Dodaj do ulubionych

Jak rozpoznać czy to będzie mały pimpek?

10.07.05, 18:35
Obiecałam pomoc w znalezieniu pieska znajomej z pracy. To samotna osoba, wiek
ok. 45 lat, miała dwa psy. Najpierw odeszła sunia, potem piesek. To było
trochę temu, i ta pani zapragnęła znów psiego towarzystwa.
Problem w tym, że przy jej warunkach potrzebny jest mały piesek - z dużym
sama sobie nie da rady. No i ona chciałaby nie dorosłego, tylko jeśli to
możliwe, jeszcze szczeniaka. Nie musi być jakiś urodziwy, czy danej rasy - to
nie jest ważne. Ma być mały - wielkości np. ratlerka)
I właśnie: jak rozpoznać, czy piesek na pewno będzie mały? Metoda po
wielkości łapek czasami zawodzi. Jak już będę wiedziała, odwiedzimy w
pierwszej kolejności schronisko, a potem dam ogłoszenie na forum.
Obserwuj wątek
    • mysiam1 Re: Jak rozpoznać czy to będzie mały pimpek? 10.07.05, 19:22
      Słuchaj, Moniko,a nie chciałaby Twoja znajoma Liska?
      O Lisku jest tutaj:

schronisko.com/forum/viewtopic.php?id=132
      On jest malutki i o wiele większy nie będzie. Transport z Wielkopolski dałoby
      się zorganizować, a co to dużo kryć - i piesek, i samo przytulisko jest w
      wielkiej potrzebie... :-(
      • pierozek_monika Re: Jak rozpoznać czy to będzie mały pimpek? 10.07.05, 19:35
        biedny Lisek :(
        jutro w pracy pokażę go pani Małgosi - jest piękny, mały i potrzebujący pomocy.
        Dziękuję.
      • pierozek_monika Re: Jak rozpoznać czy to będzie mały pimpek? 10.07.05, 19:37
        ps - porób trochę zdjęć i daj na ogoszenia zwierzakowe - moze choć niektóre
        znajdą domy :(
        • mysiam1 Re: Jak rozpoznać czy to będzie mały pimpek? 10.07.05, 20:09
          pierozek_monika napisała:

> ps - porób trochę zdjęć i daj na ogoszenia zwierzakowe - moze choć niektóre
          > znajdą domy :(

Moniko, ja pomocą Sycynowi zajmuję się tak bardziej "na odległość", bo głównie
          jestem w schronisku poznańskim, ale są osoby, które zajmują się tam adopcjami i
          w razie czego dam Ci do nich kontakt. Pieski z Sycyna "pojawiają się" ostatnio
          na Dogomanii, na allegro i na kup-sprzedaj, no i Sycyn ma swoje "podforum" na
          forum schroniska poznańskiego oraz galerię psów (wejście z
          sycyn.schronisko.com/ ).
    • izunia.m Re: Jak rozpoznać czy to będzie mały pimpek? 16.07.05, 17:51
      i jak? jest pies? Lisek? inny?
      ciekawam bardzo :) Jeżeli nie lisek (a maleńki jest bardzo...) t może
      wyciągneliście ze schroniska innego...?
      • mysiam1 Re: Jak rozpoznać czy to będzie mały pimpek? 16.07.05, 17:56
        Lisek jest już podobno wstępnie zarezerwowany przez kogoś innego - nie miałam
        żadnych informacji od Moniki, czy jej znajoma jest nim zainteresowana.
        • izunia.m Re: Jak rozpoznać czy to będzie mały pimpek? 16.07.05, 18:27
          mam nadzieję że ta Pani jakiegoś wzięła. I fajnie że Lisek też kogoś ma, taki
          psiak dla jednej osby w małym mieszkanku :)
        • pierozek_monika Re: Jak rozpoznać czy to będzie mały pimpek? 16.07.05, 19:25
          tak, przepraszam Cię mysiam1 za brak informacji, to nie było fair.
          Niżej opisałam decyzję Pani Małgosi.
      • pierozek_monika Re: Jak rozpoznać czy to będzie mały pimpek? 16.07.05, 19:24
        kurcze, przepraszam, że tak długo nie pisałam. Lisek bardzo się spodobał -
        tylko Pani Małgosia przemyślała sprawę i zdecydowała że przygarnie psa po
        wakacjach :(
        Może to i lepiej w sumie.... nie wiem.
        • mysiam1 Re: Jak rozpoznać czy to będzie mały pimpek? 16.07.05, 19:58
          pierozek_monika napisała:

> kurcze, przepraszam, że tak długo nie pisałam. Lisek bardzo się spodobał -
          > tylko Pani Małgosia przemyślała sprawę i zdecydowała że przygarnie psa po
          > wakacjach :(
          > Może to i lepiej w sumie.... nie wiem.

Lisek raczej nie może czekać tak długo, ale jak tylko w tym czasie będą inne
          małe psiaki, dam Ci znać.
          Z drugiej strony dziwię się, że ludzie przygarnięcie psa odkładają na "po
          wakacjach", bo przecież to właśnie teraz mają więcej czasu, żeby go do siebie
          przyzwyczaić...
          • pierozek_monika Re: Jak rozpoznać czy to będzie mały pimpek? 16.07.05, 22:01
            ja też się dziwię. Pani Małgosia najpierw mówiła, ze chce raczej szczeniaka o
            malutkich gabarytach docelowych. Namawiałam ją na pieska takiego więcej niż
            półrocznego, po którym już będzie widać jaki będzie i na dodatek możliwe, że
            naukę czystości będzie miał za sobą.
            Ona chce szczeniaczka.
            Teraz ma wykupione wakacje na kwaterach i martwi się, że taki piesek to może
            być kłopotem dla właścicieli. Ja znowu nie wiem jak to będzie po wakacjach - bo
            o urlop będzie ciężko. Wiem, że ma życzliwych sąsiadów, który pomagali jej przy
            poprzednich dwóch psach, to może nie będzie tak źle. Zobaczymy.

A mój "psowiu" jedzie oczywiście na wakacje z nami :) inaczej być nie może.
            Pozdrawiam
    • aniaber3 Re: Jak rozpoznać czy to będzie mały pimpek? 20.07.05, 17:29
      Może mój piesek. Jest u nas od 1,5 miesiąca, to suczka, teraz będzie miala kolo
      3 miesięcy, wabi się Neska. Znależliśmy ją przy drodze, ktoś się jej pozbyl.
      Chcieliśmy ją zatrzymać ale okazalo się, że moja 2-letnia córka jest alergikiem
      i piesek musi odejść :( choć bardzo nam jej szkoda bo już się do niej
      przywiązaliśmy. Nie jest to rasowy piesek i maleńki tak jak ratlerek też nie
      będzie, ale też nie duży, tak ok 5 kg. Jest koloru "kawy z mlekiem" - stąd jej
      imię :) Aktualnie nie mam zdjęcia , ale jak będę miala to prześlę na e-mail.

tel. 0-41 369-72-42 lub 0 661 088 455
      e-mail : berezowskaanna@wp.pl
      • pierozek_monika Re: Jak rozpoznać czy to będzie mały pimpek? 21.07.05, 08:25
        Nie obiecuję, bo to będzie decyzja Pani Małgosi, i ona może przygarnąć psa
        dopiero po urlopie, czyli dopiero koniec sierpnia (miało być teraz - ale
        zmieniła zdanie).
        Jeśli wtedy będzie jeszcze psinka u Ciebie - przypomnij się. Może akurat.
        Dziękuję.
        • aniaber3 Re: Jak rozpoznać czy to będzie mały pimpek? 21.07.05, 08:54
          Ok. Jeśli Neska do tej pory nie znajdzie wlaściciela to dam znać,jednak nam
          zależy na czasie, chodzi o moją córkę, im dlużej przebywa z psiaczkiem tym dla
          ne gorzej. Jeśli jednak coś by się zmienilo i Pani Malgosia chcialaby pieska
          wcześniej to daj znać na mój e-mail: berezowskaanna@wp.pl
          lub poprostu zadzwoń 0-41 369-72-42 . Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka