GoĹÄ: Rex IP: 80.50.234.* 22.06.10, 10:52 Poważnie rozważam podjęcie studiów na kierunku logistyka. Co o nim myślicie? moze cos polecicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Martha Re: Logistyka w Warszawie? IP: *.centertel.pl 28.06.10, 14:47 logistyka to dobry wybór mam znajomą ,która skończyła ten kierunek i jest zadowolona zmieniła prace i o wiele więcej zarabia a to też jest ważne,ja jestem na drugim roku w Wyższej Szkole Informatyki,Zarządzania i Administracji w Warszawie na tym samym kierunku i mogę powiedzieć że kierunek jest fajny szkoła też,zainteresuj się specjalizacjami są naprawde ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maciej Re: Logistyka w Warszawie? IP: 81.219.127.* 28.06.10, 22:56 A zależy Ci na studiach w Warszawie, czy mogą być w innym mieście? Bo teraz na szczecińskiej Akademii Morskiej otwiera się nowy kierunek, logistyka właśnie. Szczecińska uczelnia jest bardzo dobra, więc na pewno logistyka tam też będzie na wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mateo Re: Logistyka w Warszawie? IP: *.chello.pl 01.07.10, 12:55 Trochę kiepska rada jeśli jednym z istotniejszych czynników jest lokalizacja uczelni. Jednak potwierdzam, Akademia Morska w Szczecinie to niezła uczelnia. Mają kierunek transport czyli odpowiedniki logistyki (to tylko różnica w nazewnictwie). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mateo Re: Logistyka w Warszawie? IP: *.chello.pl 02.07.10, 15:11 Ale babola strzeliłem. Otworzyli niedawno nowy kierunek: logistyka. Także rzeczywiście na Akademii Morskiej w Gdyni można studiować od października logistykę. :) Tutaj trochę więcej info: www.am.szczecin.pl/index.php?section=438 Odpowiedz Link Zgłoś
teofel Re: Logistyka w Warszawie? 06.07.10, 15:26 a czym różni się ta logistyka od transportu? rozumiem, że to na tym samym wydziale? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maciej Re: Logistyka w Warszawie? IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.10, 22:16 Mateo, nie wiem w końcu o jaką uczelnię morską Tobie chodzi. Jeśli chodzi o tę szczecińską, to tak jak pisałem logistyka rusza tam od października tego roku. Dodatkowo, nie mogę się z Tobą zgodzić, że transport i logistyka to to samo. Logistyka zajmuje się całym procesem przepływu produktów czy surowców między producentem, a konsumentem, a transport to tylko jeden etap - samo przewożenie tych produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mateo Re: Logistyka w Warszawie? IP: *.chello.pl 07.07.10, 22:50 Miałem cały czas namyśli Akademię Morską w Szczecinie. Pomyliłem się z rozpędu. W moim mniemaniu logistyka i transport to bardzo zbliżone kierunki, podstawy wiedzy są bardzo podobne. Oczywiście są różnice, ale to dobrze, że uczelnia oferuje szeroki wachlarz kierunków. Każdy znajdzie coś dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maciej Re: Logistyka w Warszawie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.10, 15:51 Może i są podobne, ale na pewno nie tożsame. Gdyby tak było, to nie powstawałby nowy odrębny kierunek. Zresztą ostatnio logistyka staje się bardzo popularna na wielu technicznych uczelniach, to pewnie dlatego, że jest nowoczesnym kierunkiem i zwiększa się zapotrzebowanie na specjalistów z tej dziedziny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mateo Re: Logistyka w Warszawie? IP: *.chello.pl 13.07.10, 16:00 Zdecydowanie, wraz z rozwojem gospodarki jest zapotrzebowanie na coraz bardziej zaawansowane specjalizacje. Logistyka na Akademii Morskiej w Szczecinie jednak nie oferuje ścieżki kariery na morzu, trzeba o tym pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
teofel Re: Logistyka w Warszawie? 15.07.10, 23:09 A co to jest w zasadzie ta ścieżka kariery? Jakaś zapewniona praca po studiach? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kowalos Re: Logistyka w Warszawie? IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.14, 21:40 Logistyka to element transportu ignoranci. Transport z definicji jest rozwiązaniem problemów: czym przenieść, jak przenieść i jak zrobić to w najlepszy sposób. Odpowiedzią na "czym przenieść" zajmuje się gałąź środki transportu opisująca narzędzia transportowe z uwzględnieniem ich wad, zalet oraz specyfikacji. Odpowiedzią jak przenieść zajmuje się logistyka czyli tworzenie optymalnych ścieżek i operacji które muszą zostać wykonane. Ostatnią składową tworzą procesy transportowe które zajmują się optymalizacją systemu transportu. Jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają ludzie którzy nie mają zielonego pojęcia o tym co piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maniek Re: Logistyka w Warszawie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.03.14, 09:04 Logistyka to przyszłościowy kierunek jak tu ktoś powyżej już wspomniał. Może zainteresuj się ofertą Wydziału Cła i Logistyki na Uczelni Techniczno-Handlowej w Wawie. Na ich stronie masz dokładnie opisane na czym konkretna specjalizacja się koncentruje i jakie możliwości daje jej ukończenie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychunanek Logistyka gdzie 29.03.14, 19:41 Witam.Mam dylemat.Otóż w tym roku wybieram się na studia i interesuje mnie kierunek Logistyka oraz spedycja.Zastanawiam się nad takimi uczelniami jak Uniwersytet Łódzki ,MWSTiL we Wrocławiu, SAN w Warszawie, ewentualnie może WSL w Poznaniu.Ktoś chodzi może do powyższych uczelni.Zależy mi na opinii .Może znacie też jakieś ciekawe uczelnie godne polecenia.W przyszłości chciałbym pracować jako spedytor międzynarodowy, zarządzać flotą pojazdów.Doradzie mi coś .Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomasz Re: Logistyka gdzie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.02.17, 10:56 W Obornikach pod Poznaniem MW Spedition szuka do pracy ludzi najlepiej po logistyce ale wiem,że nie jest to warunek konieczny bo wazniejsze sa jezyki niemiecki i angielski to obslugiwania klientow niemieckich, ogolnie dobra firma, paru znajomych ze studiow tam pracuje i sobie chwalą Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olgierd Re: Logistyka w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.15, 08:45 Możesz sobie założyć takie filtry w bazie ocen Polskiej Komisji Akredytacyjnej i zobaczyć jej oceny. To chyba najlepsze (bo obiektywne) źródło informacji o kierunkach studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zalog www.uth.edu.pl IP: 195.42.249.* 26.06.15, 11:04 Polecam UTH im. H. Chodkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś