mbj42 06.10.05, 12:31 Wstrzymali oddech, jąkają się, kryją, rzucają półsłówka, ale jedno jest jasne - nadchodzi!!! Może ktoś mnie oswieci i opowie i Nim. Kto? Kiedy? Skąd? Dlaczego? ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mbj42 Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 06.10.05, 21:24 nareszcie, bo już myślałem, że to robota Kafki... Odpowiedz Link
camillie Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 06.10.05, 21:40 nic podobnego.... ale już echo jest :) Odpowiedz Link
mbj42 Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 06.10.05, 21:43 dobrze, niech Franz odpoczywa, nie ma to jak echo we mgle... :-o Odpowiedz Link
mati_77 Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 07.10.05, 11:57 Jak nie trzeba? Wszystko co jest obce i niewiadome wywołuje strach. Odpowiedz Link
mbj42 Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 07.10.05, 11:58 kto wie... kto wie... mówią blade to... ale to chyba ciagle plotki... Odpowiedz Link
mbj42 Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 07.10.05, 12:00 mówiono - "nie lekajcie się!", - wg mnie powinno to jednak dotyczyć ludzi prawych, a chyba ich nie brakuje... Odpowiedz Link
camillie Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 07.10.05, 12:15 strach? moze ale lepiej mysleć, że podnosi adrenaline pozytywnym czekaniem :) Odpowiedz Link
mbj42 Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 09.10.05, 12:09 a może przerwać ciszę (wyborczą?, czy tak ogólnie), bo wszyscy jakby zaniemówili, zaczynam: HALLO!!!!!! JEST TAM KTO?!!!!! I CO NADCHODZI?!!!! JA WYBIERAM >>>>>>>>> ... jednak działa cenzura! Odpowiedz Link
mbj42 Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 13.10.05, 00:05 to nie trzęsienie ziemi, ani deszcz, ani prezydent, czy premier, to chyba TO... Odpowiedz Link
mbj42 Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 18.10.05, 00:15 dobra - wróciłem, a Wy dalej niewiele wiecie... Odpowiedz Link
mbj42 Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 18.10.05, 00:33 to wczoraj jest raczej umowne, w trzy dni przejechałem prawie 5 tys. km i trochę mi się czas poprzestawiał, jednak napis jest... Odpowiedz Link
mbj42 Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 18.10.05, 01:25 czy komuś się wydaje, że jak będzie udawał, iż nic nie wie, to los go nie zauważy?... podczas pewnej mroźnej zimy (mroźna była w Polsce) byczyłem się na plaży pięknej wyspy, palma osłaniała mnie od nadmiaru słońca (36 stopni w cieniu), ocean leniwie obmywał i chłodził mi stopy (woda "tylko" 29 stopni), wokół piękności różnych ras (nierzadko topless), które nie pozwalały na spokój drzemki... po prostu raj na ziemi - tak to miejsce nazwałem (nie tylko ja, ale także twórcy filmu "Rajska plaża")... nie chciało się wracać do mroźnej Polski... upłynęło kilka lat i dokładnie o tej samej porze roku zjawisko wielkiej fali zmyło plażę do oceanu, razem z turystami... to czym, w takim razie jest ten ziemski raj i gdzie on jest?... uważam, że może być wszędzie tam, gdzie właśnie jesteśmy... trzeba tylko pięknie żyć (polecam Kotarbińskiego), nie tylko nie krzywdzić innych, ale sprawiać im radość... uśmiech obcej osoby w tramwaju może być więcej wart, niż marna premia, optymizm i umiejętność cieszenia się z kazdej chwili, którą daje życie, kochać i "dać się kochać" (nie odpychać szczęścia), dzieci i radość jaką przynoszą, życie jest takie krótkie, a my tele marnujemy na lęki, smutki, frustracje... "chwytaj chwilę" - już starożytni wiedzieli o co chodzi... Odpowiedz Link
mati_77 Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 18.10.05, 09:37 Wczoraj gdy szedłem do pracy obok serii bloków, ktoś mocował się z drzwiami do budynku. W pewnej chwili z ręki tej osoby wypdał pęk kluczy, schyliłem się i podniosłem, jednak osoba ta tak mnie zmiwrzyła wzrokiem jakbym chciał uciec z tymi kluczami. Odpowiedz Link
mbj42 Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 20.10.05, 00:18 to nie może tłumaczyć, by poddać się ogólnemu nastrojowi, zaraźliwy optymizm i dobry humor wbrew wszystkim i wszystkiemu może wrócić do nas zdwojony, sprzężenie zwrotne działa niezawodnie, inni wolą opowieść o motylku, który spowodował huragan tysiace km dalej... baczmy, co czynimy, bo też kreujemy świat, czy nam się to podoba, czy nie... Odpowiedz Link
mbj42 Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 27.10.05, 23:53 po tym co się stało po wyborach, stało się chyba jasne, że to co nadchodzi, to nie sielanka Odpowiedz Link
mbj42 Re: Wszyscy mówią, że nadchodzi!!! 28.10.05, 11:52 słyszeliście o Tamarze? obiecała, że jutro coś napisze... ano zobaczymy... Odpowiedz Link
tamaragaj już się nie męcz - nadeszłam 30.10.05, 00:26 Słoneczka Moje - już jestem spełniłeś swoje zadanie mbj dzięki Tamara Odpowiedz Link
olobaid Re: już się nie męcz - nadeszłam 30.10.05, 18:40 skąd ta pewność, może o mnie chodziło? Odpowiedz Link
mbj42 już nadeszło i różnie to nazywają 12.11.05, 01:32 jedni mówią, że chodzi o osobę... inni, że o IV RP... jeszcze inni - oto mamy Kaczystan... ale również - znowu Lechistan... a Wy?... jak myślicie? też Wam wszystko jedno, jak połowie Narodu?... Odpowiedz Link