Dodaj do ulubionych

Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY!

20.01.13, 11:32
Jeśli potrzebujesz porady odnośnie perfum na prezent, specjalną okazję, lub po prostu znudził Ci się Twój dotychczasowy zapach - pisz! Z chęcią pomożemy i doradzimy :)
Obserwuj wątek
    • euro-dolar2 Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 20.01.13, 12:44
      hej :) Mam problem - moja najbliższa przyjaciółka ma urodziny a ja zupełnie nie wiem co jej kupić! Czy zakup dla niej perfum to dobry pomysł? A jeśli tak to jakie ?? Dzięki za rady:*
      • karat.diamond Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 20.01.13, 13:35
        a ile przyjaciółka ma lat? jak się ubiera, czym interesuje? perfumy to dobry wybór pod warunkiem, że dobrze znamy tę drugą osobę i wiemy jakie zapachy lubi :)
        • euro-dolar2 Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 20.01.13, 13:45
          Będzie kończyła 30 lat i pracuje przy produkcji reklam. To raczej taka "artystyczna dusza" i z tego co wiem to takie cytrusowe zapachy to nie dla niej! Kojarzą jej się, jak to zawsze mówi, z odświeżaczami powietrza :D :P
          • karat.diamond Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 20.01.13, 13:52
            Hm, to poradziłabym coś ciężkiego! Artyści lubią takie zapachy - np. Histoires de Parfums Tubereuse 2 Virginale - to ciężki zapach, który po kilku godzinach zamienia się w delikatny, subtelny ale bardzo kobiecy i uwodzicielski zapach

Z lżejszych i delikatniejszych - może Prudence? ma przepiękny flakonik i pudełeczko - idealny na prezent!

A z bardziej oryginalnych i "hipsterskich" - S4P Skiron
          • nadinee3 Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 20.01.13, 15:29
            A może najnowszy klasyk Guerlaina La Petite Robe Noire? Pachnie porzeczkowo-waniliowo. Bardzo fajny nowoczesny zapach. Nowoczesny, ale jednak trochę taki retro.
            • euro-dolar2 Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 20.01.13, 19:03
              Dzięki za propozycje ! :* Na pewno skorzystam :) Teraz tylko trzeba iść powąchać i zdecydować co kupić :P
            • euro-dolar2 Faza testu - Prudence, Skiron, Tubereuse 2 25.01.13, 23:30
              Hej :) To znowu ja ! :D Odnośnie tych perfum - dowiedziałam się że ona ma już tego klasyka Guerlaina La Petite Robe Noire :( więc tego nie mogę już jej kupić! Co do reszty to wąchałam już próbki które zamówiłam i szczerze powiem że nie wiem co mam wybrać! Ten Prudence jest za delikatny, Skiron bardzo podoba się mi ale wątpię żeby jej przypadł do gustu ! Natomiast ta Tubereuse 2 Virginale jest za bardzo aromatyczna! Nadal nie wiem co zrobić a urodziny tuż tuż! :(
              • nadinee3 Re: Faza testu - Prudence, Skiron, Tubereuse 2 26.01.13, 03:15
                Myslę, że dla artystki najprędzej jednak znajdziesz coś wśród perfum niszowych. Może coś artystycznego i nowoczesnego jednocześnie? Np. Lubin Bluff, wg twórcy to zapach coca-coli z czasów, kiedy dodawano jeszcze do niego kokę. ;) Moim zdaniem jest to bardzo kreatywny uniseks, ale jednocześnie nie na tyle cudaczny, żeby nie mozna było go nosić na co dzień. Zobacz: www.fragrantica.pl/perfumy/Lubin/Bluff-9708.html
                • karat.diamond Re: Faza testu - Osmanthus, Sublime Balkiss 26.01.13, 09:02
                  A może spróbuj The Different Company Sublime Balkiss albo Osmanthusa? Ja osobiście uwielbiam oba te zapachy!
                  • lheure-bleue Re: Le Petite Robe Noir, Sublime Balkiss 26.01.13, 18:48
                    Pisałyście o Guerlain Le Petite Robe Noir. Moim zdaniem fantastyczną naturalną propozycją o dużo głębszej nucie bazy i fantastycznym owocowo-kwiatowym sercu byłby Sublime Balkiss.
                    Jak dla mnie to zapach z bajki!
                • euro-dolar2 Faza testu -Lubin Bluff, Sublime Balkiss,Osmanthus 31.01.13, 22:16
                  Jak tylko dostałam od Was odpowiedzi to zaraz zamówiłam próbki !! I muszę się pochwalić bo mam zwycięzce ! (w końcu !) :P Lubin Bluff to jest strzał w 10 ! Pachnie tak nietypowo! No i jego historia ! :D Myślę że przyjaciółka padnie z radości :) Nie ma innego wyboru bo już jej to kupiłam! :P
                  A Osmanthus i Sublime Balkiss to bardziej wybory dla mnie niż dla niej :P Ale przyznaję zapachy te są niespotykane i przeurocze :)
                  Dziękuję Wam za cenne wskazówki :*:*:*
    • inga134 Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 31.01.13, 21:13
      Chciałabym kupić perfumy facetowi (wiek 26) na urodziny. Cechy osobowości: stanowczy, z poczuciem humoru, trochę luzak. Nie wiem, które perfumy wziąć pod uwagę. Proszę o poradę.
      • viivii Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 31.01.13, 22:37
        Moim zdaniem jednym z najlepszych wyborów może być coś z Histoires de Parfums albo z Bonda 9.
        Jeśli chodzi o Histoires de Parfums to polecam 1969 który jest bardzo zmysłowy, lub 1725 łagodny i orzeźwiający. Ewentualnie jeszcze 1740 - choć jego początek może trochę zbić z tropu to potem jest na prawdę męski :)
        Z Bondów to na pewno New Haarlem bardzo nowoczesny ;) albo Central Park świeży ale potem zmienia się w trochę cieplejsze nuty.
        W razie gdyby te zapachy nie podobały się ani jemu ani Tobie to daj znać ! Będziemy wybierać do skutku ! :P
        • inga134 Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 01.02.13, 19:41
          Dzięki za pomoc. W przyszłym tygodniu wybieram się do drogerii i sprawdzę te zapachy.
          • viivii Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 02.02.13, 10:19
            Koniecznie daj znać jak Ci się podobały zapachy i co wybrałaś ! :)
        • inga134 Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 06.03.13, 21:27
          Przepraszam, że się tak długo nie odzywałam, ale spędziłam urlop z chorującą córką. Mój wybór padł na Histoires de Parfums 1725. Wg mnie jest rewelacyjny. A obdarowanemu też przypadły do gustu! Dziękuję za pomoc:*
          • viivii Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 06.03.13, 21:46
            hej :) bardzo się cieszę, że perfumy które zaproponowałam przypadły do gustu Tobie i obdarowanemu ;) Teraz tylko mogę życzyć miłego używania jak i dużo zdrowia dla córki :)
            • inga134 Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 06.03.13, 22:47
              Dziękuję:) Jak będę miała jeszcze jakiś problem z zakupem perfum już wiem do kogo się zwrócę:D
              • viivii Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 07.03.13, 23:39
                Polecam się na przyszłość ;)
                • 5aaala Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 03.04.13, 12:35
                  to może i ja poproszę o pomoc, dawno temu kupowałam kenzo (chyba white) już tego nie ma w sklepach, teraz mam versace bright crystal - jest super ale nie trwałe, lubię świeże zapachy takie trochę po ogórek - ważne żeby pachniały, poradzicie coś ?
                  • viivii Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 03.04.13, 14:13
                    Pewnie, że coś poradzimy! Po to tu przecież jesteśmy :)

Na początek The Different Company Osmantus i Sublimee Balkiss tej samej firmy. Oba te zapachy są bardzo świeże, delikatne i subtelne, przy czym Osmantus jest bardziej kruchym i delikatnym zapachem a Sublime Balkiss jest uroczy i zabawny. Przy czym te zapachy trzeba przetestować na sobie bo w zależności od skóry ich długość jest różna.

Keiko Mecheri Hanae to jest ostatnia moja nowość którą odkryłam kilka dni temu. Perfumy kruche ale bardzo kwiatowe które mieszają w sobie zapachy białych kwiatów z jagodami i grejpfrutem. Bardzo kobieca kompozycja.

Histoires de Parfums 2 Virginale to jest zapach najbardziej intensywny z tych wszystkich które tu Ci wymieniłam ale jeśli chcesz na prawdę długo pachnieć a przy tym uwodzić to jest to strzał w dziesiątkę.

Cartier Goutte de Rose to jest nowość która od niedawna jest w perfumeriach. Jest to zapach świeży ale dzięki zapachowi róży. Przy czym ta róża nie jest tu jakaś "Babcina" tylko świeża bo "zerwana prosto z krzaczka" ;) Nie wiem czy akurat lubisz różane zapachy ale myślę że ten warto na sobie przetestować.

Grossmith Golden Chypre przyznaję bez bicia, że jet to najdroższa z propozycji jaką Ci tu przedstawiam ale jeśli tylko będziesz miała okazję to na prawdę warto! Zapach jest obezwładniający ciało i duszę. Genialny.

Nube - Hydrogen, Lithium, Helium, Oxygen to zapachy jeśli jesteś odważna i nie boisz się nowych zapachowych wyzwań. Na samym początku mogą Ci się wydać dziwne ale ich inność przyciąga i elektryzuje. Zresztą nie tylko osobę noszącą ale i odbiorców. Wszystkie z tych 4 są bardzo świeże ale też i różne dlatego przetestuj je sama na sobie.

I teraz coś co nie tylko pachnie ale też świetnie wygląda bo skoro lubisz versace bright crystal a ono ma tak wymyślne opakowanie to na pewno spodobają Ci się

S4P Laawan i Skiroon piękne flakoniki które mają w sobie cudne perfumy. Wybrałam akurat ten dwa bo są najświeższe z całej reszty przy czym Skiroon jest bardziej owocowy.

Kolejne pięknie wyglądające i pachnące to cała seria Alice & Peter tu powiem szczerze nie mam swojego faworyta bo każda z babeczek jest słodka, urocza i świeża!

Wiem, że wypisałam Ci tego sporo ale przynajmniej masz w czym wybierać! :) Teraz najważniejsze to testować i wąchać ;)

I oczywiście daj znać czy znalazłaś coś w tym zestawieniu coś dla siebie!! Bo jeśli nie to będziemy doradzać dalej ;)

• 5aaala Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 03.04.13, 17:34
                      baaaaardzo serdecznie dziękuję ! spisuję to na kartkę i będę próbować w perfumeriach - jestem pewna że coś wybiorę i na pewno dam znać co mam ale to może trochę potrwać, jeszcze raz dziękuję (strasznie się cieszę) - i do zobaczenia
                      • viivii Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 04.04.13, 23:20
                        Cieszę się, że się cieszysz :)
                        Wybrałam te najlepsze z perfum które sama na sobie testowałam i które mi przypadły do gustu. Mam nadzieję, że i Tobie coś z nich się spodoba, no a jeśli nie to tak jak mówiłam będziemy szukać dalej ;)

Powodzenia Ci w testowaniu i dużo cierpliwości w szukaniu ;)
                        Daj koniecznie znać co wybrałaś ! :)
    • comedia_finita Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 19.01.14, 23:07
      Dotąd używałam Dior "Miss Dior" - ale mi się znudziły.
      Szukam godnego następcy.
      Lubię zapachy słodkie, trwałe, z ogonem :)
      Any ideas?
      • ania250317 Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 14.10.17, 11:16
        Miss Dior - Miss Dior Cherie to na pewno zapach, na który warto zwrócić uwagę. Myślę, że fajnym zastępcą byłby również Naomi Campbell - Naomi Nampbell czy Priscilla Presley - Indian Summer. Choć Carachel - Amor Amor także jest godny zainteresowania. Kupuję wiele perfum m.in. Carachel - Amor Amor na zapachowiec.pl i serdecznie polecam tę rozlewnię. Perfumy są trwałe i w atrakcyjnej cenie ;)
    • aniapogo100 Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 04.06.14, 18:18
      może Gucci Flora?
      • ania990 Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 24.07.14, 12:05
        A może jakieś niszowe perfumy? Ja ostatnio dostałem Gerard Ombre - Enigme od koleżanki. Fajny zapach, ale nie wiem czy jest w Polsce.
        • zenonowka Re: Potrzebujesz perfumowej porady? POMOŻEMY! 01.08.14, 01:41
          www.perfumeria-euforia.pl/armani-si-100ml-edp-oryginal-p-921.html
          Ja swojej lubej chcę kupić powyższe tylko te zróżnicowane ceny i oryginalność produktu mnie doprowadza do szału.
          Czy w ten sklep jest godny polecenia ?
          Niby negatywa nie mają, ale: www.opineo.pl/opinie/perfumeria-euforia,neutralne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka