Dodaj do ulubionych

niskie ciśnienie na piecu gazowym-zimne kaloryfery

05.10.13, 17:33
Witam
Chciałam dziś włączyć ogrzewanie i niestety mam problem. Włączyłam piec gazowy JUNKERS ZW/ZS 20KE: i tak 2 kaloryfery są gorące 2 lekko ciepłe a łazienkowy gorący u dołu zimny u góry (wszystkie już odpowietrzałam,z łazienkowego jako jednego nie zaczęła kapać woda po syknięciu). Zauwazyłam, że na piecu jest bardzo niskie ciśnienie. Jak je zwiększyć, jako dolać wody do pieca? Czy może to ciśnienie samo wzrośnie? Czy dolanie wody wystarczy żeby kaloryfery były cieplejsze? Podsyłam zdjęcie zaworów pod piecem i błagam o pomoc bo zamarzam. Jestem laikiem nie kumam tego co jest w instrukcji, proszę o wskazanie ewentualnych zaworów które powinnam odkręcić zeby zwiększyć ciśnienie w piecu (widzę tylko 2 czarny z lewej i czerwony z prawej) .Bardzo dziękuję static.pokazywarka.pl/i/2350213/383123.jpg
Obserwuj wątek
    • rafalcichocki Re: niskie ciśnienie na piecu gazowym-zimne kalor 05.11.13, 09:18
      Witam,
      W sprawie tego problemu polecam kontakt z jednym z autoryzowanych serwisantów marki Junkers. Serwisant na pewno wykryje przyczynę tej usterki i pomoże ją naprawić. Wyszukiwarkę instalatorów znajdzie Pan na stronie www.junkers.pl. Można również zadzwonić pod ogólnopolski numer serwisowy marki Junkers: 801 300 810.
      Pozdrawiam,

Rafał Cichocki

Konsultant Junkers
      • martika0 Re: niskie ciśnienie na piecu gazowym-zimne kalor 05.11.13, 17:09
        potrafię znależć namiar do serwisu, który w tym wypadku okazał sie całkowicie zbędny. Bo wystarczyło dolać wody do pieca. Jasne serwisant wpadnie, doleje wody i skasuje 150zł.
        • neonerka7 Re: co ma niskie ciśn do zim kaloryferów? 14.11.13, 18:25
          Dokładnie za odkrecenie śróbki na kilkanaście sekund 150 zł, Też tak bym chciała zarabiać, cwaniaczki. Czy jak dolałaś tej wody do kaloryfery zrobiły się ciepłe?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka