisał kim jest. Cytuję:

"Wiesz, takie przysłowie jest: Z tonącego okrętu, kapitan schodzi ostatni. Wiesz kto pierwszy ucieka? Ja mam zasady, honor i dumę - więc pozostanę tutaj - na pewno Cię to wraz z koleżankami i kolegami ucieszy..."

Już wiesz? Tylko ciekawe co zrobił z prawdziwym kapitanem... smile
                          • exworker Re: troublemaker_recovery napisał: 20.05.13, 16:36
                            Zbanowal ?
                          • q.p.r Re: troublemaker_recovery napisał: 20.05.13, 16:43

> Czego nie rozumiesz? Przecież napisał kim jest. Cytuję:
                            >
                            > "Wiesz, takie przysłowie jest: Z tonącego okrętu, kapitan schodzi ostatni. Wies
                            > z kto pierwszy ucieka? Ja mam zasady, honor i dumę - więc pozostanę tutaj - na
                            > pewno Cię to wraz z koleżankami i kolegami ucieszy..."
                            >
                            > Już wiesz? Tylko ciekawe co zrobił z prawdziwym kapitanem... smile

o qrede w morde jeza; a jak pytali czy mobbi dalej jest ojcem zalozycielem to mowil ze tak
                          • kociolek_matolek Re: troublemaker_recovery napisał: 20.05.13, 20:07

> Już wiesz? Tylko ciekawe co zrobił z prawdziwym kapitanem... smile

Ja zwróciłem uwagę na fragment mowy oskarżycielskiej przeciwko tobie. Jest tam takie coś

Usunięcie Troublemakera vel Rick B
                            ukryty_wafel 18.05.13, 17:57 Odpowiedz
                            >
                            By było krótko - decyzją Mobbiego, którą zaaprobowałem z zadowoleniem - Exworker, Kotwica oiaz Troublemaker mają stałego bana na tym Forum, dopóki nie przeproszą za to co robili oraz po prostu zaczną zachowywać się jak ludzie wobec innych nawet jeśli ich serdecznie nienawidzą.

Czyli mobbing podejmuje decyzje a wafel je aprobuje smile.
                      • exworker Re: troublemaker_recovery napisał: 20.05.13, 16:14
                        Teraz sie mozemy smiac, ale to bylo ohydne - usuwanie i banowanie ludzi z powodu blizej nieokreslonego lamania netykiety, przy czym dziwnym trafem, tylko negatywne wpisy o banku lamaly netykiete. Tudziez madre i wnikliwe wypowiedzi, np. troubla.

W zasadzie wafel przez te wszystkie miesiace dal centrali taka wizytowke, ze potwierdzil wszystkie moje negatywne przypuszczenia.
                        • lukaj1953 Re: troublemaker_recovery napisał: 20.05.13, 19:55
                          wystarczy przeczytać ostatni wpis mobbing_pko i już wiadomo kto jest kto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka