Dodaj do ulubionych

Zamknięty Liechtensteinklamm

12.08.18, 09:47
Planuję pierwszy wyjazd do Austrii , i właśnie znalazłem informację ,że wąwóz Liechtensteinklamm koło Sankt johann am Pongau jest nieczynny aż do 31.05.2019 . Może komuś przyda się ta informacja .
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 12.08.18, 16:21
      Napisali dlaczego?
      • zosok Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 16.08.18, 17:14
        Rok temu w maju oberwal sie głaz..
        • wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 16.08.18, 18:40
          I zamkneli wawoz po roku od tego zdarzenia, w 2018....

A na serio ?
          • jarzebinkaaa Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 16.08.18, 19:47
            W ubiegłym roku też był zamknięty. Podobno zima była dla niego nie łaskawa.
            • wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 16.08.18, 20:18
              W Garmisch-Partenkirchen woda uszkodzila na wiosne szlak przez wawoz Partnachklamm, ale szybko wszystko ponaparawiali

• aseretka Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 26.08.18, 20:05
            > I zamkneli wawoz po roku od tego zdarzenia, w 2018....
            Jak najbardziej... o czym możesz przeczytać tu:
            www.sanktjohann.com/de/sommer/liechtensteinklamm
            • wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 26.08.18, 20:16
              Tam pisza, ze wawoz w 2018 POZOSTAJE zamkniety, a nie zo go zamkneli w 2018

jarzebinkaaa 16.08.18, 19:47
              W ubiegłym roku też był zamknięty.
              • aseretka Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 26.08.18, 21:21
                > Tam pisza, ze wawoz w 2018 POZOSTAJE zamkniety, a nie zo go zamkneli w 2018
                A czy ktokolwiek twierdzi, że zamknęli go w 2018 r?
                jan1res 12.08.18, 09:47 napisał/a:
                > (...) właśnie znalazłem informację ,że wąwóz Liechtensteinklamm koło SaLiechtensteinklamm pozostaje zamknięty w tym roku, czyli w sezonie 2018. Oberwanie się skały pod koniec maja 2017 r. ma bardziej dalekosiężne konsekwencje, niż pierwotnie zakładano. Zespół projektowy przedstawił teraz dwa rozwiązania.
                Pierwszą opcją jest reaktywacja istniejących tras i podjęcie dodatkowych środków bezpieczeństwa, ale wtedy musiałyby być częściowo lub całkonkt johann am
                > Pongau jest nieczynny aż do 31.05.2019
                zosok 16.08.18, 17:14 napisał/a:
                > Rok temu w maju oberwal sie głaz..
                jarzebinkaaa 16.08.18, 19:47 napisał/a:
                > W ubiegłym roku też był zamknięty.
                A jeżeli chodzi o informacje na stronie Liechtensteinklamm, to tam jest napisane:
                Die Liechtensteinklamm bleibt heuer - in der Saison 2018 - geschlossen.
                Der Felssturz in der Liechtensteinklamm Ende Mai 2017 hat weitreichendere Folgen als ursprünglich angenommen. Das Projektteam hat nun aktuell zwei Lösungsansätze präsentiert.
                Die erste Variante sieht vor, die bestehenden Wege zu sanieren und zusätzliche Sicherheitsmaßnahmen zu treffen. Dazu müssten ganze Abschnitte, besonders der Kesselbereich teilweise verbaut bzw. eingehaust werden. Bei dieser Lösung würde die Attraktivität der Liechtensteinklamm eingeschränkt.
                Deshalb wird eine weitere Möglichkeit angedacht, welche eine neue Trassierung des Weges und die Umgehung der Gefahrenstellen plant. Der Blick in die enge Schlucht könnte dadurch weiterhin gewährt werden.
                Nun hat sich herausgestellt, dass die neuerlichen Eingriffe in die Klamm so gravierend ausfallen werden, dass auch weitreichende behördliche Genehmigungen erforderlich sind.
                Aus diesem Grund kann die Liechtensteinklamm 2018 nicht geöffnet werden.

I tłumaczenie nie powinno sprawić ci kłopotu, jako że biegle władasz niemieckim. smile Na wszelki wypadek dokonam jednak tłumaczenia:
                Liechtensteinklamm pozostaje zamknięty w tym roku - w sezonie 2018. Oderwanie się skały, które miało miejsce pod koniec maja 2017 r. ma bardziej dalekosiężne konsekwencje, niż pierwotnie zakładano. Zespół projektowy przedstawił teraz dwa rozwiązania. Pierwszą opcją jest rewitalizacja istniejących tras i podjęcie dodatkowych środków bezpieczeństwa. W tym celu jednak całkwicie musiały by być zamknięte niektóre obszary kotła. Takie rozwiązanie ograniczyłoby jednak atrakcyjność wąwozu Liechtensteinu.
                Dlatego też rozważa się inną możliwość, która polega na wyznaczaniu nowej trasy pozwalającej na unikanie niebezpiecznych miejsc. Widok na wąski wąwóz mógłby wtedy pozostać. Ostatnio jednak udowodniono, że interwencje w zaporze będą tak poważne, że wymagają zatwierdzenia obszernych zmian regulacyjnych. Z tego powodu Liechtensteinklamm nie może zostać otwarty w 2018 r.

Nie wiem skąd więc ta twoja bezsensowna, rzytoczona na wstępie uwaga.
                • wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 26.08.18, 23:19
                  Rece opadaja....

• aseretka Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 28.08.18, 12:49
                    Mnie nie tylko ręce opadają... Przecież to twoja własna wypowiedź, że zamknięto wąwóz po roku od oberwania się skały.
                    wislok1 16.08.18, 18:40
                    • wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 28.08.18, 17:17
                      Litosci..................
                      • aseretka Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 28.08.18, 18:06
                        > Litosci..................
                        Skoro tak błagasz, to zlituję się i nie będę cię dobijała... Chociaż nie jestem pewna, czy w twoim przypadku bardziej miłosierne nie byłoby użycie mizerykordii. wink
                        • wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 28.08.18, 19:40
                          Splyw..................
                          • aseretka Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 28.08.18, 19:56
                            > Splyw..................
                            Jak widzę, grzeczność nie jest cnotą administratora tego forum Austria. smile No i te 18 kropek w wielokropku świadczy dodatkowo o tym, że jest jest on inteligentny inaczej.
                            Więc spływam i obserwując nadal z daleka forum Austria będę podziwiać rozmowy wisloka z szymsonem (kłania się tu mój e-mail na priv do ciebie). wink
                          • aseretka Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 28.08.18, 19:56
                            > Splyw..................
                            Jak widzę, grzeczność nie jest cnotą administratora tego forum Austria. smile No i te 18 kropek w wielokropku świadczy dodatkowo o tym, że jest jest on inteligentny inaczej.
                            Więc spływam i obserwując nadal z daleka forum Austria będę podziwiać rozmowy wisloka z szymsonem (kłania się tu mój e-mail na priv do ciebie). wink
                            • wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 28.08.18, 20:31
                              S P L Y W
                              • wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 28.08.18, 20:38
                                Zolta kartka

Jeszcze jadna wypowiedz w stylu :

I czerwona

To bylo do tej pory bardzo kulturalna forum, bez CHAMSTWA i tak zostanie
                                • aseretka Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 28.08.18, 20:48
                                  > Zolta kartka
                                  > Jeszcze jadna wypowiedz w stylu :
                                  > Jak widzę, grzeczność nie jest cnotą administratora tego forum Austria. smile
                                  > No i te 18 kropek w wielokropku świadczy dodatkowo o tym, że jest jest on
                                  > inteligentny inaczej.

> I czerwona
                                  > To bylo do tej pory bardzo kulturalna forum, bez CHAMSTWA i tak zostanie
                                  A gdzie tu widzisz chamstwo? Chyba w tym twoim "Splyw.................." smile
                                  Ja w odpowiedzi na twoje zdziwienie:
                                  kulturalnie podałam ci link do strony:
                                  a ty zacząłeś się wywnętrzać. Więc kto tu powinien dostać czerwoną kartkę?
                                  • wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 28.08.18, 21:01
                                    A gdzie tu widzisz chamstwo?

I po zabawie
                                    • aseretka-foto2 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 29.08.18, 06:14
                                      Oczywiście możesz usuwać moje wpisy, jakoś to przeżyję. smile Doprowadzisz tym tylko do tego, że będziesz na tym forum gadał sam ze sobą tak, jak szymson z wislokiem. Żałosne to... sad
                                      • jarzebinkaaa Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 29.08.18, 08:33
                                        Ja sobie nie wyobrażam aseretka, że mogłoby Cie nie być na tym forum. Bardzo dużo Twoich rad, pomysłów było dla mnie i myślę innych osób istotnych podczas podróży do Austrii. Widać, że jest między Wami (aseretka/wislok1) zgrzyt. Mam nadzieję, że to tylko przejściowa burza smile
                                        • aseretka-foto2 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 29.08.18, 10:02
                                          Dziękuję za miłe słowa Jarzębinko. smile Niestety animozje wisloka domnie datują się jeszcze wcześniej zanim Jusytka założyła forum Austria. Początkowo nawet, mimo zachęt Jusytki, nie zamierzałam tu niczego pisać. Ale jest, jak jest... Wislok po prostu nie trawi osób mądrzejszych od siebie. sad
                                          Jak napisał:
                                          Gość: PawełP IP: *.dynamic.mm.pl 29.08.18, 00:04
                                          (...) Dlatego ogromny szacunek (a i podziw) aseretka za to, że chce Ci się... No ale rozumiem, że traktujesz to jako pewnego rodzaju formę zabawy. W inteligencję smile
                                          forum.gazeta.pl/forum/w,203,166420980,166420980,Aktualne_ceny.html?so=2
                                          Ja bana przeżyję, a światłych rad pod różnymi nickami niech udziela dalej wszechwiedzący. wislok, któremu to podobno cały czas ubliżam.
                                          • wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 29.08.18, 15:01
                                            Zolta kartka za kolejny atak ad personam

Jeszcze jedno obrazanie i bedzie powtorka czerwonej

• wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 29.08.18, 15:03
                                          Nie moja wina

Od powrotu aseretki z wczasow jestem regularnie obrazany
                                          Bez powodu stalem sie przedmiotem atakow

Do tego dochodza prywatne maile od aseretki z wyzwiskami najgorszego sortu
                                          ( na ktore nie odpowiadam )
                                          • aseretka-foto2 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 29.08.18, 15:27
                                            > Zolta kartka za kolejny atak ad personam
                                            > Jeszcze jedno obrazanie i bedzie powtorka czerwonej
                                            Gdzież to tak atakuję twoją wielce szanowną osobę?

> Bez powodu stalem sie przedmiotem atakow
                                            > Do tego dochodza prywatne maile od aseretki z wyzwiskami najgorszego sortu
                                            > ( na ktore nie odpowiadam )
                                            Już pisałam, że nie ja ciebie atakujesz, ale ty! Jak napisałam na forum Grecja:
                                            aseretka 27.08.18, 10:04
                                            > Jeżeli zaś chodzi o wściekłe ataki na twoją osobę, to zważ, że 26.08.18 o 11:15 napisałam
                                            > posta o aktualnych cenach w Tesalii, Maceconii i na wyspie Skiatos. Nie atakawałam w nim
                                            > twojej wielce szanownej osoby. To ty zacząłeś się "mondrować" i kwestionować moje
                                            > informacje.
                                            Co każdy może sprawdzić.
                                            forum.gazeta.pl/forum/w,203,166420980,166420980,Aktualne_ceny.html?so=2
                                            Również i tu nie atakowałam cię, tylko na twoją wypowiedz:
                                            podrzuciłam linka do strony wąwozu Liechtensteinklamm:
                                            aseretka 26.08.18, 20:05
                                            Jak najbardziej... o czym możesz przeczytać tu:
                                            Gdzież tu jakaś obraza?
                                            E-male na priv wysyłam, bo nie chcę cię ośmieszać publicznie. Ale kłamstwem jest, że są w nich wyzwiska najgorszego sortu. Jeżeli nie chcesz być gołosłowny, to może przytoczysz te wyzwiska. Bo ja każdy wysłany do ciebie e-mail mogę z czystym sumieniem i bez cienia wstydu upublicznić na forum. smile
                                            • wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 29.08.18, 16:55
                                              Nie wolno publikowac maili
                                              To jest prywatna korespondencja I jest to ZABRONIONE

Jeden bluzg I czerwona kartka
                                              • aseretka-foto2 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 29.08.18, 17:34
                                                Człowieku... mogę przesłać moje i twoje maile do kogo tylko będę chciała. Więc nie ośmieszaj się i jeżeli masz dowody na moje bluzgi i wyzwiska nawet w prywatnych e-mailach, to proszę opublikuj je! Podobno skrzętnie wszystko notujesz i masz już materiał na całą książkę, więc nie powinno ci to sprawić szczególnej trudności. wink
                                                PS. I głęboko gdzieś mam to, że dasz mi kolejną "czerwoną kartkę". Twoje zachowanie, jako admina forum, świadczy tylko i wyłącznie o twojej wysokiej kulturze osobistej!
                                                • wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 29.08.18, 18:50
                                                  No to na wlasne zyczenie
                                                  • wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 29.08.18, 18:56
                                                    To jest Forum prywatne milosnikow Austriii pisac moze kazdy, ale bez OBRAZANIA

Kto tego nie rozumie, to przykro mi, ale niech ochlonie i przemysli swoje zachowanie

Wtedy zapraszam serdecznie
                                                  • aseretka-foto3 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 29.08.18, 19:20
                                                    Jak na razie to ty mnie obrażasz pisząc, że obrzucam cię najgorszymi wyzwiskami i bluzgami. Masz na to dowody? Opublikuj je! Nie możesz...? Po prostu jesteś oszczercą i tyle na ten temat! smile
                                                  • wislok1 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 29.08.18, 20:01
                                                    NIE WOLNO publikowac prywatnych maili
                                                    To sa prywatne listy

Nikomu na swiecie nie zycze dostawac takie maile,jak ja dostaje od ciebie

W zasadzie mozna z nimi isc na policje

Oczywiscie nie pojde, bo w tym przypadku chodzi o osobe, ktora jest CHWILOWO niepoczytalna
                                                    I nie wie, co robi

Powtarazam: jak ochlonie i zrozumie, co robila, zapraszam na forum ponownie

Niestety taka jest prawda
                                                  • szymson141 Re: Zamknięty Liechtensteinklamm 01.09.18, 21:57
                                                    Podziwiam stalowe nerwy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka