Dodaj do ulubionych

kocioł gazowy skąd taka różnica w cenach

17.11.14, 13:21
Witam
Posiadam stary kocioł gazowy dwufunkcyjny który trzeba wymienić. Pytanie na jaki. Nie chę kondensata bo kaloryfery stare i dom niewielki. Rozmawiałem z lokalnym fachurą od kotłów i oferuje mi saunier duval c 25 e za 4900 -razem z montażem 5200 po zniżkach . Problem w tym że w necie jak i w stacjonarnym sklepie taki piec mogę kupić za 2300 a nie za 4900. Poza tym facet w sklepie powiedział że lepszy od tego pieca jest Junkers ZW14-2 DV KE23 który mi sprzeda i założy za jakies 2600- 2700 . Inna opcja vaillant atmo tec plus vuw 200-5 który za jakieś 3100 -3200 jest u mnie na ścianie i grzeje. Pytam o co tutaj chodzi? Na stronie saunier duval jest faktycznie cennik i tam cena 4900. Komu wierzyć ... Ten tani sklep to poważany sklep stacjonarny w miescie. Mozę jakies porady.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • hamakowa Re: kocioł gazowy skąd taka różnica w cenach 30.01.15, 12:41
      A ja polecam lekturę bloga De Dietrich. Tam jest mnóstwo ciekawych informacji na ten temat: blog.dedietrich.pl/
    • anna3mak Re: kocioł gazowy skąd taka różnica w cenach 23.04.15, 14:44
      Na pewno chcesz kocioł gazowy? Nie lepiej pompę ciepła? Ale w sumie... Sam zdecyduj...
      Na instaltechnik.pl/poradnik/rozdzial-i-ogrzewanie-zrodlo-ciepla/ znajduje się poradnik o instalacjach grzewczych. Dowiesz się stamtąd co będzie dla Ciebie najlepsze.
    • bejoc123 Re: kocioł gazowy skąd taka różnica w cenach 15.09.15, 03:40
      W Castoramie Kraków widziałem kocioł Termet jednofunkcyjny kondesacyjny z zasobnikiem za 3000 złotych
    • rafalcichocki Re: kocioł gazowy skąd taka różnica w cenach 02.01.17, 11:27
      arti321 napisał:

> Witam
      > Posiadam stary kocioł gazowy dwufunkcyjny który trzeba wymienić. Pytanie na jak
      > i. Nie chę kondensata bo kaloryfery stare i dom niewielki. Rozmawiałem z lokal
      > nym fachurą od kotłów i oferuje mi saunier duval c 25 e za 4900 -razem z monta
      > żem 5200 po zniżkach . Problem w tym że w necie jak i w stacjonarnym sklepie ta
      > ki piec mogę kupić za 2300 a nie za 4900. Poza tym facet w sklepie powiedział ż
      > e lepszy od tego pieca jest Junkers ZW14-2 DV KE23 który mi sprzeda i założy z
      > a jakies 2600- 2700 . Inna opcja vaillant atmo tec plus vuw 200-5 który za jaki
      > eś 3100 -3200 jest u mnie na ścianie i grzeje. Pytam o co tutaj chodzi? Na stro
      > nie saunier duval jest faktycznie cennik i tam cena 4900. Komu wierzyć ... Ten
      > tani sklep to poważany sklep stacjonarny w miescie. Mozę jakies porady.
      > Pozdrawiam

Witam,

Ceny kotłów marki Junkers oraz wszystkich pozostałych produktów dostępne są w oficjalnym cenniku zamieszczonym na stronie internetowej: www.junkers.pl/materialy/cennik.html
      Kotły kondensacyjne mogą pracować z każdym rodzajem instalacji, lecz najwyższą sprawność osiągają przy współpracy z ogrzewaniem podłogowym lub grzejnikowym zaprojektowanym na pracę w obniżonych parametrach.
      Obniżenie temperatury zasilania powoduje obniżenie temperatury powrotu czynnika roboczego z instalacji centralnego ogrzewania, co ma wpływ na temperaturę spalin. To z kolei powoduje zwiększenie sprawności kotła kondensacyjnego poprzez odzysk ciepła podczas wkroplenia się pary wodnej znajdującej się w spalinach.
      W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o kotłach kondensacyjnych marki Junkers z rodziny Cerapur zachęcam do odwiedzenia strony internetowej: www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/.
      Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.
      Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka