Dodaj do ulubionych

Podwyżka dla burmistrza Putyry !

21.07.08, 18:46
Jednym z punktów na piątkowej sesji Rady Miejskiej ma być uchwała w
sprawie podwyżki pensji dla burmistrza J-L. Czy powinno sie mu
podnieść czy terz nie? KTO za a kto przeciw?
Obserwuj wątek
    • petit7 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 21.07.08, 18:53
      Miały być owocne zmiany. A jest kumoterstwo i niewład. Ta podwyżka
      to chyba kiepski żart.
      • troolu Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 08:09
        To jakieś jajka chyba. Podwyżka za co? Chciwość tego faceta nie zna
        granic.Jak ma mało to niech zrezygnuje i idzie tam gdzie zarobi
        więcej.Nikt za nim tęsknić nie bedzie.Rządzić miastem w stylu jaki
        obecny burmistrz uprawia to każdy kto ukończył gimnazjum
        potrafi.Festyn, imprezka, klapa, medal, buźka i tak fajnie czas
        płynie, a problemy mieszkańców? kto się tym przejmuje.
        • katka256 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 09:29
          Nie rozumiem was.Jak to po co jemu podwyzka??A skad wezmie pieniadze
          na nastepne wczasy z zona w cieplych krajach i na wycieczke do
          Izraela?
    • augusta13 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 18:31
      A co on dobrego zrobił dla naszego miasta i gminy poza tym,że
      nabożnie uczestniczy w uroczystościach kościelnych? Jestem PRZECIW.
      • grubylu Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 20:25
        Najlepsze w tym wszystkim jest to, że na tej samej sesji bedzie
        uchwala w sprawie zaciągnięcia kredytu przez gminę na pokrycie
        deficytu budżetowego. Wygląda to tak, że z jednej strony podwyższać
        sobie pensje będzie na którą trzeba brać kredyt w banku. Takie
        rzeczy to tylko... w J-L są chyba mozliwe....
        • poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 21:30
          Nie znam nikogo, kto uważa, że Putyrze należy się podwyżka. Mam
          nadzieję, że nasi rdni wiedzą co chcą mieszkańcy. Jeśli zrobią
          inaczej rozliczymy w przyszłych wyborach radnych.
          • jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 22:45
            Nie podoba mi się to kłamliwe ujadanie przeciwników burmistrza - głównie
            odsuniętych na margines szkodliwych dla wszystkich czerwonych...Ja cenię prawdę
            i widzę przecież, że za rządów tego burmistrza WSZYSTKO RUSZYŁO DO PRZODU:
            powstało wreszcie Centrum Kultury i mamy coraz więcej ciekawych imprez, wreszcie
            po latach bylejakości mamy boisko którego nie musimy się wstydzić,powstały nowe
            drogi a przy nich powstają nowe firmy i rozrastają się "stare" ...itd.itp.
            Liczą się fakty a nie głupie pomówienia i ploty rozsiewane przez komuchów! Jeśli
            burmistrz wam się mimo to nie podoba, to sobie wybierzcie przy najbliższych
            wyborach swojego...: D Tylko skąd weźmiecie jako takiego kandydata z takiej
            bandy nieudaczników i szkodników...? ; )
            • jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 23:06
              Poza tym na tablicach ogłoszeniowych a także na stronie internetowej Urzędu
              Miasta i Gminy widziałem zaproszenia dla wszystkich na XXVI sesję Rady
              Miejskiej( pią 25 lipca godz. 14.00). Więc tam idźcie i tam składajcie wnioski i
              interpelacje i pytania(poprzez swoich radnych)a nie tu na forum, gdzie mało kto
              zagląda...
              Nie widziałem też nigdzie napisane, że na tej sesji będzie omawiana podwyżka
              dla burmistrza. Jest natomiast punkt:10. "Podjęcie uchwały w sprawie USTALENIA
              WYNAGRODZENIA dla Burmistrza Miasta i Gminy Jelcz-Laskowice."
            • makler4 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.07.08, 23:09
              Jakie nowe firmy powstały? To za tego burmistrza padł całkiem JZS.
              Boisko to zlikwidował ten burmistrz, a na przekór logice ogrodził
              targ. Jakie centrum kultury? Rok temu to filmy wyświetlano zadarmo,
              a teraz tylko są imprezy pijackie i nieczytelne plakaty. Z pracy
              tego burmistrza może być zadowolona jego żona i ksiądz proboszcz.
              Zwykły zjadacz chleba z Laskowic najchętniej wygoniłby go tam gdzie
              pieprz rośnie.
              • jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 00:08
                JZS padł już dawno(ostatnie lata to już była tylko agonia), bo musiał paść jak każde komunistyczne dziadostwo.
                Boisko przy Bożka zlikwidował wasz komuch i nie zrobił nowego...
                Ogrodzenie targu na terenie którego jest kilkanaście sklepów i punktów usługowych jest chyba bardziej logiczne niż grodzenie kawałka pustego pola gdzie i tak jest w planach park którego się nie grodzi.
                Normalni ludzie z pracy burmistrza są raczej zadowoleni a kłamliwe zdanie komuchów nie ma znaczenia..
                Poza tym mów tylko w swoim imieniu komuchu bo normalna większość nie ma z tobą i z tobie podobnymi nic wspólnego i ogólnie to jest zupełnie odwrotnie niż tu anonimowo ujadacie.
                • 1.karol7777 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 01:30
                  To jest wasz burmistrz nie oławski, ale myślę Jasfinks, że świat
                  jest jednak bardziej skomplikowany i nie dzieli się tylko na
                  komuchów i patriotów, dzieli się za to na ludzi mądrych i ......
                  tych równie mądrych.

Piszesz, że JZS musiał paść jak każde komunistyczne dziadostwo.
                  Uważasz więc, że stocznia gdańska, kolebka Solidarności, powinna
                  upaść, zresztą wszystkie stocznie i kopalnie powinny upaść, w końcu
                  to "komunistyczne dziadostwa".
                  Zabolało mnie z tym JZS, jak nazwałeś komunistyczne dziadostwo tam
                  kierownikiem był mój ojciec, każdy z Jelcza Laskowic ma kogoś w
                  rodzinie kto pracował w JZS.
                  A ty dziś potrafisz nazwać cały ten zakład komunistycznym
                  dziadostwem.
                  Było jak było, realia po wojnie były ciężkie,
                  samochody ciężarowe, wojskowe, strażackie, autobusy były sprzedawane
                  do krajów Trzeciego Świata. Większość to były rozwiązania polskich
                  inżynierów, mimo ogólnego zacofania krajów komunistcznych w stosunku
                  do Zachodu, samochody "Jelcz" nie odstepowały samochodom zachodnim.

Jakim trzeba być człowiekiem Jasfinks, by skwitować w jednym zdaniu,
                  że Jelczańskie Zakłady Samochodowe to komunistyczne dziadostwo.
                  Brak słów. Myślę, że tym stwierdzeniem nie tylko obraziłeś mojego
                  ojca i jego wydziału Z-3, ale szereg innych osób, które tworzyły ten
                  zakład.

Pomyśl Jasfinks, czy dzisiaj Jelcz Laskowice miałyby tyle firm
                  zachodnich, gdyby nie JZS?
                  Moim zdaniem nie mielibyście.

Pomyśl Jasfinks, czy Jelcz Laskowice byłoby dzisiaj Miastem, gdyby
                  nie JZS?

Pomyśl Jasfinks, czy ta baza turystyczna wokół Stawu Jelczańskiego
                  domki, kort tenisowy byłyby stworzone za PRL gdyby nie JZS, a tak
                  zmarnowane przez wasze późniejsze, nieważne prawicowe czy lewicowe
                  władze?

Obraziłeś większość mieszkańców Jelcza Laskowic i sporej grupy
                  z Oławy. Stworzona za komuny, ale żeby JZS nazywać komunistycznym
                  dziadostwem ten zakład nie wiem jakim trzeba być człowiekiem.
                  Zastanów się co piszesz. Nikt nie twierdzi, że była to fabryka Volvo
                  czy Mercedesa, ale komunistyczne dziadostwo to dla JZS bardzo
                  niesprawiedliwe.
                  Wszystko zawdzięcza Jelcz - Laskowice Jelczańskim Zakładom
                  Samochodowym i juz zawsze będzie się z nim kojarzył.

• jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 19:52
                    Do 1.karol7777:

No i co z tego że świat jest skomplikowany i nie dzieli się tylko na komuchów i
                    patriotów? Czy ja temu zaprzeczam? Pokaż mi gdzie to ja tak napisałem...
                    Zaprzeczam jednak twojemu stwierdzeniu że ten świat dzieli się na mądrych i
                    "tych równie mądrych" jak napisałeś...Ci mądrzy bowiem też nie są mądrzy w 100
                    %. Są półmądrzy, ćwierćmądrzy , mędrkowie i półgłówki...Niektórym się tylko
                    wydaje że są mądrzy lub innym się wydaje że jacyś są mądrzy...A z niektórych
                    celowo, na siłę, robi się mądrych a z mądrych robi się głupich...Poza tym
                    "wszyscy na ogół jesteśmy mądrzy jednostronnie a głupi wielostronnie" - jak
                    powiedział L.Hirszfeld, którego ulica i osiedle jest w Jelczu-Laskowicach...
                    Jak widzisz zgadzam się z tobą że świat jest skomplikowany. Nie zmienia to
                    jednak mojego poglądu, od lat ugruntowanego,że główną przyczyną dziadostwa w
                    jakim się znajdujemy(nasz kraj i inne kraje tzw byłe demoludy) od
                    kilkudziesięciu lat, były właśnie dziadowskie, pasożytnicze i służalcze wobec
                    kacapów rządy KOMUCHÓW! I ta mafia pasożytów niestety dalej ryje w różnych
                    przebraniach nie pozwalając nam szybko dojść do normalności...
                    Jeżeli więc cała socjalistyczna gospodarka była dziadowska, o czym wszyscy
                    włącznie z dziećmi chyba wiedzą i nie trzeba tego uzasadniać, więc wszystkie
                    kierowane totalnie przez czerwonych zakłady też były dziadowskie, niestety...I
                    PGR-ery i JZS i kopalnie...A porządni ludzie którzy tam pracowali( bo jaki mieli
                    wybór...)byli po prostu wykorzystywani i marnowani.Cała Polska to był jeden
                    wielki obóz pracy przymusowej.No i jak to w takim obozie, większość klepała
                    biedę a lepiej mieli ci co poszli z mafią na współpracę.Niektórzy z tych kapo i
                    donosicieli są teraz nawet tzw "autorytetami"...
                    Co do rozwiązań polskich inżynierów to oczywiście że były takie ale większość
                    tych świetnych pomysłów i wynalazków, a szczególnie te najlepsze były przez
                    czerwoną mafię lekceważone i tłamszone.Pamiętacie historię wynalazcy który w
                    końcu zajął się hodowlą świń?
                    Nie pisz też bzdur że jelcze nie ustępowały zachodnim samochodom tego samego
                    typu.To tak jakbyś napisał że chińskie szmatki z bazaru nie ustępują markowej
                    angielskiej odzieży...: ) Nawet teraz kiedy już jakość autobusów z Jelcza jest o
                    niebo lepsza od tych z czasów komuny, nikt nie chce ich kupować...Nawet Wrocław
                    woli kupić mercedesa czy volvo niż jelcza.
                    Co do wydziału Z3, to na twoim miejscu nie chwaliłbym się zbytnio pracą tam za
                    komuny jako kierownik, gdyż ten wydział jako produkujący wozy specjalne dla
                    wojska był pod szczególną opieką SB i innych służb specjalnych...; )
                    Czy było by u nas tyle firm zachodnich gdyby nie JZS? Te firmy tu powstały
                    dzięki strefie i UPADKOWI JZS(tania i fachowa siła robocza)...
                    Czy J-L byłyby miastem gdyby nie JZS? Praktycznie dalej jest to tylko zlepek
                    dwóch wsi i jednego osiedla z wielkiej płyty. Do miasta z prawdziwego zdarzenia
                    jeszcze nam daleko.Ja np wolę porządną wieś niż byle jakie miasto.Przejeżdżałem
                    niedawno przez GAĆ(między Oławą a Brzegiem) i w tej to małej wsi(mniej niż 500
                    mieszkańców)widziałem kompleks boisk o jakim my w J-L możemy na razie sobie
                    tylko pomarzyć!Pełnowymiarowe boisko do piłki nożnej z profesjonalnym
                    oświetleniem (lepszym niż ma np Oława)z trybuną itp + boisko do koszykówki +
                    boisko do siatkówki + kort tenisowy. Na każdym z 3 ostatnich tartan w innym
                    kolorze...Obok biegnie asfaltowa droga pod stacją PKP LIPKI(też nowa i piękna)
                    do wsi LIPKI nad Odrą gdzie przez nowy jaz i śluzę możemy dojechać do RYCZYNA i
                    dalej do BYSTRZYCY i do J-L.Może to wszystko mają bo nie mają nic wspólnego z
                    JZS? : )
                    Na koniec chciałbym zauważyć że moim zdaniem jest zupełnie odwrotnie z tym
                    zawdzięczaniem niż piszesz. Większość Polaków tylko straciła mniej lub więcej
                    przez komuchów. Bo gdyby nie było u nas czerwonych rządów to mielibyśmy poziom
                    życia porównywalny z taką np Irlandią czy Hiszpanią lub jeszcze lepszy. A
                    dlaczego Niemcy Czy Japończycy są potęgami gospodarczymi, mimo iż przegrali
                    wojnę( a myśmy ją wygrali)?
                    Odpowiedź jest prosta - zawdzięczają to nieobecności u nich czerwonej zarazy,
                    która nas doprowadziła do dziadostwa.
                    Dlatego nie mam zbyt dobrego mniemania o tych którzy mówią że coś zawdzięczamy
                    komuchom.
                    Niezależnie od skomplikowania świata...
                  • augusta13 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 08:07
                    Ciekawe, skąd ten jasfinks się wziął i co za komuny robił jego tatuś?
                    Jak mozna obrażać ludzi, za to że żyli w tamtych czasach. Idąc jego
                    tokiem rozumowania, należy zlikwidować wszystko co powstało w
                    tamtych dawnych czasach. Tylko dlaczego stoczniowcy i górnicy nie
                    podzielają tego myslenia? Faktycznie, najsprawiedliwszy jest podział
                    na mądrych i tych głupich. Do jakiej grupy nalezy zaliczyć jasfinksa?
                  • sprawiedliwy713 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 28.11.14, 21:55
                    No właśnie.
                    Jelcz padł między innymi za sprawą takiego człowieka jak Jan Dalgiewicz - byłego dyrektora JZS i kandydata na burmistrza , który teraz popiera Bogdana Sz. - człowieka takiego samego pokroju jak on.
                    Czy zdajesz sobie sprawę że cała świta Dalgiewicza jak na pzrykłąd Wit Suchy wybudowała sie (okolice targowiska) z okradania JZS?
            • jeltz Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 08:21
              jasfinks napisał:

> powstało wreszcie Centrum Kultury i mamy coraz więcej ciekawych
              imprez,
              >
              Uchwała Rady Miasta w sprawie powołania Gminnego Centrum Kultury
              została wniesiona na wniosek PiS,a nie Putyry.Z tego co pamiętam był
              to żelazny punkt programu wyborczego PiS, który już dawno odciął
              się, od działań Putyry.Jakis czas temu było oświadczenie PiS-u w
              Gazecie Powiatowej. Nie wyzywaj więc wszystkich zauważających
              fatalne rządy Putyry od czerwonych chyba,ze uznajesz PIS za
              czerwonych.
              Z informacji dostępnych w necie zapleczem Putyry jest koło łowieckie
              Szarak.
              www.koloszarak.republika.pl/kadra.html
              Oswajaj się więc z myślą,że w następnych wyborach pójdziesz ręka w
              rękę ze znienawidzonymi przez Ciebie czerwonymi.
              Pozdrawiam
              • the-only-berek Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 12:50
                Deficyt budżetowy i podwyżka dla burmistrza???????
                Kto sie wybiera na sesję to wpiszcie potem kto jak głosował,bedzie
                potrzebne do następnych wyborów dla ułatwienia wklejam listę radnych
                Renata Godlewska
                Henryk Koch
                Michał Szelwach
                Jerzy Worwa
                Paweł Przyborowski
                Marian Orzechowski
                Jan Matunin
                Wincenty Marchewski
                Teresa Kotowicz
                Jerzy Augustyn
                Grzegorz Górski
                Stanisław Łukasik
                Jan Miłych
                Marek Starczewski
                Beata Bejda
                Eugeniusz Koszlawa
                Marian Skrętkowicz
                Tomasz Bajsarowicz
                Zbigniew Hernas
                Barbara Kowalenko
                Elżbieta Sławińska

Ciekawe dlaczego sesje zaczynają sie o 14,przecież 3/4 miasta
                pracuje we Wrocławiu i wraca do sypialni o 18-19.
                • j.laskowice Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 14:44
                  Ręka rękę myje. Radni burmistrzowi podwyżkę, a burmistrz się później odwdzięczy.
                  Kogoś z rodziny przyjmie na etat, ktoś kupi atrakcyjną działkę itd. My patrzymy
                  im na ręce.
              • jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 21:33
                Do jeltz:

O ile dobrze pamiętam to obecny burmistrz K.Putyra chociaż nie należy do PIS, to
                z listy PIS startował do wyborów a więc miał ich poparcie...
                Czerwoni zaś od początku byli przeciw tej kandydaturze...i dalej są.
                Pierwszy raz słyszę natomiast o wycofaniu poparcia...
            • augusta13 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 08:04
              Nie przeginaj z tymi pochwałami. Zdecydowana większośc inwestycji
              zawdzięcza swój początek, czy to się komuś podoba czy nie Bogdanowi
              Szczęśniakowi.
    • pookafka Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 15:32
      Absolutnie NIE -facet nie ma zadnych osiagnięć a nasze kochane
      miasteczko na tym cierpi!!!!!!!!!!!!!!!
      • profesjonalista Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 20:28
        Occeniając pracę burmistrza większośc z nas mieszkańców Jelcza-
        Laskowic będzie stronnicza. Znajdą się zadowoleni Ci, którym
        zrobiono chodnik, drogę lub kanalizację. Wielu będzie
        niezadowolonych, że na ich osiedlu nie dzieje się nic. Bardziej
        obiektywna będzie ocena fachowców z zewnątrz. W gazecie
        Rzeczpospolita z 18 lipca br. ukazał się ranking samorządów.
        Zwyciążyły Poznań, Kąty Wrocławskie i Kobylanka. W ww. rankingu
        samorządów w dziale gminy miejskie i miejsko-wiejskie w pierwszej
        setce nie było naszej. Z województwa dolnośląskiego znalazły się
        oprócz Kątów Wr. Dzierżoniów, Święta Katarzyna, Żmigród, Pieńsk itd.
        W związku z tym uważam, że nie ma podstaw, aby podnosić i tak
        stosunkowo wysoką pensję dla naszego burmistrza.
        • tuziemiec Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 15:48
          Hi, hi - najśmieszniejsze że od dłuższego czasu gminą Święta Katarzyna rządzi
          komuch Fitek a jego wice jest były wojewoda - też komuch. Ale jaja. I kto
          potrafi rządzić ?
          • jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 17:42
            Do augusta13:

A co to cię obchodzi skąd jestem i co robił mój ojciec? Prowadzisz esbeckie
            śledztwo? ; ) Mnie nie interesuje skąd jesteś ty i czym się zajmował twój tatuś
            za komuny, chociaż wyskoczyłaś(-łeś)tu jak filip z konopi i pieprzysz
            głupoty...Nie zaliczam cię też ani do mądrych ani do głupich ale raczej do tych
            nieszczęśliwych chorych na głowę(może to ty sama jesteś ta od "ołtarzyka" na
            wiadukcie?}...Bo ględzisz jak potłuczona...Pokaż mi gdzie ja obrażam "...ludzi
            za to że żyli w tamtych czasach."!? No chyba że należałaś do pasożytniczej
            czerwonej mafii żerującej na społeczeństwie a teraz przemalowana udajesz
            zatroskaną demokratkę...Natomiast normalnych ludzi,których była i jest
            większość, szanuję i podziwiam, że przez tyle lat z powodu tych czerwonych świń
            się męczyli ale jakoś dawali sobie radę nie tracąc honoru jak czerwone pijawki.
            Nie jestem też za "likwidacją wszystkiego co powstało w tamtych czasach"jak
            kłamliwie mi tu insynuujesz. Bo chyba dla wszystkich zdrowych na umyśle jest
            jasne, że należy zawsze ratować co się da, nawet po rządach czerwonych
            pasożytów. Chociażby ze względów ekonomicznych. Z tych samych też względów
            należy jednak zlikwidować twory ,które przynoszą tylko straty. Tak jak
            zlikwidowano np PGR-y. Oczywiście pracującym tam ludziom należy zapewnić
            wszechstronną pomoc w przejściu do normalności z komunistycznego dziadostwa...
            Tobie też życzę powrotu do logicznego myślenia i prawdomówności niezależnie od
            tego, z czego to u ciebie wynika...; )
            Co do Bogdana Szczęśniaka, to gdybyś przeczytała moje starsze posty,
            wiedziałabyś, że zawsze go popierałem i broniłem, ale on niestety sam się
            zastrzelił, wsiadając "pod wpływem" do samochodu i dając się złapać. Nawet
            przypuszczałem i dalej tak sądzę, że został w to wmanewrowany... W tej sytuacji,
            najlepszym kandydatem po nim na stanowisko burmistrza był Kazimierz Putyra( z
            wówczas dostępnych), i póki co uważam, że nie jest najgorszy...
            • augusta13 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 20:23
              jasfinks napisał:

> Do augusta13:
              >
              > A co to cię obchodzi skąd jestem i co robił mój ojciec? Prowadzisz
              esbeckie
              > śledztwo? ; ) Mnie nie interesuje skąd jesteś ty i czym się
              zajmował twój tatuś
              > za komuny, chociaż wyskoczyłaś(-łeś)tu jak filip z konopi i
              pieprzysz
              > głupoty...Nie zaliczam cię też ani do mądrych ani do głupich ale
              raczej do tych
              > nieszczęśliwych chorych na głowę(może to ty sama jesteś ta
              od "ołtarzyka" na
              > wiadukcie?}...Bo ględzisz jak potłuczona...Pokaż mi gdzie ja
              obrażam "...ludzi
              > za to że żyli w tamtych czasach."!? No chyba że należałaś do
              pasożytniczej
              > czerwonej mafii żerującej na społeczeństwie a teraz przemalowana
              udajesz
              > zatroskaną demokratkę...Natomiast normalnych ludzi,których była i
              jest
              > większość, szanuję i podziwiam, że przez tyle lat z powodu tych
              czerwonych świń
              > się męczyli ale jakoś dawali sobie radę nie tracąc honoru jak
              czerwone pijawki.
              > Nie jestem też za "likwidacją wszystkiego co powstało w tamtych
              czasach"jak
              > kłamliwie mi tu insynuujesz. Bo chyba dla wszystkich zdrowych na
              umyśle jest
              > jasne, że należy zawsze ratować co się da, nawet po rządach
              czerwonych
              > pasożytów. Chociażby ze względów ekonomicznych. Z tych samych też
              względów
              > należy jednak zlikwidować twory ,które przynoszą tylko straty. Tak
              jak
              > zlikwidowano np PGR-y. Oczywiście pracującym tam ludziom należy
              zapewnić
              > wszechstronną pomoc w przejściu do normalności z komunistycznego
              dziadostwa...
              > Tobie też życzę powrotu do logicznego myślenia i prawdomówności
              niezależnie od
              > tego, z czego to u ciebie wynika...; )
              > Co do Bogdana Szczęśniaka, to gdybyś przeczytała moje starsze
              posty,
              > wiedziałabyś, że zawsze go popierałem i broniłem, ale on niestety
              sam się
              > zastrzelił, wsiadając "pod wpływem" do samochodu i dając się
              złapać. Nawet
              > przypuszczałem i dalej tak sądzę, że został w to wmanewrowany... W
              tej sytuacji
              > ,
              > najlepszym kandydatem po nim na stanowisko burmistrza był
              Kazimierz Putyra( z
              > wówczas dostępnych), i póki co uważam, że nie jest najgorszy...
              >
              Widac dobrze odrobiłeś lekcje u ojca Tadeusza z Torunia.
    • wygadana Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 23.07.08, 22:18
      To skandal. Proponuję obniżkę.
      • j.laskowice Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 18:50
        Jutro kumple burmistrza będą forsować tą podwyżkę. Mam nadzieję, że
        się to im nie uda, bo pan Putyra nie zasługuje na większe pieniądze
        niż dostaje. Warto powiedzieć o jakie pieniądze chodzi - to nie jest
        tajemnica. Propozycja jest taka: 6000 zasadnicza, 2100 funkcyjne,
        40% od ww. dodatku specjalnego i 20% (od zasadniczej) stażowe.
        Sumując to wszystko to wyjdzie ponad 10000 zł.
        • pookafka Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 19:14
          milicja ludzie !!!! to jakas teoria spiskowa dziejów w J-L
          • jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 20:51
            augusta13 napisała:

>Widac dobrze odrobiłeś lekcje u ojca Tadeusza z Torunia.<

No, tym "błyskotliwym" wnioskiem mnie załatwiłaś...Ręce mi opadły i szczęka...; )
            Życzę zdrowia...
            • poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 24.07.08, 22:39
              Na sesję rady może wejść każdy. Zachęcam. Niestety zaczyna się już o
              14.00. Jeśli czytają to forum radni to niech wiedzą, że zostaną
              rozliczeni za pochopne rozdawanie pieniędzy z naszych podatków dla
              nieudolnych urzędników!
              • katka256 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 25.07.08, 09:22
                A co, zamierzasz pójść i rozliczać??Zdaj potem sprawozdanie jak było
                • troolu Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 25.07.08, 09:48
                  katka256 napisała:

> A co, zamierzasz pójść i rozliczać??Zdaj potem sprawozdanie jak
                  było

Nie wiesz jak będzie? Przecież podobno większość ranych ma albo
                  rodzinę w urzędzie, albo pracuje w jednostkach podlegających
                  burmistrzowi, albo chce ugrać jakieś dotacje . Jak myślisz mają
                  odwagę zagłosować na nie? Nie dają ze swojego potfela to co im tam,
                  dobre układy z burmistrzem są ważniejsze niż interes gminy i jej
                  mieszkańców.
                  • grubylu Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 25.07.08, 20:30
                    No i podwyższyli Panu Burmistrzowi pensje, prawie o 2100 zł
                    brutto, a za co? Za zdobyte za gminne pieniądze szkolenia. Bo niby
                    ukączył kursy i w ten spozub może lepiej zarzadzać gminą!
                    • jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 25.07.08, 21:27
                      grubylu napisał:

>...ukączył kursy i w ten spozub może lepiej...<

Tobie też by się przydał kurs, jak widać...
                      • poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 25.07.08, 21:36
                        Jeśli to prawda, to czekam na informację jak głosowali poszczególni
                        radni.
                        • wygadana Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 25.07.08, 22:59
                          Skandal!!!
                        • katka256 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 10:04
                          Przeciez miałes isc i rozliczac.Ech tylko gadaja a potem nikt nie
                          polezie.
                          Szkoda ze takiemu nicnierobowi znow podniesiono pensje
                      • grubylu Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 06:57
                        Panie jasfinks czasami z pospiechu wychądzą takie literówki a ze nie
                        ma sie pan czego czepic to własnie to robi. Może merytorycznie by
                        się Pan wypowiedział a nie czepialsko!!!!
                    • jeltz Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 07:58
                      grubylu napisał:

> No i podwyższyli Panu Burmistrzowi pensje, prawie o 2100 zł
                      > brutto, a za co? Za zdobyte za gminne pieniądze szkolenia. Bo niby
                      > ukączył kursy i w ten spozub może lepiej zarzadzać gminą!

Super mamy władze. A czy pan burmistrz wie ilu jest nauczycieli w
                      gminie, którzy zarabiają ok. 2000 tys i w obawie o pracę, za swoje
                      pieniądze robią studia podyplomowe czasem nawet po kilka . A ilu
                      mieszkańców gminy pracuje grubo poniżej kwoty podwyzki?
                      Nie zapewne pan nie wie, bo jak się spokojnie chodzi w kapcioszkach
                      do pracy to sie nie widzi i nie słyszy rozmów ludzi dojeżdzających w
                      pociągu, autobusie. Przed wyborami biegał pan po poparcie do
                      pracowników Jelcza. Niech pan ma odwagę teraz pójść do tych ludzi i
                      powiedzieć im nie matrwcie się o swoje rodziny, bedzie dobrze JA
                      dostałem podwyżkę.
                      • katka256 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 10:02
                        Pewnie wie bo jego zona robi chyba już 3 lub 2 podyplomowe
                    • ala4910 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 14:05
                      No i widzicie? Sprawdziło się, społeczeństwo sobie a urząd, raczej
                      radni sobie. Tak nas reprezentują na forum gminy jak posłowie i
                      senatorowie w sejmie. Wszędzie do d..y.
    • djmixer1 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 08:51
      Najgorsze w tym wszystkim jest to, że urzędnicy i radni nic sobie z
      tego co ludzie myślą nie robią. Powstał tzw. "układ" gdzie w swoim
      kociołku załatwiają swoje sprawy mając po prostu w dupie
      mieszkańców. Nie mamy wyjścia, musimy im patrzeć na ręce i obnażać
      ich kombinacje. Następnym razem podczas wyborów nie dać się omamić
      jak ostatnio, na ładne plakaciki z jabłkiem. Bardzo ciekawy jestem
      jak głosowali radni i po nazwiskach kto był za. Chętnie przyjrze się
      ich pracy w radzie i poza nią.
      • troolu Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 09:22
        Do djmixer1:
        Podobno Twoi idole głosowali za.
        Koch, Godlewska, Hernas,Worwa i co zadowolony będziesz jak to bedzie
        prawda?
        • happytrol Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 10:09
          Jak w sejmie. Koalicja PiS i komuchów. Chociaż Putyra nigdy nie był w pisie ale
          dzięki poparciu tej partii został burmistrzem. Zdradził, a teraz brata się z
          miejscowymi czerwonymi chorągiewkami.
          • jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 11:33
            happytrol napisał:

>Zdradził, a teraz brata się z
            miejscowymi czerwonymi chorągiewkami.<

Może byś jaśniej napisał "Szczęśliwy Trollu" na czym niby ta "zdrada i bratanie
            się z czerwonymi" polega? Bo ja jakoś tego nie dostrzegam...Przecież już przed
            wyborami Putyra upowszechniał swoje zdjęcia z Dudkiewiczem z POPiSu(Polska XXI),
            a nie np z Jackiewiczem z PiSu czy Schetyną z PO.I teraz tylko tę politykę
            zdroworozsądkowej współpracy dla dobra wspólnego kontynuuje. Moim zdaniem
            ,Polska XXI założona przez Ujazdowskiego,Dudkiewicza i Rokitę ma przyszłość!
            Lepszą przyszłość opartą o pracę i współpracę najlepszych ludzi głównie z PIS i
            PO.Wojna bowiem,jak widzimy do niczego dobrego nie prowadzi.I nie o to chodziło
            wyborcom którzy na obie te partie głosowali...
            • happytrol Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 26.07.08, 12:12
              Co mają do tego tacy zacni ludzie jak Dutkiewicz czy Ujazdowski. Ja patrzę na to
              co mam pod nosem i bardzo mi się nie podoba jak ktoś kto właśnie z tymi ludźmi
              buduje interaktywne centrum programowe "Polska XXI" dla podwyżki o nędzne 2000
              tyś złotych układa się z Kochem, Godlewską i Worwą.
              Jesteś człowiekiem o wyrobionych poglądach. Czy szedłbyś na układy i zabiegał o
              poparcie np Kiszczaka, Jaruzelskiego i Michnika gdyby chodziło o Twoją podwyżkę.
    • artur-xxx Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 20:14
      W miniony piątek na sesji za podwyżką dla burmistrza Putyry głosowali:

Koch Henryk
      Godlewska Renata
      Worwa Jerzy
      Hernas Zbigniew
      Szelwach Michał
      Bajsarowicz Tomasz
      Przyborowski Paweł
      Augustyn Jerzy
      Marchewski Wincenty
      Sławińska Elżbieta
      Kowalenko Barbara
      Łukasik Stanisław
      Starczewski Marek

Przeciw podwyżce głosowali:

Kotwicz Teresa
      Skrętkowicz Marian
      Bejda Beata
      Matunin Jan
      Miłuch Jan

Wstrzymał się od głosu:

Koszlaga Eugeniusz
      • poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 20:25
        Dziękuję za tą informację. Może przybliżymy te postacie, szczególnie
        tych, którzy dali podwyżkę dla kogoś komu się nie należała.
        Zacznę od Zbigniewa Hernasa to radny z SLD, jedyny, jak dobrze
        pamiętam to był kierownikiem szkoły nr 2. Wyleciał z tej szkoły za
        alkohol (dzieci go po pijaku na sankach woziły). Marek Starczewski
        to też nauczyciel z wioski zdaje się z Wójcic lub Minkowic był już
        radnym i wcześniej więc wie jak się należy układać aby coś osiągnąć.
        Ciekawe czy jego wyborcy wiedzą, że zagłosował za tym aby dać z
        naszych podatków jednych z większych w województwie kasę dla Putyry?
        • jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 21:06
          Brawo poodzian! Dzięki za "przybliżenie" jednego z radnych SLD...Prosimy o
          charakterystyki pozostałych czerwonych radnych z J-L.

Jednak nie zawsze kłamiesz...; )
          • poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 21:27
            Następna niech będzie z Pisu Elżbieta Sławińska, też głosowała za
            podwyżką. Co najdziwniejsze to przewodnicząca Komisja Kultury,
            Oświaty, Sportu i Zdrowia. O zgrozo w tej materii to Putyra łącznie
            z panią Sławińską powinien wyjechać z pałacu na taczkach. Kultura:
            dwa dni za 250 tys zł a reszta roku pijackie atrkcje w namiotach
            rodziny Putyrów. Oświata - zapytajcie nauczycieli. Sport -
            likwidacja boiska koło basenu, jelczański staw wyuglądający jak
            śmietnisko. Zdrowie - spróbujcie załatwić poradę lekarską, czy
            zaszcepić dziecko w 20 tysięcznej gminie w niedzielę! I ta pani
            uważa, że za to wszystko należy się Putyrze podwyżka!
            • mono80 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 22:13
              jasfinks pochwaliłeś poodziana a on w następnym poście łże jak bura suka a
              przysłowie mówi "nie chwal dnia przed zachodem słońca"
              • djmixer1 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 22:29
                Dla poodziana nie ma świętych krów. Najwyraźniej liczy się sprawa.
                Takich ludzi trzeba cenić. Są na forum tacy, że jakby propa
                przejechał na pasach dziecko, to mówiliby, że to wina dziecka.'
            • jasfinks Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 22:34
              Raz powiedziałeś prawdę a teraz jednak znów kłamiesz...widać to prawda że
              czerwoni mają w sobie wirusa kłamstwa...
              Pijackich atrakcji nigdzie nie widziałem. A piwo jest i tak wszędzie, z czego
              powinieneś być zadowolony, bo pisałeś że piwa i pacierza nigdy nie odmawiasz...
              Piszesz też żeby pytać o coś nauczycieli, o których tu wielokrotnie pisałeś że
              są kłamcami i nierobami...
              Boisko koło basenu też ciągle jest, natomiast znikło boisko między Bożka a
              Oławską o czym ty ani słówka...
              Jelczański staw został oddany prywaciarzowi nie przez obecne władze gminy, tylko
              przez poprzednie. Natomiast obecny UMiG walczy o jego odzyskanie.
              O instytucjach od chorób wiem mało bo ich unikam...; )

Czekamy na następne opisy, ale prawdziwe a nie kłamliwą komuszą propagandę...
          • www88www Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 22:29
            To może ja szarpnę prawą nogę tej ekipy, bo radnych o lewicowej przeszłości jak
            Koch, Godlewska Worwa to chyba wszyscy znają.
            Bajsarowicz Tomasz, Przyborowski Paweł, obaj dzięki Putyrze dostali po wyborach
            pracę w ZGK. Pierwszy jest chyba tam radcą prawnym, a drugi na pewno portierem.
            • mono80 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 22:43
              czego by nie pisać to i tak głosowanie za podwyżką nie przebiegało według
              jasnego podziału na lewicę i prawicę musiały być inne względy
              a i głosujących przeciw czy wstrzymujących się też trudno zakwalifikować do
              jednej wspólnej opcji

"Prawda jest taka, że cały kapitalizm polityczny stworzył Kwaśniewski. Ch...
              skończony, oszust i krętacz."
              Józef Oleksy
              • www88www Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 29.07.08, 23:13
                Zgadzam się, nie ma wyraźnego podziału. Lekcja ostatnich wyborów nauczyła mnie,
                że właściwie nie ma znaczenia kto z jakiego komitetu startuje. Kandydaci skaczą
                z jednego do drugiego metodą konika szachowego byle wyższa pozycja na liście.
                Żeby podjąć właściwą decyzję trzeba mieć albo bardzo dobrą pamięć, albo cofnąć
                się do materiałów historycznych pracy gminy.
                Farbowańców mamy u nas dostatek i trzeba wnikliwie poznać życiorysy i przeszłość
                kandydatów.

Ostatnie głosowanie pokazuje nie tyle indywidualne decyzje poszczególnych
                radnych ale faktyczny układ w gminie.
                Nie wiem czy burmistrzowi z niektórymi po drodze. To mnie martwi i denerwuje.
                Żeby rządzić trzeba czasem iść na kompromisy w celu zdobycia większości. Coś mi
                się jednak wydaje, że kilku starych wyjadaczy w następnych wyborach połknie tego
                Putyrę z butami, chyba, że jest na tyle mocny by się nie dać.

Ja sobie skopiuję wykaz głosujących, żebym pamiętała przed następnymi wyborami
                kto tak lekką ręką wydaje pieniądze z moich podatków i mojego pieska.
        • mikoj50 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 07:38
          Poodzian przegiąłeś. Nie mnie bronić dobrego imienia Radnych Hernasa
          czy Starczewskiego, ale mogłeś swoje zdanie wyrazić bardziej
          delikatnie. Przecież w JL i tak wszyscy wszystko wiedzą, dlatego
          mogłeś sobie zaoszczędzić pewnych szczegółów z ich życia osobistego.
          Nie wiem jaki związek z podwyżką dla KP mają osobiste ułomności ZH.
          Uważam, że niepotrzebnie rozdrapujesz zabliźnione rany. Takie
          postępowanie żle o Tobie świadczy. Na dodatek dajesz się podpuszczać
          jak jakiś żółtodziób. Wstyd mnie za Ciebie. Pokazałeś jaki
          jesteś "malutki". Takie chwyty są niedozwolone.
          POZDRAWIAM.
          • pookafka Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 09:52
            Miko ty chcesz byc na tym forum cnotą chodzącą piszesz jak
            wychowawca do trudnej młodzieży -wyluzuj gostek i nie bądż taki do
            przodu .Podzian pisze prawdę i to jest cenne i nic nie przegina -nie
            spodziewałęm sie po Sławińskiej że jest bez kręgosłupa .Hernas z
            SLD -przeciw przepada ,razem trwa-układ zdrowy i logiczny .
            • j.laskowice Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 11:04
              Podzian wyciągnął stare sprawy. Zrobił to jednak, ponieważ radni zagłosowali tak
              jak zagłosowali. Społeczeństwo naszej gminy nie widziało potrzeby dawania
              podwyżki burmistrzowi. Jeśli radni, a zwłaszcza z opozycji głosują za podwyżką.
              To cóż, trzeba się liczyć z tym, że nie będą za to chwaleni.
              • poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 17:25
                Zapraszam kolegów do ujawniania ciekawych informacji o pozostałych
                radnych. Są to osoby publiczne.
                • happytrol Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 17:53
                  Popieram kolegę. Radni są naszymi przedstawicielami i wszyscy mają prawo znać
                  ich przeszłość i motywy jakimi się kierują dogadzając burmistrzowi z naszej
                  kieszeni. Wszyscy chcemy znać te motywy dla, których jedni włażą w d.... a inni nie.
                  Kto wsadził swoją rodzinę na posadę lub sam ją dostał, potrzebuje poparcia na
                  inwestycję, pozwolenia na budowę tam gdzie inni nie dostaną, sprywatyzował lub
                  ma zamiar sprywatyzować budynek szkoły dla siebie, potrzebuje wsparcia w TBS-ach.
                  Piszcie!
                  • augusta13 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 14:56
                    Jesteście tacy ciekawi, to sprawdźcie nazwisko chyba Szelwach - mąż
                    radny, żona- pracownik i jeszcze córeczka w podatkach, tyle że pod
                    zmienionym już nazwiskiem.Podoba się Wam to?
            • mikoj50 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 18:25
              Pookafka - dzięki za troskę o mój luz. Jakoś sobie radzę i hyba
              nieźle mi to wychodzi. Dostrzeganie w moich wypowiedziach
              przestrzegania pewnych zasad, jak również wychowawczego tonu jest
              dla mnie komplementem. Nie bardzo zrozumiały jest dla mnie Twój
              pretensjonalny ton w sprawie drobnych uwag do poodziana. Napisałem
              tylko swoje zdanie w sprawie wypowiedzi o osobach, które wymienił z
              nazwiska. Podtrzymuję swoje negatywne zdanie w temacie grzebania w
              czyjejś przeszłości, wypominania błędów, ujawniania faktów, za które
              już została wymierzona sprawiedliwość. Poodzian przesadził. ZH za
              swoje wyskoki poniósł dotkliwą karę. Skoro społeczeństwo mu zaufało,
              • wygadana Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 18:33
                Radny został wybrany głosami mieszkańców. Jego głos powinien
                korelować ze zdaniem wyborców. Jak dobrze pamiętam, to pan Hernas
                jako jedyny jest z SLD. I on lekką ręką głosuję za podwyżką dla
                burmistrza!? Nie dziwię, się wzburzeniu ludzi. Może Ci radni
                myśleli, że po cichu sobie zagłosują i nikt się nie dowie?
    • artur-xxx Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 18:35
      Pani Elżbieta Sławińska od paru miesięcy nie należy do klubu radnych PiS w
      radzie miejskiej w J-L.
      Wystąpiła z tego klubu i wstąpiła do "Niezależnych" pana Worwy.
      Wstąpiła też, tak burmistrz Putyra i jego zastępca Kołodziej do Stowarzyszenia XXI.
      Pani Sławińskiej i wszystkim, którzy zmieniają barwy klubowe, niekoniecznie
      zgodnie z wolą wyborców, dedykuje piosenkę Kasi Nosowskiej "Powrotów nie będzie..."
      • petit7 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 21:31
        Ilość wpisów świadczy, że mieszkańcy są zbulwersowani
        przegłosowaniem przez radnych nieuzasadnionej podwyżki dla
        burmistrza. Ta spektakularna decyzja spowoduje negatywne spojrzenie
        na tych radnych, którzy zagłosowali wbrew swoim wyborcom. Warto tu
        na forum opisać kto tak sprzeniewierzył zaufanie wyborców. Ci radni
        chodzą po naszych ulicach, ciekawe jak spojrzą nam teraz w oczy?
        Czym się kierowali, skoro pozytywnych efektów pracy burmistrza nie
        ma?
        • www88www Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 30.07.08, 23:21
          Strasznie się przejęli. Aż poczerwienieli ze wstydu i cały czas myślą o swoich
          wyborcach.
          Co tu da negatywne spojrzenie. Ja na nich patrzę już od lat. Co wybory
          samorządowe porozstawiają się po komitetach na pierwszych miejscach, namówią
          grupę frajerów, którą obstawią na dalszych żeby im głosy pozyskali. Skasują ich
          jeszcze po 100-200 zł na kampanię, a po wyborach dadzą kopa. Jak kto dobry
          przydupas to nawet jak zbierze kilka głosów może zostać nawet wiceburmistrzem,
          kierownikiem, prezesem.
          Wszystkiemu winien wyborczy system proporcjonalny. Znam przypadek z ostatnich
          wyborów, że kandydat jak zaczął wędrować od Koalicji 2006, pokręcił się trochę u
          Polakowskiej, a na końcu wystartował od Worwy.
          To były targi, że ho ho. Które miejsce, komu w komitecie zagraża, od kogo będzie
          lepiej. Radnym całe szczęście nie został ale wrodzony talent polityczny wyniósł
          go na ulubieńca dzisiejszych władz.
          Po co poglądy, kręgosłup polityczny jak po wyborach tiu tiu tiu i przegłosujemy
          burmistrzowi podwyżkę i co tam jeszcze będzie chciał, walniemy nie klapki, a
          klapy jak deski sedesowe na oczy byle nikt nie ruszał naszych diet i pieniędzy
          za komisje i komisyjki.
          Czekam z utęsknieniem na zmianę ordynacji wyborczej, choć to moje czekanie to
          zwykła naiwność. Ordynacja się nie zmieni i do końca życia będę oglądała w
          sejmie Tusków, Kaczyńskich, Pawlaków, a radzie miasta i gminy.... ech szkoda gadać.
          • mono80 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 00:02
            sama zmiana ordynacji moim skromnym zdanie nic nie zmieni,będzie jak z tym
            zakazem wjazdu do Wrocławia niby jest, ale dla wielu "cweli" nic nie znaczy
            już Piłsudski mówił "Polska to jeden wielki kołtun, trzeba przedtem dobrze
            grzebieniem ten kołtun rozczesać, aby każdy włos był z osobna, a wtedy może da
            się kosę zapleść"
            musi się zmienić mentalność ludzka a do tego potrzeba czasu i nowego pokolenia,
            w czasie wojny i okupacji bolszewickiej zostaliśmy okaleczeni umysłowo, duchowo,
            terytorialnie i fizycznie,od tego momentu jesteśmy narodem zdruzgotanym, bez
            inteligencji, bez kręgosłupa, bez wiarygodnych elit,
            i jeszcze jedno stwierdzenie Piłsudzkiego cytat
            "Naród wspaniały, tylko ludzie chuje"

• the-only-berek Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 08:19
              Niestety radni głosujący za podwyzką kierowali się prywatą a nie
              dobrem Gminy.Skoro ma się burmistrza za pracodawcę dla żony, córki
              lub obiecaną prace dla kogoś z rodziny, albo pracuje się w
              jednostkach powiązanych to trzeba mieć odwagę,żeby powiedziec NIE.
              Niestety radni głosujący za:
              Koch Henryk
              Godlewska Renata
              Worwa Jerzy
              Hernas Zbigniew
              Szelwach Michał
              Bajsarowicz Tomasz
              Przyborowski Paweł
              Augustyn Jerzy
              Marchewski Wincenty
              Sławińska Elżbieta
              Kowalenko Barbara
              Łukasik Stanisław
              Starczewski Marek
              Okazali się ludzmi słabymi podatnymi na wpływy.
              Z relacji Gazety Powiatowej wynika,ze najbardziej naraziła się
              przewodnicząca Bejda, ciekawe kiedy ją wykopią, bo nie jest
              tajemnicą,że na jej miejsce szykuje się prawa ręka Putyry radny Koch.
            • www88www Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 08:40
              Ten zakaz jest nielogiczny i na wyrost. Owszem powinien być przestrzegany i
              respektowany z całą surowością ale niech będzie życiowy. Po co 24 godziny na
              dobę 7 dni w tygodniu. Nie można zezwolić na ruch tą drogą w nocy, niedzielę i
              dni świąteczne kiedy ruch jest niewielki i nie trwają żadne prace przynajmniej
              dla osobówek.
              Jechałam pod ten zakaz parę razy w nocy i psa z kulawą noga nie spotkałam. To
              pytam po jaką cholerę on w tym czasie obowiązuje. Chyba tylko po to żeby wyrobić
              sobie pogląd, że w Polsce prawo, zakazy i nakazy są wymyślane przez idiotów, są
              nielogiczne, wrogie obywatelowi i można ich nie przestrzegać.Potem mamy taki
              skutek, że nikt nie szanuje żadnych przepisów.
    • www88www Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 08:52
      Dostał najwyższą pensję na jaką pozwala prawo więc jest chyba najlepszym
      burmistrzem w Polsce. Żałosne.
      www.gazeta.olawa.pl/aktualnosci,wiecej,2037.htm
      • happytrol Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 08:58
        Ale jaja. Facet który został burmistrzem dzięki poparciu PiS związał się z
        komuchami, a PiS przeszedł do opozycji.
        • djmixer1 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 09:18
          Skandal. Teraz same taczki nie wystarczą. Trzeba wóz drabiniasty aby wywieść
          skorumpowanych nierobów z pałacu.
          • happytrol Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 13:08
            Jaka cisza wśród miłośników Kazimierza na forum. Nie bronią i nie skaczą do
            oczu. Zawiedli się na swoim idolu czy wstyd, że tak zagłosowali.
            Cytując "Sirę" Siarzewskiego "I cały misterny plan poszedł w p..." Ludzie się
            dowiedzieli i nawet zawsze przychylna Putyrze Gazeta Powiatowa tym razem jakby
            go mniej kocha.
            • julke28 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 13:22
              happytrol napisał:

> nawet zawsze przychylna Putyrze Gazeta Powiatowa tym razem jakby
              > go mniej kocha.
              A zwróciłes uwagę, że artykuł napisał Tybulski, a nie bardzo
              przychylna pałacowi pani Monika Gałuszka?
              • petit7 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 19:32
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24395&w=54595631&v=2&s=0
                Historia się powtarza. Ponoć Putyra sam złożył wniosek o podwyżkę
                dla siebie!
                • artur-xxx Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 20:21
                  Żeby zrobić pewne rzeczy, trzeba mieć jaja.
                  Szkoda, że tylko 5 radnych je ma, a 1 (wstrzymał się od głosu) - połowicznie.
                  • happytrol Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 20:42
                    Może już pora na to tiny.pl/nj9k
                    15 osób wnioskodawców i ok 1720 podpisów pod wnioskiem i mamy referendum o
                    odwołanie rady i burmistrza.
                    • poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 31.07.08, 21:38
                      Ludzie są wkurzeni. Bardzo dużo z nich nie zarabia miesięcznie tyle
                      ile burmistrz dostał podwyżki. Przewodniczący rady miasta i zastępcy
                      nie widzieli argumentów za podwyżką dla burmistrza. Mimo to dzięki
                      gierkom i kumoterstwie załatwił sobie dodatkową kasę, maksymalną
                      jaką mógł dostać. Referendum to demokratyczny sposób ale ludzie nie
                      pójdą na wybory. Jedyne co możemy zrobić to piętnować tych
                      nieudaczników i lawirantów. Niech czują nasz oddech na plecach,
                      każda ich kontrowersyjna decyzja niech nie umknie naszej uwadze.
                      Tak, żeby przy następnych wyborach więcej się nie pojawili w
                      pałacu!!!
                  • augusta13 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 01.08.08, 15:15
                    To może ten, który się wstrzymał ma tylko jedno jajo?
                    • augusta13 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 01.08.08, 15:17
                      A tak na serio. Wierzycie w to,że wniosek o referendum w sprawie
                      odwołania burmistrza zbierze tylu zwolenników? Wniosek byłby bez
                      wątpienia zasadny, ale czy ludziom będzie się chciało? Mało kto
                      wierzy w zmiany na lepsze, bo u nas jak coś się zmienia, to na ogół
                      na gorsze.
                      • artur-xxx Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 01.08.08, 17:07
                        Jaki jest koń, każdy widzi.
                        Putyra nie spełnił i już nie spełni nadziei wielu swoich wyborców.
                        W kampanii posługiwał się jabłkami i hasłem "Czas na owocne zmiany". Owocne
                        zmiany jak widać (podwyżka)zrobił, ale .... sobie.
                        Obietnic, które składał i nie spełnił jest bardzo dużo.
                        Gubi go brak znajomości samorządu terytorialnego. On myśli, że samorząd
                        terytorialny i prywatna firma, to prawie to samo. A prawie robi duuużą różnicę.
                        • artur-xxx Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 01.08.08, 17:12
                          Do augusty13

Taki lapsus językowy ... Sorry
                          • panjarekp Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 01.08.08, 22:31
                            Jestem zniesmaczony całą tą sytuacją, chciwością burmistrza i
                            paskudnymi gierkami sprzedajnych radnych. Osobiście uważam, że
                            podwyżka mu się nie należała.
    • tlk115 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 18.09.14, 08:20
      Pazerność Putyry nie znała i nie zna granic.
      • hersst Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 18.09.14, 09:36
        tlk115 napisał:

> Pazerność Putyry nie znała i nie zna granic.

ciebie zdrowo porąbało - ostatni wpis w tym wątku jest z 2008 roku !!!
        • znaw-ca Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 18.09.14, 10:12
          I co z tego niech ludzie wiedzą że nasz namiestnik zarabia najwiecej w powiecie a jego wyborcy na strefie przez posrednika za 1350. Nie chcę tu zestawiać zarobków prezydenta RP bo bylo by jeszcze bardziej niekorzystne dla naszego władcy gminnego
          • szelest_papierkow Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 18.09.14, 11:12
            zestawienia takie już miały miejsce
            forum.gazeta.pl/forum/w,24395,137580920,137580920,Zarobki_naszej_wladzy_.html
    • j.laskowice Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 06.10.14, 20:57
      Chciałbym wiedzieć jakie jest zadłużenie naszego miasta i gminy na dzień dzisiejszy.
      Ktoś ma taką wiedzę?
      • szelest_papierkow Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 06.10.14, 22:58
        napisz do UMiG, maja obowiązek podania takiej informacji
        • makler4 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 22.11.14, 20:01
          Nie będzie podwyżki. Putyra i koledzy mogą się już pakować.
    • poodzian Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 27.11.14, 18:52
      Nie będzie podwyżki dla Putyry.
      Jego czas się kończy.
      • marek.287 Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 28.11.14, 19:39
        Zmasowane akcje przydupasów aktualnego burmy, przestraszonych, że ich synekurki się kończą, spowodowało, że zmieniłem decyzję i idę na wybory.
        Zagłosuję na Szczęśniaka.
        • przystojna Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 28.11.14, 21:42
          Podobnie i ja. Idę na drugą turę i zagłosuję na miejsze zło. Czyli Szcześniaka.
    • adamogo Re: Podwyżka dla burmistrza Putyry ! 28.11.14, 23:55
      Kasa, misiu, kasa smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka