agnieszka3201
04.04.13, 16:00
„Taką historię stworzył mój umysł. Nie potrafię wyjaśnić dlaczego wymyślił właśnie takich bohaterów. Nie potrafię również wyjaśnić dlaczego po napisaniu ostatniego zdania nie pamiętam już o czym pisałem. Musiałbym wszystko przeczytać od początku jak książki które kupuję w księgarniach i antykwariatach. Czuję tylko jak w moich myślach pojawia się kolejne opowiadanie niczym produkt na taśmie w fabryce czekający na umieszczenie go w odpowiednim miejscu i czasie.” To fragment z książki Agnieszki Mun „Przemiana – opowiadanie zapisane w pamięci”. Frank Frost, dziennikarz śledczy ulega wypadkowi, po którym zapada w śpiączkę. Kiedy się z niej budzi dowiaduje się o śmierci żony i dziecka. W powrocie do zdrowia pomaga mu terapeuta, który zaleca spisać pacjentowi wszystkie historie, które dręczyły Franka podczas śpiączki. Z początku pacjent uznaje to za absurd, jednak szybko zmienia zdanie. To co potem opisze w swoich zeszytach, bardzo nim wstrząśnie.
Pierwsza z nich to opowieść o młodej pisarce, której życie radykalnie się zmienia wraz z miesiącem miodowym. Wtedy to zostaje zaatakowana przez widmowego wilka i niekontrolowanie zaczyna się zmieniać w to zwierzę. Z pomocą rusza jej małżonek, starszy od niej, właściciel Costantine De Arrabella, właściciel i redaktor naczelny gazety ,,Tajemniczy Świat”. Zabiera ja nawet do znajomego, który zajmuje się magią. Czy uda się pomóc kobiecie? Jak teraz będzie wyglądać jej Zycie? W książce nie brak magii, tajemnych zaklęć i dziwnych rytuałów. To historia o miłości, zdradzie i zemście zdradzonego męża, który okazuje się mieć dwie twarze. Kim jest Costa i do czego jest w stanie się posunąć? Zachęcam do zapoznania się z lekturą książki Agnieszki Mun - „Przemiana – opowiadanie zapisane w pamięci”.
www.ebooki123.pl/przemiana-opowiadanie-zapisane-w-pamieci_p133