Dodaj do ulubionych

Ogrzewanie na pietrze ledwo dziala

22.06.13, 18:10
W imieniu tesciow poszukuje porady na temat ogrzewania. Maja oni duzy 3 poziomowy dom gdzie ogrzewanie dziala dobrze na parterze a na pietrze (w zasadzie tylko w salonie) tak nie jest.
Na pietrze w jednej sypialni kaloryfery grzeja dobrze a w salonie obok nie. Te dwa pokoje nie byly polaczone tymi samymi poziomymi rurami ale po pewnym czasie rura grzewcza zostala poprowadzona od kaloryfera w sypialni zdluz sciany do salonu ale mimo to nie dalo to zadnego efektu.
Wiem ze wszystko jest polaczone do tego samego pieca. Wiem rowniez ze jest to stary system i wiekszosc kaloryferow zostala zakupiona ponad 20 lat temu. Kaloryfer w salonie jest wyjatkiem od reguly jako ze jest to kaloryfer plytkowy i zostal kupiony pozniej po wykonczeniu pietra.
Zapewne wiekszosc z czytajacych ten post juz zauwazyla ze nie znam sie na takich istalacjach i pewnie nie napisalem kilku niezbednych do pomomy informacji wiec dajcie znac co trzeba to sie dowiem i dopisze.
Nie mam bezposredniego kontaktu z tesciami jako ze mieszkam daleko od nich ale jak bedzie trzeba to postaram sie dowiedziec co trzeba.
Prosze o pomoc jako ze oni juz wiele kombinowali i teraz chca poprowadzic rury ktore ida w scianie na zewnatrz w nadziei ze to pomoze. Mysle ze to zly pomysl wiazacy sie ze sporymi kosztami, psujacy wizerunek pomieszczen i nie gwarantujacy efektow.
Z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • rkkrakow Re: Ogrzewanie na pietrze ledwo dziala 10.02.14, 21:53
      a moze moce grzewcze sa rozne i kaloryfer przy takiej temperaturze jaka wychodzi z pieca po prostu nie bedzie dawal wiecej ciepla? A probowaliscie z jakimkowliek innym z duza moca?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka