andabka 20.11.04, 14:18 Tak się zastanawiam czy absolwenci LO w Szczytnie odwiedzają forum gazeta.pl. Odezwijcie się!!!!!!!!!!!!!! Aha, jestem absolwentką roku 1995 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mati_77 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 20.11.04, 18:31 To nie jest glupi pomysl, ja skonczylem w 1996! Pozdrawiam, jeszcze nas troche sie zbierze i moze jakis zlocik, co? Odpowiedz Link
andabka Re: a może tak forum absolwentów LO??? 21.11.04, 17:10 Co do zlotu to jak najbardziej. Tylko jak na razie mamy 2 osoby :) Zatem cierpliwości :) Odpowiedz Link
kingae Re: a może tak forum absolwentów LO??? 14.06.07, 21:08 hej szkoda ze tak mało ludzi zaglada na to forum. ja tez skonczyłam LO w 2000r. byłam w klasie E może tak ktos sie znajdzie z maojej ekipy bo widze ze obecnie króluje F pozdrawiam wszystkich byłych licealistów Odpowiedz Link
mati_77 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 22.11.04, 07:53 Nie no znajdzie sie wiecej osob, trzeba czasu i cierpliwosci. Poza tym skoro konczylas ogolniak ro przede mna to musielismy sie znac, chociazby z widzenia. Ja konczylem "A" klase. Odpowiedz Link
andabka Re: a może tak forum absolwentów LO??? 22.11.04, 17:24 Z widzenia na pewno się znamy :) Mam dobrą pamięć wzrokową. Całe 4 lata byłam w klasie "D". W zasadzie opuściłam już dawno Szczytno i bywam tam tylko co jakiś czas, ale na forum zaczęłam zaglądać :) Chyba mamy już zimę :) Odpowiedz Link
mati_77 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 22.11.04, 19:54 hm, wiec jakas wymiana fotek? Ja poki co w Szczytnie. Raz sobie chwale innym razem marudze. W sumie zalozylem to forum dlatego iz nie bylo nic o Szczytnie. A nasze miasto jest tego warte. Pozdrawiam Odpowiedz Link
andabka Re: a może tak forum absolwentów LO??? 23.11.04, 12:11 wymiana fotek??? myślisz że po TYLU latach można się rozpoznać??? :) umieścimy je na forum z dopiskiem czy ktoś nas zna :) A tak poważnie to chyba mamy całkiem prywatne forum :)chyba naprawdę nikt tu nie zagląda Pozdrawiam Odpowiedz Link
mati_77 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 23.11.04, 12:23 Rzeczywiscie chyba prywatne sie zrobilo to forum. Moze ludzie nie ufaj Michnikowi i nie zagladaja na strony gazety. Odpowiedz Link
mati_77 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 23.11.04, 12:24 zawsze mozesz skrobnac maila, dodajac do mojego nicka gazeta.pl Odpowiedz Link
xyz250 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 04.03.05, 21:33 to bardzo ciekawe...rowniez bylem w klasie "d" i lo skonczylem w 1995...musimy sie zatem znac i to nie tylko z widzenia Odpowiedz Link
carolina80 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 19.12.04, 18:24 Pozwolę sobie dołączyć do Waszych pogaduszek. Ja skończyłam ogólniak w 1999 r, a forum absolwentów to świetny pomysł, byleby więcej osób je odkryło! Odpowiedz Link
mati_77 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 20.12.04, 23:08 wiec teoretycznie powinnismy sie widziec, chocazby przez rok... Odpowiedz Link
quenten Re: a może tak forum absolwentów LO??? 21.12.04, 10:44 JA nie uczylam sie w LO - prosze nie uprawiac monopolu:P Odpowiedz Link
carolina80 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 29.12.04, 01:14 teoretycznie masz racje, ale szczerze mowiac watpie, ze sie pamietamy... chociaz kto wie? Odpowiedz Link
mati_77 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 30.12.04, 07:32 To wystraczy sie chyba sobie przypomniec, prawda? Chociaz szczerze mowiac w ogolniaku na mlodsze klasy spogladalo sie i interesowalo nimi tylko z jednego powodu - laski! Tylko wtedy jakies zaintersowanie sie przejawialo. Ale tak bylo odkad pamietam podejzewam, ze terasz tez tak jest. Chociaz gdy bylem tam ostatnio przed swietami to jakos juz jest inaczej. Przede wszytstkim halas. My tez tak krzyczelismy? Stoi sobie "mlodziez" przed szkola i pali papierochy - NIE DOPOMYSLENIA! Na korytarzu jak przechodzi jakis nauczyciel to nawet nog pod siebie nie podciagna zeby przepuscic te pedagogiczna istote, i co mnie zszokowalo na maksa - PRZEKLENSTWA. Ja tez czasem przeklinam ale nie tak ze stoja gowniarze w dwoch roznych katach korytarza i krzycza cos do siebie, za przecinki uzywajac slow na K i Ch - swiat schodzi na psy... Odpowiedz Link
angor1 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 04.01.05, 20:08 Swiat schodzi na psy i z tego co słyszałam od obecnych uczniów to i NASZ ogólniak - niestety. Ja już dawno w nim nie byłam (skończyłam go w 1995), ale to fajnie "pogadać" z ludźmi, którzy pamiętają jego ŚWIETNOŚĆ! Dlatego cieszę się, że coś się ruszyło - zaglądałam tu od pewnego czasu - i pozwolę sobie na przyłączenie. Może kogoś znam bardziej niż innych!? Kto to wie!? Odpowiedz Link
carolina80 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 20.01.05, 16:57 Witam ponownie, po dlugim okresie nieobecnosci!!! chyba musze dodac te forum do ulubionych, bo przyznam sie, ze po prostu o nim zapominam! Mati, Wy sie rozgladaliscie za laskami, a my z utesknieniem patrzylysmy na starszych chlopcow! taka kolej rzeczy. Jesli chodzi o mlodziez to mysle, ze to nie tylko kwetsia naszego ogolniaka, to chyba ogolnopolski problem... :( Jestem jeszcze bardziej przerazona widzac jacy ludzie trafiaja do niektorych prywatnych wyzszych uczelni, ale to juz inna bajka! Odpowiedz Link
mati_77 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 20.01.05, 17:06 W prywatnyvh uczelniach liczy sie wylacznie pieniadz. Sam skonczylem UWM, uczelnia moze nie z tych na samej gorze, ale najgorsza nie jest. Niestety w zawodzie nie pracuje, a moze i stewty bo to co robie teraz bardziej mi odpowiada niz to co studiowalem, a jak starczy kasy to w pazdzierniku zaczne wlasnie podyplomowke w moim zawodzie. I druga sprawa, jezli uczelnia prywatna to naprawde ta z wyzszej polki, mam kolege ktory pracuje w pewnej duzej firmie i odpowiada za nabor mlodych, ci po prywatnych typu Pultusk, nie maja szans. Odopwiadaja w przedbiegach. Carolina, wiec na pewno sie nie widzielismy? Zainteresowania nasze lacza sie... :-) Odpowiedz Link
carolina80 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 21.01.05, 14:55 wiec kto wie?... mhm... Pultusk mówisz, wyobraz sobie, że w tym roku, wlasnie tam sie obronilam i szczerze Ci powiem, ze nauki polityczne sa na wysokim poziomie! Kadra niemal cala z UW, zajecia z profesorami, ktorych studenci UW na oczy nie widza, bo maja zajecia z asystentami. Studia dzienne wymagaly naprawde duzego zaangazowania. Ludzie ktorzy znalezli sie przez przypadek, albo zrezygnowali, albo przeniesli sie na zaoczne... tam faktycznie ludzie przerozni. Sama na ostatnim roku - w zwiazku z tym, ze zaczelam pracowac - przenioslam sie na zaoczne. Niekiedy zastanawialma sie jak co niektorzy zdali mature i doszli do V roku. Szkoda, ze na rozmowach kwalifikacyjnych czesto pracodawcy nie kieruja sie faktycznymi umiejetnosciami i wiedza, tylko na podstawie takich "ancymonkow" ksztaltuja opinie o wszytskich studentach. Jako ciekawostke powiem Ci jeszcze, ze moj kolega po licencjacie stwierdzil ze przeniesie do Olsztyna, bo chce miec dyplom uniwersytecki. Potem niejednokrotnie narzekal na poziom zajec na UWM. Ile ludzi tyle opinii Odpowiedz Link
carolina80 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 21.01.05, 15:02 ufff troszke sie rozpisalam no i niekoniecznie na temat zwiazany z watkiem, za co wszytskich forumowiczow przepraszam! Odpowiedz Link
mati_77 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 21.01.05, 15:50 Nie przepraszaj, to jest forum. Poza tym tak jak mowisz ile ludzi tyle opinii. Odpowiedz Link
carolina80 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 21.01.05, 18:53 przepraszalam, za to ze odbieglam od tematu tego watku... sama sie wkurzam, gdy ktos za bardzo zbacza z tematu, tymczasem sama to robie;) Odpowiedz Link
meinz Re: a może tak forum absolwentów LO??? 23.02.05, 23:28 Witam wszystkich! Jestem nowy na tym forum i jest to mój pierwszy post. Coś mi się wydaję że jestem w towarzystwie najmłodszy - ja skończyłem przygodę z Sobieskim w 2001 roku (rocznik '82). Od tamtego czasu zajrzałem do starej szkoły może 5 razy (licząc odwiedziny w internacie w którym mieszkałem 4 lata). Ale sentyment do tego miejsca czuję coraz większy. Ciężko jest zapomnieć lekcje u Bladej albo u Malutkiej. U tej drugiej lekcje były nieziemskie! Nie wiem jak w waszym przypadku ale czasy ogólniaka były jak dotąd najlepszym okresem w moim życiu. Studia to 1/500 tego co działo się w ogólniaku(+internat). Przede wszystkim ludzie!! Może miałem szczeście ale trafiłem na "awangardowych" w dobrym tego słowa znaczeniu. Gdy wy byliście odwiedzić ogólniak po latach to pewnie ja byłem w tym tłumie rozwrzeszczanej młodzieży. Ja miałem zresztą podobne zdanie gdy odwiedziłem szkołę po maturze. O ogólniaku nauczycielach internacie mógłbym rozmawiać godzinami. Ale narazie musze zwolnić kompa bo znajomi oglądają filma:-). Pozdrawiam Sobiechów!! Odpowiedz Link
stan61 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 24.02.05, 21:01 andabka napisała: > Tak się zastanawiam czy absolwenci LO w Szczytnie odwiedzają forum gazeta.pl. > Odezwijcie się!!!!!!!!!!!!!! > Aha, jestem absolwentką roku 1995 Pozdrawia absolwentów bardzo dawny absolwemt bo rocznik maturalny 1960.(Jeszcze szkoła była w starym budynku nad jeziorem.) Chętnie bym porozmawiał z kimś z rówieśników ale niekoniecznie. Od 1969r. mieszkam na zachodzie Polski.Studia ukończyłem w Olsztynie.Niewiele wiem o losach moich koleżanek i kolegów ale Szczytno zawsze wspominam z sentymentem.W tym mieście spedziłem młodość i pamietam to miasto jakim było niedługo po wojnie.Mój adres emailowy na onecie to stacho6@op.pl.Moze odezwie sie ktoś z moich dawnych koleżanek i kolegów.Staram sie na bieżąco uzyskiwać informacje o Szczytnie. Dzięki internetowi stało sie to mozliwe. Przekazuje pozdrowienia Stanisław S. Odpowiedz Link
xyz250 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 04.03.05, 21:31 tak sie uroczo sklada, ze tez jestem absolwentem lo w szczytnie. podobnie jak Ty, skonczynczylem te szkole w 1995. nie jest wiec wykluczone, ze sie znamy, przynajmniej z widzenia... Odpowiedz Link
andabka Re: a może tak forum absolwentów LO??? 07.03.05, 09:26 Z widzenie pewnie tak :) tym bardziej, że ten sam rocznik. Ja z klasy "d" Odpowiedz Link
uglybert Re: a może tak forum absolwentów LO??? 07.03.05, 10:30 witam absolwentow ogolca :) ja konczylem w 1990 roku :) wiem ze ludzie tak dlugo nie zyja ale moze uchowaly sie jeszcze jakies dinozaury oprocz mnie :) pozdrowka :) Odpowiedz Link
sylwusia1973 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 23.10.05, 00:02 Cześć. Ja skończyłam w 1992r. Byłam w C u Grada. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mati_77 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 23.10.05, 13:02 Ty skonczylas, ja zaczalem w 92 r. A chemia u Grada jest teraz ciekawym wspomnieniem. Odpowiedz Link
monika2810 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 27.01.06, 09:19 Czesc.Tez konczylam w 1990.Bylam w biologiczno-chemicznej. Moze jest ktos jeszcze? Odpowiedz Link
meinz Re: a może tak forum absolwentów LO??? 09.11.05, 20:57 kto jest dyrektorem w Sobieskim? Jak mu tam Karczewski? Tak się nazywał mój dyro i bardzo go lubiłem ktoś wie czy jeszcze siedzi na stołku dyrektorskim? Odpowiedz Link
mati_77 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 09.11.05, 21:10 Nadal siedzi ten sam Pan i kurczowo trzyma się stołka. To był też mój dyrektor. Odpowiedz Link
j_b2 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 11.01.06, 19:39 hi. Ja jestem absolwentką 1998r mój mąż również:) Odpowiedz Link
mokika2 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 04.02.06, 22:13 Świetny pomysł, jestem absolwentką roku 1995. Co prawda chodziłam do L.Zawodowego Obecnie nie mieszkam w szczytnie ale zawsze z chęcią wracam. Pozdrawiam wszystkich znajomych i nieznajomych. Dobrze że przyszło nam życ w czasach internetu i komunikacja nie jest już takim problemem. Odpowiedz Link
der_weyden Re: a może tak forum absolwentów LO??? 05.05.06, 14:41 Haj!! Kończyłem "ogólca" w 2000 roku. I jestem wychowankiem Paweli, Rudej, Bladej, Malutkiej i Poniata. Sama śmietanka!! :) Nie byłem nigdy grzecznym chłopcem (to mi pozostało), więc spodziewam się, że większość kadry profesorskiej świetnie mnie pamięta. Niektórzy absolwenci na pewno też :] Pozdro!! Odpowiedz Link
make_a_wish Re: a może tak forum absolwentów LO??? 19.05.06, 17:37 ja jestem tegoroczną absolwentką ;) ('87) tak tu czytam i zastanawiam sie kim jest (byla) Malutka? Odpowiedz Link
olaso3 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 13.06.06, 08:51 Hej hej, ja też po tej szkole :) Skończyłam w 1999, chodziłam do e. Jest nas coraz więcej :) Odpowiedz Link
kozafa Re: a może tak forum absolwentów LO??? 04.07.06, 23:50 Witam, ja również jestem absolwentką LO. Chodziłam do mat-fiz. Skończyłam w 2002r. Z sentymentem wspominam te czasy..:) Pozdrawiam wszystkich absolwentów Sobieskiego Odpowiedz Link
carolina80 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 20.07.06, 17:31 no proszę - ja też jestem absolwentką z '99 i chodziłam do klasy f Odpowiedz Link
umywalka_pentagonalna Re: a może tak forum absolwentów LO??? 22.07.06, 21:12 Właśnie znalazłam to forum. Skończyłam LO w Szczytnie w 1998r. (klasa c). Prawie nikogo od matury z mojej klasy nie widziałam, a szkołę odwiedziłam od tamtej pory tylko raz i to podczas wakacji. Fajnie byłoby nawiązać kontakt z kimś z mojego rocznika, może nawet z kimś z mojej dawnej klasy! Ktoś wyżej pisze że też skończył w 98, ale post jest ze stycznia więc autor być może już do wątku nie zajrzy.. Pozdrawiam wszystkich absolwentów :) Odpowiedz Link
witoldo125 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 18.09.06, 20:49 Pisałem trochę o waszej szkole. A może ktoś pomoże mi uzupełnić dane? szczytno-witoldo.eblog.pl/comment.php?id_notki=772477 Odpowiedz Link
zwiru01 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 27.10.06, 23:50 Ja z kolei mialem okazje zdawac mature 2000, chodzilem do klasy F a przewijajaca sie kilka watkow wstecz Malutka byla moja wychowawczynia...Jak dla mnie czasy LO to najpiekniejszy okres mojego zycia, nigdy nie zapomne tych ludzi ktorych poznalem ani chwil jakie dane mi bylo przezyc. Jasne ze czasem bylo nie wesolo i sytuacje podbramkowe napsuly mi troche krwi ale lekcje np. z prof. Sarbiewskim wszystko rekompensowaly. Kadra tego liceum to ogolnie plejada gwiazd Blada, Ruda, Kaszana, Kiwak, Pawela...o tych ludziach bedzie sie mowilo przynajmniej z dekade :) Pozdrawiam wszystkich absolwentow. PS. przepraszam za brak polskich znakow ale list pisany jest zza oceanu a nie posiadam tu polskojezycznego windowsa... Odpowiedz Link
zosiaczek25 Zwiru! To Ty? 18.03.07, 17:10 Sie ma. Kurde, troche pozno odpowiadam. Pewnie juz tego nie czytasz. Bylismy w tej samej klasie. Pamietasz mnie jeszcze? Zosia. Ja tez mieszkam teraz zagranica. Niedlugo wychodze za maz. Czas leci. Malutka widzialam jakis czas temu, jak bylam w Polsce. Przechodzila kolo mnie i caly czas milam wrazenie, ze znam ta babke skads. Dopiero po dlugim czasie, doszlam do tego, ze to przeciez nasza kochana wychowawczyni byla. Co to nalog robi z czlowiekiem. Odpowiedz Link
zosiaczek25 matura 2000. Czazbym tu byla najmlodsza? 18.03.07, 17:15 Tak sobie pare watkow przeczytalam i wyglada na to, ze jestem tu najmlodsza... LO wspominam bardzo milo. Jedne z najfajniejszych lat mojego zycia. Szkoda tylko, ze ludzie jakos sie rozeszli. Z mojej klasy- "F" nie mam kontaktu juz z nikim. A moze ktos to czyta? Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczow, ktorzy zdawali mature w 2000 roku. Odpowiedz Link
zwiru01 Siemasz Zosia! 01.05.07, 12:44 Wlasnym oczom nie moglem uwierzyć jak zobaczylem Twoj post...Wyslalem Ci wiadomość na maila - tego z gazeta.pl. Pozdrawiam i czekam na jakieś info. Odpowiedz Link
zosiaczek25 Re: Siemasz Zosia! 02.05.07, 13:09 Czeeeesc! Juz myslalam, ze nie korzystasz z poczty, alebo tu nie zagladasz. Dzieki za wiadomosc! Pozdro! Odpowiedz Link
zwiru01 Re: Siemasz Zosia! 03.05.07, 07:57 He, he... świat jednak jest mały. Powaga - nawet nie przypuszczalem, że uda mi sie złapać kontakt z kimś z LO. Dotarł do Ciebie ten mail? Tam zapisalem numer mojego GG. Jak coś to pisz może na gadułę bo ktoś w końcu stwierdzi, że zawalamy mu forum pogaduchami :) Pozdrawiam serdecznie... Odpowiedz Link
2in1 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 27.06.07, 09:29 Ja ukończyłam LO w 1994 r. w klasie C u bladej. Pozdrawiam wszystkich absolwentów. Odpowiedz Link
mati_77 Re: a może tak forum absolwentów LO??? 27.06.07, 10:02 To na pewno się znamy :) Ja kończyłem w 96, wieć patrzyłaś na mnie z góry, jak na szczawia. Odpowiedz Link
akooo Re: a może tak forum absolwentów LO??? 08.11.07, 23:50 Ja z Klubu Seniora:) - skończyłam LO w 92 r. Chodziłam do klasy B Olka Horaka. W Szczytnie nie mieszkam już od dawna. Mieszkają tutaj nadal moi rodzice więc czasami bywam. Tydzień temu byłam z moją dwumiesięczną córeczką:) Odbyłyśmy sentymentalny spacer scieżką przez bagna do LO. Może ktoś jest z mojej klasy????? Odpowiedz Link