Dodaj do ulubionych

SMOG - Jakość powietrza

09.01.20, 09:34
Cześć.

Jakiś czas temu pojawiła się możliwość sprawdzenia jakości powietrza:
Mapa z czujnikami:

PS
Gdzie u nas można zgłaszać trucicieli?
Obserwuj wątek
    • dorkasz1 Re: SMOG - Jakość powietrza 11.01.20, 12:54
      A nie znałam tej mapy. Dziękuję smile Ja korzystam z tego: www.wjelczu.pl/jelcz-laskowice-stan-jakosci-powietrza/
      We Wrocławiu trucicielami zajmuje się Straż Miejska, a u nas chyba powinna Policja? Ale pewności nie mam, bo na szczęście nie mam też takich sąsiadów. Czasem jak budowlańcy urządzają plastikowe ogniska wystarczy zwrócenie uwagi i poinformowanie gdzie można wywozić takie śmieci.
      • rostalski.l Re: SMOG - Jakość powietrza 11.01.20, 13:17
        Widać że to te same dane. U ciebie w sumie ładniej pokazane smile
    • 2uboot2 Re: SMOG - Jakość powietrza 11.01.20, 18:37
      Trochę podpinając się pod temat, to o mniej więcej o 18 z kierunku opolskiego przetoczył się powoli przez stację w J-L potężny skład towarowy z węglem, ciągniony przez dwie lokomotywy. Mimo, że przewoźnik to PKP Cargo, ale zważywszy na ilość węglarek, to transport chyba z Rosji lub Ukrainy. Ciekawe jakie miasto jest punktem docelowym, tego surowca, który przeistoczy się w gaz w atmosferze.
    • rostalski.l Re: SMOG - Jakość powietrza 25.01.20, 19:50
      Dzis to lepiej nie wychodzic. Normy przekroczone 300/500% Nic tylko sie przejsc i zrobic zdjecia trucicieli.
      • mieszkaniecki Re: SMOG - Jakość powietrza 26.01.20, 09:55
        Dobrze, że rośnie nasza świadomość ,a jeszcze lepiej gdyby można było docierać do ludzi którzy palą przysłowiowym "gównem". Na ulicach przyjął się "karny kutas" , może tu dałoby radę coś wymyślić. W sieci mogłaby powstać strona na którą można by było wrzucać fotki kopcących kominów wraz z fragmentem domu/elewacji dla rozpoznania, nie naruszając ROD,
        OD TAKI : "SMRODZIASZ.PL

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka