firstpoison 08.12.07, 21:52 Witam, mam prośbę do wszystkich posiadaczy zwierząt - piszcie jak nazwaliście swoje zwierzęta i DLACZEGO wybraliście dla nich akurat taką nazwę.Informacje te są mi potrzebne do napisania pracy.Dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kromisia Re: Nazwy naszych zwierząt! 09.12.07, 10:19 To ja zaczynam :) Nasza kotka, to Cessna.....bo mruczy jak motor samolotu na "taxi way". A ze moj nie-maz, to pilot, to imie "spasowalo". Kocurek, to Caracas, jak stolica Wenezueli ( jesli sie nie myle), ale imie "zywcem skopiowane" z filmowego kota. Chociaz udalo nam sie, ze hej, bo Caracas to kaskader i superman w jednym. Kiedys nazwe psa pilatus ( tez samolot) lub cumulus ( chmurka) jesli bedzie puchaty :) Jak widzisz, u nas imiona zwiazane z samolotami i niebem :) Pozdrawiam i powodzenia z praca :) Odpowiedz Link
a_m5 Re: Nazwy naszych zwierząt! 13.12.07, 13:24 mój spaniel ma na imię EPI.. EPI pochodzi od HAPPY (szczęśliwy:), bo on jak jest zadowolony to się cieszy całym ciałem i ogonem strasznie macha :) Odpowiedz Link
jolantas1955 Re: Nazwy naszych zwierząt! 13.12.07, 16:18 Mój pies - Aga. Mąż ją tak nazwał na moją cześć! Tak mam na drugie imię:)) Koty:Najstarsza - protoplastka rodu to Pusia - bo to straszliwie puchaty Pers Jej pierwsza córka - Psota - tak właśnie się od początku zachowywała Druga - Pańcia - czarna dama, miała być Panterka, ale tak sie sktóciło No i najmłodszy syn Psoty - Rambo. Biały ,puchaty, z popielatym berecikiem zachodzącym na jedno oko - stąd imię! Odpowiedz Link
czekoladka90 Re: Nazwy naszych zwierząt! 16.12.07, 23:23 Mój starszy pies - jamnik ma na imię Bruno , ciocia znalazła w kalendarzu i tak zostało .. Imię dla drugiego psa wybierałam sama - Amon dog niemiecki ma imię na cześć boga słońca ... Dostojne , krótkie ,a akurat na historii przerabialiśmy starożytnych bogów :P Odpowiedz Link
aleksandraeva Re: Nazwy naszych zwierząt! 08.02.08, 17:25 Pies Minus-dlaczego-nie wiem Odpowiedz Link
rezurekcja Re: Nazwy naszych zwierząt! 29.02.08, 21:51 Pies Ajax mial imie po Ajaxie Amsterdam. Przyszedl do nas dzien po meczu. Bylam wtedy kibicem pilkarskim. Kot Maurycy - nie wiem, tak wyszlo, spojrzalam na niego i juz byl MAurycy. Kotka Amira - mialam zapotrzebowanie na imie orientalne, amira to ksiezniczka, krolewna po arabsku. A nasza Amireczka byla pelna wdzieku. ZYla w pelnej symbiozie z MAUrycym i przyjazni z Ajaxem Pies Alex jest ze schroniska, imie dostal tam. Odpowiedz Link
genova51 Re: Nazwy naszych zwierząt! 25.06.08, 20:52 jamniczka Nuka - bo usłyszałam na ulicy wołanie na pewna kundelkę i mi się spodobało, golden Samson - imię dostał w hodowli i takie zostało kotek Simba i koteczka Fiona - imiona wybierał 3,5 letni wnuczek Odpowiedz Link
mary4 Re: Nazwy naszych zwierząt! 04.07.08, 14:43 mój pies jamnik Moris- jestem fanka The doors ;-) kot czarny Kacpin (pierwsza wersja Kacper) lub Gadzbin -tak mawiał mąż, tak mi spasowało Kot rudy Tofik - bo przypomina cukierka, Kotka szara w prążki - Felisa - tak mała dama pozdrawiam Odpowiedz Link
iskierka-1 Re: Nazwy naszych zwierząt! 07.07.08, 13:18 Mój pies ma na imię November - w listopadzie wzięliśmy go ze schroniska Bardzo prosty skrót do wołania: Novi Kociak mój ma na imię Misza - Masza (to rosyjski niebieski) więc uznaliśmy że imię musi mieć z pochodzenia :) przez pierwsze dwa tygodnie wszystko wskazywało na to,że jest chłopcem więc był Miszą, po 2 tygodniach jednak weterynarz rozwiał nasze wyobrażenie i okazało się że to laska- stąd więc imię Masza :) Odpowiedz Link
alex74 Re: Nazwy naszych zwierząt! 14.10.08, 08:49 Witam mój psiak bolończyk ma na imię Baksik bo jest sprytny jak ten Baksik co ukradł kase i wyjechał , a kotka to Arnika bo tak ma w rodowodzie jak ją kupilismy i zostało bo mi się podoba:) Odpowiedz Link
agnieszkagorska Re: Nazwy naszych zwierząt! 20.01.09, 17:20 Mój pies to mieszaka pudla z yorkiem i wabi się OLO mąż go tak nazwał żeby nasz 2.5 letni syn mógł go wołać Odpowiedz Link
nelly87 Re: Nazwy naszych zwierząt! 22.01.09, 23:39 Moja kotka Lilka, postanowilam ze moja wymarzona kotka bedzie tak miala na imie na dlugo zanim trafila w moje rece ;) Odpowiedz Link
moonalisa Re: Nazwy naszych zwierząt! 23.01.09, 15:26 Baton_maly ,czekoladowy mix basseta z corgi,słodki wesołek Szogun-dostojny,grożny ,wielki owczarek niemiecki Rokita-sredni,podpalany jak pinczer skoczny,pojętny zawadiaka Fiona-labradorka czekoladowa-radosna,dobra,lekko tłustawa Bajka-Piękna,słodka,spolegliwa cocerk spanielka, o manierach i wygladzie księżniczki Bajt- kremowy terierek,skoczny,wesoly szorstkowłosy psiak Odpowiedz Link
mojulubieniec Re: Nazwy naszych zwierząt! 28.01.09, 20:56 Moja siostra miala kiedys psa nazywalem go 'Pies' (takie imie bez imienia, inni oczywiscie nazywali go inaczej, ale juz nie pamietam jak :) , aktualnie mam teraz kota i ma imie takie same tzn: 'Kot' :) Odpowiedz Link
rudy_kot1 Re: Nazwy naszych zwierząt! 25.06.09, 11:20 mój owczarek niemiecki to Dexter :) z serialu o psychopatycznym policjancie - mordercy co to nie dało się go nie lubić bo likwidował "ludzkie chwasty" - na pewno znacie :) Odpowiedz Link
super-kinia Re: Nazwy naszych zwierząt! 27.06.09, 23:03 Kinga to moja kocica jest dostojna,szyrkletowa o dużych zielonych oczach i stwierdziłam że to imię jej będzie pasowało lubię jak zwierzęta mają ludzkie imiona,rudy kocur ma na imie Tofino ,a to ze względu na umaszczenie chociaż pierwsza wersja to Cynamon,a mój foksterier krótkowłosy to Astuś zdrobniale a nie zdrobniale to Aster i pasuje do jego charakterku. Odpowiedz Link
karra-mia Re: Nazwy naszych zwierząt! 04.07.09, 22:15 moja godenka ma Cherie, bo tak na mnie spojrzała z miłością, ze inaczej nie można było nazwać tej ślicznotki Odpowiedz Link