Dodaj do ulubionych

Noclegi w Austrii

01.01.21, 19:36
Interesują mnie głownie pensjonaty typu agroturystyka ze śniadaniem lub dostępem do kuchni. Jak ich szukać? Niestety w znanych mi porównywarkach niemieckich (hoteli i pensjonatów) oraz na Booking nic ciekawego nie mogę znaleźć
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: Noclegi w Austrii 02.01.21, 16:46
      Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku !!!

Znasz ten portal ?

www.tiscover.com/de/

Specjalizuja sie wlasnie w tym, co szukasz
      • jusytka Re: Noclegi w Austrii 04.01.21, 11:29
        Wszystkiego dobrego i dużo zdrowia w Nowym Roku!
        Nie znam tego portalu i chętnie się przyjrzę. W międzyczasie jednak sama poszperałam trochę w sieci i znalazłam bazy noclegowe w interesujących mnie regionach, jednak odkryłam coś dziwnego...
        1 Ceny np na Booking są teraz mocno zawyżone w stosunku do tych, które pamiętam....
        2 Nie mogę znaleźć żadnego z pensjonatów w których kiedyś mieszkałam, to znaczy mogę je znaleźć, ale żaden z nich nie ma żadnej oferty...
        3 Wysłałam mailowo wiele zapytań i nikt mi nie odpowiedział
        Co się tam dzieje???
        Czy to możliwe, że mają zakaz tak jak my, jeśli tak, to czemu te najdroższe można znaleźć np na Booking, a te normalne nie?
        • wislok1 Re: Noclegi w Austrii 04.01.21, 17:11
          Nie sprawdzalem teraz cen na Booking.com....

Co sie dzieje ? Jest lockdown...

Restauracje sa pozamykane, hotele sa pozamykane....

Warunkiem otrzymania pomiocy od panstwa za lockdown JEST zamkniecie obiektow....

W Bawarii pomoc to 80% przychodow w porownaniu do zeszlego roku, w Austrii jest podobnie...

Mozna nic nie robic i dostac 80% pieniedzy....

Hotele moga udzielac noclegow tym, ktorzy podrozuja sluzbowo i zapewnic im jedzenie do pokoju....
          W praktyce w mojej miejscowosci w Bawarii oba hotele sa pozamykane, tylko oferuja jedzenie na wynos
          ( jeden tylko w weekendy, drugi codziennie ale tylko kilka godzin dziennie )....
          Moze 1 hotel na 10 jest otwarty ( zapewne stad te wysokie ceny )
          Gdyby nie knajpy tureckie, chinskie i indyjskie, to byloby krucho z jedzeniem na miescie....

W Austrii wyciagi narciarskie, kolejki gorskie ( w tym linowe ), stoki narciarskie sa otwarte...

Ale z powodu kwarantanny dla turystow praktycznie korzystaja z nich tylko Austriacy

W Bawarii stoki narciarskiej sa otwarte, ale KOLEJKI i WYCIAGI NIE
          ( jak ktos lubi zasuwac z nartami na plecach pod gorke, zeby zjechac z gorki, to jest to dozwolone )....
          Tam gdzie sie da wyjechac autem na gore, tym sa takie same tlumy, jak przed wirusem....

Nie cala Austria jest objeta kwarantanna -
          • jusytka Re: Noclegi w Austrii 06.01.21, 21:57
            No tak, ale ja szukałam czegoś na lato, a nie na teraz.
            Jak jest teraz to widać, właśnie przesunęłam lot na Maderę. Miałam lecieć za tydzień, ale zwyczajnie się wystraszyłam, bo to faktycznie nie jest dobra pora na jakiekolwiek podróże...
            Wygląda na to, że Austriacy nie mogą przyjmować rezerwacji na lato, bo nie wiedzą ile ta sytuacja potrwa, a chcą przyjmować pomoc od państwa. Nie rozumiem jednak, dlaczego ci nieliczni są jednak obecni na Bookingu...
            • wislok1 Re: Noclegi w Austrii 07.01.21, 19:27
              . Nie rozumiem jednak, dlaczego ci nieliczni są jednak obecni na Bookingu...

Ja rozumiem, chca pozostac na rynku turystycznym, pomoc panstwa bedzie im zmniejszona o zysk za noclegi sluzbowe....
              Zysk bedzie niewielki, jesli bedzie, bo koszt utrzymania hotelu go zezre...
              Czyli niewiele im to pomoc zmniejszy....

Licza na to, ze ten horror w koncu sie skonczy, a wtedy beda odrabiac straty....
              Byli caly czas na rynku....
              A ci co teraz przyjezdzaja sluzbowo, beda ich najlepszymi reklamodawcami....
              • jusytka Re: Noclegi w Austrii 25.01.21, 20:52
                No i ostatecznie zrezygnowałam z Austrii, może za rok się uda. Lecę do Toskanii, tam sytuacja jest bardziej stabilna.
                • wislok1 Re: Noclegi w Austrii 31.01.21, 19:09
                  Jest ???
                  • wislok1 Re: Noclegi w Austrii 31.01.21, 19:09
                    Nie wiemy, jak bedzie ...

Na razie Italia tak samo nie chce turystow jak Austria czy Niemcy
                    • jusytka Re: Noclegi w Austrii 05.02.21, 21:39
                      Tylko, ze w Toskanii bez problemu zarezerwowalam dom z możliwością rezygnacji jakby co. Niestety w Austrii mi się to nie udalo, a wyslalam mnóstwo maili z zapytaniem o ofertę. Nikt mi nie odpowiadział nawet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka