wolfgang.press 12.08.06, 14:59 Wzorem innych warszawskich forów stawiam to pytanie. Mi przychodzi do głowy k.wojewódzki, ale gdzie, nie wiem :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ann17 Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 12.08.06, 17:59 Moim zdaniem Tadekusz Konwicki. Widzialam go nie raz na rogu Solca i Dobrej. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 14.08.06, 15:25 Moja znajoma widuje Malgorzatę Kożuchowską w kościele na Górnośląskiej :) Pozatym jak jeszcze mieszkałam na Powiślu to w moim bloku (na Fabrycznej) mieszkała Pani Ewa Złotowska (Maja) :) Ale nie wiem cz nadal tam mieszka. Acha, no i w tym samym bloku mieszkał Maciek Knapik, ale czy on taki znany? Ja go pamiętam z podstawówki. :) Pozdrawiam! Kaśka Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 14.08.06, 18:59 Na Wilanowskiej mieszcka pan minister Dorn, a na Ludnej (chyba) senator Romaszewski, przy Rozbrat marzszałek Komorowski. Widuję w parku Pana Jana Kociniaka z jamnikiem. Odpowiedz Link
szewciu Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 15.08.06, 22:51 Przy Rozbracie - K.Wojewódzki... jeszcze na Powiślu mieszka (chyba) Z.Czerwińska... Odpowiedz Link
werttrew Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 16.08.06, 12:03 Oczywiście, że Pani Czerwińska. Niewiem, czy jeszcze, ale nim się wyprowadziłem mieszkali tu Panowie: S. Tym i J. Fedorowicz. A dawno temu także B. Kobiela. Odpowiedz Link
ajk1975 Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 19.05.07, 12:19 K.Wojewódzki się przeprowadził... ale przecznicę dalej - teraz mieszka na Śniegockiej :) Odpowiedz Link
hoja1 Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 16.08.06, 16:50 Na Solcu mieszka od Kasia Stankiewicz Odpowiedz Link
lucky_2005 Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 17.08.06, 09:18 Na Ludnej mieszka Szczygieł - nie pamiętam imienia, ale ten, który prowadził program na Polsacie. Odpowiedz Link
aaaola Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 18.08.06, 21:33 lucky_2005 napisała: > Na Ludnej mieszka Szczygieł - nie pamiętam imienia, ale ten, który prowadził > program na Polsacie. Mariusz Szczygieł i nie na Ludnej a na Śniegockiej. Odpowiedz Link
lmalczewski Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 20.08.06, 16:50 Jeśli już poruszono taki temat to miałbym prośbę żeby nie podawać zbyt dokładnych namiarów. Nie wszyscy muszą sobie tego życzyć. Na Solcu moim sąsiadem był kiedyś Jan "Nowak" Jeziorański i Stefan Bratkowski (do czasu gdy nie przeprowadziłem się kilka ulic dalej). Sporo znanych osób mieszka w niedalekim hotelu sejmowym;) Odpowiedz Link
szewciu Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 21.08.06, 13:15 Magda Schejbal mieszka na Powiślu, przy skrzyżowaniu ROzbratu z... nie wiem jaką ulicą;p Odpowiedz Link
tesssi Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 26.08.06, 08:44 skrzyżowanie Robrat ze Śniegockiej o ile mi wiadomo :) Odpowiedz Link
ginny22 Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 22.08.06, 19:44 Rezyserka Agnieszka Glińska i aktor Krzysztof Stelmaszyk. I Szyc jeszcze. Odpowiedz Link
no.morro Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 23.08.06, 17:11 Religa i Hanka Smoktunowicz. Odpowiedz Link
martincool Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 27.08.06, 12:31 Przecież nikt tu dokładnych adresów nie podaje. A Magda Schejbal to chyba na Al.3 Maja, o ile pamiętam to sama to powiedziała w programie Kuby Wojewódzkiego więc gdy ja to powtórzę to nie powinna mieć pretensji. Oprócz tego wiem o Wojewódzkim na Rozbracie (w każdym programie o tym mówi) i Smoktunowicz (też znałem ulicę ale nie pamiętam). Nie wiedziałem że aż tyle znanych osób tu mieszka! Choć z drugiej strony to ładne miejsce więc nie ma się co dziwić. Aha, jeszcze mój były wykładowca ze studiów ale on aż tak znany nie jest ;) Odpowiedz Link
a_weasley Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 28.08.06, 14:59 Wiesław Chrzanowski, bywa w kościele św. Trójcy. Do niedawna na Czerwonego Krzyża mieszkał Lech Kaczyński, ale się wyprowadził na Krakowskie Przedmieście. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 29.08.06, 16:08 Wspominałeś jeszcze o Stanisławie Tymie, na 3 Maja czy na Solcu? W każdym razie ta sama spółdzielnia mieszkaniowa :) Odpowiedz Link
mariuszszcz Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 03.09.06, 01:12 Miło bardzo, ale jest sporo wariatów, którzy czyhają pod domami na znane osoby. Nie zarabiam tyle, po zerwaniu z tv, żebym mógł wynająć ochronę. Więc proszę bez szczegółów. szczygieł bez szczegółów :) Pozdrawiam wszystkich na moim ulubionym Powiślu. Odpowiedz Link
memrana Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 04.09.06, 15:34 Bez obaw ,bo zainteresowala sie panem tu tylko jedna osoba a nawet ona nie wiedziała jak ma pan na imie, slowem -ochrona nie bedzie panu potrzebna. Odpowiedz Link
mariuszszcz Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 04.09.06, 21:54 Nie, nie mam przewrócone w głowie. Szczerze? Byłem pobity na tle rabunkowym pod własną klatką schodową. I to na Powiślu naszym właśnie. Ale to może spotkać każdego oczywiście. Zmorą osób, które wymieniacie tutaj (i moją też) jest częstedobijanie się przez domofon, aby: a) pożyczył pan pieniądze, panie Mariuszu; b) "może pan coś zrobi, żeby córka mogłasię zaczepić w telewizji, bo malować kosmetykami umie"; c) "pan by nie kupił odkurzacza Zeptera?"; d) "wyszedłem z zakładu i kolega przyuważył, że pan tu mieszka..."- dalszej cześci wyznania nie znam; Najładniejsze było: "Na imienimy chcieliśmy pana tutaj niedaleko zaprosić". Dzięki Bogu, że lubię ludzi, ale lubię też spokój. Z drugiej strony fajne w Powiślu jest to, że nie ma nic wspólnego - moim zdaniem - z dużym miastem. Z ludźmi sobie gadam o różnych historiach, połowa z nich nadaje się na książkę. Moi rodzice mogą czuć się jak u siebie w Złotoryi, bo przecież ta dzielnica (?) jest zamkniętą całością, właściwie małym atrakcyjnym miastem. Odpowiedz Link
werttrew Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 06.09.06, 13:57 Dokładnie tak! Wmeldowaliśmy się tu w połowie lat 60-tych! Nie widzę się w innej dzielnicy Wawki. Dziś trochę żałuję, że w młodości nie "zarejestrowałem" tylu wspaniałych miejsc, które już znikneły. Jeszcze trochę zostało na szczęście i wcale mnie nie dziwi, że "znanych" ciągnęło i ciągnie w te okolice. Pozdrawiam WERTTEW, -------------------------------------------- O dawnym Powiślu, Warszawie i Mazowszu: www.werttrew.fora.pl/ Odpowiedz Link
puchala40 Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 21.05.07, 11:33 na Powiślu mieszka tez raper ELDO - zresztą motyw Powiśla przewija sie w jego tekstach.Ja widuję też Jerzego Kamasa i Reni Jusis. Odpowiedz Link
jkolodz1 Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 03.11.06, 12:07 pare razy widzialam steczkowska w kosciele na solcu z mezem i dzieckiem i osobiscie schlanego jak bela w jaszz pubie "pana tadeusza"-dla niewtajemniczonych pana Zebrowskiego mieszkla w kamienicy za albertem tak jak pare innych znanych osob np aktorka Ewa gawryluk Odpowiedz Link
klakier81 Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 29.06.07, 07:40 Przy radnej mieszka Katarzyna Herman... Odpowiedz Link
agnieszka4291 Re: Kto znany mieszka na Powiślu? 10.07.07, 17:20 Jest sporo takich osób: Kuba Wojewódzki, Mariusz Szczygieł( Na każdy temat), Jacek Federowicz (Dziennik Telewizyjny), Śp. Jan Kociniak, Magdalena Stużyńska, Zofia Czerwińska, Katarzyna Herman, Wojciech Wierzejski, podobno też Anna Guzik ;) Odpowiedz Link