kisiulak 01.04.05, 22:23 Witam wszytskich! Dopiero co znalazlam to forum i bardzo sie ucieszylam. Jestem z Powisla i mieszkalam tam do 1992. Niestety musialam wyjechac z kraju. :( Czy znajde tu starych znajomych? Pozdrawiam! -Kaska (Kicha) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fedorczyk4 Re: Szukam starych znajomych! 02.04.05, 15:44 kisiulak napisała: > Witam wszytskich! > > Dopiero co znalazlam to forum i bardzo sie ucieszylam. Jestem z Powisla i > mieszkalam tam do 1992. Niestety musialam wyjechac z kraju. :( > Czy znajde tu starych znajomych? > Witaj, moze sprecyzuj troszke. Do jakich szkol chodzilas, gdzie mieszkalas, chociaz faktycznie jesli ktos Cie znal pod tym pseudo to rozpozna. Pozdrowienia > Pozdrawiam! > > -Kaska (Kicha) Odpowiedz Link
kisiulak Re: Szukam starych znajomych! 04.04.05, 02:26 Wlasnie dlatego nic innego nie napisalam bo raczej kazdy mnie znal po tej ksywce. Mieszkalam na Fabrycznej 2 i chodzilam do 29-tej. Czesto wtedy sie bywalo w Zrodelku :) Kontakt z pewnymi ludzmi jeszcze mam ale moze jacys nowi sie znajda :) Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Szukam starych znajomych! 04.04.05, 13:04 Napewno nie miałam przyjemności poznać Cię bo jestem sporo starsza, ale moje pokolenie z Batorego, tez głównie przesiadywalo w Źródełku. I tak Źrodełko łączy pokolenia. Pozdrowienia Odpowiedz Link
bumbecki Re: Szukam starych znajomych! 06.04.05, 12:45 ach to Zrodelko :)) nie zapomnę jednej lekcji polskiego która właśnie tam się odbyła :)) to było jak już do Batorego chodziłam a lekcję prowadziła p.prof. Grajewska ... to były czasy :)) Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Szukam starych znajomych! 06.04.05, 16:58 No to mamy (mielismy wspolna polonistke, do tego byla moja wychowawczynia:-)) Odpowiedz Link
bumbecki Re: Szukam starych znajomych! 11.04.05, 10:09 fantastyczna była (pewnie nadal jest :)) nauczyła mnie myśleć samodzielnie i nie bać się przedstawiać własnych poglądów :)) a wychowawczynią była p. Skup Odpowiedz Link
gugusiaczek Re: Szukam starych znajomych! 21.07.05, 16:18 Ja i moj brat tez chodzilismy do SP.29 mieszkalam Fabryczna 4A :) Odpowiedz Link
naanaaa Re: Szukam starych znajomych! 22.07.05, 19:03 J a tez z 29 :) a mieszkalam na Czerniakowskiej 203 a :) Rocznik '71 Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szukam starych znajomych! 01.10.05, 22:46 heja rocznik 1972 szkola podstawowa 41 im staska staszica wychowawczyni raczkowska odezwijcie sie ! kaska z lipowej 4 stare dobre czasy:} Odpowiedz Link
goska73 Re: Szukam starych znajomych! 03.10.05, 09:01 No cześć Kaśka. Kaśka S.? Co Cię tam "wywiało"? ...oprócz tego, że hałupę zburzyli Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szukam starych znajomych! 03.10.05, 17:37 zycie !!! :} i chec poznania innego chyba o wiele latwiejszego zycia! Odpowiedz Link
aszar.kari Re: Szukam starych znajomych! 04.10.05, 18:00 A kiedy nadano szkole imie Staszica? Za moich czasow tylko o tym byly pogwarki, odbylismy nawet wycieczke (moze w 5 albo 6 klasie) w Gory Swietokrzyskie... Czy jest tu ktos, kto zaczynal 41 jeszcze na Bednarskiej przed przeniesieniem na Drewniana? Aszar Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Szukam starych znajomych! 04.10.05, 21:07 Na Drewnianej bylam w przedszkolu, moj syn tez. Odpowiedz Link
aszar.kari Re: Szukam starych znajomych! 04.10.05, 21:52 A ja chodzilam do przedszkola do palacyku w parku, w ktorym duzo pozniej postawiono Pomnik Sapera. Jeszcze pozniej, po drugiej stronie palacyku zbudowano Hotel Solec. Ciekawe, czy tam jeszcze jest przedszkole. Przedszkole na Drewnianej pamietam - na przeciwko fabryki cukierkow :) Boisko 41 graniczylo z tym przedszkolem. Aszar Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Szukam starych znajomych! 04.10.05, 22:18 Jest, w takiej niby kordegardzie, mieszkam 20 metrow dalej w glab ladu:-)) Odpowiedz Link
aszar.kari Re: Szukam starych znajomych! 05.10.05, 00:19 To sa bardzo serdeczne wspomnienia moje z tego przedszkola i z parku wokol. Co rano odprowadzal mnie tata, szlismy przez park, wspinalam sie na murek, na ktorym staly takie wielkie gazony. A wracalismy czasem okrezna droga przez Aleje Prusa, kolo szpitala Orlowicza... Pamietam jeszcze jak w parku na przeciwko szpitala znajdowalismy z chlopcami naboje z Powstania, jakies helmy, pasy. Potem ten park okropnie zabudowano lacznie z bulgarskim chyba cyrkiem ale to juz byly duzo pozniejsze czasy. A w przedszkolu mialam znaczek "koszyczek" ;) Boze, jaka ta pamiec jest glupia, ze czlowiekowi cos takiego zostaje w glowie przez prawie pol wieku :) Aszar Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Szukam starych znajomych! 05.10.05, 11:42 To bardzo zabawne, ja az takich szczegolow nie pamietam. Ale jak chodzi o park to nadal jest ladny i calkiem spory. Tez sie w nim wlasciwie wychowalam. Saneczkowanie pod Sejmem, lodowisko przy Solcu, kolorowe kamyki w dzialajacych jeszcze fontannach. Cyrk zimowy w ktorym odbylo sie chyba tylko jedno przedstawienie, zostal rozebrany i powstaje tam apartamentowiec. Ale murki z mega wazami przy pomniku sapera nadal sa i nadal wyglada to jakby ktos tam postawil przerosnieta kieliszki. Odpowiedz Link
pacio Re: Szukam starych znajomych! 23.11.05, 15:15 Raczkowska!!!! Po tylu latach powraca, to jakiś koszmar. a czy b ? Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szukam starych znajomych! 24.09.06, 18:30 Hej!!! widze ze nikt tu nie zaglada:( szukam w dalszym ciagu znajomych z rocznika 1972!! (urodzenia) szkola podstawowa nr 41 dzieki pozdrawiam ze slonecznego Londynu :) Odpowiedz Link