Dodaj do ulubionych

FILMY ze zwierzętami:)

31.12.04, 16:29
Dziś w TVP1 "Lemur zwany Rollo". Polecam zarówno wielbicielom zwierzaków jak
i talentu Johna Clees`a:)
A jakie Wy filmy ze zwierzakami lubicie? Tylko proszę o sympatyczne tutuły
bez traumy w rodzaju "Biały Bim Czarne Ucho"....
Ja polecam również "Garfielda" :)
I wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Obserwuj wątek
    • izunia.m Re: FILMY ze zwierzętami:) 01.01.05, 11:32
      jjjjjjjjesu. kotek, kociaczek kocinka ze shreka 2... miał.... wymiękłam ;)
    • szamaniasty Re: FILMY ze zwierzętami:) 02.01.05, 00:54
      Jeśli chodzi o zwierzątka to bardzo lubię filmy, w których występuje Rick West. :)
      • pejsik Re: FILMY ze zwierzętami:) 02.01.05, 13:10
        no zwierzaki w shreku o... mniam.
        nigdy nie lubilam za to "lassi wroc". oj, jakos ten film mnie wyprowadzal z
        rownowagi. naiwny strasznie i nudny.
        • miss_dronio Re: FILMY ze zwierzętami:) 02.01.05, 20:39
          Tak mówiąc szczerze to ja w ogóle nie lubię filmów z udziałem zwierząt choć
          jestem szaleńczą kinomanka i uwielbiam zwierzęta:)) Bierze się to chyba stąd,
          że zawsze mam wątpliwości czy zwierzakowi się jakaś krzywda w trakcie
          realizacji filmu nie działa.....są jednak wyjątki -np. filmy animowane;)))
          Zwierzęta w filmach, czy w ogóle w sztuce to szeroki temat. Kiedyś z tym
          bezpieczeństwem zwierzaków było różnie -niestety również w polskich filmach -
          niechlubne przyklady to "Pan Wołodyjowski", "Popioły" czy niedokończony film
          Marty Meszeros, w którym pani ta uparła się spalić żywcem kilka
          owiec....eeeee...miałam o tym nie pisać...
          Wracając do tematu -Lessie też nie lubiłam bo się za bardzo o nia martwiłam:)
          Ale jakie filmy ze zwierzętami jeszcze lubicie?:)
          • g.i.jane Re: FILMY ze zwierzętami:) 02.01.05, 23:04
            Mój ulubiony film to komedia amerykańska K-9 z Jamesem Belushim i owczarkiem
            niemieckim K-9. Pies jest genialny. Niestety w końcowych napisach jest
            informacja, że rolę K-9 grał pies policyjny, który wkrótce po nakręceniu filmu
            zginął podczas pracy.
            • aans Re: FILMY ze zwierzętami:) 03.01.05, 09:14
              Nie lubie filmow w ktorych dzieje sie krzywda zwierzakom. Wogole uwazam, ze
              nawet jesli podczas zdjec do filmu nikt nie robi krzywdy zwierzakowi, ze to
              tylko na ekranie tak wyglada, to nie powinno sie robic takich filmow zeby nie
              podsuwac durnym ludziom glupich pomyslow! Zobaczy taki kretyn w filmie ze mozna
              zrobic to czy to i bedzie chcial sprawdzic to na zywo! Brrr
              • aniaa_23 Re: FILMY ze zwierzętami:) 03.01.05, 15:12
                Zgadzam sie z Tobą. Ja widząc w filmie nieprzyjemne sceny ze zwierzetami,
                wiedząc że to film i tak się wzburzam, wzruszam i jeszcze roklejam. Mój chłopak
                juz wie, że natychmiast trzeba lapac za pilota i przełaczać oraz pocieszać, że
                to tylko film (jakos chyba nie dociera to do mnie). A ja biegne przytulać
                mojego zwierza i cieszyc się, że nic mu nie jest.
                • pejsik Re: FILMY ze zwierzętami:) 03.01.05, 18:33
                  byl tai serial - Teqilla i Bonetti czy jakos tak. serial - nieciekawy, ale
                  zawsze podobal mi sie ten pies - taki Garfield w psim wydaniu:)
    • lailani Re: FILMY ze zwierzętami:) 04.01.05, 10:34
      Polecam (gorąco polecam) film "Niepokonany Seabiscuit". Świetnie zrobiony,
      bardzo realistyczny, a przy tym naprawdę piękny. A jeśli komuś będzie mało to
      została niedawno wydana książka pod tym samym tytułem autorstwa Laury
      Hillenbrand.
      • gymnorhina Re: FILMY ze zwierzętami:) 07.01.05, 21:52
        a może by tak listę stworzyć?
        dorzucam "Hidalgo - ocean ognia". Może momentami hollywoodzki, ale historia
        jest prawdziwa, a konie piękne. No i "Zaklinacz koni", jeśli ktoś nie widział.
        • pejsik Re: FILMY ze zwierzętami:) 07.01.05, 22:22
          ja przepraszam z gory, za to co napisze. ale mi sie skojarzylo i niestety to
          wcale niejest smieszne. ale widziaalm dzis program o filmach erotycznych,
          kiedys z discovery nagralam i tam bylo wlasnie o kreceniu filmowtego pokroju ze
          zwierzetai. przeciez to tez powinno byc jakos zakazane...

to bylo tak na marginesie bo jestem swiezo po i jeszcze mnie "nosi"
          • lailani Re: FILMY ze zwierzętami:) 08.01.05, 13:41
            Powinno być zakazane, dla mnie tego typu proceder jest równie obrzydliwy jak
            pedofilia :/ No ale niestety są tacy chorzy ludzie, którzy mają takie chore
            potrzeby. A zwierzęta w większości nie mogą się przed tego typu działalnością
            człowieka obronić. W ogóle jak o tym pomyśle to mnie krew zalewa :/
        • lailani O koniach lub z końmi 08.01.05, 13:38
          -Shergar
          -National Velvet ( dość stary film z E. Taylor i M. Rooney'em w rolach głównych)
          -Simpatico
          -Przygody Black'ego ( serial )
          -Koń imieniem Sylwester
          -Koń mądrzejszy od jeźdźca
          -Cwał
          To na razie tyle, ile pamiętam :)
          • pejsik Re: O koniach lub z końmi 08.01.05, 14:34
            ja mam jakies zboczenie wogole - bajki i filmy ze zwierzetami zawsze mnie
            wzruszaja i przewaznie rycze. a na filmach zwyklych jakos mi sie nie zdarza...
            o, jeszcze byl Bethoven, 3 czesci. i trzecia czesc "i kto to mowi".
      • aladek Re: FILMY ze zwierzętami:) - KONIE 27.10.05, 12:25
        a ja dodalabym jeszcze:
        - "Hidalgo - Ocean ognia" (wspaniale zdjecia i super pokazane relacje kon -
        czlowiek)
        - oczywiscie "Zaklinacz koni" :))
        - "Dogonic marzenia" (film jak film, moglby byc lepiej nakrecony jesli chodzi
        o role ludzkie, ale ma super zdjecia, wystarczy powiedziec, ze producentem jest
        rezyser "Niedzwiadka" - Jean Jaques Annaud, to historia powstania stad dzikich
        koni na pustyni w Namibii)
        - "Czarny rumak"
        gdyby ktos ich szukal - polecam strone www.hippika.pdm-promo.pl
    • maroon Re: FILMY ze zwierzętami:) 09.01.05, 10:53
      Bardzo lubię film "Niedźwiadek" (leciał niedawno w Jedynce albo Dwójce) o
      przyjaźni dorosłego niedźwiedzia i osieroconego niedźwiadka. Wspaniały film.
      • gymnorhina Re: FILMY ze zwierzętami:) 10.01.05, 21:46
        i jeszcze "Duże zwierzę" !!!!!!!
    • eulalija Re: FILMY ze zwierzętami:) 29.10.05, 15:35
      Komisarz Rex ale dwie pierwsze serie, teraz lecąca mnie dobija, pies nadal
      fantastyczny ale dwójka ludzkich bohaterów faaaatalna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka