Dodaj do ulubionych

Szpicle w czarnych sukienkach

03.06.05, 09:54
Ojciec Hejmo nie był jedyny. Takich jak on było tysiące, teraz są biskupami,
proboszczami.
To byli super kapusie, przecież im się ludzie spowiadali a oni umiejętnie tą
wiedzę wykorzystywali.
Teraz im strach zaglądnął w oczy, w materiałach IPN można znaleść wiele
ciekawych informacji, np. o preferencjach seksualnych, molestowaniu...
Tylko czy pozwolą do nich dotrzeć???
Obserwuj wątek
    • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 03.06.05, 11:20
      ..wiesz..jakby nie patrzeć, księża nie byli jedyną inwigilowaną grupą ... tylko jest to tym bardziej bolesne, że to właśnie Kościół był skałą, o którą jakoś zawsze rozbijały się różne popieprzone systemy...
      ... ciekawe, dlaczego jesteś tak trochę "anty" .. między innymi, gdyby nie ten Kościól, tobyś teraz po rusku na tym forum pisał ewentualnie, o ile nie byłoby netu tutaj, to stałbyś w 8-kilometrowej kolejce po ocet z wypłaty za pracę w kopalni uranu w Workucie..
      • j.laskowice Re: Szpicle w czarnych sukienkach 04.06.05, 11:43
        Kler już za dużo dostał za swoje zasługi.
        Dlaczego tak mało ludzi wie, że w 1989 roku Sejm przyjął Ustawę dzięki, której
        kościół otrzymał od państwa ponad 70 tysięcy hektarów ziemi!!!
        Kościół jest po Skarbie Państwa największym właścicielem ziemi.
        Ustawa określiła również, że każda nowa parafia może dostać 15 hektarów a
        biskupstwo 50 ha.
        Teraz kościół dostaje dopłaty z Uni (dlatego zgodził sie na wstąpienie do Uni)
        a ile oficjalne dane podają, że około 70 milonów złotych!!!!
        To nie wszystko, księża prowadzą nauke religii za która im teraz płaci państwo,
        przed 1989 rokiem robili to samo ale z datków parafian.
        Na pewno nie wiecie jakie podatki płacą księża - sprawdżcie sami.
        Ta cicha krytyka kleru, którą zaczyna powoli słychać wynika z wielu nieczystych
        interesów tej formacji.
    • poodzian Re: Szpicle w czarnych sukienkach 03.06.05, 15:02
      Nie lubię pychy a mdli mnie obłuda.
      Nie mam nic przeciw Kościołowi ale przeciw klerowi to już tak.
      • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 06.06.05, 09:21
        ..równie dobrze mógłbys powiedziueć: nie mam nic przeciwko chlebowi, ale rzygam
        na widok mąki..
    • makler4 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 03.06.05, 17:37
      Czarni to są w Polsce święte krowy ale czas ich prosperity się kończy. Papa
      oczy zamknął i dobre ich czasy mineły.
      • poodzian Re: Szpicle w czarnych sukienkach 30.05.06, 17:20
        Mamy nowe ciekawe fakty o konfindentach kościelnych. Czy polski kościół poradzi
        sobie z tym problemem?
    • jasfinks Re: Szpicle w czarnych sukienkach 30.05.06, 20:29
      poodzian napisał:

>... w materiałach IPN można ZNALEŚĆ wiele
      ciekawych informacji, np. o preferencjach seksualnych, molestowaniu...
      Tylko czy pozwolą do nich dotrzeć???<

Może jakby pan magister poodzian napisał do IPN-u prośbę o dostęp do tych akt z
      uzasadnieniem że chce napisać(pisze) pracę doktorską o "czarnych" i ich
      zboczeniach, to kto wie...Tylko radzę przy pisaniu prośby korzystać ze słownika
      j.polskiego bo Pana wyśmieją Panie Magistrze wink
      • petit7 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 30.05.06, 21:05
        Temat jest ważny i poważny, niestety niektórzy jak np jasfinks mają tylko tyle
        do powiedzenia na temat (patrz post wyżej).
        No cóż....
        • djmixer1 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 31.05.06, 16:45
          Na temat jasfinks to two ulubiony wątek - spiskowa teoria świata. Tym razem w
          wykonaniu czarnulków a nie komunistów. Wypowiedz się na temat, jeśli potrafisz.
          <lol>
          • jasfinks Re: Szpicle w czarnych sukienkach 01.06.06, 20:04
            djmixer1 napisał:

> Na temat jasfinks...<

Myślę,że nie tu nad czym się specjalnie rozpisywać ponieważ wszyscy tu (oprócz
            mnie i heymndala)odwracają kota ogonem!To jest stara metoda komuchów - atakować
            nieustannie innych(kapitalistów,księży,kułaków..wink) aby odwrócić uwagę od
            siebie, od swoich wielokrotnie gorszych cech i działań!
            Aby była jasność to ja potępiam oczywiście wszelkich zdrajców i donosicieli
            kimkolwiek by oni nie byli i uważam że powinni być ukarani przede wszystkim
            wyrzuceniem z dotychczasowych funkcji jako ludzie niehonorowi i niegodni zaufania!
            Ale na koniec jeszcze drobna uwaga: ci kościelni donosiciele pomagali przecież
            esbekom,komuchom a więc tyranom i zbrodniarzom którzy z całego kraju zrobili
            jeden obóz pracy przymusowej na ich rzecz.To była zbrodnicza organizacja
            wysługująca się obcemu państwu(ZSRR) - PZPR. A SLD jest spadkobierczynią i
            kontynuatorką tych lewicowych "ideałów".A Wy jesteście przecież ich obrońcami,
            chwalcami i sympatykami.Wystarczy poczytać Wasze wcześniejsze posty i kogo w
            nich chwalicie i proponujecie! A znacie taki zapis z kodeksu karnego: "kto
            pomaga przestępcy sam popełnia przestępstwo i również podlega karze"?
            No i jeszcze jak położymy na szali całą zbrodniczą komunę z jej tyranią, zdradą
            narodową,niezliczonymi aferami nierozliczonymi do dziś, morderstwami itd itp a
            na drugiej szali tych donosicieli(b.często zmuszanych szantażem!)to ta szala z
            komuną tysiąckrotnie przeważy tamtą drugą! Więc teraz to chyba już jasne że moja
            wstrzemięźliwość nie wynika z niechęci czy z nieumiejętności oceny "czarnych"
            czy "czerwonych" tylko po prostu z niechęci do Waszej obłudy.
            Pozdrawiam

P.S. Od czasu do czasu jednak wpadnę na forum tak jak wpadam na działkę wyrwać
            chwasty...wink))
            • djmixer1 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 01.06.06, 20:17
              Ale ty mądrze piszesz surprised. Tak mądrze, że mało z tego zrozumiałam. Może ty
              jesteś sprawny inaczej??
              • jasfinks Re: Szpicle w czarnych sukienkach 01.06.06, 21:45
                djmixer1 napisał:

> Ale ty mądrze piszesz surprised. Tak mądrze, że mało z tego zrozumiałam. Może ty
                > jesteś sprawny inaczej??

A Ty djmixer1 czyżbyś przez pomyłkę się zdradził(a) że jesteś facet inaczej? Czy
                jesteś ciotą? Napisałeś "zrozumiałam", no i pamiętam że popierałaś pochody
                "normalnych inaczej"wink

??
              • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 01.06.06, 22:08
                wcale mnie to nie dziwi: dla ciebie brak rozumienia tekstu pisanego to norma
                • katka256 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 02.06.06, 14:19
                  Panowie, co Wy się dziwicie,że biedny mixer nie zrozumiał.On ma przecież braki
                  wiedzy ze wszystkiego, świat odbiera wybiórczo i fragmenatrycznie.
                  Wstydźcie się, z takimi trudnymi słowami wyjeżdżać do dziecka.
                  • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 02.06.06, 14:29
                    ..ja..ten tego..no to ja przepraszam..od tej pory jak coś głupiego palnie to będę mówił "fu!" albo "djmixer be"..ROTFL
                    • katka256 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 02.06.06, 14:36
                      Czasami możesz dodać "cacy", chociaż watpię żeby były ku temu powody. No bo
                      zniżać się do jego poziomu i rzucac nazwami chorób to fesmilezatem proponuje
                      spisać słownik polsko-mixerowy i mixerowo-polski
    • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 31.05.06, 18:58
      Wcale się nie dziwię, że na księzy padło: jak SBecja inwigilowała, to raczej nie wśród swoich, ale w opozycji..to chyba jest logiczne, prawda?? stąd największy nacisk kładziono na werbunek wśród duchowieństwa, działaczy opozycji itp. Wyobraź sobie, że nie tylko księży poddawano naciskom ze strony aparatu bezpieczeństwa. Niesamowicie wybiórzczo traktujesz ten fakt - dla mnie nie ma znaczenia, kim jest agent, dla mnie liczy sie fakt bycia agentem. Istotne jest jednak, że ksiądz jako swego rodzaju "psycholog" znający grzeszki innych może być łakomym kąskiem dla takiej wiedzy poszukujących. Zapomniałeś jednak o rzeszach psychologów, dziennikarz, psychiatrów, lekarzy i innych osobach, które z racji wykonywanej profesji obdarzone były społecznym kredytem zaufania. Ja z niecierpliwością (ale nie tak chorą jak twoja - szukam PRAWDY, a nie sensacji, nmającej potwierdzić naciągane tezy) czekam na ujawnienie efektu dociekań ks. Isakiewicza-Zaleskiego... Ciekawe, że piętnuje się obecnie ludzi zmuszonych lub z własnej głupoty działających dla chorego systemu, a sami twórcy systemu (Jaruzelski, Kiszczak et consortes) są nietykalni (flaszka od nich należy się dla p.Michnika za piętnowanie "zoologicznego antykomunizmu" - dzięki nimu mamy to, co mamy..)
    • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 31.05.06, 19:01
      tysiące? człowieku..operujesz liczbami z precyzją pijanego goryla z opaską na oczach i rekawicach bokserskich na łapach..i pewnie cały ten tysiąc to biskupi..?? buahahahahhaa.. tylu biskupów w Polsce nie ma.. a gdzie ten tysiąc szpicli wśród dziennikarzy?? gdzie szpicle wśród "cywilów"..zapominasz o nich..komisja Gaucka ujawniła, że prawie połowę NRD-owskiej opozycji stanowili szpicle..tongue_out..
      • j.laskowice Re: Szpicle w czarnych sukienkach 02.06.06, 22:58
        Walka teczkami trwa ale jest nierówna, jednym się udowadnia i degraduje, teczki
        innych się nie pokazuje lub mówi, że były fałszowane. To się nazywa demokracja
        po polsku.
        • buddyn Re: Szpicle w czarnych sukienkach 02.06.06, 23:38
          jednak się teczkę ujawniło i co z tego wynika
          • jasfinks Twarze to czy raczej mordy lub pyski... 03.06.06, 01:01
            ...będą ujawnione 22 lipca na wystawie we Wrocławiu(w Rynku).Chodzi tu o
            pokazanie (wreszcie!) nie donosicieli ale samych głównych czerwonych bandziorów
            t.j. SB-eków:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3385820.html

Ktoś z komentujących powiedział,że to nie będą twarze pokazane ale mordy bo
            przecież to PSY!
    • wygadana Re: Szpicle w czarnych sukienkach 03.06.06, 07:57
      Jak zobaczysz Jasfinks na takim zdjęciu ojca lub wujka to co zrobisz?
      • jasfinks Re: Szpicle w czarnych sukienkach 03.06.06, 12:49
        Moja rodzina miała tyle wspólnego z czerwoną bandą że była przez nią
        prześladowana z powodu bycia normalnymi Polakami! Ale gdyby się jakaś czarna
        owca trafiła to byłaby oceniona i potraktowana tak jak należy traktować zdrajców...
        • poodzian Re: Szpicle w czarnych sukienkach 03.06.06, 15:44
          Problem szpiclowania, donoszenia, teczek rozwiąże się nie długo sam (w
          naturalny sposób). Już dzisiaj dotyczy tylko ludzi po 40 roku życia. Młodsi
          znają to tylko z opowiadań lub to ich wcale nie interesuje.
          (Dla zainteresowanych mam mniej niż 40 lat.)
    • alien1981 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 03.06.06, 16:49
      Tak się zastanawiam, jak długo jeszcze będę czytał i słuchał o tych pieprzonych
      teczkach?
      Jak można cokolwiek zrobić w tym kraju, skoro cały czas wracamy do przeszłości?
      Albo niech to w końcu wszystko ujawnią, albo niech spalą to dziadostwo w
      cholerę, bo rzygać się już chce od tych teczek!!!
      • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 04.06.06, 02:16
        ..problem w tym, że pewnych kopii tych teczek w Moskwie nie uda się spalić..to bardzo wygodne narzędzie do manipulacji..problem w tym, że bes osadzenia przeszłości na prawdzie (bez stosów, ale z wnioskami) nie da się zbudować przyszłości..
        • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 04.06.06, 02:43
          ..bez..zamiast bes..(jak sie o tej godzinie pisze, to nie wiadomo, co wyskoczy..)
    • buddyn Re: Szpicle w czarnych sukienkach 04.06.06, 09:12
      Jezeli nie przeprowadziło sie lustracji w 1989 roku to będzie cały czas wracać
      każdy będzie szukał haków na przeciwnika i tak długo to będzie funkcjonowało,
      bo przecież byłym SB-kom to jest na rękę zawsze można wyciągnąć teczkę i gość
      załatwiony,jest to wina Wałęsy i Mazowieckiego
      • librys Re: Szpicle w czarnych sukienkach 04.06.06, 09:45
        Księża byli dobrymi konfidentami, mając dobry wywiad wśród ludzi wiedzieli
        więcej niż reszta społeczeństwa. Mając różne grzeszki typu kochanki, niechciane
        dzieci podlegali łatwo szantażom SB i godzili się na donoszenie.
        To bardzo źle, że Dziwisz zatrzymał lustrację w klerze. Dla zdrowia całego lasu
        czasem trzeba usunąć chore drzewa.
        • petit7 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 08.08.06, 19:18
          Temat, wciąż na czasie. Dziś podejrzenie padło na ks. Jankowskiego.
          • djmixer1 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 27.10.06, 23:52
            Warto poczytać co księża piszą o swoim środowisku.
            tezeusz.pl/blog/?p=233
            • poodzian Re: Szpicle w czarnych sukienkach 20.12.06, 08:03
              Arcybiskup Wielgus szpiclem? TW Adam działał przez 20 lat. Tak pisze w Gazecie
              Polskiej. Coś jest nie tak z tą lustracją czarnych i nie tylko.
              • adamogo Re: Szpicle w czarnych sukienkach 20.12.06, 16:00
                A to na Murzynach przeprowadzana jest lustracja? Poodzianku, wyjaśnij mi swoje najnowsze doniesienia, gdyż jestem spragniony informacji.
                • j.laskowice Re: Szpicle w czarnych sukienkach 21.12.06, 12:23
                  Uważam, że jeśli już jest lustracja to niech będzie również w środowiskach
                  kościelnych, a szczególnie wśród biskupów i hierarchi kościelnej. Odnoszę
                  wrażenie, że kler zbyd dużo chce ukryć ze swojej ostatniej historii.
                  • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 21.12.06, 15:04
                    oczywiście - jak lustracja, to wszystkim .. prawda jest prawda i nie znosi
                    wyjątków ..
              • poodzian Re: Szpicle w czarnych sukienkach 25.12.06, 09:33
                Glep jest przeciwny lustracji!
                wiadomosci.onet.pl/1455376,11,item.html
                • katka256 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 27.12.06, 09:08
                  A kto to jest Glep????Nie znam takiego
                  • djmixer1 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 27.12.06, 09:14
                    do katki. naciśnij na linka wiadomosci.onet.pl/1455376,11,item.html
                    to dowiesz się czarna sierotko więcej.
                    • katka256 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 27.12.06, 09:17
                      Widzisz chłopcze-nadal nie łapiesz ironii-ciężko u ciebie z czymkolwiek-swoje
                      frustracje wyładowujesz tutaj.Ja, kim jest Glemp doskonale wiem.
                      Ale nie wiem kim jest Glep-poodziana.
                      To pytanie było chłopcze ironią.Nadal śmierdzi
                      • djmixer1 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 27.12.06, 09:21
                        Jak ci śmierdzi to się umyj.
                        • katka256 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 27.12.06, 09:25
                          Ja nie muszę, ale tobie gówniarzu proponuję....
                        • smg1234567 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 27.12.06, 09:44
                          djmixer1 ... coś słaby jesteś w myśleniu...aż dziw, że zdajesz do następnych
                          klas... napewno jesteś w gminazjum? Może to jakis zaoczny OHaP? Sorry żeby nie
                          załapać że Glep i Glemp ... to nie te same osoby... jeśli w ogóle Glep to jakaś
                          jest, trza mieć niski tok myślenia.
                          • petit7 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 29.12.06, 10:41
                            W IPN są materiały dotyczące apba Wielgusa. I co teraz dalej? Lustracja dla
                            wszystkich czy tylko dla niektórych? Jedni mają podrobione akta a inni za te
                            akta powinni być co najwyżej portierami. To jest IV RP, prawo i sprawiedliwość?
                            • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 29.12.06, 14:41
                              .. trzeba i ksiezy i rządzących i dziennikarzy .. generalnie wszystkich jak leci .. smile ..
                              • j.laskowice Re: Szpicle w czarnych sukienkach 03.01.07, 18:36
                                Tak, nie powinno być świętych krów. Coraz więcej jest faktów, że jednak biskup
                                Wielgus był tajnym współpracownikiem o pseudonimie Grey. Oficerem prowadzącym
                                był pułkownik Mroczek. Więcej w "Wprost":
                                www.wprost.pl/ar/?O=98625
                                • poodzian Re: Szpicle w czarnych sukienkach 03.01.07, 19:05
                                  Oj nie dość, że kapuś to jeszcze kłamczuszek.
                                  • laskovitz Re: Szpicle w czarnych sukienkach 04.01.07, 08:25
                                    Hierarchia Kościoła Katolickiego w Polsce straciła chyba instynkt
                                    samozachowawczy. Może i tam wszystkie najwyższe godności tak jak w polityce i
                                    biznesie zajmują dawni agenci. Nie ma miejsca dla uczciwych i pracowitych.
                                    Zwyczajni karierowicze. Oni chcą mi mówić jak żyć? Niech spadają. Trzeba im
                                    polskiego Lutra na otrzeźwienie. tiny.pl/wgnw
                                    • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 04.01.07, 14:22
                                      prosta sprawa: lustracja dla wszytskich: Kościól. dziennikarze, resorty siłowe , rządzący ... Jakoś rozdmuchiwane są na niesamowita skalę skandale lustracyjne wśród przedstawicieli KK ..a zapomina się o dziennikarzach (vide: Maleszka z GW), politykach (.. że o Oleksym nie wspomnę), biznesmenach .. czemu?? czyżby to była zasłona dymna .. ??
                                      • pobik Re: Szpicle w czarnych sukienkach 11.01.07, 12:09
                                        myślę, że po prostu od księdza wymaga się więcej. ksiądz powinien być uczciwy i
                                        honorowy, nie donosić, nie robić pod kimś i nie kłamać.. czemu ? bo powinien być
                                        wzorem. jednak często zapominamy, że mimo wszystko to jest też tylko człowiek,
                                        też ma swój charakter, też ulega pokusom i grzeszy i popełnia błędy i też mógł
                                        pójść nie za powołaniem, za za wygodą lub karierą. ksiądz owszem, powinien dawać
                                        przykład, ale nie potrafimy patrzeć z wyrozumiałością na księdza. nie tłumaczę
                                        tutaj pedofili, gwałcicieli czy innych popaprańców, ale w temacie lustracji.. -
                                        wtedy były inne czasy. zapewne niewielu z nas pamięta cokolwiek, a już na pewno
                                        nie byliśmy poddawani psychologicznym próbom tego pokroju. nie wiadomo jak byśmy
                                        my postępowali. do tego trzeba pamiętać też to, że ludzie często popełniają
                                        wprawdzie błędy, ale często później zmieniają się, żałują win, zadość
                                        uczyniają.. w Kościele jest coś takiego jak przebaczenie i właśnie ja sądzę, że
                                        hierarchowie Kościoła wiedzieli o przeszłości np. Wielgusa, ale uznali, że teraz
                                        do odpowiedni człowiek, bo teraz jest inny - lepszy. zapewne się zmienił,
                                        niestety jak to z plamami na honorze, nigdy nie da się ich już wybielić, nie w
                                        naszym społeczeństwie.. ludzie jednak nie lubią ufać tym, którzy już raz
                                        nadużyli zaufania, a Wielgus skłamał co do swojej przeszłości - to był
                                        kardynalny błąd. i jak mówiłem na początku - od księdza oczekuje się więcej..
                                  • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 04.01.07, 14:20
                                    masz coś z niego poodzianku .. smile
    • laskovitz Re: Szpicle w czarnych sukienkach 04.01.07, 14:14
      Link do dokumentów IPN arcybiskupa Wielgusa
      www.gazetapolska.pl/?module=messages&message_id=129
    • poodzian Re: Szpicle w czarnych sukienkach 04.01.07, 17:22
      Radio z ryjem ma swoją na to teorię:
      www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=7215
    • mono80 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 04.01.07, 20:14
      przecież to komuchy nie chciały lustracji a teraz podnoszą larum,trzeba było to
      zrobić17 lat temu i nie byłoby agentów ani w kościekle ani w innych
      instytucjach i bylibyśmy już po pokucie, a tak ciągnie się to jak smród po
      gaciach
      • petit7 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 04.01.07, 20:18
        "Jak się chowa głowę w piasek to się wyjmuje trupią czaszkę"
        Obawiam się, że to wieszchołek góry lodowej.
        • skuterionex Re: Szpicle w czarnych sukienkach 04.01.07, 21:19
          Modus precedenti Głodzia. Jeszcze jeden hokus-pokus KK.Czyli woda z mózgu od
          pasterzy dla owieczek.
          • librys Re: Szpicle w czarnych sukienkach 04.01.07, 21:23
            Z tym wątkiem i tytułem to trafiłeś pudzian.
    • makler4 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 05.01.07, 17:08
      Kościół stanął murem za Wielgusem, nie odroczył ingresu, a purpuraci z
      Glempem na czele rzucili się na dziennikarzy. I co teraz ? Wstyd i
      kompromitacja. Hipokryzja i głupota kazały klerowi udawać, że problem
      lustracji go nie dotyczy. Dobre czasy polskiego koscioła sie skończyły. !
      • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 05.01.07, 17:32
        .. "dobre czasy" ?? a co to znaczy, że się skończyły ?? po czym poznać ??
        Przeciez wiadomo, że komuna robiła sobie agentów w różnych nieprzyjaznych jej
        środowiskach - cała górka cerkwi w Rosji miała, jak żartowano, stopnie
        oficerskie KGB .. a prawie połowa opozycji NRD (tez "górka") była agentami STASI
        .. Lustracja jest konieczna .. i nie tylko Kościoła - trzeba też lustracji
        dziennikarzy, polityków, rozliczenia za zbrodnie komunizmu w Polsce -
        najciekawsze jest to, że większość przeciwników lustracji dla wszystkich jest
        jedynie za lustracją KK .. a jak zaczną dziennikarzy sprawdzać napiszesz "dobre
        czasy dla dziennikarstwa w Polsce się skończyły" ?? Dzięki Bogu jest ksiądz
        Isakiewicz-Zaleski, który walczy o prawdę .. niechęć do lustracji ze strony
        hierarchów KK jest błędem - jakkolwiek do kościoła chodzi się nie po lustrację,
        ale po spotkanie z Bogiem .. więc skąd to proroctwo .. słyszałem to już tyle
        razy, że do zarzygania ... Dziennikarze i politycy udają, ze też problemu
        lustracji nie ma, więc jest to zbiorowa hipokryzja ..
        niesamowicie trafna analiza .. wink .. KK nie takie rzeczy już przechodził - nie
        rozumiesz jednej prostej rzeczy: KK to nie hierarchia - to wspólnota wierzących
        i trudno, żeby przestępstwa kleru wpływały na wiarę ludzi - chyba, że ktoś jest
        tak płytki umysłowo jak np mixerek ..
        ale rozbawiłeś mnie ..
        proszę jednak o odpowiedzi na pytania zadane ci w kilku innych postach - nie
        podałeś konkretów ..
      • laskovitz Re: Szpicle w czarnych sukienkach 05.01.07, 19:09
        A bp Gocłowski nie pojedzie.
    • wygadana Re: Szpicle w czarnych sukienkach 05.01.07, 17:45
      Załóż prywatne forum Zasady Forum | Twoje Forum

Szukaj: zaawansowane »

módlmy się o zbiorową amnezje

Czy Warszawiacy mają zapomnieć o ks. Popiełuszce, Niedzielaku i kilku innych?
      Jan Paweł II przewraca się teraz w grobie. Obowiązkiem katolika jest wybaczać
      ale najwyżsi hierarchowie powinni być kryształowo czyści. Jedni musieli
      cierpieć, a inni się edukowali pod skrzydłami SB i to oni są zwycięzcami -
      smutne.
    • mono80 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 05.01.07, 20:11
      sb-ecy nie zniszczyli kościoła za komuny to dzięki takim biskupom jak Wielgus
      i Glemp zniszczą go zza grobu i jest to ich chichot
      • poodzian Re: Szpicle w czarnych sukienkach 06.01.07, 15:26
        No rozwiń myśl. Co proponujesz począć z szpiclami w czarnych sukienkach?
        • mono80 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 06.01.07, 20:18
          co proponuję ze szpiclami w kościele,to co im się należy,odosobnione miejsce
          aby mogli medytować i modlić się do końca swoich dni,a nie zajmować eksponowane
          stanowiska
          • petit7 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 07.01.07, 16:23
            Mam nadzieję, że teraz kościół się oczyści z kapusiów. Napewno na tym straci
            ale w przyszłości jego autorytet powróci. Ważne, aby teraz raz na zawsze
            oddzielić ziarno od plew. Przy okazji trzeba zrobić porządek z Rydzykiem!
            • makler4 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 07.01.07, 17:40
              Proponuje sprawdzić teczki Rydzyka i wszystkich biskupów!
              • laskovitz Re: Szpicle w czarnych sukienkach 07.01.07, 17:44
                Po takiej aferze to już oni sobie wyczyszczą co trzeba.
                • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 07.01.07, 19:15
                  sprawdźmy jeszcze polityków, dziennikarzy i osoby "na świeczniku" ..
                  • djmixer1 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 08.01.07, 09:08
                    Eh moja babka, powiedziała, że już nie pójdzie do spowiedzi do starego księdza.
                    Hehe.
                    • neologin Re: Szpicle w czarnych sukienkach 11.01.07, 10:55
                      Dzisiejszy "Guardian" napisał: wiadomosci.onet.pl/1463336,12,item.html
                      Może z boku to lepiej widać?
                      • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 11.01.07, 13:04
                        ?? jakkolwiek pan Timothy garton Ash jest autore wilu cenionych artykułów o Europie Środkowo-Wschodnie, tak tu rąbnął się niesamowicie .. przecież to prawica chciała lustracji, a postkumuniści i "miłosierni" spod znaku Michnika nie .. więc ujawnienie kolejnego agenta - nawet w sercu KK to sukces prawicy .. i oby na KK się nie skończyło.. to, co si zarzyło nie rozbija mi czarno-białej wizji są kapusi i ludzie przyzwoici .. i trzeba jasno powiedziec, kto było po której stronie .. to raczej klęska szarawego obrazu malowanego przez michnika - że można było być i trochę opozycjonistą i jednocześnie kapusiem .. zabawne .. to tak jak być w 50% w ciąży .. tongue_out
                      • heymdall Re: Szpicle w czarnych sukienkach 11.01.07, 13:30
                        "Guardian" .. hmm .. taki angielski odpowiednik "Trybuny" .. to nie lepiej od razu artykuły z "Prawdy" przytaczać ?? Rozumiem, gdyby za analizę wziął się ktoś, kto nie patrzy z boku (bo ma nijakie pojęcie) ale siedzi "wewnątrz" i widzi pewne procesy .. w przeciwnym wypadku tego typu analiza jest równie bezcelowa i nieskuteczna jak próba uczenia mixerka czytania ze zrozumieniem ..
                        • petit7 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 13.01.07, 09:21
                          Biskupi nie chcą lustracji (wiadomo dlaczego) kręcą, powtarzają o godności,
                          jeśli się za ich lustrację nie wezmą świeccy to znów będziemy mieć rewelacje
                          takie jak z Wielgusem. Pierwszy powinien wylecieć noncjusz Kowalczyk - to on
                          okłamał papieża. Wydaje mi się, że kościół nie boi się prawdy, to prawda boi
                          się kościoła.
                          • djmixer1 Re: Szpicle w czarnych sukienkach 04.05.07, 11:30
                            Ostatnio słyszałem, że kaczor oznajmił, że kościół to oddzielna instytucja i
                            ich lustrować nie będą (powinni to zrobić sami). Znów równi i równiejszy.
                            Pewnie go Rydzyk pochwali.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka