Dodaj do ulubionych

Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow PKO

13.09.13, 08:36
Choroba forum pracownikow PKO ma bardzo prozaiczny powod. Jest nim ochrona wizerunku banku i niedpuszczanie do wycieku negatywnych, bardzo wiarygodnych bo pochodzacych od pracownikow, informacji nie stanowiacych tajemnicy bankowej. Sa to wszelkiego typu informacje o nagonce sprzedazowej, atmosferze mobbingu, przytloczeniu obowiazkami, nierealnymi planami wreszcie informacje o niewydolnosci i patologii stosowanych rozwiazan organizacyjnych.

Pod przykrywka dobra forumowiczow i netykiety, stosowane sa rozne narzedzia do osiagniecia powyzszego celu. Na pewnym etapie pojawil sie uzytkownik wafel, ktorego metod, chamstwa i arogancji nie trzeba tu nikomu przyblizac ( banowanie bez powodu, spamming, ataki osobiste , mobbing uczestnikow ). Doprowadzilo to do zamarcia forum, co bylo celem podjetej akcji. Uruchomienie drugiego forum spowodowalo nagla zmiane sytuacji - zaczeto obawiac sie, i slusznie, ze na nowym forum nie bedzie cenzury. Stad pomysl odsuniecia wafla od moderacji, co w zamysle mialo sluzyc reaktywacji forum a to juz daje jakas kontrole w przeciwienstwie do nowego forum.

Ostatni etap czyli ten, z jakim mamy do czynienia dzis, to etap kompletnego ( pozornie ) braku moderacji. Pozornie, bo swobodnie dopuszczano spamming forum rankingami, co jest sprzeczne z netykieta i gloszonymi tak ochoczo przez moderatorow zasadami. Jasno widac, ze zasady i netykieta stosowane sa arbitralnie jedynie w celu tworzenia okreslonego wizerunku banku. Poniewaz uzytkownicy maja dosc i takiej utajonej formy niszczenia forum, pojawil sie pomysl zmiany zalozyciela. Jedynie on bowiem odpowiada ostatecznie za dzialania moderatorow, ktorzy powinni byc bezstronni.

Dlaczego nadal ne nie ma forum ukrytego ? Ekipa przestraszyla sie, i slusznie, ze ludzie przeniosa sie na inne fora, na ktorych nie ma juz kontroli.
Obserwuj wątek
    • exworker Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 13.09.13, 08:43
      Na powyzsze nakladaja sie dodatkowo osobiste czynniki takie jak : poczucie pozornej wladzy posiadanej przez moderatorow, ktore kojarzy im sie z szacunkiem i posluchem, plytkosc lub brak zasad moralnych, konformizm.
      • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 06.12.13, 09:26
        exworker napisał: Na powyzsze nakladaja sie dodatkowo osobiste czynniki takie jak : poczucie pozornej wladzy posiadanej przez moderatorow, ktore kojarzy im sie z szacunkiem i posluchem, plytkosc lub brak zasad moralnych, konformizm.

Jest i taka ogólna opinia mniszka o powodach upadku for internetowych.
        Ja optuję za tą częścią opinii mniszka:
        Chęć dyskusji rodzi się najpierw z życzliwości a później z wiedzy , której się chce przekazać.

Mniszek 27.11.13
        Ciekawa dyskusja zależy od ludzi, trzeba czymś zainteresować. Prawdą jest jednak, że ludzi ogarnął marazm i niechęć do czegokolwiek. Upatruję to w pogarszającej się sytuacji ekonomicznej większości społeczeństwa oraz pesymizm rodzący się z beznadziei, korupcji i braku sprawiedliwości nawet w sądach. Chęć dyskusji rodzi się najpierw z życzliwości a później z wiedzy , której się chce przekazać.
        • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 06.12.13, 15:06
          Mniszek opiniuje:
          Chęć dyskusji rodzi się najpierw z życzliwości a później z wiedzy , której się chce przekazać.
          Na forach "zawodowych" mało jest wzajemnej życzliwości, tworzą się jakieś koterie. A wiedzy swojej nie można przekazać bo część uczestników nie uznaje mądrzejszych od siebie, przemądrzałych i inaczej myślących.
          Inaczej jest na forach "społecznościowych" tam trwa szeroka wymiana myśli i poglądów, atmosfera jest życzliwa, tolerancja dla inaczej myślących duża. Choć jest wyjątek, temat "bitewny" - trwa ostra walka słowna wierzących z niewiernymi.
          • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 11.12.13, 07:44
            Impuls i ubarwienie forum starego daje zawsze jejekscelencja, swoimi wpisami.
            Wczorajszy jest podobny. Już mamy nową polemikę, śmieszną. Nie wiadomo
            z kim, w czyim imieniu prowadzoną, bo i przekazywane informacje są takie
            jak by satyryczne.
            • totoro1 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 11.12.13, 20:17
              Wiesz co Skuter, śmiem twierdzić że Blaszany Bębenek pisał tak samo pomijając to czy szczerze czy nie. Bardzo ciekawy jestem reakcji adminów.
            • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 11.12.13, 20:38
              Reakcji adminów nie spodziewam się. Krytyka metod zarządzania jest "lekka" i ogólna.
              Benbenek stopniowo przestaje być (przynajmniej dla mnie) poważnym uczestnikiem forum.
              Pisałem ... dlaczego.
              • totoro1 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 11.12.13, 20:49
                Miałem na myśli pierwsze wpisy Bębenka - te które zostały skasowane. Ja jednak pamietam je na tyle dobrze by czytając ostatnie wpisy Jejekscelencji poczuć ogromne deja vu. Po namyśle...chyba rzeczywiście nie ma co liczyć na reakcję adminów. Co ja sobie myślałem?
                • zocha37 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 11.12.13, 21:06
                  totoro1 napisał:

> Po namyśle...chyba rzeczywiście nie ma co liczyć na reakcję admi
                  > nów. Co ja sobie myślałem?

No właśnie pomyśl Totoro :
                  1. Jejekscelencja tyka Zbyszka, więc jej nikt nie tknie wink
                  2. jest taka naturalna i prawdziwa big_grin
                  3. jest merytoryczna jak Tabulla rasa wink
                  4. dzieli się z dumą osiągnięciami naszej firmy i naszych menagerów wink
                  5. jest najlepszym i najmądrzejszym PR-owcem big_grin
                  6. ...
                  • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 16.12.13, 18:51
                    rozowy_chomik na starym forum napisał do Mobbiego:
                    "Kasować mój wpis i dyskusję na wątku Pitolenie, zastanów się lepiej czy o takie
                    forum jak teraz Tobie chodziło? Może lepsza jest jednak dyskusja o wszystkim,
                    w tym o adminach i o ich poczynaniach, jak było jeszcze dwa miesiące temu, od tego kompletnego braku dyskusji, jak jest teraz?"

Założyciel nam chyba nie dogodzi. Nie wiem czy uwagi do Mobbiego są zasadne,
                    Były jakieś przeszkody by na starym forum dyskutować o wszystkim, z małym wyjątkiem ?
                    Czy ten wyjątek (zakaz dyskusji o administrowaniu) był przeszkodą w dyskutowaniu o bankowości, banku i jego pracownikach ? Nie był. Dowodem na to była (i wtedy) spora aktywność na forum, na tematach pracowniczych i bankowych.
                    Teraz - kiedy forum nie jest aktywne , w Mobbim Chomik nadal widzi przyczynę stagnacji , mam nadzieję okresowej.
                    Ja osobiście wolę taką sytuację niż rajdy po starym forum jakiś nieodpowiedzialnych prowokatorów, niewydarzonych wcieleń rozrabiaków . Ewentualną krytykę starego forum mogę skutecznie prowadzić na dwóch nowych forach.
                    Obecna sytuacja na starym forum pokazała, że ostatnio nie udaje się prowokatorom i wędrownikom wyprowadzić z równowagi adminów, wywołać banowanie czy usuwanie wpisów. Dlatego obserwujemy "kompletny brak dyskusji" między tymi wędrownikami.
                    Pojawiają się już wpisy merytoryczne. Ważne by kolejni chętni do takiej dyskusji nie spotkali się znowu z krytyką za linki, za podejmowanie dyskusji niedokończonej, za dokumentowanie swoich wypowiedzi rankingami,....
                    Czy forum będzie merytoryczne , aktywne i przyjazne a dyskusje zgodne z zasadami forumowymi zależy od forumowiczów, nie od adminów.
                    • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 30.12.13, 13:44
                      Okazuje się, że forum stare jest jare. Czyżby użytkownicy tego forum , łącznie z Założycielem,
                      przenieśli się na stare, bo zdrowe forum ?
                      • troublemaker_next Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 30.12.13, 17:16
                        skuter44 napisał:

> Okazuje się, że forum stare jest jare. Czyżby użytkownicy tego forum , łącznie
                        > z Założycielem,
                        > przenieśli się na stare, bo zdrowe forum ?

Ono nie jest zdrowe. Mysz cenzuruje po cichu jeszcze lepiej niż Wafel kiedyś smile Sprawdziłem... wink
                        • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 30.12.13, 20:20
                          Aaaaaaaaaaaaaa ?
                        • szar_amysz Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 30.12.13, 21:49
                          troublemaker_next napisał:

> skuter44 napisał:
                          >
                          > > Okazuje się, że forum stare jest jare. Czyżby użytkownicy tego forum , łą
                          > cznie
                          > > z Założycielem,
                          > > przenieśli się na stare, bo zdrowe forum ?
                          >
                          > Ono nie jest zdrowe.

wink Czyżby? wink

Mysz cenzuruje po cichu jeszcze lepiej niż Wafel kiedyś smile

Ciekawe co Ci daje wypisywanie takich bzdur Troublemakerze big_grin

> Sprawdziłem... wink

big_grin hahaha rozbawiłeś mnie big_grin
                          • troublemaker_next Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 30.12.13, 22:48
                            szar_amysz napisała:

> Ciekawe co Ci daje wypisywanie takich bzdur Troublemakerze big_grin

Dokładnie wyczyściłaś wszystkie wpisy dotyczące Miśka, Misiula, Bolo itp. smile Nie tylko pisane przeze mnie smile Wystarczy napisać do Wafla "Cześć Misiek" i już lecisz z gumką... Benbenka chyba tylko dla jaj puszczasz żeby uwiarygodnić że wpuszczasz wpisy oszołomów. To taka myszowa zasłona dymna smile Ten wpis nawet świadczy o tym, że boleśnie trafiłem smile Szybko zareagowałaś. Obserwujesz wszystkie fora? Nawet te martwe? wink

> big_grin hahaha rozbawiłeś mnie big_grin

Zmień się Mysza bo jesteś na przegranej pozycji smile Wiedza to potęga big_grin Zabawa niedługo się dopiero zacznie big_grin
                            • szar_amysz Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 30.12.13, 23:58

> szar_amysz napisała:
                              >
                              > > Ciekawe co Ci daje wypisywanie takich bzdur Troublemakerze big_grin
                              >
                              > Dokładnie wyczyściłaś wszystkie wpisy dotyczące Miśka, Misiula, Bolo itp. smile Ni
                              > e tylko pisane przeze mnie smile

Masz niezłe fejerwerki Troublemakerze wink Odlot na całego big_grin Piłeś już dzisiaj? wink

Wystarczy napisać do Wafla "Cześć Misiek" i już l
                              > ecisz z gumką...

Wystarczyłoby napisać do Troublemakera "Och.. tfu.. Cześć Karol" i byłoby to samo. wink Zasady są proste. Kumasz to chłopie? wink

Benbenka chyba tylko dla jaj puszczasz żeby uwiarygodnić że wp
                              > uszczasz wpisy oszołomów.

Ja nikogo z naszego Forum nie nazwałabym oszołomem, a Benbenek to się powinien za to obrazić wink. Ale - uważaj Trouble - to może się zmienić wink

To taka myszowa zasłona dymna smile

Powiało romantyzmem smile Ładnie powiedziane smile Ale nie trafione smile

Ten wpis nawet świad
                              > czy o tym, że boleśnie trafiłem smile

No, wiedziałam, że sobie przypiszesz mój wpis smile Boś zarozumiały smile

Szybko zareagowałaś.

Tak. Jak na mnie - to szybko smile Napisałam zaraz jak tylko przestałam się śmiać big_grin

Obserwujesz wszystkie f
                              > ora? Nawet te martwe? wink

Czytam Skutera smile Bo lubię smile Akurat tu napisał smile Ciebie też czytam - czasem piszesz nawet do rzeczy - ale czasem.. no kaszana - chłopie - kaszana big_grin

> > big_grin hahaha rozbawiłeś mnie big_grin
                              >
                              > Zmień się Mysza bo jesteś na przegranej pozycji smile

Ooo.. Czemu? I jak mam się zmienić? wink Mam zmienić nick? Lubię ten swój smile

Wiedza to potęga big_grin

Tu się z Tobą zgadzam.

Zabawa n
                              > iedługo się dopiero zacznie big_grin

No pewnie, że niedługo big_grin Już jutro big_grin Mam zamiar się szampańsko bawić smile
                              • agrafek10 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 31.12.13, 10:11
                                Oczywiście że forum jest czyszczone....Mam zafiksowane niektóre wypowiedzi, nie tylko swoje....i poznikały.....
                                • agrafek10 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 31.12.13, 10:13
                                  Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana.

Samo znika pewnie......
                              • troublemaker_next Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 31.12.13, 17:01
                                szar_amysz napisała:

> Masz niezłe fejerwerki Troublemakerze wink Odlot na całego big_grin Piłeś już dzisiaj? wink

Agrafka też pisze o cenzurze. Też piła? Okłamujecie ludzi, że coś się zmieniło. Doskonalicie tylko metody.

> Wystarczyłoby napisać do Troublemakera "Och.. tfu.. Cześć Karol" i byłoby to sa
                                > mo. wink Zasady są proste. Kumasz to chłopie? wink

Jakie zasady?? Bredzisz smile Co wspólnego ma Karol z Miśkiem?? Kicię i Dziubka też ocenzurujesz? Bo takie są zasady? Oczywiście, że nie kumam bo nikt nie kuma dlaczego Misiek, Dziubek, Kotek, Kruszyna i cholera wie co jeszcze jest zabronione? Misiek to imię Wafla czy nazwisko?

> Czytam Skutera smile Bo lubię smile Akurat tu napisał smile Ciebie też czytam - czasem
                                > piszesz nawet do rzeczy - ale czasem.. no kaszana - chłopie - kaszana big_grin

Nie rozkręcaj się Misiek big_grin Brakuje Ci nawalanek co? big_grin

> No pewnie, że niedługo big_grin Już jutro big_grin Mam zamiar się szampańsko bawić smile

Baw się smile Pozdro dla żony i dzieciaków https://emoty.blox.pl/resource/takaemotka.gif
                                • szar_amysz Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 31.12.13, 19:31

>
                                  >
                                  > Baw się smile Pozdro dla żony i dzieciaków https://emoty.blox.pl/resource/taka
> emotka.gif

Własnie lecę smile Dzięki za pozdrowienia dla latorośli smile no a dla żony wink nie ukrywam - będzie trudno wink
                                  Nie odniosłam się do całego Twojego wpisu - nie będę kopać się koniem big_grin

Spadam stąd wink
                                  Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Troublemakerze smile
                                  • agrafek10 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 01.01.14, 11:17
                                    szar_amysz napisała:

> Nie odniosłam się do całego Twojego wpisu - nie będę kopać się koniem big_grin

Przecież z Ciebie wytrawna klacz pełnej krwi.Służewiec Ci służy.

Zmierz się z tematem tym bardziej że cała stadnina czeka.wink
                                    • szar_amysz Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 01.01.14, 15:36
                                      agrafek10 napisał(a):

> szar_amysz napisała:
                                      >
                                      >
                                      > > Nie odniosłam się do całego Twojego wpisu - nie będę kopać się koniem big_grin
                                      >
                                      > Przecież z Ciebie wytrawna klacz pełnej krwi.Służewiec Ci służy.

Ooo.. A cóż to znowu? Ja nie klacz - szar_amysz jestem smile

> Zmierz się z tematem tym bardziej że cała stadnina czeka.wink

Nie sądzę wink Temat tłumaczony i powtarzany po wielokroć - stał się nudny jak flaki z olejem. Podnieca tylko nielicznych wink

Pozdrówka w Nowym Roku smile
                                      • troublemaker_next Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 01.01.14, 20:28
                                        szar_amysz napisała:

> Ooo.. A cóż to znowu? Ja nie klacz - szar_amysz jestem smile

Nie klacz a niezły ogier big_grin

> Nie sądzę wink Temat tłumaczony i powtarzany po wielokroć - stał się nudny jak fl
                                        > aki z olejem.

Powtarzany bo tłumaczony w sposób gwałcący inteligencję forumowiczów... Sam używasz tu na tym forum słów "koń", "klacz" i to jest w porządku. Jak ja używam słowa "misiek" oznaczającego małego niedźwiadka to cenzura wycina. Czy Ty i Twój dawno skompromitowany szef Mobbi uważacie, że wolno używać nazw dużych zwierząt a małych już nie i trzeba to ocenzurować bez słowa wyjaśnienia? smile

> Podnieca tylko nielicznych wink

Tych nielicznych którzy jeszcze chcą na tym zawłaszczonym przez PKO-wskich ważniaków forum pisać i odzyskać je dla pracowników. Ci których to nie podnieca po prostu przestali tam dawno pisać. Poza Skuterem oczywiście wink
                                        • kotwica110 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 01.01.14, 21:09
                                          trudno już reagować na bzdury które wypisują wafel , szara , mobi , skuter , wyznawcy sekty
                                          • zocha37 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 01.01.14, 21:55
                                            Druga tura cenzury rozpoczęła się końcem października zeszłego roku i trwa w najlepsze.
                                            Tworzenie sztucznych dyskusji przez moment jeszcze się udawało, ale im się wydaje, że ta kreacja może się udać i będzie możliwe odtworzenie forum z prawdziwego zdarzenia big_grin
                                            Nawet życzenia świąteczne jak widać było w tym odświeżonym z 2012 roku wątku muszą być formułowane wg określonego przez cenzurę szablonu.I tak jak wówczas tak i teraz czyszczono nawet ten wątek. Zapewne z tych samych powodów: "treść celowo wroga i obraźliwa" https://tiny.pl/vzkd
                                            • obb.serwator Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 02.01.14, 09:49
                                              zocha37 napisała:

> Druga tura cenzury rozpoczęła się końcem października zeszłego roku i trwa w na
                                              > jlepsze.
                                              > Tworzenie sztucznych dyskusji przez moment jeszcze się udawało, ale im się wyda
                                              > je, że ta kreacja może się udać i będzie możliwe odtworzenie forum z prawdziweg
                                              > o zdarzenia big_grin
                                              > Nawet życzenia świąteczne jak widać było w tym odświeżonym z 2012 roku wątku mu
                                              > szą być formułowane wg określonego przez cenzurę szablonu.I tak jak wówczas tak
                                              > i teraz czyszczono nawet ten wątek. Zapewne z tych samych powodów: "treść c
                                              > elowo wroga i obraźliwa"
                                              https://tiny.pl/vzkd

Rzeczywiście dało się to zauważyć. To żenujące usuwanie wpisów, bo się akurat komuś nie spodobało cos kto ktoś inny napisał. Z cenzurą jest jednak tak, że to tylko kwestia czasu kiedy ona upadnie. Ja mam wrażenie, że wszyscy którzy chcieliby tu pisać czekają po prostu aż wafel, chyba jednak teraz w mysim przebraniu wink w końcu albo stąd odejdzie, albo zastosuje się do rad, którym wszystkim udziela i zacznie dyskusje na argumenty, nie zaś na złośliwości i czasami niesmaczne teksty.
                                              Większy problem to mobbi, który przybetonował (a może jak niektórzy twierdzą - przybetonowała wink) się do forum i nie zamierza dać mu szansy na drugie życie wink
                                            • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 02.01.14, 12:02
                                              Instrumentalne manipulowanie i mieszanie tego "co jest" z tym "co było" (na niekorzyść obydwu porównywanych sytuacji) jest specjalnością niektórych guru forumowych. Przez takie utożsamianie (diametralnie innych stanów i sytuacji) starają się oni zdyskredytować "jednych" i "drugich", ubierając ich w 'szablony" , "pochodzenie" i negatywne ubiory. Obiektywna prawda nie jest w tym myśleniu, w tych negatywnych ocenach nie istnieje.. Wszystko jest i musi być "be". Powstaje jedynie słuszna prawda, prawda samców/samic ALFA. Przy tym szukanie i wskazywanie wrogów forum, wrogów pracowników jest godne podziwu ale też zastanowienia - w jakim celu to jest robione ?
                                              Za mistrzem forumowym zastanawiam się - co/kto za tym stoi ? odpowiedzi nie szukam u konkurencji ale w cechach osobowych osobników ALFA.
                                              • troublemaker_next Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 02.01.14, 13:24
                                                skuter44 napisał:

> Za mistrzem forumowym zastanawiam się - co/kto za tym stoi ?

Jeszcze tego nie wiesz? Nawet jeśli nie osobiście w co sam nie wierzę to jest tu jego duch... Od pierwszych tekstów Wrednej poprzez próby Wafla aż po Myszę, która już nawet nie udaje naiwnego dziewczątka a leci tekstami typu "boś chłopie" znanymi wiadomo skąd...

Tak przy okazji. Znasz to?
                                                "ja sie nad nimi nie uzalalem i nie mialem litosci bo prawo ma prawo znaczyc"
                                                To słowa Ducha. Zastanów się nad nimi i czyjego prawa teraz broni... wink Cele forum są tylko częściowo z tym prawem zgodne. W pozostałej części występuje konflikt interesów. Stąd działania samego ducha lub ludzi w jakiś sposób z nim związanych. Wszystko możesz dostać na priv ale nie wierzę, że tego nie wiesz...
                                                • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 02.01.14, 14:57
                                                  Wierzę , że ..."W pozostałej części występuje konflikt interesów"....
                                                  Z tym, że ta "pozostała część" jest (wg mnie) większa od tej przez Ciebie opisanej.

Dodałbym, że nie widzę uzasadnienia dla walki między tymi dwoma częściami.
                                                  Zarówno na forum jak i na co dzień w banku. Polemiki owszem tak, ale w interesie
                                                  banku i jego pracowników. Bank jest jeden i ma w przecież tym by zintegrować interes banku z interesami pracowników. Tak samo dla pracowników, bank jest źródłem utrzymania i nie przystoi wszelka nieuzasadniona, nie twórcza krytyka banku i jego zarządzających.
                                                  I nie powinno być tak, że prezes banku o pracownikach wspomina okazjonalnie zamiast
                                                  widzieć ich, wspierać i nagradzać za sukcesy banku, przez nich przecież wypracowane.
                                                  • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 02.01.14, 15:28

Errata do mojego wpisu, niżej .
                                                    ..... ma w przecież tym by ..... jest
                                                    ..... ma chyba zainteresowanie tym by .... winno być
                                                  • troublemaker_next Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 02.01.14, 15:29
                                                    skuter44 napisał:

> Dodałbym, że nie widzę uzasadnienia dla walki między tymi dwoma częściami.

Niestety strona bankowych ważniaków której duch unosi się nad forum Mobbinga (za Jego zgodą) widzi uzasadnienie i od wielu miesięcy próbuje zamknąć ludziom usta. To wciąż trwa tylko metody się zmieniają. Zobacz co wyprawia Mysz. Naiwne toto było jak dziecko a zobacz jaki dar "mówienia Waflem" nagle dostała smile Może redaguje czyjeś teksty? big_grin Nie wiem kto się jeszcze na to nabiera. Jak zobaczyłem Jej (Jego) wpisy po dłuższym czasie "spokoju" to nie miałem wątpliwości z kim rozmawiam. To po prostu się czuje wink
                                                    Jest jednak w tym wszystkim pewna nadzieja. Duch tak się znudził tym forum, że po wielu miesiącach wrócił do swojego głównego projektu i wznowił pisanie na blogu wink
                                                  • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 02.01.14, 20:55
                                                    Podziwiam Twoje spostrzeżenia , wizje i wnioski . Jakże są one odmienne od moich.
                                                    Kurcze (chyba mam słaby wzrok), ja nie widzę ducha Mobbinga na forum. Ostatnio nie pisze nawet. Wafla nie utożsamiam z duchem Mobbinga , nie dostrzegam też by Mobbing był pod wpływem ducha Wafla. Z treści forum nie wynika by ktoś próbował" zamknąć ludziom usta". Nie zauważam luk/wyrw, w treści wątków,
                                                    które powinny powstać w powodu usuwania wpisów. Nikt tam też nie protestuje . Szara Mysz mówi swoim głosem, używa zwrotów młodzieżowych, pisze konkretnie, nie dorównuje Waflowi wszechstronnością wypowiedzi, ich style i wyrażenia bardzo się różnią. Wspólne dla nich (i dla wielu innych użytkowników) są odpowiedzi na pojedyncze zdania co ułatwia im polemikę.
                                                  • troublemaker_next Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 03.01.14, 11:20
                                                    skuter44 napisał:

> nie dostrzegam też by Mobbing był pod wpływem ducha Wafla

Nie? Nie zauważyłeś jak Mobbing reklamuje Biuro AntyF? Kiedyś raczył stwierdzić nawet, że to zasługa Jego forum i że forum spełniło swoje zadanie. Tylko jak spełniło to po cholerę jeszcze działa??

> Z treści forum nie wynika by ktoś próbow
                                                    > ał" zamknąć ludziom usta".

Z treści nie może wynikać bo treści znikają smile Zamykanie ust polega na kasowaniu wpisów tak żeby ich nie było widać smile

> Nie zauważam luk/wyrw, w treści wątków,
                                                    > które powinny powstać w powodu usuwania wpisów

Wyrw nie ma bo jak temat się zaczyna to usuwa się go od początku do końca smile

> Nikt tam też nie protestuje

Protesty są niedozwolone bo to "dyskusja o adminach". Mysz wywala bez słowa komentarza.

> Szara Mysz mówi swoim głosem, używa zwrotów młodzieżowych, pisze konkretnie, ni
                                                    > e dorównuje Waflowi wszechstronnością wypowiedzi

To są zwroty Waflowe nie młodzieżowe big_grin Oczywiście, że nie dorównuje smile To taki stworek jak benbenek zaprogramowany żeby pełnić pewną rolę. Pełniła ją do pewnego czasu aż ostatnio dziwnie się "wyrobiła" wink Niektóre dzisiejsze teksty przerastają możliwości naiwniątka jakim była jeszcze kilka miesięcy temu smile

> ich style i wyrażenia bardzo się różnią.

??? big_grin
                                                  • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 03.01.14, 18:43
                                                    Jak sięgasz do czasu sygnalistów to ja akurat mało tym tematem interesowałem się. Polemika była między dwoma samcami Alfa. A tu jeszcze Mobbing ? On też promował skrzynkę bankową dla sygnalistów ? Jeśli ten system zdaje egzamin (są sygnały i ich skuteczny odbiór) to co w tym złego ? Jakoś chyba nikt za sygnalizowanie nie ucierpiał bo nie ma "sygnałów na forum",. Przecież to nie ukryło by się w firmie.
                                                    Gdyby były cięcia wpisów to na tym forum był by odgłos, tak było .... poprzednio. teraz masz poszlaki, nie potwierdzone. A za co by teraz miały być wpisy usuwane ? O moderowaniu nie ma dyskusji, innych wpisów naruszających regulamin i netykietę wiele nie ma. Nie bardzo wierzę, że na forum jest jakaś walka . Bo i o co, w jakim celu miała by być ? W sprawie jakiś imion ?
                                                  • ukryty_wafel Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 04.01.14, 19:31
                                                    Podziwiam Wasze teorie - oderwane sa od rzeczywistosci smile i bardzo zabawne smile
                                                  • ukryty_wafel Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 04.01.14, 19:43
                                                    Oj widze, ze te forum ożywia sie, jak zaczynaja sie brednie. Nie pisze na Forum, bo mam inne rzeczy na głowie. I to prosze zapamiętać. Widze panie Trouble, że sie kolejne brednie powiela, ale cóż bredzić każdy może. I potwierdzam, wcale sie nie obawiając posadzanie, słusziej przypisujac wałkowane cytat o przyjacielu i wrogu. Poznałem go z tego samego miejsca w ktorym go Trouble znalazłeś, tekst jest jest bardzo mądry. A tak w szczegółach sam Autor nie jest jego autorem, znalezc go mozna jeszcze w jednej książce smile Tylko nie w Googlu smile
                                                    I watpię byś to znalazł smile Zycze kolejnych nawiedzonych teorii smile
                                                  • troublemaker_next Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 04.01.14, 23:17
                                                    Więcej wiary Misiek smile Św. Augustyn?
                                                  • ukryty_wafel Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 05.01.14, 00:23
                                                    Pudło. smile
                                                  • zocha37 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 05.01.14, 01:20
                                                    ukryty_wafel napisał:

>I potwierdzam, wcal
                                                    > e sie nie obawiając posadzanie, słusziej przypisujac wałkowane cytat o przyjaci
                                                    > elu i wrogu. Poznałem go z tego samego miejsca w ktorym go Trouble znalazłeś, t
                                                    > ekst jest jest bardzo mądry. A tak w szczegółach sam Autor nie jest jego autore
                                                    > m, znalezc go mozna jeszcze w jednej książce smile Tylko nie w Googlu smile
                                                    > I watpię byś to znalazł smile

ho, ho, ho! no proszę nie bądź taki Król Salomon big_grin
                                                  • troublemaker_next Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 07.01.14, 17:05
                                                    ukryty_wafel napisał:

> Oj widze, ze te forum ożywia sie, jak zaczynaja sie brednie

Brednie? Właśnie znowu znikają całe wątki. Mobbi-Myszo-Cenzura w pełni rozkwitu...
                                                  • ukryty_wafel Wiara kwestią wiary a nie oceny... 07.01.14, 19:41
                                                    Znikają brednie. Zaczyna sie kolejna dyskusja na temat kto jest wiarygodny i kim jest Ekscelencja. Szczerze? Ja mam to w d.... Dla mnie to ktos, kto udaje kogos kim nie jest. Moja rada. A zagranice w jej grę i sprawdźcie, czy pisze prąwde czy pisze brednie. Dla mnie wpisy Ekscelencji to jakas próbana nowomowa nie mająca nic z tresci. A tak naprawde nikt nie jest wiarygodny w sieci - kto chce i w co wierzyc, w sieci uwierzyć można we wszystko.
                                                    Ta wiarygodność to na pstrym koniu sobie jeździ - sędziami oceniajacymi kto jest wiarygodny, sa osoby ktore same nie sa wiarygodne, piszące pod wieloma nickami, niektore sa skompromitowane tendencyjnoscia.
                                                    Odzywiają sie juz te same osoby, ktore odżywiają sie jak Tylko jest zadyma - Groch z kapusta juz zadaje pytanie, te same co zwykle: dlaczego skasowano i gdzie to co skasowane jest. I słusznie, ze to kasuja, bo takie teksty niczego nie daja, tylko zaczynaja te samą jak kataryna dyskusje, ktora ani nicżego nie zmieni ani niczego nie wyjaśni tylko podgrzewa atmosfere. I poleca na ile znam zycie, wszystkie wpisy, ktore beda chciały zmusic do wyjasniania sprawy oczywistej, by ludzie zajęli sie dyskusja a nie ocenianiem innych kto jest wiarygodny i kto jest kim.
                                                  • zocha37 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 08.01.14, 00:05

> Brednie? Właśnie znowu znikają całe wątki. Mobbi-Myszo-Cenzura w pełni rozkwitu

i nad kolejnym - prawdopodobnie samozwańczym przedstawicielem centrali - rozpostarła parasol ochronny big_grin
                                                    przecież nigdy nie wiadomo wink czy to aby nie któś ważny https://tiny.pl/qxs2b
                                                    -
                                                  • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 08.01.14, 09:01
                                                    Cenzurą jest decydowanie co jest brednią a co mądrością.
                                                    Cenzurowaniem jest też narzucanie moderatorom co mają robić,
                                                    jak się zachowywać.
                                                • zocha37 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 02.01.14, 21:29

> Tak przy okazji. Znasz to?
                                                  > "ja sie nad nimi nie uzalalem i nie mialem litosci bo prawo ma prawo znaczyc"
                                                  > To słowa Ducha.

a to jego motto...nawet ładne :

"Przyjaciel strofuje - ale kocha
                                                  Wrog schlebia - ale nienawidzi !"

Wujek Google wiele podpowie jak wprowadzisz ten cytacik https://tiny.pl/hsf3f
                                                  • totoro1 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 02.01.14, 22:09
                                                    Tyle że nic z tego nie wynika. Problem nie w tym kim jest ale tym jaką ma relacje z Mobim. Co za tym idzie jest to forum pracodawcy dla pracowników. Na dodatek wciąż nie jest dla mnie jasne czy jego wypowiedzi sa prywatne czy służbowe. Zakladam, że dostatecznie służbowe by móc składać obietnice i odpowiadać na tematy służbowe (no i przełożony uprzedzony) ale jakby się smród zaczął dziać to okaże się, że to prywatna inicjatywa nadgorliwego pracownika. Czyli zjeść ciastko i mieć ciastko.

Patrzę sobie z boku na forum, rozmawiam też z ludźmi i potwierdza się tym co napędza nowe wątki (i to nie od dziś) jest kiepska komunikacja z góry na dół.
                                                  • zocha37 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 03.01.14, 01:17
                                                    totoro1 napisał:

> Tyle że nic z tego nie wynika.Problem nie w tym kim jest ale tym jaką ma relac
                                                    > je z Mobim.

jaką może mieć relację z Mobim? duchową oczywiście - wszak o duchu tak sobie luźno tylko gaworzymy i oczywiście nic z tego nie wynika... no może poza duchowym doświadczaniu czyjejś obecnościwink
                                                  • troublemaker_next Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 03.01.14, 11:01
                                                    totoro1 napisał:

> Na dodate
                                                    > k wciąż nie jest dla mnie jasne czy jego wypowiedzi sa prywatne czy służbowe. Z
                                                    > akladam, że dostatecznie służbowe by móc składać obietnice i odpowiadać na tema
                                                    > ty służbowe (no i przełożony uprzedzony) ale jakby się smród zaczął dziać to ok
                                                    > aże się, że to prywatna inicjatywa nadgorliwego pracownika.

Po części tekstów widać, że Wafi ma raczej dużą swobodę w tym co robi i domyślałem się tego jeszcze zanim dostałem dokładne informacje na temat Ducha wink Wie co może napisać i jest to celowe. Info na temat biura, monitorowanie forum to na pewno służbowe. Cała reszta potrzebna była po to żeby zdobyć zaufanie a przez to informacje. Niestety przeszacował swoje możliwości i przestał istnieć wink Chyba, że kryje się jeszcze pod innymi nickami. Duch dużo pisał i używał różnych nicków, potrafi udawać i sam opisywał jak udawał kobiety... wink Wafelkowi też się to przydarzyło ale to zapewne przypadek big_grin
                                                  • troublemaker_next Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 03.01.14, 11:06
                                                    zocha37 napisała:

> "Przyjaciel strofuje - ale kocha
                                                    > Wrog schlebia - ale nienawidzi !"
                                                    >
                                                    > Wujek Google wiele podpowie jak wprowadzisz ten cytacik

A znasz dokonania Ducha już na forum "Gazety"? Ta zaskakująca zmiana tematyki czyli przejście od filozofii do fizjologii wink Fascynujące... smile
                                                  • zocha37 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 03.01.14, 15:28

> A znasz dokonania Ducha już na forum "Gazety"? Ta zaskakująca zmiana tematyki c
                                                    > zyli przejście od filozofii do fizjologii wink Fascynujące... smile

mnie to akurat nie fascynuje,tą częścią aktywności Duszka tak bardzo się nie zajmowałam big_grin
    • troublemaker_recovery Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 13.09.13, 20:47
      exworker napisał:

Bardzo dobra analizę sytuacji smile

> Stad pomysl odsuniecia wafla od moderacji, co w zamysle
      > mialo sluzyc reaktywacji forum a to juz daje jakas kontrole w przeciwienstwie d
      > o nowego forum.

Nie tylko odsunięcia. On (częściowo oczywiście) wziął winę na siebie i próbował odciągnąć uwagę od milczącego Mobbiego na którym złość ludzi się skupiła. Niestety to się nie udało. Wafel wypadł z gry a osaczony Mobbi został sam. Skuter i Mysza są za słabi nic nie pomogą. Mobbi potrzebowałby kogoś silnego. Tylko skąd go weźmie? big_grin (troubla nie dostanie)

> Poniewaz uzytkownicy maja dosc
      > i takiej utajonej formy niszczenia forum, pojawil sie pomysl zmiany zalozyciel
      > a. Jedynie on bowiem odpowiada ostatecznie za dzialania moderatorow, ktorzy pow
      > inni byc bezstronni.

Nie wierzę, że Mobbi ustąpi dlatego nawet tego nie proponuję. Kompromisem może być wprowadzenie bezstronnych moderatorów w większej ilości, odsunięcie Myszy i ustalenie i przestrzeganie jasnych reguł.

> Dlaczego nadal ne nie ma forum ukrytego ? Ekipa przestraszyla sie, i slusznie,
      > ze ludzie przeniosa sie na inne fora, na ktorych nie ma juz kontroli.

Nie tylko przeniosą. To wystarczający powód żeby rozpętać w sieci piekło. "PKO BP cenzuruje internet, zamyka największe pracownicze forum" to jest news, łatwo to rozprowadzić gdzie tylko się da big_grin Można z tego zrobić bombę podłożoną pod wizerunek najlepszego pracodawcy smile To byłaby najgłupsza rzecz jaką mogą zrobić dlatego w to nie wierzę. A jak chcą spróbować zapraszam do zabawy... wink
      • zocha37 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 14.09.13, 19:33
        troublemaker_recovery napisał:

> Nie wierzę, że Mobbi ustąpi dlatego nawet tego nie proponuję. Kompromisem może
        > być wprowadzenie bezstronnych moderatorów w większej ilości, odsunięcie Myszy i
        > ustalenie i przestrzeganie jasnych reguł.

A ty byś ustąpił i oddał forum nie wiadomo komu? Jedyną osobą tego godną mógłby być Lukaj, ale wątpię, aby się zgodził.Zresztą rozważania na ten temat są bezsensowne i z góry skazane na przegraną.Ci, którzy tego żądają są tego świadomi, ale myślę,że im również bardziej zależy na likwidacji tego forum i do tego prostą drogą zmierzają.Przyjrzyj się dobrze treściom wypowiedzi tych osób w tematach typowo pracowniczych i tu na tym forum i na starym.Jeżeli już są to broniące wizerunku banku i ostrzegające przed ujawnianiem patologii bankowej.Można zapytać komu jak nie takim osobom właśnie będzie zależało na zamknięciu forum, a jak się nie da to na ciągłych walkach podjazdowych.Skończą tam, to przyjdą tutaj.
        Jedyne, co można spróbować jeszcze zrobić to faktycznie wprowadzenie nowych moderatorów bez uprawnień administratorów, aby nie mieli ciągot do banowania tych, których poglądy im się nie podobają, albo krytykują postępowanie moderatorów.No i nie daj Boże, żeby miał ktoś poza założycielem możliwość zmiany statusu forum łącznie z jego zamknięciem.

> Nie tylko przeniosą. To wystarczający powód żeby rozpętać w sieci piekło. "PKO
        > BP cenzuruje internet, zamyka największe pracownicze forum" to jest news, łatwo
        > to rozprowadzić gdzie tylko się da big_grin Można z tego zrobić bombę podłożoną pod
        > wizerunek najlepszego pracodawcy smile To byłaby najgłupsza rzecz jaką mogą zrobi
        > ć dlatego w to nie wierzę. A jak chcą spróbować zapraszam do zabawy... wink

Nie przesadzaj Trouble, w 2008r zostało zamknięte forum pracowników Pekao SA i też nic się wielkiego nie stało, powstało nowe wink
        • troublemaker_next Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 14.09.13, 19:39
          zocha37 napisała:

> Nie przesadzaj Trouble, w 2008r zostało zamknięte forum pracowników Pekao SA i
          > też nic się wielkiego nie stało, powstało nowe wink

Mamy już 2013 i wiele nowych możliwości... big_grin Wystarczy chcieć wink
          • zocha37 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 14.09.13, 19:43

> Mamy już 2013 i wiele nowych możliwości... big_grin Wystarczy chcieć wink

Tak już to udowodniłeś, tylko do czego to prowadzi?
            Nawet jeśli Twoje intencje są dobre znajdą się cwańsi i nie wiesz jak pokierują i jak skończy się to co zaczynasz wink
            • exworker Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 14.09.13, 20:31
              Hmm zocha wg mnie ma racje. Nie mamy szans. Ot dla nas to walka o wartosci, wolnosc slowa, uczciwosc, ale dla nich to praca, z tego sa rozliczani. To ludzie bez zadnych zasad moralnych, jak automaty.
              • ukryty_wafel Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 14.09.13, 22:30
                Ja mam zasady moralne!
                • exworker Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 17.09.13, 20:38
                  ukryty_wafel napisał:

> Ja mam zasady moralne!

emoty.blox.pl/resource/szczena.gif
      • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 17.09.13, 08:28
        Troble ocenia :
        Wafel wypadł z gry a osaczony Mobbi został sam. Skuter i Mysza są za słabi nic nie pomogą. Mobbi potrzebowałby kogoś silnego. Tylko skąd go weźmie? (troubla nie dostanie).

Jest w tym część prawdy.
        Wafel nie jest osaczony. To Ty tak sądzisz. Wzbrania się jedynie od moderowania.
        Bez funkcji moderatora jest on w stanie (sprawdzamy to na codzień) wpływać na
        atmosferę i tematykę forum.
        Czy do moderowania trzeba silnych ludzi ? A może , tylko mądrych, kulturalnych, konsekwentnych. I dalej piszesz o sobie .... jako samozwanczym kandydacie do moderowania.
        O którego, jedynego (tak sądzisz) Mobbi bedzie sie ubiegał. Bo nie ma wyjscia.
        Oceniasz się bardzo wysoko , że jesteś najlepszym, najmocniejszym kandydatem.
        Uwazam jednak , że sporo w Tobie narcyza i chwiejności. A to jest duża "krecha".
        Nie zauważasz, że poszukiwani są moderatorzy z grona pracowników.
        .Jest kilku takich "terenowych" forumowiczów, też z centrali i "terenu", w tym Lukaj.

• troublemaker_next Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 17.09.13, 10:27
          skuter44 napisał:

> Wafel nie jest osaczony. To Ty tak sądzisz.

Nie sądzę. Napisałem, że Mobbi jest osaczony.

> Czy do moderowania trzeba silnych ludzi ?

Nie do moderowania a do wsparcia przy podejmowaniu decyzji w sprawie forum i realizacji tych postanowień. Kimś takim był Wafel tyle, że decyzje były złe a On sam przeginał i już swojej pozycji nie odzyska. Chyba nawet wcale tego nie chce. Lepiej Mu być "zwykłym" userem.

> I dalej piszesz o sobie .... jako samozwanczym kandydacie do m
          > oderowania.

Nie do moderowania big_grin Mobbi potrzebuje sojuszników którzy poprą Jego działania. Byli moderatorzy już się nie liczą. Ja tego nie zrobię bo trouble nie wchodzą w koalicje smile

> O którego, jedynego (tak sądzisz) Mobbi bedzie sie ubiegał. Bo nie ma wyjscia.

Tego nie napisałem, chociaż widać, że już się ubiega. Mobbi ma kilka wyjść ale potrzebuje poparcia a Ty i Mysz to (wybacz) za mało.

> Oceniasz się bardzo wysoko , że jesteś najlepszym, najmocniejszym kandydatem.

Inni mnie oceniają. Trouble ocenami się nie interesują, swoje wiedzą i to im wystarczy big_grin Co potrafią pokazałem. Przypomnij sobie np. mój pomysł, który wprowadził (niedoskonale) w życie rompil całkowicie demolując forum smile

> Uwazam jednak , że sporo w Tobie narcyza i chwiejności. A to jest duża "krecha"

Narcyza?
          "stan psychiczny, polegający na skierowaniu libido do wewnątrz, wówczas ego staje się obiektem seksualnym"
          Nigdy Ci się z tego nie zwierzałem https://emoty.blox.pl/resource/4_16_1.gif

Co do chwiejności to raczej Twoja cecha. Krytykowałeś mój pomysł drugiego ukrytego foruma ale jak tylko Mobbi uznał to za dobry pomysł zmieniłeś poglądy o 180 stopni. U mnie to nie występuje.
          • exworker Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 17.09.13, 10:36
            Tak, widac wyaznie jak gosc komentuje cos, czego nie napisales. Jaja, i on byl moderatorem.
          • rompil Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 17.09.13, 10:48

> Przypomnij sobie np. mój pomysł, który wprowa
            > dził (niedoskonale) w życie rompil całkowicie demolując forum smile
            >
            big_grin
            Nie ma bardziej zgodnego niż ja smile Ze mną trzeba żyć w zgodzie. Widzisz co się dzieje jak ktoś nie chce... wink
          • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 17.09.13, 16:04
            Troublu miły. Częściowo tylko masz rację. Niesposób w jednym wątku odpowiedzieć Ci na Twój wpis. Moze narazie poruszę fragment dot. narcyza. Wspomniałem, ze (wg mnie ) osobowośc narcyza nie daje Ci plusów w kandydowaniu na admina tego forum. Ty odpowiedziałeś:
            Narcyza?
            "stan psychiczny, polegający na skierowaniu libido do wewnątrz, wówczas ego staje się obiektem seksualnym"
            Nigdy Ci się z tego nie zwierzałem " - i tu śmiech , ze mnie.

Wygląda z tego co piszesz, że Cię obraziłem. Otóz, to nie jest w porządku tak wybiórczo definiować narcyza – jak tu podajesz . . Wybierasz jedynie wygodną Ci część definicji i opisu osobowości narcyza , aby ośmieszyć mnie za nazwanie Cię narcyzem. Niepotrzebne to było bo osobowość narcyza jest opisana w sumie pozytywnie. Choć osoby narcystyczne nie wszędzie są oceniane tak jak siebie oceniają i ciężko im z tym. Zawsze muszą być w stanie walki.
            Osobowość narcyza (o takiej pisałem) fachowo scharakteryzowana jest na blogu, pod adresem --
            • exworker Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 17.09.13, 16:07
              Hmmm, wyraźnie zaznaczony styl ukrytego_klasyka - wiele słów, mało treści.
              • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 06.11.13, 13:16
                Exworker pisze o mnie - „Hmmm, wyraźnie zaznaczony styl ukrytego_klasyka - wiele słów, mało treści.”
                Teraz dopiero zauważyłem tę powyższą opinię exworkera do mojego wpisu - uzasadniającego też mój wpis o narcyzie, który kończy się takim podsumowaniem – „Sto razy bardziej wolę rozmawiać z narcyzem niż z bufonem. Wolałbym być narcyzem niż idiotą.
                To są permanentne i przy każdej okazji insynuacje i przeinaczenia exworkera. Wszystko po to by stawiać mnie w złym świetle.
                Tu wystarczy przeczytać ten krytykowany wpis . Są tam same treści definiujące osobowość narcyza. Czułem się w obowiązku pokazać co miałem na myśli „przezywając” Troublego narcyzem. Wykazałem, że narcyz ma przewagę plusów w swojej osobowości. Skwitowałem mocnym spostrzeżeniem.
                A ten „wielu imion” użytkownik forum ocenia, że musiał to pisać „ukryty_klasyk” tak jak by na to nie było stać oficjalnego emeryta, do tego nie dostrzega treści w encyklopedycznym opisie pojęcia narcyz i w moim zdaniu, sumującym ten opis.
                Jak można exworkerze, jak można …. ? wink
            • troublemaker_next Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 17.09.13, 17:04
              skuter44 napisał:

> Troublu miły. Częściowo tylko masz rację.

Właściwie to głównie wyjaśniałem Ci o czym pisałem. W tej części na pewno mam smile

> Wygląda z tego co piszesz, że Cię obraziłem.

Spokojnie Skuter nie musisz obchodzić się ze mną jak z jajkiem. Ja też traktuję Ciebie jak faceta a nie jak, cytując klasyka, biednego Skutera... Dlatego moje odpowiedzi mogą być trochę dosadne smile

> „Kiedy pracownik jest narcyzem, sytuacja przedstawia się tak że narcyz ro
              > bi wszystko aby był postrzegany jako bardzo dobry pracownik, jako najlepszy pra
              > cownik. Taka osoba poświęca się dla pracy. Jest tyranem dla siebie samego jeśli
              > chodzi oto co ma robić. Wydaje mi się że często dochodzi do podlizywania się,
              > jak i donoszenia. Wszystko to po to aby ktoś docenił pracownika narcyza.

No nie to zupełnie nie ja smile To dowodzi, że daleko mi do narcyza. To przeciwieństwo troubla smile

> Co najmniej pięć w poni
              > ższych kryteriów musi być spełnione, by zdiagnozować zaburzenie.

Żaden nie pasuje smile

> "Narcyz uważa że jest bardzo mądry, z powodu tego że jest idealny."

Tutaj też mam odwrotnie big_grin Ale dzięki za wytłumaczenie smile
              • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 17.09.13, 22:45
                Tylko bezpośrednia znajomość pozwala na dobre poznanie człowieka.
                Każdy jest inny. Taki - mieszaniec osobowości. Zaszufladkować nas dokładnie, nie da rady.
                Przy okazji wymiany poglądów dużo uczymy się, od swoich adwersarzy.
                • exworker Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 18.09.13, 08:23
                  Ponownie apeluję, drogi skuterze, aby dac spokój komentowaniu czyichś cech, osobowości itp. To bardzo infantylne. Prosimy o wpisy merytoryczne, z argumentami lub.....o milczenie.
                  • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 18.09.13, 12:22
                    Stosuję tu "formę swobodnej wypowiedzi" , korzystajac z oferty forumowej Kotwicy110.
                    Czy apel Twój jest z pozycji załozyciela forum ?
                    Zauważam. Tobie to tak wolno pisać - zawsze i wszędzie . Innym nie.
                    Dziwne to. Oceniający mnie i ja jego oceniający ..... nie mamy uwag do tych ocen wazajemnych a Ty masz ?
                    Były w duchu wzajemnych spostrzeżeń a wymiana poglądów na ten temat była krotka i została zakonczona.

Apelujesz o "Wpisy merytoryczne, z argumentami lub.....o milczenie".
                    Apelowanie o milczenie jest bezprawne.
                    Wpisy merytoryczne nie są tu mile widziane, poza krytykujacymi bank . Takie nie zawsze są jednak zasadne.

Nie mniej apel dokładnie przeanalizowałem . Mam nadzieję, że intencje Twoje są uczciwe.
          • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 18.09.13, 13:45
            Kilka słów wymiany poglądów z Trouble , dot . przyczyn choroby forum pracowników.
            Rzadko mylę się. Tu nietrafnie,błędnie oddzieliłem fragment Twojej odpowiedzi, odcinając
            fragment dot. Moobiego. I dalej odpowiadałem , uważając , że piszesz o Waflu.

Fragment co miałeś na mysli pisząc o silnych moderatorach wyjaśniłeś. Rozumiem.

Na temat Twojej zgody/ubiegania się na moderowanie - zdementowałeś. Mam jasność.

Na temat Twojego wniosku by utworzyć forum "dwa w jednym"który zgłosiłeś. Wpłynął on najpierw na oficjalną zmianę poglądu Mobbiego. Mój pogląd stał się odmienny (nie od momentu kiedy zainteresował sie nim Mobbi) ale już od momentu odpowiedzi z Agory, w której wskazano na łatwość i mozliwość takiej - jak pisałeś - konfiguracji/ustawienia forum. Zainteresowanie mocniejsze Twoim wnioskiem przez Mobbiego, po przeczytaniu odpowiedzi z Agory , upewniło mnie jedynie w przekonaniu, że nie warto (już) forsować opcji utrzymania forum bez zmian. Tym bardziej, że nie ma wsparcia ze strony dużej czesci uzytkowników.
            Czy to dowód na moją chwiejność czy raczej dowód na realizm ?
            • exwoker Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 18.09.13, 13:55
              skuter44 napisał:

>nie warto (już) forsować opcji utrzymania forum bez zmian. Tym bardzi
              > ej, że nie ma wsparcia ze strony dużej czesci uzytkowników.

Ściślej mówiąc w ogóle nie ma wsparcia użytkowników. Nikt się za tym nie opowiedział. Nawet Wafel był za ukryciem forum.
              • skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 13.10.13, 09:00
                Ja też za tym ukryciem (w pewnym okresie) byłem.
                Z jednej strony stratą było by zlikwidowanie forum. Za dużo pracowników go zna, czyta i sporo jeszcze osób tu pisze.
                Z drugiej pracownicy centrali zalecają , że jedynym wariantem jest likwiadacja forum bo
                przeciekają tu tajemnice banku.

I dobrze się stało, że forum jest utrzymane (że są inne podobne fora) . Tajemnic jakoś
                uzytkownicy nie wynoszą - mają bowiem swoje wizje, moderowanie, problemy osobiste, które to bzdety eksploatują do granic niebotycznych - a bank ze swoimi (też pracowników) problemami jest dla nich nieważny.

• skuter44 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 24.10.13, 08:39
                  Dwie, których brak - gdy okresowo nikną - powoduje odnowę merytorycznej dyskusji na forum.
                  A są to : niepotrzebne uwagi do Adminów
                  walka gigantów, samców alfa o dominację na forum.
                  Prowadzona dyskusja może być pielęgnowania , w sposób prosty - nie przeszkadzać nie zakłócać.
                  Pogląd mój - nowe tematy, te z linkami - nie będą przeszkadzać w funkcjonowaniu forum.
                  Postawiony taki wątek, jeśli nie spotka się z zainteresowaniem, zejdzie z ekranu.
                  • ukryty_wafel Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 24.10.13, 18:19
                    Masz Skuter racje. Jesli da sie ludziom spokojnie wygadać, dyskusja rozkwita. Jesli ludzie szanuja sie, dyskusja do czegos prowadzi i w koncu zaczyna sie cos dziać. Tak wiec zobaczymy. Na forum pracownikow, Ludzie na razie zaczeli rozmawiac na inne tematy ni ż do tej pory i z tego nalezy sie cieszyć. Ci co chca sobie nawrzucać maja forum "co po...." I niech tak pozostanie smile Ludzie maja wybor...
                    • troublemaker_next Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 24.10.13, 21:40
                      ukryty_wafel napisał:

> Masz Skuter racje. Jesli da sie ludziom spokojnie wygadać, dyskusja rozkwita. J
                      > esli ludzie szanuja sie, dyskusja do czegos prowadzi i w koncu zaczyna sie cos
                      > dziać. Tak wiec zobaczymy. Na forum pracownikow, Ludzie na razie zaczeli rozmaw
                      > iac na inne tematy ni ż do tej pory i z tego nalezy sie cieszyć. Ci co chca sob
                      > ie nawrzucać maja forum "co po...." I niech tak pozostanie smile Ludzie maja wybor
                      > ...

A wystarczyło żebyś wytrzymał i dziobem nie kłapał... Niestety nie wytrzymałeś i wszystko sp... smile Myślałem, że pod tą czaszką choc trochę rozumu Ci kiełkuje ale robisz wszystko żeby udowodnić, że nie. Wolisz wojnę. OK, wybrałeś. Do zobaczenia w kolejnych rundach smile Buźka smile
                      • skuter44 Przyczyny chorób forumowych 24.10.13, 21:49
                        Trouble ? TY lubisz zwady ? Nie sądzę abyś nie wytrzymał bez walki w kolejnych rundach.
                        U Ciebie na forum tworzy się aktualnie dobra atmosfera, możliwość poważnego pisania.
                        Może warto i tu zachować dobre warunki do fajnych rozmów.
                        • troublemaker_next Re: Przyczyny chorób forumowych 24.10.13, 22:33
                          skuter44 napisał:

> Trouble ? TY lubisz zwady ? Nie sądzę abyś nie wytrzymał bez walki w kolejnych
                          > rundach.
                          > U Ciebie na forum tworzy się aktualnie dobra atmosfera, możliwość poważnego pis
                          > ania.
                          > Może warto i tu zachować dobre warunki do fajnych rozmów.

Skuter, ja wytrzymałem ponad rok i mogę następne kilka... wink Wafel nie trzymał jęzora i wszystko w temacie. Jak ktoś nie używa inteligencji to jego wina. Poza tym co złego to nie ja, mnie na starym forum nie zobaczycie big_grin
                          • ukryty_wafel Re: Przyczyny chorób forumowych 25.10.13, 00:46
                            Bez jaj Trouble. Juz jestes na starym Forum w swoim nowym wcieleniu. Kilka dni spokoju i juz nie wytrzymaleś. Ja z Toba wojny nie poprowadzę ty tak. Jesli myslisz, ze zamilklem bo ci siel udało mnie zakneblować, tos sie sporo przeliczył. Powtarzam jedno - ja sie wypowiadac bede jesli uznam to za stosowne.
                            I bardzo Cie prosze bez takich tekstów, o trzymaniu jęzora. Tobie przeszkadza spokoj, dlatego jatrzysz? Zajmij sie soba, to bedzie najlepsze co zrobisz.
                            • troublemaker_next Re: Przyczyny chorób forumowych 25.10.13, 11:59
                              ukryty_wafel napisał:

> Bez jaj Trouble. Juz jestes na starym Forum w swoim nowym wcieleniu.

Zacytuję Mysz: "jeśli będzesz tutaj cos sugerował, komukolwiek, dzielił sie pomówieniami nawet nieprawdziwymi"... https://emoty.blox.pl/resource/jupi2.gif

> Kilka dni
                              > spokoju i juz nie wytrzymaleś.

To Ty nie wytrzymałeś atakując mnie i moje forum smile

> Tobie przeszkadza spokoj, dlatego jatrzysz?

To co robi Mysz nazywasz spokojem? Nie żartuj, ja sobie na to nie pozwolę.

> Zajmij sie soba, to bedzie najlepsze co zrobisz

Jak Wy przestaniecie "zajmować się" forum.
                          • skuter44 Re: Przyczyny chorób forumowych 25.10.13, 07:12
                            Piszesz - .."Poza tym co złego to nie ja, mnie na starym forum nie zobaczycie "....

Szkoda. Wielka szkoda.
                            • skuter44 Re: Przyczyny chorób forumowych 25.10.13, 07:20
                              Na starym forum , na wątkach o nazwach merytorycznych, prowadzona jest dyskusja na tematy wątków. To jest najważniejsze. A nie porównywanie nazw wątków. Propagandy tam nie ma jest polemika na poruszane tematy merytoryczne. Zaprzestano propagandy o złych Adminach i milczeniu Założyciela.
                              To jest ta pozytywna zmiana. Aby nie zapeszyć.
                              • skuter44 Re: Przyczyny chorób forumowych 25.10.13, 08:12
                                Oto obraz obecny merytorycznych wątków na starym. Zakłócony częściowo przez prowokację i najpierw pytaniami a potem odpowiedziami Moderatorki.
                                Tylko się cieszyć.

Pytanie do Myszy Szarej1|2 (190)mistrzciemnosci25.10.13, 07:00
                                Zmiany struktury i organizacji Oddziałów (9tahiya24.10.13, 22:00
                                PKO BP z największą siecią bankomatów (37)ta-bulla-rasa24.10.13, 17:07
                                Jakość obsługi w PKO BP doceniona (63)ta-bulla-rasa24.10.13, 16:46
                                Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO BP1|2|4 (350)ekspert2.024.10.13, 16:31
                                PKO Bank Polski w gronie najlepszych pracodawców1|2|17 (1676)ekspert2.024.10.13, 15:08
                                audyty (21gaze-la4024.10.13, 14:24
                                Wyniki PKO BP wciąż najwyższe w całym sektorze (47)ta-bulla-rasa24.10.13, 10:48
                                PKO BP najbardziej innowacyjną firmą smile (15)ta-bulla-rasa24.10.13, 10:20
                                PKO BP liderem na rynku usług maklerskich (18)ta-bulla-rasa24.10.13, 09:52
                                PKO BP najbardziej wartościowym bankiem1|2 (162)ekspert2.024.10.13, 09:28
                                zagajenia w Nowym Rytmie (7)doradca.pl24.10.13, 07:48
                                MOBBING w PKO BP SA1|2|4 (354)mobbing_pkobp23.10.13, 22:1

Czy to jest powód do umartwień ? Piszą tam propagandyści ? Propagandyści - czyi i czego ?

• troublemaker_next Re: Przyczyny chorób forumowych 25.10.13, 15:47
                                skuter44 napisał:

> Zaprze
                                > stano propagandy o złych Adminach i milczeniu Założyciela.
                                > To jest ta pozytywna zmiana. Aby nie zapeszyć.

No i zapeszyłeś wink Ale to nie Twoja wina oczywiście. To wina Myszy i Wafla. Jak nie nauczą się szanować innych to nic się nie zmieni. Prostej prawdy nie potrafią przyjąć do wiadomości smile
                                • skuter44 Re: Przyczyny chorób forumowych 25.10.13, 16:44
                                  Ważne, ze ta przepychanka o "zdradzie" tajemnicy odbywa się na osobnym wątku i zaraza nie przenosi się na inne wątki.
                                  Nie wiem komu (bo wielu z tej grupy forumowiczów, tu piszących ) zawdzięczać trzeba , że ostatnio wszyscy piszą na temat - tam - na wątkach merytorycznych.
                                  • troublemaker_next Re: Przyczyny chorób forumowych 25.10.13, 17:25
                                    skuter44 napisał:

> Ważne, ze ta przepychanka o "zdradzie" tajemnicy odbywa się na osobnym wątku i
                                    > zaraza nie przenosi się na inne wątki.

Na razie się nie przenosi... wink
                                    Skuter mnie korporacyjne interesy nie interesują bo nie są zgodne z interesami pracowników. Nie jestem naiwny. Mnie interesuje tylko to, że Mysza która twierdzi, że o Biurze AntyF wie z bankowej gazetki na tej podstawie doradza innym używając swojego (wątpliwego) autorytetu Admina.
                                    Takim "doradcą" to każdy może być i to na większą skalę. Przebiegnij się przez wszystkie banki w mieście i zbierz od nich gazetki. Będziesz takim samym ekspertem od mobbingu jak Mysz tylko na większą skalę. Ty będziesz specjalistą od wszystkich banków smile
                                    Ona oczywiście udaje naiwną i nie widzi w tym nic złego. To już nawet nie jest kabaret, to cyrk smile W tej chwili w pełni popieram tych którzy domagają się odejścia Myszy. Nie zasługuje na to by być adminem.
                                    • skuter44 Re: Przyczyny chorób forumowych 26.10.13, 08:06
                                      Trouble , piszesz m.in.:
                                      "Skuter mnie korporacyjne interesy nie interesują bo nie są zgodne z interesami pracowników. Nie jestem naiwny."

A więc mamy - niby - inne zainteresowania.
                                      Domyślam się, że interesują Cię problemy pracowników.
                                      A więc by wypowiadać się o problemach (napisałeś - interesach) pracowników musisz znać/znasz skądś ( ?) interes/stan korporacji. Ba na te tematy też wypowiadasz się na forum.
                                      I dobrze, bo dołączasz do grona zwolenników wysokiej kultury korporacyjnej (czytaj - banku)
                                      której trudno dostrzec. Ja też należę do tych co widzą " dziurę w całym" i piszą o banku krytycznie.

Wczoraj sam sprawdziłem w sieci, O Biurze Antyfraudowym w PKO BP można dowiedzieć się wiele . Mowa tam o ludziach którzy w tym biurze pracują, o konferencjach z udziałem pracowników tego biura. podane są nazwiska i dane adresowe. Nie jest to więc temat tabu. A już na pewno nie stanowi tajemnicy banku.
                                      Nic się stało, że zwrócono Moderatorce uwagę , żeby" nie wypowiadała się na tematy których nie zna". Ale może jest inaczej, może zna już nieźle temat ochrony danych i tajemnic banków. Przecież są te konferencje i źródła wiedzy . Nie pamiętasz jak w trakcie dyskusji Twojej o sygnalistach Szara Mysz kilkakrotnie pisała, że interesuje ją ta problematyka i wspomniała, ze wiele się uczy z tych polemik fachowych. Jeśli jest tak jak pisała to może zna dużo o działaniach antyfraudowych , więcej niż nam się wydaje.
                                      Czy wobec tego ta nagonka na nią ma jakieś podstawy i sens ?
                                      • troublemaker_next Re: Przyczyny chorób forumowych 28.10.13, 13:16
                                        skuter44 napisał:

> Wczoraj sam sprawdziłem w sieci, O Biurze Antyfraudowym w PKO BP można dowiedzi
                                        > eć się wiele . Mowa tam o ludziach którzy w tym biurze pracują, o konferencjac
                                        > h z udziałem pracowników tego biura. podane są nazwiska i dane adresowe. Nie je
                                        > st to więc temat tabu. A już na pewno nie stanowi tajemnicy banku.

Nie aż tak wiele. Na pewno nie dowiesz się jak zagwarantują Ci anonimowość obiecaną przez Mysz. Wywiozą do Argentyny? Pomogą zmienić płeć? Tego w sieci ani w gazetce nie ma. Więc ta "nagonka" na Mysz oczywiście ma sens. Powinna napisać skąd wie a nie wprowadzać ludzi w błąd.
                                        Tych nazwisk pracowników za dużo nie ma, znalazłem jedno najważniejsze i dwie kobitki już niepracujące. Konferencje to raczej też jeden Pracownik (przez wielkie P) i masz rację On na pewno nie jest tematem tabu w necie. Nawet sam Lucyfer o Nim pisał wink big_grin

> Ale może jest inaczej, może zna już nieźle temat oc
                                        > hrony danych i tajemnic banków. Przecież są te konferencje i źródła wiedzy . N
                                        > ie pamiętasz jak w trakcie dyskusji Twojej o sygnalistach Szara Mysz kilkakrotn
                                        > ie pisała, że interesuje ją ta problematyka i wspomniała, ze wiele się uczy z t
                                        > ych polemik fachowych.

Skuter, Myszy nie interesowała wtedy problematyka i niczego się nie uczyła. Ją interesowało wyłącznie przeforsowanie poglądów i kilku kłamstw niestety Ukrytego który wciąż przekręcał sens, nawet nie mojej wypowiedzi ale tekstu, który przytoczyłem. Zupełnie nie interesowały Jej fachowe teksty, które tam cytowałem np. wyroki sądów i wypowiedzi specjalistów od ochrony danych. Liczył się tylko Wafel. Właściwie wyglądało to tak jakby po wycofaniu sie Wafla Ona nagle zaczęła "redagować" Jego teksty wink Dokładnie tak jak teraz. Mysza ostatnio "pisze Waflem" i wcale się nie kryje smile

> Jeśli jest tak jak pisała to może zna dużo o działaniac
                                        > h antyfraudowych , więcej niż nam się wydaje.

Skuter a gdzie ja napisałem, że mi się wydaje, że Mysza mało wie? Od dawna myślę, że wie dużo tylko nas okłamuje. Jak Wafel udawał kobietę to Mysza byłego pracownika, takie metody... wink Żeby było śmieszniej "wymieniają się" swoimi tekstami wink

> Czy wobec tego ta nagonka na nią ma jakieś podstawy i sens ?

Oczywiście, że tak. Gwarantowanie anonimowości oznacza dokładną znajomość wewnętrznych procedur albo jest zwykłym kłamstwem. Nie może ktoś kto twierdzi, że nie jest pracownikiem jednocześnie twierdzić, że zna tak dobrze aktualne procedury. Mysza obrywa zasłużenie.
                                        • skuter44 Re: Przyczyny chorób forumowych 28.10.13, 13:25
                                          Pozostańmy przy swoich zdaniach.
                                          • exworker Re: Przyczyny chorób forumowych 28.10.13, 16:09
                                            Ha ha jak to lubie, jak ktos cos udowodnil, to niektorzy pisza "pozostanmy przy swoich zdaniach", inni "ignoruje cie na twoje wlasne zyczenie", "skonczylem z toba", "nudzisz mnie" itp. Co za zenada, co za idioci.
                                            • exworker Re: Przyczyny chorób forumowych 28.10.13, 16:11
                                              Trouble, tracisz czas, do nich zadne argumenty nie trafia, oni sa gotowi wyprzec sie swojej matki jesli ktos za to zaplaci.
                                              • skuter44 Re: Przyczyny chorób forumowych 28.10.13, 18:43
                                                Exworkerze.
                                                Naprawdę uważasz, że:
                                                - polemiki Troublego i z Troublem są stratą czasu,
                                                - wszystkie argumenty muszą być obowiązkowo przyjmowane
                                                - na forum dyskusyjnym są sprzedajni polemiści[/u],
                                                - idiotami są ci którzy mają swoje zdanie.
                                                Nie uważasz, że właśnie takie poglądy niepotrzebnie
                                                podkreślają nieżyczliwą osobowość i odsłaniają codzienną obłudę.
                                                • exworker Re: Przyczyny chorób forumowych 28.10.13, 18:57
                                                  Nie, uwazam ze polemiki troublego z waflem to strata czasu a ponadto wafel jest idiota.
                                                  Nie ma "swojego zdania", jesli "swoje zdanie" twierdzi, ze 2 plus 2 jest 5, sa pewne fakty obiektywne, gdzie mowienie o swoim zdaniu jest przejawem debilizmu. Nie uwazam, ze wszystkie argumenty musza byc przyjmowane. Ale aby nie przyjac argumentu nalezy go obalic a nie : zakrzyczec kogos, zbanowac, powolac sie na wyroki boskie ( wafel ostatnio podbil debilizm dyskusji twierdzeniem ze tlko bog wie wszystko a kto nie wie to i tak musi zyc dalej ).
                                                  • skuter44 Re: Przyczyny chorób forumowych 28.10.13, 21:02
                                                    Pozostańmy przy swoich zdaniach.

Mój poprzedni wpis nie miał znaków zapytania.
                                                    A więc , jak w krótkofalarstwie -----> ... bez odpowiedzi....
                                                  • exworker Re: Przyczyny chorób forumowych 28.10.13, 21:56
                                                    Ale ja odpowiedziałem, bo Twoje twierdzenia były z gruntu nieprawdziwe i stanowiły manipulację mojej wypowiedzi.

Przecież Ty nie masz zdania, powtarzasz cały czas jakieś androny.
                                                  • exworker Re: Przyczyny chorób forumowych 28.10.13, 22:03
                                                    A propos, Ty też piszesz z ipada, tzn. wyrywasz go z dłoni wafla i myszy ?
                                                  • skuter44 Re: Przyczyny chorób forumowych 29.10.13, 07:44
                                                    Proszę o przykłady .... na wyrywanie ipada, na androny, nieprawdziwość moich twierdzeń i manipulowanie Twoimi wypowiedziami.
                                                  • exworker Re: Przyczyny chorób forumowych 29.10.13, 08:41
                                                    skuter44 napisał:

> Proszę o przykłady .... na wyrywanie ipada, na androny, nieprawdziwość moich tw
                                                    > ierdzeń i manipulowanie Twoimi wypowiedziami.

Mnie nie bawi tak jak Ciebie przesiadywanie całymi dniami na forum - nie będę teraz szukał, kopiował i wklejał dziesiątek wpisów. Moje zdanie o andronach jest zbudowane na podstawie tego co piszesz, na brak argumentów wobec trouble, wobec osób pytających o wiarygodność moderatorów, na dwulicowość w zakresie netykiety, na opornośc na argumenty, na fakty, itd. itd.

• exworker Re: Przyczyny chorób forumowych 29.10.13, 09:03
                                                    Nie bez znaczenia pozostaje tutaj Twój skandaliczny list do Aqory, współudział w zniszczeniu wolnej wypowiedzi na forum pracowników pko - ale to już kwestia mojej osobistej niechęci do Ciebie.
                                                  • skuter44 Re: Przyczyny chorób forumowych 29.10.13, 12:36
                                                    Może i to - dodatkowo, że jestem emerytem (a nie odrzuconym) który ma sentyment do banku i to, że mam swoje zdanie niezgodne z Twoim i, że przedstawiam dowody i fakty których Ty nie masz w swoich wypowiedziach. Powód braku zrozumienia mnie(sam to przyznałeś) to kierowanie się osobistą niechęcią do mnie . Taki stan zawsze zaciemnia racjonalne myślenie. Ja zaś - nie patrząc na niechęć do mnie - konsekwentnie i krytycznie podkreślam Twoją osobowość, pokazuję dowody na Twoją nietolerancję i brak wychowania. Przez to pogarszam swoje notowania u jaśnie pana.
                                                    Przepraszam, że za dużo sobie pozwalam. Tym bardziej, że moje wypowiedzi krytyczne i nie raz pozytywne nie mają żadnego wpływu na kształtowanie Twojego stosunku do użytkowników forum (nie tylko do obecnych i poprzednich adminów) absolutnie nie są odbierane, analizowane i wykorzystywane.
                                                    Tym się różnimy.Nie bądź dumny z siebie. W sumie, nie jesteśmy bowiem dobrymi ludźmi. Dobrymi na tyle by nas tu lubiano i hołubiono. -wink
                                                  • exworker przykład andronów...świezutki jak bułeczki.... 29.10.13, 12:43
                                                    ****Patrzeć na ręce moderatorów i domagać się od nich wyjaśnień i tłumaczenia swoich decyzji, a także ich zmiany jeśli decyzje są przeciw forumowiczom.
                                                    Tu zakładasz permanentne występowanie zjawiska, brak zaufania do gospodarza forum który powołuje moderatorów. Myślę, że problem może występować wyjątkowo i incydentalnie. W interesie Założyciela jest aby taki stan nie miał miejsca. Wg mnie, nie można blokować w działaniach ludzi którzy założyli forum i nimi administrują i to w sytuacji naszego dobrowolnego udziału w forum. Mnie wystarczy by moderatorzy egzekwowali jednakowo od wszystkich użytkowników stosowanie się do zasad forumowych, ostrzegali/wskazywali im nieprawidłowości i informowali - kogo i za co ukarali. Nie myślę nawet o tym by narzucać Założycielowi kogo ma wybrać na moderatora.

( co za bzdura, przecież od miesięcy ludzie pokazują zaufania, wpis całkowicie oderwany od sytuacji na forum )

*****I zwracać uwagę także moderatorom, gdy ich nie stosują.
                                                    Nie ma przecież przeszkód. Ja przyjmuję jako zasadę, że moderatorzy stosuja zasady forumowe i dlatego ja nie muszę być dla nich audytorem codziennym. Wierzę im i poddaję się ich decyzjom.

( ale większość użytkowników forum nie wierzy moderatorom i kwestionuje ich bezstronnośc, Twoje zdanie jest incydentalne )

*****Pamiętajmy o jednym. To jest nasze forum. Nasze tj. pracowników banku. Nie jakiegoś założyciela i jednego lub kilku moderatorów. To my pracownicy banku kształtujemy wygląd forum, to gdzie pojawiają się wpisy i czego dotyczą.
                                                    Tu są dwa zdania ale, jak przyjrzeć się im bliżej, ale nie będące w kolizji. Ale praktycznie, ciągle wywołujące spory.
                                                    Forum jest założyciela bo on go założył, on go prowadzi i on go może zamknąć . To sprawdziliśmy praktycznie. Nie miały sensu wnioski o odejście zalozyciela,…
                                                    To , że założyciel jest tu ważny nie oznacza, że powinien się liczyć/liczy się z opiniami użytkowników forum.
                                                    Bo prawdą jest, że forum jest dla pracowników banku. „To my pracownicy banku kształtujemy wygląd forum, to gdzie pojawiają się wpisy i czego dotyczą.” Co nie znaczy, że mamy nie uwzględniać faktu, że to Założyciel ma wiodącą rolę na forum. Jakie jest to forum zależy od użytkowników i Założyciela forum. Współdziałanie ich decyduje o sukcesie albo klęsce forum

( bez komentarza - wpis pozbawiony logiki i refleksji )
                                                  • skuter44 Re: przykład andronów...świezutki jak bułeczki... 29.10.13, 21:12
                                                    Pisz tak dalej, te swoje niewydarzone oceny. Nie chce Ci się przeczytać wpisów na wątku. Nie wiesz o co konkretnie chodzi w tych wpisach moich i w całej polemice .... a "fachowo i ostro " oceniasz:
                                                    ....."co za bzdura, wpis pozbawiony logiki i refleksji, zdanie jest incydentalne, od miesięcy ludzie pokazują zaufania... "
                                                  • skuter44 Re: przykład andronów...świezutki jak bułeczki... 05.11.13, 05:56
                                                    Androny to były wczoraj na dużym, dorosłym forum. Kilkanaście wpisów nie na temat na przypadkowych wątkach totalnie zrujnowało porządek (kolejność czasową wpisów) na forum.
                                                    Jest doskonały materiał do tego wątku.

PS. Na nowych forach totalny zastój. Nawet założyciele nic piszą. Tym samym przyznają, że fora te - nawet im - nie są potrzebne. Co prawda panowie dwaj + moja osoba nie zasypiają i można ich wpisy znaleźć na 3 forach. Z tym, że (dwaj) - z jakiegoś powodu, np. obawy przed prawdą - rzadko pod swoim znanym nickiem. Nie dotyczy to kotwicy110 (tak sądzę) który pisze na forum starym i chyba tu - od kilku ładnych lat.
                                                  • pr0w0k4cj4 Re: przykład andronów...świezutki jak bułeczki... 05.11.13, 12:03
                                                    skuter44 napisał:

> Nawet założyciele nic piszą

Bo pozwalaja pisac (lub nie pisac) innym smile

> obawy przed prawdą

Prawdy to sie Mysza boi. Systematycznie wycina moje wpisy w ktorych podobno sa jakies insynuacje.
                                                    Insynuacja wg Myszy jest to, ze pewien pan jest dyrektorem w PKO, ze zdrobnienie jego imienia to Misiek i ze podpisywal sie tak piszac w necie.
                                                    Pisanie o tym jest wg Myszy chamstwem, brakiem szacunku, insynuacja, obrazaniem i pewnie nawet gwaltem i morderstwem tylko bala sie tego napisac.
                                                    Niestety cenzura szaleje jak za najgorszych czasow. Mysz banuje ludzi za to, ze maja nicki typu fioletowe_ciastko bo za bardzo jej sie kojarzy...
                                                    Nie mnie to oceniac bo uwazam to juz za przypadek medyczny.

--
                                                    niosacy swiatlo wink
                                                  • skuter44 Re: przykład andronów...świezutki jak bułeczki... 05.11.13, 12:10
                                                    Mnie te misie, BA i przepychanki jakieś wcale nie interesują. To jakieś zboczone tematy. Z zadowoleniem czytam natomiast rzadko pokazujące się na forach ale bankowe tematy.
                                                  • pr0w0k4cj4 Re: przykład andronów...świezutki jak bułeczki... 05.11.13, 12:32
                                                    skuter44 napisał:

> Mnie te misie, BA i przepychanki jakieś wcale nie interesują. To jakieś zboczon
                                                    > e tematy. Z zadowoleniem czytam natomiast rzadko pokazujące się na forach ale
                                                    > bankowe tematy.

Dyrektor BA to nie jest zboczony temat smile To bardzo bankowy temat i bardzo aktualny. Ty napisales, ze w konferencjach bierze udzial zastepca dyrektora biura. Ja sprostowalem, ze raczej masz na mysli dyrektora ktory wczesniej byl z-ca. Uzylem pseudonimu (zdrobnienia) jakim sam sie podpisywal w sieci.
                                                    Przepychanke urzadzila Mysza-cenzorka, nie ja. W skasowanym ostatnim wpisie pokazalem Jej (b. delikatnie) ze sie wyglupila i dlatego go skasowala.

--
                                                    niosacy swiatlo wink
                                                  • skuter44 Re: przykład andronów...świezutki jak bułeczki... 05.11.13, 13:56
                                                    OKEJ. Już po dziurki w nosie można mieć tych misiów, biur anty, ciągłych jakichś pretensji i wniosków nierealnych do założyciela i adminki. Żenujące są też - co jakiś czas mające miejsce - szarże burzące forum, w wykonaniu kolejnego kawalerzysty .
                                                  • ex-ex-ex Re: przykład andronów...świezutki jak bułeczki... 05.11.13, 13:57
                                                    pr0w0k4cj4 napisał:

>Mysza-cenzorka, nie ja. W skasowanym ostatnim wpisie pok
                                                    > azalem Jej (b. delikatnie) ze sie wyglupila i dlatego go skasowala.

Po prostu napisz to co umieściłeś tam i co Ona skasowała tutaj...Każdy będzie się mógł zapoznać...Na szczęście z tą cenzurą już nie jest tak łatwo...Teraz żeby orientować się co się dzieje trzeba czytać trzy fora smile
                                                  • pr0w0k4cj4 Re: przykład andronów...świezutki jak bułeczki... 06.11.13, 11:58
                                                    ex-ex-ex napisała:

> Po prostu napisz to co umieściłeś tam i co Ona skasowała tutaj..

Nie mam tego a teraz Mobbi skasowal wszystko...
                                                    Gwiazda napisala do mnie:
                                                    "Ale odzywanie się nawet na Forum do kogoś, kogo nie znasz - per "Misiek", jest zwykłym chamstwem i brakiem szacunku."
                                                    Zapytalem tylko skad wie, ze Go nie znam i czy sam Jej to powiedzial bo jak nie to to samo co Ona mi zarzuca mozna zarzucic Jej (czyli chamstwo ale to w domysle bylo). Napisalem, ze uzylem nicka tego Pana ktorym sie czesto w sieci poslugiwal i zauwazylem, ze na tej samej zasadzie mozna potepic kazdego za uzywanie nicka rozmowcy. Czyli np. uzycie "Mysza" rowniez bedzie w mysl tej Myszowej zasady chamstwem i brakiem szacunku. Zeby uniknac takich nieporozumien zaproponowalem zeby wprowadzila w regulaminie obowiazek zwracania sie do siebie per Pani, Pan lub np. Bracie, Siostro smile
                                                    Zupelnie nie rozumiem za co to skasowala? Domyslila sie, ze robi z siebie osobe o skromnym IQ i przestraszyla, ze to widac?

--
                                                    niosacy swiatlo wink
                                                  • skuter44 ... do świeżutkich wieści z dużego forum... 06.11.13, 13:52
                                                    Do poruszonych tu wieści z dużego forum - tu z konieczności bo tu Kotwica pozwolił - dorzucam swoje zdanie.

pr0w0k4cj4 niosący światło to Ty nie jesteś , bo sporo zamętu ostatnio na tamtym forum robisz. Ty + jakieś inne wcielenia, jest ich moc.

Nie zdążyłem postawić swojego gotowego wpisu ,odpowiedzi Tobie, na dużym forum.
                                                    Widzę, że wątek ten (i inne dotyczące wniosków do Założyciela i ocen moderowania)
                                                    jak zapowiedział Założyciel , został usunięty.
                                                    Najpierw odpowiem , że swoje zdanie w sprawach zakończonych przez Założyciela dużego forum, definitywnie i konkretnie , zdążyłem wielokrotnie tam wyrazić. I nie myślę kontynuować nadal (i na siłę) polemiki; tego - jak Założyciel napisał - pitolenia. Na krótkie i stanowcze stanowisko Założyciela nie mam wpływu. To jest jego zdanie i poglądy. Decydują , porusza się w obszarze swojego działania i kompetencji.
                                                    Wyrażę przy tym swoje zdanie (znowu niektórym narażając się), że pisanie wniosków do Agory o jakieś ukaranie Założyciela jest bezprzedmiotowe. Każdy kto ewentualnie będzie sprawę badał stwierdzi niewątpliwie - brak naruszenia regulaminu i zasad forumowych przez Adminów. A powody okresowo złej atmosfery na forum też potrafi obiektywnie ocenić.
                                                    Osobiście nie dziwię się Założycielowi, że zakończył wreszcie definitywnie tę sprawę, odpowiedział na kolejne wezwania. Bo ile jeszcze razy miał pisać, że z forum nie rezygnuje, że akceptuje czynności moderowania, że nie widzi niczego nagannego w postępowaniu Szarej Myszy ?
                                                    Nie przeszkadza mi zamknięcie (po raz drugi) - poruszania na forum tematu oceniania Adminów i moderowania. Wiem dlaczego temat został zamknięty, rozumiem motywy decyzji Założyciela. I jako jeden z pitolących na tych usuniętych wątkach... poddaje się jego woli.
                                                  • skuter44 Re: ... do świeżutkich wieści z dużego forum... 06.11.13, 14:40
                                                    poprawka
                                                    winno być: ... Decydując , porusza się ...
                    • zocha37 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 24.10.13, 23:38
                      ukryty_wafel napisał:

>Tak wiec zobaczymy. Na forum pracownikow, Ludzie na razie zaczeli rozmaw
                      > iac na inne tematy ni ż do tej pory
                      i z tego nalezy sie cieszyć.

Czyżby?https://tiny.pl/hsf31, gdyby nie propagandowcy, to może by ktoś z pracowników znowu zaczął tam pisać, a jak to właśnie wyglądają te Twoje "inne tematy ni ż do tej pory" zobacz sobie dzień dzisiejszy https://tiny.pl/vzkd

• Pytanie do Myszy Szarej1|2 (189) mistrzciemnosci 24.10.13, 22:16
                      • Zmiany struktury i organizacji Oddziałów (9) tahiya 24.10.13, 22:00
                      • PKO BP z największą siecią bankomatów (37) ta-bulla-rasa 24.10.13, 17:07
                      • Jakość obsługi w PKO BP doceniona (63) ta-bulla-rasa 24.10.13, 16:46
                      • Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO BP1|2|4 (350) ekspert2.0 24.10.13, 16:31
                      • PKO Bank Polski w gronie najlepszych pracodawców1|2|17 (1676) ekspert2.0 24.10.13, 15:08
                      • audyty (21) gaze-la40 24.10.13, 14:24
                      • Wyniki PKO BP wciąż najwyższe w całym sektorze (47) ta-bulla-rasa 24.10.13, 10:48
                      • PKO BP najbardziej innowacyjną firmą smile (15) ta-bulla-rasa 24.10.13, 10:20
                      • PKO BP liderem na rynku usług maklerskich (18) ta-bulla-rasa 24.10.13, 09:52
                      • PKO BP najbradziej wartościowym bankiem1|2 (162) ekspert2.0 24.10.13, 09:28
                      • zagajenia w Nowym Rytmie (7) doradca.pl 24.10.13, 07:48
                      • zocha37 Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 24.10.13, 23:46
                        zocha37 napisała:

> ukryty_wafel napisał:
                        >
                        > >Tak wiec zobaczymy. Na forum pracownikow, Ludzie na razie zaczeli rozma
                        > w
                        > > iac na inne tematy ni ż do tej pory
                        i z tego nalezy sie cieszyć.
                        >
                        > Czyżby?https://tiny.pl/hsf31, gdyby nie propagandowcy, to może by kt
                        > oś z pracowników znowu zaczął tam pisać, a jak to właśnie wyglądają te Twoje "i
                        > nne tematy ni ż do tej pory" zobacz sobie dzień dzisiejszy https://tiny.pl/
> vzkd
                        >
                        >
                        > • Pytanie do Myszy Szarej1|2 (189) mistrzciemnosci 24.10.13, 22:16
                        > • Zmiany struktury i organizacji Oddziałów (9) tahiya 24.10.13, 22:00
                        > • PKO BP z największą siecią bankomatów (37) ta-bulla-rasa 24.10.13, 17:0
                        > 7
                        > • Jakość obsługi w PKO BP doceniona (63) ta-bulla-rasa 24.10.13, 16:46
                        > • Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO BP1|2|4 (350) ekspert2.0
                        > 24.10.13, 16:31
                        > • PKO Bank Polski w gronie najlepszych pracodawców1|2|17 (1676) ekspert2.
                        > 0 24.10.13, 15:08
                        > • audyty (21) gaze-la40 24.10.13, 14:24
                        > • Wyniki PKO BP wciąż najwyższe w całym sektorze (47) ta-bulla-rasa 24.10
                        > .13, 10:48
                        > • PKO BP najbardziej innowacyjną firmą smile (15) ta-bulla-rasa 24.10.13, 10
                        > :20
                        > • PKO BP liderem na rynku usług maklerskich (18) ta-bulla-rasa 24.10.13,
                        > 09:52
                        > • PKO BP najbradziej wartościowym bankiem1|2 (162) ekspert2.0 24.10.13, 0
                        > 9:28
                        > • zagajenia w Nowym Rytmie (7) doradca.pl 24.10.13, 07:48

I dla porównania jak wygląda forum po "zbanowaniu" experta, tablicy i skutera
                        https://tiny.pl/vzkd

• Pytanie do Myszy Szarej1|2 (189) mistrzciemnosci 24.10.13, 22:16
                        • Zmiany struktury i organizacji Oddziałów (9) tahiya 24.10.13, 22:00
                        • audyty (21) gaze-la40 24.10.13, 14:24
                        • zagajenia w Nowym Rytmie (7) doradca.pl 24.10.13, 07:48
                        • Dla Agrafkismile1|2|8 (766) szar_amysz 23.10.13, 23:18
                        • więcej MENEDŻERÓW SPRZEDAŻY!!! (19) nimfa0922.10.13, 19:07
                        • plany na IV kwartał (13) doradca.pl 22.10.13, 19:05
                        • Cenzura (55) najlepszy.narcyz 22.10.13, 09:56
                        • Brak dostępu do zamkniętego forum (30) jajko_na_twardo 21.10.13, 21:32
                        • Pytanie do forumowiczów (78) promill 21.10.13, 16:32
                        • Sztandar wyprowadzić ! (27) ciuciubabka78 21.10.13, 15:52
                        • Co i jak pisać na forum (13) exwoker 21.10.13, 12:46
                        • Informujmy o usuwaniu wpisów1|2 (154) exwoker 20.10.13, 20:42
                      • ukryty_wafel Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 25.10.13, 00:50
                        Zocha, moze ja i przy tobie głuchy jestem i ślepy, ale wybacz, nie interesują mnie Twoje poglady. I to co napisałem na pewno widziane jest innym okiem niz Twoje. ty widzisz propagandę, ja widze dyskusje, widze tez dyskusje o mobbingu, ktorej wreszcie nikt nie zakłóca, za to kazde wasze wejście, to atak na innych, ktory dyskusje zabija. Dlatego moze ciebie bawią twoje własne teksty. Dla mnie z Troublem jestescie po prostu nudni.
                        I przypomne Zocha, ze nie chce juz z Toba dyskutowac, bo dazysz wylacznie do tego by mnie obrazac. Dlatego nie gniewaj sie, ze bede Cie ignorował. Sama dokonałas wyboru, ja go tylko akceptuje. Dobranoc
    • jajko_na_twardo Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 14.09.13, 00:11
      Rzeczywiście zastanawiające jest dlaczego teraz kiedy towarzystwo "przyjaciół forum" zaczęło pisać w sposób dużo bardziej wyważony (może poza Mobbim), skierowany na niby łagodzenia sytuacji skończyło się podbijanie wątków o najlepszych na świecie wynikach banku... Czyżby koledzy kolegom nie chcieli psuć dyskusji?
      • ukryty_wafel Re: Prawdziwe przyczyny choroby forum pracownikow 14.09.13, 17:50
        Jajko, spoko. Po prostu juz swoje powiedzieliśmy. Nikt nie kontynuuje tematu. Wyniki sa niższe niz oczekiwane, ale wciaz niezłe. Ale sa jeszcze inne tematy. Jakbys sie udzielał w innych, z przyjemnoscia bym sie pokłócił smile
        Nie wiem, ale tak trudno uwierzyc, ze wystarczy, bysmy zaczeli ze soba normalnie rozmawiac?
        No dajmy sobie mały kredyt zaufania, czy to az tak wiele?
        Poprosiłem publicznie Mobbiego, od odblokowanie m.in. Trouble
        Mam wciaz do Ciebie Trouble wyrzuty sumienia. Wiem, ze nie wierzysz, ale źle Cie ocenialem, wiec chciałbym bysmy zaczeli od nowa. Niestety. Je cofne pewnych slow. Moge tylko przeprosić.
        Niestety jestem omylnym człowiekiem.
        Ludzie sie zmieniaja, szczegolnie kiedy emocje sie wywalają.... Wtedy mozna spojrzec jaśniej.
        Wiec moze skończymy te walki na słowa, gdzie słowo jest prżeciwko slowu?
        Nie sądzicie, ze mozna sprobowac? Jak nic nie wyjdzie, to będziecie mieli kolejny argument?
        Wracam, mam prace domowa smile
        Miłego weekendu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka