djmixer1 Re: Chodzicie do koscioła? 09.03.09, 19:19 Już prawie nie. Jak pójdę, to wracam wkurzony. Odpowiedz Link
simgall Re: Chodzicie do koscioła? 04.11.09, 17:03 Ty nawet nie powinieneś. Chodzenie do kościoła to przywilej wierzących. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 04.11.09, 17:09 to przecież dziecko, simgall. mixerek nie wie, po co idzie i dla kogo: popatrzeć na ludzi, pogadać .. tak to jest, jak kościół myli się z supermarketem a Boga ze sprzedawcą (jak mixerek tupnie nóżką, to Bóg zaraz przyleci i spełni jego życzenia) ------------------------------------------------------------ Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 04.11.09, 17:11 djmixer jest dokładnie taki, jak sam opisuje sje wyobrażenie katolików: idize do kościoła, tępo pogapi się w ścianę i na ludzi, pomyśli (sic!!) o niebieskich migdałach, pójdzie .. czyż nie tak ktoś zniesmaczony katolicyzmem to opisywał ? -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
cindirella70 Re: Chodzicie do koscioła? 09.03.09, 23:40 W styczniu zostały podane statystyki i w parafii na osiedlu uczęsczcza o ile dobrze pamiętam ponad 2000 osób. Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Chodzicie do koscioła? 10.03.09, 07:41 Chodzę. Pozdrawiam. Uzupełniam temat wiadomosci.wp.pl/kat,1371,title,Polacy-wciaz-gorliwymi-katolikami,wid,10924616,wiadomosc_prasa.html Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 10.03.09, 12:17 chodzę -------------------------------------------------------------------- - Żyje nam się coraz lepiej - oznajmił w expose sejmowym premier. - To fajnie macie... - pomyślał naród Odpowiedz Link
poodzian Re: Chodzicie do koscioła? 10.03.09, 12:37 Jestem rzadkim gościem w kościele. Łącznie w roku nazbiera się kilka razy. Z reguły są to uroczystości rodzinne śluby, chrzty i niestety pogrzeby. Lubię być w kościele jak jestem z dłuższą wizytą u rodziny w innym mieście lub na wsi. Miejscowego kościoła nie lubię z uwagi na gburowatego proboszcza i sam budynek z otoczeniem. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 10.03.09, 17:07 to po co się wpieprzacie do spraw, które was nie obchodzą ? -------------------------------------------------------------------- - Żyje nam się coraz lepiej - oznajmił w expose sejmowym premier. - To fajnie macie... - pomyślał naród Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 10.03.09, 17:08 krótko: jesteś zasranym hipokrytą .. nie masz odwagi nie pójść .. -------------------------------------------------------------------- - Żyje nam się coraz lepiej - oznajmił w expose sejmowym premier. - To fajnie macie... - pomyślał naród Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 10.03.09, 18:31 Bogu, co boskie, chamowi, co chamskie -------------------------------------------------------------------- - Żyje nam się coraz lepiej - oznajmił w expose sejmowym premier. - To fajnie macie... - pomyślał naród Odpowiedz Link
makler4 Re: Chodzicie do koscioła? 01.10.09, 22:24 Jak czytam to forum, to zastanawiam się dlaczego dopiero teraz chcemy zbojkotować heymdala i morelanda? Trzeba było to zrobić już dawno temu. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 01.10.09, 22:26 biedactwo .. długo myślisz .. za długo .. -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
mono80 Re: Chodzicie do koscioła? 01.10.09, 22:46 mało,że myśli długo to jeszcze szara komórka coś namieszała,że napisał to chyba nie w tym temacie - "Prawda jest taka, że cały kapitalizm polityczny stworzył Kwaśniewski. Ch... skończony, oszust i krętacz." Józef Oleksy Odpowiedz Link
abel2009 Re: Chodzicie do koscioła? 31.10.09, 18:38 makler4 napisał: > Jak czytam to forum, to zastanawiam się dlaczego dopiero teraz > chcemy zbojkotować heymdala i morelanda? > Trzeba było to zrobić już dawno temu. Co było do udowodnieniaPozdrawiam Odpowiedz Link
aureolka1 Re: Chodzicie do koscioła? 31.10.09, 19:33 Średnia wieku w kościele wzrasta. A ilość chodzących maleje. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 31.10.09, 21:51 nikt nie zmusza - zawsze możesz zostać i bawić się w piaskownicy .. jeżeli średnia wieku chodzących wzrasta, to dla kontrastu pewnie niechodzących maleje .. piaskownica lub niemożność szybkiej zmiany pieluch jest wytłumaczalna a tak poważnie: nie chodzisz do kościoła, to znaczy,że nie starzejesz się ?? Nobel jak nic - odkryłaś eliksir wiecznego życia .. -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
mooreland Re: Chodzicie do koscioła? 31.10.09, 21:27 Nie chodze na zadne msze i nigdy nie pojde. Poodzian narzeka na proboszcza z Jelcza. Mysle ze wyczyny proboszcza z Miloszyc to juz kuriozum. Do kosciola pojde w tym momencie na msze , kiedy bedzie odprawiana przez sluge bozego a nie przez adwokata diabla. Pozostaje sumienie z ktorym jestem w zgodzie. Toczenie walki z klerem takie jak robi poodzian nie ma najmniejszego sensu. Kazda wladze jaka nie bedzie , bedzie klerowi wlazic do du.... Znam mase ksiezy i Ci prawdziwi z powolania, ktorzy widza co sie dzieje natychmiast wysylani sa na misje, daleko od Polski. Od kilkunastu lat nie przyjmuje zadnych kolend. Pieniedzy ode mnie nie dostali i nie dostana. Na wyborowe wodki, dziwki, kasyna niech placa inni. Inni czyli glupcy. Pozdrawiam I jeszcze jedno pytanie. Ile z budzetu gminy dostala parafia w Miloszycach? Wie ktos? Podpowiem, ze znacznie powyzej 100 tys zl. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 31.10.09, 21:56 zależy, w co kto wierzy .. ja wierzę w Boga, więc winien mu jestem wizytę w kościele .. ktoś wierzy w księdza jakiego sobie wyduma, to w sumie może wizytować lub bojkotować plebanię .. różne są religie jak widać .. jak ktoś ma problem i widzi wszędzie w klerze zło, to może jest dla niego szansa i niech wstąpi do seminarium i jako ta ostatnia ostoja cnót wszelakich niech naprawi ten świat .. ja nie muszę - ja wierzę w Boga i jemu winien coś jestem .. -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
petit7 Re: Chodzicie do koscioła? 31.10.09, 22:28 W wielu krajach, choćby u naszych południowych sąsiadów, chodzenie do kościoła kojarzy się ze słabością psychiczną i zagubieniem w otaczającym świecie. W Polsce na fali zmian ustrojowych wypłynął kościół katolicki, który do dziś spija śmietankę. Kościół jest potrzebny ludziom, ludzie muszą w coś wierzyć. Nie ma potrzeby tego zmieniać. Inna sprawa to chciwość i złe prowadzenie kleru. Należy te czarne owce piętnować i usuwać z szeregu. Tak się nie robi, nie pozwolono na ich weryfikację, na usunięcie tych, którzy byli współpracownikami SB. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 31.10.09, 23:44 "W wielu krajach, choćby u naszych południowych sąsiadów, chodzenie do kościoła kojarzy się ze słabością psychiczną i zagubieniem w otaczającym świecie" gdzie wyczytałeś takie bzdury ? -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 31.10.09, 23:52 z tego, co wyczytałem, Czechom kościół raczej kojarzy się z czasami Habsburgów i dynastii Luksemburczyków, których to niemile wspominają cytuję: "Czesi należą do narodów najbardziej zsekularyzowanych. Wierzący stanowią 32,2 proc. spośród ponad 10 mln mieszkańców kraju. Większość – 59 proc. to osoby „bez wyznania”. Obywatele Republiki Czeskiej deklarowali swą przynależność religijną podczas spisów ludności w 1991 i 2001 r. W tym okresie liczba katolików zmniejszyła się o 1,2 mln. Mimo to Kościół katolicki jest największą wspólnotą wyznaniową. Należy do niego 2,8 mln osób. Drugi jest Czeskobraterski Kościół Ewangelicki – 117 tys., a trzeci Czechosłowacki Kościół Husycki – niemal 100 tys. wiernych. Większość Czechów nie opowiada się za ateizmem, gdyż jak zauważa ks. Walczyk, w kraju tym dominującą religią jest tzw. „niecyzm”, czyli „asi něco musí být” – „coś tam musi być”. Inna jest też sytuacja w Czechach, a inna na Morawach, gdzie podczas spisu ludności w 2001 r. swą przynależność do Kościoła katolickiego zadeklarowało 37,65 proc. ludności. Podobną tendencję można dostrzec w uczestnictwie na niedzielnej Mszy św. Według danych z 2004 r. w Morawskiej Prowincji Kościelnej we Mszy św. uczestniczyły dwie trzecie katolików, zaś w Czeskiej Prowincji Kościelnej – jedna trzecia. Ma to związek z różnicami historycznymi i kulturowymi. W kontekście tych liczb czymś paradoksalnym wydaje się powodzenie książek czeskiego teologa o międzynarodowej renomie ks. Tomasza Halika, które zawsze są bestsellerami. – Żaden inny autor krajowy czy zagraniczny nie ma takich nakładów. Publikuje się go w 20-30 tys. egzemplarzy. Może więc nie jest aż tak źle z tymi Czechami. Sukces książek Halika pokazuje, że pewna część czeskiego społeczeństwa jest otwarta, poszukuje wyższych wartości i nie zadowala się tylko konsumpcyjnym trybem życia – zwraca uwagę Jaroslav Šubrt, redaktor największego czeskiego czasopisma katolickiego „Katolickego týdeníka”. Zaznacza jednak, że życie religijne w formie instytucjonalnej nie cieszy się w społeczeństwie popularnością. Na niechętny, a nawet wrogi stosunek Czechów do Kościoła katolickiego złożyło się wiele czynników historycznych – m.in. powstanie narodowego ruchu husyckiego, reformacja i związane z nią walki międzywyznaniowe oraz okres panowania Habsburgów z przymusową rekatolizacją. Katolicyzm stał się religią państwową zaborcy, a wiele środowisk niekatolickich było zmuszanych do przyjęcia obowiązującego wyznania albo do opuszczenia Czech. Po odzyskaniu w 1918 r. niepodległości porzucanie Kościoła było dla wielu manifestacją narodowej wolności. Zdaniem Šubrta, Kościół utożsamiany jest wciąż z Niemcami i z cesarstwem austro-węgierskim. – Wśród nauczycieli w szkołach podstawowych panuje wciąż ten stereotyp. To jest czeska ideologia, dziś zupełnie anachroniczna. Historycy, nawet dalecy od chrześcijaństwa, przyznają, że pogląd, jakoby kontrreformacja zniszczyła czeską tożsamość narodową, jest głupstwem. Wskazują, jak wielu np. jezuitów było patriotami głęboko przekonanymi o wartości czeskiego języka, literatury i muzyki – mówi redaktor „Katolickego týdeníka”." zanim zaczniesz kłamać, proszę , przeczytaj na jakiś temat nieco więcej .. A u nas .. czyli nie-sąsiadów zaczyna się twój "ateizm na siłę" kojarzyć z nagminnym kłamaniem pozbawionym chociażby elementarnej wiedzy a co z kierującymi SB i jej pochodnymi ?? Kiszczak chociażby ?? co z Jaruzelskim (powinni pochować go po śmierci w Moskwie).. może najpierw grube ryby skazać, bo wyroki na płotkach nie robią wrażenia .. -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
abel2009 Re: Chodzicie do koscioła? 01.11.09, 09:10 Wystarczy w niedzielę przejechać się przez Czechy, aby zobaczyć,że to naród mądry, kościoły są prawie puste w czasie mszy. A dzięki poskim moherskim oszołomom Benedykt XVI miał "tłumy" na ulicach w czasie swojej "pielgrzymki" do Czech. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 01.11.09, 09:38 a może jakieś konkrety zamiast epitetów ? -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 01.11.09, 09:41 przykro mi, nie potrafię dyskutować z kimś, kogo cała wiedza i umiejętności sprowadzają się jedynie do poprawnego napisania słowa "moher" .. jak chcesz kogoś obrazić, to może rzuć się na kogoś w domu .. tam może będziesz mniej odważny, bo mogą zabrać ci klocki .. -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
mooreland Re: Chodzicie do koscioła? 01.11.09, 09:43 Ja tez heymdall jestem czlowiekiem wierzacym w Boga. Nie jestem czlowiekiem wierzacym w kler. W kosciele jestem bardzo czesto, ale pustym. Nizyjacy juz niestety Ksiadz Prof. Stanislaw Kawalec nauczyl mnie wiele. Nie musze uczestniczyc w mszy swietej a wizyta i modlitwa w pustym kosciele wolnym od ludzi ktorzy mienia sie Katolikami a raczej sa adwokatami diabla uspokaja mnie i pozwala "porozmawiac z Najwyzszym" Pozdrawiam Odpowiedz Link
pognieciony Re: Chodzicie do koscioła? 02.11.09, 13:29 "Mysle ze wyczyny proboszcza z Miloszyc to juz kuriozum"- w Miłoszycach mieszkam od niedawna (niecałe pół roku), zaobserwowałem, że cos się dzieje w parafii, nowy dach, ogrzewanie kościoła. W kościele jest wywieszana gazetka parafijalna, ktoś to redaguje, ktoś się stara. Dlaczego masz takie złe zdanie o proboszczu? Masz jakieś przykłady, dowody, możesz podeprzeć to przykładami? A jeśli z gminy poszły pieniądze na parafię to chyba cos z tych pieniędzy się inwestuje? Pozdrawienia dla Miłoszan! Odpowiedz Link
mooreland Re: Chodzicie do koscioła? 02.11.09, 21:39 Czy cos mam? Przede wszystkim mam go gdzies. Ksiadz ktoremu zabiera sie prawko za jazde po pijaku przestaje byc autorytetem a to mialo miejsce w jego przypadku. Inwestowanie w rolety i pseudo-renowacje obrazu, biorac pod uwage fakt iz wedlug ostatnich badan ponad 30% polskich dzieci jest glodnych jest kpina z nauk gloszonych przez Chrystusa. Pozdrawiam Odpowiedz Link
pognieciony Re: Chodzicie do koscioła? 02.11.09, 23:26 Skąd masz takie wiadomości z jazdą po pijanemu. Widać, że ma problemy ze wzrokiem, może nigdy nie miał prawa jazdy. A jeśli 30% dzieci jest głodnych, to nie znaczy że nie mamy dbać o zabytki. Płacimy wysokie podatki, powinno starczyc na dozywianie dzieci. Miej pretensje do rodziców, niech zadbają o to by miały co jeść. Kiedy w rozmowie z Tobą ksiądz ział nienawiścią do innego człowieka to powiedziałeś mu to? Może się niekontroluje, może ma jakieś problemy, zapytałeś się? W końcu to taki sam bliźni jak inni. Odpowiedz Link
simgall Re: Chodzicie do koscioła? 01.11.09, 09:17 Bardzo się cieszę z tego, że mogę chodzić do kościoła. Odpowiedz Link
soeinmyst Re: Chodzicie do koscioła? 02.11.09, 11:53 a coz to za dziwaczna sonda?? oki. ja tez chodze do Kosciola i wierze w Boga. Nazywam siebie wierzacym inaczej, a to z tego wzgledu, ze np. nie chodze do spowiedzi, mam swoje przemyslenia odnosnie wiary. Odpowiedz Link
marek.287 Re: Chodzicie do koscioła? 02.11.09, 21:01 Kiedyś chodziłem, od paru lat nie chodzę. Dziwię się tym, którzy to robią. W większości chodzą z przyzwyczajenia. Nie słuchają tego co mówi ksiądz, są tylko ciałem. Duchem są ze swoimi problemami. Bez sensu. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 02.11.09, 21:11 jednego nie rozumiem - mów za siebie, a nie oceniaj postawy innych .. jeżeli nie chodzisz, to dlaczego ? sam nie mogłeś przestać myśleć o czymś innym ?? jeżeli przeszkadzała ci postawa innych, to głupszego wytłumaczenia nie widziałem jeszcze .. jeżeli twoja własna, to jestem w stanie zrozumieć .. -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 02.11.09, 21:18 właśnie tu wychodzi twój problem zaściankowości: idziesz do kościoła i oceniasz ludzi .. nie szedłeś porozmawiać z Bogiem - szedłeś popatrzeć sobie na ludzi i poszukać w nich usprawiedliwienia dla własnej duchowej pustki i lenistwa .. to trochę żenujące .. traktujesz wiarę jako publiczne show w którym masz wypaść w sposób jak najbardziej natchniony .. ludzi może oszukasz - Boga nie .. każdy wierzący wierzy na tyle na ile go stać - jeżeli chce się rozmówić z Bogiem idzie do kościoła nawet z kamieniami w sercu, nie patrząc na innych .. jeżeli masz zamiast duszy pustkę, idziesz jak na show, jeżeli przyszedłeś porozmawiać z Bogiem, szanujesz tych ludzi którzy też maja problemy a chcą się pomodlić - każdy na swój sposób .. -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 02.11.09, 21:25 wiesz, co jest znamienne w ludziach twojego pokroju ?? mają przerost ego - oczekują po Bogu cudu, objawienia, natchnienia .. jakby wszyscy mieli być tak uduchowieni jak oni - jednocześnie obnażają płyciznę duchową bo w kościele przeszkadzają im ludzie (czy przychodzą dla Boga, czy dla ludzi??) .. to jest po prostu infantylne - jak można kochać Boga, jednocześnie czując pogardę dla współwyznawców, którzy mimo swoich wad starają się jak mogą - jak można się tak wynosić ponad nich ?? przerost ego ?? a brak głębi duchowej tak chętnie tłumaczą obrzydzeniem do ludzi .. nikt nie jest doskonały - choć nie zrozumiem obsesji starszych ludzi w kwestii religii, w życiu nie przyszłoby mi do głowy kpić z ich religijności - ta wyśmiewana przez niektórych religijność niejako podtrzymywała ich w ciężkich chwilach .. tak: wasze Babcie, Dziadków i Przodków .. gratuluje niektórym dobrego samopoczucia podczas takowego plucia .. mnie w domu nauczono nie srać do talerza, z którego się jada .. niektórym to widocznie nie przeszkadza .. -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
mooreland Re: Chodzicie do koscioła? 02.11.09, 21:46 Z calym szacunkiem dla Twojej osoby heymdall, ale nie zgadzam sie z Toba. jak mozna sie skupic na Bogu bedac otoczony sfora donosicieli, zawistnych ludzi, pijakow bijacych swoje zony itd. Znacznie bardziej cenie sobie pusta swiatynie, bez zgielku, wzroku lustrujacych ludzi w co sa ubrani sasiedzi itd. Ksieza lubia mowic o przebaczaniu. Sami nie wybaczaja nigdy. Ostatnio proboszcz w Miloszycach plul w rozmowie ze mna taka nienawiscia i pogarda w stosunku do jednego z mieszkancow , ze niewielu ateistow stac by bylo na to. Z takimi slugami bozymi nic wspolnego nie chce miec. Pozdrawiam Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 02.11.09, 22:24 nie przychodzę do kościoła, aby patrzeć z wyższością na ludzi, bo czegoś nie robię lub coś wiem .. przychodzę do Boga i jak każdy tam klękam z pokorą - w Jego oczach jestem i tak kropeczką na kartce .. taki sam jak inni .. zacytuję jeden znamienny fragment pieśni z Książki Mai Lidii Kossakowskiej "Chwała Królestwa, której wieczność strzeże Myśmy Jej sługi, myśmy Jej żołnierze! Garścią popiołu życie nasze spłonie w Chwale Królestwa przed Tym, co na tronie" . o czym traktuje, nie powiem w szczegółach - ale to o aniołach - nieco innych, jakimi karmi się nasza wyobraźnia religijna .. książki Kossakowskiej "pożarłem" i wciąż się nimi delektuję .. -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 02.11.09, 22:52 właśnie w tym problem: wszyscy szanowni znawcy ludzkich dusz, wad i problemów osądziliście już tych ludzi za życia i przekreśliliście ich prawo do życia .. co dalej ? może pozabijać ich - wtedy na świecie zostaną sami wspaniali ? urządzacie im za życia Sąd Ostateczny ? więc po co Bóg ? stracił przez was robotę .. tak go ładnie wyręczyliście, że rzeczywiście kościół wam niepotrzebny - nie ma do kogo przychodzić, jak samemu ocenia się z pozycji ostatecznego arbitra .. -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
soeinmyst Re: Chodzicie do koscioła? 03.11.09, 09:40 Pognieciony ! To prawda o tym ksiedzu z Miloszyc, sam slyszalem wiele niepochlebnych uwag na jego temat np. dzwoni do domow parafian i wyzywa dlaczego w niedziele nie byli w Kosciele, albo codziennie jezdzi po cywilnemu pociagiem do Wroclawia. Mnie akurat to zaintrygowalo gdzie jezdzi i po co? Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 03.11.09, 14:52 prawda z drugiej lub trzeciej ręki lub prawda zasłyszana prawdą być przestaje - a jest plotką .. może sam się pofatygujesz i spytasz osoby, któa Cię tak interesuje ?? -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
soeinmyst Re: Chodzicie do koscioła? 03.11.09, 17:00 w rzeczy samej heymdall, jesli chodzi o prawde,.... no wlasnie naleze do ludzi, ktorzy jak nie dotkna, zobacza, uslysza, poliza to nie uwierza (mam jeden wyjatek), dlatego nie powtarzam plotek,... a to sa fakty widziane i slyszane przeze mnie ...dlatego wyobraz sobie, ze to wszystko sprawdzilem i potwierdzam, ...otoz wiem nawet dokad on tak pieczolowicie jezdzi, ....a zatem to plotka czy nie? Odpowiedz Link
poodzian Re: Chodzicie do koscioła? 03.11.09, 17:34 Na tym forum są tacy, którzy jakby przyłapano księdza z dymiącym rewolwerem na zastrzeloną staruszką, to i tak szukaliby alibi dla księdza, bądź winili tego kto przyłapał księdza zabójcę. A może mu się przewidziało itd. Szkoda dyskusji z heymdalem. To oszołom. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 03.11.09, 21:35 ojej!! nie umiesz dyskutować, poodzianku .. co za brak kultury .. ja jeszcze nie zdążyłem cie obrazić, a ty już bidulko wyskakujesz przed szereg.. co za malutkie chamidełko z ciebie - psujesz to forum, oj psujesz .. -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
pognieciony Re: Chodzicie do koscioła? 03.11.09, 21:58 Do soeinmysta: Jeździ do Wrocławia to pewnie, jak każdy z nas. Zakupy, załatwianie spraw urzedowych, bankowych. Jesli wiesz cos więcej to gdy juz zacząłeś to kończ. Jak piszesz są to sprawdzone fakty, to dlaczego nie? Jeśli jeździ pociągiem, to znaczy że oszczędny a że bez czarnej sukienki to chyba normalne? Odpowiedz Link
gallen Re: Chodzicie do koscioła? 04.11.09, 01:33 Księża mają zalecenie aby chodzić po cywilnemu (przymusu nie mają) cytuje jak to usłyszałem "dla bezpieczeństwa" po prostu jest grupa ludzi która wykracza trochę poza ramy dyskusji i swoje poglądy wyrażają w inny sposób. Odpowiedz Link
heymdal Re: Chodzicie do koscioła? 04.11.09, 17:17 Nie chodzę do kościoła, nie widzę takiej potrzeby. Nie lubię zakłamania i nie trawię takich tanich teatrzyków. Z mojej klatki większość nie chodzi do kościoła. A ci co chodzą to albo miejscowy element, albo tak jak sąsiadka, która jak mówi musi chodzić bo dziecko do komuni idzie. Jedna rodzina to Jehowi,zresztą bardzo porządni ludzie w odróżnieniu od sąsiadki z góry, która jest w kościele co niedziela (a awantury i przekleństwa u niej są częściej.) ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 04.11.09, 21:20 Niech zgadnę: mieszkasz w zoo .. to tłumaczy, czemu z twojej klatki większość nie bywa .. a tak poważnie: wychodzi na to, że Jehowici przeklinają i awanturują się ciut mniej niż twoja upierdliwa sąsiadka .. Jehowici przeklinają ? no cóż: to bardzo niezgodne z ich zasadami .. to nie mogą być Jehowici .. -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
soeinmyst Re: Chodzicie do koscioła? 04.11.09, 17:35 sory, ale to nie moja parafia, a zatem nie moj cyrk nie moje malpy, fakt moze za duzo tutaj wypeplalem, a to co wiem to wiem, i to jest prawda. "Jeździ do Wrocławia to pewnie, jak każdy z nas". - otoz, nie kazdy z nas, ja, moja zona, sasiad etc... codziennie nie jezdzimy ,-) " Zakupy, załatwianie spraw urzedowych, bankowych" - uhm codziennie?-to powodzenia,widac urzedy i banki oporne ,-) "...że bez czarnej sukienki to chyba normalne?" - uhm normalne, ale , ze bez koloratki to juz ..(jak dla mnie) ...za normalne nie jest Odpowiedz Link
pognieciony Re: Chodzicie do koscioła? 04.11.09, 21:13 Do soeinmyst: Jak do tej pory, to jeszcze niczego niewypeplałeś....narazie tylko chciałbys sformułować (może wymyśleć?) jakieś zarzuty, które nie istnieją. To chyba dobrze, że nie siedzi bez przerwy w Miłoszycach bo by zdziwaczał jak inni. Oprócz kościoła i knajpy tu nic nie ma. A o jakich porach dnia jeździ do Wrocławia? Może na obiad? Może do lekarza, a może na zabiegi? Kolegów może odwiedza. Na pogrzeby jeżdzi, do rodziny? Zabawiłeś się w detektywa, obserwowałeś cały tydzień? Jeśli powiedziałeś A to mniej odwagę powiedzieć B. Odpowiedz Link
librys Re: Chodzicie do koscioła? 04.11.09, 21:42 Nie chodzę do kościoła co tydzień na msze. O to chyba było pytanie. Jeśli jestem w innym kraju mieście, zdarza mi się wejść do kościoła. Bywam na mszach okazjonalnych, śluby, pogrzeby. Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Chodzicie do koscioła? 16.11.09, 09:39 Coraz mniej wiernych w kościołach. Jak podały dziś media spadek jest o 3,8 procent w stosunku do roku poprzedniego. Na podstawie wyliczeń kościelnych przeprowadzonych 11 października w 10 000 kościołów. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 16.11.09, 13:19 ee tam..u ciebie szybciej IQ spada .. -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
poodzian Re: Chodzicie do koscioła? 16.11.09, 14:15 Fakty są takie, że coraz mniej ludzi chodzi do kościołów. Spadają im wpływy. Są one potężne, ale tendencja jest oczywista. Będzie u nas tak jak we Francji lub Czechach. Może nie za rok ale za 10 - 20 lat. Odpowiedz Link
heymdall będzie tak przynajmniej w twojej opinii 16.11.09, 14:30 .. jeżeli nie zmienisz dealera, albo coś .. wytrzeźwiałka jednak przydałaby ci się, albo odstawienie tego shitu, cokolwiek bierzesz .. wytrwałości poodzian, może kiedyś obudzisz się w realnym świecie .. trzymamy kciuki .. -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
pognieciony Re: Chodzicie do koscioła? 07.11.09, 14:52 Do soeinmyst: Gdy przechodzimy do konkretów, chowasz głowę w piasek........ Bardzo wygodne, i tylko wygodne..... Odpowiedz Link
soeinmyst Re: Chodzicie do koscioła? 07.11.09, 16:02 pognieciony !! sory, jestem chory....nie chowam nic w piasek, pisalem Ci, ze to nie moja parafia i nie moj cyrk, a sprawdzilem kleryka, bo mnie zaintrygowal i jak mowie, ze nie jezdzi w tych celach w ktorych Ty probujesz uwierzyc to nie jezdzi i jak mowie, ze wydzwania do parafian to wydzwania...sam go sprawdz to zobaczysz ,-) pozdro :-9 Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Chodzicie do koscioła? 17.11.09, 11:56 Teraz w żadnym wypadku nie należy chodzić! W takim zbiorowisku łatwo można się zarazić grypą. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 17.11.09, 13:21 .. czyżby kolejne objawy alergii na krzyż .. a nie czasem krwotokiem, świądem, zawałem, skrzywieniem kręgosłupa ??? -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
aureolka1 Re: Chodzicie do koscioła? 17.11.09, 20:03 Nie radzę teraz chodzić do kościoła i kina, jeździć autobusami, pociągami, chodzić po dużych sklepach. Zagrożenie zakażenia w naszym mieście jest duże. Żródło grypy N1H1 jest we Wrocławiu na klinikach. Lekarz mieszkający w Kępnie jest w ciężkim stanie. W tych klinikach pracuje dużo pielęgniarek z naszego miasta. Odpowiedz Link
inmarco Re: Chodzicie do koscioła? 18.11.09, 17:04 Nie siej paniki. Anioł stróż czuwa i nic złego się nie stanie. Odpowiedz Link
heymdall Re: Chodzicie do koscioła? 18.11.09, 23:19 no cóż: grypa jak to grypa, rzuca się na płuca .. więc inmarco, widzę sens unikania tłumów .. anioł stróż nie ma tu nic do rzeczy .. za to zazdroszczę ci szczerze niewrażliwości na zapalenie opon mózgowych .. tego bać się nie musisz .. widzę początki całkowitej odporności -------------------------------------------------------------- Jedyna szara komórka u djmixerka to szara Nokia .. Odpowiedz Link
jasfinks Re: Chodzicie do koscioła? 09.08.10, 22:21 poodzian napisał: > Jeśli tak, to jakie wrażenia?< Wyznawcy Allacha powiedzieliby: - A co cię to obchodzi psie niewierny? I obcieliby ci ten pusty łeb albo wyrwali język abyś już więcej nie szczekał na ich wiarę i jej nie bezcześcił... Odpowiedz Link
mono80 Re: Chodzicie do koscioła? 09.08.10, 23:53 poodzian napisał: > Jeśli tak, to jakie wrażenia? a jakie są wrażenia po osiągnieciu orgazmu,który wystepuje u ciebie po napisaniu czegoś na Kościół Katolicki? Odpowiedz Link
kizuk Re: Chodzicie do koscioła? 10.08.10, 12:23 poodzian napisał: > Jeśli tak, to jakie wrażenia? Odpowiem prostolinijnie i życzliwie,jak na katoliczkę przystało:nie po wrażenia chodzę do kościoła(od tego są inne obiekty ).Uczestnictwo we mszy św. zaspokaja moje potrzeby,o których trudno mówić z kimś niewierzącym. Odpowiedz Link
allcapone Re: Chodzicie do koscioła? 12.08.10, 22:38 Odpowiadając na pytanie w temacie : NIE. Odpowiedz Link
mono80 Re: Chodzicie do koscioła? 12.08.10, 23:31 czasami warto iść do kościoła można odespać zaległości www.youtube.com/watch?v=I_0SrCUPs1Q&feature=topvideos a co ten profesor muszka kombinuje? Odpowiedz Link
kasjan007 Re: Tylko tam, gdzie wikarym jest Urban 08.02.11, 11:37 Masz rację. Lepiej dla szarych komórek przeczytać NIE Urbana,niż posłuchać plebana. Wyszedł mi nie zamierzony rym nomen omen częstochowski. A niby po co chodzić do kościoła skoro akurat tam nie ma boga? Tam rządzi hipokryzja. Odpowiedz Link
przystojna Nie chodzimy do kościoła. 08.02.11, 11:40 Hipokryzja i pazerność plebanów jest wielka. Co z tego, że wypowiadają frazesy, skoro sami robią coś innego. Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Nie chodzimy do kościoła. 08.02.11, 22:24 Pewnie niedługo po dziesiątym znów będą zbierać na tzw. budowę kościoła.... Odpowiedz Link
simgall Re: Tylko tam, gdzie wikarym jest Urban 08.02.11, 21:56 powaliła mnie ta "argumentacja". Odpowiedz Link
kasjan007 Re: Tylko tam, gdzie wikarym jest Urban 31.10.11, 20:04 Czyżby więcej ludzi doszło do przekonania ,że w kościele jest więcej plebana niż pana boga? To w sumie bardzo krzepiące i dające super perspektywy na przyszłość. Należy wierzyć, ale w człowieka i jego możliwości a nie w coś, co się nam wmawia. Odpowiedz Link
goodjoker Re: Chodzicie do koscioła? 09.02.11, 19:50 www.youtube.com/watch?v=wzrGVsGxHjA Odpowiedz Link
librys Re: Chodzicie do koscioła? 28.10.11, 21:57 Po ostatnich wyborach jakby mniejszy ruch w niedzielę przy kościele. Nie zauważyliście tego? Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Chodzicie do koscioła? 31.10.11, 09:03 Podobno czarni znów liczyli ilu chodzi do kościoła. Podobno 33% ludzi. Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Chodzicie do koscioła? 08.12.11, 21:51 Chodzenie do kościoła stało się niemodne i kojarzy się wiochą. www.wiocha.pl/ Odpowiedz Link
adamogo Re: Chodzicie do koscioła? 08.12.11, 21:56 Yyyy... Nie skomentuję, nie mam siły na niektóre Twoje wypociny. Poziom humoru na portalu wiocha.pl idealnie odzwierciedla Twój poziom inteligencji. Jeśli nie rozumiesz - niski. Odpowiedz Link