Dodaj do ulubionych

kobiety we władzach firm

20.05.13, 11:37
W naszej firmie pracuje dużo kobiet. Im jednak w hierarchi wyżej tym dominują mężczyźni. A już na samym szczycie tj. w centrach, pionach kobiet coraz mniej. A w zarządzie to już w ogóle smile. A tymczasem kobiety zarządzające firmami to duży plus dla tych firm smile

manager.wieszjak.pl/zarzadzanie-zespolem/311563,Mezczyzni-zdobywaja-wladze-kobiety-buduja-i-utrzymuja-sile-firm.html#
Obserwuj wątek
    • wilk.z.lasu Re: kobiety we władzach firm 20.05.13, 12:33
      Podobno kobiety we władzach firm pomagają w radzeniu sobie z kryzysowymi sytuacjami. Nie idą na konfrontację tylko mediują i wspierają.
    • malma590 Re: kobiety we władzach firm 20.05.13, 14:12
      ciuciubabka78 napisała:

> A tymczasem kobiety zarządzające firmami to duż
      > y plus dla tych firm smile
      >
      Znalazłam przepiękne określenie na nasze babskie zarządzanie. Zarządzanie przez miłość kiss
      www.eurokobieta.pl/forum-kobiet/manager-na-obcasach-czyli-kobiecy-styl-zarz%C4%85dzania
    • ex-ex-ex Re: kobiety we władzach firm 20.05.13, 14:42
      W historii PKO kobiet w Zarządzie wiele nie pamiętam...Była Prezes P, były dwie panie wiceprezes w ostatnich latach...I to chyba koniec...Skoro centrala czyta fora to zobaczymy czy naprawi ten ewidentny błąd big_grin
      • scooter004 Re: kobiety we władzach firm 21.05.13, 16:50
        ex-ex-ex napisała:

> W historii PKO kobiet w Zarządzie wiele nie pamiętam...Była Prezes P, były dwie
        > panie wiceprezes w ostatnich latach...I to chyba koniec...Skoro centrala czyta
        > fora to zobaczymy czy naprawi ten ewidentny błąd big_grin

A ja bym wolał oceniać szefowa/szefa nie przez pryznmat spódnicy/spodni, tylko czy jest dobrym szefem smile
    • krolewna.smieszka Re: kobiety we władzach firm 21.05.13, 18:26
      ciuciubabka78 napisała:

> A
      > w zarządzie to już w ogóle smile.

Kłopot się zrobi jak wprowadzone wreszcie zostaną parytety i zarząd będzie musiał w połowie składać się z kobitek wink
      • rozowy_chomik Re: kobiety we władzach firm 22.05.13, 11:26
        krolewna.smieszka napisała:

> Kłopot się zrobi jak wprowadzone wreszcie zostaną parytety i zarząd będzie musi
        > ał w połowie składać się z kobitek wink

No to będzie kłopot bo jak się okaże że z dwojga kandydatów facet ma lepsze kwalifikacje a wybrać trzeba kobietę bo parytet tak mówi to będzie obciach smile
        • kociolek_matolek Re: kobiety we władzach firm 22.05.13, 11:54
          Albo w konkursie zgłosza się same kobiety lub sami mężczyźni smile
      • troublemaker_recovery Re: kobiety we władzach firm 22.05.13, 11:52
        krolewna.smieszka napisała:

> Kłopot się zrobi jak wprowadzone wreszcie zostaną parytety i zarząd będzie musi
        > ał w połowie składać się z kobitek wink

Szczególnie zarząd pięcioosobowy wink I jeszcze niech wprowadzą parytet dla niepełnosprawnych i ustalą obowiązkową średnią wieku żeby nie dyskryminować ze względu na wiek i niepełnosprawność smile Chciałbym zobaczyć mądrego który ustali skład takiego zarządu smile Parytety to zło smile
        • tujejekscelencja Re: kobiety we władzach firm 09.06.13, 22:32
          Witam,
          Mówiąc o parytetach nie można zapomnieć o: religii tudzież wyznaniu, kolorze skóry, przynależności narodowej i orientacji seksualnej wink
          Pozdrawiam
          Wasza Jej Ekscelencja.
          • ciuciubabka78 Re: kobiety we władzach firm 12.06.13, 11:42
            tujejekscelencja napisał(a):

> Witam,
            > Mówiąc o parytetach nie można zapomnieć o: religii tudzież wyznaniu, kolorze sk
            > óry, przynależności narodowej i orientacji seksualnej wink
            > Pozdrawiam
            > Wasza Jej Ekscelencja.

Zadziwiająca wypowiedź jak na osobę która twierdzi że jest w banku prokurentem, do prezesa mówi Zbyszek i deklaruje chęć zachęcania do wypowiedzi na forum członków zarządu. Po co ta ironia? Tak się o parytetach myśli na szczytach bankowej władzy?
    • ilon-a102 Re: kobiety we władzach firm 09.08.13, 16:24
      Cześć dziewczyny,

Mam do was ogromną prośbę. Jakiś czas temu straciłam pracę, ale "podłapałam" małe zlecenie na realizację krótkich ankiet. Muszę zrealizować 25 ankiet wśród kobiet, które mają własną firmę. Pomożenie? To ma tylko 6 pytań.
      Z góry bardzo dziękuję,
      Tu jest link do badania: www.surveymonkey.com/s/D6MG9GS

Z góry bardzo wam dziękuję,
      Ilona
    • ilon-a102 Re: kobiety we władzach firm 09.08.13, 17:01
      Cześć dziewczyny,

Mam do was ogromną prośbę. Jakiś czas temu straciłam pracę, ale "podłapałam" małe zlecenie na realizację krótkich ankiet. Muszę zrealizować 25 ankiet wśród kobiet, które mają własną firmę. Pomożenie? To ma tylko 6 pytań.
      Z góry bardzo dziękuję,
      Tu jest link do badania: www.surveymonkey.com/s/D6MG9GS

Z góry dziekuję,
      Ilona

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka