Dodaj do ulubionych

Lekarstwa - krótkie terminy ważności

27.01.21, 09:07
Zwracajcie uwagę lub pytajcie o terminy ważności leków. Szczególnie, jeśli nie używacie ich codziennie, to ma znaczenie. Używam bardzo mało tabletek przeciwbólowych, ale staram się jakieś w domu mieć. Trafiło mi się w jelczańskich aptekach ostatnio kilka takich przypadków np. jeden suplement magnezu i potasu był przeterminowany o 7 miesięcy, lek przeciwbólowy był ważny tylko 2 miesiące. To było duże opakowanie, więc w 2 miesiące by się nie zużyło. A wiadomo, że jak się raz kupi i wrzuci do apteczki, to zwykle po prostu tam jest. Staram się co jakiś czas przeglądać domową apteczkę, ale nie zawsze o tym pamiętam. Pozdrawiam i dobrego dnia życzę smile
Obserwuj wątek
    • wygadana Re: Lekarstwa - krótkie terminy ważności 31.01.21, 17:51
      Ja staram się sprawdzać ważność produktów. Myśle tu o sklepach samoobsługowych. Na daty w aptece jeszcze nie zwracałam uwagi.
    • leon1209 Re: Lekarstwa - krótkie terminy ważności 02.02.21, 14:19
      Cenna uwaga. To tak jak z paragonami, nie we wszystkich sklepach chętnie je wydają, od razu wrzucają do pudełeczka obok, a w domu potem się okazuje że rachunek był sporo zawyżony. Problem dotyczy głównie sklepów typu Lewiatan, Delikatesy Centrum, duże markety raczej tego nie praktykują. Moja opinia poparta jest doświadczeniem z piątkowych zakupów w jednym z w/w sklepów.
      • dorkasz1 Re: Lekarstwa - krótkie terminy ważności 03.02.21, 10:06
        A ja mam pecha do Biedronki w Nadolicach. Nie za często robię tam zakupy, ale dwa razy miałam pomyłkę na sztukach. I ani razu na moją korzyść big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka