ktt 12.04.05, 12:09 Witam kto mieszka na Fabrycznej? Wpisujcie sie! i jakie macie doswiadzczenia z nasza ulica:) Jak dlugo mieszkacie? Ja mieszkam pod numerem 23 od 3 lat (przeprowadzka z Mokotowa). pzdr, Krzysiek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szansonistka Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 12.04.05, 13:21 Witam, ja co prawda nie mieszkam na Fabrycznej ale też przeprowadziałam sie tutaj z innej dzielnicy - w moim przypadku z Ochoty. Na studiach wynajęłam mieszkanie na Dobrej, a teraz od niedawna mieszkam już we własnym mieszkaniu. Zresztą to dom rodzinny - tu urodził sie mój tata i mieszkali dziadkowie... Mieszka mi się tu cudownie. Na Dobrej tez było miło, ale teraz nareszcie mieszkam w moich ukochanych rejonach Powiśla. Jest w miare cicho (Rozbrat :-/) zielono... Blisko centrum, Łazienek. Trochę mi tylko brakuje kawiarni, takich małych lokalnych bistr. Rozpuściłam sie troche mieszkając tuż obok Czułego ;-) Odpowiedz Link
ktt Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 12.04.05, 14:54 zawsze mialem takie odczucie ze powisle czy solec to taka oaza w centrum wawy. Wszedzie blisko ale czuje sie tam troche jak na peryferiach (spokoj) Masz racje ze brak fajnych (lokalnych) miejsc wszystkie miejsca na Dobrej troche jednak zbyt oblegane Odpowiedz Link
kisiulak Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 12.04.05, 15:05 Czesc! Mieszkalam na Fabrycznej 2 zanim sie wyprowadzilam z Polski. To zawsze bedzie "Moja Ulica". Pozdrawiam! Kaska Odpowiedz Link
tomcio6776 Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 13.04.05, 21:55 Mieszakam na początku ul.Fabrycznej,blisko Rozbratu... Odpowiedz Link
lola83 Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 14.04.05, 15:27 ja mieszkam na fabrycznej 8!!mieszkam od 1klasy szkoly podstawoej:)czyli juz15lat!!!lubie moja dzielnice;)wszedzie blisko i zielono:) Odpowiedz Link
ktt Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 15.04.05, 09:37 fabryczna 8? A ktory to jest budynek? Odpowiedz Link
agata93230 Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 07.04.07, 23:14 8 to zaraz po 4 pietrowcach Odpowiedz Link
llawrynowicz Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 20.05.05, 10:10 Wobec tego witam sasiadke :) Odpowiedz Link
tomekd_72 Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 20.06.08, 06:20 Czesc :) Wysowam wnioski ,ze to Ty Kicha .Oj ciagnie Cie chyba na stare smieci.Ja tez juz "ucieklem " z Powisla ,ale czesto wracam.To moj dom ,moje wspomnienia...Pozdrawiam wszystkich Powislakow. Tomek Odpowiedz Link
kisiulak Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 06.07.08, 01:30 A no tak :) Wracam kiedy moge, niestety nie czesciej niz raz na rok. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
supadupafly Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 15.04.05, 19:55 ul.Fabryczna 24A. Witam wszystkich sąsiadów. Mieszkam od roku przeprowadziłem się z Ursynowa(bez komentarza). Okolice są rewelacyjne ale chciałbym: a) żeby był na ulicy równy bruk zamiast asfaltu b) żeby były ładniejsze latarnie c) PARKOMATY !!! już teraz Alianz i AIG nie dają spokoju a jak otworzą we wrześniu Riverside Park to będzie niezły kocioł. :) Odpowiedz Link
ktt Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 16.04.05, 20:55 witam, ja do poki mialem auto to zeczywiscie byl problem z parkowaniem, dosyc luzno robilo sie dopiero miedzy 17 a 18 a teraz jezdze autobusami i problemow jakby mniej:) Innym problemem jest to ze moim podworku (fabryczna 23) kibice legii spozywaj alkohol zakupiony w markizie przez okienko Odpowiedz Link
stdz1 Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 17.04.05, 20:25 ktt napisał: > Innym problemem jest to ze moim podworku (fabryczna 23) kibice legii spozywaj > alkohol zakupiony w markizie przez okienko Może można przeforsować zakaz sprzedaży alkoholu w dni "meczowe". Próbowaliście? Stefan Odpowiedz Link
luchak Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 26.05.08, 21:55 A propos sprzedaży w okienku markiza... Kiedyś pan właśnie obsługiwany pyta "A co ma pani jeszcze z wędlin?", na co pani odpowiedziała "z wędlin, to mamy jeszcze... ser żółty"...:) Odpowiedz Link
supadupafly Kabaty na Fabrycznej 07.05.05, 17:51 Mam pytanie do Ciebie i być może innych mieszkańców bloków przy ulicy Fabrycznej ...23,25... Czy jest to prawdą że są takie pomysły aby odgrodzić się płotem tak jak ma to miejsce między pierwszymi blokami od strony Rozbrat? Odpowiedz Link
ktt Re: Kabaty na Fabrycznej 16.05.05, 20:24 nic na ten temat nie slyszalem od wspolnoty. Mam nadzieje ze nie!!!! Ja na pewno bede protestowal Odpowiedz Link
supadupafly Re: Kabaty na Fabrycznej 27.07.07, 17:28 ktt napisał: > nic na ten temat nie slyszalem od wspolnoty. Mam nadzieje ze nie!!!! Ja na > pewno bede protestowal To chyba niestety musisz zacząć swoj protest bo juz cale osiedle przy ulicy Fabrycznej jest ogrodzone :( Co za ćwoki zagrodowe Odpowiedz Link
fogelka Chłopcy z Fabrycznej okradli mi samochód 20.06.05, 12:38 Jakś czas temu pisałam, że okradli m smochód. Okazało się (bo ich złapali) że to nastoletni (nieletni) chłopcy zamieszkali przy Fabrycznej. Dostałam zawiadomienie o wszczęciu postępowania w Sądzie Rodzinnym. Odpowiedz Link
llawrynowicz Re: Chłopcy z Fabrycznej okradli mi samochód 22.06.05, 09:54 Rzuc nazwiskami, adresami, niech sasiedzi wiedza na kogo zwracac uwage :), lub jak kto woli od razu walic w beret. Wymiar sprawiedliwosci nic im nie zrobi, wiec jak sie sprawe upubliczni, to moze rodzice sie za nich wezma. Odpowiedz Link
tesssi Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 03.02.06, 15:02 ja też jestem z Fabrycznej (przez równe ćwierćwiecze), tylko spod 14, vis a vis szkoły nr 29 ;) no i kiedyś przed oknami mielismy wystrzałowy placyk do zabawy.. blizny po szkle mam do dzisiaj :D Odpowiedz Link
tt481 Na Fabrycznej 11.02.06, 18:18 fajny internet jest rozprowadzany przez firmę MPSysytem Odpowiedz Link
gugusiaczek Re: Na Fabrycznej 13.02.06, 18:45 Ja tez jestem z Ul.Fabrycznej,chodzilam tez do Sp.nr 29 :) Teraz sie przeprowadzilam (niedaleko),ale nadal tam bywam u Mamy:) Bardzo fajne miejsce w Warszawie,bardzo chetnie jeszcze bym tam pomieszkala Gosia Odpowiedz Link
and.zia Re: Na Fabrycznej 28.03.06, 21:20 a ja wam bardzo zazdroszcze, ze tam mieszkacie. wynajmowalam kiedys M na gornoslaskiej. to najlepsze miejsce do zycia w wawie. 171,162 wszedzie blisko, ach... Odpowiedz Link
agata668 Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 20.04.06, 12:51 ja mieszkalam pod 8 od 1966 do 1981 ale chodzilam do 219 na smolnej. w 81 wyjechalam z polski i dawno nie bylam w naszej dzielnicy. podobno stasznie sie zmienilo. Odpowiedz Link
werttrew Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 20.04.06, 14:11 To prawda! Się i "zmieniło" i "strasznie"! Niestety ... :o( Odpowiedz Link
dariuszs Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 20.04.06, 17:12 Również mieszkałem pod 8 od 1966 do 1980, a potem nieopodal na Czerniakowskiej, potem już z własną rodziną na Wilanowskiej (wtedy jeszcze Gwardzistów), potem znów na Czerniakowskiej i teraz wracam ponownie na Fabryczną tyle, że już nie pod ósemkę. Jak widać mimo wielu lat i wielu zdarzeń trudno się rozstać z Powiślem. Odpowiedz Link
agata668 Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 24.04.06, 10:51 a w ktorej klatce mieszkales? ja w 1 na 1 pietrze Odpowiedz Link
agata668 Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 24.04.06, 13:01 moze sie znalismy i gralismy w milicie i zlodziei razem. ja jestem z 66 roku Odpowiedz Link
dariuszs Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 24.04.06, 22:40 Dziś trudno mi powiedzieć czy się znaliśmy pewnie tylko z widzenia. Mój rocznik to 62. Jeśli chodzi o zabawy to częściej spotykałem się z kumplami z mojej klatki i oczywiście ze szkoły. Odpowiedz Link
agata668 Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 25.04.06, 08:03 no to faktycznie za mloda bylam. Odpowiedz Link
dalma29 Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 08.06.09, 21:52 Witam, szukam miejsca parkingowego do wynajecia na Fabrycznej lub w okolicach. W dni robocze od 8:00 do 17:00. Jeśli byłbyś zainteresowany lub ewentualnie, któryś z Twoich sąsiadów proszę o info na adres dalma29@gazeta.pl Pozdr, Ania Odpowiedz Link
dino Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 18.12.09, 19:01 A ja jestem z Fabrycznej 16/22, od początku jak stoi. Wyemigrowaliśmy ze Śródmieścia (Ściana Wschodnia) i tutaj mieszka się nam wspaniale. _________________________________________________________ Moje życie jest jak życie Forresta Gumpa... Odpowiedz Link
melenka Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 25.03.10, 13:25 A co mieszkańcy Fabrycznej myślą o nowym bloczku między szkołą a warsztatami? Namawiam męża na zakup, ale on boi się hałasu i spalin Łazienkowskiej... Odpowiedz Link
venettina Re: Gdzies na ulicy Fabrycznej.... 16.05.10, 13:41 Ma racje: wios.warszawa.pl/download.php?s=1&id=238 Okresy najdłuższej dopuszczalnej ekspozycji na hałas: 4 godz. 90 dB 1 godz. 100 dB 15 min 110 dB 7,5 min 115 dB Odpowiedz Link