lalula
24.05.06, 19:36
Ten tekst pochodzi z blogu gumnazjalistki z J-L.
(...) Jutro mam egzamin do bierzmowania wcale mi nie będzie przykro jeśli nie zdam, książulek zarobi mniej kasy!!! jak ja nienawidze tego kościoła!! kto to widział żeby za krzyż płacić 50 zł przeca krzyże kosztują 10 złotych!!!! dajmy na to że gdybyśmy dawali po 20 złotych to 10 było by na krzyż a drugie dziesięć dla biskupa to te 10zł pomnożyć przez liczbę wszystkich osób to wyszło by z murowane 1000 zł a nawet i więcej (nie wiem ile jest osób). A co dopiero dać 50zł to sobie wyobraźcie ile biskup bądź ksiądz zarobi. Tyle właśnie płacimy za naszą wiare do Boga!!! Gdy na jednej z prób zapytaliśmy księdza czemu tak drogo?! Odp. "Ponieważ Jelcz-Laskowice to wielka metropolja... ha ha ha" I to ma być wytłumaczenie??!! Wykręcił się!!! ... bu ... ha ... ha!! są osoby które nie stać na to by dały tyle na jakiś krzyż który później będzie wisiał na ścianie. Może poprostu ta reszta pieniędzy pójdzie na ławki!! jakby mu było mało!! wystarczy że czyta na każdej mszy kto i ile dał ,najwyraźniej ksiądz upomina się o więcej!!! jedyne co mnie trzyma w tym Kościele to miłość do Boga i nic więcej, już nie wspomne jak proboszcz odwalił msze na pogrzebie mojego dziadka poprostu ZGROZA!! tak szybko gadał nikt go nie rozumiał komunie św rozdawał jakby go ktoś kolcem w tyłek ukuł nie zdążyłam AMEN powiedzieć bo już mi opłatek wciskał!! poprosu moja babcia mu za mało zapłaciła!! miał być organista i go nie było ja jeszcze nigdy w życiu nie widziałam żeby proboszcz tak msze odprawiał, wszystko sam śpiewał i mówił!! Na pogrzebie to nawet tak nie wypada. Moja babcia nawet mu nie podziękowała!! Na cholere nam te egzaminy!! Nie wystarczy mu że religi się uczymy od zerówki!! ALE SIĘ WKURWIŁAM!!! Moja klasa i ja jesteśmy tak wkur**** na księżulka !! MaSaKrYcZnIe !! wiem że i tak nie popieracie tego co napisałam ale ja z klasą tak to postrzegamy PoZdRaWiAm
Młodzież <ciężko mi to wymawiać, bardziej adekwatne byłoby gównażeria> zaczyna się coraz bardzie buntować przeciwko lokalnemu klerowi.Ciekawe co z tego wyniknie.