camillie Re: czemu nikt nic nie pisze... 04.11.05, 17:31 właśnie. Ja mogę napisać. W Szymanach znam kilka osób. Sami rąbią drwa i nie korzystają z niewolniczej pracy jeńców. Podejrzewam, że tyle prawdy jest w tej historii, co w talibach w Klewkach :) Niemniej, świat o nas usłyszał. Szymany KOŁO Szczytna :) Odpowiedz Link
mbj42 Re: czemu nikt nic nie pisze... 05.11.05, 18:05 wszystko to mało, obok mam działkę i dużo widzę, a za chwilę wrzucę szczegóły... a tak w ogóle to witam serdecznie, wróciłem... m Odpowiedz Link
mbj42 Re: czemu nikt nic nie pisze... 05.11.05, 20:03 było tak: przywlekli ich nocą, we wsi wyły psy, to tu, to tam przelatywał "netoperek" (i żaden tam batman, czy wampir)<prasa opisała wielki samolot>, Kaziul usłyszał przytłumiony dżwięk: "cia jeszcze krzynki..." (a chciał powiedzieć: "potrzeba jeszcze jednej skrzynki" - może piwa?) <prasa napisała: "agenci CIA">, Maniek zaprowdził dziewczyny do stodoły Zenka <prasa napisała: "tajna baza">, zabawa była przednia <prasa napisała: "kolaboracja Polaków">, Maniek z Zenkiem łaskotali dziewczyny <prasa napisała: "stosowano okrutne tortury">, wśród dziewczy były Ala, Kama i Ida <prasa napisała: "Al Kaida">.. wszelkie podobieństwa przypadkowe - nie chodzi ani o Szymany, Klewki, czy Nowiny... a prasa była z innego mocarstwa, chyba (trochę większa woda iż Bug)... i to by było na tyle.. m Odpowiedz Link
olobaid Re: czemu nikt nic nie pisze... 06.11.05, 01:58 a Ty Markizza też sporo napisałaś olo Odpowiedz Link
markizza Re: czemu nikt nic nie pisze... 08.11.05, 16:41 chodzi o to olo, ze ja nic nie wiem - wiec nic nie napisalam:P:P Odpowiedz Link
mbj42 Re: czemu nikt nic nie pisze... 08.11.05, 18:24 no Moja Droga!, w to akurat nie wierzę... m Odpowiedz Link
olobaid Re: czemu nikt nic nie pisze... 10.11.05, 10:49 Markizza, jako arystokratka, raczej nie orientuje się w takich przyziemnych sprawach, gdyby chodziło o suknie, makijaż, kapelusze... olo Odpowiedz Link