Dodaj do ulubionych

Jaka jest zawartość słoika a raczej ...

26.12.13, 10:04
... ile słoików jest na Powiślu ? Jakkolwiek trudno jest określić kryteria słoikowatości to chcę tylko dać wyraz swojemu głębokiemu przekonaniu, że każdy słoik "wrastający" w naszą dzielnicę i interesujący się jej historią i przyszłością, a także wyrażający się pozytywnie/obiektywnie o swoim nowym miejscu zamieszkania - staje się warszawiakiem. Niestety większość słoików wygnana bezrobociem i beznadzieją swoich siół psioczy na Warszawę. Uwaga ! Nie chcę rozpętywać jakiejś wojenki na powiślańskim forum, ale jak mawiał klasyk nie nazywajmy ... .
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Jaka jest zawartość słoika a raczej ... 28.12.13, 09:47
      all.correct2 napisał(a):

> ale jak mawiał klasyk nie nazywajmy ... .

Jakoś nie wierzę, że czytasz tylu klasyków.
      • all.correct2 Re: Jaka jest zawartość słoika a raczej ... 28.12.13, 12:46
        sibeliuss napisał:

> all.correct2 napisał(a):
        >
        > > ale jak mawiał klasyk nie nazywajmy ... .
        >
        > Jakoś nie wierzę, że czytasz tylu klasyków.
        To Twój problem, nie mój. A tego klasyka to raczej się słucha niż czyta ... . Nie dziękuj.
        • jan.urbaniak1 Re: Jaka jest zawartość słoika a raczej ... 01.01.14, 22:32
          all.correct2 napisał(a):

> sibeliuss napisał:
          >
          > > all.correct2 napisał(a):
          > >
          > > > ale jak mawiał klasyk nie nazywajmy ... .
          > >
          > > Jakoś nie wierzę, że czytasz tylu klasyków.
          > To Twój problem, nie mój. A tego klasyka to raczej się słucha niż czyta ... . N
          > ie dziękuj.
          Szkoda, że tak piękny fragment Śródmieścia jakim jest Powiśle jest dewastowany. Ciekawe co jeszcze wybudują na miejscu skweru Tamka/Kruczkowskiego.
          • all.correct2 Re: Jaka jest zawartość słoika a raczej ... 06.01.14, 12:19
            jan.urbaniak1 napisał:

> all.correct2 napisał(a):
            >
            > > sibeliuss napisał:
            > >
            > > > all.correct2 napisał(a):
            > > >
            > > > > ale jak mawiał klasyk nie nazywajmy ... .
            > > >
            > > > Jakoś nie wierzę, że czytasz tylu klasyków.
            > > To Twój problem, nie mój. A tego klasyka to raczej się słucha niż czyta .
            > .. . N
            > > ie dziękuj.
            > Szkoda, że tak piękny fragment Śródmieścia jakim jest Powiśle jest dewastowany.
            > Ciekawe co jeszcze wybudują na miejscu skweru Tamka/Kruczkowskiego.
            Pewnie znowu "przecudnej urody" szkaradzieństwo zachwycające słoiki ... .
            • sibeliuss Re: Jaka jest zawartość słoika a raczej ... 07.01.14, 10:14
              A co tam było dawniej? (mam na myśli czas przed sralnikiem dla kundli)
              • 1all.correct Re: Jaka jest zawartość słoika a raczej ... 07.01.14, 11:15
                sibeliuss napisał:

> A co tam było dawniej? (mam na myśli czas przed sralnikiem dla kundli)
                Cieszę się, że podoba Ci się w Warszawie.
                • sibeliuss Re: Jaka jest zawartość słoika a raczej ... 08.01.14, 23:37
                  Masz Alzheimera? Pisałem Ci już, że ja jestem z dziada-pradziada Warszawiakiem. Jeśli nie znasz odpowiedzi na moje pytanie to zamilcz. Bez poważania.
                  • jan.urbaniak1 Re: Jaka jest zawartość słoika a raczej ... 09.01.14, 09:15
                    sibeliuss napisał:

> Masz Alzheimera? Pisałem Ci już, że ja jestem z dziada-pradziada Warszawiakiem.
                    > Jeśli nie znasz odpowiedzi na moje pytanie to zamilcz. Bez poważania.
                    Chyba jesteś jednak słoikiem. Allek Correct sprowokował Cię do wyrzucenia z siebie kompleksów. Prawdziwy warszawiak by tak nie zareagował bo byłby pewny swoich korzeni. Mnie to nie przeszkadza, że Ty jest tzw. elementem napływowym (bez Was Stolica by obumarła) ale chociaż zachowuj się jakoś ... .
                    • jan.urbaniak1 "Udeż w stół, słoik się odezwie ... ." 01.02.14, 08:57
                      jan.urbaniak1 napisał:

> sibeliuss napisał:
                      >
                      > > Masz Alzheimera? Pisałem Ci już, że ja jestem z dziada-pradziada Warszawi
                      > akiem.
                      > > Jeśli nie znasz odpowiedzi na moje pytanie to zamilcz. Bez poważania.
                      > Chyba jesteś jednak słoikiem. Allek Correct sprowokował Cię do wyrzucenia z sie
                      > bie kompleksów. Prawdziwy warszawiak by tak nie zareagował bo byłby pewny swoic
                      > h korzeni. Mnie to nie przeszkadza, że Ty jest tzw. elementem napływowym (bez W
                      > as Stolica by obumarła) ale chociaż zachowuj się jakoś ... .
                      • lech.junosza Re: "Udeż w stół, słoik się odezwie ... ." 15.02.14, 13:30
                        Faktem jest, że Stolica ma problem ze słoikami. I nie chodzi tu oo skup szklanych opakowań.
                        • lech.junosza Faktem jest też, że gdyby nie słoiki to 17.03.14, 15:39
                          Stolica byłaby takim samym wymarłym miastem jakim jest Łódź.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka