supadupafly 09.11.06, 23:29 Czy ktoś zna program kandydatów z naszej części Warszawy na radnych którzy mają zamiar zrobic coś dla Nas po wyborach ? mam straszny mentlik w głowie :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fedorczyk4 Re: Kandydaci na radnych 10.11.06, 08:35 Pewnie że tak, ale to ciut za szeroki temat jak na forumowego posta. W necie znajdziesz info. bez problemu. A swoją drogą to programy i tak maja tyle wspónego z rzeczywistością co ja z księżniczka perską. Osoboście po prostu głosuję za kandydatami partii na którą zawsze oddaję głos i już. Blokowanie tak pokiełbasiło wszystko że ręce opadają. Odpowiedz Link
drutus Re: Kandydaci na radnych 10.11.06, 10:59 Ja znam bo jednym z nich jestem ja - do rady m.st. Warszawy z list PO, miejsce nr 5 www.tomasz-rutkowski.pl Odpowiedz Link
fogelka Re: Kandydaci na radnych 10.11.06, 12:25 A ja nie wiem na kogo głosować w radzie dzielnicy. Kto działa na rzecz naszego Powiśla? Pytanie do stałych forumowiczów, a nie do komietów wyborczych. Chciałabym zagłosować na człowieka a nie partię, na kogoś kto jest Powiślakiem i interesuje go co się dzieje dookoła niego. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Kandydaci na radnych 10.11.06, 18:46 Kiedy właśnie to nie ma znaczenia. Głosowanie na osobę nic nie da jeśli jego partia jest źle zblokowana. Odpowiedz Link
lmalczewski Re: Kandydaci na radnych 11.11.06, 10:14 Chciałbym zwrócić Waszą uwagę na obklejenie plakatami kandydatki o nazwisku Lutek, na nowo wymalowanych metalowych elementach na wiadukcie Poniatowskiego (PiS). Znajdują się przy schodach na przystanek tramwajowy. Część plakatów panny Lutek już ktoś zdarł i pod spodem są okropne białe plamy kleju. Zastanawiam się w związku z tym, czy jej komitet wyborczy pmaluje teraz te metalowe elementy tak żeby nie było śladów po tej dewastacji. Inna sprawa to fakt że prawdopodobnie doszło w tym przypadku do naruszenia prawa. ------------------------------------------------- Ordynacja Wyborcza Art. 199a. 1. Kto, w związku z wyborami do rad gmin, rad powiatów lub sejmików województw: 1) umieszcza plakaty i hasła wyborcze na ścianach budynków, ogrodzeniach, latarniach, urządzeniach energetycznych, telekomunikacyjnych i innych BEZ ZGODY właściciela lub zarządcy nieruchomości, 2) przy ustawianiu własnych urządzeń ogłoszeniowych w celu prowadzenia kampanii wyborczej narusza obowiązujące przepisy porządkowe, 3) umieszcza plakaty i hasła wyborcze w taki sposób, że nie można ich usunąć bez powodowania szkód - podlega karze grzywny. 2. Tej samej karze podlega: 1) pełnomocnik wyborczy komitetu wyborczego, który w terminie 30 dni po dniu wyborów nie usunie plakatów i haseł wyborczych oraz urządzeń ogłoszeniowych ustawionych w celu prowadzenia kampanii wyborczej, ------------------------------------------------------------------ Wątpię by komitet tej pani taką zgodę uzyskał. Odpowiedz Link