Dodaj do ulubionych

Jak Wam się podobają nowe reklamy Pedigree?

04.04.05, 13:42
Karma podobno niespecjalna (mój pies zresztą i tak jest na specjalistycznej,
dietetycznej) ale reklamy prasowe cudne! Najfajniejsza jest ta z tarzającym
się psem i "litanią", jakim to pies jest "okropnym" stworzeniem. Wzruszyłam
się...
Obserwuj wątek
    • pierozek_monika Re: Jak Wam się podobają nowe reklamy Pedigree? 04.04.05, 14:02
      nie oglądałam spotów telewizyjnych ale billboardy i reklamy gazetowe są
      fajniutkie
      • morgen_stern Re: Jak Wam się podobają nowe reklamy Pedigree? 04.04.05, 14:04
        Telewizyjnych to i ja nie widziałam :-) Widziałam tylko prasowe.
    • izunia.m Re: Jak Wam się podobają nowe reklamy Pedigree? 04.04.05, 17:46
      no ja się przyznam że pierwszy raz jak widziałam w tivi to mi się łazka
      zakręciła ze wzruszenia...
      ...a na końcu karma i to taka niefajna...
      ale reklama "sercowa"
      • comma Re: Jak Wam się podobają nowe reklamy Pedigree? 04.04.05, 18:09
        Bardzo sympatyczne. Ale karmy jednak nie zmienię :-)
        • albert.flasz Re: Jak Wam się podobają nowe reklamy Pedigree? 05.04.05, 10:44
          Czego Wy chcecie od reklam? Takie już jest ich zadanie: budować markę oraz
          powiększać sprzedaż; "urabiać" klienta oddziaływując przy tym na jego
          podświadomość, często operując skrótami i przekłamaniami (np. masz zgagę - mamy
          dla Ciebie dobry lek zobojętniający - dostaniesz po tym zatwardzenia - mamy
          dobry środek przeczyszczający - a jeśli mimo wszystko dostaniesz hemoroidów -
          mamy dobre piguły także na to!), zahaczającymi czasem wręcz o "pure-nonsens"
          (np. mapa Sahary - amerykański kaktus - spocona szybkobiegaczka - kupujcie
          dezodoranty marki takiejtoatakiej), pokazując rzeczywistość niekoniecznie taką,
          jaka jest tylko taką, jaką wyobraża sobie typowy przedstawiciel docelowej grupy
          klientów... Dla takiego klienta grupy Mars, "Pedigree" jest pokarmem
          championów, polecanym przez najlepszych hodowców, uosobieniem szczęścia dla ich
          pupili, witaminizowaną odżywką, bez której ich pupile po prostu nie mogą się
          obyć, prawidłowo rozwijać (nieraz szlag mnie trafiał, gdy prowadziłem lecznicę
          i słyszałem podobne wypowiedzi MOICH klientów), a także cieszyć się życiem...
          Widocznie tak ma być!:(
          • morgen_stern Re: Jak Wam się podobają nowe reklamy Pedigree? 05.04.05, 12:31
            Ależ Ty chyba nie zrozumiałeś moich intencji - bardzo mnie - i jak widać innym -
            PODOBA się ta reklama! Nie przepadamy tylko za produktem :-)
            • morgen_stern Re: Jak Wam się podobają nowe reklamy Pedigree? 05.04.05, 12:32
              Poza tym z Twojej wypowiedzi wynika, że nie wiesz, o jaką reklamę nam chodzi.
              Są często np. w kolorowych tygodnikach typu Wprost, Polityka czy Newsweek. Jak
              znajdziesz, to zrozumiesz :-)))
              • albert.flasz Re: Jak Wam się podobają nowe reklamy Pedigree? 05.04.05, 12:41
                Chodzi mi o reklamy (te w telewizji, w gazetach, w internecie a także o
                lobbing, sponsoring itp., itd.) w ogóle. Poza tym, wydaje mi się, że forum -
                ogólnodostępne, jak i "prywatne" - jest przede wszystkim miejscem do wymiany
                myśli. Ankiety, badania rynku, promocje itd. można robić gdzie indziej (tyle że
                nie za darmo).
                • morgen_stern Re: Jak Wam się podobają nowe reklamy Pedigree? 05.04.05, 13:20
                  Zaraz, zaraz, sugerujesz mi, że jestem z firmy Pedigree (czy z innej, która
                  wydaje te karmę, bo nawet nie jestem pewna nazwy)? To proszę o przeprosiny za
                  to niesłuszne podejrzenie :-)))
                  A na przyszłość przed napisaniem takiego postu wyszukaj inne posty takiej osoby
                  (w moim przypadku wchodzi jeszcze w grę ramm.stein - wcześniej pisałam pod tym
                  nikiem, ale mi zię znudził :-)))
                  Miłej lektury.
                  Swoja drogą rozbawiłeś mnie :-))))))))
                  • albert.flasz Re: Jak Wam się podobają nowe reklamy Pedigree? 05.04.05, 13:27
                    morgen_stern napisała:

> Swoja drogą rozbawiłeś mnie :-))))))))

Ty mnie nie!
                    pzdr
                    • morgen_stern Re: Jak Wam się podobają nowe reklamy Pedigree? 05.04.05, 13:31
                      Możesz mi łaskawie wytłumaczyć o co Ci chodzi i dlaczego mnie atakujesz? Może
                      ktoś inny rozumie alberta.flasha, bo ja zaczynam się gubić i szczerze przyznam,
                      też mi się już nie chce śmiać.
                      • pierozek_monika Re: Jak Wam się podobajš nowe reklamy Pedigree? 05.04.05, 13:50
                        nie przejmuj się.
                        Założyła? fajny wštek, i w tym co TY piszesz AKURAT nie widzę nic
                        niewła?ciwego.
                        • morgen_stern Re: Jak Wam się podobajš nowe reklamy Pedigree? 05.04.05, 13:53
                          O, dobrze, że jesteś, Moniko, już mi ulżyło :-)))
                          Może to jakaś teoria marketingowego spisku, czy co? :-)))
                          • comma Ja absolutnie nie odebrałam tego jako sondaż 05.04.05, 16:14
                            marketingowy. Nb. w pracy bardzo często dyskutujemy o reklamach, czasami nie
                            pamietając jakiego produktu dotyczą.
    • eulalija Re: Jak Wam się podobają nowe reklamy Pedigree? 05.04.05, 10:09
      Świetne są. A ja i tak muszę zostać przy RC, mojej baby trzustka tego wymaga.
    • narysuj.mi.baranka Re: Jak Wam się podobają nowe reklamy Pedigree? 06.04.05, 19:33
      Wzrusza mnie ta reklama, gdzie mowa o psich marzeniach i psich smutkach i o
      pieskach obronnych i bezbronnych.
      Nawet jesli ktos uzywa innej karmy to taka chwytajaca za serce reklama moze
      zachecic do adopcji i to sie liczy.
      • venus22 Re: Jak Wam się podobają nowe reklamy Pedigree? 08.04.05, 06:18
        a czy ktos jeszcze wierzy w reklamy bo tu nawet dzieci w nie nie wierza no
        chyba ze bardzo male :)

Venus

ps ale niektore sa fajne :)
        jest np taka reklama Fido na telefony komorkowe gdzie wlasciciele sa podobni do
        swoich psich pupilkow czyc nie swietna?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka