grubylu 21.07.08, 18:46 Jednym z punktów na piątkowej sesji Rady Miejskiej ma być uchwała w sprawie podwyżki pensji dla burmistrza J-L. Czy powinno sie mu podnieść czy terz nie? KTO za a kto przeciw? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petit7 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 21.07.08, 18:53 Miały być owocne zmiany. A jest kumoterstwo i niewład. Ta podwyżka to chyba kiepski żart. Odpowiedz Link
troolu Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 08:09 To jakieś jajka chyba. Podwyżka za co? Chciwość tego faceta nie zna granic.Jak ma mało to niech zrezygnuje i idzie tam gdzie zarobi więcej.Nikt za nim tęsknić nie bedzie.Rządzić miastem w stylu jaki obecny burmistrz uprawia to każdy kto ukończył gimnazjum potrafi.Festyn, imprezka, klapa, medal, buźka i tak fajnie czas płynie, a problemy mieszkańców? kto się tym przejmuje. Odpowiedz Link
katka256 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 09:29 Nie rozumiem was.Jak to po co jemu podwyzka??A skad wezmie pieniadze na nastepne wczasy z zona w cieplych krajach i na wycieczke do Izraela? Odpowiedz Link
augusta13 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 18:31 A co on dobrego zrobił dla naszego miasta i gminy poza tym,że nabożnie uczestniczy w uroczystościach kościelnych? Jestem PRZECIW. Odpowiedz Link
grubylu Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 20:25 Najlepsze w tym wszystkim jest to, że na tej samej sesji bedzie uchwala w sprawie zaciągnięcia kredytu przez gminę na pokrycie deficytu budżetowego. Wygląda to tak, że z jednej strony podwyższać sobie pensje będzie na którą trzeba brać kredyt w banku. Takie rzeczy to tylko... w J-L są chyba mozliwe.... Odpowiedz Link
poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 21:30 Nie znam nikogo, kto uważa, że Putyrze należy się podwyżka. Mam nadzieję, że nasi rdni wiedzą co chcą mieszkańcy. Jeśli zrobią inaczej rozliczymy w przyszłych wyborach radnych. Odpowiedz Link
jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 22:45 Nie podoba mi się to kłamliwe ujadanie przeciwników burmistrza - głównie odsuniętych na margines szkodliwych dla wszystkich czerwonych...Ja cenię prawdę i widzę przecież, że za rządów tego burmistrza WSZYSTKO RUSZYŁO DO PRZODU: powstało wreszcie Centrum Kultury i mamy coraz więcej ciekawych imprez, wreszcie po latach bylejakości mamy boisko którego nie musimy się wstydzić,powstały nowe drogi a przy nich powstają nowe firmy i rozrastają się "stare" ...itd.itp. Liczą się fakty a nie głupie pomówienia i ploty rozsiewane przez komuchów! Jeśli burmistrz wam się mimo to nie podoba, to sobie wybierzcie przy najbliższych wyborach swojego...: D Tylko skąd weźmiecie jako takiego kandydata z takiej bandy nieudaczników i szkodników...? ; ) Odpowiedz Link
jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 23:06 Poza tym na tablicach ogłoszeniowych a także na stronie internetowej Urzędu Miasta i Gminy widziałem zaproszenia dla wszystkich na XXVI sesję Rady Miejskiej( pią 25 lipca godz. 14.00). Więc tam idźcie i tam składajcie wnioski i interpelacje i pytania(poprzez swoich radnych)a nie tu na forum, gdzie mało kto zagląda... Nie widziałem też nigdzie napisane, że na tej sesji będzie omawiana podwyżka dla burmistrza. Jest natomiast punkt:10. "Podjęcie uchwały w sprawie USTALENIA WYNAGRODZENIA dla Burmistrza Miasta i Gminy Jelcz-Laskowice." Odpowiedz Link
makler4 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 23:09 Jakie nowe firmy powstały? To za tego burmistrza padł całkiem JZS. Boisko to zlikwidował ten burmistrz, a na przekór logice ogrodził targ. Jakie centrum kultury? Rok temu to filmy wyświetlano zadarmo, a teraz tylko są imprezy pijackie i nieczytelne plakaty. Z pracy tego burmistrza może być zadowolona jego żona i ksiądz proboszcz. Zwykły zjadacz chleba z Laskowic najchętniej wygoniłby go tam gdzie pieprz rośnie. Odpowiedz Link
jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 00:08 JZS padł już dawno(ostatnie lata to już była tylko agonia), bo musiał paść jak każde komunistyczne dziadostwo. Boisko przy Bożka zlikwidował wasz komuch i nie zrobił nowego... Ogrodzenie targu na terenie którego jest kilkanaście sklepów i punktów usługowych jest chyba bardziej logiczne niż grodzenie kawałka pustego pola gdzie i tak jest w planach park którego się nie grodzi. Normalni ludzie z pracy burmistrza są raczej zadowoleni a kłamliwe zdanie komuchów nie ma znaczenia.. Poza tym mów tylko w swoim imieniu komuchu bo normalna większość nie ma z tobą i z tobie podobnymi nic wspólnego i ogólnie to jest zupełnie odwrotnie niż tu anonimowo ujadacie. Odpowiedz Link
1.karol7777 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 01:30 To jest wasz burmistrz nie oławski, ale myślę Jasfinks, że świat jest jednak bardziej skomplikowany i nie dzieli się tylko na komuchów i patriotów, dzieli się za to na ludzi mądrych i ...... tych równie mądrych. Piszesz, że JZS musiał paść jak każde komunistyczne dziadostwo. Uważasz więc, że stocznia gdańska, kolebka Solidarności, powinna upaść, zresztą wszystkie stocznie i kopalnie powinny upaść, w końcu to "komunistyczne dziadostwa". Zabolało mnie z tym JZS, jak nazwałeś komunistyczne dziadostwo tam kierownikiem był mój ojciec, każdy z Jelcza Laskowic ma kogoś w rodzinie kto pracował w JZS. A ty dziś potrafisz nazwać cały ten zakład komunistycznym dziadostwem. Było jak było, realia po wojnie były ciężkie, samochody ciężarowe, wojskowe, strażackie, autobusy były sprzedawane do krajów Trzeciego Świata. Większość to były rozwiązania polskich inżynierów, mimo ogólnego zacofania krajów komunistcznych w stosunku do Zachodu, samochody "Jelcz" nie odstepowały samochodom zachodnim. Jakim trzeba być człowiekiem Jasfinks, by skwitować w jednym zdaniu, że Jelczańskie Zakłady Samochodowe to komunistyczne dziadostwo. Brak słów. Myślę, że tym stwierdzeniem nie tylko obraziłeś mojego ojca i jego wydziału Z-3, ale szereg innych osób, które tworzyły ten zakład. Pomyśl Jasfinks, czy dzisiaj Jelcz Laskowice miałyby tyle firm zachodnich, gdyby nie JZS? Moim zdaniem nie mielibyście. Pomyśl Jasfinks, czy Jelcz Laskowice byłoby dzisiaj Miastem, gdyby nie JZS? Pomyśl Jasfinks, czy ta baza turystyczna wokół Stawu Jelczańskiego domki, kort tenisowy byłyby stworzone za PRL gdyby nie JZS, a tak zmarnowane przez wasze późniejsze, nieważne prawicowe czy lewicowe władze? Obraziłeś większość mieszkańców Jelcza Laskowic i sporej grupy z Oławy. Stworzona za komuny, ale żeby JZS nazywać komunistycznym dziadostwem ten zakład nie wiem jakim trzeba być człowiekiem. Zastanów się co piszesz. Nikt nie twierdzi, że była to fabryka Volvo czy Mercedesa, ale komunistyczne dziadostwo to dla JZS bardzo niesprawiedliwe. Wszystko zawdzięcza Jelcz - Laskowice Jelczańskim Zakładom Samochodowym i juz zawsze będzie się z nim kojarzył. Odpowiedz Link
jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 19:52 Do 1.karol7777: No i co z tego że świat jest skomplikowany i nie dzieli się tylko na komuchów i patriotów? Czy ja temu zaprzeczam? Pokaż mi gdzie to ja tak napisałem... Zaprzeczam jednak twojemu stwierdzeniu że ten świat dzieli się na mądrych i "tych równie mądrych" jak napisałeś...Ci mądrzy bowiem też nie są mądrzy w 100 %. Są półmądrzy, ćwierćmądrzy , mędrkowie i półgłówki...Niektórym się tylko wydaje że są mądrzy lub innym się wydaje że jacyś są mądrzy...A z niektórych celowo, na siłę, robi się mądrych a z mądrych robi się głupich...Poza tym "wszyscy na ogół jesteśmy mądrzy jednostronnie a głupi wielostronnie" - jak powiedział L.Hirszfeld, którego ulica i osiedle jest w Jelczu-Laskowicach... Jak widzisz zgadzam się z tobą że świat jest skomplikowany. Nie zmienia to jednak mojego poglądu, od lat ugruntowanego,że główną przyczyną dziadostwa w jakim się znajdujemy(nasz kraj i inne kraje tzw byłe demoludy) od kilkudziesięciu lat, były właśnie dziadowskie, pasożytnicze i służalcze wobec kacapów rządy KOMUCHÓW! I ta mafia pasożytów niestety dalej ryje w różnych przebraniach nie pozwalając nam szybko dojść do normalności... Jeżeli więc cała socjalistyczna gospodarka była dziadowska, o czym wszyscy włącznie z dziećmi chyba wiedzą i nie trzeba tego uzasadniać, więc wszystkie kierowane totalnie przez czerwonych zakłady też były dziadowskie, niestety...I PGR-ery i JZS i kopalnie...A porządni ludzie którzy tam pracowali( bo jaki mieli wybór...)byli po prostu wykorzystywani i marnowani.Cała Polska to był jeden wielki obóz pracy przymusowej.No i jak to w takim obozie, większość klepała biedę a lepiej mieli ci co poszli z mafią na współpracę.Niektórzy z tych kapo i donosicieli są teraz nawet tzw "autorytetami"... Co do rozwiązań polskich inżynierów to oczywiście że były takie ale większość tych świetnych pomysłów i wynalazków, a szczególnie te najlepsze były przez czerwoną mafię lekceważone i tłamszone.Pamiętacie historię wynalazcy który w końcu zajął się hodowlą świń? Nie pisz też bzdur że jelcze nie ustępowały zachodnim samochodom tego samego typu.To tak jakbyś napisał że chińskie szmatki z bazaru nie ustępują markowej angielskiej odzieży...: ) Nawet teraz kiedy już jakość autobusów z Jelcza jest o niebo lepsza od tych z czasów komuny, nikt nie chce ich kupować...Nawet Wrocław woli kupić mercedesa czy volvo niż jelcza. Co do wydziału Z3, to na twoim miejscu nie chwaliłbym się zbytnio pracą tam za komuny jako kierownik, gdyż ten wydział jako produkujący wozy specjalne dla wojska był pod szczególną opieką SB i innych służb specjalnych...; ) Czy było by u nas tyle firm zachodnich gdyby nie JZS? Te firmy tu powstały dzięki strefie i UPADKOWI JZS(tania i fachowa siła robocza)... Czy J-L byłyby miastem gdyby nie JZS? Praktycznie dalej jest to tylko zlepek dwóch wsi i jednego osiedla z wielkiej płyty. Do miasta z prawdziwego zdarzenia jeszcze nam daleko.Ja np wolę porządną wieś niż byle jakie miasto.Przejeżdżałem niedawno przez GAĆ(między Oławą a Brzegiem) i w tej to małej wsi(mniej niż 500 mieszkańców)widziałem kompleks boisk o jakim my w J-L możemy na razie sobie tylko pomarzyć!Pełnowymiarowe boisko do piłki nożnej z profesjonalnym oświetleniem (lepszym niż ma np Oława)z trybuną itp + boisko do koszykówki + boisko do siatkówki + kort tenisowy. Na każdym z 3 ostatnich tartan w innym kolorze...Obok biegnie asfaltowa droga pod stacją PKP LIPKI(też nowa i piękna) do wsi LIPKI nad Odrą gdzie przez nowy jaz i śluzę możemy dojechać do RYCZYNA i dalej do BYSTRZYCY i do J-L.Może to wszystko mają bo nie mają nic wspólnego z JZS? : ) Na koniec chciałbym zauważyć że moim zdaniem jest zupełnie odwrotnie z tym zawdzięczaniem niż piszesz. Większość Polaków tylko straciła mniej lub więcej przez komuchów. Bo gdyby nie było u nas czerwonych rządów to mielibyśmy poziom życia porównywalny z taką np Irlandią czy Hiszpanią lub jeszcze lepszy. A dlaczego Niemcy Czy Japończycy są potęgami gospodarczymi, mimo iż przegrali wojnę( a myśmy ją wygrali)? Odpowiedź jest prosta - zawdzięczają to nieobecności u nich czerwonej zarazy, która nas doprowadziła do dziadostwa. Dlatego nie mam zbyt dobrego mniemania o tych którzy mówią że coś zawdzięczamy komuchom. Niezależnie od skomplikowania świata... Odpowiedz Link
augusta13 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 08:07 Ciekawe, skąd ten jasfinks się wziął i co za komuny robił jego tatuś? Jak mozna obrażać ludzi, za to że żyli w tamtych czasach. Idąc jego tokiem rozumowania, należy zlikwidować wszystko co powstało w tamtych dawnych czasach. Tylko dlaczego stoczniowcy i górnicy nie podzielają tego myslenia? Faktycznie, najsprawiedliwszy jest podział na mądrych i tych głupich. Do jakiej grupy nalezy zaliczyć jasfinksa? Odpowiedz Link
sprawiedliwy713 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 28.11.14, 21:55 No właśnie. Jelcz padł między innymi za sprawą takiego człowieka jak Jan Dalgiewicz - byłego dyrektora JZS i kandydata na burmistrza , który teraz popiera Bogdana Sz. - człowieka takiego samego pokroju jak on. Czy zdajesz sobie sprawę że cała świta Dalgiewicza jak na pzrykłąd Wit Suchy wybudowała sie (okolice targowiska) z okradania JZS? Odpowiedz Link
jeltz Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 08:21 jasfinks napisał: > powstało wreszcie Centrum Kultury i mamy coraz więcej ciekawych imprez, > Uchwała Rady Miasta w sprawie powołania Gminnego Centrum Kultury została wniesiona na wniosek PiS,a nie Putyry.Z tego co pamiętam był to żelazny punkt programu wyborczego PiS, który już dawno odciął się, od działań Putyry.Jakis czas temu było oświadczenie PiS-u w Gazecie Powiatowej. Nie wyzywaj więc wszystkich zauważających fatalne rządy Putyry od czerwonych chyba,ze uznajesz PIS za czerwonych. Z informacji dostępnych w necie zapleczem Putyry jest koło łowieckie Szarak. www.koloszarak.republika.pl/kadra.html Oswajaj się więc z myślą,że w następnych wyborach pójdziesz ręka w rękę ze znienawidzonymi przez Ciebie czerwonymi. Pozdrawiam Odpowiedz Link
the-only-berek Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 12:50 Deficyt budżetowy i podwyżka dla burmistrza??????? Kto sie wybiera na sesję to wpiszcie potem kto jak głosował,bedzie potrzebne do następnych wyborów dla ułatwienia wklejam listę radnych Renata Godlewska Henryk Koch Michał Szelwach Jerzy Worwa Paweł Przyborowski Marian Orzechowski Jan Matunin Wincenty Marchewski Teresa Kotowicz Jerzy Augustyn Grzegorz Górski Stanisław Łukasik Jan Miłych Marek Starczewski Beata Bejda Eugeniusz Koszlawa Marian Skrętkowicz Tomasz Bajsarowicz Zbigniew Hernas Barbara Kowalenko Elżbieta Sławińska Ciekawe dlaczego sesje zaczynają sie o 14,przecież 3/4 miasta pracuje we Wrocławiu i wraca do sypialni o 18-19. Odpowiedz Link
j.laskowice Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 14:44 Ręka rękę myje. Radni burmistrzowi podwyżkę, a burmistrz się później odwdzięczy. Kogoś z rodziny przyjmie na etat, ktoś kupi atrakcyjną działkę itd. My patrzymy im na ręce. Odpowiedz Link
jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 21:33 Do jeltz: O ile dobrze pamiętam to obecny burmistrz K.Putyra chociaż nie należy do PIS, to z listy PIS startował do wyborów a więc miał ich poparcie... Czerwoni zaś od początku byli przeciw tej kandydaturze...i dalej są. Pierwszy raz słyszę natomiast o wycofaniu poparcia... Odpowiedz Link
augusta13 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 08:04 Nie przeginaj z tymi pochwałami. Zdecydowana większośc inwestycji zawdzięcza swój początek, czy to się komuś podoba czy nie Bogdanowi Szczęśniakowi. Odpowiedz Link
pookafka Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 15:32 Absolutnie NIE -facet nie ma zadnych osiagnięć a nasze kochane miasteczko na tym cierpi!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
profesjonalista Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 20:28 Occeniając pracę burmistrza większośc z nas mieszkańców Jelcza- Laskowic będzie stronnicza. Znajdą się zadowoleni Ci, którym zrobiono chodnik, drogę lub kanalizację. Wielu będzie niezadowolonych, że na ich osiedlu nie dzieje się nic. Bardziej obiektywna będzie ocena fachowców z zewnątrz. W gazecie Rzeczpospolita z 18 lipca br. ukazał się ranking samorządów. Zwyciążyły Poznań, Kąty Wrocławskie i Kobylanka. W ww. rankingu samorządów w dziale gminy miejskie i miejsko-wiejskie w pierwszej setce nie było naszej. Z województwa dolnośląskiego znalazły się oprócz Kątów Wr. Dzierżoniów, Święta Katarzyna, Żmigród, Pieńsk itd. W związku z tym uważam, że nie ma podstaw, aby podnosić i tak stosunkowo wysoką pensję dla naszego burmistrza. Odpowiedz Link
tuziemiec Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 15:48 Hi, hi - najśmieszniejsze że od dłuższego czasu gminą Święta Katarzyna rządzi komuch Fitek a jego wice jest były wojewoda - też komuch. Ale jaja. I kto potrafi rządzić ? Odpowiedz Link
jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 17:42 Do augusta13: A co to cię obchodzi skąd jestem i co robił mój ojciec? Prowadzisz esbeckie śledztwo? ; ) Mnie nie interesuje skąd jesteś ty i czym się zajmował twój tatuś za komuny, chociaż wyskoczyłaś(-łeś)tu jak filip z konopi i pieprzysz głupoty...Nie zaliczam cię też ani do mądrych ani do głupich ale raczej do tych nieszczęśliwych chorych na głowę(może to ty sama jesteś ta od "ołtarzyka" na wiadukcie?}...Bo ględzisz jak potłuczona...Pokaż mi gdzie ja obrażam "...ludzi za to że żyli w tamtych czasach."!? No chyba że należałaś do pasożytniczej czerwonej mafii żerującej na społeczeństwie a teraz przemalowana udajesz zatroskaną demokratkę...Natomiast normalnych ludzi,których była i jest większość, szanuję i podziwiam, że przez tyle lat z powodu tych czerwonych świń się męczyli ale jakoś dawali sobie radę nie tracąc honoru jak czerwone pijawki. Nie jestem też za "likwidacją wszystkiego co powstało w tamtych czasach"jak kłamliwie mi tu insynuujesz. Bo chyba dla wszystkich zdrowych na umyśle jest jasne, że należy zawsze ratować co się da, nawet po rządach czerwonych pasożytów. Chociażby ze względów ekonomicznych. Z tych samych też względów należy jednak zlikwidować twory ,które przynoszą tylko straty. Tak jak zlikwidowano np PGR-y. Oczywiście pracującym tam ludziom należy zapewnić wszechstronną pomoc w przejściu do normalności z komunistycznego dziadostwa... Tobie też życzę powrotu do logicznego myślenia i prawdomówności niezależnie od tego, z czego to u ciebie wynika...; ) Co do Bogdana Szczęśniaka, to gdybyś przeczytała moje starsze posty, wiedziałabyś, że zawsze go popierałem i broniłem, ale on niestety sam się zastrzelił, wsiadając "pod wpływem" do samochodu i dając się złapać. Nawet przypuszczałem i dalej tak sądzę, że został w to wmanewrowany... W tej sytuacji, najlepszym kandydatem po nim na stanowisko burmistrza był Kazimierz Putyra( z wówczas dostępnych), i póki co uważam, że nie jest najgorszy... Odpowiedz Link
augusta13 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 20:23 jasfinks napisał: > Do augusta13: > > A co to cię obchodzi skąd jestem i co robił mój ojciec? Prowadzisz esbeckie > śledztwo? ; ) Mnie nie interesuje skąd jesteś ty i czym się zajmował twój tatuś > za komuny, chociaż wyskoczyłaś(-łeś)tu jak filip z konopi i pieprzysz > głupoty...Nie zaliczam cię też ani do mądrych ani do głupich ale raczej do tych > nieszczęśliwych chorych na głowę(może to ty sama jesteś ta od "ołtarzyka" na > wiadukcie?}...Bo ględzisz jak potłuczona...Pokaż mi gdzie ja obrażam "...ludzi > za to że żyli w tamtych czasach."!? No chyba że należałaś do pasożytniczej > czerwonej mafii żerującej na społeczeństwie a teraz przemalowana udajesz > zatroskaną demokratkę...Natomiast normalnych ludzi,których była i jest > większość, szanuję i podziwiam, że przez tyle lat z powodu tych czerwonych świń > się męczyli ale jakoś dawali sobie radę nie tracąc honoru jak czerwone pijawki. > Nie jestem też za "likwidacją wszystkiego co powstało w tamtych czasach"jak > kłamliwie mi tu insynuujesz. Bo chyba dla wszystkich zdrowych na umyśle jest > jasne, że należy zawsze ratować co się da, nawet po rządach czerwonych > pasożytów. Chociażby ze względów ekonomicznych. Z tych samych też względów > należy jednak zlikwidować twory ,które przynoszą tylko straty. Tak jak > zlikwidowano np PGR-y. Oczywiście pracującym tam ludziom należy zapewnić > wszechstronną pomoc w przejściu do normalności z komunistycznego dziadostwa... > Tobie też życzę powrotu do logicznego myślenia i prawdomówności niezależnie od > tego, z czego to u ciebie wynika...; ) > Co do Bogdana Szczęśniaka, to gdybyś przeczytała moje starsze posty, > wiedziałabyś, że zawsze go popierałem i broniłem, ale on niestety sam się > zastrzelił, wsiadając "pod wpływem" do samochodu i dając się złapać. Nawet > przypuszczałem i dalej tak sądzę, że został w to wmanewrowany... W tej sytuacji > , > najlepszym kandydatem po nim na stanowisko burmistrza był Kazimierz Putyra( z > wówczas dostępnych), i póki co uważam, że nie jest najgorszy... > Widac dobrze odrobiłeś lekcje u ojca Tadeusza z Torunia. Odpowiedz Link
wygadana Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 22:18 To skandal. Proponuję obniżkę. Odpowiedz Link
j.laskowice Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 18:50 Jutro kumple burmistrza będą forsować tą podwyżkę. Mam nadzieję, że się to im nie uda, bo pan Putyra nie zasługuje na większe pieniądze niż dostaje. Warto powiedzieć o jakie pieniądze chodzi - to nie jest tajemnica. Propozycja jest taka: 6000 zasadnicza, 2100 funkcyjne, 40% od ww. dodatku specjalnego i 20% (od zasadniczej) stażowe. Sumując to wszystko to wyjdzie ponad 10000 zł. Odpowiedz Link
pookafka Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 19:14 milicja ludzie !!!! to jakas teoria spiskowa dziejów w J-L Odpowiedz Link
jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 20:51 augusta13 napisała: >Widac dobrze odrobiłeś lekcje u ojca Tadeusza z Torunia.< No, tym "błyskotliwym" wnioskiem mnie załatwiłaś...Ręce mi opadły i szczęka...; ) Życzę zdrowia... Odpowiedz Link
poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 22:39 Na sesję rady może wejść każdy. Zachęcam. Niestety zaczyna się już o 14.00. Jeśli czytają to forum radni to niech wiedzą, że zostaną rozliczeni za pochopne rozdawanie pieniędzy z naszych podatków dla nieudolnych urzędników! Odpowiedz Link
katka256 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 25.07.08, 09:22 A co, zamierzasz pójść i rozliczać??Zdaj potem sprawozdanie jak było Odpowiedz Link
troolu Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 25.07.08, 09:48 katka256 napisała: > A co, zamierzasz pójść i rozliczać??Zdaj potem sprawozdanie jak było Nie wiesz jak będzie? Przecież podobno większość ranych ma albo rodzinę w urzędzie, albo pracuje w jednostkach podlegających burmistrzowi, albo chce ugrać jakieś dotacje . Jak myślisz mają odwagę zagłosować na nie? Nie dają ze swojego potfela to co im tam, dobre układy z burmistrzem są ważniejsze niż interes gminy i jej mieszkańców. Odpowiedz Link
grubylu Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 25.07.08, 20:30 No i podwyższyli Panu Burmistrzowi pensje, prawie o 2100 zł brutto, a za co? Za zdobyte za gminne pieniądze szkolenia. Bo niby ukączył kursy i w ten spozub może lepiej zarzadzać gminą! Odpowiedz Link
jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 25.07.08, 21:27 grubylu napisał: >...ukączył kursy i w ten spozub może lepiej...< Tobie też by się przydał kurs, jak widać... Odpowiedz Link
poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 25.07.08, 21:36 Jeśli to prawda, to czekam na informację jak głosowali poszczególni radni. Odpowiedz Link
katka256 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 10:04 Przeciez miałes isc i rozliczac.Ech tylko gadaja a potem nikt nie polezie. Szkoda ze takiemu nicnierobowi znow podniesiono pensje Odpowiedz Link
grubylu Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 06:57 Panie jasfinks czasami z pospiechu wychądzą takie literówki a ze nie ma sie pan czego czepic to własnie to robi. Może merytorycznie by się Pan wypowiedział a nie czepialsko!!!! Odpowiedz Link
jeltz Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 07:58 grubylu napisał: > No i podwyższyli Panu Burmistrzowi pensje, prawie o 2100 zł > brutto, a za co? Za zdobyte za gminne pieniądze szkolenia. Bo niby > ukączył kursy i w ten spozub może lepiej zarzadzać gminą! Super mamy władze. A czy pan burmistrz wie ilu jest nauczycieli w gminie, którzy zarabiają ok. 2000 tys i w obawie o pracę, za swoje pieniądze robią studia podyplomowe czasem nawet po kilka . A ilu mieszkańców gminy pracuje grubo poniżej kwoty podwyzki? Nie zapewne pan nie wie, bo jak się spokojnie chodzi w kapcioszkach do pracy to sie nie widzi i nie słyszy rozmów ludzi dojeżdzających w pociągu, autobusie. Przed wyborami biegał pan po poparcie do pracowników Jelcza. Niech pan ma odwagę teraz pójść do tych ludzi i powiedzieć im nie matrwcie się o swoje rodziny, bedzie dobrze JA dostałem podwyżkę. Odpowiedz Link
katka256 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 10:02 Pewnie wie bo jego zona robi chyba już 3 lub 2 podyplomowe Odpowiedz Link
ala4910 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 14:05 No i widzicie? Sprawdziło się, społeczeństwo sobie a urząd, raczej radni sobie. Tak nas reprezentują na forum gminy jak posłowie i senatorowie w sejmie. Wszędzie do d..y. Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 08:51 Najgorsze w tym wszystkim jest to, że urzędnicy i radni nic sobie z tego co ludzie myślą nie robią. Powstał tzw. "układ" gdzie w swoim kociołku załatwiają swoje sprawy mając po prostu w dupie mieszkańców. Nie mamy wyjścia, musimy im patrzeć na ręce i obnażać ich kombinacje. Następnym razem podczas wyborów nie dać się omamić jak ostatnio, na ładne plakaciki z jabłkiem. Bardzo ciekawy jestem jak głosowali radni i po nazwiskach kto był za. Chętnie przyjrze się ich pracy w radzie i poza nią. Odpowiedz Link
troolu Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 09:22 Do djmixer1: Podobno Twoi idole głosowali za. Koch, Godlewska, Hernas,Worwa i co zadowolony będziesz jak to bedzie prawda? Odpowiedz Link
happytrol Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 10:09 Jak w sejmie. Koalicja PiS i komuchów. Chociaż Putyra nigdy nie był w pisie ale dzięki poparciu tej partii został burmistrzem. Zdradził, a teraz brata się z miejscowymi czerwonymi chorągiewkami. Odpowiedz Link
jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 11:33 happytrol napisał: >Zdradził, a teraz brata się z miejscowymi czerwonymi chorągiewkami.< Może byś jaśniej napisał "Szczęśliwy Trollu" na czym niby ta "zdrada i bratanie się z czerwonymi" polega? Bo ja jakoś tego nie dostrzegam...Przecież już przed wyborami Putyra upowszechniał swoje zdjęcia z Dudkiewiczem z POPiSu(Polska XXI), a nie np z Jackiewiczem z PiSu czy Schetyną z PO.I teraz tylko tę politykę zdroworozsądkowej współpracy dla dobra wspólnego kontynuuje. Moim zdaniem ,Polska XXI założona przez Ujazdowskiego,Dudkiewicza i Rokitę ma przyszłość! Lepszą przyszłość opartą o pracę i współpracę najlepszych ludzi głównie z PIS i PO.Wojna bowiem,jak widzimy do niczego dobrego nie prowadzi.I nie o to chodziło wyborcom którzy na obie te partie głosowali... Odpowiedz Link
happytrol Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 12:12 Co mają do tego tacy zacni ludzie jak Dutkiewicz czy Ujazdowski. Ja patrzę na to co mam pod nosem i bardzo mi się nie podoba jak ktoś kto właśnie z tymi ludźmi buduje interaktywne centrum programowe "Polska XXI" dla podwyżki o nędzne 2000 tyś złotych układa się z Kochem, Godlewską i Worwą. Jesteś człowiekiem o wyrobionych poglądach. Czy szedłbyś na układy i zabiegał o poparcie np Kiszczaka, Jaruzelskiego i Michnika gdyby chodziło o Twoją podwyżkę. Odpowiedz Link
artur-xxx Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 20:14 W miniony piątek na sesji za podwyżką dla burmistrza Putyry głosowali: Koch Henryk Godlewska Renata Worwa Jerzy Hernas Zbigniew Szelwach Michał Bajsarowicz Tomasz Przyborowski Paweł Augustyn Jerzy Marchewski Wincenty Sławińska Elżbieta Kowalenko Barbara Łukasik Stanisław Starczewski Marek Przeciw podwyżce głosowali: Kotwicz Teresa Skrętkowicz Marian Bejda Beata Matunin Jan Miłuch Jan Wstrzymał się od głosu: Koszlaga Eugeniusz Odpowiedz Link
poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 20:25 Dziękuję za tą informację. Może przybliżymy te postacie, szczególnie tych, którzy dali podwyżkę dla kogoś komu się nie należała. Zacznę od Zbigniewa Hernasa to radny z SLD, jedyny, jak dobrze pamiętam to był kierownikiem szkoły nr 2. Wyleciał z tej szkoły za alkohol (dzieci go po pijaku na sankach woziły). Marek Starczewski to też nauczyciel z wioski zdaje się z Wójcic lub Minkowic był już radnym i wcześniej więc wie jak się należy układać aby coś osiągnąć. Ciekawe czy jego wyborcy wiedzą, że zagłosował za tym aby dać z naszych podatków jednych z większych w województwie kasę dla Putyry? Odpowiedz Link
jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 21:06 Brawo poodzian! Dzięki za "przybliżenie" jednego z radnych SLD...Prosimy o charakterystyki pozostałych czerwonych radnych z J-L. Jednak nie zawsze kłamiesz...; ) Odpowiedz Link
poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 21:27 Następna niech będzie z Pisu Elżbieta Sławińska, też głosowała za podwyżką. Co najdziwniejsze to przewodnicząca Komisja Kultury, Oświaty, Sportu i Zdrowia. O zgrozo w tej materii to Putyra łącznie z panią Sławińską powinien wyjechać z pałacu na taczkach. Kultura: dwa dni za 250 tys zł a reszta roku pijackie atrkcje w namiotach rodziny Putyrów. Oświata - zapytajcie nauczycieli. Sport - likwidacja boiska koło basenu, jelczański staw wyuglądający jak śmietnisko. Zdrowie - spróbujcie załatwić poradę lekarską, czy zaszcepić dziecko w 20 tysięcznej gminie w niedzielę! I ta pani uważa, że za to wszystko należy się Putyrze podwyżka! Odpowiedz Link
mono80 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 22:13 jasfinks pochwaliłeś poodziana a on w następnym poście łże jak bura suka a przysłowie mówi "nie chwal dnia przed zachodem słońca" Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 22:29 Dla poodziana nie ma świętych krów. Najwyraźniej liczy się sprawa. Takich ludzi trzeba cenić. Są na forum tacy, że jakby propa przejechał na pasach dziecko, to mówiliby, że to wina dziecka.' Odpowiedz Link
jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 22:34 Raz powiedziałeś prawdę a teraz jednak znów kłamiesz...widać to prawda że czerwoni mają w sobie wirusa kłamstwa... Pijackich atrakcji nigdzie nie widziałem. A piwo jest i tak wszędzie, z czego powinieneś być zadowolony, bo pisałeś że piwa i pacierza nigdy nie odmawiasz... Piszesz też żeby pytać o coś nauczycieli, o których tu wielokrotnie pisałeś że są kłamcami i nierobami... Boisko koło basenu też ciągle jest, natomiast znikło boisko między Bożka a Oławską o czym ty ani słówka... Jelczański staw został oddany prywaciarzowi nie przez obecne władze gminy, tylko przez poprzednie. Natomiast obecny UMiG walczy o jego odzyskanie. O instytucjach od chorób wiem mało bo ich unikam...; ) Czekamy na następne opisy, ale prawdziwe a nie kłamliwą komuszą propagandę... Odpowiedz Link
www88www Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 22:29 To może ja szarpnę prawą nogę tej ekipy, bo radnych o lewicowej przeszłości jak Koch, Godlewska Worwa to chyba wszyscy znają. Bajsarowicz Tomasz, Przyborowski Paweł, obaj dzięki Putyrze dostali po wyborach pracę w ZGK. Pierwszy jest chyba tam radcą prawnym, a drugi na pewno portierem. Odpowiedz Link
mono80 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 22:43 czego by nie pisać to i tak głosowanie za podwyżką nie przebiegało według jasnego podziału na lewicę i prawicę musiały być inne względy a i głosujących przeciw czy wstrzymujących się też trudno zakwalifikować do jednej wspólnej opcji "Prawda jest taka, że cały kapitalizm polityczny stworzył Kwaśniewski. Ch... skończony, oszust i krętacz." Józef Oleksy Odpowiedz Link
www88www Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 23:13 Zgadzam się, nie ma wyraźnego podziału. Lekcja ostatnich wyborów nauczyła mnie, że właściwie nie ma znaczenia kto z jakiego komitetu startuje. Kandydaci skaczą z jednego do drugiego metodą konika szachowego byle wyższa pozycja na liście. Żeby podjąć właściwą decyzję trzeba mieć albo bardzo dobrą pamięć, albo cofnąć się do materiałów historycznych pracy gminy. Farbowańców mamy u nas dostatek i trzeba wnikliwie poznać życiorysy i przeszłość kandydatów. Ostatnie głosowanie pokazuje nie tyle indywidualne decyzje poszczególnych radnych ale faktyczny układ w gminie. Nie wiem czy burmistrzowi z niektórymi po drodze. To mnie martwi i denerwuje. Żeby rządzić trzeba czasem iść na kompromisy w celu zdobycia większości. Coś mi się jednak wydaje, że kilku starych wyjadaczy w następnych wyborach połknie tego Putyrę z butami, chyba, że jest na tyle mocny by się nie dać. Ja sobie skopiuję wykaz głosujących, żebym pamiętała przed następnymi wyborami kto tak lekką ręką wydaje pieniądze z moich podatków i mojego pieska. Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 07:38 Poodzian przegiąłeś. Nie mnie bronić dobrego imienia Radnych Hernasa czy Starczewskiego, ale mogłeś swoje zdanie wyrazić bardziej delikatnie. Przecież w JL i tak wszyscy wszystko wiedzą, dlatego mogłeś sobie zaoszczędzić pewnych szczegółów z ich życia osobistego. Nie wiem jaki związek z podwyżką dla KP mają osobiste ułomności ZH. Uważam, że niepotrzebnie rozdrapujesz zabliźnione rany. Takie postępowanie żle o Tobie świadczy. Na dodatek dajesz się podpuszczać jak jakiś żółtodziób. Wstyd mnie za Ciebie. Pokazałeś jaki jesteś "malutki". Takie chwyty są niedozwolone. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
pookafka Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 09:52 Miko ty chcesz byc na tym forum cnotą chodzącą piszesz jak wychowawca do trudnej młodzieży -wyluzuj gostek i nie bądż taki do przodu .Podzian pisze prawdę i to jest cenne i nic nie przegina -nie spodziewałęm sie po Sławińskiej że jest bez kręgosłupa .Hernas z SLD -przeciw przepada ,razem trwa-układ zdrowy i logiczny . Odpowiedz Link
j.laskowice Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 11:04 Podzian wyciągnął stare sprawy. Zrobił to jednak, ponieważ radni zagłosowali tak jak zagłosowali. Społeczeństwo naszej gminy nie widziało potrzeby dawania podwyżki burmistrzowi. Jeśli radni, a zwłaszcza z opozycji głosują za podwyżką. To cóż, trzeba się liczyć z tym, że nie będą za to chwaleni. Odpowiedz Link
poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 17:25 Zapraszam kolegów do ujawniania ciekawych informacji o pozostałych radnych. Są to osoby publiczne. Odpowiedz Link
happytrol Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 17:53 Popieram kolegę. Radni są naszymi przedstawicielami i wszyscy mają prawo znać ich przeszłość i motywy jakimi się kierują dogadzając burmistrzowi z naszej kieszeni. Wszyscy chcemy znać te motywy dla, których jedni włażą w d.... a inni nie. Kto wsadził swoją rodzinę na posadę lub sam ją dostał, potrzebuje poparcia na inwestycję, pozwolenia na budowę tam gdzie inni nie dostaną, sprywatyzował lub ma zamiar sprywatyzować budynek szkoły dla siebie, potrzebuje wsparcia w TBS-ach. Piszcie! Odpowiedz Link
augusta13 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 14:56 Jesteście tacy ciekawi, to sprawdźcie nazwisko chyba Szelwach - mąż radny, żona- pracownik i jeszcze córeczka w podatkach, tyle że pod zmienionym już nazwiskiem.Podoba się Wam to? Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 18:25 Pookafka - dzięki za troskę o mój luz. Jakoś sobie radzę i hyba nieźle mi to wychodzi. Dostrzeganie w moich wypowiedziach przestrzegania pewnych zasad, jak również wychowawczego tonu jest dla mnie komplementem. Nie bardzo zrozumiały jest dla mnie Twój pretensjonalny ton w sprawie drobnych uwag do poodziana. Napisałem tylko swoje zdanie w sprawie wypowiedzi o osobach, które wymienił z nazwiska. Podtrzymuję swoje negatywne zdanie w temacie grzebania w czyjejś przeszłości, wypominania błędów, ujawniania faktów, za które już została wymierzona sprawiedliwość. Poodzian przesadził. ZH za swoje wyskoki poniósł dotkliwą karę. Skoro społeczeństwo mu zaufało, Odpowiedz Link
wygadana Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 18:33 Radny został wybrany głosami mieszkańców. Jego głos powinien korelować ze zdaniem wyborców. Jak dobrze pamiętam, to pan Hernas jako jedyny jest z SLD. I on lekką ręką głosuję za podwyżką dla burmistrza!? Nie dziwię, się wzburzeniu ludzi. Może Ci radni myśleli, że po cichu sobie zagłosują i nikt się nie dowie? Odpowiedz Link
artur-xxx Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 18:35 Pani Elżbieta Sławińska od paru miesięcy nie należy do klubu radnych PiS w radzie miejskiej w J-L. Wystąpiła z tego klubu i wstąpiła do "Niezależnych" pana Worwy. Wstąpiła też, tak burmistrz Putyra i jego zastępca Kołodziej do Stowarzyszenia XXI. Pani Sławińskiej i wszystkim, którzy zmieniają barwy klubowe, niekoniecznie zgodnie z wolą wyborców, dedykuje piosenkę Kasi Nosowskiej "Powrotów nie będzie..." Odpowiedz Link
petit7 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 21:31 Ilość wpisów świadczy, że mieszkańcy są zbulwersowani przegłosowaniem przez radnych nieuzasadnionej podwyżki dla burmistrza. Ta spektakularna decyzja spowoduje negatywne spojrzenie na tych radnych, którzy zagłosowali wbrew swoim wyborcom. Warto tu na forum opisać kto tak sprzeniewierzył zaufanie wyborców. Ci radni chodzą po naszych ulicach, ciekawe jak spojrzą nam teraz w oczy? Czym się kierowali, skoro pozytywnych efektów pracy burmistrza nie ma? Odpowiedz Link
www88www Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 23:21 Strasznie się przejęli. Aż poczerwienieli ze wstydu i cały czas myślą o swoich wyborcach. Co tu da negatywne spojrzenie. Ja na nich patrzę już od lat. Co wybory samorządowe porozstawiają się po komitetach na pierwszych miejscach, namówią grupę frajerów, którą obstawią na dalszych żeby im głosy pozyskali. Skasują ich jeszcze po 100-200 zł na kampanię, a po wyborach dadzą kopa. Jak kto dobry przydupas to nawet jak zbierze kilka głosów może zostać nawet wiceburmistrzem, kierownikiem, prezesem. Wszystkiemu winien wyborczy system proporcjonalny. Znam przypadek z ostatnich wyborów, że kandydat jak zaczął wędrować od Koalicji 2006, pokręcił się trochę u Polakowskiej, a na końcu wystartował od Worwy. To były targi, że ho ho. Które miejsce, komu w komitecie zagraża, od kogo będzie lepiej. Radnym całe szczęście nie został ale wrodzony talent polityczny wyniósł go na ulubieńca dzisiejszych władz. Po co poglądy, kręgosłup polityczny jak po wyborach tiu tiu tiu i przegłosujemy burmistrzowi podwyżkę i co tam jeszcze będzie chciał, walniemy nie klapki, a klapy jak deski sedesowe na oczy byle nikt nie ruszał naszych diet i pieniędzy za komisje i komisyjki. Czekam z utęsknieniem na zmianę ordynacji wyborczej, choć to moje czekanie to zwykła naiwność. Ordynacja się nie zmieni i do końca życia będę oglądała w sejmie Tusków, Kaczyńskich, Pawlaków, a radzie miasta i gminy.... ech szkoda gadać. Odpowiedz Link
mono80 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 00:02 sama zmiana ordynacji moim skromnym zdanie nic nie zmieni,będzie jak z tym zakazem wjazdu do Wrocławia niby jest, ale dla wielu "cweli" nic nie znaczy już Piłsudski mówił "Polska to jeden wielki kołtun, trzeba przedtem dobrze grzebieniem ten kołtun rozczesać, aby każdy włos był z osobna, a wtedy może da się kosę zapleść" musi się zmienić mentalność ludzka a do tego potrzeba czasu i nowego pokolenia, w czasie wojny i okupacji bolszewickiej zostaliśmy okaleczeni umysłowo, duchowo, terytorialnie i fizycznie,od tego momentu jesteśmy narodem zdruzgotanym, bez inteligencji, bez kręgosłupa, bez wiarygodnych elit, i jeszcze jedno stwierdzenie Piłsudzkiego cytat "Naród wspaniały, tylko ludzie chuje" Odpowiedz Link
the-only-berek Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 08:19 Niestety radni głosujący za podwyzką kierowali się prywatą a nie dobrem Gminy.Skoro ma się burmistrza za pracodawcę dla żony, córki lub obiecaną prace dla kogoś z rodziny, albo pracuje się w jednostkach powiązanych to trzeba mieć odwagę,żeby powiedziec NIE. Niestety radni głosujący za: Koch Henryk Godlewska Renata Worwa Jerzy Hernas Zbigniew Szelwach Michał Bajsarowicz Tomasz Przyborowski Paweł Augustyn Jerzy Marchewski Wincenty Sławińska Elżbieta Kowalenko Barbara Łukasik Stanisław Starczewski Marek Okazali się ludzmi słabymi podatnymi na wpływy. Z relacji Gazety Powiatowej wynika,ze najbardziej naraziła się przewodnicząca Bejda, ciekawe kiedy ją wykopią, bo nie jest tajemnicą,że na jej miejsce szykuje się prawa ręka Putyry radny Koch. Odpowiedz Link
www88www Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 08:40 Ten zakaz jest nielogiczny i na wyrost. Owszem powinien być przestrzegany i respektowany z całą surowością ale niech będzie życiowy. Po co 24 godziny na dobę 7 dni w tygodniu. Nie można zezwolić na ruch tą drogą w nocy, niedzielę i dni świąteczne kiedy ruch jest niewielki i nie trwają żadne prace przynajmniej dla osobówek. Jechałam pod ten zakaz parę razy w nocy i psa z kulawą noga nie spotkałam. To pytam po jaką cholerę on w tym czasie obowiązuje. Chyba tylko po to żeby wyrobić sobie pogląd, że w Polsce prawo, zakazy i nakazy są wymyślane przez idiotów, są nielogiczne, wrogie obywatelowi i można ich nie przestrzegać.Potem mamy taki skutek, że nikt nie szanuje żadnych przepisów. Odpowiedz Link
www88www Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 08:52 Dostał najwyższą pensję na jaką pozwala prawo więc jest chyba najlepszym burmistrzem w Polsce. Żałosne. www.gazeta.olawa.pl/aktualnosci,wiecej,2037.htm Odpowiedz Link
happytrol Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 08:58 Ale jaja. Facet który został burmistrzem dzięki poparciu PiS związał się z komuchami, a PiS przeszedł do opozycji. Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 09:18 Skandal. Teraz same taczki nie wystarczą. Trzeba wóz drabiniasty aby wywieść skorumpowanych nierobów z pałacu. Odpowiedz Link
happytrol Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 13:08 Jaka cisza wśród miłośników Kazimierza na forum. Nie bronią i nie skaczą do oczu. Zawiedli się na swoim idolu czy wstyd, że tak zagłosowali. Cytując "Sirę" Siarzewskiego "I cały misterny plan poszedł w p..." Ludzie się dowiedzieli i nawet zawsze przychylna Putyrze Gazeta Powiatowa tym razem jakby go mniej kocha. Odpowiedz Link
julke28 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 13:22 happytrol napisał: > nawet zawsze przychylna Putyrze Gazeta Powiatowa tym razem jakby > go mniej kocha. A zwróciłes uwagę, że artykuł napisał Tybulski, a nie bardzo przychylna pałacowi pani Monika Gałuszka? Odpowiedz Link
petit7 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 19:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24395&w=54595631&v=2&s=0 Historia się powtarza. Ponoć Putyra sam złożył wniosek o podwyżkę dla siebie! Odpowiedz Link
artur-xxx Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 20:21 Żeby zrobić pewne rzeczy, trzeba mieć jaja. Szkoda, że tylko 5 radnych je ma, a 1 (wstrzymał się od głosu) - połowicznie. Odpowiedz Link
happytrol Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 20:42 Może już pora na to tiny.pl/nj9k 15 osób wnioskodawców i ok 1720 podpisów pod wnioskiem i mamy referendum o odwołanie rady i burmistrza. Odpowiedz Link
poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 21:38 Ludzie są wkurzeni. Bardzo dużo z nich nie zarabia miesięcznie tyle ile burmistrz dostał podwyżki. Przewodniczący rady miasta i zastępcy nie widzieli argumentów za podwyżką dla burmistrza. Mimo to dzięki gierkom i kumoterstwie załatwił sobie dodatkową kasę, maksymalną jaką mógł dostać. Referendum to demokratyczny sposób ale ludzie nie pójdą na wybory. Jedyne co możemy zrobić to piętnować tych nieudaczników i lawirantów. Niech czują nasz oddech na plecach, każda ich kontrowersyjna decyzja niech nie umknie naszej uwadze. Tak, żeby przy następnych wyborach więcej się nie pojawili w pałacu!!! Odpowiedz Link
augusta13 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 01.08.08, 15:15 To może ten, który się wstrzymał ma tylko jedno jajo? Odpowiedz Link
augusta13 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 01.08.08, 15:17 A tak na serio. Wierzycie w to,że wniosek o referendum w sprawie odwołania burmistrza zbierze tylu zwolenników? Wniosek byłby bez wątpienia zasadny, ale czy ludziom będzie się chciało? Mało kto wierzy w zmiany na lepsze, bo u nas jak coś się zmienia, to na ogół na gorsze. Odpowiedz Link
artur-xxx Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 01.08.08, 17:07 Jaki jest koń, każdy widzi. Putyra nie spełnił i już nie spełni nadziei wielu swoich wyborców. W kampanii posługiwał się jabłkami i hasłem "Czas na owocne zmiany". Owocne zmiany jak widać (podwyżka)zrobił, ale .... sobie. Obietnic, które składał i nie spełnił jest bardzo dużo. Gubi go brak znajomości samorządu terytorialnego. On myśli, że samorząd terytorialny i prywatna firma, to prawie to samo. A prawie robi duuużą różnicę. Odpowiedz Link
artur-xxx Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 01.08.08, 17:12 Do augusty13 Taki lapsus językowy ... Sorry Odpowiedz Link
panjarekp Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 01.08.08, 22:31 Jestem zniesmaczony całą tą sytuacją, chciwością burmistrza i paskudnymi gierkami sprzedajnych radnych. Osobiście uważam, że podwyżka mu się nie należała. Odpowiedz Link
tlk115 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 18.09.14, 08:20 Pazerność Putyry nie znała i nie zna granic. Odpowiedz Link
hersst Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 18.09.14, 09:36 tlk115 napisał: > Pazerność Putyry nie znała i nie zna granic. ciebie zdrowo porąbało - ostatni wpis w tym wątku jest z 2008 roku !!! Odpowiedz Link
znaw-ca Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 18.09.14, 10:12 I co z tego niech ludzie wiedzą że nasz namiestnik zarabia najwiecej w powiecie a jego wyborcy na strefie przez posrednika za 1350. Nie chcę tu zestawiać zarobków prezydenta RP bo bylo by jeszcze bardziej niekorzystne dla naszego władcy gminnego Odpowiedz Link
szelest_papierkow Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 18.09.14, 11:12 zestawienia takie już miały miejsce forum.gazeta.pl/forum/w,24395,137580920,137580920,Zarobki_naszej_wladzy_.html Odpowiedz Link
j.laskowice Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 06.10.14, 20:57 Chciałbym wiedzieć jakie jest zadłużenie naszego miasta i gminy na dzień dzisiejszy. Ktoś ma taką wiedzę? Odpowiedz Link
szelest_papierkow Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 06.10.14, 22:58 napisz do UMiG, maja obowiązek podania takiej informacji Odpowiedz Link
makler4 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.11.14, 20:01 Nie będzie podwyżki. Putyra i koledzy mogą się już pakować. Odpowiedz Link
poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 27.11.14, 18:52 Nie będzie podwyżki dla Putyry. Jego czas się kończy. Odpowiedz Link
marek.287 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 28.11.14, 19:39 Zmasowane akcje przydupasów aktualnego burmy, przestraszonych, że ich synekurki się kończą, spowodowało, że zmieniłem decyzję i idę na wybory. Zagłosuję na Szczęśniaka. Odpowiedz Link
przystojna Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 28.11.14, 21:42 Podobnie i ja. Idę na drugą turę i zagłosuję na miejsze zło. Czyli Szcześniaka. Odpowiedz Link