Dodaj do ulubionych

Jak ogrzać - nie dopuścić do zamarzania domek jedn

19.10.15, 16:39
Witam.
Mam do Was fachowców prośbę o poradę.
Zakupiłem niewielki domek na wsi. 65m2 w jednym poziomie. Zrobiłem kompletny remont : wylewka podłogi + styropian 5+5cm, na zewnątrz elewacja 10cm styropian, okna starego typu plastiki (już były) , podwieszany sufit ( 15cm wełna od środka i 15cm wyłożona na strychu - strych nieadoptowany, dach blaszany).
Porobiłem wszelkie remonty , domek ma słuzyć jako letnie mieszkanie + czasami wiosna , jesień , sporadycznie zima. Nie chciałbym żeby mróz i duże wahania temepratur zniszczyły wnętrze (panele podłogowe, płyty GK łazienka etc.
Myśłałem o zastosowaniu kotła dwufunkcyjnego i ustawieniu go w zimie na minimalną temperaturę na plusie , tj. + 3 + 7 stopni celsjusza.
Jakie może być miesięczne średnie zużycie gazu przy tak nisko ustawionej temperaturze ? Czy może macie jakieś inne propozycje dotyczące ogrzania takiego domku - nikt tam nie mieszka w zimie i nie ma możliwości czestszego niż raz na tydzień bywania w tymże przybytku.

Proszę serdecznie o poradę ?

Dziękuję
Obserwuj wątek
    • sandra550 Re: Jak ogrzać - nie dopuścić do zamarzania domek 13.06.16, 11:24
      Warto zaopatrzyć się w urządzenia grzewcze firmy Galmet :) Oferują dobrej jakości sprzęt. Dodatkowo, teraz organizują konkurs, w którym do wygrania jest nowoczesny system grzewczy dla szkoły, która zdobędzie najwięcej głosów :)
      www.cieplozklasa.pl/glosuj
      Na tej stronie możecie głosować :) Przy okazji, za udział w głosowaniu możecie zgarnąć Power Banka dla siebie!
    • rudaaa999 Re: Jak ogrzać - nie dopuścić do zamarzania domek 30.06.16, 15:09
      my swój dom ogrzewamy gazem z Amerigas i nie płacimy dużo. Mamy dom 110m2. Najlepiej skontaktuj się z dostawcą i będziesz wiedzieć ile będzie w Twoim przypadku +/-
    • alegia Re: Jak ogrzać - nie dopuścić do zamarzania domek 20.07.16, 21:33
      to już lepiej zainwestowac w kocioł grzewczy. Tak jak my w domku, drewna dużo więc kupiliśmy kocioł Witkowski. Ma duże drzwiczki , spokojnie dokładam drzewo, a tu u nas go nie brakuje. Szary kolor- więc się nie brudzi, wydajny, solidny, no i prosty w obsłudze. To mnie przekonało i ich indywidualne podejście do klienta., Doradzili, przywieźli i zamontowali.www.kotly-witkowski.pl/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka